Alasarjojen tilastokummajaiset

  • 1 493
  • 10

mackblom

Jäsen
Avataanpa ketju tällekin, mikä on mielessä pyörinyt. Tänne siis alasarjojen, junnujen ja muiden pääsarjojen kuin NHL:n erikoisuuksia.

Eli etsinnässä esim. pelaajat, jotka olisivat pelanneet koko uran kausittain, mukaan lukien turnaukset, PPG-tahdissa. Vielä eriteltynä runkosarja ja playoffit kausittain. Edes Gretzky, Lemieux, Crosby ja McDavid eivät ole siihen pystyneet. Täytynee mennä alasarjatasolle jonnekin brittidivariin, että löytyisi joku. Tai Junior A / B -tasolle. Ja minkä pituisesta urasta / liigatasosta puhutaan. Joku naisten sarjoja paremmin tunteva voi vinkata siltä osastolta. EliteProspects lienee kattavin tilastosivu tähän.

Tähän asti löytynyt: Jamie Nagle 42 ottelua.

Tietenkin lähelle menneet kiinnostavat ja jos joku jaksaa tutkia, onko pelaaja ollut koko uransa PPG-tahdissa eriteltynä liigoittain, turnauksittain ja runkosarja ja playoffit, siten etteivät yksittäiset alle PPG-kaudet merkitse.

Esim. naisten puolelta Nela Lopusanova 46 ottelua. Toistaiseksi WJC-18 5 ottelussa 3 pistettä, mutta kuitenkin turnauksesta yhteensä 10 ottelua 15 pistettä.

Myös kaikkea muuta mitä tulee mieleen.

Esim. joku liiga jäähyttömästi. Tällä hetkellä kärjessä: James Neil Cup mukaan lukien EIHL 171 peliä ja Veeti Miettinen NCAA 146 peliä.
 
Viimeksi muokattu:

mackblom

Jäsen
Tilastoja taannoin selatessa tuli hieman huomioitua myös, että monessako joukkueessa pelaaja on pelannut kauden aikana yhdessä liigassa. Ylös ei tullut näitä sen tarkemmin kirjattua, mutta neljää joukkuetta löytyi ja jollakin viisi. Sitten törmäsin nimeen Molly McMaster.

Tämä nainen pelasi kaudella 2005-2006 yhden ottelun jokaisessa UHL-joukkueessa (siis miesten sarjassa). Kyseessä oli vapaasti ja lyhyesti referoituna tempaus ja tietoisuuden lisääminen suolistosyövän vaarasta.

14 joukkuetta kauden aikana (yhdessä liigassa) täytynee olla maailmanennätys, vaikkei ihan rehellinen sellainen, mutta kaikki lasketaan.
 
Viimeksi muokattu:

Evolving

Jäsen
Vaikea uskoa, että löytyy tälläistä pelaajaa, jolla on oikeasti kunnon ura takana ja myös maajoukkueturnauksia alla. Gretzky varmaan päässyt lähimmäksi, mutta kerran hänkään ei siihen pystynyt, niin en usko, että kukaan muukaan siihen pystyy.

Jos pelkkää NHL mietitään, niin Gretzkyllähän jäi vain yhdestä eli viimeisestä kaudestaan kiinni, että nuo ehdot olisi täyttyneet. Hän veti kaikilla playoff-kausilla vähintään ppg tahtia ja runkosarjassa vähintään ppg tahti kaikilla muilla paitsi vikalla kaudella -98-99 jolloin tahti oli 0,88. Indianapolis Racersissa viimeisellä kaudella -78-79 runkosarjassa ennen siirtymistä NHL:ään tahti dippasi ekaa kertaa alle 1:ssa ja oli 0,75.

Maajoukkueturnauksissa vain kahdessa kahdeksasta eli maailmancupissa -97 ja Naganon Olympialaisissa -98 on tahti tippunut alle yhden ollen 0,87 ja 0,66 .

Toisinsanoen Gretzkyn 24 seurajoukkuekauden ja kahdeksan maajoukkueturnauksen pituisella uralla pistetahti on tippunut vain kaksi kertaa runkosarjassa ja kaksi kertaa turnauksessa alle ppg. Tän lähemmäksi varmasti ei kukaan vastaavalla aikavälillä tule pääsemään ko. ehdon täyttymistä.

Kyllä tosin varmasti löytyy joitain joilla ura on muutamia kymmeniä pelejä, mutta en tiedä onko se kummoinenkaan saavutus.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Legendaarinen Tony Hand veteli pitkän uran alusta loppuun kovilla pistemäärillä.
Toki hänelläkin on maajoukkueturnauksia ym missä tahti ei ihan niin kova ollut, mutta käsittääkseni Hand on kuitenkin ainoa pelaaja joka on tehnyt virallisissa sarjoissa urallaan Gretzkyä enemmän pisteitä.
 

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä

Legendaarinen Tony Hand veteli pitkän uran alusta loppuun kovilla pistemäärillä.
Toki hänelläkin on maajoukkueturnauksia ym missä tahti ei ihan niin kova ollut, mutta käsittääkseni Hand on kuitenkin ainoa pelaaja joka on tehnyt virallisissa sarjoissa urallaan Gretzkyä enemmän pisteitä.
Tätä on tullut mietittyä, että miksi ei koskaan lähtenyt kokeilemaan uraa Brittien ulkopuolella? Lyhyt reissu toki oli Kanadan junnusarjaan, mutta oliko koti-ikävä liian suuri vai mikä? Pisteitä kuitenkin teki hyvin sielläkin niissä muutamassa pelissä.
 

Jass0

Jäsen
Koskaan kuullutkaan Tony Handista, mutta mielenkiintoiset tilastot. Viittä pinnaa per peli kausia useampia ja on siellä yli kuusikin pinnaa per peli kausi.
46-vuotiaanakin vielä 1,5 pinnaa per peli tahdilla.
 

Animal

Jäsen
Tätä on tullut mietittyä, että miksi ei koskaan lähtenyt kokeilemaan uraa Brittien ulkopuolella? Lyhyt reissu toki oli Kanadan junnusarjaan, mutta oliko koti-ikävä liian suuri vai mikä? Pisteitä kuitenkin teki hyvin sielläkin niissä muutamassa pelissä.
En ulkoa muista, miksi jäi Brittien saarille, mutta muistaakseni jonkun jutun siitä olen lukenut. Voin koittaa kaivaa lukemani jutun, jos sen löydän.

Ymmärtääkseni tuon WHL -visiitin (3 peliä, 4+4=8) jälkeen hänelle oli tarjottu Edmonton Oilersista lappua, mutta jostain syystä jäi Eurooppaan. Tilastojen perusteella prime -taso olisi riittänyt myös ison veden takana. Turha sinällään jossitella, mutta itse uskon että oikeassa paikassa oikeaan Hand olisi ollut tähtipelaaja myös NHL:ssa. Ei nyt mikään Gretzky, mutta europelaajien aatelia.
 

mackblom

Jäsen
Hand tosiaan on ollut tuottelias kaveri koko uransa. Nopeasti ynnättynä pisteitä löytyy 4719, siis mukaan lukien ihan kaikki mitä EP:stä löytyy. Myöskin maali / peli tahdissa uraltaan, pelejä 1861 ja maaleja 1884. Aika seppä.

Siltikin Gretzky kepittää Hand:n pojan. Pisteitä 4916. Gretzky myös maali / peli tahdissa 2391 maalia 2241 pelissä EP:n mukaan. Tosin on listattuna 415 maalia, joihin ei ole otteluita, joten maali / peli -tilasto on epätarkka. Saattaa kyllä siltikin olla maali / peli -tahdissa, sillä puuttuvat ottelut ovat tosi nuorelta ajalta, jolloin on varmaan paukutellut 5 maalia / peli.

Gretzky:stä muistaakseni myös avausviestini ajatus lähti, kun ei edes hänkään ole joka kausi ollut piste / per tahdissa. Uskon vakaasti, että löytyy joku, joka on pelannut +100 peliä ja useamman kauden. Joku junnuihin uransa lopettanut pisteseppä löytyy varmasti. Mutta pääsarja / farmi -tasolta ei taida löytyä ketään.
 

Animal

Jäsen
Porin Ässiä NCAA -peliensä jälkeen pari kautta edustanut Mark Jooris on omanlaisensa kiekkohahmo. Hyvin vakuuttava ura sekä kaukalossa, että sen ulkopuolella.

Tuo Jooriksen pelaajana viimeksi edustama sarja on Ontarion korkein seniorisarja, eikä suinkaan mikään veteraani- tai harrasteliiga, vaikka Jooris pelaajavalmentajana veteraani-ikäisenä myös pelasi.

Kanadan seniorisarjojen voittopokaalia, Allan Cupia, pidetään Kanadassa yleisesti Stanley Cupin ja Memorial Cupin jälkeen arvostetuimpana kiertopalkintona.
 

mackblom

Jäsen
Jonkinlaiseksi kummajaiseksi voitaneen laskea myös pakki Gerald Moriarty. En miehestä enempää tiedä, mutta oli jonkinlainen gooni / tappelija, jolta löytyy roolin mukaista kokemusta mm. LNAH:n ns. kulta-ajalta. Rooli nyt ei sinänsä ole kummajainen, mutta mikä pistää enemmän tilastoissa silmään, ovat maalit. Mies on nakuttanut urallaan peräti 2 maalia 377 ottelussa. 19 syöttöäkään ei ihan hirveä määrä ole, edes goonipakille.

Koko junnuaika OHL:ssa sujui ilman maalia 154 ottelun verran. Sillä ei sijoituta ihan kärkeen junnusarjojen maalittomuudessa, mutta antaa osviittaa miehen myöhemmälle maalitehtailulle. ECHL:ssä sen sijaan verkko heilui, heti ensimmäisellä täydellä ammattilaiskaudella. Uran alusta laskien Moriarty siis tarvitsi vähintään 164 peliä ensimmäiseen maaliin.

Uran toista ja viimeistä maalia saatiinkin odottaa n. 12 vuotta, kunnes ACH:ssa mies operoi pakille kovalla n. 0,25 maalia / peli runkosarjatahdilla. Väliin mahtui yhteensä viiden kauden pelaamattomuus ja kaudet seniorisarja MLH:ssa ja LNAH:ssa. Nämä 157 peliä välissä menivät siis maaleitta. Ihailtavaa roolin mukaista pelaamista.

Laitetaan vielä linkki muutamiin LNAH-tappeluihin. Maalikoostetta lienee turha etsiä.
 
Viimeksi muokattu:

Buster

Jäsen
Tätä on tullut mietittyä, että miksi ei koskaan lähtenyt kokeilemaan uraa Brittien ulkopuolella? Lyhyt reissu toki oli Kanadan junnusarjaan, mutta oliko koti-ikävä liian suuri vai mikä? Pisteitä kuitenkin teki hyvin sielläkin niissä muutamassa pelissä.
Kaivoin vähän netistä vastauksia Skotlannin Gretzkystä. Tony Hand teki noita pisteitä vielä aikana, jolloin brittien sarjassa kotimaiset pelaajat olivat jotain jämäketjujen miehiä ja sarjan pistepörssejä dominoivat ulkomaalaiset, paljolti kanadalaiset pelaajat.

Hand tosiaan varattiin 1986 Edmontonin toimesta NHL:ään. Tuolloin Skotlannissa pelaillut ja Oilersille myös skouttaushommia tehnyt Garry Unger pirautti hänestä Glen Satherille. Heti Edmontonin training campilla Hand pysyi mukana täydet kaksi viikkoa pelaten vissiin Marty McSorleyn mailalla, koska Handin ainoa mukana ollut meni rikki heti alussa. Sieltä sitten Oilersin kautta Hand lähetettiin pelaamaan WHL:ään Victoria Cougarsiin imemään kokemusta pohjois-amerikkalaisesta kiekosta. Mutta tosiaan valtava koti-ikävä jätti tuon stintin vain 3 ottelun mittaiseksi. Hand oli vissiin jo alunperin yhden ottelun jälkeen lähdössä pois, mutta pienen suostuttelun ja uuden sopimustarjouksen myötä hän sanoi jäävänsä. Hän pelasi kaksi ottelua lisää ja sitten matkusti Skotlantiin hoitamaan henkilökohtaisia asioitaan, mutta jäi sitten sille tielle. Victoriaville lähetti porukkaa Skotlantiin suostuttelemaan häntä takaisin, mutta vailla tulosta. Ilmeisesti sopivat kuitenkin Glen Satherin kanssa, että Hand ilmestyisi uudestaan Edmontonin training campille seuraavan kauden alussa.

Seuraavan kauden treenileirillä Hand pelasi Oilersin riveissä ainakin Team Canadaa vastaan ja nappasi syöttöpisteen Kevin Lowen tekemään maaliin. Tällä kertaa Handille tarjottiin sopimusta Edmontonin AHL-joukkue Nova Scotia Oilersiin. Hand hylkäsi tuon sopimuksen ja lähti kotiin. Ilmeisesti hän arveli, että hänet voitaisiin lähettää pelaamaan jopa IHL:ään saakka, koska AHL-joukkueessa oli jo viisi muutakin sentteriä ennestään. IHL:ään verrattuna hän ansaitsisi enemmän rahaa kotimaansa puoliammattilaissarjassa. Mikä kuulostaa lähinnä siltä, että koti-ikävä jyskytti jälleen takaraivossa isona. Toki Handilla oli kotimaassaan työ apulaisinsinöörinä kotikaupunkinsa urheilukompleksissa. Mutta hän kaipasi myös brittijääkiekon rennompaa ilmapiiriä. Hänestä oli ahdistavaa, miten Pohjois-Amerikassa kaikki pyöri niin vahvasti jääkiekon ympärillä ja oli niin paljon paineita.

Glen Sather ilmeisesti kommentoi tuota pettyneeseen sävyyn mainiten, että hän olisi edelleen voinut kehittyä pelaajana Pohjois-Amerikassa merkittävästi. Että hänellä oli jo erinomainen kyky lukea peliä, hyvä luistelemaan ja että hän oli jo treenileirillä viisain pelaaja kaukalossa - lukuunottamatta Gretzkyä.

Jossain 88-89 hujakoilla Handille tarjottiin kesällä Sveitsin Geneve-Servettestä sopimusta. Sveitsin liigassa oli tuolloin sääntönä, että vain kolme ulkomaalaista saa pukea peliin. Hand olisi ollut joukkueen neljäs ulkomaalainen. Ei uskaltanut lähteä, vaan koti voitti. Seuraavalla kaudella sitten latoi tuon 212 pisteen kauden kotimaassa ja oli brittien liigahistorian ensimmäinen kotimainen pelaaja, joka voitti Vuoden pelaajan palkinnon. Sivukuriositeettina kun Hand teki 222 pistettä 90-luvun alussa, niin hän oli vasta pistepörssin kymmenes. Pörssivoitto irtosi 319 pisteellä Patrick Scottille.

Mutta toisaalta ehkä tässä nykynäkökulmasta tarkastellessa kannattaa muistaa, että Hand oli vanhemman maailman tuote. Hän pelasi kotikaupunkinsa Edinburghin seurassa Englannin pääsarjaa ja vaihtoi seuraa vasta kun tuo hänen rakas joukkueensa lopetti olemassaolonsa rahavaikeuksien vuoksi. Se on lojaaliutta ja rakkautta. Samoin tuon Pohjois-Amerikan visiitin suhteen Hand tuli puoliammattilaissarjasta 80-luvun NHL:ään ammattilaisten keskelle, mikä on varmaan ollut vähintäänkin epämukavaa ja vaatinut totuttelua. Ja kaikki eivät välttämättä sellaiseen sopeutumiseen pysty, erityisesti tuolloin. Edmontonin mediavastaava tuolloin kommentoi, että Hand ei ollut kuulemma aiemmin urallaan joutunut hirveästi pusertamaan ja punnertamaan itseään ja että hän oli hieman häkeltynyt joutuessaan keskelle tuollaista ammattilaisorganisaatiota ja painekattilaa.

Hand itse kommentoi tuota IIHF kunniagalleriaan nimeämisen yhteydessä yhdessä haastattelussa, että hän ei ollut kunnianhimoton. Vaan että hän ei vain oikein tiennyt paremmin ja ei ollut koskaan aiemmin ollut poissa kotoa. Eikä hänellä ollut isähahmoa, koska hänen isänsä kuoli Handin ollessa melko nuori, mikä toimi sytykkeenä jääkiekon aloittamiseen. "Teinkö oikean päätöksen jättäessäni Edmontonin... Luultavasti en".

Ehkä silläkin voi jossitella, että jos Hand olisi draftattu vähemmän täynnä talenttia olevaan NHL-joukkueeseen kuin Edmonton, niin olisikohan hän murtautunut heti suoraan rosteriin. Vai olisiko hän silloinkin löytänyt keinon palata kotiin. Tai jos Victoriavillessä hänelle olisi maksettu isompaa palkkaa, niin ehkä hän ei olisi lähtenyt takaisin. Kuka tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös