Your 2009-2010 Minnesota Wild

  • 128 354
  • 364

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Viime yön 3-2-voitossa Sabresista oli paljo hyvää. Joukkueen ilme oli taisteleva ja vauhtia oli mukavasti sekä tällä kertaa hyökkäyksiä saatiin jopa rakenneltua.
Katsoin kaksi erää Detroit-matsia ja se oli kyllä niin halutonta paskaa kuin voi olla. Sabres-voiton hailaitsien perusteella näytti paljon paremmalta, vaikka ne kaksi ekaa maalia olikin onnenkantamoisia. Jotenkin joukkue kaipaa enemmän munaa ja mielestäni se ei auta ollenkaan, että Koivun rinnalla pelaa Miettinen ja Havlatin rinnalla Ebbett. Kärkiketjut ovat liian flegmaattisia Richardsin pelitapaan. Siksi haluaisin nähdä Brodziakin ja Kobasewin/Clutterbuckin ylempänä, kun hävittävää ei oikeastaan ole.

Saa nähdä tapahtuuko tässä viime kauden toisinto, jolloin Koivu hyytyi loppukaudesta luultavasti väsymyksen vuoksi. Tällä kaudella Koivun keskimääräinen peliaika on ollut 21min/peli ja tähän päälle Olympialaiset. Viimeiseen viiteen peliin Mikko on tehnyt 1+0, mutta tuona aikana koko joukkue on sukeltanut aika pahasti.
Koivullahan oli se loukkaantuminen viime kauden lopussa. Silti, todennäköisesti Koivun pisteet tippuvat tämänkin kauden viime metreillä. Belangerin lähdön myötä Koivua tarvitaan entistä enemmän, joka tuo ylimääräistä rasitusta kapteenille. Sheppard ei valitettavasti pysty täyttämään Belangerin saappaita. Sen vuoksi pitkään vireillä ollut "hankitaan kakkossentteri" tulee välttämättömäksi kesällä ja Fletch onneksi tietää sen.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kärkiketjut ovat liian flegmaattisia Richardsin pelitapaan. Siksi haluaisin nähdä Brodziakin ja Kobasewin/Clutterbuckin ylempänä, kun hävittävää ei oikeastaan ole.

Tuosta olen täysin samaa mieltä. Brodziak sopi hyvin Latendressen ja Havlatin väliin, joten sitä voisi tosiaan kokeilla uudestaan. Aiemmin kirjoittelinkin, että Miettisen paikalla voisi peluuttaa Kobasewia tai Nolania. Kobasew on tosin ollut vaisu, mutta olisi mielestäni kokeilemisen arvoinen siinäkin. Mutta tuo Clutterbuck olisi mielenkiintoinen vaihtoehto Koivun rinnalla. Toisi fyysisyyttä ja kulmavääntövoimaa. Näiden lisäksi Calilla on melko hyvä laukaus ja maalintekopotentiaali on astetta kovempi kuin Miettisellä. Miettinen tehnyt tällä kaudella neljä maalia enemmän kuin Clutterbuck, mutta pelannut noin neljä minuuttia enemmän/peli sekä saanut ylivoima-aikaa reilut kaksi minuuttia enemmän/peli. Eli kyllähän pakkaa voisi hieman sekoittaa lopuukaudeksi, kun tilanne kerran on mikä on.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Say hello to Casey Wellman. Wild on siis tehnyt kaksivuotisen entry-level sopimuksen yliopistosentteri Casey Wellmanin kanssa. Wellmanin perässä oli miehen agentin mukaan 22 NHL-seuraa, joten halutusta pelaajasta on kyse. Sopimuksen arvo on 1,8 miljoonaa dollaria, eli 900k per kausi. Toki ensimmäinen kausi on n. kolmen viikon pituinen mutta ei anneta sen häiritä. Wellman ei ole pelikelpoinen pudotuspeleissä, jos nyt jollain käsittämättömällä ihmeellä Wild itsensä sinne kampeaisi.

Wellman tulee siirtymään suoraan Wildiin, kulkematta Houstonin kautta. Sentterin tontilla tällä hetkellä tarjonta on Koivun jälkeen niin heikkoa että tällainen mahdollinen vahvistus on ihan iloinen uutinen. Mies omaa todella hyvän laukauksen ja on hyvä aloituksissa. Wellman saattaa mahdollisesti debytoida jo Edmontonia vastaan, mutta ainakaan vielä en löytänyt asiasta mitään faktaa.

Wellman on pelannut hyvän kauden tähän mennessä, kaikki jutut mitä tässä päivän mittaan olen lukenut, ovat olleet vain ja ainoastaan positiivisia. Yhtään peliä en ole Wellmanilta nähnyt, yllätys yllätys, mutta ilmeisesti ihan pätevästä pelimiehestä on kyse. Nykyiseen sentteriosastoon varmasti vahvistus, mikä nyt ei paljoa vaadi.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wild on siis tehnyt kaksivuotisen entry-level sopimuksen yliopistosentteri Casey Wellmanin kanssa.

No niin, tämähän on mielenkiintoinen uutinen. Hieman osasin/uskalsin tätä eräiden juttujen perusteella odotellakin, hienoa että kaveri valitsi Wildin. Toivottavasti Wellman pelaa jo ensi yön pelissä, saisi painavan syyn herätä peliä katsomaan vaikka seuraava päivä onkin tappava. Ei kyllä mitään hajua minkätasoisesta kaverista on loppujen lopuksi kysymys, muta tuskin mikään tusinapelaaja olisi noin monen seuran mielenkiintoa herättänyt. Eiköhän Wellman tule tiputtamaan Sheppardin ulos pelaavasta kokoonpanosta. Mielelläni näkisin kaverin aloittavan Nolanin ja Kobasewin/Clutterbuckin kanssa ja jos kaverin taso on edes sielläpäin mitä tässä yltiöoptimistina odottelen niin rohkeasti vaan siirto Latendressen ja Havlatin väliin. Eipä tässä enää menetettävää ole ja saadaanpa ainakin pientä kilpailua peliajasta sentterien kesken. Mutta kattellaan, eiköhän tämän päivän mittaan tule vielä lisätietoa.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wellman ei sitten vielä päässyt pelaamaan, vaikka sitä kovasti odottelinkin. Ehkä muutamat treenit joukkueen kanssa ovat tosin hyväksi ennen debyyttiä ja toivottavasti sitten perjantai-aamuna Predatorsia vastaan. Täten Oilers-pelin suurin mielenkiinto kohdistui siihen, että jatkuuko voittoputki vai onko taas aika perseillä.

Ensimmäisessä erässä Wild jatkoi kahden viime pelin hyvää virettään ja peli oli selvästi Wildin hallussa. Kaksinkamppailuja voitettiin hyvällä prosentilla ja kiekon ylöstuonnissa ei ollut suurempia vaikeuksia. Miettisellä oli kaksi hyvää paikkaa; toisessa pääsi lähes tyhjään maaliin sihtailemaan, mutta nukkui onnensa ohi ja lopulta kun veto lähti niin sehän meni suoraan veskarin syliin. Toisessa Bruno tarjoili tehokkaan perseen käytön jälkeen maalin takaa b-pisteen kaarelle, josta Miettinen pääsi suoraan vetämään. Harding aiheutti pari kertaa hieman ylimääräisiä sydämen tykytyksiä huolimattomalla mailapelaamisellaan. Scott ja Stortini ehtivät jo heittää hanskat jäähän, mutta tuomarit eivät tappelua sallineet. Kakkoset tästä molemmille, jonka aikana kaksikko Koivu-Havlat pyöritti peliä varsin mallikkaasti Oilersin päädyssä. Tasaviiskoinkin Wild pääsi useaan kertaan myllyttämään varsin nätin näköisesti. Erityismaininnan ensimmäisessä erässä voisi antaa kentälliselle Nolan-Sheppard-Earl. Erityisen hyviä käsiä tuosta kentästä ei löydy, mutta hyvin ottivat iskuja vastaan ja väänsivät kulmissa siten tehden tilaa. Erän ainoalla yv:llä ei sitten saatu laukaustakaan aikaan. Ensimmäisessä erässä ainoan maalin teki Ebbet erän loppupuolella. Havlat tarjoili siniviivan jälkeen Latendresselle vasemmalle, jonka one-timerin Ebbet ohjasi ylänurkkaan maalin edestä. Hyvä erä Wildilta kaiken kaikkiaan, vaikka Oilers ei kyllä kaksisesti pelannutkaan.

Toiseen erään Oilers paransi ja erä oli melko tasainen. Erän alkuun Koivu vapautti Miettisen läpiajoon. Miettinen otti hienosti kiekon haltuun ja harhauttikin vielä tyylikkäästi, mutta puoliksi tyhjän maalin edessä Antti sitten jälleen jäätyi ja veti rystyllä yli. Sheppardin kenttä jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi. Wildin ensimmäisen ylivoiman hankki Nolan ja tässä erässä vastaavan teki Earl. Tällä ylivoimalla Wild sai runsaasti hyviä maalipaikkoja. Latendressella oli kaksi paikkaa, toisen tarjoili hieonosti Ebbett ja veto taisi osua tolppaan. Erän puolessa välissä Zanon menetti itselleen epätyypillisesti kiekon omalla alueella, Oilers toimitti kiekon välittömästi viivalle, josta tulleen syötön ohjasi sisään Marc Pouliot. Zidlickyn luistelu on kyllä mukavaa katseltavaa. Yhdessä vaihdossa kaveri kiersi Oilers-aluetta kuin taitoluistelija konsanaan ja yrittivät Koivun kanssa hakea hieman komeampaa häkkiä, mutta ei tällä kertaa. Erän loppupuolella sitten Koivu taistelee ja suojaa kiekkoa Oilers-päädyssä kapteenin asenteella, syöttää kiekon Brunettelle joka siirtyy toimistoonsa maalin taakse ja antaa Miettiselle nappisyötön maalin eteen. Tästä ei edes tuon luokan tuhlaajapoika erehdy, vaikka parempiakin paikkoja on tässä pelissä ollut. Kymmenen sekuntia ennen loppua pariskunta Barker-Zidlicky hieman nukahtaa ja Oilers-hyökkääjä pääsee läpiajoon. Zidlicky ottaa tästä sitten koukkausjäähyn ja samaan aikaan Clutterbuck saa estämisjäähyn, joka meni itseltäni aivan ohi. Joka tapauksessa toinen erä päättyy aikamoiseen cliffhangeriin.

Kolmanne erän alussa Oilers teki 5-3 ylivoimalla 2-2 tasoituksen. Potulny pääsi lyömään kiekon sisään poikittaissyötöstä. Harding joutui tilanteessa kahdesti peräkkäinen sivuttaisliikkeeseen, joten eipä siinä ollut mitään tehtävissä. Ja kyllähän kahden miehen ylivoimalla maali pitää saada aikaiseksi, ei kahta sanaa siitä. Mutta Wildihan ei tästä häkelly, vaan runttaa väkisin johtoon pienoisella onnenkantamoisella. Brodziak saa kiekon maalin takana ja heittää sen maalille, josta se ottaa maalivahdin mailasta kimmokkeen ja Kobasew pääsee tinttaamaan Wildin taas johtoon. Ja pian tämän perään Wild lisää johtoaan, kun Zanon pysäyttää purkukiekon ja heittää maalia kohti, jossa sen nappaa Ebbett ja hienosti löytää vielä Havlatin joka pääsee pitkästä aikaa maalin makuun. Kaiken kaikkiaan kolmas erä oli selvästi Oilersin, siitä kertovat jo laukauksetkin (20-4). Toki jäähyt vaikuttivat tähän paljon ja Wild aloitti maaliensa jälkeen varmistelun.

Harding pelasi alun hienoisen haparoinnin jälkeen taas loistavan pelin. Oilersin maaleille Josh ei voinut mitään. Brodziakin kentällinen oli hieman näkymätön (toki melko pienellä peliajalla) vaikka maalin tekivätkin. Muut kolme kenttää olivat jokainen hyviä läpi pelin ja erityisesti pidin Nolan-Sheppard-Earl kolmikon asenteesta. Olisi maalinkin heille suonut hyvästä pelistä. Ei tässä pelissä hätää ollut missään vaiheessa, Wild pelasi hyvät kaksi erää. Kolmatta sotkivat sitten jäähyt ja Wildin maalien jälkeen pelattiin tylsänpuoleista kiekkoa. Matka jatkuu seuraavaksi Nashvilleen, jossa Casey Wellman tekee toivottavasti NHL-debyyttinsä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kiitos Noobille matsiraportista, unirytmi on niin täysin sekaisin itsellä että en oikein edes tiedä koska viimeksi olen nukkunut normaalit yöunet. Yli vuorokauden valvomisen jälkeen en jostain syystä herännytkään kolmen tunnin unilta katsomaan matsia. Wonder why.

Joshin hyvästä pelistä pitää kyllä olla iloinen, nyt kun vihdoin saa vastuuta useampia matseja putkeen ja joukkuekin pelaa edes kohtalaisesti niin kyllä tuo ihan voittava maalivahti omissa silmissä on. Potentiaalia kehittyä NHL:n top-10 kassariksi, kuinka korkealle tuossa kympissä, en osaa sanoa.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Harding on tosiaan käyttänyt tilaisuutensa varsin hienosti heti kun pääsi useammassa pelissä peräkkäin starttaamaan. Toivottavasti Niken paluu ei automaattisesti syrjäytä Joshia, vaan saataisiin hieman kovempaa kilpailua aloittavan kassarin paikasta. Onkos Hardingin jatkohaluista Wildissa mitään tietoa? Ite en oo minkäänlaiseen infoon sen suhteen törmännyt.

Fletcherille ei yksi yliopistopelaaja riittänyt, vaan seuraavan sainauksen kohde on puolustaja Nate Prosser. Sopimuksesta ei ole vielä tarkempia tietoa, mutta Prosser on 23-vuotias joten (mun entry level-tietojen mukaan) hän saa kahden vuoden sopimuksen. Prosser harjoittelee Wildin kanssa loppukauden. Prosserilta löytyy kokoa mukavasti, hanskatkin on pudonneet jokusen kerran ja yksi 100 jäähyminuutin kausi jo alla. Kapteeninakin toiminut aikanaan, joten varsin mielenkiintoinen pelaaja kyseessä. Fletcherille kyllä hatun nosto prospecti-puolen täydentämisestä, ei turhaa muniin puhaltelua vaan kyllä kaveri taas palkkansa eteen tekee duunia.

Wild solmi myös Matt Hackettin entry-level diiliin, pituudeltaan kolme vuotta. Hackett on Wildin 3. kierroksen varaus viime kesältä ja kuten Fletcher totesi niin Matt on parantanut tilastojaan vuosi vuodelta. Tämän kauden osalta Hackett on pelannut OHL:ssä Plymouth Whalersissa 56 ottelua, päästettyjen maalien keskiarvo on 2.62 ja torjunta% 92,5.

Wellmanista sen verran, että miehen debyytti taitaa viivästyä vielä ainakin yhdellä pelillä. Richards totesi haluavansa Wildiin ilmapiirin joka palkitsee onnistumisita ja eilisen perusteella jonkun hyökkääjän pudottaminen pois antaisi juuri päinvastaisen viestin. Hyvä ratkaisu, vaikka Wellmanin haluasin mahdollisimman pian nähdäkin. Seuravaaksi on kuitenkin peräkkäisinä päivinä pelit, joten eiköhän Wellmanin debyytti tapahdu viimeistään pe-la yönä.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Täälläkin ollaan innoissaan Wellmanista. Ennakkoraporttien mukaan pojalla on terävä laukaus, joka lähtee heti eikä 15. päivä. Rightin kaveri ja mittaa 185 senttiä, joten runkoa on kohtuullisesti. Ei voi kuin tykätä.

Aurinkoisesta Kaliforniasta saakka tulleella tyypillä on varmasti päättäväisyyttä, kunnianhimoa ja nälkää, kun pelaa pohjoisten kanukkien peliä. Toinen NHL-aktiivi Kaliforniasta on Brooks Orpik. Caseyn isä (Brad Wellman) on entinen baseball-ammattilainen. Poika muutti 14-vuotiaana Michiganiin, jossa pelasi samassa joukkueessa Chris Cheliosin pojan kanssa, samalla ystävystyen teräspapan kanssa. Itse asiassa Chris vaikutti vahvasti Wellmanin seuravalintaa kehuen Chuck Fletcheriä rehelliseksi ja osaavaksi mieheksi. Casey on tuttu myös Ed Olczykille poikansa kautta. Ed kehuu Wellmanin olevan niitä harvoja, jotka ovat nopeampia kiekon kanssa kuin ilman sitä.

Lähde: http://www.startribune.com/sports/wild/88287037.html?page=1&c=y
 

hwallen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Arsenal
Onpas kyllä vallan mainiota, että Fletcher kasvattaa joukkueen resursseja nuorison osalta. Nuoriso-osasto on ollut melko niukka jo pitkään, etenkin hyökkääjien osalta. Pakkien kannalta vaikuttaa ihan hyvältä, vaikka Leddyn oikeudet vaihdettiin. Muistaakos joku minkä verran Wildilla on varausvuoroja tulevaan varaustilaisuuteen? Toisen kierroksen vuoro taisi mennä jossain treidissä?

Molemmat Wellman ja Posser vaikuttavat mielenkiintoisilta pelaajilta. Jännää nähdä miten pärjäävät. Keitähän nuo muut college pelaajat ovat joista Wild on Russon mukaan kiinnostunut?

Lähde: StarTribune
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Keitähän nuo muut college pelaajat ovat joista Wild on Russon mukaan kiinnostunut?

Varma en ole, enkä nyt lähdettäkään löydä tukemaan itseäni, mutta muistaisin lukeneeni että kaksi hyökkääjää sekä pakkia on tarkkailun alla näistä yliopistojengeistä jotka vielä pelaavat.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Russolta tuli updatea koskien Prosserin sopimusta. Eli mies on sainattu pelkästään loppukauden osalta, johtuen hänen iästään. Olin siis tuossa aiemmin väärässä ja täytyy tässä hieman tarkemmin paneutua noihin entry level-sopimuksien yksityiskohtiin. Tällä tavoin siis ainoastaan pidettiin Prosserin pelaajaoikeudet ja kesällä sitten solmitaan uutta sopimusta.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Vaikka viime yönä Wild otti kuivana kakkoseen oikein viimeisen päälle niin täällä odotetaan tämän yön ottelua suurella mielenkiinnolla. Kaksi pelaajaa, Casey Wellman ja Justin Falk, tekevät nimittäin NHL-debyyttinsä. Wildin virallisilla sivuilla Wellmanin on uumoiltu ottavan Sheppardin paikan Nolanin ja Earlin välistä, mutta saa nähdä. Falkia puolestaan tarjottiin suoraan ykköspariin Zidlickyn viereen. Tästä päästäänkin Zanonin tilaan. Kaveri siis pelannut pari viime peliä oikea nilkka murtuneena. Viime yönä blockasi vielä Tootoon laukauksen oikealla jalallaan ja nyrjäytti vielä samaisen jalan nilkankin. Huhhuh, ja ostos-tv:n tyyliin: ”eikä tässä vielä kaikki”, sillä Zanon itse haluaisi pelata Blue Jacketsia vastaan auttaakseen epätoivoisessa taistelussa playoff-paikasta, mutta ei saanut siihen lupaa. On se vaan hieno mies. Lähde

Tässä vielä kentälliset Wildin sivujen mukaan:

Brunette-Koivu-Miettinen
Nolan-Wellman-Earl
Latendresse-Ebbett-Havlat
Clutterbuck-Brodziak-Kobasew

Falk-Zidlicky
Scott-Barker
Sifers-Schultz

Harding

EDIT: Ei nuo kentälliset sitten pelissä aivan tuolta näyttäneet.
 
Viimeksi muokattu:

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
4-2 kuokkaan Blue Jacketsilta. Wild ehti johtaa jo 0-2, mutta ei niin ei. Vastustaja oli kyllä parempi, eikä tää tulos edes ota liiemmin päähän. Tai ottaahan se, turha tässä itselleen on valehdella. Arvostan kyllä Richardsin pitkäjänteisyyttä ketjujen kanssa, mutta pistäisi nyt loppukauden ajaksi hieman ketjulottoa piristämään tämän epätasaisen koomailun seuraamista. Mitäs mieltä muut on Sheppardista? Mielestäni Sheppard on parantanut peliään hieman viime aikoina ja esimerkiksi tänään avauserässä mieheltä tuli muutama hyvä nousu kiekon kanssa, eipä tosin myöhemmin enää juuri mitään esittänyt. Otti sitten kolmannessa erässä jäähyn ja siirretyn rangaistuksen aikana Blue Jackets teki tasoitusmaalin. Mutta onko Sheppardille vielä käyttöä tämän kauden jälkeen vai onko kaveri jo menetetty tapaus? Ikää ei kuitenkaan ole kuin 21. Joko toinen tai molemmat parivaljakosta Sheppard-Ebbett kuitenkin lähtee melko varmasti.

Wellmanin peli näytti hyvältä. Ennakkotiedoista poiketen Wellman pelasikin vasenta laitaa Brodziakin ja Kobasewin vieressä. Varmasti yksi Wildin nopeimmista luistelijoista ja ajoi röhkeästi maalille (kerran jopa maaliin asti) eli ei mitään turhaa nöyristelyä. Pelaikaa kertyi 10 minuuttia, kaksi laukausta kohti maalia ja tehotilastoon +1. Pistetilikin avautui heti debyytissä, kun kaveri teki kohtuu hienon esityön Kobasewin maaliin. Maalikin oli jo todella lähellä, mutta Umberger taisi pelastaa tilanteen lähes maaliviivalta. Oman pään pelaaminen oli tosin välillä hieman laiskan oloista. Wellaman vaikuttaa sellaiselta kaverilta, joka elää onnistumisista hyökkäyspäässä ja sehän sopii mulle. Hyvä avaus joka tapauksessa ja toivottavasti peliaika nousee jo sunnuntain peliin.

Falk taisi loukkaantua saman tien. Meni multa ohi, kun sai ESPN:n lähetyksen kanssa tuskailla. Peliaika rajoittui loukkaantumisen myötä reiluun viiteen minuuttin, joten paha sanoa hirveästi. Ei ainakaan kiekko poltellut lavassa ja peruspeliä pelasi vähäiset minuuttinsa.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Liitytääs vielä tähän uppoavaan laivaan ihan kirjoittamalla. Koko kausi seurattu lukemalla tätä, mutta nyt voisi jatkossa alkaa myös kirjoittamaan tänne.

Juuri päättyneessä ottelussa tuli 4-3 voitto, jota en nähnyt hitaan nettini takia, mutta kaiketi Toskalan ansiosta voitto tuli. Joku ottelun nähnyt voisi kommentoida paremmin pelaajien otteita.

En tiedä olenko ainoa Wild-fani, joka toivoo ettei näitä voittoja enää tulisi yhtään. Mahdollisuudet ovat vielä saada suht korkea varausvuoro, mutta joukkue näyttää haluavan voittaa vaikka playoff-paikka käytännössä karkasi jo. Russon kommenttien perusteella kentällä pelaa myös enemmän ja vähemmän loukkaantuneita pelaajia. Esim. Zanonilla on murtunut nilkka ja silti tänäänkin pelasi taas 22min. Ei ymmärrä. Tässä vaiheessa kautta ei pitäisi enää väkisin kenenkään pelata, mutta kaiketi joukkue uskoo edelleen mahdollisuuksiinsa tai valmennus/johto ovat vain tyhmiä.
Nyt olisi loistava mahdollisuus tuoda näitä omia varauksia kentälle Houstonista, lepuuttaa loukkaantuneita ja kokeilla eri kentällisiä.

Paljon olisi vielä kirjoitettavaa tämän kauden ja ensi kauden joukkueesta, mutta säästetään ne myöhemmälle.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Jiihaa, serpenttiinit lentää ja kuoharit otettu jo pois jäistä. Punakone on lyöty, punakone on lyöty!!

No joo, Wild voitti Flamesin 4-3 kohtalaisen tylsässä pelissä, ei tuo kauhean paljon jännitystä tarjonnut. Pari kivaa maalia (Latendressen yv-häkki oli näppärä), G-Latin kaamea niitti kolmannessa erässä (ellen väärin muista) ja Hardingin pelastukset kolmannessa erässä.

Richardsille vinkkiä, Miettinen huisin vittuun ykkösestä ja Casey Wellman tilalle jos nyt kaveria meinataan laidassa peluuttaa. Ihan tajuttoman nopea ja energinen pelaaja, ja omaa hyökkääjistä varmaan parhaan laukauksen. Tänään oli NHL-uran avausmaali pariin kertaan tosi lähellä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Liitytääs vielä tähän uppoavaan laivaan ihan kirjoittamalla. Koko kausi seurattu lukemalla tätä, mutta nyt voisi jatkossa alkaa myös kirjoittamaan tänne.

Hehey, Casey-boy itse. Ok, huono läppä, olen pahoillani. Tervetuloa joukkoon, mukaan mahtuu kyllä.

Periaatteessa olen samaa mieltä noista ottelujen voitoista, mutta on se toisaalta ihan positiivinen merkki ettei organisaation johdossa tai valmennusportaassakaan heitetä pyyhettä kehään ennenkuin pudotuspelit ovat teoriassakin mahdoton saavutus. Ja nyt kun vielä tuleva drafti on huippulaadukas niin tuo parin pykälän nousu tai lasku ei ole niin iso juttu.

Viime kaudella vitutti kyllä ankarasti kun siihen top-10 sakkiin draftissa olisi ollut mahdollisuus ihan sellaisella semiperseilylläkin, mutta "harmittavasti" saumat pudotuspeleihin säilyivät ihan kalkkiviivoille asti niin ei tuo tullut kysymykseenkään. Sitten tosiaan draftisijoitus painui sen verran alas että ne kuumimmat nimet olivat Wildin ulottumattomissa ja jouduttiin periaatteessa tyytymään, jos ei nyt B-luokan lupauksiin niin ainakin astetta heikomman potentiaalin omaaviin jannuihin. Leddy draftattiin ja miehen oikeudet omistaakin nykyään Chicago.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Saikka kirjoitti:
Hehey, Casey-boy itse. Ok, huono läppä, olen pahoillani. Tervetuloa joukkoon, mukaan mahtuu kyllä.
Kiitos vaan. Ei tässä osiossa liikaa kirjoittajia ole, joten kaiketi mahdun porukkaan.

Saikka kirjoitti:
Periaatteessa olen samaa mieltä noista ottelujen voitoista, mutta on se toisaalta ihan positiivinen merkki ettei organisaation johdossa tai valmennusportaassakaan heitetä pyyhettä kehään ennenkuin pudotuspelit ovat teoriassakin mahdoton saavutus. Ja nyt kun vielä tuleva drafti on huippulaadukas niin tuo parin pykälän nousu tai lasku ei ole niin iso juttu.
Samaa mieltä siitä, että yritetään loppuun asti, kun mahdollisuuksia on, mutta onko sitten joka ikinen vuosi järkeä sijoittua siihen parin pinnan päähän sijalle 9. Kunnon rebuild olisi parasta tälle seuralle mitä voisi tapahtua.
Vaikka tuleva draft onkin tasokas, niin olisihan se hieno saada ihan sitä kärkipäätä olevan pelaaja myös. Tuo hyökkäys huutaa sen verran taitoa tällä hetkellä tuohon sakkiin.
No loppukauden peleissä näyttää tulevan suht kovia joukkueita vastaan, joten tappioita on toivottavasti tulossa.

Saikka kirjoitti:
Viime kaudella vitutti kyllä ankarasti kun siihen top-10 sakkiin draftissa olisi ollut mahdollisuus ihan sellaisella semiperseilylläkin, mutta "harmittavasti" saumat pudotuspeleihin säilyivät ihan kalkkiviivoille asti niin ei tuo tullut kysymykseenkään. Sitten tosiaan draftisijoitus painui sen verran alas että ne kuumimmat nimet olivat Wildin ulottumattomissa ja jouduttiin periaatteessa tyytymään, jos ei nyt B-luokan lupauksiin niin ainakin astetta heikomman potentiaalin omaaviin jannuihin. Leddy draftattiin ja miehen oikeudet omistaakin nykyään Chicago.
Kunnolla perseilty noita kärkivarauksia vuodesta toiseen, mutta niinhän noissa top 10-15 varauksissa aina suuri vaara onkin. Toki löytyyhän sieltä Pouliotin varauskin, joka loppujen lopuksi näyttää menneen ihan hyvin.

Saikka kirjoitti:
Richardsille vinkkiä, Miettinen huisin vittuun ykkösestä ja Casey Wellman tilalle jos nyt kaveria meinataan laidassa peluuttaa. Ihan tajuttoman nopea ja energinen pelaaja, ja omaa hyökkääjistä varmaan parhaan laukauksen. Tänään oli NHL-uran avausmaali pariin kertaan tosi lähellä.
Koko kauden ollut samaa mieltä Miettisestä. Käsittämätöntä että ton tason tunari saa ottelusta toiseen sössiä paikkoja ykkösketjussa. Monesti pelejä katsoessa miettinyt kuinka kunnon maalintekijä olisi takonut sisään monesta Koivun ja Brunetten syötöstä.
Wellmanin ekan matsin pystyin katsomaan ja vakuuttihan tuo heti. Juuri tuo nopeus ja sähäkkyys vakuutti. Koivun rinnalla voisi tulla tulosta. Mutta tuskin Richards tuota tajuaa vaan peluuttaa Miettistä ykkösessä, koska ei se ainakaan muissa kentissä onnistu.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Juu Antti on tuhlaillut ihan tarpeeksi paikkoja jo. Se vaatii pyöreesti sen about 3 avopaikkaa ottelussa, ennenku häkki heiluu. Koittaisivat edes prkl siinä jotain joka osaisi edes vähän laukaista niin sittenhän se nähtäisiin. Ja enemmän kuin max. pari peliä putkeen.

Saattanee johtua vuosien aikana tapahtuneista ohilyönneistä drafteissa, mitä edellä jo mainostettiinkin, mutta ei mua ainakaan haittaa, jos sija siellä nyt vähän heittelee, vaikka sitten huonompaan suuntaan. Se vois hyvinkin olla että kohta pelattaisiin historiallisesti vajaille katsomoille, jos joukkue ilmottaisi että; enää me ei muuten pelata voitosta joka ottelussa, vaikka omaammekin mahdollisuuden päästä vielä pleijareihin. Säästellään äijiä kauden tärkeimmillä hetkillä, että eivät ole sitten lomilla ihan rikki. Niin ja haluttais kans vähän parempi pickki draftiin, kyllähän te tiedätte, me löydetään sieltä taas se seuraava tähti. Hyi, kuulostaapa ahdistavalta... Eli joo, niin voi todellakin siis tapahtua.

Olipa mahtavaa ottaa Lameseiltä pisteet taas. Niiltä otetut maistuvat ainakin mun suussa aina parhaimmille. Sen kolmannen Toskala tais vähän tarjoilla ja Brunen sihtaama oli myös vähän niin ja näin... Mutta oli siellä joukossa muutama komeakin torjunta. Mutta ei sillä, eihän kipperikään nollia pitänyt.

En tiä, mutta aina pelottaa niinku pulsua lasolin loppuessa, kun vastustaja saa pyörityksensä aikana kiekon viivaan. Tuntuu että harvase peli sieltä tehdään meille se vähintään pari maalia, niinku viime yönäkin. Ärsyttää!
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Liitytääs vielä tähän uppoavaan laivaan ihan kirjoittamalla. Koko kausi seurattu lukemalla tätä, mutta nyt voisi jatkossa alkaa myös kirjoittamaan tänne.
Tervetuloa vaan munkin puolesta. Lisälätinät Wildista on aina mukavaa luettavaa.

En tiedä olenko ainoa Wild-fani, joka toivoo ettei näitä voittoja enää tulisi yhtään.
Hieman kaksipiippuinen juttu noiden voittojen suhteen. Olisihan tuo korkea varausvuoro suotava, mutta en kyllä haluaisi nähdä enää yhtään fleguilupeliä Wildilta. Lievästi paska maku tästä kaudesta uhkaa jäädä, vaikka pidin tätä siirtymävuotena enkä playoff-paikkaa odottanutkaan. Mutta rupeaisivat nyt näyttämään hieman tasaisuuden merkkejä. Tai no, onhan vieraspeleissä kontattu melko tasaisesti. Ja kotipeleissä pärjätty. Ehkä se on sitä Wildin tasaisuutta. Seuraavat seitsemän peliä pelataan kovia joukkueita vastaan, joten saa nähdä miten tuosta selvitään. Tuosta täydestä rebuildista olen hieman eri mieltä. Wildilla on kuintenkin monia varsin nuoria avainpelaajia, joilla parhaat pelivuodet ovat vielä todennäköisesti edessä kuten Burns, Barker, Schultz, Koivu, Clutterbuck, Latendresse (joka satavarmasti saadan sainattua), Havlat (uskon että parantaa tähän kauteen nähden). Lisäksi Wellman on varsin lupaavan oloinen kaveri, joka tarvitsee tosin lisää jerkkua kroppaan. Villinä korttina vielä Bouchard, jos pääsisi pelikuntoon. Jos vielä Harding saataisiin jatkamaan niin siinä olisi mielestäni melko hyvä nuorehko runko.

Tuota draftia olen sen verran miettinyt, että Wild tulee varaamaan sijoilla 8-13 ja itseäni noilla sijoilla kaksi pelaajaa kiinnostaisi erityisen paljon eli Nino Niederreiter ja Brett Connolly. Molemmat pelaavat vasenta laitaa ja ovat rightin miehiä. Niederreiterilta löytyy kokoa mukavasti ja halua pitää kiekko hallusaan. Maaleja WHL:ssä 36 65:ssä pelissä ja nuorten kisoissa teki hyvän vaikutuksen. Connolly on ollut suurimman osan tästä kaudesta loukkaantuneena (taisi olla lonkan takia), mikä on vakuttanut myös ennakoituun draftisijotukseen. Terveenä pysyessään Connolly saattaisi osoittautua todella hyväksi pickiksi, jos todella tippuu Wildin ulottuville. Connollyllä on eri lähteiden mukaan tarkka ja kova laukaus, näkee jään hyvin eikä ole täysi mikkihiiri kontaktipelinkään suhteen. Mutta saas nähdä kuinka tuo loukkaantuminen loppupeleissä vaikuttaa draftinumeroon, olisihan se mukavaa saada kerrankin ykköspickinä pelaaja, josta saadaan impact-player ja joka ei ole turhan loukkaantumisherkkä. Connollyn kohdalla olisin valmis ottamaan pienen riskin.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
En voi sanoin kuvailla kuinka suurin odotuksin tässä taloudessa odotetaan ensi kautta. Mielestäni Wildissa on tapahtunut tämän kauden aikana paljon positiivisia muutoksia, vaikka peliesitykset ovatkin olleet vähän niinjanäin.

Todella tyytyväinen olen ollut varsinkin GM Fletcheriin. Mielestäni oikein hyviä ratkaisuja läpi kauden, mutta sitäkin tärkeämpää on se, että niitä ratkaisuja on todellakin tehty. Etupäässä tottakai treidi Pouliot <--> Latendresse. Latendresse on ollut tällä kaudella aivan ilmiömäinen, en usko että kukaan väittää vastaan tässä asiassa.

Wildilla on todellakin suuri potentiaali olla "tulevaisuuden joukkue", Noobin luettelemat pelaajat ovat todella, todella luja ja lupaava runko tulevia kausia varten. Mutta nyt rungon rinnalle kaivataan lisää treidejä, osumia drafteissa (tirsk.) ja ennenkaikkea toivon PMB:n paluuta.

Haluaisin nähdä myös ensi kaudella Hardingin kauppatavarana. Koska Nikke tulee jokatapauksessa vielä jokusen vuoden olemaan Wildin selvä ykköskassari ja Niken lopettaessa Josh lähentelee jo 30 ikävuotta. Ei enää niin nuorta runkoa. Ja toivoisin että Josh saisi potkua uralleen kenties jossain toisessa organisaatiossa.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Noob kirjoitti:
Tuosta täydestä rebuildista olen hieman eri mieltä. Wildilla on kuintenkin monia varsin nuoria avainpelaajia, joilla parhaat pelivuodet ovat vielä todennäköisesti edessä kuten Burns, Barker, Schultz, Koivu, Clutterbuck, Latendresse (joka satavarmasti saadan sainattua), Havlat (uskon että parantaa tähän kauteen nähden). Lisäksi Wellman on varsin lupaavan oloinen kaveri, joka tarvitsee tosin lisää jerkkua kroppaan. Villinä korttina vielä Bouchard, jos pääsisi pelikuntoon. Jos vielä Harding saataisiin jatkamaan niin siinä olisi mielestäni melko hyvä nuorehko runko.

No joo ehkä toi sanomani kunnon rebuild on hieman liian kova. Onhan noita nuoria kavereita useampi, jotka ovat vasta tulemassa uransa parhaimpiin päiviin. Sitte on taas näitä jotka saisi heittää samantien pihalle ja nuoria tilalle. Bouchard on melkein unohtunut itseltä tämän kauden aikana, toivottavasti pystyisi jatkamaan uraansa vielä. Hardingin osalta harmittaa tuo Bäckströmin iso sopimus. Itse olisin valmis luopumaan Nikestä jos joku haluaisi hänet vaihtaa. Nykysopimuksessa on se 2 miljoonaa liikaa. Hardingille varmasti löytyy ottajia kesän aikana, mutta toivottavasti jatkaisi vielä Wildissa. Joshista saisi hyvän ykkösen tulevaisuudessa.


Jonkin verran tullut tutkittua draftia ja tuo Niederreiter kiinnostaa myös. Hyvät tehot iskenyt tänä vuonna ja tällä hetkellä rankattu ISS:n uusimmalla listalla sijalle 9. Voi mennä myös aiemmin, mutta tuossa olisi Wildiin sopiva pelaaja ja kaiketi suht valmis paketti. Kokoa löytyy ja maalinteko onnistuu.
Noista loukkaantumisherkistä pelaajista en ole niin innostunut, kun muistelee yhtä entistä Wild-pelaajaa.
No draftiin on vielä aikaa, mutta sijoitus selviää kuitenkin suht pian.
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Tuota draftia olen sen verran miettinyt, että Wild tulee varaamaan sijoilla 8-13 ja itseäni noilla sijoilla kaksi pelaajaa kiinnostaisi erityisen paljon eli Nino Niederreiter ja Brett Connolly.

Itse olen märissä päiväunissani kuvitellut Ninon pelaavan Minnesotan paidassa, lähinnä häikäisevien NMM-kisojen takia. Siinä on vasta pelaaja minun makuuni. Löytyy kokoa, taitoa ja maalivainua, kuten Noob tuossa aiemmin jo pohti. Kolmas mielenkiintoinen nimi draftiin Minnesotan osalta voisi olla Mikael Granlund, joka on viimeisimmän ISS:n listauksen mukaan rankattu sijalle 14., joten hyvin todennäköisesti Mikke olisi Minnesotan ulottuvilla. Toki sijat hyvin todennäköisesti tuosta muuttuu, mutta kuitenkin. Mikestä olen itse hieman kaksijakoisilla fiiliksillä. Koko ja luisteluvoima pistävät hieman arveluttamaan, kun taas taitoa ja pelisilmää sitten taas löytyisi. Tiedä sitten mitä Minnesotan scoutit ja muu porukka pohtii.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kolmas mielenkiintoinen nimi draftiin Minnesotan osalta voisi olla Mikael Granlund
Juu samat ajatukset Granlundista, melkein toivoisin että Wild ei Granlundia varaisi ainakaan ykköspickillään, juurikin noista mainitsemistasi syistä vaikka Mikke onkin jo huikea pelimies SM-Liigassa. En epäile etteikö Granlundista tulisi kelpo peluri NHL:än, mutta Miken luistelu herättää tuon vastareaktion. Toki sitä ehtii vielä parantaa mielin määrin ja Mikke vaikuttaa kyllä sellaiselta tervepäiseltä pelurilta, jonka mielellään ottaisi joukkueeseen. Eli vähän fifty-sixty. Eiköhän Wild käytä tällä kertaa ykköspickinsä joka tapauksessa hyökkääjään. Sentteritilanne on prospectipuolella kyllä huono, eikä sillä että laituritilanne olisi juuri parempi. Fletcher kuitenkin pitää fyysisesti pelaavista pelaajista, joten hieman epäilen että ottaisivatko Granlundin vaikka olisikin vapaana. Toisaalta mitä nyt oon Granlundia nähnyt niin ei se mikään heittopussi niissä kulmaväännöissäkään ole ollut ja henkistä kovuutta Mikeltä kyllä tuntuu löytyvän mielin määrin, joten saas nähdä. Yhtenä vaihtoehtona draftissa olisi sitten vielä kahden kakkospickin vaihto jonkun kanssa loppupään ykköspickiin, jolla Granlund voitaisiin vielä napata kun kuitenkin tippuu vielä tuosta. Näin ainakin pessimistinä ajattelen. Tai Wildin kannalta optimistina. Tuonkin järkevyydestä voi sitten kiistellä, kun drafti ilmeisesti on kohtuu hyvätasoinen.
 

taksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Indianapolis Colts
Hardingin osalta harmittaa tuo Bäckströmin iso sopimus. Itse olisin valmis luopumaan Nikestä jos joku haluaisi hänet vaihtaa. Nykysopimuksessa on se 2 miljoonaa liikaa. Hardingille varmasti löytyy ottajia kesän aikana, mutta toivottavasti jatkaisi vielä Wildissa. Joshista saisi hyvän ykkösen tulevaisuudessa.

Josh olisi mahtava nähdä ykkösenä tulevaisuudessa Wildissa. Mutta ongelma onkin siinä että kuinka kaukana tulevaisuus on? Nikke pelaa varmasti vielä muutaman kauden, jos vaan pystyy pitämään tasonsa iän karttuessa. Ja Wild-johto kun ei ole harkitsemassa Niken siirtoa yhtään mihinkään. Hardingin peliaikamäärä Wildin paidassa on hyvin pientä, monessa muussa organisaatiossa se voisi olla aivan jotain muuta. Kun Nikke lopettaa aikanaan, Harding lähentelee jo 30v ja ei ole ikinä joutunut kunnolla hoitamaan vastuuta ykkösveskarin roolista. Don't get me wrong, Josh on mahtava, edelleen melko nuori veskari ja näkisin hänet mielelläni Wildin paidassa tulevaisuudessakin. Mutta miehen oman uran kannalta toivon treidiä johonkin toiseen seuraan.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Josh olisi mahtava nähdä ykkösenä tulevaisuudessa Wildissa. Mutta ongelma onkin siinä että kuinka kaukana tulevaisuus on? Nikke pelaa varmasti vielä muutaman kauden, jos vaan pystyy pitämään tasonsa iän karttuessa. Ja Wild-johto kun ei ole harkitsemassa Niken siirtoa yhtään mihinkään. Hardingin peliaikamäärä Wildin paidassa on hyvin pientä, monessa muussa organisaatiossa se voisi olla aivan jotain muuta. Kun Nikke lopettaa aikanaan, Harding lähentelee jo 30v ja ei ole ikinä joutunut kunnolla hoitamaan vastuuta ykkösveskarin roolista. Don't get me wrong, Josh on mahtava, edelleen melko nuori veskari ja näkisin hänet mielelläni Wildin paidassa tulevaisuudessakin. Mutta miehen oman uran kannalta toivon treidiä johonkin toiseen seuraan.
Näinhän se on, että Joshin kannalta paras olisi siirtyä jonnekkin missä peliaikaa voisi tulla vaikka 50/50. Selvästi torjuu paremmin mitä useammin pääsee tolppien väliin. Jos Josh olisi muutaman vuoden nuorempi, nii tilanne olisi selkeä jatkoa ajatellen.
Bäckströmillä vielä jäljellä 3 vuotta 6milj./vuosi sopimusta, joten Nikkeä tullaan peluuttamaan joka tapauksessa paljon. Omat vaaransa on myös tuossa Bäckströmin sopimuksessa. Tilastot huonontuneet toki pelitavan muutoksen takia, mutta ei Bäckström ole erikoisemmin vakuuttanut tänä vuonna. Toivottavasti ensi kaudella nähtäisiin viimeistään se parin edellisen kauden tasoinen Nikke. Edessä voi olla jonkinmoinen ongelma, jos tilastot ei parane ens vuonna. Tolla palkalla pitäs kuitenki saada kiekkoa kiinni yhtä hyvin kuin Miller, Luongo, Kipper, ym.


Se tuosta ja ensi yönä sitten San Jose vierailee Minnesotassa. Russon twitter-tekstien mukaan Bäckström olisi maalissa, Nolan on kipeänä ja Zanonin jalka edelleen romuna, molemmat voivat silti pelata ja jos ei niin Boogaard ja Falk ovat tilalla. Stonerin kausi on ohitse.
Jälleen kerran puolikunnossa olevia aiotaan laittaa kentälle vaikka kainalosauvojen kera, mutta Latendressehän sanoi edellisen ottelun jälkeen, että taistelu jatkuu niin kauan kuin se matemaattisesti on mahdollista.
San Josella 6 ottelun tappioputki, jonka pitäisi katkaista se nopeaa, koska Phoenix meni ohi jo.
Oman kantani Wildin loppukauden pelaamiseen olen tuonut jo esille ja toivon tämän ottelun jälkeen "tavoitteen" olevan taas lähempänä.
Toivotaan silti että Wellman pelaa hyvän pelin ja tekisi vaikka sen ainoan maalin. Streamejakin näyttäisi olevan 2kpl, joten voisi harkita jopa ottelun katsomista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös