Yllätysjoukkue Koreasta Mestikseen 2013-2014

  • 91 312
  • 360

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Minä. Panoksena tuhat euroa, rahat ennen kauden alkua luotettavalle kolmannelle osapuolelle. Toivottavasti et jänistä.

Kun tästä Korea-hankkeesta on ollut puhetta, olen miettinyt, kuinka tarkkaan liitossa on mietitty mahdollisen korealaisjengin kykyä pärjätä Mestiksessä. Se kun on kysymysmerkki ja suurin ongelma tässä hankkeessa.

Toisaalta tähän ketjuun kirjoittavat ovat - kaikella kunnioituksella - paljon enemmän kujalla.

Jokipoikien ja HCK:n korealaiset - jotka eivät olleet maajoukkueensa tähtiä - eivät pärjänneet Mestiksessä yksinään, mutta ei Etelä-Korea toiseksi ylimmälle MM-tasolle ole vahingossa noussut. Kyllä siellä pelatakin osataan. Omin voimin eivät pärjää, mutta jos hankkivat suunnitelmien mukaisesti rahalla kovan ykkösketjun Suomesta, on pärjääminen mahdollista. Ei varmaa, mutta mahdollista.

Se on melko varmaa, että eivät häviäisi keskimäärin yli viidellä maalilla...

Ylipäätään on kuitenkin ollut hienoa huomata, kuinka avoimin mielin Mestis-ihmiset ovat suhtautuneet asiaan sen sijaan että tyrmäisivät kaikki uudet ajatukset saman tien.

Jääkiekkoilullehan olisi ihan merkittävä asia, jos laji saataisiin lyömään jollain tapaa läpi väki- ja raharikkaassa Aasian maassa. Sitä kannattaa vastustaa perussuomalaisesti suureen ääneen.

Olen erittäin samaa mieltä. Kiitos Afan. Palautit uskoni siihen, että tältäkin foorumilta löytyy kiekkoasiantuntijoita.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Minä. Panoksena tuhat euroa, rahat ennen kauden alkua luotettavalle kolmannelle osapuolelle. Toivottavasti et jänistä.
Olen aika samoilla linjoilla kirjoituksesi kanssa.

Tässä tapauksessa on vain yksi ISO mutta olemassa. Jos Korean jengi pelaa vain keskenään se ei tule pärjäämään. Todenäköisesti joukkue ei tule saamaan edes parhaita korealaisia mukaan ja joukkueen taso on tällöin maksimissaan Suomi-sarjan - II-divisioonan väliltä.

Olisihan se mielenkiintoista nähdä pelkästään korealaisista koostuvan kokoonpanon suorittamista Suomessa, mutta taso ei luultavasti riittäisi mihinkään.

Katsotaan nyt vielä hetki mihin suuntaan hanke etenee, kun YLE:n ensimmäinen uutinen oli virheellinen ja mitään päätöksiä asian suhteen ei ole tehty. Vetoon joutuu tietenkin laittamaan jonkinlaista kerrointa, kun huomioidaan Samsungin ostama KHL-tason ykköskenttä.
 

Jazzy76

Jäsen
Katsotaan nyt vielä hetki mihin suuntaan hanke etenee, kun YLE:n ensimmäinen uutinen oli virheellinen ja mitään päätöksiä asian suhteen ei ole tehty. Vetoon joutuu tietenkin laittamaan jonkinlaista kerrointa, kun huomioidaan Samsungin ostama KHL-tason ykköskenttä.

Tuo oikaisu oli siis viime kesältä ja koski viime kesäistä uutista, että päätös olisi tehty. Hanke oli kuitenkin vireillä. Tässä uusimmassa uutisessa kerrotaan, että Salossa nyt havitellaan korealaisjoukkuetta ja että Salossa toivotaan hankkeen etenevän.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Jos tarkoituksena on saada joukkue nousemaan omiin kisoihin ja pysymään tarpeeksi kauan top 20 maan joukossa kunnes paikka kisoihin varmistuu niin sen asian voi kyllä hoitaa varsin hyvin siten että ujutetaan "maajoukkue" pelaamaan yhdessä tarpeeksi monen vuoden projektilla semmoiseen sarjaan jossa taso on riittävän korkea.

Kehittyykö ko. maan jääkiekko sillä tavalla? No ei kehity, mutta SEN EI OLE TARKOITUSKAAN. Koska järjestäjä maalla ilmeisesti ei ole kiintiöpaikkaa niin kuitenkin sinne halutaan se oman maan joukkue mukaan ja tässä on riittävästi aikaa siihen että maan parhaista pelaajista kerätty porukka moisen tempun pystyy tekemään kunhan saadaan sakki:

- Kunnon valmennukseen
- Kunnon harjoitukseen
- Tarpeeksi hyvään sarjaan pelaamaan

Se että onko Mestis sitten tämmöinen hyvä sarja siihen hommaan on eri juttu, teknisesti olisin sitä mieltä että periaatteessa kyllä JOS taso on heti sen verran hyvä että joukkue ei jää jalkoihin. Mikäli semmoista sakkia ei saada kasaan niin sitten vauhtia Suomi-sarjasta.

En usko että tämä projekti on rahasta kiinni laisinkaan, kasvojen menetys omissa kotikisoissa lienee se suurempi peikko ja sitä järjestäjämaa haluaa välttää?

Eikös Suomessakin ole tämä Team Oriflame vähän samanlaisella mentaliteetillä pistetty pystyyn? Tosin naisten puolella mutta kuitenkin?
 

Lanny Stache

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ehkä hyvä ratkaisu voisi olla tuo "U20 malli", eli Korean maajoukkue pelaisi kaikilla mestispaikkakunnilla ottelun, tuollaiset pelithän saisi ympättyä kolmeen viikkoon jolloin varmasti olisi mahdollista, että jalkeilla olisi paras mahdollinen korealaisjoukkue. Tulisivat vaikka pariin otteeseen, 22 peliä olisi ihan hyvä paikka kehittyä, ja pelien ohella voisi yhteistyössä harjoitella mestisvalmentajien avustuksella.

Mielenkiintoinen viritelmä, mutta joukkueen pistäminen kabinettipäätöksellä taistelemaan, ainakin teoriassa, Mestis-mestaruudesta ja sitä myötä liiganoususta, ei kuulosta ihan reilulta suomalaisia jääkiekkoseuroja kohtaan.

Liittojen väliselle yhteistyölle kuitenkin iso peukku! Lienee koko lajin etu, että taso nousee varsinkin Aasiassa.
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Lisää vettä myllyyn

Kummola: Korea-yhteistyö tuo väriä Mestikseen | Yle

"Etelä-Korean maajoukkuepelaajille perustettava Mestis-joukkue on lähellä toteutumista. Suomen Jääkiekkoliiton liittohallituksen puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo, että pääosin korealaisista koostuvasta joukkueesta on tehty periaatteellinen päätös."

Joukkueesta "kilpailevat" Salo, Jyväskylä ja Hyvinkää. Jutussa myös Välimaan ja Rannan kommentit :)
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Korealaisjoukkue Kangwon Land kävi muuten Forssassa elokuussa 2007 ja vei edelliskeväänä mestiksestä pudonnutta Palloseuraa maalein 1-7. Palloseuralle on kysymyksessä kauden toinen peli, en tiedä montako korealaiset olivat jo ehtineet pelata.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti voittavat Mestiksen ja nousevat liigaan. Kun rahaa kerran on, niin varmaan tekevät tarvittaessa liigakelpoisen hallinkin johonkin.
 

Harley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks
Kalervo Kummola kommentoi korealaistapausta. Ilmeisen pitkällä ollaan: Kummola: Korea-yhteistyö tuo väriä Mestikseen | Yle Uutiset | yle.fi

Tämä uutinen se sitten lisää pienseurojen kanustavuutta???? ..hoh..hoijaa..
Herra Kummolan pyrkimykset kansv.liiton johtoon näkyy tässäkin päätöksessä . Tää on niin tätä kyykyttämistä omien jäsenten suuntaan et jeesus sentään. Seuraavaksi kait Unkari/Romania/Bulgaria/ unohtamatta sitä mustaa "hevosta " Eestiä joka myös on tuloillaan..Metiksessä ensi vuonna ainakin 16 joukkuetta.

Ps. täytyy ostaa pillihousut niin on pienempi mahdollisuus saada kuset punteille.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Jääkiekkoilullehan olisi ihan merkittävä asia, jos laji saataisiin lyömään jollain tapaa läpi väki- ja raharikkaassa Aasian maassa. Sitä kannattaa vastustaa perussuomalaisesti suureen ääneen.

Mestistä ei pelata Korean tai Aasian kiekon kehittämiseksi. Ei todellakaan. Liigafanien on helppo huudella, yksikään jääkiekosta ymmärtävä Mestis-kannattaja tuskin tästä innostuu, eli otapa sinä suosikkijoukkueesi kilpailijaksi Korean farmi. Varmasti joukkueesikin kusee hunajaa ja kiittää sinua kannatuksesta.

Kummola, olet sittenkin yksi iso peikko suomalaiselle jääkiekolle, mene koloosi..
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mielenkiintoista että Jyväskyläkin mukana noissa neuvotteluissa. Onko Tyni tehnyt päätöksen että Akatemia ajetaan alas ja omien poikien sijaan peluutetaan korealaisia poikia? Saloon tai Hyvinkäälle joukkue varmaan sopisi paljon paremmin. Ihan mielenkiintoinen viritys kyllä toteutuessaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jääkiekkoilullehan olisi ihan merkittävä asia, jos laji saataisiin lyömään jollain tapaa läpi väki- ja raharikkaassa Aasian maassa.

Kun kiinalaiset alkaa pelaamaan lätkää, niin siinä menee sitten se ainoakin laji, jossa suomalaiset vielä voi pärjätä (silloin kun muilla ei ole parhaita mukana). Siinä vähän lisää toivomaasi perussuomalaista asennetta suoraan negatiivisuuden alkulähteiltä, eli Kouvostoliitosta.

Mutta arveletko oikeasti, että Etelä-Korean maajoukkueen pelaaminen Mestiksessä voisi auttaa lyömään lajia läpi Aasiassa? Toki pojat saisivat kokemusta ja kovia pelejä alleen, eli olisivat ikään kuin cccp-henkisesti jatkuvalla maajoukkueleirillä. Joku parhaimmista saattaisi jopa saada jalansijan eurokaukaloihin. Mutta kiinnostaisiko mediaa kotimaassaan? Tai aiheuttaisiko ylipäätään mitään pitkäjänteistä? Saman asian ajaisi varmaan joku maailmankiertue, jossa käväisivät pelaamassa harkkapelejä eri maissa.

Liigafanien on helppo huudella, yksikään jääkiekosta ymmärtävä Mestis-kannattaja tuskin tästä innostuu, eli otapa sinä suosikkijoukkueesi kilpailijaksi Korean farmi.

Tähän sen verran, että tämä kuitti menee pahasti metsään. Takavuosien Mestispörssi-partnerini Afan on vanhan liiton Mestis-miehiä.

Mielenkiintoista että Jyväskyläkin mukana noissa neuvotteluissa. Onko Tyni tehnyt päätöksen että Akatemia ajetaan alas ja omien poikien sijaan peluutetaan korealaisia poikia?

Sama tuli väkisin mieleen täälläkin. Tuo ratkaisisi sitten mahdolliset ongelmat otteluohjelmaan, jos joukkuemäärä ei kasvaisi parittomaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei helvetin kuustoista, ilmeisesti nuo ovat ajamassa tätä tiimiä pelaamaan koko kauden normaalisti. Tuskin U20 -tyyliseen systeemiin kuitenkaan tarvittaisiin erikseen Mestis-lisenssiä.

Olin kesällä periaatteessa varovaisen positiivisella mielellä jopa tästä mahdollisesta tulokkaasta, tosin silloinkin sillä varauksella, että katsotaan nyt ensin syksyllä miten sikäläiset heput pelaavat Mestiksessä kenttänä. No eivätpä juuri hirveän tehokkaasti pelanneet.

Jos Mestis (tai lähinnä sen kannattajat) on liian "perussuomalainen" ja sulkeutunut, niin eipä muuta kuin koreanpojat lätkimään suoraan Liigaan, ei luulisi tulevan lainkaan polemiikkia...

Ja millä tavoin 20+ (jos koko joukkue yleensä e-korealaisista koostuisi) jätkän peluuttaminen Suomessa auttaisi Korean jääkiekkoa eteenpäin? Eiköhän se lajin tason nosto pitäisi lähteä nimenomaan sillä, että järkkäävät paikalliset puitteet sellaisiksi, että nousu maailman kärkeen on mahdollinen.

55000 katsojan Salo-areenalle peukku. Hoidetaan homma P-Korean tyyliin vetämällä vaan aitaus koko pitäjän ympärille ja joukkueen huoltajat (muutama divisioona) vahtivat muureilla ettei "katsojat" yritä paeta "hallilta". Alkais Mestiksessäkii lätkämatseissa kävijöiden keskiarvot nousta kohisten.

edit. Kehitysehdotus: Mitä jos korealaisjoukkue osallistuisi keväällä ylimääräisenä Mestis-karsintoihin ja siinä voitaisiin todeta, että kannattaako heidän aloittaa Mestiksestä, vai Suomi-sarjasta (tai tiedä miten ylivoimaisia olisivat, siirtyy porukka suoraan KHL:ään ja täkäläiset seurat jäävät nuolemaan näppejään)? Eihän tuokaan tietenkään reilua olisi karsijajoukkueille, kun joku pääsisi puskista ilman sarjan läpikäyntiä karsimaan, mutta antaisi tosiaan edes pientä osviittaa jätkien tasosta. Lisäksi Mestiksessä on jo nykyisellään aika maksimimäärä joukkueita, niin olisi ihan paikallaan ettei niitä keinotekoisesti lisättäisi tuomalla ulkopuolelta ylimääräinen porukka sarjaan.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Paska uudistus. En usko, että korealaisetkaan hyötyvät mitään, kun Mestis joukkueet neppailevat, eikä ketään kiinnosta. Varmaan tosin neppaileva Mestis seurakin tarjoaa näille liian kovan vastuksen. Sportin kannalta tilanne on varmasti se, että jokainen peli tultaisiin häviämään, kun joukkuetta ei kiinnosta pelaaminen edes nykyisiä Mestiksen häntäpään joukkueita vastaan. Ottelut tulevat olemaan helvetin tylsiä ja katsojia max. 1000.

Ihmettelen myös Kummolan kommenttia: "No, jotkut eivät pidä (Korea-yhteistyöstä), mutta useimmat pitävät, ja minusta se kansainvälisesti tuo vain väriä sinne. Ei pidä ajatella kovin ahtaasti, Kalervo Kummola toteaa."

Keitäköhän nuo useimmat ovat. Varmaan Kummola käynyt kyselemässä muutamasta Sm-liiga kaupungista ja sen perusteella heittänyt tuon kommentin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos ne Korean miehet kerran niin kovia ovat ja niin paljon rahallisesti panostavat, niin autetaan E-Koreaa sitten oikein tosissaan ja annetaan E-Korean joukkueelle suora paikka SM-liigasta. Siellähän ne kovimmat Suomessa pelaavat suomalaisjoukkueet ovat, ja nämä pelit kehittäisivät E-Koreaa selvästi enemmän arvoturnauksia ajatellen.

Jotta SM-liigaan ei tulisi paritonta määrää joukkueita, niin pudotetaan sitten joku liigajoukkue suoraan Mestikseen. Ilves, Pelicans tai vaikka TPS. Eikös aleta hommiin, Kale?

Toki tämä tuntuisi SM-liigaa seuraavilta raskaalta ja saattaisi laskea liigasta pudotetun seuran motivaatiota toimintansa jatkamiseen, mutta uhrauksia on tehtävä. Onhan suomalaisen jääkiekkoilun ja jääkiekkoseuroja pyörittävien osakeyhtiöiden tehtävä kaikkensa kehittääkseen aasialaista kiekkoilua ja toteuttaakseen E-Korean Ihmeen 2018. Kaikki muu on silkkaa perussuomalaista rasismia, fasismia ja sadismia, jolle ei saa antaa jalansijaa. Jos tätä vastustaa, on muutosvastarintainen eikä näe asian potentiaalisia mahdollisuuksia.

Lisäksi eteläkorealainen sponsoriraha auttaisi myös SM-liigaa saamaan tasokkaampia pelaajia, kun Huyndai HMV Hockey Team pistäisi pätäkkää pöytään ja hankkisi joukkueeseensa tiukan ykkösketjun ja kovan pakkivahvistuksen. Rahalla saa vaikka Petteri Nummelinin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Keitäköhän nuo useimmat ovat.

Sen kavereita. Nehän tunnetaan siitä, etteivät ole koskaan eri mieltä Johtajan kanssa. Tai jos ovat, niin ovat pian myös entisiä kavereita ja ilman töitä.
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa naurahtaa, kun häneltä kysyy kommenttia asiaan.

- En voi kuin nauraa. Ehkä on parempi, etten kommentoi yhtään. Isot herrat tekevät päätökset ja me vaan pelaamme

Ymmärtäähän tuon, että Välimaa ei voi kertoa, mitä asiasta ajettelee, koska jos kertoisi oikean mielipiteensä asiasta niin eiköhän hänelle taas lätkästäsi uusi 1000 euron sakko asian kritisoimisesta.
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
Kummola on oikeasti sellainen kaveri, ettei ole varmaankaan edes käynyt Mestispaikkakunnilla Turkua lukuunottamatta. Kaveri on niin vieraantunut oikeasta elämästä ja jääkiekosta, ettei rapu suussa puhuessaan osaa luetella edes kymmentä Mestisseuraa. Ja tämä mies päättää kaiken suomalaisesta jääkiekosta...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tuo korealainen joukkue sitten oikeasti niin huono juttu kun täällä puhutaan, jos se tulee esim. jyväskylään. Eihän täällä palstallakaan kukaan pidä siitä, että JYP akat. pelaa Mestistä, joten olisiko sillä mitään väliä, jos paikalle tulisi toinen joukkue? Sillähän nyt ei pitäisi olla mitään väliä kellekkään, että minkä maalaisia siinä joukkueessa pelaavat pelaajat ovat.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
55000 katsojan Salo-areenalle peukku. Hoidetaan homma P-Korean tyyliin vetämällä vaan aitaus koko pitäjän ympärille ja joukkueen huoltajat (muutama divisioona) vahtivat muureilla ettei "katsojat" yritä paeta "hallilta". Alkais Mestiksessäkii lätkämatseissa kävijöiden keskiarvot nousta kohisten.

Ei täällä kenelläkään ole halua paeta jos uskomme päättäjiin. Me uskomme Saloon ja meillä on täällä töitä ja rahaa.

Mutta itse asiaan. En usko että tuollaisella joukkueella olisi mitään kysyntää. Kiekkohait vetävät kohtuu hyvin yleisöä. Korean joukkue joutuisi kilpailemaan haiden lisäksi LP Viestin ja kylän "ykkösjoukkueen" Vilpas Vikingsien kanssa katsojista. Kun vielä taloustilanne on mitä on, niin en usko että keskiverto Salolainen vie rahojaan Koreasta kasattuun Mestis joukkueen peliin, kun tarjolla on Suomi-Sarja tason kiekkoa muutenkin ja liigatason kori ja lentopalloa.
 

Kapinalätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotkat, Tähdet, Saarelaiset ja Pantterit (UK+US)
Siis kyllä tää Kyläyhteisö nimeltä Suomi jaksaa aina yllättää....

Jos ei Sylki Käteinen tai Juntta Urpolainen kippaa meidän rahoja lammasfarmareille tahi alemmuuskompleksisille lounaiseurooppalaisille,
niin kyllä K.K. hommaa meille taas jotain sellaista joka jälleen kerran pudottaa suomalaisen ihmisen maanrakoon!

Voi elämä sentään.

Mulla ei ole sitä vastaan mitään että muunmaalaiset pelaavat täällä, mutta kuten tuossa jo aiemmin on todettu, se on todellakin väärin kaikkia seuroja ja pelaajia kohtaan että saadaan suora pelioikeus suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ilman mitään nousujohteista pyrkimystä organisaation ja pelaajien taholta.

Nyt pitää kyllä jo seurajohdot ottaa pikapalaveri ja yhteistuumin vastustaa tällaista suoraa mukaantuloa. Tulkoon mukaan sitten kun täyttävät samat vaatimukset kuin muutkin Mestis-joukkueet (lisenssi) ja jotka sinne rehellisesti pelaamalla pyrkivät (eli alhaalta ylös).

Mutta valitettavasti taas näyttää siltä että meitä rahantuojia ei kuunnella ollenkaan (case Palmula ja facebook-nootti).

'noniin sinä tavallinen kansalainen, maksa ja hymyile kun pissaan sua silmille' on nähtävästi se slogan joka iskostetaan päättäjien mieleen heti kun heidät valitaan tehtäviinsä.

Kyllä sylettää ja oksettaa ja pierettää.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka tämä korealaisjoukkue tulisi Mestikseen niin eiköhän sinne ihan samalla tavalla nousemaan pääse alempaa kuin nytkin.

Salon jäähalli on sen verran kolkko paikka, että voisi tulla korealaisilla koti-ikävä nopeasti tuolla hytistessä. Kiinnostaisikohan salolaista yleisöä tällaisen joukkueen pelit? Ehkä katsomoon eksyisi palelemaan alkuvaiheessa muutama utelias, varsinkin jos peleihin pääsisi ilmaiseksi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vaikka tämä korealaisjoukkue tulisi Mestikseen niin eiköhän sinne ihan samalla tavalla nousemaan pääse alempaa kuin nytkin.

Niin, pääseekö?

Nythän on tilanne se, että kaksi viimeistä Mestis-joukkuetta pelaavat playoutit ja näiden häviäjä pelaa kolmen Suomi-sarjan parhaan kanssa karsintasarjan, jonka voittaja saa paikan Mestiksessä. Eli yksi voi nousta ja yksi pudota.

Entäs jos ja kun se karsintasarjaan joutuva yksi Mestis-joukkue on korealaisjoukkue, ja Kalen mahtikäskyllä suoraan Mestikseen nostettu joukkue myös päätetään pitää Mestiksessä vastaavalla mahtikäskyllä? Silloin tilanne olisi se, että "Mestis-karsintoja" pelattaisiin siten, että Mestis-paikka olisi taattu korealaisille ja Suomi-sarjan kolmikko pelaisi ilmeisesti lämpimikseen. Tällöin Mestiksestä tulisi suljettu sarja.
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
Taitaa olla enää alasajoa vailla tämä sarja. Niin järjettömiä päätöksiä on viime aikoina tullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös