Yleisurheilun MM-kisat, Lontoo, Englanti 4.–13.8.2017

  • 50 785
  • 353

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ok, kiitti vastauksesta. 35min/10000m vastaa noin 3430-coopervauhtia. Eli peruslenkkeilijälle olisi "ihan ok" vetää n.3 coopperia putkeen tota vauhtia.

No voi vittu. Lisää treeniä siis että pääsisi edes ihan ok tasolle. Nyt kun joutuu tosissaan painamaan että pääsee edes 3300-3400m väliin. Siis yhdellä 12min rykäisyllä. Ja noita siis pitäisi vetää 3 putkeen.

Treenaamaan siitä sitten. Mitä vielä moralisoit. Kaikki on suhteellista. Edelleen, mm-finaalissa päälle 30 on ihan hipsuttelua, mutta jostain syystä väistämättä tunget itsesi samaan yhteyteen harrastuksesi kanssa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peruslenkkeilijä tarkoittaa sellaista, joka juoksee 10km noin tuntiin. Tosin asvaltilla ja lenkkareissa, ratajuoksua peruslenkkeilijä ei harrasta ja piikkareita hänellä ei ole.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Aika kova vauhti on ihan "peruslenkkeilijälle" kymppi tuntiin, ainakin lenkillä. Varmaan tommonen massakisamediaani maratoneilla menee tuolla, mutta se nyt ei ole mikään lenkki se.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
En mä nyt sanoisi että niin heikolta näyttävät. Näissä kisoissa kisaavat maailman parhaat ja lähtökohtaisesti suomalaiset eivät ole finaalitasoa, mutta kuitenkin lajinsa huippuja. Kuitenkin nämä suomalaiskilpailijat kuuluvat lajinsa eliittiin siihen promileen jotka pääsevät edes tälläisissä karkeloissa kisaamaan.

Jepu jee. Fakkiutuneimmat perussuomalaiset penkkiurheilijat ovat oma lukunsa, näitä mitalien janoajia, miehiä jotka olisivat halunneet elää kaks-kolkytluvulla. Ja että silloin olisi kisattu myös yleisurheilun mm-kisoja, televisioituina tietysti. Mitalisadetta, eli vittu kun MINÄ olen hyvä.
Mikäli suomalainen tulosrajan suorittaa, pitää hänet myös kisoihin järjestää vaikka mitali olisi utopiaa. Jokin nuori, lapsi saattaa kuitenkin siitä innostua yleisurheilua ym. harrastamaan, unelmaa rakentamaan. Helvetin typerää pikkurahan takia torpata unelmien itämismahdollisuutta.
Minä kisoista nautin, suorituksista, suomalaiset ovat mukava höyste toki. Onko urheilun seuraaminen ylipäänsä järkevää ajankäyttöä, on hyvä kysymys tietysti mutta onko filosofointi, taulujen tiirailu tai oopperaharrastus yksilöä sen enempää kehittävää? Urheilu, huippu-urheilukaan ei ole kansakunnan syöpä. Kunhan tajutaan realiteetit.
 
Aika kova vauhti on ihan "peruslenkkeilijälle" kymppi tuntiin, ainakin lenkillä. Varmaan tommonen massakisamediaani maratoneilla menee tuolla, mutta se nyt ei ole mikään lenkki se.
On siinä iso ero, juokseeko 10km 60 minuuttiin vai 35-40 minuuttiin. Ja siinäkin on lopulta iso ero, juostaanko 10000m 29 vai 27 minuuttiin. Eli Suomen ehdoton huipputulos vs. maailman tasolla ehdoton huipputulos.

Kummasti vieläkin löytyy sitä ajattelumallia, että Viren, Väätäinen, Räty ja Kononen toivat kultaa ja huonosti jos meni, niin himmeämmän mitalin. Ihmetellään, miksi nykyurheilijat eivät yllä samaan. Löysä asenne, selittelyä, eikö ole treenattu tarpeeksi!
Luultavasti on paljon myös niitä, jotka olettavat, että pystyisivät itse kansainvälisen tason tuloksiin ja olisivat mukana mitalitaistelussa, jos vaan olisivat joskus aloittaneet urheiluharrastuksen ja panostaneet siihen. Kyllä olisi tulosta tullut, mutta eihän näistä meidän kisaturisteista ole mihinkään.
Vähän sama kun joku aika sitten odottelin käytävällä hammaslääkäriin menoa. Siitä käveli ohi parikymppinen, hyvin nuoren näköinen kesätuuraaja tai -harjoittelija, itse asiassa heitä oli siellä useita. Siinä sitten joku vanhempi pariskunta ihmetteli, että voiko noin nuori olla hammaslääkäri, ja ukkeli ihan suoraan sanoi, että eihän noista oo mihinkään.

En ymmärrä, miten Luvo Manyonga pystyi voittamaan mestaruuden huipputuloksella, vaikka oli rasitusmurtuma, tai ainakin sen esiastetta jalkapöydässä kesäkuun 18. päivän jälkeen. En tiedä montako viikkoa hän piti siinä taukoa, mutta luulisi että kisakunto romahtaa kun ei voi juosta ja tehdä loikkaharjoituksia. Voimaharjoituksia varmaan pystyi tekemään jotenkin, vaikka ei sekään nyt oikein järkevältä kuulosta. No, ehkä se vaan on se, että afrikkalaiset ja afroamerikkalaiset on niin lahjakkaita urheilemaan.
On se hienon näköistä, kun kiekkoa heitetään sinne 65-70 metriin ja pituutta hypätään oikein pitkälti yli 8 metriä.
 
Toisaalta, onhan tuo Härköselle suhteellisen helppoa, kun suunnilleen Afrikan suurimmat erityislahjakkuudet tulevat mieluusti hänen talliinsa. Manyonga, Mokoena, Ihab Abdelrahman, Kenian juoksijoita olisi tarjolla pilvin pimein.
Ei tarvitse puurtaa lyhytjalkaisten suomalaisten kanssa pakkasten keskellä.

Kaisa Mäkäräinen juoksi vuokatti Aateli Racen 3km:n maastojuoksuradan voittaen kaikki yleisurheilijat aikaan 10:30. Se on sellainen aika, jolla juostaisiin luultavasti Lontoossa 3km esteissä tai 5000m finaalissa jo ihan pelkällä maastohiihtoharjoittelulla. Samaa voidaan sanoa Iivo Niskasesta tai Aino-Kaisa Saarisesta. Kyllä täällä Suomessakin näitä juoksulahjakkuuksia löytyy, vaikka täällä on vain se 5 miljoonaa asukasta, mutta nämä eivät olekaan yleisurheiulijoita vaan muiden lajien ja alojen edustajia. Yleisurheilu ei ole Suomen suosituimpia urheilumuotoja erityisesti nuorten keskuudessa. Nykyään joku pyöräilykin on suositumpaa.

Tuossa katselin taannoisen Urheilusanomien Suomen top 100 urheilijaa. Tossa ihan laskin nopeasti joitakin virheitä saattaa olla, mutta iso kuva on se, että 75% oli kesälajien edustajia ja loput 25% talvilajien edustajia. Mutta kuten tuossa aikaisemmassa keskustelussa miksi Suomi on menestyinein pohjoismaa olin asian todennut, kuitenkin peräti 90% olympiamitalisteistamme ovat talvilajien edustajia. Esim. Wilma Murto on listalla 44., Kristiina Mäkelä 52. ja Minna Nikkanen 54. Verrokkina maailmanmestari Iivo Niskanen oli Wilma Murron takana 44. ja joku Risto-Matti Hakola, joka oli sitä edellisissä MM-kisoissa 8. ja viimeisissä MM-kisoissa 6. omassa lajissaan ei ole edes koko listalla. Selitykseksi ei kelpaa mikään lajien levinneisyys, sillä joku naisten seiväs tai naisten kolmiloikka ovat täysin marginaalilajeja maailmalla.

Jos joku Wilma Murto tai Minna Nikkanen rankataan samaan tasoon Iivo Niskasen kanssa niin tottakai suuri yleisö odottaa samanlaisia tuloksia kuin Iivo Niskanen eli maailmamestaruutta. Jos sitä ei ala kuulumaan, tulee helposti nämä turistipuheet esille.

Jostain syystä median huomio ovat pääasiassa näissä kesälajeissa sanotaanko nyt se 75% kesälajeissa ja 25% talvilajeissa. Kuitenkin se urheilullinen menestyminen menee juuri päinvastoin.

Keskustelen hieman näistä olosuhdeasioista. Jotkut fiksut suomalaiset urheilijat ovat sen ymmärtäneet. Suomi on keskimääräisesti varmaan maailman pohjoisin maa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Suomi saa olusuihteista etua monissa talvilajeissa, mutta kesälajeissa saadaan takapakkia. Karkeasti yleistettynä Afrikassa voidaan harjoitella yleisurheilua koko kalenterivuonna 12kk, mutta Suomessa suunnilleen vain puolet vuodesta 6kk pitkästä talvesta johtuen. Mutta talvilajeissa Suomi voi harjoitella sen toisen 6kk kun Afrikassa se on 0kk.

Jos urheilullista menestystä Suomi haluaa niin talvilajit ovat vastaus. Jos on joukkue-urheilija kannattaa satsata jääkiekkoon. Jos on kestävyysurheilulahjakas, kannattaa panostaa maastohiihtoon. Jos on lahjakas hyppääjä, kannattaa panostaa mäkihyppyyn tai lumilautailuun jne..
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomalaisten "venymiset" tähän asti.

Kristiina Mäkelä karsinnan 16. Yksi kohtalainen hyppy joka jäi ennätyksestä.
Puhui etukäteen vähintään omasta ennätyksestä ja epäsuorasti paljasti että toivoi jopa SE:tä. Muutama ylimääräinen kilo oli tullut ja hyppääminen raskaan näköistä. Kauden paras ei ole hirveä meriitti, koska pohjalla vain yksi kisa jonka tulosta on helppo parantaa arvokisoissa. Jäi ennätyksestää 28 senttiä.

Minna Nikkanen jäi kauden parhaasta 25 senttiä ja ennätyksestä 45 senttiä. Vain yksi onnistunut hyppy aloituskorkeudesta, sijoitus 20.

Arttu Pajulahti karsinnan 29. Jäi ennätyksestä 61 senttiä! Olisi pitänyt hypätä vuoristossa 850 jotta olisi päässyt Lontoossa 8 metriä.

Suomalaisten suoritukset ovat tähän mennessä olleet hyvin odotetut. Pajulahti oli pituuskarsinnan starttilistalla 29:s tämän vupden tilastotulosten perusteella ja sama oli myös sijoitus karsinnan lopputuloksissa. Kristiina Mäkelä oli sijalla 17 tilastovertailussa ja sijalla 16 lopputuloksissa. Nikkanen oli tilastovertailussa jaetulla sijalla 23 ja karsinnan lopputuloksissa hän jakoi sijaa 20.

Näin ollen on melkoista ymmärtämättömyyttä tai epärealistista haihattelua, jos näkee suomalaisten jotenkin alisuoriutuneen näissä kisoissa. Suoritukset ovat olleet odoteettuja tai ennemminkin venymistä kuin floppaamista.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisin toivonut Boltin voittoa, mutta olipa tyylikäs tuo Gatlinin yleisön hiljentäminen. Siitäs saitte ajatteli varmaan mielessään. Tänään mielenkiintoinen ja varmasti kovatasoinen kuulakisa tiedossa.
 

Pekkis

Jäsen
Meidän urheilijoita ja varsinkin lupaavia urheilijoita pitäisi viedä määrätietoisesti huippu-urheilun suuntaan. Rahan puutteen takana voidaan nyyhkiä loppuikä, mutta ainoa keino on luoda laadukkaat puitteet, saada laadukkaat valmentajat ja sitten kovia kisoja urheilijoille.

Laadukkaat puitteet, laadukkaat valmentajat ja kovia kisoja urheilijoille. Nämä kaikki vaativat sitä rahaa jonka perään nyyhkitään. Monessa yksilölajissa nuoret lähtevät arvokisoihin omakustannehintaan ja henkilökohtaiset valmentajat jäävät tietenkin kotiin. Tästä on kaksi viikkoa aikaa kun viimeksi juttelin erään ansioituneen valmentajan kanssa asiasta. Kovin oli turhautuneen oloinen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Laadukkaat puitteet, laadukkaat valmentajat ja kovia kisoja urheilijoille. Nämä kaikki vaativat sitä rahaa jonka perään nyyhkitään. Monessa yksilölajissa nuoret lähtevät arvokisoihin omakustannehintaan ja henkilökohtaiset valmentajat jäävät tietenkin kotiin. Tästä on kaksi viikkoa aikaa kun viimeksi juttelin erään ansioituneen valmentajan kanssa asiasta. Kovin oli turhautuneen oloinen.

Taisin kirjoituksessani mainita vaikuttajienkin osuudesta. Tarkennetaan sen verran että tarkoitin tuolla joko suoraan rahoittavia käsiä tai tahoa joka saa myytyä ajatuksen oikeasti toimivasta kokonaisuudesta rahoittaville käsille.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En ole rasisti tms, mutta ihan aidosti kiinnostaa onko tuo naisten maratonin voittaja koskaan edes käynyt Bahrainissa vai annetaanko vain passi Lontoon suurlähetystössä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Taitavat kaikki suomalaiset olla tähän mennessä suoriutuneet tilastosijoitustaan paremmin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En ole rasisti tms, mutta ihan aidosti kiinnostaa onko tuo naisten maratonin voittaja koskaan edes käynyt Bahrainissa vai annetaanko vain passi Lontoon suurlähetystössä.

Ja uusi maa: Bahrain. Muita ostourheiluissa kunnostautuneita maita ovat Qatar ja Turkki. Tarvitaan suomalainen humanisti olemaan älyämättä, mikä tuommoisissa ostoissa ja myymisissä on päin vittua.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Ei se raha ole mikään selitys siihen, että Suomalaiset eivät pärjää arvokisoissa. Kyllä se kaikki lähtee omasta asenteesta ja halusta tehdä töitä menestyksen eteen. Vai onko tosiaan niin, että jokainen pitäisi lennättää lämpimään maahan talveksi treenaamaan? Kyllä sitä voi Suomessakin treenata, vaikka -30c pakkasessa. Ei siis raha ole mikään selitys.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Ei se raha ole mikään selitys siihen, että Suomalaiset eivät pärjää arvokisoissa.

Kyllä se tavallaan monasti on. Vanha oravanpyörä pyörii edelleen urheilupiireissä. Menestyäkseen on treenattava täyspäiväisesti, täyspäiväinen treenaminen vaatii rahoitusta, rahoitusta saadakseen on menestyttävä... Oikotietä etsitään kielletyistä menetelmistä ja Suomessa urheillaan nykypäivänä suhteellisen puhtaasti.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Kyllä se tavallaan monasti on. Vanha oravanpyörä pyörii edelleen urheilupiireissä. Menestyäkseen on treenattava täyspäiväisesti, täyspäiväinen treenaminen vaatii rahoitusta, rahoitusta saadakseen on menestyttävä... Oikotietä etsitään kielletyistä menetelmistä ja Suomessa urheillaan nykypäivänä suhteellisen puhtaasti.

En oikein niele tätä selitystä. Vai onko tosiaan niin, että ennen urheilijat saivat huomattavasti enemmän rahallista tukea, kuin nykyiset urheilijat? Kannattaa katsoa, vaikka esim. Tuhansien heittojen tarina youtubesta, niin saat osviittaa siitä, että ilman suurta määrää rahaa voi tulla menestystäkin, kun asenne harjoitukseen on oikea.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En oikein niele tätä selitystä. Vai onko tosiaan niin, että ennen urheilijat saivat huomattavasti enemmän rahallista tukea, kuin nykyiset urheilijat? Kannattaa katsoa, vaikka esim. Tuhansien heittojen tarina youtubesta, niin saat osviittaa siitä, että ilman suurta määrää rahaa voi tulla menestystäkin, kun asenne harjoitukseen on oikea.

Kulut kuitenkin nousevat enemmän kuin mistään saa rahaa. Siksi kannattaa kysellä ulkomailta, jos joku valtio sponssaisi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
En oikein niele tätä selitystä. Vai onko tosiaan niin, että ennen urheilijat saivat huomattavasti enemmän rahallista tukea, kuin nykyiset urheilijat? Kannattaa katsoa, vaikka esim. Tuhansien heittojen tarina youtubesta, niin saat osviittaa siitä, että ilman suurta määrää rahaa voi tulla menestystäkin, kun asenne harjoitukseen on oikea.

Yhteiskunta ei pyöri enää samalla tavalla kuten Rädyn nuoruudessa. Varmasti joka suhteessa on parannettavaa, mutta kilpailu huipulla on entistä kovempaa. Olen seurannut läheltä yleisurheilua, varsinkin heittolajeja. Olen nähnyt urheilijan arkea ennen ja nyt. Ilman suurta rahaa voi tulla menestystä, kun on kyse poikkeuksellisista lahjakkuuksista. Nyt meillä on heitä eri lajien parissa enemmän kuin keskimäärin on ollut.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Yhteiskunta ei pyöri enää samalla tavalla kuten Rädyn nuoruudessa. Varmasti joka suhteessa on parannettavaa, mutta kilpailu huipulla on entistä kovempaa. Olen seurannut läheltä yleisurheilua, varsinkin heittolajeja. Olen nähnyt urheilijan arkea ennen ja nyt. Ilman suurta rahaa voi tulla menestystä, kun on kyse poikkeuksellisista lahjakkuuksista. Nyt meillä on heitä eri lajien parissa enemmän kuin keskimäärin on ollut.

Juuri näin. Lisäksi varmasti nykyäänkin huippulahjakas suomalainen voisi huippuharjoittelulla kehittyä vaikka 27.40 kympinjuoksijaksi. 70-luvulla sillä oli olympiavoittaja, nyt eurooppalaisen kärkitason mies eikä sitäkään kauaa ostourheilijoiden yleistymisen myötä. Eli vastaus kysymykseen 'kannattaako' on jo eri kuin 70-luvulla.

Toisaalta maailmakin on muuttunut. Aikakaudella kun useimmat tulivat maatiloilta, urheilu vei aikaa lähinnä muilta iltapuuhilta. Nyky-yhteiskunnassa määrätietoinen treenaaminen on pois koulunkäynnistä ja sosiaalisesta elämästä, jotka myös ovat valtavan paljon isommassa osassa suomalaisten elämässä kuin 1970-luvulla. Urheilu on aina vaatinut uhrauksia, mutta vaatii niitä nyt suhteessa enemmän kuin takavuosina. Kannattaako?
 
Kaisa Mäkäräinen juoksi vuokatti Aateli Racen 3km:n maastojuoksuradan voittaen kaikki yleisurheilijat aikaan 10:30. Se on sellainen aika, jolla juostaisiin luultavasti Lontoossa 3km esteissä tai 5000m finaalissa jo ihan pelkällä maastohiihtoharjoittelulla. Samaa voidaan sanoa Iivo Niskasesta tai Aino-Kaisa Saarisesta. Kyllä täällä Suomessakin näitä juoksulahjakkuuksia löytyy, vaikka täällä on vain se 5 miljoonaa asukasta, mutta nämä eivät olekaan yleisurheiulijoita vaan muiden lajien ja alojen edustajia.
Kannattaa muistaa, että juoksussa voi pärjätä käytännössä vain yhdenlaisella ruumiinrakenteella, mutta hiihdossa se ei ole niin tarkkaa. Jotkut hiihtäjät, varsinkin sprinttihiihtäjät, ovat hyvinkin kookkaita ja painavia, liian raskastekoisia juoksijoiksi (vaikka olisivatkin jättäneet voimaharjoittelun tekemättä).
Mutta olisihan se tosiaan kiva, jos tietäisimme mitä Kerttu Niskanen, Mäkäräinen ja muutkin olisivat saaneet aikaan juoksuradoilla.

Kyllä se tavallaan monasti on. Vanha oravanpyörä pyörii edelleen urheilupiireissä. Menestyäkseen on treenattava täyspäiväisesti, täyspäiväinen treenaminen vaatii rahoitusta, rahoitusta saadakseen on menestyttävä... Oikotietä etsitään kielletyistä menetelmistä ja Suomessa urheillaan nykypäivänä suhteellisen puhtaasti.
Olen monesti miettinyt, miksi urheilijat eivät vain heittäydy työttömiksi, jos haluavat panostaa täysipäiväisesti. Tai pari kuukautta vaikka kävisi töissä, ja lopun aikaa keskittyisi harjoitteluun. Onko ne kulut sitten niin isot. Eihän sillä 700 eurolla tietysti paljon juhlita, mutta samahan se on varsinaisilla työttömillä.
No, varmaan moni on jossain vaiheessa tätä kokeillutkin. Monesti opiskellaan vain minimimäärä, mutta ei kai opintotuki ole sen isompi kuin työttömyysraha.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ei se raha ole mikään selitys siihen, että Suomalaiset eivät pärjää arvokisoissa. Kyllä se kaikki lähtee omasta asenteesta ja halusta tehdä töitä menestyksen eteen. Vai onko tosiaan niin, että jokainen pitäisi lennättää lämpimään maahan talveksi treenaamaan? Kyllä sitä voi Suomessakin treenata, vaikka -30c pakkasessa. Ei siis raha ole mikään selitys.

@Sim_Sam ; kyllä rahalla on vankka vaikutus siihen, mitä tapahtuu. Ilman sitä on vaikeaa menestyä. Toinen asia on junioreiden valmennuksen kunnollinen organisoiminen. Länsinaapurissamme on pakko tapahtua jotain outoa kun nuori kiekonheittäjä heittää ensimmäisessä arvokisassaan yli 69 metriä ja saa hopeamitalin. Ainoa edes hetken finaalissa näkyvä suomalainen jää puolestaan sijalle 25.

Kysyä voi vielä sitä, kuinka suuri osa nykynuorista harrastaa monipuolisesti urheilua ja liikkuu omatoimisesti metsissä. Nuoret ihmiset, joiden niska on vääntynyt kohti napaa kännyköitä päivittäin tuntikausia tiiratessaan eivät kykene edes kunnolla katsomaan eteenpäin, luonnollisesta liikkumisesta puhumattakaan.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Kylläpä alkaa sylettämään tuo puusilmäisyys täällä taas.
En oikein niele tätä selitystä. Vai onko tosiaan niin, että ennen urheilijat saivat huomattavasti enemmän rahallista tukea, kuin nykyiset urheilijat? Kannattaa katsoa, vaikka esim. Tuhansien heittojen tarina youtubesta, niin saat osviittaa siitä, että ilman suurta määrää rahaa voi tulla menestystäkin, kun asenne harjoitukseen on oikea.
Entisaikaan urheilijat olivat "töissä" niin puolustusvoimilla, rajavartiolaitoksella, poliisilla, kaupungeilla ja vaikka sun missä. Myös Tielaitoksella, Postilla ja VR oli omat urheilijat, joilla oli erivapauksia töiden suhteen.
Saathan sinä sitä keppiä tempoa , vaikka kuinka perse repiää, kun samalla jossain Saksassa homma tehdään OIKEIN eli ammattimaisesti ja ammattivalmentajan johdolla. Lisäksi kyllähän se eri juttu henkisesti on olla jollain Saksan valtiolla töissä, jolloin tulee palkkaa ja vielä eläkettäkin kertyy, toisinkuin meillä. Onhan se varmasti Rätykin iloinen valinnastaan, kun nyt saa eläkkeellä pohtia paikat on paskana, että onko varaa ostaa tänään voita sille leivälle.

Olen monesti miettinyt, miksi urheilijat eivät vain heittäydy työttömiksi, jos haluavat panostaa täysipäiväisesti. Tai pari kuukautta vaikka kävisi töissä, ja lopun aikaa keskittyisi harjoitteluun. Onko ne kulut sitten niin isot. Eihän sillä 700 eurolla tietysti paljon juhlita, mutta samahan se on varsinaisilla työttömillä.
No, varmaan moni on jossain vaiheessa tätä kokeillutkin. Monesti opiskellaan vain minimimäärä, mutta ei kai opintotuki ole sen isompi kuin työttömyysraha.
Juuri tuon ylemmän takia. Kuitenkin koulutuksen avulla on mahdollisuuksia saada se työpaikka myöhemmin, mutta työttömyys on aika iso miinus cv:ssä. Vittu jos niillä työttömilläkin on vaikeaa tuon rahan kanssa elää niin mitäpä veikkaat, että miten se urheilu vielä tuohon mahtuu? Luuletko, että se on vain oleskelua ja salilla ja lenkillä käyntiä?
 
Viimeksi muokattu:

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kannattaa muistaa, että juoksussa voi pärjätä käytännössä vain yhdenlaisella ruumiinrakenteella, mutta hiihdossa se ei ole niin tarkkaa. Jotkut hiihtäjät, varsinkin sprinttihiihtäjät, ovat hyvinkin kookkaita ja painavia, liian raskastekoisia juoksijoiksi (vaikka olisivatkin jättäneet voimaharjoittelun tekemättä).
Mutta olisihan se tosiaan kiva, jos tietäisimme mitä Kerttu Niskanen, Mäkäräinen ja muutkin olisivat saaneet aikaan juoksuradoilla.


Olen monesti miettinyt, miksi urheilijat eivät vain heittäydy työttömiksi, jos haluavat panostaa täysipäiväisesti. Tai pari kuukautta vaikka kävisi töissä, ja lopun aikaa keskittyisi harjoitteluun. Onko ne kulut sitten niin isot. Eihän sillä 700 eurolla tietysti paljon juhlita, mutta samahan se on varsinaisilla työttömillä.
No, varmaan moni on jossain vaiheessa tätä kokeillutkin. Monesti opiskellaan vain minimimäärä, mutta ei kai opintotuki ole sen isompi kuin työttömyysraha.

Useat suomalaiset urheilevat toimeentulotuella ja sillä rahalla ei totta totisesti harjoitella ammattimaisesti. Toimeentulotuella ei kateta edes huippu-urheilijan päivittäisiä kuluja, mistään korkean paikan leireistä puhumattakaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Suomessa pitää olla ihan poikkeuksellisen luokan lahjakkuus että sponsorit, liitto ja muut joilta sitä tukea voisi saada, kiinnostuisi sinusta sen verran paljon että olosuhteet on mahdollista ruuvata samalle tasolle mitä on niillä lajin huipuilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös