Yleisurheilukausi 2024

  • 35 427
  • 268

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Rojas ulkona olympialaisista akillesjännevamman takia.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään juostaan Lahdessa Maantien SM:t. Alisa Vainio aloittaa kautensa naisten puolimaratonilla. Veteraani Laura Manninen kilpailee N50-sarjassa. Miesten puolimaratonilla nähdään viime vuoden kultamitalisti Hannu Granberg sekä hopeamitalisti Antti Ihamäki. Lisäksi Ossi Kekki tekee debyyttinsä puolimaratonilla.

 
Viimeksi muokattu:

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Alisa Vainio voitti naisten puolimaratonin maantiejuoksun ajalla 1:14.00. Hannu Granberg ja Ossi Kekki eivät lähteneet miehissä matkaan ja Antti Ihamäki keskeytti. Jarkko Järvenpää voitti miesten puolimaratonin maantiejuoksun ajalla 1:06.54.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Legendaarisen Virgilijus Aleknan Mykolas-poika on kiskaissut Jürgen Schultin 38 vuotta vanhan ME:n 74,08m romukoppaan. Schultin ME oli vanhin (kesältä 1986) voimassaoleva miesten ME-lukema.

Uusi ME seisoo nyt Aleknan toimesta lukemissa 74,35m. Isän opit (isä-Virgilijus nyt kaikkien aikojen 3. 73,88m) menneet ihan kohtalaisesti pojalle perille... Ikääkin Mykolaksella on vain 21 vuotta.

Kohtalainen otatus saada kesän EM- ja olympiakisoissa Aleknan, Cehin ja Ståhlin välille. Ståhlilta lienee noilla liki 72-metrisillä jo mitattu liki kaikki potentiaali ulos, mitä mitata voi, mutta 25-vuotiaalla Cehillä kyllä varmasti on jopa kykyä vastata tuohon Aleknan hirmukaareen. Arvokisoissa suljetulla stadionilla ei toki varmastikaan tuollaisia kaaria nähdä, koska kuten alla olevasta videosta näkee, niin täysin avoimella 'pellolla' tuulessa Alekna tämän ME:n kiskaisi.


 

N^Miksu

Jäsen
Tänään juostaan suurin ja kaunein maraton, eli vuorossa on Boston 2024. Olympiavuosi rokottaa paljon osallistujia, mutta miehissä Evans Chebet ja naisissa Hellen Obiri ovat mukana ja ennakkosuosikkeja.

Jos kiinnostaa maraton, jossa yleisön kannustus ja tunnelma ovat kohdillaan, niin lähetys alkaa esim. TV5 tai Eurosport tänään klo 16.30
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman jännä sivumaku tulee tuosta maailmanennätyksestä, kun näkee tuon videon. Olettaen, että kyseinen video nyt edes on tuo ME-heitto. Kaiketi samasta kilpailusta se ainakin on.

Kohtalaisen kipakka tuuli puhaltelee. Siitä tuskin oli haittaa.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Hieman jännä sivumaku tulee tuosta maailmanennätyksestä, kun näkee tuon videon. Olettaen, että kyseinen video nyt edes on tuo ME-heitto. Kaiketi samasta kilpailusta se ainakin on.

Kohtalaisen kipakka tuuli puhaltelee. Siitä tuskin oli haittaa.
Valmentajan mukaan tuuli 21 km/h eli 5,8 m/s.

En muista, että koskaan olisi vakavissaan keskusteltu sallituista tuulista heittolajeihin, mutta periaatteessa voisi olla ihan mahdollista. Jos kysytään Walter Hoferilta niin tuulikompensaatio toki olisi paras (ei kysytä).

Hyvä että yksi vanha doping-tulos saatiin listoilta joka tapauksessa nyt pois.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Pikaisesti kun aamulla Twitterissä näin tuon videon ja puhuttiin tuosta tuloksesta, luulin kyseessä olleen jonkin mitatun harjoitusheiton. Saapa nähdä kuinka pitkäaikainen tuosta ennätyksestä, koska kyllä Cehillä on myös potentiaalia tuon tason tuloksiin.

Vanhin miesten ME on nyt Juri Sedyhin moukari-ME 86,74.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Aivan turhaa valitusta lukenut tästä ennätyksestä. Tuo kilpailu Oklahomassa oli selvästi tarkoitettu juuri ennätysten tekemiseen ja paikka olosuhteineen on ollut jo pitkään urheilijoiden ja valmentajien tiedossa. Ilmeisesti myös vanha maailmanennätys oli samankaltaisissa oloissa heitetty ja vastaavan tuloksen heittäminen tyynessä stadionilla olisikin hyvin vaikeaa. Kun heittolajeissa ei sääntöjen mukaan oteta tuulta huomioon, on valitus "kyläkisoista" ja tuulesta aivan turhaa. Hieno heitto ja hieno uusi maailmanennätys.
 

Tekoäly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin
sääntöjen mukaan oteta tuulta huomioon, on valitus "kyläkisoista" ja tuulesta aivan turhaa. Hieno heitto ja hieno uusi maailmanennätys.

Varmistaakseen arvokisapaikan (kisarajan) näitä ’kyläkisoja’ kierretään. Ei ole itkemistä, vaan ihan aitoa epätasa arvoa esim. juuri tuon mahdollisuuden osalta päästä rengaskisoihin.

”Olympiakisojen tuloraja on 67,20. Islantilaisen mukaan 14 miestä on ylittänyt rajan ja heistä kahdeksan on tehnyt sen Oklahoman kisassa.”
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Vähän samantyyppinen kiekonheittopaikka on Helsingborgissa jossa heittorinki valitaan tuuliolosuhteiden mukaan. Suomen kautta aikojen listan kaksi pisintä heittoa on tehty siellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös