Yleisurheilukausi 2022

  • 170 208
  • 1 223

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
1983: Reima Salonen 4:s
1987: Bryggare DNS mutta 8:n parhaan joukossa
1991: Alafrantin tulos finaalissa 62.26
1993: Pakarisen tulos finaalissa 81.08
1995: naisten 4x100m aika finaalissa 44.46
2003: Reinikaisen tulos finaalissa 20.45 ja Tiisanojan 20.07
2005: Reinikaisen tulos finaalissa 20.09 ja Pitkämäen 81.27
2007: Järvenpään tulos finaalissa 82.10
2009: Jarkko Kinnunen on noussut 8:nneksi
Tulihan niitä. Salosen tulos 1983 puuttui, Bryggarea 1987 en huomioinut koska tuosta ei saa pisteitä ja sijaa 8. ei aikakirjoihin merkitty. Samoin Jarkko Kinnusen jälkikäteen noussut sijoitus huomioimatta.
Kun aikanani tuon tilaston tein, siinä on mukana myös muut suomalaiset MM-kisoissa kuin pistesijalle yltäneet, laitoin kultakin ylös tuloksen jos kahdeksan joukossa plus parhaan tuloksen jonka urheilija (tai viestijoukkue) kisoissa teki. Noissa saattaa olla siis virheitä mutta osa voi olla karsinnoissa / alkuerissä tehtyjä tuloksia.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Jatkiksen kummiurheilija Kristiina Mäkelä venytti tänään ennätyksensä 14.47. Tuulessa meni 14.50.

Itselleni pieni - ja erittäin positiivinen - yllätys. Mäkelän tekniikka on tavallaan raajojen pituuteen ja kurotukseen perustuva. Kaikki nopeuteen, elastisuuteen ja ponnistusvoimaan perustuva tuloksenteko on loistanut poissaolollaan ja olin miltei varma, että Mäkelän ennätys oli jo nähty.

Hyvää settiä!
 

Analyzer

Jäsen
TODELLA kiva tulos Mäkelältä. Kuntopiikki on nyt sattunut kohdalleen ja hyvällä itseluottamuksella pääsee lähtemään kisoihin.

Erityisen lupaavaa, että kaksi hienoa tulosta. Kaikki sijat Rojaksen takana on MM-kisoissa mahdollista tällä vireellä
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
TODELLA kiva tulos Mäkelältä. Kuntopiikki on nyt sattunut kohdalleen ja hyvällä itseluottamuksella pääsee lähtemään kisoihin.

Erityisen lupaavaa, että kaksi hienoa tulosta. Kaikki sijat Rojaksen takana on MM-kisoissa mahdollista tällä vireellä

Oli kyllä. Jotenkin tällasena karjalalippiksenä oli fiilispohjalta sellanen olo, että paras on jo nähty ja nyt loppu-ura junnataan laskusuuntaisesti. Hieno ennätys ja sarja loppuvuodesta 30-v. täyttävältä arvokisaveteraanilta. Saa jännätä tuplakisavuonna kahden naishyppääjän kiskasuja.
 

vitozzius

Jäsen
MM-kisoja voi ja pitääkin peilata myös EM-tasolle, varsinkin nyt kun kisat ovat samana vuonna. Kenellä suomalaisella on huonoin MM-sijoitus, joka olisi riittänyt eurooppalaisten kesken podiumille?
 

Glove

Jäsen
Mikä Rantalan Eetulle on tullut, ei mahdu edes top 20? Joko on jäähdytelyvaihe alkanut ja muut asiat mielessä?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Raitasen tämän kauden esitysten perusteella finaalipaikka olisi iso yllätys.
Niin no. Viime kaudella olympiafinaalin kasi ja sen kauden paras tulos on kuitenkin vain 1,90 sek parempi kuin mitä on tällä hetkellä Raitasen kauden paras tulos esteissä. Ja tämä kausi ei ole vielä puolivälissäkään. Sikäli kun Raitasella ei jotain mykoplasmaa tai vammoja ole, niin ei tässä nyt liiemmin pidä vielä huolestua.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pahoittelut jos kuulostan rikkinäiseltä levyltä, mutta onhan tuo naisten keihäänheiton taso todella heikoilla kantimilla tällä hetkellä. Ei yhtään yli 55 metrin heittoa Keihäskarnevaaleilla suomalaisilta. Oliko sitten alustassa jotain häikkää, ei kyllä sekään vakuuttanut näin televisiokuvien välityksellä, vaikka piti siis olla uusittu pinta. Eipä ole kyllä kummoiset odotukset miestenkään kisan suhteen.

Edit. Pakko myöntää, että katsoin miesten kisan Areenasta pikakelauksena, nyt ollaan kyllä syvässä aallonpohjassa karnevaalien historiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Naisten A-kisa saatiin heitettyä Pihtiputaalla. Suomalaisista paras oli kokenut Jenni Kangas, joka kiskaisi 54,56 m. Sanna Erkkola hävisi vain 3 senttiä. Julia Valtasen keppi lensi reilut 52 m ja paluun tehneellä Heidi Nokelaisella reilut 47 m.

Aika heikossa jamassa on naisten keihäänheitto Suomessa, en tiedä treenaavatko tosissaan?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Pihtiputaan keihäskarnevaalit.

On tämä saatana surullista katseltavaa, keihäsmiehen sydäntä särkee. Kotimainen kärki puuttuu, eikä ulkomailta enää saada juuri ketään mukaan.

Ennen tämä oli yksi keihäskesän kohokohtia ja odotetuimpia tapahtumia. En ota tulostasoon kantaa, mutta surullista on. Tapahtuman isä, Jorma Kinnunen on edesmennyt ja kovaa on menossa alas myös legendan perintö. Jostakin pitäisi löytyä kotimaista vetoa, että tapahtuma saataisiin nousemaan vanhalle tasolleen. Tällaisena tämän seuraaminen on tuskaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Tästä ei tainnut julkisuudessa olla mitään mainintaa, Kotiranta 5000 m 13.40,67.

Sinällään vähän hauskaa, että julkisuudessa hehkutettiin sitä jonkun "ihmejunnun" Cooper-tulosta (oliko 3800-3900 m). Nyt tästä ei mitään mainintaa ja vauhti kuitenkin vitosella sellaista 4390 m cooper tahtia.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Kotiranta kuuluu tähän meidän kestävyysjuoksun nuorempaan kaartiin, jotka jo nyt ovat kansallisessa kärjessä. Eemil Helanderista on puhuttu jo parin vuoden ajan, mutta Kotiranta on ollut juuri se juoksija, joka ikäluokassa on Helanderille kyennyt antamaan ihan pätevän vastuksen ja joka on pärjännyt jo muun muassa viime vuoden Kalevan Kisoissa kelvollisesti. Kehitys on tähän vuoteen vain jatkunut.

Aika kova aika, jos edellinen vitosen nopeampaa juossut suomalainen on Keskisalo. Lisäksi sikäli jos Tilastopajaa on uskominen, kyseessä olisi Suomen alle 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi kovin noteeraus.
 

vitozzius

Jäsen
kyseessä olisi Suomen alle 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi kovin noteeraus.
Kuulostaa kyllä hurjalta..

Myöskin Anniina Kortetmaa pyyhälsi 200 metriä Ranskassa aikaan 22,90 (+2,5m)
Vaikka tietty tuulitulos mutta antaa viitteitä paremmasta.
Oskari Lehtonen näemmä juossut 20,76 joka sekin Suomen mittapuulla kova aika.
Viimeksi kun katsoin kartasta, niin La Chaux-de-Fonds kuului Sveitsiin.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No joo, Alle 23-sarjan tuloksia ei ole varmaan kovin kauaa erikseen tilastoitu. Tai siis, kauaa ja kauaa mutta ei n. 25 vuotta ei ole kovin kauaa suomalaisessa kestävyysjuoksussa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No joo, Alle 23-sarjan tuloksia ei ole varmaan kovin kauaa erikseen tilastoitu. Tai siis, kauaa ja kauaa mutta ei n. 25 vuotta ei ole kovin kauaa suomalaisessa kestävyysjuoksussa.

Varmasti näin. Olihan taso aikanaan todella laaja ja esim 10 km alle puoleen tuntiin juoksevia iso määrä.

Esimerkiksi 1976 Kalevan Kisoissa top3 näin:

5 000 m
Lasse Virén 13.24,78
Lasse Orimus 13.25,52
Pekka Päivärinta 13.30,48

10 000 m
Pekka Päivärinta 28.18,6
Martti Vainio 28.19,2
Seppo Nikkari 28.20,8
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Olihan tuo Vehmaan juoksu ylivoimainen näytös ja lopussa oli varaa höllätäkin. Aika on aika hurja, ja vaikka siinä myötätuulta oli reilusti takana, niin niin oli muissakin erissä ja Vehmaan aika omaa luokkaansa. Jos pystyy jatkossakin yhtä ehjiin ja rentoihin suorituksiin tuolla Jerusalemissa, Euroopan yleisurheilun keskuksessa, niin vaikeaa on häntä päihittää.

Rasmuksen velipoika Kasperi oli myös vakuuttava pituuspaikalla ja hyppäsi 748 myötätuulessa. Veljesten tuplavoiton tiellä lienevät ranskalais- ja italialaishyppääjät, jotka menivät päälle 760 sallituissa, mutta hyvät mitalimahdollisuudet on Kasperillakin.

kolmas suomalainen vakuuttaja oli tänään Essi Niskala, joka juoksi pika-aidoissa 13.43 ollen omassa erässään lähes yhtä ylivoimainen kuin Vehmaa miesten puolella. Naisten puolella tosin vielä kovempia aikoja juostiin muissa erissä ja Niskala oli alkuerien viidenneksi nopein. En tarkkaan tiedä miksi Niskala juoksee tuolla Jerusalemissa pika-aidat, koska pitkät aidat ovat ainakin aiemmin olleen hänen päälajinsa. Suomellahan tosin pitkissä aidoissa on tuolla jo yksi mitalisuosikki eli Mila Heikkonen.
 

vitozzius

Jäsen
Rasmus Vehmaa on nyt Suomen nopein 110m aitajuoksija ohittaen Antti Haapakosken.




En tarkkaan tiedä miksi Niskala juoksee tuolla Jerusalemissa pika-aidat, koska pitkät aidat ovat ainakin aiemmin olleen hänen päälajinsa. Suomellahan tosin pitkissä aidoissa on tuolla jo yksi mitalisuosikki eli Mila Heikkonen.
Isä tietää tarkemmin


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös