Yleisurheilu – liveseuranta

  • 831 627
  • 23 445

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Lahjakkuuksista jauhetaan jatkuvasti ja aina heitä Suomestakin nostetaan otsa hiessä tilastoista esille kuinka joku jeppejappe on heittänyt sen ja sen ikäisenä pallon sadan metrin päähän, mutta kun tullaan 18-19 vuoden ikään, niin jotain tapahtuu ja taantuminen on aina edessä. Helanderista puhuttiin 7-9 vuotta sitten ihan samaan tapaan huippulahjakkuutena, kuten Laine, Keränen ym ym mutta ei se kepakko tunnu lentävän kuin sinne 78-84 metriin 95% heitoista.

Suomessa ei osata enää käsitellä aivan huipputasolle vievää valmennuspolkua saati sitä käyvää urheilijaa. Siihen 7/10 tasolle kyllä päästään.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On muuten harvinaisen tuttua arvokisoissa tämä "sellainen oma perustason suoritus" kun puhutaan suomalaisista. Toki hyvähän se on että taso ei laske, mutta sinällään joskus toivoisi että pystyisi jopa kauden parhaaseen arvokisoissa.
Näitä "omia perustason suorituksia" ei voi verrata 800 - 10 000 metrin juoksuissa tai korkeus- ja seiväshypyssä. Arvokisasuorittaminen kun on näissä aivan eri asia kuin esim. Timanttiliigan kilpailut tai Kalevan kisat.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Suomen keihään arvokisamitalit ovat lopullisesti historiaa.

Kyllä EM-kisoissa jatkossakin voi tulla ihan suht säännöllisestikin. Mutta MM-kisoissa se maailmanlaajuisen tason levenemisen myötä on todella vaikeaa siinäkin tapauksessa, että Suomella taas jossakin vaiheessa olisi useitakin hyviä heittäjiä.

Eiköhän Suomi kuitenkin jatkossakin tuota kelpo heittäjiä. Se vaan ei likikään takaa MM-mitalia, kun muiden yleisurheilun lajien lisäksi myös keihäänheitto on nykyään täysin globaali.

Saksan (ja Ranskan?) jääminen mitaleitta kuvaa heidän omaa katastrofia, mutta myös yleisurheilun muutosta. Euroopassa lajin suhteellinen asema on heikentynyt, mutta Aasiassa ja Afrikassa vahvistunut.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ei tuossa edellänkään takki tyhjentynyt. Tautia oli viimeiselläkin takana aivan riittävästi, mutta teknisesti keihään asento esti huippuheiton. Olisi hienoa saada keihään lähtönopeudet ruutuun.

Tulos on usein monen tekijän summa. Näinhän se on. Oli kunto mikä oli, niin heiton tekniikassa on vielä parantamisen varaa. Eiköhän seuraavissa kisoissa kunnossa ollessaan nähdä vahvempi ja varmempi mies areenalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös