Yleisurheilu – liveseuranta

  • 831 549
  • 23 445

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Ruotsin linjaa en tältä kaudelta tiedä, mutta ei heillä ainakaan viime vuonna kyllä lähetetty kisoihin kaikkia, jotka sinne järjestelmän puolesta pääsisivät. Linja on tyly, mutta selkeä.
Selkeämpihän tämä Suomen malli on eli lähetetään kisoihin kaikki jotka kutsun saavat. Ruotsissa taidettiin tänä kesänä selvitä ilman riitoja, mutta parilta aiemmalta kesältä ainakin Lovisa Lindhin tapaukset ovat jääneet mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Eli Suomen kaltaiselle urheilussa jälkeenjäänelle maalle on elintärkeää käydä näissä kansainvälisissä arvokisoissa isolla porukalla, ja nähdä miten ammattilaiset tekee hommia. Sitten kotiin palattua ehkä jotain muuttuu, ja kenties sitä seuraavaa sukupolvea ei haaskatakaan.
Tätä turismia ollaan harrastettu vuosikymmeniä ja tulokset eivät ole rohkaisevia. Joskus on varmaan ollut niinkin, että kaikenmaailman toimihenkilöä ja hännystelijää on ollut mukana urheilijoita enemmän. Nyt taitaa olla toisinpäin.

Hankkisin valmennusosaamista myös ulkomailta ja rikkoisin suomalaisia takaperoisia kuppikuntia säälimättä.
 

LiiAaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hesarissa oli ennen näitä kisoja aiemmin kesällä SUL:in talouden vaikeuksista ja tiedettiin kertoa juuri se, miten kalliiksi tuli urheilijoiden lähettäminen edellisiin MM-kisoihin. Tätä taustaa vasten oletan, että nykyiseen linjaan on tehty hyvät laskelmat siitä, että kaikki mukaan pääsevät on syytä ottaa mukaan.
Kisajärjestäjät ilmeisesti maksavat maakiintiön perusteella urheilijoiden lennot, majoitukset, ruoat, kuljetukset etc. eli tämän kiintiön ulkopuolelta menee sitten niillä kuuluisilla jatkoaikalaisten verorahoilla. 2019 Dohan kisoissa Qatar maksoi kaikkien kisoihin osallistuvien urheilijoiden kaikki kustannukset jolloin SUL maksoi ainoastaan valmistautumisleirin. Mikä lie ollut sitten tilanne Eugenessa? Eugeneen SUL halusi palkita näitä rankinpisteillä kisoihin pääseviä ns. palkintomatkalla vaikka juuri nämä urheilijat olivat lähtökohtaisesti niitä varmoja kisaturisteja. Ranking tuli niin myöhään ja juuri kisojen alla, että majoitukset, lennot etc. olivat aivan älyttömän kalliita, puhuttiin jopa 8000€/urheilija pelkästään lentojen osalta. Aivan itse SUL itsensä tuohon suohon upotti.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Oliko tossa Sebastian Coe äsken ja haluaa Skoda cupin näistä kekkereistä?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eli Suomen kaltaiselle urheilussa jälkeenjäänelle maalle on elintärkeää käydä näissä kansainvälisissä arvokisoissa isolla porukalla, ja nähdä miten ammattilaiset tekee hommia. Sitten kotiin palattua ehkä jotain muuttuu, ja kenties sitä seuraavaa sukupolvea ei haaskatakaan.
Ymmärrän tämän, mutta en tavallaan kuitenkaan ymmärrä. Tätä pitäisi ”nähdään miten ammattilaiset toimii ja verkostoidutaan ja sitten laitetaan kotisuomessa hommat kuntoon” - mantraa on parin heikommin menestyneen yu-lajin kohdalla hokemaan kohta kolmatta vuosikymmentä, mutta missä tämä näkyy? Jotenkin tätä pitäisi pystyä mittaamaan, että mikä siinä arjessa sitten oikeasti muuttui, kun taas käytiin katsomassa ja pohtimassa, kun Crouser pöllyyttää 23 metrin viivaa ja joku Bekele ottaa toisia kierroksella kiinni. Tarvitaan enemmän konkretiaa, yhteistyötä, leirejä, lisää yhteistyötä ja kisoja kovassa seurassa ja sitä, että altistutaan ammattimaisuudelle. Norja varmaan pitää kestävyysjuoksun salaisuutensa, mutta Raitanen jo treenasi Kramerin ja Berglundin kanssa jne. Tätä tarvittaisiin vaikka juuri siihen kuulaan (Saksa, Puola), moukari/kiekko (Puola, Saksa, Ranska) tai ottelu (Viro).

On kiusallisen helppoa palata niihin tuttuihin rutiineihin jossain pölyisessä hallissa tammikuun pakkasilla ja poimia jonkun huipun yksittäinen harjoite treeneihin, mutta ei se kokonaiskuvaa muuta mihinkään. Oliko se Gebreselassie vai kuka, kun sanoi joskus suomalaista harjoittelukulttuuria nähtyään, että paperilla te kaiken tiedätte miten kuuluu juosta oppikirjamaisesti, mutta te ette osaa sitten juosta. Jotain tällaista muistelen.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
MM-kisoissa Tuija Toivonen oli Helsingissä 1983 8. Ja samalle sijalle juoksi myös Sinikka Keskitalo neljä vuotta myöhemmin Roomassa.

Edit. Olympialaisissa Suomen naisten paras sijoitus on 10. (Tuija Toivonen Los Angeles 1984) ja EM-tasolla Sinikka Keskitalo oli 4. Stuttgartissa 1986.
Sanoisin Ritva Lemettinen MM 5. (1995).
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Silja oli tänään jo Ratinassa paiskomassa moukaria. SM-22 kilpailut, kultaa tuloksella 70.30.

Tuli sitten vahingossa onniteltua sitä :) Vaikka tarkoitus oli onnitella Budabestin ennätyksestä mut samapa tuo kun käy moneen tilanteeseen. Kauppakeskuksessa siis näin.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Sanoisin Ritva Lemettinen MM 5. (1995).
Näinhän se on. On muuten World Athleticsin tämän vuoden kisojen Statistic Bookissa virheellinen tieto. Siellä on naisten maratonin kohdalla parhaina suomalaissijoituksina nuo Toivosen ja Keskitalon tulokset.

Ei pitäisi luottaa mihinkään tietoon, vaikka se tulisi kyseisen lajiliiton taholta.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Duplantis kyselee jo virkailijalta miten täältä pääsee pois. "Hei voiksä julistaa mut jo voittajaksi niin ei tarvi hypätä."
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Siellä unohtunut, että 4x400 metrin sekaviestissä tehtiin maailmanennätys.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös