Yleisradio Oy – YLE

  • 499 109
  • 3 913

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Tässä taas huomataan ettei Daespoo ymmärrä sitä että kaupallisia kanavia ei kiinnosta se mitä suuri yleisö haluaa katsoa, koska heidän asiakkaitaan eivät ole katsojat vaan rahojaan mainoksiin sijoittavat yritykset. Ja niitä kiinnostaa enemmän saada ruudun ääreen oman intressinsä mukainen katsojasegmenti. Esim. K-kauppias ymmärtää että hänen kannattaa sijoittaa omat tuoteensa esim. kokkiohjelman mainoskatkolle, koska sen mainoksen näkevät juuri ne joita ruuanlaitto kiinnostaa.

Eihän joku "wanna-be-julkkikset autiosaarella" tyyppinen konsepti kerää oikeasti kovinkaan suuria katsojalukuja, eikä kaupalliselle kanavalle se olekaan tärkeää kunhan ne saa ne haluamansa 5000 mainostajilleen potentiaalista "jellyjortikan" ostajaa sinne ruudun ääreen.

Höpöhöpö, taas puhut täyttä tuubaa. Ymmärrän täysin mainostajien logiikan, se on se syy miksi esim. NHL:ssä pyörii isot rahat vaikka katsojaluvut jenkeissä kokonaisuutena ei pärjää kolmelle muulle suurelle lajille kansallisesti, NHL:n katsojaprofiili on kaikista neljästä paras mainostajille eli nuori, valkoinen ja hyvätuloinen mies.

Yleisesti ottaen mainoskanavia kiinnostaa erittäin paljon mitä suuri yleisö haluaa katsoa koska katsojamäärät on suoraan suhteessa mainostuloihin, 5000 potentiaalista ostajaa ei riitä mihinkään ellei kyseessä ole joku Kutosen 23.00 alkava uusinnan uusinta reality jostain kääpiövaimoista tms. Toki ohjelmapaikat täytetään kaiken maailman roskalla joiden mainoksilla saadaan katettua lähetyskulut ja lisenssimaksut mutta väite etteikö mainoskanavia kiinnosta "suuri yleisö" on täyttä roskaa.

Kun katsoo mitä on ne ohjelmat mitä oikeasti suuret massat haluavat katsoa niin voi kurkata vaikka Finnpanelin mittauksia:
Finnpanel - TV-mittaritutkimus

Uutisten ja ajankohtaisohjelmien lisäksi listalta löytyy kärjestä saksalainen dekkarisarja, brittiläinen klassikkokomedia ja suomalainen komediasarja. Kaikki nämä muuten Ylen kanavilta.

Jopa Ylen dokumenttisarja "Suomi on venäläinen" on kerännyt lähes puoli miljoonaa katsojaa ruudun ääreen ollen viikon 14. katsoituin lähetys, ja tälläistä ohjelmaa ei vain yksikään kaupallinen kanava ikinä esittäisi, koska se ei ole mainostajille mitenkään kiinnostava.

Todistit pointtini erittäin hyvin. Saksalainen dekkarisarja, brittiläinen klassikkokomedia ja suomalainen komediasarja on juuri sellaista mitä mainoskanavilta tulee.

Ylen dokumentti "Suomi on venäläinen" on hyvä (nähnyt yhden jakson, "Suomi on ruotsalainen" tullut katsottua useampi jakso) ja se kuuluukin juuri Ylen tehtäviin koska sitä ei kaupalliset kanavat näytä todennäköisesti (tosin esim. Maikkarilta tullut hyviä suomalaisia dokkarisarjoja esim. vanhoista yrittäjäsuvuista), en usko että kukaan vastustaa tämän sarjan ostamista/kustantamista (en tiedä onko Ylen oma vai ostettu).
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
No menkööt vaikka tähän ketjuun, eli Suomi100-juhlallisuuksien kunniaksi on YLE:llä alkamassa Urheilu-Suomi-ohjelma ja sitä kuvaillaan näin:

"Uutuussarja Urheilu-Suomi (Yle Teema, Yle TV2 & Yle Puhe 15.11.) on urheiluhullun kansan kokovartalokuva, joka elää uudestaan historiamme tunteikkaimmat tähtihetket ja karvaimmat tappiot."

Jos sarja on tehty yhtään niin hyvin kuin Iskelmä-Suomi ja Rock-Suomi jne, niin luvassa on varmasti aivan huikea paketti.

Syksyn 2017 ohjelmisto: Suomi 100 -juhlavuoden huipennus koittaa! | Tietoa ohjelmista | yle.fi
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Rönkä lähtenyt näköjää julkiseen "sanasotaan". Nyt olisi kyllä pitänyt kuunnella jutin sanat "älä lähre sinne".

Itse olen pitänyt aina Röngästä, mutta huopailu terrorismin ja "puukkohyökkäyksen" välillä päivän sisällä vei pisteitä alas. Jotenkin Ylelle vaan vaikea sana terrorismi kun se koskettaa Suomea.

Linkki iltalehden uutiseen asiasta: PS-lehden päätoimittaja kritisoi uutisankkuria "horinapuheista" - Matti Röngältä tiukka vastaus: "Totta kai silloin pitää kysyä"
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllä taas ihmetellen luin YLE:n viisauksia urheilulähetyksistä:

"Sopimuksissamme on velvoite näyttää jalkapalloa ja yleisurheilua suorana televisiossa. Sopimus Kansainvälisen koripalloliiton kanssa ei velvoita siihen."


Vastaus kysymykseen miksei Suomi - Slovenia peliä tule suorana televisiosta. Joku näkisi nuo lähetysoikeudet mahdollisuutena - YLE:ssä ne ovat välttämätön paha ja yritetään etsiä keino ettei tarvitsisi näyttää urheilua suorana. YLE Teema näyttää tuolloin ennemmin Beatles dokumentin.

Onneksi tällä kertaa oikeudet on myös Viasatilla, joka haluaa näyttää tuon pelin suorana.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä taas ihmetellen luin YLE:n viisauksia urheilulähetyksistä:
Niin no eikai Yle voi olla noudattamatta niitä sopimuksia mitkä se on tehnyt yleisurheilua ja jalkapalloa koskien, mutta tosiaan sitä minäkin ihmettelen miksei tuolla Fem/Teeman kanavapaikalla voi sitten näyttää koripalloa. Beatles-dokumentin näyttäminen kun ei varmaan ole pakollista, vaikka toki mistäs minä tiedän. Toivon että ei.

Yle toki näyttää Yle Areenasta tuon suorana, joten sieltä voi väijyä peliä jos Viasatin katsomiseen ei ole mahdollisuuksia.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
YLE Teema näyttää tuolloin ennemmin Beatles dokumentin.

mutta tosiaan sitä minäkin ihmettelen miksei tuolla Fem/Teeman kanavapaikalla voi sitten näyttää koripalloa.

Eli mielestänne Ylen pitäisi näyttää kaikilta kolmelta kanavaltaan samanaikaisesti urheilua? Kammoksuttava ajatus, mikä kertoo hyvin siitä, miten tässäkin asiassa ajatellaan vain omaa kiinnostusta. Minusta Ylen täytyy palvella myös muita kuin murheilun ystäviä. Sopimuksista on pidettävä kiinni ellei niitä voi neuvotella uudestaan. Voiko kesken kaiken tehdä näin, en tiedä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eli mielestänne Ylen pitäisi näyttää kaikilta kolmelta kanavaltaan samanaikaisesti urheilua? Kammoksuttava ajatus, mikä kertoo hyvin siitä, miten tässäkin asiassa ajatellaan vain omaa kiinnostusta. Minusta Ylen täytyy palvella myös muita kuin murheilun ystäviä. Sopimuksista on pidettävä kiinni ellei niitä voi neuvotella uudestaan. Voiko kesken kaiken tehdä näin, en tiedä.
No minun omaan kiinnostukseen tuolla nyt ei niin ole merkitystä, koska en välttämättä seuraa esim. tuota koripalloa ollenkaan. Jos haluaisin katsoa niin näkisin kuitenkin joko netistä tai Viasatilta. Ja toisaalta onhan tuo kuitenkin sinänsä ihan merkittävä urheilutapahtuma kun kyseessä on kuitenkin koripallomaajoukkueen ottelu kotikisoissa, joten kyllähän sen soisi näytettävän myös television puolella.

Mutta tietyllä tavalla tässä on tehty vähän kärpäsestä härkänen kun Yle ei näytä tuota kokonaan televisiosta, koska sen voi kuitenkin katsoa Yle Areenasta kokonaan suorana jos näin haluaa. Joo kaikilla ei ole nettiä jne, mutta veikkaisin että suurin osa keitä tuo ottelu kiinnostaa että haluavat sen nähdä, voivat katsoa sen netin kautta. Jos ei, niin ei se tosiaan kyllä Yleisradion vika ole.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Jos ei, niin ei se tosiaan kyllä Yleisradion vika ole.

Olen tästä samaa mieltä, paitsi mielestäni Yleä voi syyttää priorisoinnista, jos sopimuksiin olisi ollut mahdollista vaikuttaa. Suomella ei ole enää panosta meneillään olevissa jalkapallon karsintapeleissä, joten tämän tilalla olisi ollut suotavampaa näyttää koripalloa. Yle Teema on kuitenkin niin arvokas kanava, ettei sitä pidä valjastaa urheilulle, vaan sen täytyy pysyä omassa tyylissään. Mielestäni Teeman pitää keskittyä veronmaksajienkin varoilla ylläpidettävää kansallisoopperaa, balettia, konsertteja (muutakin kuin Ruisrock-taltiointeja) ym. urheilusta poikkeavaa kulttuuria, vaikka se pakottaisi urheilulähetysten esittämisen verkossa. Murheilun ystävät voivat olla tyytyväisiä siihen, että tänään kolmesta kanavasta kaksi on sitä täynnä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olen tästä samaa mieltä, paitsi mielestäni Yleä voi syyttää priorisoinnista, jos sopimuksiin olisi ollut mahdollista vaikuttaa. Suomella ei ole enää panosta meneillään olevissa jalkapallon karsintapeleissä, joten tämän tilalla olisi ollut suotavampaa näyttää koripalloa.
Varmaksi en sano, mutta mielestäni Yle ei oikein pysty joustamaan näissä jalkapallo-otteluiden televisioinneissa kun sopimusket on tehty. En nyt muista mistä pelistä oli joku aika sitten kysymys, olisiko ollut jopa tuo Supercupin peli Real Madridin ja ManU:n välillä tässä jokunen viikko sitten, niin ihmiset ihmettelivät paljolti että miksi TV1:n ruutuaikaa käytetään tuohon ja samalla TV2:ssa on yleisurheilun MM-kisatkin menossa. Vastauksena oli että sopimus velvoittaa näyttämään tuonkin pelin suorana lähetyksenä telkkarissa. Korostan että tämä on vain oma muistikuvani ja saattoi olla joku muukin peli, mutta jalkapalloon se liittyi ja oli nimenomaan joku UEFA:n alaisuudessa oleva kilpailu.

Yle Teema on kuitenkin niin arvokas kanava, ettei sitä pidä valjastaa urheilulle, vaan sen täytyy pysyä omassa tyylissään.
Toisaalta johan se Yle Teema on sellaisenaan lakkautettu, kun se yhdistettiin Yle Femin kanssa ja näin sisältöä ja Teeman yleistä brändiä on muutettu kyllä paljon siitä mitä se on alkujaan ollut.

Mielestäni Teeman pitää keskittyä veronmaksajienkin varoilla ylläpidettävää kansallisoopperaa, balettia, konsertteja (muutakin kuin Ruisrock-taltiointeja) ym. urheilusta poikkeavaa kulttuuria, vaikka se pakottaisi urheilulähetysten esittämisen verkossa. Murheilun ystävät voivat olla tyytyväisiä siihen, että tänään kolmesta kanavasta kaksi on sitä täynnä.
Tästäkin olen samaa mieltä, vaikka omaan makuuni siellä voisi ehkä aavistuksen enemmän tulla rockia ja jopa metallimusiikkia käsittelevää ohjelmistoa, vaikka kyllä sitäkin on nähty. Monipuolisesti musiikkiohjelmia tuolta tulee, ei vaan välttämättä tule aina itsekään oltua ihan hereillä että milloin tulee itseä kiinnostavaa ohjelmaa. Tästä kyllä miinus siis itselleni.

Muttajoo, kyllä Yle pystyy palvelemaan katsojiaan laajasti sekä telkkarissa että verkossa. Uskallan melkein lyödä pääni pantiksi, että koripallo on lajina sellainen että ne ketkä sitä niin innokkaasti seuraavat että haluavat tuon pelin nähdä, voivat sen katsoa Yle Areenasta ja kenties senkin jopa älytelevisiolla ihan normaalisti "telkkarin kautta". Jos mahdollisuutta siihen ei ole, niin voi syyttää itseään siitä että ei ole teknologian kehityksessä mukana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eli mielestänne Ylen pitäisi näyttää kaikilta kolmelta kanavaltaan samanaikaisesti urheilua? Kammoksuttava ajatus, mikä kertoo hyvin siitä, miten tässäkin asiassa ajatellaan vain omaa kiinnostusta.

Kyllä. Totta kai kommentoin omaa kiinnostusta, vähän vaikea nyt arvata muiden kiinnostusta. Toki veikkaan, että enemmän katsojia on tuolla korismatsilla kuin kyseisellä dokumentilla.

Itselle on aivan sama mitä YLE näyttää, kun tässä tapauksessa Viasat on ostanut oikeudet sen takia, että SAA NÄYTTÄÄ pelejä. YLE:n osalta tuo kommentti taas kuulosti siltä ettei siellä oikein edes tiedetä miksi oikeudet on ostettu, mutta kiinnostusta ei ole näyttää kyseistä peliä. Ihmettelen siis miksi ostavat verorahoilla oikeuksia kisoihin joita ei kiinnosta näyttää? Kai niitä verorahoja voisi paremminkin käyttää tai vaikkapa jättää käyttämättä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihmettelen siis miksi ostavat verorahoilla oikeuksia kisoihin joita ei kiinnosta näyttää? Kai niitä verorahoja voisi paremminkin käyttää tai vaikkapa jättää käyttämättä.
Ei Yle jätä peliä näyttämättä, kyllä sen voi Yle Areenasta katsoa kokonaan suorana lähetyksenä.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kyllä. Totta kai kommentoin omaa kiinnostusta, vähän vaikea nyt arvata muiden kiinnostusta. Toki veikkaan, että enemmän katsojia on tuolla korismatsilla kuin kyseisellä dokumentilla.

Ai, sinun on vaikea arvata, että joku voisi olla kiinnostunut muusta kuin urheilusta? Toiseksi, Ylen ei pidä esittää ohjelmia katsojamäärien perusteella vaan sillä periaatteella, että kaikille jotakin. Valitettavasti Yle on itse rikkonut tätä periaatetta esimerkiksi tuhoamalla Yle Peilin/Puheen nykyisenkaltaiseksi höpötyseetteriksi. Urheilua saattaa tulla liikaa, mutta mielestäni Ylen kuuluu esittää lajeja, joiden näkyvyys olisi muuten täysin olematonta ja toisaalta taas sellaista huippu-urheilua, joka ilman Yleä katoaisi kokonaan maksukanaville.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ai, sinun on vaikea arvata, että joku voisi olla kiinnostunut muusta kuin urheilusta?

Onhan se nyt ihan kamalaa, että YLE:llä näytetään ehkä jopa prosentti tai kaksi ohjelma-ajasta urheilua. Sitten kun kaikilta kolmelta kanavalta tulee yhtäaikaa uutisia tai dokkareita niin se on ihan ok? Mutta jos joskus todella harvoin tulee kahdelta tai joskus jopa kolmelta kanavalta urheilua niin se on todella pahasta?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toiseksi, Ylen ei pidä esittää ohjelmia katsojamäärien perusteella vaan sillä periaatteella, että kaikille jotakin. Valitettavasti Yle on itse rikkonut tätä periaatetta esimerkiksi tuhoamalla Yle Peilin/Puheen nykyisenkaltaiseksi höpötyseetteriksi.
Tuleeko Yle Puheelta siis pelkkää höpötystä, vai onko tuo höpötys sellaista mikä palvelee kuuntelijoita sillä periaatteellsa että "kaikille jotakin" ? Vai onko kanavan sisältö huono vaan sinun mielestäsi?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Onhan se nyt ihan kamalaa, että YLE:llä näytetään ehkä jopa prosentti tai kaksi ohjelma-ajasta urheilua. Sitten kun kaikilta kolmelta kanavalta tulee yhtäaikaa uutisia tai dokkareita niin se on ihan ok? Mutta jos joskus todella harvoin tulee kahdelta tai joskus jopa kolmelta kanavalta urheilua niin se on todella pahasta?

Uutisia ei Yleltä tule samaan aikaan, eikä dokkareitakaan enää, kun tv2 on täysin pilalla.

Tuleeko Yle Puheelta siis pelkkää höpötystä, vai onko tuo höpötys sellaista mikä palvelee kuuntelijoita sillä periaatteellsa että "kaikille jotakin" ? Vai onko kanavan sisältö huono vaan sinun mielestäsi?

Sekä että. Yle lähti Puheen kanssa kaupallisen radion linjalle, jossa höpötetään keskustelun sijaan. Ohjelmakartta on sekava, koska puheohjelmia on ripoteltu, joten keskusteluohjelmia tulee muualtakin. Puheelle on haettu sivistymättömiä höpöttäjiä ja Leikola, Lähde ja Haatanen puhuvat nykyään Radio 1:ssä. Kaipaisin parempaa profilointia, jossa samankaltaiset keskusteluohjelmat ovat samalla kanavalla – eli keskustelu yhdellä ja höpöttäminen toisella. Nyt ohjelmakartat ovat sekaisin, mikä ei ole kuulijalle eduksi, halusi tämä kuunnella höpötystä vai keskustelua.

Omalla kohdallani Ylen radio-ohjelmien kuunteleminen on tiettyjä musiikkiohjelmia, Luontoiltaa ja Metsäradiota lukuun ottamatta siirtynyt nettiin, eikä vähiten epäloogisen ohjelmakartan takia, mutta kaikki eivät netistä radiota kuuntele. Jos joku epäilee, että ajattelen vain omaa makuani, niin mielestäni Ylen sopii lähettää nuorisomusiikkia (soittolistoja kuitenkin kritisoin) ja jumalanpalveluksia (niin kauan kuin meillä on valtionkirkko). En kuulu kummankaan kuulijaryhmään.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Onhan se nyt ihan kamalaa, että YLE:llä näytetään ehkä jopa prosentti tai kaksi ohjelma-ajasta urheilua. Sitten kun kaikilta kolmelta kanavalta tulee yhtäaikaa uutisia tai dokkareita niin se on ihan ok? Mutta jos joskus todella harvoin tulee kahdelta tai joskus jopa kolmelta kanavalta urheilua niin se on todella pahasta?
Itse asiassa mietin tuossa päivällä aiemmin, että jos Yle olisi tuolla Fem/Teeman ohjelmapaikalla näyttänytkin hetken aikaa korista, niin sitä urheilua olisi tullut kokonaiset puoli tuntia samaan aikaan Ylen kolmelta kanavalta. 20.30 olisi TV1:ssä loppunut yleisurheilu juuriikin uutisten tieltä. Siinä olisi vielä voinut 15-20 minuuttia Femin puolen katsojia kiduttaa urheilusisällöllä, kun uutisten jälkeen TV1:n kanavapaikka olisi vapautunut koripalloon kuten siis nyt kävikin. Tarvittaessa Urheiluruudunkin olisi voinut jättää väliin ennen koripalloa, silloin tällöinhän Urkkaruutu jääkin näyttämättä vaikkapa TV2:sta jos siellä on Mestareiden liigaa tai muuta urheilua näytössä.

kun tv2 on täysin pilalla.
Ensin kritisoit urheilun ystäviä siitä että ajatellaan vain omaa kiinnostusta, mutta jostain syystä sinusta TV2 on täysin pilalla. Ilmeisesti ajattelet vain omaa kiinnostustasi.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yle varmaan pelkäsi vihaista katsojapalautetta ja "someraivoa" jos sen kanavilta olisi kaikilta tullut yhtä aikaa hetkisen urheilua. Mun mielestä maalaisjärki olis tässäkin tilanteessa ollut ihan paikallaan, sillä ei tämän päivän kaltaisia urheilupäiviä nyt kovin usein ole.

Hieno homma kuitenkin, että on areena josta moni suomalainen pystyy valitsemaan sen mitä haluaa katsoa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ensin kritisoit urheilun ystäviä siitä että ajatellaan vain omaa kiinnostusta, mutta jostain syystä sinusta TV2 on täysin pilalla. Ilmeisesti ajattelet vain omaa kiinnostustasi.

Ajattelen monipuolisuutta ja kohdeyleisöä. TV2 ei joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta eroa kaupallisista kanavista, mikä taas ei ole hyvää toimintaa Yleisradiolta. MTV:n Jorma Sairanen on ihan perustellusti kritisoinut samaa. En kuulu lastenohjelmien kohdeyleisöön, mutta niitä TV2 sentään näyttää. Se on muuten harmittavaa, että Yle näyttää paljon norjalaisia luontoon liittyviä ohjelmia, mutta kotimainen Erätulilla piti lopettaa. No, norjalaiset tekee asiat paremmin, joten ehkä tämä oli hyvä ratkaisu. En katso Uusi päivä -sarjaa, mutta minusta se on hyvä, että Yle esittää kotimaista draamaa. Sitä saisi tulla enemmän.

"Täysin pilalla" oli tarkoituksellisesti voimakas ilmaisu.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Menisi persuketjuunkin, mutta tulkoot tänne.

Freelancer-journalisti Pekka Koskenkorva on tehnyt rikosilmoituksen koskien Matti Röngän twiittiä. Koskenkorva kysyi Röngältä, että Yle hylkää uutisoinnissaan kulttuurimarxismin, mikä kirvoitti Röngän vastaamaan:

Milloin lopetat lapsiesi lyömisen? Höpöti höö sinun kanssasi. Opettele logiikan alkeita

Koskenkorva kokee, että Rönkä antoi ymmärtää tuntevansa hänet ja siten tietävänsä, että Koskenkorva lyö lapsiaan.

Aivan käsittämätöntä toimintaa Koskenkorvalta. Ei Röngän twiitin konteksti tuollainen ole, vaan se on selkeästi tunnistettavissa "vastavalheeksi" väitteelle Ylen kulttuurimarxismista. Toki Röngälläkin on oma vastuunsa, ei noin näkyvässä asemassa toimiva henkilö saa provosoitua tuolla tavoin. Mikäänhän ei velvoita twiitteihin vastaamaan.

https://www.suomenuutiset.fi/ylen-u...-twitterissa-leimasi-minut-lastenhakkaajaksi/
Linkki Suomen uutisiin, josta myös lainaus on peräisin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pekka "Lasten Hakkaaja" Koskenkorva näki tilaisuuden koittaneen lyödäkseen Rönkää. Maalaisjärjellä tuli huti, mutta oikeuslaitoksemme on mitä on, joten katsellaan.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Menisi persuketjuunkin, mutta tulkoot tänne.

Freelancer-journalisti Pekka Koskenkorva on tehnyt rikosilmoituksen koskien Matti Röngän twiittiä. Koskenkorva kysyi Röngältä, että Yle hylkää uutisoinnissaan kulttuurimarxismin, mikä kirvoitti Röngän vastaamaan:



Koskenkorva kokee, että Rönkä antoi ymmärtää tuntevansa hänet ja siten tietävänsä, että Koskenkorva lyö lapsiaan.

Aivan käsittämätöntä toimintaa Koskenkorvalta. Ei Röngän twiitin konteksti tuollainen ole, vaan se on selkeästi tunnistettavissa "vastavalheeksi" väitteelle Ylen kulttuurimarxismista. Toki Röngälläkin on oma vastuunsa, ei noin näkyvässä asemassa toimiva henkilö saa provosoitua tuolla tavoin. Mikäänhän ei velvoita twiitteihin vastaamaan.

https://www.suomenuutiset.fi/ylen-u...-twitterissa-leimasi-minut-lastenhakkaajaksi/
Linkki Suomen uutisiin, josta myös lainaus on peräisin.

"Kulttuurimarxismilla tarkoitetaan ideologiaa, joka pyrkii tukemaan ja edistämään vapaata maahanmuuttoa, sananvapauden rajoittamista, sukupuolen käsitteen merkityksen sotkemista ja hämärtämistä, feminismiä ja EU-federalismia."

En tiedä kuka tuon termin on määritellyt, ilmeisesti Koskenkorva itse, mutta onhan tuo nyt sellaista paskaa että oksat pois. Minusta Röngältä pelisilmän puutetta lähteä vänkäämään twitterissä tuon pölkkypään kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
En tiedä kuka tuon termin on määritellyt, ilmeisesti Koskenkorva itse, mutta onhan tuo nyt sellaista paskaa että oksat pois. Minusta Röngältä pelisilmän puutetta lähteä vänkäämään twitterissä tuon pölkkypään kanssa.

Kyllä kai termin määrittely on suhteellisen oikea, vaikkakin parilla asenteellisella sanavalinnalla (lähinnä "sotkeminen") maustettu.

Muutenhan koko keissi on pelkkää idiotismia. Ensin se, että Rönkä ottaa itseensä tuosta ihan osuvasta tokaisusta ja sitten se, että tämä toinen sankari muka loukkaantuu ja lähtee kuluttamaan oikeuslaitoksen resursseja tuollaisen lapsellisen twiitin takia.

Kasvaisivat aikuisiksi, kaikki osapuolet.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
"Kulttuurimarxismilla tarkoitetaan ideologiaa, joka pyrkii tukemaan ja edistämään vapaata maahanmuuttoa, sananvapauden rajoittamista, sukupuolen käsitteen merkityksen sotkemista ja hämärtämistä, feminismiä ja EU-federalismia."

En tiedä kuka tuon termin on määritellyt, ilmeisesti Koskenkorva itse, mutta onhan tuo nyt sellaista paskaa että oksat pois. Minusta Röngältä pelisilmän puutetta lähteä vänkäämään twitterissä tuon pölkkypään kanssa.

Totta kirjoitat. Lapsellista vääntämistä, mutta sellaista sattuu joskus.

Mitä tulee tuohon termiin, kulttuurimarxismilla tarkoitettiin ainakin SKP:ssä kommunistien ja liittolaisten hegemoniaa taide-, kulttuuri- ja yhteiskunnallisessa keskustelussa ja valinnoissa tavoitteenaan kukistaa kapitalismi ja porvaristo, ja pystyttää Suomeen ensin sosialistinen, ja sitten kommunistinen valta. Diktatuuri nähtiin välttämättämänä, koska eihän porvaristo vapaaehtoisesti asemastaan luovu.

Tässä mielessä Suomen Uutiset menee hieman ohi, mutta onhan tuo heidän näkemyksensä sentään inhimillinen, jos verrokina on SKP:n näkemys kulttuurimarxismista ja sen tavoitteista.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jännästi täällä ajatellaan, että on ihan ok alkaa haukkumaan toisia lasten hakkaajaksi, kun hänen näkemyksensä YLE:n touhuista ei kohtaa omaa kuplaa.
Jos tässä ei ylittynyt kunnianloukkauksen raja niin en ihan ymmärrä missä se ylittyy. Se alkuperäinen twiitti ei ollut kohdistettu henkilöön, joten hyökkääminen toiseen henkilönä, sen sijaan että hyökkäisi asiaa kohtaan, on tässä täysin käsittämätön rimanalitus. Mutta puna-vihreässä kuplassa myös niin normaali suoritus.
 

Tuamas

Jäsen
Eihän Rönkä hauku janaria, vaan heittää kompleksikysymykseen sen toisiksi klassisimman kompleksikysymyksen vastapalloon.

(Klassisinhan on: "joko olet lopettanut vaimosi hakkaamisen?").
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös