Yleisesti NHL:stä

  • 3 957 797
  • 14 115

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Itse pidän Houstonia todella huonona NHL-kaupunkina. Jos hallin täyttyminen ois alueen väestömäärästä kiinni niin ei Coyotes ja Panthers olisi tuolla ylisökekiarvojen peräpäässä ja jatkuvien paikkakuntasiirron spekulointien kohteena. Näen että noilla seuroilla on ihan sama ongelma kuin mitä oli Atlanta Trashersilla eli on kaupungista löytyy NFL, NBA ja MLB seura jonka takia soittavat nelosvilulua. Se kolmas seura josta on aina näitä paikkakuntavaihto spekulointeja on Hurricanes, ja sekin löytyy tuolta etelästä. Tampa ja Nashville on nyt pärjännyt, mutta niiden kaupungissa ei olekaan NBA jengiä skabaamassa mielenkiinnosta. Dallas taitaa olla ainoa noista etelän kaupungeista jossa on myös NFL, NBA ja MLB seurat ja NHL sentään pärjää.

Joten jos Houstonia katsoo vain sen perusteella paljonko alueella on sakkia on se markkina-analyysin jättäminen puolitiehen. Kaupungista löytyy NFL, NBA, MLB ja MLS jengit, joten skaba paikallisten fanien rahoista/ajankäytöstä ja yritysasiakkaista on kova. Vaikka tuolla on nyt joku AHL jengi ollu niin kyllä siellä pitäs se lätkäkulttuurin rakentaminen aloittaa aika alusta. Toisin kun Houstonissa niin sekä Arizonassa ja Miamissa on nyt koitettu rakentaa sitä lätkäkultuuria viimeset 20+ vuotta, mutta ei vaan vieläkään näy yleisömenestyksessä. Myös Atlantassa oli ollu jo NHL jengi 70-luvulla ja kauan ne Trashersinkin kanssa yritti. Kertoo siitä minkälainen haaste se loppujen lopuksi on, jos pitää samaan aikaan skabata NFL, NBA ja MLB jengin kanssa. Siksi oma fiilis on että jos tonne nyt Panthers taikka Coyotes muuttaisi Houstoniin niin se olisi pitkässä juoksussa ojasta allikkoon.

Las Vegas ja Seattle oli hyviä valintoja uusiksi NHL kaupungeiksi kun sieltä puuttu NBA jengit, eli on se ykkös talviajan hallijengi. Oletan että jos joku NHL jengi vaihtaa maisemaa, niin päätyy samanlaiseen ratkaisuun eli mennään kaupunkiin jossa seura on se ykkös- tai vähintään kakkosjuttu. Siksi pidän USA:n puolelta Austinia ja Kansas Cityä parempina vaihtehtoina kuin Houston. Varsinkin toi ilman pääsarjajengejä oleva Austin on sen verran kovassa kasvussa oleva kaupunki että NHL voi nähdä siinä markkinaraon ja siksi hyväksyä Panthersin myymisen sinne. Kansas City ja Quebec taas NHL:län silmissä saattas olla mielenkiintosuudessaan samalla viivalla, joten tossa asian vois ratkasta se kummasta nyt löytyy aikasemmin rahamies.

Oma veikkaus on että jos nyt joku jengi muuttaa niin se on sitten varmaan Panthers. Floridaan jäis ton jälkeen vielä jengi, ja NHL:lle tuntuu olevan todella tärkeää että USA:ssa löytyy joka kolkasta seura. Ja samasta syystä uskon että Arizonassa koitetaan pitää se jengi kaikin keinoin varsinkin kun se Phoenix on yksi USA:n suurimmista kaupungeista.
 
Viimeksi muokattu:
Näen että noilla seuroilla on ihan sama ongelma kuin mitä oli Atlanta Trashersilla eli on kaupungista löytyy NFL, NBA ja MLB seura jonka takia soittavat nelosvilulua.

Thrashersissä meno oli sellaista, että omistajaa kiinnosti ainoastaan koripallo ja jääkiekko-organisaatio oli vain häiritsemässä arkea. Se oli pelaajille huono paikka pelata ja se tietysti välittyi yleisöön, eikä tuonut rahaa. Siksi se kaupattiin mäkeen, kun ostaja tuli tarjolle.
 

ipaz

Jäsen
Toisin kun Houstonissa niin sekä Arizonassa ja Miamissa on nyt koitettu rakentaa sitä lätkäkultuuria viimeset 20+ vuotta, mutta ei vaan vieläkään näy yleisömenestyksessä.

Kyllä mä selittäisin näiden kahden yleisöongelmia myös sillä, että joukkueet ovat rämpineet vuosikausia. Ja lisäksi se, että molempien hallit ovat kaukana alueen viihde-elämän keskuksesta. Tampakaan ei ole sitä perinteistä jääkiekkoaluetta millään tasolla, mutta koska Lightning porskuttaa niin kansa tykkää ja käy peleissä. Amalie Arena on kanssa niin keskellä kun hallin vaan keskelle kylää voi rakentaa. Mutta olet varmasti oikeassa tuossa, että koska kaupungista puuttuu NBA-joukkue, niin se on Lightningin etu. Panthersista ei edes voi puhua Miamin joukkueena, kun halli on kaupungista 60 km päässä. Sama kun Jokerit pelaisivat Hyvinkäällä.

Panthersin omistajataho taisi tehdä melkoisen virheen silloin kun Heat päätti rakentaa uuden hallin Miamin keskustaan. Huizenga & co. päättivät siirtää joukkueen vuonna 1998 uuteen jättihalliin kauppakeskuksen parkkipaikalle Sunriseen, jossa se pelaa edelleen puolityhjille katsomoille. Heat taasen on vetänyt keskustassa tuvan täyteen joka ilta jo 15 vuotta putkeen. Heillä oli mahdollisuus siirtyä samaan halliin ja se on rakennettu myös jääkiekkoa varten, vaikkakaan siellä ei ole koskaan peliäkään pelattu.

Tuolla aiemmin joku jo mainitsikin, että kyllä jääkiekko on hiljalleen löytänyt harrastajansa myös eteläisissä osavaltioissa. Arizona State University otti miesten jääkiekon urheiluohjelmaansa muutama vuosi siten ja joukkue pelaa nyt ylimmässä NCAA divisioonassa. Floridassa tilanne ei ole edennyt ehkä ihan NHL:n toivomalla nopeudella, kun 21:n miljoonan asukkaan osavaltiossa on vain jotain 50 jäähallia. Kuten usein USA:ssa, niin lähes kaikki nuorten kiekkoakatemiat ovat yksityisiä ja laji ei ole halpa. Helpompaa se on potkia, lyödä tai pompotella palloa takapihalla ja saada sitä kautta pelaajia koripalloon, baseballiin tai futikseen. Jääkiekkoa pelatakseen tarvitsee olla massia tai panostaa muuten näitä kesälajeja enemmän.

Houston on P-Amerikan (poislukien Meksiko) suurin alue ilman kaikkia B6-joukkueita (MLB, NFL tai CFL, NBA, NHL, MSL). Toiseksi suurin on Atlanta ja kolmanneksi Phoenix, josta puuttuu toistaiseksi MLS kuten myös seuraavana tulevasta Detroitin alueesta. Montrealista puuttuu baseball ja koripallo, Seattlesta koripallo (ennenkuin Sonicsin reinkarnaatio löytää tiensä NBA-laajennuksessa muutaman vuoden päästä Kraken seuraksi). Surullisin tilanne USA:n suurista asutuskeskuksista on San Diegolla (18.) jossa on jäljellä enää baseballin Padres. NFL ja NBA ovat jättäneet kaupungin, eikä NHL sinne ikinä löytänytkään.

Pittsburgh ja St. Louis ovat myös sellaiset USA:n kaupungit, joissa ei ole NBA-joukkuetta. NBA:lla on kovat laajennuspaineet päällä, koska myös siellä on menetetty rahaa koronan vuoksi ja laajennusjoukkueilla dollareita liigan kassaan ropisisi. Seattle ja Las Vegas ovat kärkiehdokkaat uusille joukkuille, kuten myös edellä mainittu San Diego. Saattaa olla että Golden Knightsin ja Krakenin sooloilu halleissaan loppuu muutamassa vuodessa.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juurikin noiden lämpimien osavaltioiden lätkän harrastamisen mahdollisuuden puute on suuri tekijä, varsinkin jos korikseen vertaa. Koris on ja tulee varmaan aina olemaan lätkän edellä lämpimissä osavaltioissa, koska sitä pystyy vuoden ympäri harrastamaan ja julkisia koriskenttiä löytyy kaikkialta ja koreja talojen pihatieltä. Pohjoisemmissa osavaltioissa lätkän harrastaminen on helpompaa, koska talvella voi mennä ulkojäille pelaamaan, ja löytyy sieltä tietääkseni myös julkisia kaukaloja minne voi mennä vuorojen jälkeen. Melkeinpä sama jefun ja baseballin kaa, eli helppo pelata puistossa tai missä vaan mistä löytyy tilaa, useassa osavaltiossa ihan vuoden ympäri.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ja Tampan ja Panthersin vertailusta vielä. Tuli käytyä Tampan pelissä kaudella jolloin joukkue ei ollut pääsemässä pleijareihin ja vieläpä aika loppukaudesta, meno teki suuren vaikutuksen - tupa oli 96% täynnä ja meininki mainio.

Sitten sama Panttereiden pelissä - aivan kuollutta ja parhaiten jäi mieleen kun Panthersin ottaessa pataan alkoi yleisö huutamaan ”lets go heat”, kun oli koriksessa tuolloin buumi päällä.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ikäviä uutisia viikon alkuun, vielä pari kautta sitten Devilsissä kiekkoillut Jimmy Hayes on kuollut vain 31 vuoden iässä.

Oli tosiaan melko yllättävä ja surullinen uutinen. Sisäinen mielenkiinto luonnollisesti heräsi, että missäköhän olosuhteissa.

Olen tuota Missin Curfew podcastia kuunnellut nyt jo jonkinaikaa, varmaan aika kova paikka kaksikolle Upshall ja O'brien myös. Jokatapauksessa, RIP.



 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Mitähän ihmettä ex NHL-pelaaja Dustin Pennerille on tapahtunut? Somessa näkyy olevan melkoista settiä muutenkin ja nyt tyyppi jakaa tällaista materiaalia Jimmy Hayesin kuolemaan viitaten. Muistan lukeneeni aiemminkin jotain Pennerin sekoiluista Twitterissä, mutta nyt on sitten näköjään iso pyörä lähtenyt kunnolla heittämään.

Suorastaan oksettavaa toimintaa.

 

Pera X

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pennerillä on iso pyörä pyörähtänyt väärään suuntaan.

Seurailen hänen Twitteriä, ja se on sekavaa kamaa se. Tais flipata tänä korona-aikana.

RIP Jimmy Hayes
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Tästäkin Pennerin touhuilusta lienee tulossa pannukakku.

Rip Jimmy Hayes.

Oletko muuten harkinnut nimimerkin vaihtamista jatkiksessa? Perusteet ainakin varmaan kelpaisivat modetiimillekin.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Vieressä on Arizona Cardinalsin State Farm stadion joka vetää 60k katsojaa ja varmaan ylikin, ja tuppaa olemaan täynnä, kun Cardzeilla peli. Kyllä se tuote on se ongelma, ei sijainti.

Kyllä sillä sijainnilla vaan on väliä, jos kerran kausikortin omistajistakin 75% asuu toisella puolella kaupunkia. Jos tuolloin se ajomatka hallille on 30min suuntaansa (omalla autolla, ties mitä julkisilla), se voi nousta helposti kynnyskysymykseksi.

NHL:n ja NFL:n ero on siinä, että jefua pelataan kahdeksan kotiottelua kaudessa. Yksi peli parin viikon välein. Silloin porukka kyllä jaksaa ajaa sen tunnin stadikalle sunnuntaipäivää viettämään. Mutta kun Coyotes pelaa kolme kotipeliä viikon aikana, niin lätkäfanit eivät enää samalla tavalla jaksakaan lähteä tuonne maaseudulle. Scottdalesta, jossa lähes kaikki pelaajat sekä myös iso osa seudun lätkäfaneista asuu on matkaa hallille Google Mapsin mukaan autolla 45 kilometriä. Eihän se toki ole kuin 30-40min ajomatka, mutta jos halli olisi lähempänä Scottdalea / Phoenixin keskustaa, niin kävisikö porukkaa hallissa enemmän.

Toki on typerää vertaaminen, mutta eipä se niitäkään ihmisiä estä käymästä peleissä. Julkisia tuonne ei kulje, mutta halli on motarin vieressä, eli on ihan kätsyssä paikassa sinällään. Siinä on ostaria yms. ympäristössä, joten sinällään on ihan mukava paikka käydä pelejä katsomassa. Mutta tosiaan Scottsdalessa taitaa kaikki lätkäfanit tuolla olla, niin sinällään ikävää, kun joutuu ajelemaan.

Kyllä tuotteessakin paljon vikaa on, mm. omistajien vaihtuvuus, jengin kehnot peliesitykset, GM & draft sekoilut, n. 10 vuotta jatkuneet muuttohuhut yms. Franchise on ollut konkurssikypsä ja NHL:n omistuksessa 2009-2013. Ongelmia on syventänyt se, että aiemmat omistajat lähtivät halvan maan perässä rakentamaan hallin Glendaleen, kauaksi alkuperäisestä fan basesta. Ensimmäiset 7 kautta pelattiin Phoenixin keskustassa hallissa, josta jokaiselta istumapaikalta ei nähnyt kaukalon jokaista kulmaa (päädyissa "lipat", esim. toisen päädyn maali jäi lipan alle). Glendalen siirtymisen jälkeen tulikin työsulku ja Arizonalle luvattu Allstars ottelu jäi isännöimättä.

Nykyisen hallin sijainnista pari sanaa. Julkiset (=bussit) ovat sen verran onnettomia, että niillä matseihin ei liikuta. Todellisuudessa ajomatka hallille Scottsdalesta, Mesasta, Tempestä tai Chandlerista kestää 1,5h valtavien ruuhkien vuoksi, joten on valitettavan yleistä, että porukkaa ehtii halliin arkipeleissä vasta ensimmäisen erän aikana ja joutuu poistumaan kotimatkalle kolmannen erän aikana... Jos tulevat paikan päälle laisinkaan.

Hallin ympäristö on ihan mukavaa aluetta turistille ravintola ja shoppailumahdollisuuksineen, mutta paikallisille se ei tuota lisäarvoa, pl. viikonloppuottelut, jolloin porukkaa kerääntyy jopa ennen lätkämatsejakin alueelle syömään & tailgateaamaan.

Phoenixin metripolialueen asukasluku on +4,2 milj. Sen TV-markkinan koko on koko Yhdysvaltojen 11. suurin (vertailusijoituksia muista NHL kaupungeista: Minneapolis 15., Pittsburgh 24., Las Vegas 39., Buffalo 52.). Jääkiekon pelaajamäärissä mitattuna Arizona kasvaa neljä kertaa nopeammin muuhun maahan verrattuna. Arizona on lisäksi maan kymmenen nopeiten kehittyvän talousalueen joukossa. Väestöstä kolmannes on latinalaisamerikkalaisia, ja vasta viime vuosina on markkinointia suunnattu enemmän spesifisti latinoille (Los Yotes jne.). Talvisin alueella asuu paljon eläkeläisiä Kanadasta ja USA:n kylmemmistä osista ja he kyllä löytävät tiensä hyvin hallille kannustamaan kotiseutujensa joukkueita.

Aavikolle 1996 siirretyn lätkäjoukkueen kilpailu faneista MLB:n (joukkue perustettu 1998, 2001 mestaruus), NFL:n (joukkue perustettu 1898), NBA:n (joukkue perustettu 1968) ja yliopistourheilun kanssa on kovaa, mutta talousalue kantaa kyllä NHL joukkueenkin, varsinkin kun tuote & sijainti ovat kunnossa. Uusi, latinotaustainen omistaja, on sitoutunut (syystäkin) pitämään joukkueen Arizonassa.

Glendalen ilmoitus leasing sopimuksen lopettamisesta on puhdasta neuvottelutaktiikkaa. Hätätilassa Coytes siirtyy pelaamaan vaikka Tami Tammisen Phoenix Roadrunnersin ja NBA joukkue Phoenix Sunsin vanhalle kotiareenalle Arizona Veterans Memorial Coliseumille evakkoajaksi, ennen uuden hallin valmistumista.

Parasta olisi tietenkin uuden yhteisareenan rakentaminen Phoenix Sunsin kanssa. Yhteisareenan neuvotteluista on ollut puheita useita vuosia, mutta Suns ei ole halukas yhteiseen projektiin. Coyotesin ja Arizona State Universityn piti rakentaa uusi yhteishalli, mutta yliopisto vetäytyi hankkeesta. Tällä hetkellä todennäköisintä olisi uuden hallin rakentaminen Tempeen, 10km Scottsdalesta.
 
Nykyisen hallin sijainnista pari sanaa. Julkiset (=bussit) ovat sen verran onnettomia, että niillä matseihin ei liikuta. Todellisuudessa ajomatka hallille Scottsdalesta, Mesasta, Tempestä tai Chandlerista kestää 1,5h valtavien ruuhkien vuoksi, joten on valitettavan yleistä, että porukkaa ehtii halliin arkipeleissä vasta ensimmäisen erän aikana ja joutuu poistumaan kotimatkalle kolmannen erän aikana... Jos tulevat paikan päälle laisinkaan.

Mulla oli juuri näin, kun asuin idässä, niin sieltä sai kolmelta lähteä iltapäivällä kohti hallia, että kerkesi ruuhkien alta pois. Muuten se olisi ollut sitä metri minuutissa ajoa vaikka kolme-neljä kaistaset motarit kiertää metropolialuetta.

Se hallin ympärystä on kyllä ihan siistiä ja siinä saa kyllä helposti 2-3h kulutettua kierrellen kauppoja sekä juoden ja syöden jos vain haluaa. Ei se sinällään siitä kiinni ole etteikö porukkaa sinne tietään löytäisi.

Sanoit hyvin noista ongelmista, mutta ehkä suurin ongelma on se, että omistaja omistaa jengin vaan tehdäkseen bisnestä kasinohommilla. Ne piirtää joilla on liitua.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Glendalen ilmoitus leasing sopimuksen lopettamisesta on puhdasta neuvottelutaktiikkaa. Hätätilassa Coytes siirtyy pelaamaan vaikka Tami Tammisen Phoenix Roadrunnersin ja NBA joukkue Phoenix Sunsin vanhalle kotiareenalle Arizona Veterans Memorial Coliseumille evakkoajaksi, ennen uuden hallin valmistumista.

Parasta olisi tietenkin uuden yhteisareenan rakentaminen Phoenix Sunsin kanssa. Yhteisareenan neuvotteluista on ollut puheita useita vuosia, mutta Suns ei ole halukas yhteiseen projektiin. Coyotesin ja Arizona State Universityn piti rakentaa uusi yhteishalli, mutta yliopisto vetäytyi hankkeesta. Tällä hetkellä todennäköisintä olisi uuden hallin rakentaminen Tempeen, 10km Scottsdalesta.
Ainakin kaupunki on tehnyt kotiläksyt hyvin, tekivät selvityksen jossa parilla kymmenellä konsertilla pääsee samaan tulokseen kuin 43:lla kiekko-ottelulla. Tuon kyllä ymmärtää, en usko että joku kausikortin omistaja paljon ylimääräistä kuluttaa areenalla tai sen lähellä, toisin kuin joku joka käy kerran vuodessa jossain konsertissa.
Ongelmana on sekin että NHL tehdessään kausiohjelmaa, blokkaa 200 päivää kauden ajalta, sijoittele siihen sitten konsertteja. Toki vapautuuhan ne ylimääräiset päivät kausiohjelman julkistamisen jälkeen, mutta voi olla liian myöhäistä esim. konserttien suhteen.

JOL
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Muistelen lukeneeni jostain, että elokuun aikana tulisi ulos päätös NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin. Ei varmaan ole tullut mitään tietoa vielä ko. asiasta?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Muistelen lukeneeni jostain, että elokuun aikana tulisi ulos päätös NHL-pelaajien osallistumisesta olympialaisiin. Ei varmaan ole tullut mitään tietoa vielä ko. asiasta?

Vahvistusta osallistumiselle ei ole tainnut vielä tulla. Osallistuminen näyttää kuitenkin erittäin todennäköiseltä, sillä esim vakuutusasiat on saatu hoitoon.

Vähän aikaa sitten oli myös jo huhuja, että vahvistus osallistumiseen tulee lähiaikoina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1000

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Varmaankin odottelevat mediasyklin kannalta otollisinta päivää ison uutisen ilmoittamiseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Eli joukkueet voivat estää rokottamattomia pelaajia osallistumasta joukkueen toimintaan. Eli esimerkiksi jos Yhdysvalloissa oleva joukkue menee Kanadaan ja Torontoon ei pääse pelaamaan kuin rokotettuna niin joukkueen ei tarvitse maksaa pelaajalle siltä ajalta mitään. Rokottamattomat pelaajat joutuvat PCR testeihin joka päivä kun rokotetut pelaajat päätyvät testeihin kolmen päivän välein.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Luulisi näin yleisesti viime kauden "koronaprotokollien" ja koko ikävän pandemiakurimuksen saaneen änäripelaajat rokotusjonoon ensimmäisten joukossa, jahka ikänsä puolesta olivat oikeutettuja. Tietty "anti-vaxxereita" varmaan löytyy myös ammattiurheilijoiden joukosta, mutta tässä vaiheessa kun rokote on saatavilla länsimaissa jokaiselle halukkaalle, olen kyllä valmis sulkemaan jokaisen kieltäytyjän koko liigan operatiivisen toiminnan ulkopuolelle.
 

Nelone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Näitä rokotevastaisia on tullut nyt tämän vuoden mittaan pinnalle ihan isompia julkkiksia myöten, mutta ihan mielenkiinnosta kyselen että onko kukaan aktiivi NHL pelaajista antanut mitään vastaavia lausuntoja tai kannanottoja?
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Niin se on aika jännää, että jotkut ammattiurheilijat voivat olla niin rokotevastaisia tai tiedettä vastaan, kun he ovat kuitenkin hyvin paljon tekemisissä lääkäreiden, fysioterapeuttien ja muiden ammattilaisten kanssa, kenen elanto perustuu lääketieteeseen ja ihmiskehon ymmärtämiseen. Ollaan valmiita menemään kaikenlaisiin leikkauksiin ja ottamaan lääkärin määräämiä eri värisiä pillereitä, mutta sitten rokote onkin liikaa? Ehkä ero on siinä, kun sitä virusta ei samalla tavalla näe tai tunne kuin kipeää rannetta tai murtunutta luuta. Nämä koronan kieltäjät eivät usko sairauteen ennen kuin saavat sen, jos silloinkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös