Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 270 376
  • 28 700

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
...
PS. Jokainen voi Suomen osalta miettiä sitä, kuinka paljon houkuttelee asunto+ruoka+ilmaisliput+puhelin+netti+käteistä ihmisiä ympäri maailmaa ja saadakseen nämä, joutuu vain keksimään hillittömiä vainoja. Ei ole heidän vikansa, että keksimällä lunastaa paikan.

Sen sijaan meidän pitäisi ottaa suoraan leireiltä perheellisiä ihmisiä ja tsekata heidän taustansa ennakkoon ja järjestää kaikille otettaville (noin 3 000 vuodessa) valmiit kotouttamissuunnitelmat kuntapaikkoineen.

Poimin tuosta PS. osiosta vitutuksen, nimittäin satun tuntemaan muutamankin töitä koko elämänsä tehneen iäkkään leskinaisen, jotka yrittävät lähes kansaneläkkeen varassa sinnitellä viimeiseen asti yksin omassa kotitalossaan. Ongelmahan saattaa tietysti osittain olla, että verokirjalla tekemistä ei ole älytty maaseudulla nuoruudessa, kolme-neljäkymmeltä luvulta asti ymmärretty vaatia, mutta monet ovat samassa tilanteessa laillisestikin. Miesvainaja sai vain niin pientä liksaa eikä nainen ainakaan paremmaksi pannut. Eli eipä ihmisparan panos Suomen rakentamiseen eläkkeessä ja turvattuna vanhuutena oikein ilmene.
Asuminen maksaa aina, öljyyn ei ole oikein olisi varaa, toivottavasti tulee lämmin talvi. Eikä sairastuisi mihinkään lisätautiin, lääkkeet maksavat. Onneksi nettikuluihin ei mene mitään, mutta vanha puhelinlinja on kyllä kallis, mutta kun ei oikein kännykkää osaa käyttää.

Tänään vitutti, kun Reetta Meriläinen, eläkeläis-päätoimittaja radiossa totesi, että Suomella on varaa moninkertaisesti enmmänkin hädänalaisia vastaanottaa, paikkaamaan tulevaisuuden ikävajetta.
Eivätköhän nämä tuhansien eurojen eläkkäitä nostavat viisastelijat piakkoin sitten älyä perustaa rahaston, jolla Suomen tulevaisuutta turvapaikanhakijoilla rahoitetaan. Sijoita sinä Reetta edes vaikka kaksi tonnia kuussa siihen rahastoon, että näiltä ihmisiltä jotka eivät ole kahta tuhatta rahaa ikinä nähneetkään, ei vietäisi viimeistä ylpeyden ripettä, näytettäisi keskisormea heille suomalaisuudesta nöyryydestä.

Saatana notta kyrsii. Rupiaa oikiasti olemahan uurelle puolueelle kohta tilausta. Eikä se oo mikään Väyrysen pelleely.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tekee kyllä paha lukea noista vanhuksien kurjuuksista. Isoäitini (94v ja pystyy asumaan vielä omassa kaksiossaan, siitä mielettömät propsit) ihmetteli viimeksi siellä kahvilla käydessäni ja siinä rupateltuamme normaalisti niitä näitä sitä, että miten on tiukkaa elää ja sen mitä uutisia seuraa, niin tuntuu olevan kuitenkin varaa ottaa näin paljon ihmisiä Suomeen.

Pointti oli siinä, että on siinä vähän erilainen klangi, kun yli 90 -vuotias ihmettelee noita asioita. Voi heittää sen ah' niin trendikkään rasismin niin sanana, kuin aatteenakin romukoppaan. Oli kyllä melko surullista kuunneltavaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tämä maa on täynnä hyödyllišiä idiootteja.

Päättäjillä on edeleen ongelmia ymmärtää tätä salakuljetuksen tuomaa loisijaporukkaa. Käsittämätöntä touhua ja omaa palkkaahan nostetaan. Great!
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Vähemmän yllättäen tarkoitan tätä kommentoimaasi kohtaa Saxonilta.

Kotoutukseen pitää toki laittaa rahaa mutta sen voi tehdä vähän hillitymmin. Varmasti tästäkin kaupungista missä työttömyys pyörii jossain 20-30 prosentin välissä on syrjäytyneitä perheitä joilla on vaikeaa ja hankalaa. Ei heille kuitenkaan palkata henkilökohtaisia asioiden hoitajia vuodeksi eteenpäin vaan kun tarvitsevat sitä apua menevät sinne ruuhkautuneeseen jonoon. Samaa ollut tuo työryhmä joka jostain syystä haluaa paikallisen lehden sivuilla kertoa jokaisen kuulumisensa. Ei herättänyt kovin positiivista reaktiota kun kerrottiin miten kiva vaihde on projektissa menossa kun sisustavat ja kalustavat kunniakansalaisten asuntoja... tarkoitus toki hyvä ja tarpeellinen mutta sen hehkuttelu näinä aikoina on typeryyttä.

Eilinen uutisointi leikkauksista ja samalla uutisointi irakilaisten miesten aseman parantamisesta oli sitä samaa typeryyttä joka kasvattaa vastakkainasettelua.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vähemmän yllättäen tarkoitan tätä kommentoimaasi kohtaa Saxonilta.

Jos tarkoitat kommenttiani @Saxon-747 tekstiin, se on validi. Saxon toi esille sen, millaisia resursseja vaaditaan kotouttamiseen ja siten käytännössä sen, miksi monet kunnat ovat kielteisellä kannalla. Kuntaliiton ja kuntapäättäjien mukaan valtion lupaama 100 prosentin korvaus ei kata lähellekään edes niitä kuluja, joita korvaus koskee ja on kuluja, joita ei korvata lainkaan. Tämä voi tarkoittaa palveluiden supistamista, entisestään. Lisäksi pienissä kunnissa ei ole enää poliiseja ja matkaa lähimpään poliisin voi olla parhaassa tapauksessa kymmeniä ja huonommassa tapauksessa satoja kilometrejä. Ihmiset kokevat turvattomuutta ja kun kunta antaa resursseja kotouttamiseen, se koetaan kuntalaisten toimesta joskus täysin vääränä. Kerroin kesällä konkreettisia esimerkkejä, kun oli mahdollisuus tutustua asiaan. Myös kuntapäättäjissä on todellista vihaa koko kotouttamisprosessia vastaan ainakin niiden keskuudessa, joilla on nuoria naispuolisia lapsia.

Minusta tilanne pitäisi avata kansalaisille täysin. Kertoa suoraan, mitä maksaa eikä toimia, kuten hallitus toimii ja antaa lisämäärärahan jokaisen lisäbudjettiin. Esimerkiksi Kuntaliitto on arvostellut tätä toimintaa. Kaikenlainen salailu lisää vastustusta kunnissa ja jos halutaan ihmiset aidosti tekemään kotouttamista ja hyväksymään se, ei kuntien tahtoa voi sivuuttaa ja perustaa tuosta vaan ensin vastaanottokeskusta ja sitten vaatia alueen kuntia kotoutustoimiin kohteenaan nuoret irakilaismiehet, joita ei kotouttaminen Suomeen kiinnosta pätkän vertaa, mutta kylän nuoret naiset sitäkin enemmän.

Oma näkemys on sama kuin aina ennenkin. Puhutaan ongelmista avoimesti, eikä vedätetä jatkuvasti raha-asioissa ja kuluissa eikä siinä, että nämä maksetaan karsimalla palveluita ja tukia kantasuomalaisilta sekä ottamalla lisävelkaa. On hyvä tuoda esille kaikki asiaan liittyvät tekijät. Sekin, että kotouttaminen ei ole onnistunut Suomessa 10 vuoden aikana juuri lainkaan ja sekin, että kotouttamista ei todellakaan paranna se, että tuhannet ovat odottaneet sen alkua kohta vuoden vastaanottokeskuksessa.

On myös hyvä tuoda esille se, että Supon mukaan Suomeen on jo syntynyt radikaali-islamistisia verkostoja, joita Supon Antti Pelttari luonnehti "salafijihadistiseksi alamaailmaksi". Pelttarin mukaan aiemmin omissa etnisissä ryhmissään pysyneet radikaalit verkostot ovat enenevissä määrin yhteydessä keskenään. Suomessa on ollut pidemmän aikaa tällaisia verkostoja, henkilöitä, joilla on kytköksiä radikaali-islamistiseen terrorismiin.

Minä näen ratkaisuksi avoimuuden ja rehellisyyden. Vain sitä kautta voidaan saada kunnat ja kunnissa asuvat ihmiset mukaan ja hyväksymään pakolaiset. Tällä hetkellä pakolaisjärjestöt ja mm. Vihreät tavoittelevat noin 1 000 - 1 500 kiintiöpakolaisen vuosittaista määrää. Olen pitänyt sitä turhan matalana ja parempana noin 3 000 pakolaisen kiintiötä, jotka valittaisiin tarkoin siksi, että kotouttaminen olisi realistista. Se olisi ainoa oikea tie myös Suomen turvallisuuden osalta ja talouspolitiikassa mm. työlllisyysasteen nostamisessa. Tämä vaatii koko Euroopalta yhteisiä toimia, mutta jos mietitään tarkemmin, yhteiset eurooppalaiset toimet ovat välttämättömyys niin tässä kuin muissakin asioissa joka tapauksessa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
A-studio Talk-ajankohtaisohjelmassa puhuttiin 24.11. ns. paperittomista ja heidän auttamisestaan ja kohtelustaan.

to 24.11.2016 | A-studio: Talk | TV | Areena | yle.fi

Ohjelmaan sisältyneessä insertissä haastateltiin mm. Joensuun (auttaa kaikkia paperittomia ja antaa majoituspalveluita sekä 200 €/kk ruokarahaa) ja Turun (antaa terveyspalveluita lapsille ja raskaana oleville) auttamistyössä mukana olevia. Turun kaupungin palveluille ei ole haastatellun ylilääkärin mukaan ollut kysyntää ja syyksi ylilääkäri epäili epäluuloja viranomaisia kohtaan. Ovat muuttaneet Turusta Joensuuhun vai odottavat kyytiä Ruotsiin?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei se voi olla suuri ihme, etteivät Turun palvelut ole saaneet kiinnostusta. En ole vielä kuullut yhdenkään Irakilaisen miehen tulleen raskaaksi, vaikka näissä piireissä sekin on kai mahdollista. Terveyspalveluita annetaan lapsille, niin siinäkin on tietysti sama dilemma, jos 30-40v tumma mies menee pyytämään lapsille tarkoitettuja palveluita. Toki puolet heistä ovat ilmoittautuneet lapsiksi.

Täällä puhutaan nyt asiaa ja tarkoitan tällä sitä, että pitäisi nyt jo viimeistään kertoa totuuksia näistä rahahanoista, leikkauksista joiden kohteeksi pahiten joutuvat ryhmänä esimerkiksi eläkeläiset tai vaikka sitten tämän hallitsemattoman maahanmuuton todellisista kustannuksista. Keskusta kaivaa omaa hautaansa pimittämällä oikeat tiedot ja valehtelemalla silmät kirkkaina koko ajan, mutta ei meille vaihtoehtona SDP olisi yhtään sen parempi Vihreiden kanssa, voisi jopa olla vielä kylmempää kyytiä tulossa jo ennestään heikosti toimeentuleville.

Myös samaa mieltä tuosta tiedottamisesta, hehkutetaan asioita, joissa parannetaan näiden miesten oloja täällä, samaan aikaan kerrotaan, miten jokainen olisi halukas tekemään töitä (mitä töitä kielitaidottomat oikeasti voivat tehdä siivoomisen lisäksi, perustetaan 100 000 uutta pizzeriaa?). Kun samaan aikaan oikeutetusti puhutaan siitä, miten esimerkisi eläkeläiset ovat vaikeassa tilanteessa, niin ei siitä voi syntyä muuta kuin lisää vastakkainasettelua. Odotellaan vain milloin läjähtää paska tuulettimeen.
 

Jeffrey

Jäsen
Sinun pitää vain yrittää vakuutella isoäidillesi, etteivät mamujen kustannukset ole keneltäkään pois. Koska johtava poliitikkomme lausui tämän taannoin, on sen oltava fakta. Pitäisin tällaisesta asiasta valehtelemista päin kansan naamaa todella törkeänä temppuna. Sitäpaitsi riippumattoman valtavirtaismedian tutkiva journalismi olisi suurin otsikoin paljastanut tuollaisen valeen jo ajat sitten, joten totta se aivan varmasti on.

Tämä on tosiaan se kaikista kyseenalaisin argumentti kaikista. Samalla kun samat ihmiset vastustavat Talvivaaran rahoittamista, Guggenhaimin rahoittamista ja syyttävät hallitusta verorahojen tuhlauksesta, sanovat he että turvisten miljardit ei ole keneltäkään mistään pois. Varsin systemaattista ajattelua.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Viikonloppu koittaa ja useimmat työllistyneet ihmettelevät tekemisen puutetta, miten saisi ajan kulumaan.
Nou hätä, arvee tarjoaa puolisen tuntia Youtubea, kertausta siitä missä mentiin. Ja ehkä myös missä mennään.

Ylen a2 Pakolaisillasta koosteen on toimittanut Arto Luukkanen ( tuo Johan Bäckmanin arkkivihollinen). Lähetys oli 6.10.2015 ja Luukkanen näköjään latasi tuubin (tuuban varmaan eräiden mielestä) 9.10.2015

Harmi, että pätkässä ei ole Kati Leskisen ja Turvis-kuoron ikimuistettavaa esitystä: Olen Suomalainen

A2 Pakolaisilta 6.10.2015 - Herkkupalat - YouTube


Edit: Luukkainen korjattu Luukkaseksi
 
Viimeksi muokattu:

Luotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sydämelliset kiitokset, veli @arvee. Ei tullut aikoinaan tuota ajatusten-Tigris-ohjelmaa katsottuakaan, mutta näin tekstityksellä ja asiaankuuluvalla muzakilla maistui kyllä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pimeys, hiljaisuus ja totiset ihmiset rassasivat - Mohammedille riitti kaksi kuukautta Suomessa

Pari kuukautta Suomessa riitti "turvapaikanhakijalle", kun pimeys, hiljaisuus ja totiset ihmiset olivat liikaa joten ei muuta kuin takaisin "sodan ja kauhun" keskelle. Nyt sama sankari jo haaveileekin Kanadasta.

Näitä esimerkkejä on luultavasti ihan helvetisti. Noh, onhan meillä nyt jo 3800 paperitonta pyörimässä kaduilla viranomaisten viime päivien uutisointien mukaan.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Pimeys, hiljaisuus ja totiset ihmiset rassasivat - Mohammedille riitti kaksi kuukautta Suomessa

Pari kuukautta Suomessa riitti "turvapaikanhakijalle", kun pimeys, hiljaisuus ja totiset ihmiset olivat liikaa joten ei muuta kuin takaisin "sodan ja kauhun" keskelle. Nyt sama sankari jo haaveileekin Kanadasta.

Näitä esimerkkejä on luultavasti ihan helvetisti. Noh, onhan meillä nyt jo 3800 paperitonta pyörimässä kaduilla viranomaisten viime päivien uutisointien mukaan.

Nämä molempien henkilöiden tarinat kuulostavat pettyneiden turistien matkakertomuksilta. Voi raukkoja, kun Suomi ei nyt tällä kertaa kelvannutkaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miksi helvetissä se Kanadaa lähtee kokeilemaan seuraavaksi? Pimeä ja kylmä sielläkin on.

Jutun mukaan lähtee Kanadaan töihin.

Nyt 25-vuotias röntgenhoitaja suunnittelee matkaa Kanadaan. Hän suunnitteli sinne siirtymistä suoraan Suomesta, mutta ei onnistunut hoitamaan järjestelyjä.

- Etsin internetistä kaiken mahdollisen tiedon. Ja haluan lähteä töihin, en pakolaiseksi, Mohammed sanoo.

Työnsä ohessa hän opiskelee insinööriksi ja toivoo, että löytäisi Kanadasta jompaakumpaa koulutustaan vastaavaa työtä.

- En ymmärrä, miksei koulutettu työvoima kelpaisi Kanadassa ja Euroopassa, hän pohtii.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Jutun mukaan lähtee Kanadaan töihin.

Nyt 25-vuotias röntgenhoitaja suunnittelee matkaa Kanadaan. Hän suunnitteli sinne siirtymistä suoraan Suomesta, mutta ei onnistunut hoitamaan järjestelyjä.

- Etsin internetistä kaiken mahdollisen tiedon. Ja haluan lähteä töihin, en pakolaiseksi, Mohammed sanoo.

Työnsä ohessa hän opiskelee insinööriksi ja toivoo, että löytäisi Kanadasta jompaakumpaa koulutustaan vastaavaa työtä.

- En ymmärrä, miksei koulutettu työvoima kelpaisi Kanadassa ja Euroopassa, hän pohtii.

Olisi uskonut että moiselle kultamunalle käyttöä löytynyt täälläkin... Jostain syystä muuten tänne tuli pakolaisena eikä työn perässä.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Ei vaadi paljoa, nimimerkki jääkiekkopalstalla kirjoittelee ainoastaan vapaalle puolelle ja tyyli on suoraan Pietarista.

Tottakai tyyli on kuin Pietarista sillä en ole kaltaisesi hyväntekijän tavoin toivottamassa jokaista nuorta miestä tervetulleeksi... enkä varsinkaan toisten rahoilla ja teoilla. Muutenkin tuotettava pettymys ja taidan olla hyödyllinen idiootti kun tuo Putin ei kuitenkaan ole lähellä sydäntä ja rahakaan ei tästä saa.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuossahan vain ihmeteltiin, että miksi meidän umpimielinen yhteiskuntamme ei ota tällaisesta monitaiturista kaikkea hyötyä irti. Se, että kaveri oli täällä turistimatkalla, eikä tosissaan liikkeellä, ei saisi olla rajoittava tekijä meidän työvoimavirkailijoillemme. Nämä talentit on hyödynnettävä, jotta Suomi saadaan nousuun, kieroutunut ikärakenne oikaistua ja tuleville eläkkeille maksajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös