Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 271 899
  • 28 700
Hienoa toimintaa, vihapuhe on vaan kertakaikkiaan pakko kitkeä pois, ilman sitä nämä ulkomaalaiset olisivat ihan kivoja tyyppejä, eihän niistä edes puhuttaisi missään mitään pahaa, pelkästään vaan ylistystä miten on niin vahva kulttuuri että siinä vaan tyttöjen välilihat paukkuu menemään.

Tämä on yhteiskuntamme varmasti suurin epäkohta, ehkä yhdessä parkkikiekkojen muotoilun kanssa. Hienoa että löytyy tämmöistä suoraselkäisyyttä ja rehtiä toimintaa esivallalta.
Mitenkäs se sitten edistää asioiden tilaa, että netissä puhutaan niskalaukauksista, verrataan ulkomaalaisten lapsia paskaan, haaveillaan tappamisista, presidentin vaimon raiskauksista jne? Ihan hirveän vaikea tuosta mitään etua löytää. Ongelmista voi ja pitää puhua, mutta niitä keskustelutapoja on parempiakin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja samaan aikaan muualla, lopultakin Poliisi on päättänyt ryhtyä toimiin ongelman ytimen korjaamiseksi, sen sijaan että puuttuisivat vain oireisiin.
Helsingin poliisi alkaa suitsia netin vihapuhetta KRP:n kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat
Hollannissa poliisi käynyt jo ihmisten juttusilla, jotka ovat kirjoittaneet pakolaisia ja vastaanottokeskuksia vastustavia tekstejä.
Dutch polise are visiting the homes of people critical of Asylym centres on Twitter, urging them to delete posts

Soosoo!
Samaan aikaan EU-komissaari Timmermans on kertonut, kuinka yli 50% Eurooppaan tulevista on rahallinen motiivi, eikä oikean turvapaikan tarve.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkäs se sitten edistää asioiden tilaa, että netissä puhutaan niskalaukauksista, verrataan ulkomaalaisten lapsia paskaan, haaveillaan tappamisista, presidentin vaimon raiskauksista jne? Ihan hirveän vaikea tuosta mitään etua löytää. Ongelmista voi ja pitää puhua, mutta niitä keskustelutapoja on parempiakin.
Tästä olen kyllä samaa mieltä, sillä tämän tyyliset huutelut eivät edistä tai auta yhtään mitään, päinvastoin.
Jos haluaa rajat kiinni, mutta ainoat kommentit mitä osaa sanoa on "Neekerit vittuun!", niin ehkä olisi parempi pitää vain turpa kiinni, koska näillä jutuilla juuri sahaa sitä omaa oksaa ruokkien vastapuolen intressejä.

Olikohan se alkusyksyllä, kun pyöri se video, jossa joku suomalainen nainen kävi tummalle naiselle huutelemassa jotain "Go home" ja sitten tämä nainen kysyi, että miksi niin vastaus oli vain että "Because you are black".
Ehkä tämäkin rouva on kyllästynyt hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja luuli tällä tekevän oman osansa, kun oikeasti antoikin vain luultavasti tiedostamattaan vain lisää bensaa sille vastapuolelle.

Tässäkin kuten monessa muussa asiassa ihmisillä ei ole mitään sensuuria mitä jopa omilla nimillään huudellaan. Varmasti kaikilta löytyy hyviä mielipiteitä mutta jos se päätyy "MAMUT VITUUN SUOMESTA!111"-kommenttiin, niin asiapitoisuus on tasan nolla.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Mitenkäs se sitten edistää asioiden tilaa, että netissä puhutaan niskalaukauksista, verrataan ulkomaalaisten lapsia paskaan, haaveillaan tappamisista, presidentin vaimon raiskauksista jne? Ihan hirveän vaikea tuosta mitään etua löytää. Ongelmista voi ja pitää puhua, mutta niitä keskustelut

Ei edistä yhtään sen enempää kun rasistien ja natsien näkeminen joka puolella. Toivottavasti poliisi hoitaa homman asiallisesti ja napauttaa molempia ääripäitä kunnolla näpeille.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Siinä missä vastapuolen edustaja saa mennä rasisminvastaisen mielenosoituksen joukkoon valokuvaamaan, pellet pidetään visusti poliisi muurin takana.

No, kyllä ne rasismin vastustajatkin saavat vetää naisia turpaan poliisin silmien alla. En silti ylläty, että sinä et näitä rekisteröi.
 
Ei edistä yhtään sen enempää kun rasistien ja natsien näkeminen joka puolella. Toivottavasti poliisi hoitaa homman asiallisesti ja napauttaa molempia ääripäitä kunnolla näpeille.
Toivottavasti kaikkiin rikkeisiin puututaan. Minun silmiini varsinaisia uhkauksia/näitä käsittämättömiä juttuja on tullut enemmän oikealta laidalta. Vasen laita taas sitten huutaa natseiksi oikeaa laitaa, mutta vähemmän väkivallan toivotuksia mielestäni on siihen suuntaan mennyt. Mutta kyllä, yhtä tyhjän kanssa molemmat jutut.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Titanic ja kansituolit.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mun mielestä on paljon pahempi toivoa oikeistolaisen kuolemaa kuin lihapullia työpaikkaravintolan menuun.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokainen voi viivotinanalyysilla laskea mitä sama tahti irakilaisia tekee raiskaustilastoille. Jos laskemme keskimääräisen irakilaisten tulomäärän heinä-joulukuu niin saamme keskimääräiseksi määräksi 3295,83 hakijaa per kuukausi. Tästä saamme näppärästi tämä vuoden irakilaisten määrän joka olisi 39 550 irakilaista. Kun taas laskemme sen 76,4 prosentin hyväksymisprosentin mukaan niin turvapaikan saa 30 216 irakilaista. Eli meillä on vuoden päästä 51 609 irakilaista. Kun tätä lukua vertaa vuoden 2011 irakilaisväestön tekemään 31 raiskaukseen niin voidaan laskea että irakilaiset suorittavat keskimäärin 300 raiskausta viivotinanalyysin perusteella vuoden 2016 lopun väestöennusteeseen perustuen. Jos raiskausten määrä olisi se vuoden 2014 taso eli 1010 niin irakilaiset tekisivät 29,7 prosentia kaikista maamme raiskauksista.

Vaan onko se näin yksinkertaista? Minä tuumailin että onko yksi syy pakolaisten rikollisuudelle, raiskauksillekin, se ettei Suomessa ole oikeastaan minkäänlaista suurta länsimaalaistunutta somali-, iraki-, yms. yhteisöä. Jos tuoreet tulijat kuulisivat ns. omiensa suusta että pitäkää nyt saatana se heppinne piilossa, olisiko vaikutus parempi kuin suomalaisten suusta 'btw raiskaus on täällä rikos'?

Zoomailin jälleen kerran Wikipediasta vähän tilastoja mutta ei ehdi nyt kuin pintapuolisesti raapaista, joten vain hajalainauksia. https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_and_crime.

Tuorein Ruotsin tilannetta tutkiva minkä löysin on Are Children of Immigrants Born in Sweden More Law-Abiding Than Immigrants? A Reconsideration. Koko tutkimus valitettavasti rekisteröitymisen takana eli ollaan yhteenvedon varassa. Sen mukaan maahanmuuttajien lapset tekevät määrällisesti useampia rikoksia (kuin ruotsalaiset) mutta harvemmin, eli repeat offendereja on natiivien joukossa enemmän. Tai siis useampi maahanmuuttajan lapsi rötöstelee kerran mutta lopettaa siihen, kun taas harvempi ruotsalainen tekee rikoksia, mutta tekee sitten useamman kerran.

Lisäksi mielenkiintoinen oli yhteenvedon kommentti "However, when focusing on the offending rates in different offense types, the first-generation immigrants have the highest risks of being registered for violent crimes and second-generation immigrants with no Swedish-born parents have the highest risks for property crimes." Eli maahanmuuttajien lapsoset tekevät vanhempiaan vähemmän niitä "vakavia" rikoksia.

Britanniassa ja Lontoossahan maahanmuuttajapopulaatiota riittää pidemmältäkin ajalta, myös islamilaista, siellä yhteisö on olemassa. Lainataan suoraan Wikipediasta, koska on aika tiukka yhteenveto. Paremmalla ajalla pitää lukea tarkemmin, mutta here goes. Pari ylläolevaan yhteisö-kommenttiin liittyvää asiaa boldattuna.

Research finds no causal link between immigration and crime in the UK.[14][15][62] One study based on evidence from England and Wales in the 2000s found no causal impact of immigration on crime in England and Wales.[14] No causal impact either on London, which saw large immigration changes.[14] A study of two large waves of immigration to the UK (the late 1990s/early 2000s asylum seekers and the post-2004 inflow from EU accession countries) found that the "first wave led to a modest but significant rise in property crime, while the second wave had a small negative impact. There was no effect on violent crime; arrest rates were not different, and changes in crime cannot be ascribed to crimes against immigrants. The findings are consistent with the notion that differences in labor market opportunities of different migrant groups shape their potential impact on crime."[15] A 2013 study found "that crime is significantly lower in those neighborhoods with sizeable immigrant population shares" and that "the crime reducing effect is substantially enhanced if the enclave is composed of immigrants from the same ethnic background."[16] A 2014 study, which takes account of under-reporting of crimes, even found that "that immigrants who are located in London and black immigrants are significantly less criminally active than their native counterparts".[12]

Millä tämä selittyy vrt. Suomeen? Onko meillä liian vähän tutkimistietoa Suomesta, edesauttavatko Lontoon jo olemassaolevat yhteisöt uusien tulijoiden kotouttamista näin paljon, vai tuleeko Englantiin paremmat pakolaiset ja Suomeen vain ne rikollisuuteen ja raiskauksiin taipuvaiset?
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Heikki Porkka FB:ssä.kiteyttää tämän huijauksen loistavasti.
Heikki Porkka - Miksi Kokoomus, Keskusta ja Sdp eivät... | Facebook

Miksi Kokoomus, Keskusta ja Sdp eivät halua pysäyttää turvapaikanhakijoiden virtaa?

Toimittaja Pertti Rönkkö Berliinistä kertoo jotain, josta voi päätellä:

"Berliini Moabit: asunnottomat alkoholisairaat ulos ja pakolaiset sisään. Tilat vuokrannut uusi yrittäjä majoittaa huonokuntoisiin tiloihin 100 pakolaista nykyisten runsaan 30 alkoholisairaan tilalle ja saa kaupungilta jokaisesta 50 euroa per päivä. Vuokratulo on päivässä 5000 ja kuukaudessa 150 000 euroa. Yrittäjä maksaa tiloista talon omistajalle vuokraa runsaat 27 000 euroa kuukaudessa. Voitto on siis ruhtinaallinen Asiasta kertoo Tagesspiegel-lehti."

Alla olevat tiedot ovat vain esimerkkejä, bisnes on todellisuudessa paljon laajempaa:

Kivitippu, entinen kylpylä, nykyinen vastaanottokeskus (vok), tuo rahaa Keskustalle, Keskustanuorille, Keskustanaisille ja MTK:lle, jotka ovat Kivitipun taustalla olevan Lomayhtymän pääomistajat.
Sekä Kivitippu että Lomayhtymä olisivat menneet konkurssiin ilman verovaroilla tapahtuvaa vok - bisnestä.
Tyypillinen kepulainen valtiososialistinen toimi, jolla kepupoliitikot kuppaavat valtion rahaa omilleen samalla kun pilaavat Suomen.
Lomayhtymän hallituksen puheenjohtaja on kansanedustaja Markus Lohi (kesk).

Luona Oy on puolestaan kokoomuslaisten ja sosialidemokraattien yhteinen yritys, joka veistää fyrkkaa hallinnoimalla useita vastaanottokeskuksia.
Luona Oy:n hallituksessa istuvat: Paavo Voutilainen (sdp), Ulpu Iivari (sdp), Sanna Lauslahti (kok), Pasi Natri (kok) ja Markus Oksa (Barona Oy:n toimitusjohtaja).
Luona Oy on se yritys, jonka kanssa urheiluseura Tapanilan Erä on sopinut väkivaltakulttuurista tulevien muslimimiesten karatekoulutuksesta. Luonnollisesti Tapanilan Erä saa rahaa Luonalta, joka puolestaan vastaanottaa varat valtiolta eli teiltä.

Mehiläinen Oy takoo rahaa ainakin Tampereen Rautaharkon vastaanottokeskuksen avulla ja on ilmoittanut tiedotteessaan, että pyrkii laajentamaan toimintaansa vok-bisneksessä.
Mehiläinen on terveyspalveluja tarjoava yhtiö, joka muistetaan myös siitä, että se suosii veroparatiiseja eli ottaa rahat suomalaisilta, mutta ei jätä voitosta kertyviä veroja Suomen hyväksi.

Sdp, Kokoomus ja Keskusta löytyvät aina siellä mistä valtion eli veronmaksajien rahaa on saatavilla. Konsensuksen nimissä jokaiselle jotakin.

Sdp on vanha sosialistipuolue, Keskusta on vanha valtiososialistinen puolue ja Kokoomus siirtyi lopullisesti valtiososialismin pauloihin Jyrki Kataisen johdolla.

Petteri Orpo (kok) on punavihreiden suosikkiministeri, kuten eduskunnan ja punavihreiden kansalaisten suunnasta on kuultu.

Tähän on tultu, mutta vain siksi, että yli 50 % suomalaisista antaa toistuvasti tukensa kyseisille rosvopolitiikan airueille.
 

Carlos

Jäsen
Hmm, tuossa kiintoisassa jutussa todetaan, että tammikuun aikana Kreikkaan on tullut 21-kertainen määrä turvapaikanhakijoita verrattuna viime vuoden tammikuuhun. Tämä ei ole lohdullinen tieto, jos siis pitää paikkansa.

Pakolaiset horjuttavat EU:ta – tähänkö unioni nyt hajoaa? - Eurooppa - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Ja asiaan liittyen, Italia pelkää että 400.000 tulee maahan lähiviikkoina. Noilla etelävaltioilla on sikäli kyllä mustapekka kädessä, että eivät voi käännyttää tulijoita takaisin merelle. Nyt jos rajat menee kiinni kokonaan, niin siitähän se riemu nousee. Toki Alppien yli pääsee kesäaikaan helposti jopa kävellenkin, ja vuoristorajoja ei valvota käytännössä ollenkaan, sieltä voi kävellä läpi ihan kuka vaan haluaa. Tiedän tämän koska olen itse käynyt juuri mm. Italiassa Sveitsistä käsin patikoimassa, ihan virallista polkua pitkin ja rajalla ei ollut ketään perään katsomassa.

Ja jos tuo määrä siis perustuu johonkin, niin mitäs sitten taas koko kevään-kesän-syksyn mittaan. En pidä ihmeenä jos määrä nousee miljooniin. Nice touch.

Italy Dreads Looming Invasion of 400,000 New Immigrants ‘in Coming Weeks’
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Niin, merkkejä on uudesta tulijoiden vyörystä ja kaikki viittaa vieläkin siihen, että Euroopan vastaus on kaoottinen ja sekava ja että tänne pohjoiseenkin riittää tulijoita (mukana vielä mahdollisesti Venäjäkin hybridoimassa). Jos tämä skenaario toteutuu niin mitenkähän valmis ja kykenevä hallitus on siihen vastaamaan?
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Hmm, tuossa kiintoisassa jutussa todetaan, että tammikuun aikana Kreikkaan on tullut 21-kertainen määrä turvapaikanhakijoita verrattuna viime vuoden tammikuuhun. Tämä ei ole lohdullinen tieto, jos siis pitää paikkansa.

Pakolaiset horjuttavat EU:ta – tähänkö unioni nyt hajoaa? - Eurooppa - Kotimaa - Helsingin Sanomat

Tuossa luvussa on vaan 18 ensimmäistä päivää tältä vuodelta. En jaksa kaivaa linkkiä kun se löytyy ketjusta. Kyllähän tämä vuosi tulee olemaan melkoista kaaosta kunhan puretaan dublin ja ohjataan virta kohti pohjoista paratiisia. Siinä samassa kun Venäjä alkaa työntää rikkautta jokaiselta raja-asemalta niin voidaan todeta että huonosti kävi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuossa luvussa on vaan 18 ensimmäistä päivää tältä vuodelta. En jaksa kaivaa linkkiä kun se löytyy ketjusta. Kyllähän tämä vuosi tulee olemaan melkoista kaaosta kunhan puretaan dublin ja ohjataan virta kohti pohjoista paratiisia. Siinä samassa kun Venäjä alkaa työntää rikkautta jokaiselta raja-asemalta niin voidaan todeta että huonosti kävi.

Niin, vaikea sanoa, mikä skenaario toteutuu, mutta varmaan sangen todennäköistä on, että meille tulee vuoden kuluessa jonkinlainen raja- ja maahantulokriisi. Minusta hallituksen pitäisi varautua itsenäiseenkin reagointiin, kun EU ei hyvin todennäköisesti kykene itse mihinkään järkevään. Saapa vain nähdä onko tämä SSS-kombinaatio sellaiseen kykenevä. Ja onko edes valmistautunut mihinkään kriisiin.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikki nämä ratkaisutoimet vaikuttavat kyllä suoraan sanottuna näpertelyltä. Niin kauan kuin Euroopan maat eivät itse aseta rajoja turvapaikanhakijamäärille, on tulijoiden tulva aivan loputon. Lähi-itä ja Afrikka ovat täynnä 15-30-vuotiaita nuoria, jotka ovat pettyneitä oman maansa politiikkaan ilman tulevaisuudentoivoa, mutta samalla erittäin tietoisia Euroopan tarjoamista mahdollisuuksista. Kaiken huipuksi olemme täysin Turkin kaltaisen maan varassa virtojen tukkimiseksi. Pari päivää sitten oli Hesarissa juttu, josta sai selvän kuvan etteivät Turkin viranomaiset tee käytännössä mitään estääkseen tätä muuttoa. Ei Turkki halua vastuulleen miljoonia turvapaikanhakijoita yhtään sen enempää kuin Eurooppakaan. Sielläkin on välit erittäin tulehtuneet tulijoiden ja kantaväestön välillä. Eivätkä siirtolaiset edes halua jäädä Turkkiin.

Maailma on muuttunut tässä viimeisen 10 vuoden aikana niin merkittävästi, että on ihan aiheellista pohtia nykyisen turvapaikkapolitiikan järkevyyttä. Pystymmekö jatkossa enää noudattamaan näitä sitoumuksiamme turvapaikkaprosessista? Silloin kun nämä asetukset hyväksyttiin tuskin osattiin edes kuvitella, että sitä käytettäisiin käytännössä kansainvaellukseen ja väestönsiirtoon kokonaisen mantereen halki. Se ei varmasti ollut lain henki. Minun on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että juuri Saksan, Ruotsin, Suomen ym. maiden pitäisi kantaa näin suuri vastuu tuhansien kilometrien päässä tapahtuvista kriiseistä.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, vaikea sanoa, mikä skenaario toteutuu, mutta varmaan sangen todennäköistä on, että meille tulee vuoden kuluessa jonkinlainen raja- ja maahantulokriisi. Minusta hallituksen pitäisi varautua itsenäiseenkin reagointiin, kun EU ei hyvin todennäköisesti kykene itse mihinkään järkevään. Saapa vain nähdä onko tämä SSS-kombinaatio sellaiseen kykenevä. Ja onko edes valmistautunut mihinkään kriisiin.
Minulla ei kyllä ole vähäänkään luottamusta tämän hallituksen toimintakykyyn pienimmässäkään kriisitilanteessa, johan se on nähty mitä he saavat aikaan. Paljon porua, vähän villoja. Mitä tulee sitten oppositioon, niin sieltäkään ei ole odotettavissa pienintäkään apua. Ylipäätään koko Suomen nykyinen poliittinen "eliitti" omaa sellaisen track-recordin, että olen hurjasti yllättynyt mikäli näköpiirissä olevassa tulevaisuudessakaan tulee tapahtumaan mitään muuta kuin hätäistä ja heikkoa jälkikäteisreagointia. Minkäänlaisia proaktiivisia itsenäisiä ratkaisuja on näköjään täysin turhaa odottaakaan.
 

Carlos

Jäsen
Ylipäätään koko Suomen nykyinen poliittinen "eliitti" omaa sellaisen track-recordin, että olen hurjasti yllättynyt mikäli näköpiirissä olevassa tulevaisuudessakaan tulee tapahtumaan mitään muuta kuin hätäistä ja heikkoa jälkikäteisreagointia. Minkäänlaisia proaktiivisia itsenäisiä ratkaisuja on näköjään täysin turhaa odottaakaan.

Kyllä tämä on ihan koko EU:n laajuinen ongelma, toki Suomi siellä kärkipäässä; "too little, too late". Tuo lause tulee nousemaan länsieurooppalaisen sivilisaation hävittämisen symboliksi.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Suomen "päättäjät" eivät vaikuta kykeneviltä/halukkailta minkäänlaisiin itsenäisiin päätöksiin tämän ongelman osalta.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Minulla ei kyllä ole vähäänkään luottamusta tämän hallituksen toimintakykyyn pienimmässäkään kriisitilanteessa, johan se on nähty mitä he saavat aikaan. Paljon porua, vähän villoja. Mitä tulee sitten oppositioon, niin sieltäkään ei ole odotettavissa pienintäkään apua. Ylipäätään koko Suomen nykyinen poliittinen "eliitti" omaa sellaisen track-recordin, että olen hurjasti yllättynyt mikäli näköpiirissä olevassa tulevaisuudessakaan tulee tapahtumaan mitään muuta kuin hätäistä ja heikkoa jälkikäteisreagointia. Minkäänlaisia proaktiivisia itsenäisiä ratkaisuja on näköjään täysin turhaa odottaakaan.

Ei mitään lisättävää!

Näköpiirissä vaan tilanteen kärjistymistä ja homman täydellistä karkaamista hallinnasta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja asiaan liittyen, Italia pelkää että 400.000 tulee maahan lähiviikkoina. Noilla etelävaltioilla on sikäli kyllä mustapekka kädessä, että eivät voi käännyttää tulijoita takaisin merelle. Nyt jos rajat menee kiinni kokonaan, niin siitähän se riemu nousee.

Italy Dreads Looming Invasion of 400,000 New Immigrants ‘in Coming Weeks’

Ei tässä ole EU:lla kovinkaan montaa vaihtoehtoa kun katselee näitä lukuja. Rajojen hallinta alkaa olla joko/tai vaiheessa piakkoin. Yhtenäisyyttä kriisin hoitoon ei ainakaan julkisuudessa olla sanottu, tuskin sitä on kulissien takanakaan. Norja-Venäjä-Venäjä-Suomi leikki tässä lähiaikoina kertoo ihan tarpeeksi.

Veikkaan että 'etelävaltiot' alkavat lyömään rajojaan kiinni tai sitten vuotamaan niitä 'tänne ylöspäin'. Vähän kuten länsinaapurin vr teki ennenkuin SSS tajusi tehdä asialle jotain. Sikäli kun sulkevat rajojaan voidaan sitä hetkeä pitää lähtölaskuna unionin kollapsin lähtölaskulle. Tämä siis omana mutuna. Taustalla oleva Venäjä hybrideineen, Syyrian konfliktin jatkuminen, ISIS& terrori...

Olisko taas kyseessä ns. Euroopan suuret vuodet?
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Saapa vain nähdä onko tämä SSS-kombinaatio sellaiseen kykenevä. Ja onko edes valmistautunut mihinkään kriisiin.

Näyttää olevan täysin kädetön tämän(kin) asian hoidossa. Hallitus vaihtoon ja maahanmuuttokriittinen nykyopposito laittamaan rajat kiinni.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Näyttää olevan täysin kädetön tämän(kin) asian hoidossa. Hallitus vaihtoon ja maahanmuuttokriittinen nykyopposito laittamaan rajat kiinni.

Minä olen keskuudessani miettinyt jotain sopivaa vihervasemmistolaista tapaa muuttaa turvapaikkapolitiikkaa, mutta ei se ihan luontevaa tosiaan taida olla. Itse voisin ihan helposti ajatella esim. rajojen hallinnan vastineeksi sitoutumista vastaanottamaan (ja valitsemaan) pakolaisleireiltä niitä eniten apua tarvitsevia. Tosin ei ihan samoja määriä kuin mitä esim. viime vuonna maahan hallitsemattomasti tuli turvapaikanhakijoita. Ehkäpä sitten vähän utopistista tämä joksikin yleiseksi politiikaksi.
 
Viimeksi muokattu:

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös