Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 270 234
  • 28 700

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Esimerkiksi nämä Heinolan tapaukset alkavat olla sen luokan ongelma, että hallituksen pitäisi miettiä ehdottomasti uusia ratkaisuja paisuvaan ongelmaan. Jos poliisit ovat jatkuvasti liikenteessä vain näiden erilaisista häiriöistä nauttivien partalasten perässä, niin poliisin varsinainen toimenkuva jää kokonaan hoitamatta pian. Vaikka sentteri on sitä mieltä, että öyhötän, niin sehän on nähty vuosisatojen kuluessa, että näiden tulijoiden kulttuuriin kuuluu jatkuva sekasorto, jonka itse aiheuttavat. Työnteko ei kiinnosta, mutta tappeleminen ja kaikki tähän kuuluvat tekemiset kiinnostavat.

Itseasiassa veikkaan että työ saattas kiinnostaa, mutta ilman kielitaitoa on vaikea saada töitä. Ainakaan työtä mistä saisi enemmän kun tuilla.

Muuten asiaan liittyen ei tule edistystä ennen kuin täältä on helpompi laittaa porukkaa ulos. Tällasen kuvan oon ainaki saanu että hankala karkottaa.

Noista kulttuureista tänne tulevat ajattelevat niin eri tavalla että ongelmilta ei voi välttyä. Ei tietysti koske läheskään kaikkia. Itse seuraan mielenkiinnolla mihin kaikkeen tämä meno johtaa.
 

Samila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lahden poliisilla pitää varmaan kiirettä, kun Hennalan+Jalkarannan ohessa pitää taata Nastolan, Vääksyn ja vähän Orimattilankin elämän sujuvuus. Tilanne hallinnassa? Oma veikkaus on, että tuurilla seilataan kunnes ei enää voida.

edit: Ilmeisesti siis Heinolaankin pitää ehtiä tarpeen tullen?

Ensi kuusta lähtien pitäisi keretä vielä hoitamaan Kärkölään kaavailtua 150 pakolaista. Aika paljon muuten 3000 ihmisen kylään. Noh, call me öyhöttäjäks, mutta mä ostin serkkuflickalle ja äiteelle turvasumutteet, jotta voin nukkua vähän rauhallisemmin yöni. Matkaahan Lahden poliisiasemalta tulee Kärkölän VOK:iin vain 28,7 kilometriä, eli helposti se mahtui siihen 30 kilometrin rajaan, jotta sinne voitaisiin pakolaisia heittää.

Aika mielenkiintoinen juttu oli muuten tuossa Kärkölän vastaanottokeskuksessa. Sinne luvattiin asuttaa perheitä, jos kunta äänestää myönteisesti vastaanottokeskuksen puolesta. Kuitenkin huomattiin, ettei kunnanpäättäjät ollu kovinkaan suopealla päällä ja vain yksi taisi olla asian puolesta. Joku hieno ihminen kuitenkin löys porsaanreijän ja huomasivat, ettei kuntaa tarvitsekaan kuulla asiasta. Sen jälkeen lause muuttui muotoon "PYRITÄÄN asuttamaan perheitä".

Tästä ei hyvää seuraa.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niinhän olikin, olinkin unohtanut tuon silmiin katsomisen. Tietenkään ei tarvitse olla katsomatta silmiin, tuollaiset ohjeet ovat perseestä. Mikä taho näin muuten kehotti?
A) En ilmeisesti riittävän selkeästi kehottanut sinua ottamaan itse selvää kuka ja mitä on ohjeistanut.
B) Mitä väliä kuka näin on ohjeistanut?
P.S. Eilen piipahdin pitkästä aikaa pääkaupungissamme. Ehdotin janon sammutukseen Molly Malonesia. Ei kuulemma ole kiva paikka istua. "Täynnä pakolaisia."
Yhden kaverin piti illan päätteeksi kävellä kotiin Hakaniemeen. Jostain syystä vallitsi konsensus siitä, että Kaisaniemen puisto kannattaa kiertää. Joku turvapaikanhakijoiden tekemä hengenvaarallinen puukotus pari viikkoa sitten, sentteri tietty ei siitä kuullut, kysyy varmaan kohta, missä siitä muka uutisoitiin...
No eikös siellä uutisten mukaan viime yönä ollut taas joku mellakka ja tällä kertaa ihan kaksi sai puukosta.
 
A) En ilmeisesti riittävän selkeästi kehottanut sinua ottamaan itse selvää kuka ja mitä on ohjeistanut.
B) Mitä väliä kuka näin on ohjeistanut?
Julkiselta toimijalta, esim. poliisilta olisi paljon huolestuttavampi kehotus kuin joltain yksityishenkilöltä. Muistelisin nyt muistutuksesi ansiosta tässä ketjussa kyseisen kaltaiseen kehotukseen törmänneeni, mutta en muista alkuunkaan keneltä se olisi ollut lähtöisin. Mutta ellei sulla ole halua keskusteluun niin mikäs siinä. Oo sit vaan vastaamatta. Vähän ikävää keskustelukulttuuria tämä "kvg".
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo Ylen jutussa:

"– Suomessa toimitaan Suomen lakien mukaan, tämä pitää ilman muuta tehdä selväksi. Toisaalta, jos mietitään suomalaisia miehiä varuskuntakaupungeissa kasarmi- ja leiriolosuhteissa, niin samalla lailla hekin nahistelevat keskenään ja viheltelevät tyttöjen perään iltalomilla."

Kyllä me suomalaisetkin. Ihan nyt vittu oikeasti.
 

pp33

Jäsen
Aika mielenkiintoinen juttu oli muuten tuossa Kärkölän vastaanottokeskuksessa. Sinne luvattiin asuttaa perheitä, jos kunta äänestää myönteisesti vastaanottokeskuksen puolesta. Kuitenkin huomattiin, ettei kunnanpäättäjät ollu kovinkaan suopealla päällä ja vain yksi taisi olla asian puolesta. Joku hieno ihminen kuitenkin löys porsaanreijän ja huomasivat, ettei kuntaa tarvitsekaan kuulla asiasta. Sen jälkeen lause muuttui muotoon "PYRITÄÄN asuttamaan perheitä".
Ihan peruskauraa tuntuu tuo perheiden asuttaminen olla. Hennalaanhan tuli alunperin pääasiassa perheitä, Heinolaan luvattiin pääasiassa perheitä, Orimattilaan vaadittiin pääasiassa perheitä. Tallukkaan ei luvattu perheitä, mutta kuitenkin vielä viime viikolla vasta valittu yksikön johtaja yritti viime tingassa satuilla perheistä. Hieno homma, että perheitä on saatu asetettua Lahden seudulle näin paljon.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Olli Pusalta asiaa.

Olli Pusa - UnelmaaSuomeen on tullut tänä syksynä 25.000... | Facebook

Unelmaa

Suomeen on tullut tänä syksynä 25.000 turvapaikanhakijaa pääasiassa Irakista. 80% hakijoista on nuoria n. 20-40 vuotiaita miehiä. Heidän touhuistaan on mediassa kerrottu tapon yrityksistä, raiskauksista, ryöstöistä ym. Suomalainen valtamedia on pimittänyt paljon turvapaikanhakijoiden rikoksista ja yrittänyt leimata niistä kertovia rasisteiksi, natseiksi ym. On yritetty järjestelmällisesti kaunistella turvapaikanhakijoiden törttöilyjä. Viranomaisten tiedon julkistamistakin on määräyksillä rajoitettu. Julkisuudessa on vain jäävuoren huippu.

Tuo pimitys ei ole onnistunut suunnitellulla tavalla, koska kansalaisten keskuudessa asioista kuitenkin kerrotaan ja tapahtumista uutisoivat erilaiset pikaisesti syntyneet nettisivustot ja –julkaisut ja jotkin paikalliset ilmaisjakelujulkaisut. Seurauksena on ollut se, yhä suurempi osa kansalaisista on menettänyt luottamuksensa valtamediaan, mihin valtamedia on reagoinut rähjäämällä noille nettisivustoille. Peiliin katsominen on aina tuskallista.

Nytkin julkisuuteen tulee vain mitätön murto-osa turvapaikanhakijoiden sikailuista. Jostakin syystä minä olen päätynyt sellaiseen ryhmään, jolle tällaisia juttuja kerrotaan. Kun voi vain harvoissa tapauksissa varmistua siitä, että kertomukset pitävät paikkansa, niistä voi kirjoittaa harvoin. Sehän ei tarkoita, etteikö kertomukset olisi totta.

Eräässä itäsuomalaisessa kaupungissa avattiin VOK, johon tuli paljon pääasiassa irakilaisia nuoria miehiä. Tässä joitakin kertomuksia siitä, millaista on ollut paikallisten elämä ja arki heidän kanssaan. Nämä tarinat eivät näy julkisuudessa ja tuskin poliisin tilastoissakaan.

Erääseen paikalliseen ravintolaan tuli lauma turvapaikanhakijoita ryyppäämään. He alkoivat kähmiä paikalla olleita suomalaisia tyttöjä, jotka kävivät valittamassa asiasta henkilökunnalle. Henkilökunta varoitti turvapaikanhakijoita, jotka eivät piitanneet siitä. Lopuksi haalittiin kaikki paikalla olevat häätämään turvapaikanhakijat ulos.

Toisessa tapauksessa joukko turvapaikanhakijoita meni kaupungin uimahalliin. Heillä ei ollut uimapukuja vaan uivat kusisissa kalsareissaan. Kun altaassa oli suomalaisia tyttöjä hyppivät näiden päälle ja lääppivät heitä. Kun henkilökunta käski käyttäytyä asiallisesti, ylimielisesti vähät välittivät henkilökunnan määräyksistä. Vaikka Petteri Orpo on julistanut, että kansalaisten turvallisuudesta voidaan pitää huolta, poliisia ei ollut saatavilla paikalle. Vasta kun koko hallin henkilökunta koottiin yhteen, nuo häiriköt saatiin häädettyä hallista.

Kaksi suomalaista miestä kulki kaupungin keskustassa kello 10 aikaan illalla. Toinen meni pankkiautomaatille nostamaan rahaa. Kimppuun hyökkäsi kaksi turvapaikanhakijaa ryöstöaikeissa. Onnistuivat estämään ryöstön, mutta toinen suomalaisista sai ruhjeita kasvoihinsa. Ryöstäjät pakenivat.

Suomalaiset sisuuntuneina tästä keräsivät isomman partion ja alkoivat partioida kaupungin keskustassa löytääkseen ryöstöyrityksen tekijät. Noin viikon saivat partioida, kunnes löysivät taas tutun turvapaikanhakijakaksikon kaupungilta. Suomalaisjoukko piiritti miehet ja vaati heitä riisumaan vaatteensa. Ei siis väkivaltaa, vain vaatimus. Turvapaikanhakijat tottelivat ja suomalaiset veivät turvapaikanhakijoiden vaatteet muutaman korttelin päähän piiloon. Nakusillaan nuo sankarit saivat etsiskellä vaatteitaan kaupungin keskustassa, kunnes löysivät vaatteensa.

Tyypillinen piirre näillä turvapaikanhakijoilla on suunnaton röyhkeys ja piittaamattomuus muiden ihmisten ja viranomaistenkin määräyksistä. Viimeksi tällaisia maailmanhallitsijoita oli Suomessa kun maahan tuli Romaniasta turvapaikanhakijoita. Olivat aggressiivisia ja piittaamattomia määräyksistä, häiritsivät ihmisiä huvikseen ja olivat kuin kunkkuja. Paljastuikin, että tuo porukka oli Romaniasta paenneita pahamaineisen securitaten joukkoja. Uhosivat ja uhkailivat vielä rajalla kun heitä karkotettiin maasta.

Nyt herää kysymys, mistä nykyinen ”saapumiserä” on oppinut samat tavat? Yksi selitys on tietenkin se fakta, että tuossa joukkiossa monet ovat Irakin turvallisuusjoukkojen karkureita tai terroristeja. Ovat oppineet kotimaassaan, ettei heitä sido mitkään määräykset.

Mutta tuo ei ole riittävä selitys. Yksi selitys täytyy olla suomalaisten VOK:n toimintaperiaatteessa. Niitä pyörittävät bisnesmielessä erilaiset yritykset ja organisaatiot, mm. punainen risti. Niiden edustajat ovat hurskastelevia maailmanparantajia, joita ei ikinä pitäisi päästää paimentamaan tuollaista laumaa. Hyvä esimerkki oli Oulu, jossa rähjäsivät ruoasta, kun se ei ollutkaan sellaista kuin salakuljettajat olivat lupailleet. Ja nuo höyrypäät VOK:n johtajat antoivat räyhääjille periksi ja ruokkivat siten heidän käsitystään ettei turvapaikanhakijoiden tarvitse piitata säännöistä. Muu yhteiskunta kärsii sen nahoissaan.

Samaa ongelmaa tulee vastaan muuallakin. Kun VOK:ssa tulee suuri tappelu turvapaikanhakijoiden kesken, poliisi ei suostu tulemaan paikalle yhdellä partiolla. Kun paikalla on heitä vastassa räyhäämässä kymmeniä sotilaskoulutuksen saaneita tyyppejä, se on jopa vaarallista. Joskus ovat joutuneet vetäytymään paikalta kaasua ja pamppua käyttäen. Eli poliisi haluaa tulla paikalle suuremmalla ryhmällä.

Mutta VOK:n pyörittäjät vaativat, ettei poliisi saa tulla useammalla kuin yhdellä partiolla, ettei ”kullanmurut” provosoidu. Kummallista touhua samaan aikaan kun Suomessa poliisille aletaan jakaa luotiliivejä. VOK:n väki profiloituu turvapaikanhakijoiden asiamiehiksi, jotka eivät piittaa muun yhteiskunnan ongelmista. Tuolla käytöksellään he rohkaisevat turvapaikanhakijoita olemaan piittaamatta muun yhteiskunnan säännöistä, selittivät sitten mitä tahansa turvapaikanhakijoiden perehdyttämisestä suomalaisiin säännöksiin.

VOK:ien toiminnasta vastaa sisäministeriö ja viimekädessä sisäministeri Orpo. Mikään mahti ei estä häntä pistämästä VOK:n toimintaa kuntoon. Noita karkurilaumoja kaitsemaan tarvittaisiin entisiä kapiaisia ja poliiseja, jotka iskostaisivat turvapaikanhakijoiden päähän, että jos et noudata Suomen sääntöjä, käy huonosti. Mikä tuon estää? Ministeri Orpon saamattomuusko?
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Sivuutin Britannian kieltäytymisen "taakanjaosta" (=pakolaisten EU:n sisäinen uudelleensijoittaminen), koska EU on sopinut 160 000 pakolaisen uudelleensijoittamisesta, mutta toissapäivään mennessä vasta 184 näistä oli siirretty. Nämä suunnitelmat ovat siis epäonnistuneet totaalisesti muutenkin. Terroristipartalasten maahantunkeutuminen Britanniaan jatkuu normaalisti kuten tähänkin asti. Toki pelkästään maantieteellisten seikkojen (kanaali) vuoksi penempänä kuin muualle. Ja linkittämäsi päätös lisäksi tuplaa syyrialaisten sisäänoton.

Tanskan kohdalla taidatkin olla valmis myöntämään, ettei siellä mitään väittämääsi "elätä itsesi mallia" ole. On ihan normaali käytäntö, että sosiaalisten etuuksien saajien edellytään luopumaan arvo-omaisuudestaan ennen kuin on oikeutettu etuuksiin. Eiköhän Tanskassakin saa vastaanottorahasta kieltäytyä ja korunsa pitää.

Entäs se Ranska? Nyt taitaa olla jo kolmas kerta kun kysyn. Mitä tarkoittaa, ettei sinne enää niin vain kävellä sisään? Kävellään sisään vasta sitten kun on annettu sormenjälki ja huudettu asyylia?

@Daespoo @Pallister
Joo kiitoksia palautteesta. Pus pus.
Ehkä keskustelun luettavuuden kannalta noi henkilöönmenevät palautteet kannattais lähetellä yv:llä, jos ei muuta sanottavaa ole.


Nyt loppui ratakisko..
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Mutkuttelu jatkuu. No se ei varmana yllätä ketään, että käännetään AINA katse kantaväestöön ja osoitellaan sormella, että noikin puukottaa ja raiskaa. Ihan tyypillistä suvakki toimintaa siis.
Vähän tapellaan lentopalloilun lomassa ja esiin voisi nostaa myös turussa vaikuttava maahanmuuttajista koostuva potkupalloryhmä, joka on taidettu sulkea jo kahteen kertaan pois sarjoista joissa pelasivat tappeluiden takia. No tuollainen apinointi rikastaa kulttuuria, joten ihan kiva, että saadaan kivikautisia tapoja tänne sivistykseenkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Norway Offers Migrants a Lesson in How to Treat Women

"Mr. Kelifa, the African asylum seeker, said he still had a hard time accepting that a wife could accuse her husband of sexual assault. But he added that he had learned how to read previously baffling signals from women who wear short skirts, smile or simply walk alone at night without an escort.

“Men have weaknesses and when they see someone smiling it is difficult to control,” Mr. Kelifa said, explaining that in his own country, Eritrea, “if someone wants a lady he can just take her and he will not be punished,” at least not by the police.

“It is difficult to talk about sex,” she said. But, she added, doing so can help refugees navigate potentially dangerous situations in a strange land.

“It is normal here for boys and girls to be friends,” she said. “Smiling and flirting are normal. It doesn’t mean anything. If a girl is drunk it does not mean she is willing to do anything.”

Tälläiset kurssit pakolliseksi kaikilla turvapaikanhakijoille ennen kuin yksikään päästetään ulos vastaanottokeskuksista. Tuskin tämä kaikkea actionia poistaa, mutta varmasti edes auttaisi asiaa. Ihmiset ovat eläneet tietyissä sulkeutuneissa yhteisöissään tietyillä säännöillä sen 20 vuotta ja heille on opetettu asiat tietyllä tavalla ja kun tulevat Eurooppaan, niin kukkahattu on rajalla vastassa, jonka jälkeen ohjataan keskukseen jonka jälkeen saa mennä ja tulla oman mielensä mukaan.
Meillä tulee muuten sellainen rakastelun kevät ja kesä, että alta pois. Naiset/tytöt pienissä topeissaan ja hameissaan katsomassa sotalapsia silmiin. Ai että, sitä kulttuurien kohtaamista.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kirjoitellaan nyt oma kokonaisvaltainen ratkaisuehdotus tähän käynnissä olevaan pakolaistulvaan. Minä olisin valmis kaventamaan turvapaikanhakijoiden oikeuksia väliaikaisesti Suomessa, sillä näen että oikeasti hädänalaiset ovat tyytyväisiä ensisijassa saamaansa turvalliseen ympäristöön. Ymmärrän senkin että osa ratkaisuista kaskahtaa ikävästi Hitlerin Saksaan, mutta mielestäni ei kaikkia käytännössä toimivia ratkaisuja voida torpata pelkästään sillä että natsitkin toimi niin.

Vastaanottokeskukset (parakkikylät)
  • Maahan saapuvat tyrvapaikanhakijat sijoitetaan isoihin keskuksiin, josta he saavat poistua ainoastaan rajoitetusti, esimerkiksi 3-4 tuntia per päivä valoisaan aikaan. Lapset käyvät päivisin suomalaisessa koulussa.
  • Keskusissa tarjotaan majoitus ja ruoka ilmaiseksi. Ruoka on pääasiassa suomalaista ruokaa esimerkisi lähellä sijaitsevan varuskunnan keittiöstä yms. Kulttuurin tai allergian takia voi hakea erityisruokavalioita, jotka hyväksytään käytännössä poikkeuksetta.
  • Turvapaikanhakijoille järjestetään keskuksissa ohjelmaa ja opiskelumahdollisuuksia. Opiskeluissa pääpaino kielessä, kulttuurissa ja joihinkin ammatteihin täydentävää koulutusta mikäli turvapaikanhakijalla on alustava koulutus kotimaastaan. Koulutuksiin osallistuminen on vapaaehtoista.
  • Turvapaikanhakijalta edellytetaan joko turvapaikan tai oleskeluluvan hakemista. Hakemus sitoudutaan käsittelemään yhdessä vuodessa hakijan saapumisesta keskukseen mitattuna. Tällöin kenekään ei tarvitse viettää yli vuotta keskuksessa.
  • Keskuksen asukas voi milloin tahansa vetää hakemuksensa pois, mikäli sitoutuu palaamaan kotimaahansa tulematta takaisin Suomeen. Valtio maksaa matkan ja antaa sopivan starttirahan uuden elämän aloittamiseen, esimerkiksi 500-1000€.
Hakemukset
  • Mikäli maahantulija ei ole varma että onko hän oikeutettu turvapaikkaan hän voi hakea oleskelulupaa. Oleskelulupa on todennäköistä saada mikäli hakija on osallistunut kielen- ja kulttuurinopetukseen, eikä ole hakenut erityiskohtelua uskontoonsa vedoten keskuksessoloaikanaan.
  • Mikäli hakija ei ole osoittanut tarpeeksi kiinnostusta sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan, hakemus hylätään poikkeuksetta.
  • Mikäli hakija hakee turvapaikkaa, eikä hänen hakemustaan hyväksytä, voi hän vielä hakea oleskelulupaa. Oleskelulupaa ei saa mikäli ei ole osallistunut vapaaehtoisiin opetuksiin.
  • Kaikki luvat myönnetään aluksi määräaikaisena ja edellytetään että kahden vuoden kuluessa hakija kykenee huolehtimaan itse itsestään taloudellisesti. Tietenkin muutokset terveydentilassa yms. otetaan huomioon.
  • Mikäli määräaikaisen luvan saanut syyllistyy tietyn vakavuusluokan rikoksiin, hänen lupansa evätään.
Maasta poistaminen
  • Mikäli hakija ei ole oikeutettu kumpaankaan, turvapaikkaan tai oleskelulupaan, hänet siirretään säilöntäkeskukseen. Säilöntäkeskuksesta ei saa poistua, muuten kuin erikoislupaa anomalla. Mikäli keskuksen asukas haluaa pois säilöntäkeskuksesta valtio maksaa hänelle matkan ja antaa starttirahan. Muuten säilöntäkeskuksessa eletään kuin vastaanottokeskuksessa, mutta sieltä ei ole poistumislupaa.
  • Säilöntäkeskuksestakin voi anoa oleskelulupaa tietyin väliajoin, edellyttäen että on osoittanut kiinnostusta sopeutua suomalaiseen kulttuuriin.
  • Mikäli Suomella on palautussopimus asukkaan kotimaan kanssa, palautus hoidetaan pakolla. Tällöin palautettava ei saa starttirahaa.

Mielestäni tällainen vuoden prosessi karsisi pois pahimmat systeemin hyväksikäyttäjät. Ja kaikilla olisi mahdollisuus osoittaa motivaationsa ja sopivuutensa olla osallisena suomalaista yhteiskuntaa.

Tietenkin maahantulijoiden oikeuksia jouduttaisiin kaventamaan, mutta en näe kavennuksia juuri pahempana kuin suomalaismiesten asepalveluksesta johtuvat vapaudenmenetykset.

Kulut olisivat varmasti alussa suuret, mutta uskon silti että systeemi maksaisi itsensä takaisin ajan kanssa. Näkisin että säästöt syntyisivät paremmasta kotoutuksesta ja vähentyneestä hakijamäärästä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Siis pelasivatko nuo potkupalloa tappeluiden takia?

Kyllä se vähän siltä tuntui. Siellä sai tuomarikin pelätä, että saa turpaansa jos ei viheltänyt "oikein" noita pelejä. Mutta tappelavat ne suomalaisetkin kentällä....
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä se vähän siltä tuntui. Siellä sai tuomarikin pelätä, että saa turpaansa jos ei viheltänyt "oikein" noita pelejä. Mutta tappelavat ne suomalaisetkin kentällä....

Ja eilen oikein järjestettiin muka urheilutilaisuus, missä kaikki persut ja muut natsijuntit pääsivät hurraamaan, kun suomalainen löi ulkomaalaista nyrkillä.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Ja eilen oikein järjestettiin muka urheilutilaisuus, missä kaikki persut ja muut natsijuntit pääsivät hurraamaan, kun suomalainen löi ulkomaalaista nyrkillä.

Eivät sentään intoutuneet potkimaan palloa välillä kun ei kuulu lajiin. Sen toki ymmärtää, että kaikki ei sisäistä sääntöjä ja heiluvat lentopallomailoilla fudiksessa.
Se on rikkautta se.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Kirjoitellaan nyt oma kokonaisvaltainen ratkaisuehdotus tähän käynnissä olevaan pakolaistulvaan. Minä olisin valmis kaventamaan turvapaikanhakijoiden oikeuksia väliaikaisesti Suomessa, sillä näen että oikeasti hädänalaiset ovat tyytyväisiä ensisijassa saamaansa turvalliseen ympäristöön. Ymmärrän senkin että osa ratkaisuista kaskahtaa ikävästi Hitlerin Saksaan, mutta mielestäni ei kaikkia käytännössä toimivia ratkaisuja voida torpata pelkästään sillä että natsitkin toimi niin.
Kiitos tästä. Tämä ketju on ollut aivan hirveää paskaa tähän mennessä. Lähinnä on heitelty otsikoita, kauhisteltu kaikkea, oltu "hauskasti sarkastisia" ja rinkirunkattu ajasta ikuisuuteen. Mukavaa nähdä kerrankin pitkälle mietitty ja selkeä kokonaisuus, jonka vahvuuksista ja heikkouksista kirjoittaja on myös hyvin tietoinen. Ottakaa opiksenne, viidakonkuninkaat ja deesniderit.
 
Kiitos tästä. Tämä ketju on ollut aivan hirveää paskaa tähän mennessä. Lähinnä on heitelty otsikoita, kauhisteltu kaikkea, oltu "hauskasti sarkastisia" ja rinkirunkattu ajasta ikuisuuteen.
Ihan hyviä ehdotuksia, mutta ei niillä ole väliä.

Tässä seuraava linkki:
Isisin entinen seksiorja kertoi tarinansa YK:lle: ”Olen nähnyt, mitä he tekevät pojille ja tytöille” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Ja sitten nuo naiset jää sinne isisin alueelle tai parhaassa tapauksessa pakolaisleirille, ja Allahin soturit pakenee Eurooppaan.

Pitää taas mässäillä sillä ajatuksella, että miten paljon hyvää saisi aikaan jossain leireillä, niillä miljardeilla mitä menee turvapaikkaturisteihin nyt ja tulevaisuudessa. Ei vitju mikä systeemi. Ihan uskomatonta. Tälläkin perusteella olisi voinut lopettaa turvapaikkahakemusten vastaanottamisen, että olisi päätetty tästä lähtien panostaa pakolaisleireihin ja kenties kiintiöpakolaisiin. Mutta kun ei.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Heinolassa oli pelattu lentopalloa, mutta luulisi noin suuren saapujamäärän joukossa olevan monen muunkin palloilulajin taitajia. Aivan hyvin voitaisiin perustaa heille uusi yleisseura integroitumista tukemaan. Seuran nimeksi esim. Pakolaisten Palloseura (PaPS).
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Heinolassa oli pelattu lentopalloa, mutta luulisi noin suuren saapujamäärän joukossa olevan monen muunkin palloilulajin taitajia. Aivan hyvin voitaisiin perustaa heille uusi yleisseura integroitumista tukemaan. Seuran nimeksi esim. Pakolaisten Palloseura (PaPS).
Ennen muinoin lentopallon pääsarjassa pelasi Poliisien Palloseura, senkin voisi henkiin herättää. PoPS vs. PaPS, rähinöitä jos syntyisi kesken pelin PaPSin pelaajien kesken, verkon toiselta puolelta tulee vastustaja hoitamaan taltutuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös