Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 044
  • 3 327

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaahas, HC:llä ei siis voi olla omaa mielipidettä mistään. Todella suvaitsevaista. hymiö

edit jaa mennyt muuttamaan mielipidettään yleisön paineesta, ei hyvä. Liikaa poliitikkoa ja heikkoa luonnetta, kun pitää olla korrekti.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ne ei tiedä kuka on Sauli Niinistö. Amerikkalaisuudesta on siis etua, kun kaikkia iljetyksiä ja Putinin perskärpäsiä ei tarvitse tuntea nimeltä.

edit Se amerikkalainen, joka tietää yhdenkin eurooppalaisen pressan ta PM, niin erittäin valistunut. Osaa kuitenkin ummet ja lammet USA:n historiasta. Siellä opiskelu on sisäsiittoisempaa.

Toisaalta, tunteeko normi suomalainenkaan USA:n tai tai koko Pohjois- ja Etelä-Amerikan historiaa sen kummemmin? Kouluissa täällä luonnollisesti historiaa opiskellaan luonnollisesti kovin Eurooppa- ja Skandinavia-painotuksella. Uudesta mantereesta kerrotaan yleensä pintapuolisesti miten sinne päädyttiin, sitten USA:n vapaussota, ehkä raapaisu sisällissodasta ja sitten enemmän 1900-luvulla kun USA:n rooli Euroopassa alkoi kasvaa.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta, tunteeko normi suomalainenkaan USA:n tai tai koko Pohjois- ja Etelä-Amerikan historiaa sen kummemmin? Kouluissa täällä luonnollisesti historiaa opiskellaan luonnollisesti kovin Eurooppa- ja Skandinavia-painotuksella. Uudesta mantereesta kerrotaan yleensä pintapuolisesti miten sinne päädyttiin, sitten USA:n vapaussota, ehkä raapaisu sisällissodasta ja sitten enemmän 1900-luvulla kun USA:n rooli Euroopassa alkoi kasvaa.

No mutta tuleehan nuo muut tärkeimmät tiedot amerikkalaisista elokuvista. Wyatt Earp ja tulitaistelu O.K. Corralissa. Jesse Jamesin murha pelkurin (nimi unohtui) toimesta. Watergate-skandaali. Vietnamin sota ja Pennsylvanialaiset kauriinmetsästäjät venäläistä rulettia pelailemassa. Miten Lincoln junaili orjat vapaaksi (ja tappoi vampyyreja siinä sivussa). Daytonin apinaoikeudenkäynti. Kaikki hiton 100 000 muutakin oikeudenkäyntiä jaaritteluineen. Kennedyn salamurha ja kuka siitä hyötyikään. Se yksi kerta, kun avaruusolennot hyökkäsivät aluksineen, mutta Amerikan presidentti ja Will Smith näyttivät niille, kuka käskee. Miracle on Ice.

Kyllä Suomessa tuo Amerikan historia osataan liiankin hyvin, mutta kysypäs nykynuorelta, kuka mahtoi olla Yrjö-Sakari Yrjö-Koskinen?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, Jill Steinia kiinnostavat jossain määrin myös homojen, maahanmuuttajien ja köyhien oikeudet. Hän ei ole narisevaääninen zombiemainen robotti, joka on täysin Wall Streetin takataskussa.
En nyt haluaisi masentaa, mutta pahoin pelkään, että suurpääoma on onnistunut lahjomaan myös Yhdysvaltain vihreän puolueen puolelleen. En ainakaan keksi muuta syytä sille, että homeopaattiset lääkkeet tiputettiin pois agendalta, vaikka juuri ne olisivat verraton vaihtoehto niin laajalta teholtaan kuin erityisesti siksi, etteivät ole lääketeollisuuden jättien kontrollissa.
 
Hilaryhän oli gay-liittoja vastaan vuoteen 2013 asti, jolloin hän muutti mielipiteensä.

Jos olisit viitsinyt katsella tuon linkkaamani videon, olisit huomannut, että Hillary ei edes muista koskaan homoliittoja vastustaneensa. Voihan se dementia toki tuossa iässä iskeä "poikkeuksellisen rehellisellekin" poliitikolle.

Minusta olisi oikein kiva kuulla, mikä Hillaryn kannan muutti. Mutta paha sellaista on kysyä ihmiseltä, joka ei muista eri mieltä koskaan olleensakaan. Ilmeisesti homojen dissaaminen ikivanhan satukirjan oppien pohjalta kävi vuonna 2013 vaalitaktisesti niin epäedulliseksi, että Jeesus-hihhuli Clintonin oli pakko vähän tinkiä raamatun opetusten noudattamisesta
 
Viimeksi muokattu:
En nyt haluaisi masentaa, mutta pahoin pelkään, että suurpääoma on onnistunut lahjomaan myös Yhdysvaltain vihreän puolueen puolelleen. En ainakaan keksi muuta syytä sille, että homeopaattiset lääkkeet tiputettiin pois agendalta.

Näistä vihreiden kannoista homeopaattisiin lääkkeisiin en tiedä mitään. En ole kuullut niistä, joten en voi kommentoida. Mutta tällä hetkellä vihreiden kampanjassa on erittäin positiivinen pöhinä ja hyvä tekemisen meininki.

Steinin maahanmuuttopoliittiset linjaukset ovat huomattavasti suvaitsevaisempia kuin Clintonin. Mun on vaikea ymmärtää, miten kukaan "meillä on unelma" -ihminen voi tukea Hillaryn kaltaista poliitikkoa, joka on tukenut maahanmuuttajien karkotuksia ja ksenofobista, tiukkaa rajavalvontaa.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
No pientä lohduttavaa viestiä näiden kahden kandidaatin todellisista väleistä kun he olivat tavanneet kardinaali Timothy Dolen välityksellä kirkossa. Rukoilivat yhdessä ja Trump oli todennut Hillaryn olevan todella sitkeä ja lahjakas nainen ja Hillary oli todennut Donaldille, että heidän täytyy työskennellä yhdessä jatkossa, tapahtui vaaleissa sitten mitä tahansa. Ja vielä kättelivät toisiaan. Tuskin tätä kuumempia rakkausviestejä näiden kahden välille sitten saadaankaan ainakaan ennen vaalipäivää.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin no ovatko tuollaiset jonkun pappi-äijän läsnäollessa mahdollisesti heitetyt jutut sitten niitä todellisia ajatuksia vai eivät. Mieshän kutsui Clintonia paholaiseksi toisessa vaaliväittelyssä.

Tosin mitä Trumpia on tässä vuoden verran seuraillut, niin voisin antaa ainakin jokusen prosentin todennäköisyyden sille, että mies alkaa julkisesti kehua Clintonia vielä ennen vaalipäivää. Noloahan se olisi hävitä 6-0 historian huonoimmalle ja sairaimmalle ehdokkaalle, jollaiseksi hän on Clintonia maalannut. Todennäköisintä silti on, että jatkaa katkeraan loppuun asti nykyisellä linjallaan eräänlaisena surullisena hupenevan yleisön kulttijohtajana syyttäen vääjäämättömästä tappiostaan epätoivon vimmalla kaikenlaisia salaliittoja. Trumpinhan on voimakkaasti huhuttu käynnistelevän vaalien jälkeen jonkinlaista Trump/Breitbart.com TV:ta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Uutistoimisto AP:n mukaan Venäjän konsulaattien edustajat ovat pyytäneet kolmessa osavaltiossa lupaa päästä äänestyspaikoille vaalipäivänä "opiskelemaan äänestystapahtuman toimintaa", mutta koska osavaltioiden lait kieltävät muiden kuin vaalivirkailijoiden läsnäolon, lupia ei myönnetty.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeisesti homojen dissaaminen ikivanhan satukirjan oppien pohjalta kävi vuonna 2013 vaalitaktisesti niin epäedulliseksi, että Jeesus-hihhuli Clintonin oli pakko vähän tinkiä raamatun opetusten noudattamisesta

Ei Raamattu ole satukirja.

Amerikoissa tuo poliittinen masinointi on ehkä pidemmälle vietyä kuin missään muualla (no ehkä Italian jälkeen). Tarkoittaen että valtaan pääsemiseksi on oltava häikäilemätön poliittinen peluri, ja muutettaessa tarvittaessa mielipiteitään sen mukaan mitä äänestäjäkuntaa kosiskelee. Joskus vahingossa ehdokkaiden oikeat mielipiteet pääsevät lipsahtamaan suupielestä, mistä on yleensä haittaa kampanjalle. Esim. Romneyn lipsautus, että 47 prosenttia kansasta on muiden elätettäviä, tai Clintonin "Deplorables"-kommentti. Trump on möläytellyt enemmän kuin tavanomainen ehdokas (ja katsokaa, miten hänelle on käymässä). Tosin Trumpin tapauksessa on epäselvää, mitkä möläytyksistä ovat aitoja mielipiteitä ja mitkä kuuluvat hänen poliittisen epäkorrektiuden agendaansa.

Eurooppalaiset vasemmistointellektuellit ovat yleensä ankaran kriittisiä Amerikan konservatiivista ja uskonnollissävytteistä menoa kohtaan. Kunnes tulee presidentinvaalien aika, ja löytävät suosikkinsa demokraattisen puolen ehdokkaasta, vaikkei tämä mitenkään laajasti heidän arvojaan jaakaan. Onpa kuitenkin parempi kuin republikaanipuolueen ehdokas. Aikoinaan esim. kun G.W.Bush ja Al Gore kisailivat presidenttiydestä, niin kyllähän täälläpäin oltiin aika monessa niemessä ja notkelmassa Goren puolella, vaikka tämäkin oli mm. kuolemanrangaistuksen kannattaja, ja monta muuta eurooppalaisten yleensä kauhistelemaa asiaa.

Mutta ei tuo välttämättä niin kauheaa älyllistä epärehellisyyttä ole. Asian voi nähdä myös niin, että Euroopassakin tiedetään, että Amerikan presidentiksi voi tulla vain joko republikaanipuolueen ehdokas tai demokraattipuolueen ehdokas. Ja kun halutaan Yhdysvaltojenkin kehittyvän liberaalimpaan, enemmän ns. eurooppalaisia arvoja muistuttavaan suuntaan, niin silloin toivotaan, että demokraattipuolue puutteistaan huolimatta voittaa siellä.
 

Stigu

Jäsen
Jos olisit viitsinyt katsella tuon linkkaamani videon, olisit huomannut, että Hillary ei edes muista koskaan homoliittoja vastustaneensa. Voihan se dementia toki tuossa iässä iskeä "poikkeuksellisen rehellisellekin" poliitikolle.
Noita youtube-pätkiä ei kannata hirveän tosissaan ottaa, koska esim. tuossa pätkässä oli juttuja leikelty sopivasti parin viimeisen klipin osalta. Netistä löytyy kyllä luotettavimpiakin lähteitä. Näistä esimerkkinä, ohessa CNN:n teksti aiheeseen liittyen, joka toivottavasti selkeyttää, että Clinton a) on muuttanut homoliittokantaansa ja b) muistaa sen

Hillary Clinton has a new position on same-sex marriage - CNNPolitics.com

Tuossa nyt Kirjoittelijalle tutumpi esimerki, miten juutuubipätkiä voidaan editoida tietyn mielikuvan saamiseksi. Sisältö sinänsä ei liity amerikan presidentinvaaleihin.

Matti Nykänen vs Lauri Karhuvaara - YouTube

Eli kannattaa olla tarkkana noiden youtubepätkien kanssa. Ellei sitten halua niiden ainoastaan vahvistavan omia ennakkoluuloja.
 
Näistä esimerkkinä, ohessa CNN:n teksti aiheeseen liittyen, joka toivottavasti selkeyttää, että Clinton a) on muuttanut homoliittokantaansa ja b) muistaa sen

Hillary Clinton has a new position on same-sex marriage - CNNPolitics.com
.

Viitsisitkö kertoa, mistä kohtaa tuosta tekstistä selviää, että Clinton muistaa aiemmin vastustaneensa homoliittoja? Minä en siitä sellaista kohtaa löytänyt. Ilmeisesti sulla on aika ylivertainen englannin kielen taito minuun verrattuna.
 

Wolves

Jäsen
Näistä esimerkkinä, ohessa CNN:n teksti aiheeseen liittyen, joka toivottavasti selkeyttää, että Clinton a) on muuttanut homoliittokantaansa ja b) muistaa sen

Hillary Clinton has a new position on same-sex marriage - CNNPolitics.com

Haluaisin myös vaikka piirtämällä kertoen tietää missä kohtaa tuossa jutussa kerrotaan, että Clintonin mieli on muuttunut?

Vai veditkö pelkän otsikon perusteella linkin tuohon?

Joku kieltä ymmärtävä voisi kyseenalaistaa näkemyksesi.

Huvittavintahan tuossa on, että tuo vuoden 2008 pätkä videon alussa näyttää vielä menevän eri tahtiin äänen kanssa, joten on aika mahdotonta sanoa mitä Obama todellisuudessa siinä sanoo.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän tämä alkaa hyvältä näyttämään: Arizona on jo niukasti Clintonin takana ja kampanjansa on laajentamassa toimintaansa Texasiin - se että siellä jo kamppaillaan tv-mainoksin, kertoo todella paljon tilanteesta. Tiedot kertovat myös, että ennakkoäänestyksessä kaikkein aktiivisimpia ovat olleet demokraattiset naiset ja että republikaanien ennakkoäänet ovat laskeneet edellisistä vaaleista. Ellei mitään isompaa tässä välissä satu niin Clinton on menemässä kohti tyrmäysvoittoa.
 

Stigu

Jäsen
Haluaisin myös vaikka piirtämällä kertoen tietää missä kohtaa tuossa jutussa kerrotaan, että Clintonin mieli on muuttunut?
.
Mä en osaa piirtää tällä ATK:lla, mutta Clintonin pre-2013 kanta ja post-2013 kanta kerrotaan tuossa jutussa pariinkin otteeseen. Jos ei englanti taivu, niin sitten google-kääntäjä avuksi. Ei tarvitse kääntää kuin pari ensimmäistä kappaletta.

Tuossa alla olevassa linkissä on vielä lisää samasta aiheesta.

Hillary Clinton's Gay-Marriage Problem - The Atlantic

Linkissä on mm. toimittaja Grossin ja Clintonin välinen keskustelu, josta vain pätkää oli lainattu tuossa Kirjoittelijan linkittämässä youtube-videossa. Klassinen esimerkki siitä, miten lauseita asiayhteyksistä irroittamalla saadaan luotua täysin väärä mielikuva.
 
Mä en osaa piirtää tällä ATK:lla, mutta Clintonin pre-2013 kanta ja post-2013 kanta kerrotaan tuossa jutussa pariinkin otteeseen. Jos ei englanti taivu, niin sitten google-kääntäjä avuksi. Ei tarvitse kääntää kuin pari ensimmäistä kappaletta.

Mutta et viitsinyt vieläkään en kertoa, missä kohtaa siinä kerrotaan, että Clinton muistaa aiemmin vastustaneensa homoliittoja. "Ulkoministerinä en ollut sellaisessa asemassa, että olisin voinut tukea homoliittoja" ei minun mielestäni ole ihan sama asia kuin "aiemmin vastustin homoliittoja".
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se on sanottava, että Clintonin kohdalla ei tule sellaisia kysymyksiä kuin Obaman: onko tarpeeksi pätevä, onko tarpeeksi kovapintainen, hallitseeko virkansa vaatimukset jne. jne. Obaman tapauksessa oli sitten puolestaan se toivo, että olisi jonkinlainen uusi FDR, joka pystyisi radikalismillaan ohittamaan systemaattisen konservatiivisen sabotaasin. No, kävi ilmi, että maltillisena keskustademokraattina kampanjoinut Obama oli tosiaan maltillinen keskustademokraatti, eikä edes yrittänyt mitään erityisen kunnianhimoisia uudistuksia. Hillarylta tälläistä vakavaa uudistushalua ei edes odoteta, joten on edes jonkinlainen mahdollisuus yllättää positiivisesti. Todennäköistä kuitenkin on, että tulee olemaan sangen konventionaalinen moderni presidentti: melkoisen jyrkkä ulkopoliittisesti ja varovaisen maltillinen sisäpoliittisesti.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todennäköistä kuitenkin on, että tulee olemaan sangen konventionaalinen moderni presidentti: melkoisen jyrkkä ulkopoliittisesti ja varovaisen maltillinen sisäpoliittisesti.
Jyrkkä ulkopoliittisesti kun verrataan Obamaan, jonka kausi on ollut aikas lähellä katastrofia. Obama on ottanut ahkerasti ahteriin niin Venäjältä,. Kiinalta kuin Syyrialtakin ja vielä hymyilee.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jyrkkä ulkopoliittisesti kun verrataan Obamaan, jonka kausi on ollut aikas lähellä katastrofia. Obama on ottanut ahkerasti ahteriin niin Venäjältä,. Kiinalta kuin Syyrialtakin ja vielä hymyilee.

Olen kyllä eri mieltä - reaalisesti USA on säilyttänyt oman voimansa, mutta ei ole sitoutunut mihinkään utopistisiin miehitysyrityksiin Lähi-Idässä ja on varustautunut hiljalleen Baltiassa ja Puolassa. Toki imagollisesti on voinut olla harmillisia juttuja, mutta USA on edelleen ylivoimaisen toimintakykyinen sotilaallisesti verrattuina kaikkiin kilpailijoihinsa - olikohan se Theodore Roosevelt, joka sanoi, että "talk softly but carry a big stick"... Kun ottaa huomioon Obaman edeltäjän interventionistiset katastrofit ja äänestäjien negatiiviset asenteet maajoukkojen lähettämisiin kriisialueille niin Obama on selvinnyt roolistaan aivan hyvin. Se toki on totta että Clinton lienee aktiivisempi ja aggressiivisempi, mutta tämä ei välttämättä ole mikään hyvä asia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta ei ole sitoutunut mihinkään utopistisiin miehitysyrityksiin
Syyriassa sanoi, että jos käytetään lisää joukkotuhoaseita, niin sitten. No käytettiin ja Obaman sitten oli olla tekemättä mitään. Sen jälkeen Obamaa on jyystetty takalistoon kaikkien toimesta, koska hän on oikeasti ja aidosti pehmeä liberaali.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös