Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 066
  • 3 327

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
CNN:n ja YouGovin mielipidetutkimukset kolmannesta debatista antoivat molemmat sitten ~10 prosenttiyksikön voiton Clintonille. Olisin odottanut isompaakin eroa, sillä mielestäni tämä kolmas oli täydellinen teurastus siinä missä ensimmäinen vain selkeä voitto Clintonille ja toinen ehkäpä jonkinlainen sekava "tasapeli" tai jopa trumpin voitto jos unohdetaan siitä asiakysymykset.
 
Jos et tuosta videosta saa sitä kuvaa että a) Stein näkee mielummin Trumpin presidenttinä ja b) Clintonin valinta enteilee ydinsotaa Venäjän kanssa, niin en voi kyllä auttaa.

Puhe ei ollut siitä, kumman Stein näkee mieluummin presidenttina. Yksi teidän Hillbot-armeijanne edustajista väitti, että Stein sanoo "äänestäkää Trumpia". Stein sanoo, että Trump on rasistinen kiihkoilija, jonka presidenttinä ollessa hän ei nukkuisi öitään hyvin. Jos sinä et ymmärrä, että se ei ole mikään kehotus äänestää Trumpia, en voi auttaa. Jill Stein kehottaa ihmisiä äänestämään Jill Steinia, ei Trumpin kaltaista vatipäärasistia. Paksumpaa rautalankaa multa ei nyt löydy.

John Oliverin videot ovat muuten helvetin hyviä avaamaan vähän sitä järjettömyyttä mitä Jenkkilässä tapahtuu oikeastaan millä tahansa saralla.

John Oliverin järjenjuoksusta kertoo kaiken oleellisen tämä Lettermanin haastattelu:
John Oliver Explains English Soccer to David Letterman HD - YouTube

"Jos Downton Abbey kerää enemmän pisteitä kuin ManU, korvaako se silloin ManUn?"
"Joo, kyllä teoriassa Downton Abbey voisi silloin nousta. Mutta ei niin koskaan tapahdu."

Juu niinhän ei koskaan käy. Mitä nyt esim. Ipswichkin keräsi viime kaudella enemmän pinnoja kuin ManU. Mutta eipä sitä silti Valioliigassa näy.

Mutta mitäs pienistä. Kunhan kritiikitön Clintonin ylistys sujuu, Hillboteille mies on messias.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Kirjoittelija juuh, kuten sanoin jo, olet niin kehnosti esiintynyt täällä foorumilla etten ala enempää vääntämään. Saat ymmärtää nimim. @Saskatoon ja minun viestit miten haluat. Toivottavasti saat tällä mesoamisellasi täytettyä jonkun aukon elämässäsi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hauska nähdä miten ihmisten ajattelutapa kehittyy tai muuttuu. Vuoden 2000 vaaleista moni "liberaali" vasta itkikin ja kyseenalaisti vaalien rehellisyyden monien vuosien ajan. Nyt samat tyypit huutelevat Trumpille, että miten se nyt kehtaa kyseenalaistaan tätä reilua järjestelmää. Päättäisivät nyt ensin mitä mieltä ovat, mutta se taitaa olla liikaa pyydetty.
vaikka ymmärrän että kyseessä oli vitsi, niin ehkä hyvä olisi katsoa perusteluita mitä kummassakin tapauksessa on esitetty. Trump ei ole tietääkseni esittänyt mitään. Hänhän on jo aiemmin salaliittoteorioitaan esittänyt. 2000 vaaleissa taas kyseenalaistettiin Floridan äänestyslipuke joka oli todella sekava. Fakta on hylättyjen äänien määrä oli todella suuri ja iso joukko Goren kannajia kertoi äänestäneensä siitä johtuen väärin. Sitä en muista, että mikä Jeb Bushin rooli on noiden kanssa.

jos Obama vaikka vaalien ajaksi määräisi ulkonalikkumiskiellon sopiville alueille niin en pitäisi siitä kritisoimista kaksinaismoralistisena.

taitaa Clintonin järjestöjen keppostelut olla pienempiä nekin kun Trumpin järjestöjen keppostelut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuskin se Trump Putinin kätyri on, mutta jokseenkin yllättävää kyllä on se, miten useasti Trump tavallaan puolustelee Putinia, tai vähintäänkin kieltäytyy tuomitsemasta häntä niin jyrkästi kuin amerikkalaiset poliitikot yleensä tekevät. FiveThirtyEight-sivustolla oli hyvä kommentti, että poliittisena taktiikkana tämä on huono, koska yli 90 % amerikkalaisista äänestäjistä näkee Putinin huonossa valossa. Joten Putinin arvostus ei nosta Trumpin osakkeita äänestäjien silmissä.

Vaalien lähetessä ns. kolmannen puolen ehdokkaiden kannatus yleensä vähenee, äänestäjät eivät halua "heittää ääntään hukkaan". Tämä Gary Johnson on lisäksi kömmähdellyt pahasti asiakysymyksissä ("Mitä on Aleppo?"), joten ei ole mitään mahdollisuuksia. Jill Steinillä ei senkään vertaa. En tiedä yhtään, onko tämä Stein hyvä vai huono ehdokas, eikä paljon kiinnostakaan - mitään mahdollisuuksia kun hänellä ei ole. Kyllä se presidentti on Clinton tai Trump, lisäksi sillä Utahin McMullinilla on joku promillen mahdollisuus olla seuraava presidentti. Jos voittaa Utahin, ja Clintonilla ja Trumpilla menee muissa osavaltioissa äänet suht tasan, jollain kukaan ei pääse 270 valitsijamieheen, ja edustajainhuone valitsee presidentin Clintonista, Trumpista ja McMullinista. Jos edustajainhuoneen valinta uhkaisi mennä pattitilanteeseen, niin olisi mahdollista, että republikaanit siirtyisivät tilanteen ratkaisemiseksi McMullinin taakse, ja tästä tulisi presidentti.
 
@Kirjoittelija juuh, kuten sanoin jo, olet niin kehnosti esiintynyt täällä foorumilla etten ala enempää vääntämään.

Jill Stein described Republican Donald Trump as someone who "bashes immigrants and is a xenophobic and racist loudmouth."

Tällaisten melko suorasanaisten lausuntojen jälkeen Hillboteilla on vielä pokkaa väittää, että Stein kehottaa äänestämään Trumpia. Kun tälle väitteelle kyselee jotain todisteita, niitä ei tietenkään löydy, sillä Stein pitää Trumpia ksenofobisena suunpieksijänä. Siinä vaiheessa tehdään sitten kuten pulu shakkilaudan äärellä ja kas, näin on laudalle paskomalla todistettu, että vihreiden ehdokas kehottaa ihmisiä äänestämään mamuja pilkkaavaa rasistia. Chapeau!

Täytyy todeta, että noita USA:n poliittisia talk show -ohjelmia ei jaksa katsella. Saturday Night Liven vaaliväittelysketsit olivat hyviä, sillä niissä naurettiin molemmille ehdokkaille, mutta johnoliverit, sethmeyersit ja The Daily Show'n koomikot eivät löydä Clintonista mitään vikaa. Sinne voisi näiden heppujen studioihin ihan hyvin tehdä Hillaryn kuvasta alttarin, jota kumartamalla ohjelma aloitetaan.

Tähän Hillbotit arvatenkin toteavat, että no katsele sitten Alex Jonesia ja Fox Newsia, jos ei kritiikitön Hillaryn palvonta kelpaa. En katsele. Ne ovat rasistista, homovastaista, asehulluille suunnattua sontaa.
 

Maglor

Jäsen
Suosikkijoukkue
EDM
Kyseisellä kandidaatilla on mm. suunnitelma opintolainojen kumoamiseksi, joten täysin omassa utopiassa liitelee kuten myös Trump (vaikkakin ehkä eri äärilaidassa).
Jep. Stein ei siis ymmärrä Fedin ja valtionhallinnon erillisiä rooleja, mikä huolestuttaisi minua, jos kannattaisin Steinia. Slaten Jordan Weissman kävi heinäkuussa läpi mm. tuota: Jill Stein is not the savior the left is looking for.

Stein siis ruokkii huuhaata ruokkimalla rokotevastaisuutta ja kannattamalla uuden 9/11-komission perustamista (Washington Post). Ymmärrän, että kahden suuren puolueen ulkopuolisten ehdokkaiden täytyy kerätä ääniä sieltä mistä niitä saa. Kuitenkin Hillary nousee koko poppoon ylivoimaisesti pätevimmäksi ehdokkaaksi.

Mitenköhän muuten Rubio, Bush tai Kasich pärjäisivät Hillarya vastaan? Tuollaiset semi-maltilliset voisivat olla jopa suosikkeja presidentiksi, kun vaihtoehtona on Clinton. Saattaa kundeja vituttaa hieman, että Trump vei esivaalit.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Mitenköhän muuten Rubio, Bush tai Kasich pärjäisivät Hillarya vastaan? Tuollaiset semi-maltilliset voisivat olla jopa suosikkeja presidentiksi, kun vaihtoehtona on Clinton. Saattaa kundeja vituttaa hieman, että Trump vei esivaalit.

Kyllä jossain näin kun sitä pyöriteltiin, että ainakin Rubio olisi hyvin todennäköisesti voittanut Clintonin. Sanoinkin jo täällä, että vielä pari viikkoa sitten republikaanien puoluehallitus oli tosissaan pohtinut, että miten ehdokasta voisi vielä vaihtaa, koska nyt tulee turhan rumat tappiolukemat..
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mikä vitsi tuossa NAFTA:ssa on, Trump esittää sitä suurin piirtein kaiken pahan syynä tosin ilman mitään tarkempia esimerkkejä ja selostusta. Sehän nyt varmastikaan ei pidä paikkaansa että pelkkä NAFTA on syynä teollisuuden työpaikkojen vähenemiseen, mutta onko NAFTA:lla ollut kuitenkin merkittävä kokonaisvaikutus, että onko Trump tässä alkuunkaan oikeassa että se on ollut Yhdysvalloille huono diili.

Hillary ei kuitenkaan mitenkään puolusta tai ota juurikaan kantaa koko NAFTA:n joten siksi tuo koko kysymys jää jossain määrin ilmaan leijumaan että mikä asiassa on totuus, Hillaryn hiljaisuuden voisi tulkita olevan jossain määrin asian myöntäminen, vaikka itse samaa asiaa ei rummutakaan.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hillary ei kuitenkinaan mitenkään puolusta tai ota juurikaan kantaa koko NAFTA:n joten siksi tuo koko kysymys jää jossain määrin ilmaan leijumaan että mikä asiassa on totuus, Hillaryn hiljaisuuden voisi tulkita olevan jossain määrin asian myöntäminen, vaikka itse samaa asiaa ei rummutakaan.

Demokraateissa on melko paljon vapaakauppasopimusten kiivaita vastustajia (etenkin Sandersin kannattajissa) - Clinton varmaan pyrkii ohittamaan näin polarisoivan kysymyksen niin pitkälle kuin mahdollista.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eniten päänpyörittelyä on meikäläiselle aiheuttanut Trumpin totaalinen keveys, kun pitäisi puhua asiasta. Ja mitä vähää on esittänyt, niin kaikki kotisohva-asiantuntijakin on tärisseet naurusta moisten päättömyyksien edessä. Viivan alle on tähän mennessä jäänyt karisma, muukalaiskammo, minä teen ilman sisältöä ja Venäjän etujen ajaminen. Näin huonoa käsistä ei osattaisi edes bollywoodissa kastata ja tämä on totta USA:n presidentinvaaleissa. Publikaanit vetää hyvin ja erinomaisesti sinne kuuluisaan vihkoon.

edit
Voidaan saada se loppuhuipennuskin, jos Trump voittaa gallupeista huolimatta.
 

Stigu

Jäsen
Eniten päänpyörittelyä on meikäläiselle aiheuttanut Trumpin totaalinen keveys, kun pitäisi puhua asiasta. Ja mitä vähää on esittänyt, niin kaikki kotisohva-asiantuntijakin on tärisseet naurusta moisten päättömyyksien edessä. Viivan alle on tähän mennessä jäänyt karisma, muukalaiskammo, minä teen ilman sisältöä ja Venäjän etujen ajaminen.
Mulle on noista kolmesta debatista jäänyt Trumpista kuva kiukuttelevana lapsena: yhdenkään aiheen kohdalta hän ei ole tarjonnut mitään rakentavaa tai sisällöllistä, ainoastaan pintapuolisia lupauksia ja pääosin vittuilua demokraattien (Obama +Hillary) suuntaan. Ja mistä tahansa häntä kritisoidaan, on vika aina siinä kritisoijassa, ei Donaldissa. Eniten surullinen olen, miten vahva kannatus hänellä kaikesta huolimatta on. Kannatuksen, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan olla lähellä nollaa.

Innolla odotan Lauantain Saturday Night Livea ja Alec Baldwinin Trump-imitaatiota. Siinä on ehkä Trumpin isoin anti näissä vaaleissa.
 
Niin, Jill Steinia kiinnostavat jossain määrin myös homojen, maahanmuuttajien ja köyhien oikeudet. Hän ei ole narisevaääninen zombiemainen robotti, joka on täysin Wall Streetin takataskussa. Siksi Stein ei demokraateille ja Suomen Hillboteille kelpaa. Johan ne demokraatit omassa puoluekokouksessaan tekivät hyvin selväksi sen, että heidän puolueeseensa eivät vasemmistolaiset arvot kuulu.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Itse toivon politiikkaan jo aikoja sitten vittuuntuneena marginaalista voittoa Clintonille. Trump tulee toki politiikan ulkopuolelta, mutta on liian suuri riski koko maailmalle. Ehkä jo ensi vaaleissa löytyy joku puoluepolitiikan ulkopuolelta tuleva järkevä ehdokas. Joka tapauksessa jo pelkkä Trumpin ehdokkuus tullee muuttamaan asioita Jenkeissä rankasti.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hän ei ole narisevaääninen zombiemainen robotti, joka on täysin Wall Streetin takataskussa.

Hillbot, Jill Stein, Jill Stein, hillbot, young turks, hillbot, Jill Stein.

Pinnat kuitenkin siitä, että keksit lopulta jotain uutta. Tuo "narisevaääninen" on tainnut tulla vasta ihan tuoreeltaan kierrätykseen.
 

Vahtimestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Mulle on noista kolmesta debatista jäänyt Trumpista kuva kiukuttelevana lapsena: yhdenkään aiheen kohdalta hän ei ole tarjonnut mitään rakentavaa tai sisällöllistä, ainoastaan pintapuolisia lupauksia ja pääosin vittuilua demokraattien (Obama +Hillary) suuntaan. Ja mistä tahansa häntä kritisoidaan, on vika aina siinä kritisoijassa, ei Donaldissa. Eniten surullinen olen, miten vahva kannatus hänellä kaikesta huolimatta on. Kannatuksen, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan olla lähellä nollaa.

Innolla odotan Lauantain Saturday Night Livea ja Alec Baldwinin Trump-imitaatiota. Siinä on ehkä Trumpin isoin anti näissä vaaleissa.

Aborttia kritisoidessaan The Donald ilmoitti naisen voivan "repiä lapsen irti kohdusta 9kk kohdalla". Eihän se nyt ihan näin mene.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Aborttia kritisoidessaan The Donald ilmoitti naisen voivan "repiä lapsen irti kohdusta 9kk kohdalla". Eihän se nyt ihan näin mene.

Meinasin purskahtaa nauruun kun aamulla luin CNN:n teksti-livecoveragea tuosta. Toinen tietysti oli kun Trump ilmoitti ettei kukaan kunnioita naisia yhtä syvästi kuin hän, johon yleisökin repesi.
 
Tässä Laura Saarikosken messias ja "täydellinen kympin tyttö" kertoo siitä, mitä mieltä hän on homoavioliitoista:
Hilary Clinton's Gay Marriage Fail - YouTube

"Avioliitto on pyhä side miehen ja naisen välillä." Kuulostaa ihan Räsäsen Päiviltä ja Soinin Timpalta. Räsäselle ja Soinille ei laurasaarikoskilta paljon sympatioita heru mutta Atlantin toisella puolen tuollainen Jeesus-hihhuli kyllä kelpaa heidän sankarikseen.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkäpä, mutta olen kyllä vähän haistellut sellaista, ettei Suomessa mitään vastaavaa Hillary-fanitusta ole menossa kuin oli Obama-fanitus aikoinaan. Hillaryn toivotaan voittavan, koska on kahdesta pahasta pienempi. Jos Sanders olisi voittanut demokraattien vaalin, niin sitten saattaisi olla enemmän kannatusta ehdokkaan itsensä vuoksi, eikä siksi että vastaehdokas on niin kauhea.

Jill Steinistä nyt harva on Suomessa kuullutkaan, ja miksi olisikaan. Tuskin amerikkalaisetkaan tietää meidän Sari Essayjaheja sun muita.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuskin amerikkalaisetkaan tietää meidän Sari Essayjaheja sun muita.
Ne ei tiedä kuka on Sauli Niinistö. Amerikkalaisuudesta on siis etua, kun kaikkia iljetyksiä ja Putinin perskärpäsiä ei tarvitse tuntea nimeltä.

edit Se amerikkalainen, joka tietää yhdenkin eurooppalaisen pressan ta PM, niin erittäin valistunut. Osaa kuitenkin ummet ja lammet USA:n historiasta. Siellä opiskelu on sisäsiittoisempaa.
 
Ehkäpä, mutta olen kyllä vähän haistellut sellaista, ettei Suomessa mitään vastaavaa Hillary-fanitusta ole menossa kuin oli Obama-fanitus aikoinaan.

Pirkko Pöntiselle ja Laura Saarikoskelle Hillary on messias. Täydellinen kympin tyttö, joka heittää kärrynpyöriä ja pelastaa samalla luokan köyhimpien luokkaretket. Ja nämä ihmiset raportoivat vaaleista Ylelle ja Hesariin, eli Suomen merkittävimpiin tiedotusvälineisiin. Siinä palvonnassa ei paljon haittaa edes se, että Hillary ei oikein tykkää homostelijoista, koska raamattu.
 

Stigu

Jäsen
Tässä Laura Saarikosken messias ja "täydellinen kympin tyttö" kertoo siitä, mitä mieltä hän on homoavioliitoista:
Hilary Clinton's Gay Marriage Fail - YouTube
Hilaryhän oli gay-liittoja vastaan vuoteen 2013 asti, jolloin hän muutti mielipiteensä. Eli tuo juutuubivideo sisältää suurelta osin ns "vanhaa tietoa".

Kirjoittelijalle todettakoon vielä selvennykseksi, että Hilary on vuodesta 2013 asti ollut homoliittojen puolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös