Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 271
  • 3 327

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Niinistökin 68 vee. Jos lähtee uudelle kaudelle niin on sen päättyessä kohtuullisen vanha gubbe kun Suomessa kaudet on vielä kuusivuotisia.

Uusi kausi toki hänen kohdalla mietityttäisi, mutta Saulin tiedetään kuitenkin huolehtivan itsestään. Kuntoilukuvia näkyy monessa sosiaalisessa mediassa melko usein. Enemmän täällä Soinin kunnosta tulisi olla huolissaan.

En tiedä sitten, miten näitä positiivisempia tapoja otetaan esille rapakon takana.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saulin päänuppi on selkeästi jäänyt 70-luvulle. Tilanne on Suomen kannalta huono.

Soinin olisi syytä olla ennemmin huolissaan selkärangastaan. Oppositiossa näytti kovin jämerältä, mutta hallitusvastuu on osoittanut selkärangan olevan samaa terästä kuin hänen vatsanahkansa olla on.
------------
Noista USAn terroriteoista ei kukaan ole ottanut vastuuta? Hyvä sauma pistää foliohatun propelli pyörimään ja miettiä kytköksiä vaaleihin. Trumpin vihasanoma saa näistä uskottavuutta ja siten tietysti heikentää HC asemia.

edit
Räjähdyksiä, pommeja, joukkopuukotus – terroripelko leviää Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat
Rupee olemaan mielenkiintoista, että kuka taustalta löytyy. Nuo pommit on ajallisesti niin hyvin yhteydessä, että sattuma ei ole ensimmäisenä mieleen tuleva vaihtoehto. Jos nuo on tehnyt joku paikallinen hyypiö, niin jää varmasti kiinni. Nykyisessä maailmantilanteessa ei voi tosin sulkea ulkovaltojen vaikutusta pois, ainakin yhdellä johtajalla olisi "älyä" uskaltaa moista ja panokset valittavn hlön suhteen korkeat. Nyt en tarkoita sitä Pohjois-Korean mielihyväjoukkojen johtajaa.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Minulle tuli hetki sitten yllätyksenä, että Trump on HRC:tä vanhempi. En olisi tuota arvannut. Jos katsoo Trumpin ja Hillaryn olemusta niin kyllä pitäisin Trumpia jonkin verran nuorempana. Ehkä se hassu tukka hämää. Toivotaan, että Clintonilla riittää puhti. Tuossa mietin joku päivä, että poliitikot ovat kyllä kovaa sakkia. Siellä painetaan seitsämänkymppisenä täyttä päätä pitkää päivää, kun suurin osa tuon ikäisistä on viettänyt eläkepäiviään jo vuosia ja ovat hautaan valmiita. Niinistökin 68 vee. Jos lähtee uudelle kaudelle niin on sen päättyessä kohtuullisen vanha gubbe kun Suomessa kaudet on vielä kuusivuotisia.

Hassu tukka ja plastiikkakirurgin veitsi saavat ihmeitä aikaan. Poliitikot ovat puhetyöläisiä, ei niillä rasitu kuin leukanivelet.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahdollisten yllättävien loppusuoralla Clintonia tukevien republikaanien listalta voidaan Ted Cruzin nimi tussata lopullisesti yli:

US election: Ted Cruz endorses Trump for president - BBC News

Donald Trump is such a narcissist that Barack Obama looks at him and says, 'Dude, what's your problem?' Whatever lie he’s telling, in that minute he believes it. The man is utterly amoral. Morality does not exist for him. Donald is a bully. Bullies don’t come from strength, they come from weakness.

Ja minä aion äänestää häntä.

– Ted Cruz
Puskaklaanin pojat ovat vielä ko. listalla. Samoin esimerkiksi Mitt Romney. Nuoremman Bushin aikalaisista myös ainakin Rice, Powell ja Gates voisivat olla mahdollisia. Wolfowitz? Mutta kukas sen julkisen tuen haluaisi?

Rubio? Tuskin. Lindsay Graham? Arska? Onko Bob Dole vielä hengissä?

Mediapuolelta Krauthammer voisi melkein hypätä Clintonin kelkkaan. Äijä tuntuu olevan harvinaisen vittuuntunut republikaanien tekemisiin ja etenkin Trumpiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Äijä tuntuu olevan harvinaisen vittuuntunut republikaanien tekemisiin ja etenkin Trumpiin.
Tea Party oli ja on jonkinlainen lastentarhan kapina ja siihen perään Trump on huutomerkki. Molemmissa on sisältö erittäin ½villaista. Tuo olisi hyvää hupia seurata, ellei kyseessä olisi maailman mahtavimman valtion kaksipuoluejärjestelmän toinen puolisko...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olen jo useampia viikkoja odottanut tilaisuutta, jossa pääsen ameriikan kavereille toteamaan "if I would have to choose, I would prefer lemonparty over teaparty"
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olen jo useampia viikkoja odottanut tilaisuutta, jossa pääsen ameriikan kavereille toteamaan "if I would have to choose, I would prefer lemonparty over teaparty"
Jonnet ei tajua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tulevana yönä sitten luvassa Clinton vs. Trump: osa 1.

Kandidaatit iskevät yhteen Long Islandilla Hofstra-yliopiston tiloissa pitkän linjan tv-reportterin ja NBC:n iltauutisten tähtiankkuri Lester Holtin komennuksessa klo 04:00 suomen aikaa. Yhteensä väittelytilaisuuksia on kolme kappaletta.

Ensimmäinen debatti koostuu kuudesta 15 minuutin osiosta. Kussakin osiossa Holt kysyy ehdokkailta kysymyksen, joihin vastaamiseen on varattu ruhtinaalliset kaksi (2) minuuttia per kanditaatti. Vastausten jälkeen käydään vapaamuotoisempaa keskustelua kyseisestä aiheesta. Väittelytilaisuuden kokonaiskesto on siis näin ollen 1,5 tuntia.

Väittelyn yleisinä teemoina ovat "America’s Direction," "Achieving Prosperity" sekä "Securing America." Moderaattori Lester Holt tosin pidättää oikeuden vaihtaa väittelyn teemaa, jos esimerkiksi maailman tapahtumat niin vaativat.

Uutislähteiden mukaan Hillary Clinton on valmistautunut näihin väittelyihin kuukausien ajan ja on päntännyt itsensä täyteen mitä erilaisinta tietoa sekä mahdollisia väittelystrategioita. Clinton on myös järjestänyt harjoitustilaisuuksia, joissa debatti käydään täysimittaisena läpi eri henkilöiden esittäessä Clintonin vastaväittelijää. Clintonin sanotaan valmistautuneen kohtaamaan niin aggressiivisesti päin naamaa nimittelevän kuin seesteisestikin esiintyvän Trumpin.

Trumpin leiristä tihkuneiden tietojen mukaan ehdokas ei ole kirjoja lueskellut tai muutenkaan ollut kiinnostunut tietojensa kartuttamisesta. Trumpin mukaan liiallinen valmistautuminen johtaa kuulemma helposti lamaantumiseen itse tilanteessa. Trump ei myöskään ole järjestänyt täysimittaisia harjoitusdebatteja. Trumpia väittelyitä varten on valmentanut mm. Fox Newsia 20 vuotta johtanut Roger Ailes. Ailes joutui pari kuukautta takaperin tosin lähtemään Foxilta lukuisten ahdistelusyytösten vuoksi. Ailes kutsuttiin 1984 valmentamaan Reagania tämän katastrofaalisen ensimmäisen Mondalea vastaan käydyn väittelyn jälkeen. Kokemusta kyllä löytyy. Uutistietojen mukaan Trump kylläkin on valmistautuessaankin käyttäytynt varsin pellemäisesti ja osa hänen tiimistään on hyvin turhautunut häneen. Trumpia varten oltiin esimerkiksi koottu kooste republikaanien esivaalien väittelyistä, jotta hänelle voitaisiin näyttää videolta esimerkkejä tilanteista joissa hän suoriutui heikosti. Trumpin mukaan hänen esiintymisensä ja kaikki vastauksensa kuitenkin olivat olleet täydellisiä.

Väittely suorana about kaikilla mahdollisilla jenkkikanavilla ja eiköhän kotoinen yleisradiokin sen ainakin areenan kautta ihmisten ilmoille tuuttaa.

---

Saas nährä. Toivon ja oletan, että pimennetyssä katsomossa istuvan äänettömän yleisön ja kuolemanvakavan moderoijan edessä Clinton fileroi Trumpin, jolla nyt ylipäätään ei pitäisi olla mitään asiaa osallistua vakavahenkiseen poliittiseen väittelyyn edes ruokapöydässä, kun tämä ei pystykään kääntämään koko hommaa sirkukseksi. Mutta nähtäväksi jää. Paljon on pelissä varsinkin tässä ensimmäisessä väittelyssä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Saas nährä. Toivon ja oletan, että pimennetyssä katsomossa istuvan äänettömän yleisön ja kuolemanvakavan moderoijan edessä Clinton fileroi Trumpin, jolla nyt ylipäätään ei pitäisi olla mitään asiaa osallistua vakavahenkiseen poliittiseen väittelyyn edes ruokapöydässä, kun tämä ei pystykään kääntämään koko hommaa sirkukseksi. Mutta nähtäväksi jää. Paljon on pelissä varsinkin tässä ensimmäisessä väittelyssä.

Trump on toistaiseksi osoittanut sangen vakuuttavasti, ettei faktoilla tai tietämyksellä ole väliä vaan imagolla ja tosi-tv -taidolla, viihdyttämisellä ja kiihottamisella. On jo täysin ilmeistä kenelle tahansa, joka jaksaa edes vähän paneutua asioihin, ettei Trumpilla ole käytännössä mitään tietämystä tai ymmärrystä poliittisista kysymyksistä. Tämä on vähän pelottava kampanja siinä mielessä, että pelkällä aivottomalla ksenofobisella demagogialla voidaan päästä USA:n presidentiksi. Se ei kerro ihan hyvää sikäläisestä yhteiskunnasta ja sen tiedonvälityksestä.
 
Republikaanien salaliitto on tosiaan edennyt niin pitkälle, että Hillary joudutaan jo kantamaan autoon. 43 päivää vaaleihin, puoluekokousten pöly on laskeutunut, ja gallupit ovat virhemarginaalin sisällä sekä kansallisesti että suurimmassa osassa vaa'ankieliosavaltioista. Ja ero on vain pienempi, kun Stein ja Johnson otetaan mukaan. CNN:n aikaisemmassa gallupissa hämmästyttävintä on, että Trump johtaa suurinta äänestäjäryhmää eli sitoutumattomia lukemin 49-29. Varsinaisessa gallupissa näiden osuus on parinkymmenen prosentin luokkaa. Itse asiassa tuntuu, että gallupit ovat olleet jopa liian hyviä viime aikoina, joten tällä pedataan Trumpille jälleen pudotusta täysin riippumatta siitä, miten väittelyt menevät.

Viimeisen kuukauden aikana Trump on vieraillut menestyksekkäästi Louisianassa, Meksikossa ja Detroitissa, pitänyt muutaman loistavan puheen ja tarjonnut itseään vaihtoehtona vähemmistöille. Kampanjatilaisuuksissa mies on siirtynyt kokonaan teleprompterin käyttöön ja twiittisormi ei ole ollut yhtä ahkerana. Tämä on se kuuluisa pivot. Kandidaattien ensimmäisessä kohtaamisessa Trump päihitti Clintonin helposti. Mike Pence on osoittautunut erinomaiseksi vp-valinnaksi. Ja on kaiken lisäksi aivan helvetin komea mies.

Samanaikaisesti Hillary kiemurtelee jälleen sähköpostiskandaalissaan, haukkuu Trumpin äänestäjiä, ja nyt mukaan ovat tulleet terveysongelmatkin, ja tällaiset videot: https://www.youtube.com/watch?v=tVCHU4wCBQg (linkki Fox Newsin Youtube-videoon)

Ennustukseni ei ole siis muuttunut. Trump voittaa ainakin Floridan, Ohion, Iowan, Nevadan ja Mainen toisen vaalipiirin. Tämä tuo 266 valitsijamiestä, loput tarvittavat tulevat eri kombinaatioilla, joten Trump voittanee electoral collegen samoilla lukemilla kuin Bush vuonna 2004. Erityisesti Colorado on viime aikoina trendannut Trumpille.

Edelleen muistetaan, että kukaan ei tiedä Trumpin salaisen kannatuksen (Shy Tory) määrää. Kaikki viittaa myös siihen, että vähemmistöt eivät innostu Hillarysta kuten Obamasta. Trump saanee republikaaneillle poikkeuksellisen suuren osan vähemmistöäänistä. Ruostevyöhykkeen työssäkäyvät valkoiset tulevat myös äänestämään ennätyslukemin, sillä tämä on viimeinen mahdollisuus saada republikaani Valkoiseen taloon.

Trump pollster: 'There's a big hidden Trump vote' | Washington Examiner
http://bigstory.ap.org/article/d1c611a35aa5488789e0ad0cf4f2e818/gop-gains-ground-dems-voter-registration-key-states
http://www.foxnews.com/politics/201...er-registration-bright-spot-for-campaign.html
National Poll: Trump Surges Among Latinos, African-Americans
http://graphics.latimes.com/usc-presidential-poll-dashboard/
(linkit: Washington Examiner, AP, Fox News, Newsmax, LA Times)

Kampanja on käyttänyt pikkurahoja mainontaan, ja itseluottamus on korkealla, sillä sisäiset gallupit näyttävät jotain aivan muuta. Suuren yleisön muisti on lyhyt, ja (negatiivisten) mainosten vyörytys alkaa ensimmäisen väittelyn jälkeen. Wikileaksin ”October surprise” on myös mahdollinen.

Väittelyjen merkitys on toki valtava. Kuten viimeisen 15 kuukauden aikana, vastapuoli syyllistyy jälleen The Donaldin aliarvioimiseen ja mies yllättää väittelyssä kaikki.

@floikkari, sekä Rubio että Dole äänestävät Trumpia. Jälkimmäinen oli jopa puoluekokouksessa. Arnold poseerasi "Make America Lift Again" -lippiksen kanssa, joten todennäköisesti äänestää salaa Trumpia.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
mies yllättää väittelyssä kaikki

Odotukset Trumpin asiaosaamista ja väittelytaitoja kohtaan on valmiiksi sen verran matalalla tasolla, että jos äijä onnistuu olemaan 1½ tuntia möläyttämättä jotain, että halveksii kaikkia sotaveteraaneja tai että on aina salaa unelmoinut Obamasta homoseksuaalisessa mielessä, niin kaikki tulevat olemaan sitä mieltä, että "Trumphan oli yllättävän hyvä ja presidentillinen".

Hillary on se kympin tyttö, joka on pettymys, jos joka vastaus ei olekaan täydellinen. Trump erityisopetukseen joutunut raggari, jolle annetaan tunnustusta kun sentään yritti.
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
Toimisikohan debatti-bingo ranskalaisilla:

-Trump: "She voted for the Iraq War, I didn't !"
"So Putin likes me and I like him, what's the problem with that ?"
"I would crush ISIS in less than a year"
"We can't afford a third term of Obama"

RT: "The mainstream media tries to portray Clinton as the winner of the debate"

Klose16: "Tiesin jo ennen väittelyä että Trump tulisi murskaamaan Clintonin, oikeastaan itse olen oikeassa ja kaikki muut ovat väärässä."
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Auts... Clinton sitten päätti mennä henkilökohtaisuuksiin, nyt alkaa todellinen taisto.

Sääli, kun Clinton oli heti alussa ihan 100-0 niskan päällä.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hillaryllä vaikea rooli, kun pitää tyhmille jenkeille vakuuttavasti kertoa monimutkaisista asioista, kun Donald mölyää päälle.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Trump on ihan huikea (eli siis ihan täyttä paskaa tulee jatkuvalla syötöllä), Hillaryllä olisi tämä homma taskussa, mutta kun ei vain osaa. Tuota politiikka paskaa tulee suusta, samaan aikaan kansa haluaa muuta ja tämä kokonaisuus osuu Hillarya kintuille suurella todennäköisyydellä. Mitään vastausta ei ole tullut siihen, että on ollut 30 vuotta aikaa tehdä ja Trump varmasti vielä tuota tykittää jatkossa.
 

Wolves

Jäsen
Keskellä yötä repeän naurun remakkaan, kun Trump kertoo kuinka USA:n lentokenttien saapumisaulat on huonossa kunnossa. Kuulemma Dubaissa ja monessa muussa paikassa ne on niin hienossa kunnossa. No onhan esim. Minneapoliksen saapumispiste aika karu, mutta en siellä ajatellutkaan viettää aikaani. Kassit kantoon, tullista läpi ja auton kyytiin.

Lähtöaula on puolestaan kuin ostari, niin kuin lentokentillä tapana onkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös