Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 212
  • 3 327
Mietin äsken että olisin valmis lyömään kohtuullisen summankin rahaa sen puolesta että Hillarystä tulee presidentti. Kuitenkin tämän hetkiset kertoimet 6/17 taisi olla paras jonka löysin eivät houkuta. Jos jollekulle tulee vastaan yli 1,5 kertoimia niin tänne voi laittaa vinkkiä.

Nordicbetillä tällä hetkellä 1,55.
 
Mediapeliä ja leikkiä nämä vaalit mielestäni ovat. Ei tule vaikuttamaan minun elämääni mitenkään. Ihmisiä on peloteltu ja uskoteltu sillä, että jos Trump valitaan presidentiksi niin hän pystyisi yksin aloittamaan kolmannen maailmansodan. En usko tuohon pätkääkään, vaan se on lähinnä median luomia pelkotiloja, jotka kansa niin suomessa kuin missä tahansa muuallakin uskovat. Trumpinkin sanomisista ja mielipiteistä osa on "väkisin omaksuttuja" muiden mielipiteitä, jotta saadaan tarpeeksi äänestäjiä. Näin ainakin uskoisin, sillä ei hänen takanaan ihan täysin tyhmät neuvonantajat ole vaalikilvassa. Jotenkin hänenkin pitää erottua muista, jotta voisi pärjätä.

Omat arvoni ja näkemykseni "virtuaalisena amerikkalaisena kansalaisena" kohtaisivat niin Trumpissa ja Clintonissa tasapuolisesti, kun vaalitestin tein.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Nordicbetillä tällä hetkellä 1,55.
Kiitos. Pidän tätä viime päivien terveys-huhuista huolimatta pelattavana. Ensinnäkään tiedossa ei ole että onko kyseessä a) ei mitään b) keuhkoputkentulehdus tms vai jotain vakavampaa. Todennäköisyydet ovat arvioni mukaan ensimmäisten puolella. Toisekseen vaikka kyseessä olisi jotain vakavampaakin, niin uskon että erittäin merkittävä osa äänestäjistä ei Trumpia tule äänestämään vaan äänestävät Hillaryä vaikka tietäisivät että varapresidentille ääni menisikin. Se pitäisi tietenkin selvittää, että jos Hillaryn kannalta worst case -scenario tapahtuu niin missä vaiheessa ehdokasasettelu on lyötävä lukkoon eli valittava ykkönen. Ja tässä tapauksessa melkein luettava fine print -vedonlyöntiyhtiön teksteistä...
 
Ja tässä tapauksessa melkein luettava fine print -vedonlyöntiyhtiön teksteistä...

Clintonin voiton kertoimet ovat tällä hetkellä kautta linjan korkeammat kuin demokraattiehdokkaan voiton. Esim. bet365:llä Clintonille 1,50 ja demokraattien voitolle 1,40. Bidenin ja Sandersin kertoimet ovat laskeneet rajusti. Siitä voinee vetää johtopäätökset.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä minua hämmentää tässä Clintonin sairastelussa, on että kyseessä on suhteellisen raju tauti eli keuhkokuume (itse kun perusterveenä nuorena miehenä sairastin aikoinaan keuhkokuumeen, niin sairaslomaa taisi tulla parikin viikkoa, ja tarvitsin joka päivän - alkuvaiheessa sitä ei voinut tehdä muuta, kuin maata horkassa sängyssä ja toivoa kuolemaa), mutta Clinton on poissa 3 päivää, ja aikoo palata jo huomenna kampanjoimaan!

Joku nuo hauraat vanhat naisetkin on Amerikassa vahvempia kuin Euroopassa nuoret miehet, tai siellä on lääketiede ihan eri tasolla. Tai sitten tilanne vaaleissa on vain niin tiukka, ettei ehdokkaalla ole varaa ottaa tuon pitempää sairaslomaa, vaikka toinen jalka on jo haudassa. Kun ei nyt vain kävisi kylmät tämän yhdistelmän (68-vuotias sairas nainen, huono yleiskunto + rasittava kampanjointi siellä täällä ja matkustelu sinne tänne) kanssa...
 
K

kiwipilot

On keuhkokuumeita ja sitten on keuhkokuumeita: ei ole mitään yhtä ja samaa tautia vaan oireet vaihtelevat. Yhdellä voi olla kuumetta, toisella taas ei. Kolmannella löytyy auskultoidessa rohina, neljänneltä ritinät. Viides makaa viikon horkassa, kuudes ei. Ja niin eteenpäin. Jos oikein huonosti käy, niin joku löytää itsensä hengityskoneesta.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Taitaa Clintonin etumatka hävitä pikkuhiljaa kokonaan, kun aletaan jo puhumaan kaksoisolennon käyttämisestä sairastelun aikana. Itse näin Clintonin vahvuuden ja voiton takeen olleen juuri luotettavuus, mutta sehän tekee sitten sen ihan itse.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei kai Hillarya luotettavaksi ole monessakaan paikassa haukuttu. Kaiken aikaa on joku salailu menossa.

Clintonin vahvin valtti on vastaehdokas Trump, mutta kun sekin on onnistunut pitämään matalaa profiilia möläytystensä suhteen pari viikkoa, niin kisahan tasoittuu kovaa vauhtia.

Clinton on vielä suosikki, mutta tarvitsee hyvän suorituksen väittelyissä kääntääkseen Trumpin momentumin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mediapeliä ja leikkiä nämä vaalit mielestäni ovat. Ei tule vaikuttamaan minun elämääni mitenkään.

En nyt sanoisi sentään pelkääväni, mutta kyllä varmaan minunkin elämääni saattaisi Trumpin presidenttiys vaikuttaa, negatiivisesti. HRCn valinta tuskin mitään muuttaisi. Maailmantalouteen Trumpin valinta aiheuttaisi pulssin, johon hysteeriset Markkinavoimat, nuo helvetilliset näkymättömät säätäjät, reagoisivat jälleen ylimitoitetulla heilahduksella. Ja tilanteen vääntäminen jotenkin järkevälle tasolle takaisin vaatisi aikansa. Raha ei liikkuisi investointien suuntaan, tulevaisuuden odotuksiin, vaan johonkin turvalliseen, vaikkapa mummon villasukkien varsiin. Suomen talouselämälle ja siispä myös minulle, se tuskin on toivottava skenaario.

Meklarit ympäri maailmaa tulevat seuraamaan ääntenlaskentaa sormi enter-näpikällä.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kai Hillarya luotettavaksi ole monessakaan paikassa haukuttu. Kaiken aikaa on joku salailu menossa.

Clintonin vahvin valtti on vastaehdokas Trump, mutta kun sekin on onnistunut pitämään matalaa profiilia möläytystensä suhteen pari viikkoa, niin kisahan tasoittuu kovaa vauhtia.

Clinton on vielä suosikki, mutta tarvitsee hyvän suorituksen väittelyissä kääntääkseen Trumpin momentumin.

Tuskinpa tarvii kääntää mitään momenttumeja. Se että edustaa demokraattista puoluetta, on suurinpiirtein sama kun pääsisi starttamaan ratkaisevaan World Cup -finaaliin 10 maalin etulyöntiasemassa. Jopa Team Europe pystyy tuollaisen johdon pitämään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En nyt sanoisi sentään pelkääväni, mutta kyllä varmaan minunkin elämääni saattaisi Trumpin presidenttiys vaikuttaa, negatiivisesti. HRCn valinta tuskin mitään muuttaisi.
HC tosiaan jatkaisi wanhaa politiikkaa pienillä omilla mausteillaan. Hän tuskin olisi niin hiiri kuin Obama. Trump sen sijaan muokkaisi turvallisuus- ja talouspolitiikkaa siihen malliin, että tuntuisi taatusti myös Suomessa. Eikä todellakaan mitenkään positiivisessa mielessä. USAn protektionismi kääntäisi viennistä riippuvaisen Suomen talouden vankasti miinukselle ja entisen etupiirin luovuttaminen takaisin Venäjälle sisältäisi loppupelissä myös meidät. DT valinnan jälkeen maailma ei todellakaan olisi entisensä.

Se että edustaa demokraattista puoluetta, on suurinpiirtein sama kun pääsisi starttamaan ratkaisevaan World Cup -finaaliin 10 maalin etulyöntiasemassa.
Luettelo Yhdysvaltain presidenteistä – Wikipedia
Publikaanit 18 ja demarit 16. Että miten on?

HC.n etulyönti tulee Trumpin henkilöstä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Luettelo Yhdysvaltain presidenteistä – Wikipedia
Publikaanit 18 ja demarit 16. Että miten on?

HC.n etulyönti tulee Trumpin henkilöstä.
Jos lukusi viittaavat presidenttien määriin, niin demokraateilla on yksi liikaa. Toiaalta tavoitteena lienee saada puolueelle mahdollisimman monta kautta, ei mahdollisimman monta eri henkilöä presidentiksi. Edellisessä demokrateilla taitaa olla pieni etu, mutta toisaalta kyllä aloittivatkin aikaisemmin. Tosin en oikein usko, että @Henkka viittasi kirjoittamallaan meneisyyden presidentteihin, vaan johonkin nykyisessä poliittisessa ilmastossa.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ei lasketa kesken kaiken kuolleiden (Kennedy, Roosevelt) tai poispotkittujen (Nixon) tilalle tulleita varapresidenttiheeboja, niin Reagan-Bush siirtymää, joka sekin jäi vain kolmen kauden mittaiseksi, lukuunottamatta viimeksi 30-luvulla puolue ei ole vaihtunut presidentin vaihtuessa. Aika aikaansa aina.

Yhtälö olisi ollut helppo tästä näkökulmasta helppo, jos republikaaneilla olisi tällä kierroksella Clintonia vastassa vakavasti otettava presidenttiehdokas, kuten Mitt Romney tai John McCain olivat vakavasti otettavia henkilöitä.

Toisaalta yhtälö olisi myös yhtä helppo, jos demokraateilla olisi Trumpia vastassa joku, jonka lokaamiseen ei oltaisi jo ennen kampanjasesongin alkua käytetty mittaamattomien miljardien dollarien arvosta minuutteja sikäläisessä konservatiivimediassa & -piireissä. Pelkästään republikaanivetoinen kongressi on kuin pakkomielteisesti käynnistänyt 7 tutkintaa Bengasin terrori-iskun tiimoilta löytämättä käytännössä mitään.

Trumpista tekee erikoisen ehdokkaan se, että äijä on kuin iso tyhmä lapsi. Clintonista taas se, että hän on yhä pelissä mukana vaikka on niin polarisoiva henkilö / hänestä on tehty niin polarisoiva henkilö. Yhtä kaikki, painolasti painaa häntä kovasti.

Tosin jos molemmilla olisi ns. normaali ehdokas, niin kisa voisi olla aika tiukka, vaikka talossa on 8 vuotta demokraattipresidentti istunut, sillä sikäläinen demografia ja vaalimatematiikka suosii tällä hetkellä demokraatteja. Ja jatkossa aina vain enemmän, kun nuorta väkeä tulee äänestysikään, uusia siirtolaisia tulee maahan ja toisaalta vanhaa väkeä kuolee pois. Jos Clinton voittaa, voi G.W.Bush jäädä historian viimeiseksi republikaanipresidentiksi. Yhdysvaltojenkaan kaksipuoluekenttä tuskin on ikuinen, jos toinen alkaa jäädä selvästi tappiolle eikä osaa muuta kuin änkyröidä, kuten republikaanit ovat nyt 8 vuotta kaikin tavoin jarruttaneet kaikkea mahdollista, seurauksista viis.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Luettelo Yhdysvaltain presidenteistä – Wikipedia
Publikaanit 18 ja demarit 16. Että miten on?

HC.n etulyönti tulee Trumpin henkilöstä.

Enemmän tuossa on taidettu tarkoittaa vaalimatematiikkaa. Nykyisellään demokraatit saavat noista ns. varmoista osavaltioista sen verran paljon enemmän valitsijamiehiä, että heidän ei tarvitse voittaa kuin pari-kolme vaa'ankieliosavaltioita kun republikaanien pitää voittaa melkeinpä kaikki.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuskinpa tarvii kääntää mitään momenttumeja. Se että edustaa demokraattista puoluetta, on suurinpiirtein sama kun pääsisi starttamaan ratkaisevaan World Cup -finaaliin 10 maalin etulyöntiasemassa. Jopa Team Europe pystyy tuollaisen johdon pitämään.

No tämänhetkisellä tilanteella (jos galluppeja uskotaan) Clinton olisi tosiaan viemässä voiton valitsijamiehin 293-245. Mutta eihän tuosta tarvitse kuin joku Pohjoís-Carolina (15 valitsijamiestä, Clintonin johto +0,6 % RCP:n pollien keskiarvon mukaan), Nevada (6 valitsijamiestä, +0,8 %) ja New Hampshire (4 valitsijamiestä, Clintonin johto +5,0 % mutta New Hampshiren äänestäjät ovat melko häilyväisiä) kääntyy momentumin myötä Trumpille, niin ta-daa, voitto meneekin Trumpille 270-268.

Vielä pahempi Clintonille on, jos Trump alkaa saavuttaa Pennsylvanissa (20 valitsijamiestä). Toistaiseksi vielä näyttää +6,2 % siellä Clintonille, mutta Pennsylvanian on arvioitu olevan parempi Trumpille kuin republikaaniehdokkaille yleensä.

Että sikäli, elämme hullussa maailmassa ja Trumpista voi vielä tulla Yhdysvaltain presidentti, jos Clinton ei saa pelikirjaansa kuntoon.
 

Masentaja

Jäsen
Jotenkin sairaalla tavalla sitä haluaisi nähdä tuon Trumpin presidenttinä ja sen mitä siitä seuraisi. Joo, tiedän, että seuraukset voisivat olla hyvinkin vakavat, on se äijä niin vitun tyhmä vaikka rikas onkin. Kuitenkin jenkkilän piällysmiähellä on niin paljon valtaa ja vaikutusta jo henkisellä tasolla että esim maailmantalouden täydellinen romahdus olisi mahdollista. Positiivista olisi se että TTIP ainakin hidastuisi. Mutta se, mitä tapahtuisi jos hän toteuttaisi haaveensa ja vetäisi jenkkilän joukot pois koko euroopasta, kuinka kävisi tuon ihanan itänaapurimme kanssa? Ainoa todellinen pelote Venäjälle on Yhdysvallat. Jos Yhdysvallat olisi kotonaan, olisi sieltä pitkä matka auttamaan ja siirtämään kalustoa Eurooppaan. Se ei ihan lyhyessä ajassa tapahtuisi ja Venäjällä olisi jättimäinen etu mahdollisissa Euroopanvalloitusyrityksissään.

Mutta, joku sairas osa minusta sai toivomaan persuja hallitukseen viime vaaleissa ja niin kävi. Sanoin silloin että ei tää hullummaksi mene mutta kuinkas kävikään. Sen vaan sanon että vähemmän niitä plussia olisi trumpin valinnassa kuin miinuksia. Jenkit on tilanteessa missä pitää valita pressaksi kahdesta paskasta vaihtoehdosta se vähemmän paska.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kuinkas syvällä tarvitsisi foliohatun olla päässä jos tulisi mieleen että entä jos tuo Clintonin sairastuminen onkin toisesta leiristä tullut ns. tilaustyö?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kuinkas syvällä tarvitsisi foliohatun olla päässä jos tulisi mieleen että entä jos tuo Clintonin sairastuminen onkin toisesta leiristä tullut ns. tilaustyö?

Mummeli on ollut jo niin sairas yli vuoden, että ei jaksa edes portaita kävellä. Melkein voisin lyödä vetoa, että Hilary kupsahtaa ennen vaaleja.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
...on se äijä niin vitun tyhmä vaikka rikas onkin.

Onko Trump tyhmä? Ei kai? Moukka varmaankin, ainakin antaa ymmärtää olevansa. Opportunisti luultavasti. Egoisti mitä todennäköisimmin. Mutta, että erityisen tyhmä. En oikein usko. Tai sitten et ole tavannut tyhmiä ihmisiä, mikä kuulostaa erittäin epätodennäköiseltä, koska kyseessä on kuitenkin ehtymätön luonnonvara.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Mummeli on ollut jo niin sairas yli vuoden, että ei jaksa edes portaita kävellä. Melkein voisin lyödä vetoa, että Hilary kupsahtaa ennen vaaleja.

Minulle tuli hetki sitten yllätyksenä, että Trump on HRC:tä vanhempi. En olisi tuota arvannut. Jos katsoo Trumpin ja Hillaryn olemusta niin kyllä pitäisin Trumpia jonkin verran nuorempana. Ehkä se hassu tukka hämää. Toivotaan, että Clintonilla riittää puhti. Tuossa mietin joku päivä, että poliitikot ovat kyllä kovaa sakkia. Siellä painetaan seitsämänkymppisenä täyttä päätä pitkää päivää, kun suurin osa tuon ikäisistä on viettänyt eläkepäiviään jo vuosia ja ovat hautaan valmiita. Niinistökin 68 vee. Jos lähtee uudelle kaudelle niin on sen päättyessä kohtuullisen vanha gubbe kun Suomessa kaudet on vielä kuusivuotisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös