Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 212
  • 3 327

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvon vlad; ohessa linkkiä GOP-lehden New York Post kirjoitukseen viimeisimmästä totemieläimemme "Hornan Hillaryn" (ks. Lucky Luke -kirjaa Arkajalka) valevyyhdistä ja selittelystä sille, mitä Hillary tekisi USA:n hiilikaivoksille tai sitten ei.

Toinen linkki vie tuomitun romanialaisen hakkerin Gucciferin (sopii valon tuoja Cruzin seuraksi nimensä perusteella) kertomukseen Fox News sivustolla siitä, kuinka helppoa HC:n yksityisen serverin hakkerointi oli.

Even Hillary Clinton’s pals can’t pretend to believe her lies | New York Post

Romanian hacker Guccifer: I breached Clinton server, 'it was easy' | Fox News
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Fox Newsin uutisointiin suhtautuu kyllä entisestäänkin suuremmalla varauksella sen jälkeen, kun paljastui, että vuosikymmenen heidän turvallisuuspoliittisena asiantuntijanaan toiminut henkilö oli nk. "valeasiantuntija".
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvon MustatKortit; yleensä kaikkien yhdysvaltalaismedioiden uutisointiin pitää suhtautua varovaisuudella ja lukea sekä "liberaaleista" että konservatiivisista medioista puskevaa informaatioähkyä, kaikkeen suolaripauksella suhtautuen. Ohessa linkkiä NYT:n aikajanaan siitä, kuinka ehdokkaat (en muistanut esimerkiksi Lawrence Lessigiä tai Lindsey Grahamia ehdokkaina) ovat pudonneet kelkasta kummallakin puolella.

http://www.nytimes.com/interactive/2016/us/elections/2016-presidential-candidates.html
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ohessa miellyttävä videolinkki USA:n naispuolisen Klose16:n Ann Coulterin näkemykseen kesältä 2015 ja yleisön reaktioihin. Mielenkiintoinen tapa tuoda esille sekä Trump että Sanders, varmaankin aikana jolloin kukaan muu ei ollut samalla aaltopituudella.

Flashback June 2015: Bill Maher & His Audience Laugh At Ann Coulter For Saying Trump Could Win Nomination | Video | RealClearPolitics

Ed. Lisätään vielä linkki tämän naisprofeeetan tietoihin wikipediassa.

Ann Coulter - Wikipedia, the free encyclopedia
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ann Coulter on häijy, kauhea ihminen jolla ei ole hiventäkään empatiaa ja jonka lausuntoja ei rajoita halu pysytellä totuudessa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Nooh, olisko ihan noinkaan. Se väkivalta kun ei rajoitu pelkästään poliittisiin juttuihin vaan joka suunnalla yhteiskunnassa. En susta tiedä, mutta on se pelottava ajatus, että noinkin merkittävä maa on koko ajan enemmän ja enemmän väkivaltaan suuntautuva ja poliittiset äärilaidat tuntuu lähinnä erkanevan toisistaan. Keskiverto amerikkalaiselta (tai no miten tämä edes määritellään) voi kysellä, että miltä nämä nykyiset suuntaukset tuntuvat.

Väkivaltaa siellä harjoittaa pääasiassa tämä "oikeamielisten" mielipidefasistien porukka. Tee-liikkeen hörhöt nyt huutelevat älyttömyyksiä, mutta nyrkit ojossa siellä on pääasiassa vain yhdellä ryhmällä, jota yksi jos toinenkin mediataho koittaa parhaansa mukaan suojella, jottei Trump vain saisi ihmisten sympatioita puolelleen.

Tee-liike on jo pitkän aikaa ollut yhtä tärähtänyt, mutta nyt median suojeluksen saattamana tämä "oikeamielisten" joukko on ryhtynyt väkivaltaiseksi, mikä on aiheuttanut lisääntyviä ongelmia.

Jotenkin osittain jopa kuvottavaa, että itket täällä siitä pelosta, että on ikävää, kun väkivalta lisääntyy, mutta samaan aikaan kiltisti ummistat silmäsi siltä tosiasialta eli mikä taho siellä sitä väkivaltaa harjoittaa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ann Coulter on häijy, kauhea ihminen jolla ei ole hiventäkään empatiaa ja jonka lausuntoja ei rajoita halu pysytellä totuudessa.

Arvon vilpertti; olen aivan samaa mieltä. Toisaalta etu- ja sukunimen vaihtamalla sama arvio voitaisiin antaa (lähes) kenestä tahansa yhdysvaltalaisesta poliitikosta tai poliittisesta kirjoittajasta. Poikkeuksista mieleen tulevat lähinnä Martin Luther King ja George Washington.

Ennustajan roolissa Coulter oli kuitenkin tällä kertaa oikeassa, eiks jeh? Tähän viittasi ensimmäinen linkitys.
 
Arvon vilpertti; olen aivan samaa mieltä. Toisaalta etu- ja sukunimen vaihtamalla sama arvio voitaisiin antaa (lähes) kenestä tahansa yhdysvaltalaisesta poliitikosta tai poliittisesta kirjoittajasta.

Samaa mieltä, ja tästä virkkeestäsi voi ihan huoletta jättää pois sanan "yhdysvaltalaisesta". Häijyys ja krooninen taipumus valehteluun eivät todellakaan ole poliitikolle haitallisia ominaisuuksia. Donald Trump on sikäli todella omituinen ehdokas, että joskus hän kertoo mielipiteensä ihan rehellisesti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jotenkin osittain jopa kuvottavaa, että itket täällä siitä pelosta, että on ikävää, kun väkivalta lisääntyy, mutta samaan aikaan kiltisti ummistat silmäsi siltä tosiasialta eli mikä taho siellä sitä väkivaltaa harjoittaa.

Vedät kyllä niin mutkia suoriksi joka puolelta, että se tässä lähinnä kuvottaa. Etenkin kun et näköjään edes lukenut viestiäni. Johan mitä painotin, että se väkivalta on lisääntynyt ihan helvetisti tuolla suunnalla viime vuosina ilman mitään poliittisia ponnahduslautojakin. Monessa paikoissa tilanne on paikallisella tasolla pirun räjähdysaltis. Köyhemmillä alueilla on koko ajan enemmän tyytymättömyyttä ja se lisää koko ajan väkivaltaisuuksia. Sitten kun siihen lisätään vielä tämänhetkinen poliittinen tilanne, joka on tuonut ihan uudet ryhmät samaan väkivaltaisuuden kierteeseen, niin alkaa olla soppa kunnossa.

Mutta en tästä viitsi jatkaa kun ei sinulla tunnu kauheasti kiinnostusta niitä viestejä lukea ja olet jo päättänyt että mitkä minun mielipiteeni ovat, vaikken niitä ole täällä edes esiintuonut. Jaa niin, ja kerrot luonnollisesti tilanteen herrana myös että mille ummistan silmäni ja mille en. Hieno mies (tai nainen).
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvoisat kananlento ja Steegil; tämä ketju käsittelee USA:n presidentinvaaleja. Mikäli kysymyksessä ei ole ehdokkaisiin tai vaalitilaisuuksiin kohdistunut väkivalta, kirjoituksenne eivät osu oikeaan ympäristöön. Sinänsä on mielenkiintoista käydä keskustelua sekä terrorismista että yhteiskunnallisesta väkivallasta USA:ssa, mutta niitä varten pitäisi avata oma ketjunsa (ellei sellaista ole jo perustettu).
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tarkoittaako muutamien merkittävien republikaanijohtajien irtautuminen Trumpin tukemisesta sitä, että demokraattien voitto on viimein todettu väistämättömäksi, ja nyt voidaan republikaanipuolueessa alkaa miettiä uutta strategiaa ja etsiä uusia nimiä seuraaviin tai sitä seuraaviin vaaleihin?
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvon finnjewel; kyseessä on koko viime aikojen GOP-eliitti; etujoukoissaan Bush 41, Bush 43, Mitt "Looser" Romney, Lindsey Graham sekä epäilyksen kera Paul Ryan. Trumpin asema on hieman hankala; toisaalta pitäisi toimia republikaanien soihdunkantajana marraskuun vaaleissa ja Clintonin kaatajaisissa - toisaalta pitäisi pitää hajurako GOP-eliittiin. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Ryanin kannalta pääasiallinen intressi on pitää edes edustajainhuone republikaanien hallussa, koska mikäli Trump häviää Clintonille, on olemassa suuri vaara siitä, että senaatin enemmistö menee samalla rykäisyllä.

Vielä voidaan spekuloida sillä, tuleeko kolmansien puolueiden kandidaatteja esiin joko kartan vasemmalla tai oikealla laidalla. Sekä Cruz että Sanders voivat vielä sotkea tilannetta ainakin siinä määrin, että ellei kansan äänin löydy voittajaa, lopullisen presidentin valinnan tekee edustajainhuone, minkä luoja kieltäköön.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
@Klose16 :lle onnittelut hyvästä arviosta jenkkien politiikan saralla, ainakin mitä republikaanien ehdokasasetteluun tulee.

Otetaan vastaan. Toki nythän se peli vasta varsinaisesti alkaa! Mutta hyvä ja viihdyttävä sekä kuten arvelit, jännittävä kisa tämä on jo ollut.

Presidentti Obamasta tulee olla kyllä huolestunut, toistelee taas aiemmin sanomaansa presidenttitehtävän vakavuudesta, tuo 7 vuoden pelleilyn ja totaalisesti petettyjen lupausten jälkeen. Sitäpaitsi jos muuri koko Meksikon vastaiselle rajalle ei ole vakava asia niin mikä sitten...
Tietysti tuossa kohtaa voisi luetella muutaman muunkin asian, kuten vaikka Venäjän joka on Obaman heittäessä huulta eristynyt vaarallisella tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Juuri muuten oli artikkeli, että näiden vaalien tulos ei todellisuudessa vaikuta Suomeen juuri mitenkään. Kunhan vain muistutan, jos ei itsestäänselvyys ollut vielä kaikille tuttu.

Jatkakaa toki, palaan asiaan sitten lähempänä äänestyksen muodossa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Arvon finnjewel; kyseessä on koko viime aikojen GOP-eliitti; etujoukoissaan Bush 41, Bush 43, Mitt "Looser" Romney, Lindsey Graham sekä epäilyksen kera Paul Ryan. Trumpin asema on hieman hankala; toisaalta pitäisi toimia republikaanien soihdunkantajana marraskuun vaaleissa ja Clintonin kaatajaisissa - toisaalta pitäisi pitää hajurako GOP-eliittiin. Elämme mielenkiintoisia aikoja.....
.

Itse itseäni lainaten: Barbaraa lukuun ottamatta koko Bushin klaani on nyt disendorsannut Trumpin. Jeb liittyi suvun muiden miesten seuraan ja ilmoitti, ettei äänestä sen paremmin Trumpia kuin Clintoniakaan. Mielenkiintoinen seurue Nukkuvien Puolueen jäseninä sukuhistoria huomioon ottaen. Linkkiä Politico-sivuston uutiseen.

Jeb Bush says he won't vote for Trump - POLITICO
 
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen näkökulma Clintonin suhteesta republikaaneihin:
“Candidate in race most like Bush and Cheney is Hillary Clinton,” says GOP strategist (salon.com)

Eräs jenkki ystävä on kovasti sitä mieltä, että koko Trumpin mukana olo on Clintonin klaanin juoni tehdä GOP:sta ja Hillaryn vastustajasta niin kauhistuttava vaihtoehto, että tämän voitto olisi päivänselvä. Sanders taas sekottaa pahasti pakkaa vaikka jäisikin pois loppusuoralta, sillä demokraattien sisällä on jo tapahtunut paljon hallaa.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Eräs jenkki ystävä on kovasti sitä mieltä, että koko Trumpin mukana olo on Clintonin klaanin juoni tehdä GOP:sta ja Hillaryn vastustajasta niin kauhistuttava vaihtoehto, että tämän voitto olisi päivänselvä.

Taitaa menna Clintonit sitten saman pesuveden mukana lollololol
 
Suosikkijoukkue
TPS
Taitaa menna Clintonit sitten saman pesuveden mukana lollololol

Toivon että menee, mutta saa nähdä...

Toisaalta jos Hillary tällä kuviolla saa merkittävän määrän republikaaneja taakseen, jotka lähes missä tahansa muussa tilanteessa olisivat henkeen ja vereen tukeneet omaa ehdokastaan, homma saattaa mennä juuri tuon ehdotetun salajuonen tavoitteen mukaan
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoinen näkökulma Clintonin suhteesta republikaaneihin:
“Candidate in race most like Bush and Cheney is Hillary Clinton,” says GOP strategist (salon.com)

Eräs jenkki ystävä on kovasti sitä mieltä, että koko Trumpin mukana olo on Clintonin klaanin juoni tehdä GOP:sta ja Hillaryn vastustajasta niin kauhistuttava vaihtoehto, että tämän voitto olisi päivänselvä. Sanders taas sekottaa pahasti pakkaa vaikka jäisikin pois loppusuoralta, sillä demokraattien sisällä on jo tapahtunut paljon hallaa.
Näitä salaliittohörhöjä aina riittää, et kai sinä mokomaa aivan oikeasti vakavissasi pohdi?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Toisaalta jos Hillary tällä kuviolla saa merkittävän määrän republikaaneja taakseen, jotka lähes missä tahansa muussa tilanteessa olisivat henkeen ja vereen tukeneet omaa ehdokastaan, homma saattaa mennä juuri tuon ehdotetun salajuonen tavoitteen mukaan

Salaliittoteorioihin en jaksa uskoa, mutta olisihan Clintonin valinnassa se hyvä juttu että jos republikaanejakin saa tuekseen, niin seuraava presidenttikausi ei välttämättä olisi nykyisen kaltaista hännänvetoa. Eli Clintonin aikana saatettaisiin saada tehtyä jonkinlaisia ratkaisujakin. Itse en kyllä Clintonista kovin välitä, mutta aina Trumppia parempi kuitenkin.

Arvoisat kananlento ja Steegil; tämä ketju käsittelee USA:n presidentinvaaleja. Mikäli kysymyksessä ei ole ehdokkaisiin tai vaalitilaisuuksiin kohdistunut väkivalta, kirjoituksenne eivät osu oikeaan ympäristöön.

Voisitko ensi kerran käyttää tageja, kun muuten tällaiset menee helposti ohi silmien. Mielestäni tuo ei kyllä ollut myöskään ohi aiheen, koska jotain nuo vaalitilaisuuksissa tapahtuneet väkivaltaisuudet heijastelevat. Mutta jätetään nyt tämä aihe tähän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan mielenkiintoisena anekdoottina: myös Filippiineillä populistinen Rodrigo Duterte on vahvoilla pressanvaaleissa. Kovin tutulta kuulostaa hänen kampanjansa, kun sitä vertaa Trumpin vastaavaan (ja miksei osin Sandersinkin). Eli Duterte haluaa profiloitua "järjestelmän" vastustajana ja on kohahduttanut erilaisilla suorasukaisilla kommenteilla pitkin kevättä.

Tosin Duterten kohdalla on ihan perustellusti syytä epäillä jopa haikailua diktaattorin pallille, jota Trump tuskin haikailee.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Esim. 2004 Euroopassa kannatettiin kovastikin Kerryä, ja mites siinä kävikään...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Trumpin suhteen on toki huomattava, että syksyllä tilanne muuttuu koska pelikenttä muuttuu - tähän asti hän kisannut aktiivien republikaanien äänistä, joista huomattavan osan muodostavat vihaiset keski-ikäiset valkoiset (etenkin miehet), mikä sattuu myös olemaan hänen luontainen ydinkannattajakuntansa. Syksyllä Trumpin pitäisi pystyä vetoamaan edes jossain määrin vähemmän vihaisiin, vähemmän valkoisiin ja vähemmän miehisiin kannattajiin. Tässä suhteessa nykyiset mielipidetutkimukset ovat poikkeuksellisen luotettavia, koska sekä Trumpin että Clintonin tuntemus äänestäjien parissa on huippuluokkaa, mikä yleensä ei ole tilanne näin varhain. Ja Clinton pärjää näissä mittauksissa erittäin hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös