Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 927
  • 3 327

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Toivotaan että trump kairaa näistä vaaleista voiton.

Ihan vain sen takia että huumoriahommia kaipaan.
Liian isot asiat kyseessa. Olisi se varmaan hauskaa jos kyseessa ei olisi noin tarkea positio. Apina tankin ohjaimissa olisi varmaan hauska kokeilu jossain eramaassa mutta new yorkin keskustassa ei niinkaan
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Voi tokkiinsa! Kun katsoo kokemuksen ja poliittisen älykkyyden valossa todennäköisimpiä tulevia puolueitten ehdokkaita niin vaalituloksesta tullee kaikkien aikojen jännittävin sitten 1964 Johnson - Goldwater - jännitysnäytelmän.....

Arvon Visiiri. Lyndon B. Johnson oli huolimatta Vietnam-epäonnistumisestaan paljon parempi presidentti kuin maineensa jälkimaailmassa on. Kansalaisoikeuslain läpimeno oli nimenomaisesti Johnsonin juttu ja hänen painostuksellaan senaatti saatiin hyväksymään tuo laki, joka oli perusta kaikelle sen jälkeiselle tasa-arvopolitiikalle USA:ssa. Vieläkin on pitkä tie kuljettavana, mutta kukaan joka on tutustunut USA:n oloihin vielä 1960-luvun alussa ei voi unohtaa Johnsonia. Goldwater oli mielestäni taas idiootti, mutta asiassa on mielenkiintoisinta se, miten GOP meni tämän äärikonservatiivin mukaan. Ted Cruzin voitto esivaaleissa olisi vastaava moka.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mitä voisi tapahtua? Maailma aivan fucked jo nyt.

Miten niin? Mihin vertaat?

Milla tavalla maailma on "aivan fucked up"? Koko ajan mennaan parempaan suuntaan, taytyy vaan ymmartaa ottaa hivenen laajempi perspektiivi ja miettia historiaa.

Itse en usko etta Trump tekisi oikeastaan mitaan merkittavaa presidenttiydellaan, ainoa asia jota naen hanen oikeasti ajavan on rikkaiden ylivalta koyhien kustannuksella viela enemman kuin ennen. Trumpilla ei ole aikomustakaan pitaa jarjettomia vaalilupauksiaan, han on vain kalastellut tyhmimman kansanosan aania olemalla julkisesti tyhma ja puhumalla heille merkittavista asioista. Ei Trump itse ole tyhma, han vain kayttaa hyvakseen aalioita.

Ihmetyttaa vaan ihmisten pohjaton typeryys....kun joku kalastelee aania jonkun asian molemmin puolin olemalla seka puolesta etta vastaan, luulisi sita saatana tyhmemmankin tajuavan etta kaveri puhuu mita halutaan kuulla. En nae huumoria siina jos maailman vaikutusvaltaisin maa aanestaa johtoon hahmon joka on SELKEASTI valheellisempi kuin kaikki vastustajansa tilastollisesti. Nakisin sen hirvittavana epaluottamuslauseena koko ihmisrodulle. Millainen pohjasakka tuollaista roskaa oikeasti tukee?
 

nikozwan

Jäsen
Ihmetyttaa vaan ihmisten pohjaton typeryys....kun joku kalastelee aania jonkun asian molemmin puolin olemalla seka puolesta etta vastaan, luulisi sita saatana tyhmemmankin tajuavan etta kaveri puhuu mita halutaan kuulla. En nae huumoria siina jos maailman vaikutusvaltaisin maa aanestaa johtoon hahmon joka on SELKEASTI valheellisempi kuin kaikki vastustajansa tilastollisesti. Nakisin sen hirvittavana epaluottamuslauseena koko ihmisrodulle. Millainen pohjasakka tuollaista roskaa oikeasti tukee?

Samaa mieltä. Ja tavallaan tässä kirjoituksesi viimeisessä osiossa ehkä vastasitkin siihen, että "miten niin maailma on fucked up". Onhan se nyt aika vituillaan, jos Trumpin tasoinen narsisti voidaan jotenkin nähdä kompetenttina kaverina hoitamaan maailmaan vastuullisinta poliittista virkaa. Toki näitä uhkakuvia maalaillessa on hyvä muistaa se, että ei se Yhdysvaltain presidenttikään ihan miten tahansa voi mellastaa, koska kongressin tuki tarvitaan useimpiin tärkeisiin päätöksiin, mutta on se silti melko pelottavaa, että tämän tason älykääpiö on edes varteenotettava kandidaatti.

Lainataan loppuun vielä Will Ferreliä, joka taannoin SNL:ssä G.W.Bushia näytellessään lausui jotenkin näin: "It's a pretty good plot twist that I turn out to be the smart one." Ei olisi tosiaan uskonut, että tulee Texasin Georgea ikävä kun katselee näitä tämän hetkisiä GOP frontrunnereita, Trumpia etunenässä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Samaa mieltä. Ja tavallaan tässä kirjoituksesi viimeisessä osiossa ehkä vastasitkin siihen, että "miten niin maailma on fucked up". Onhan se nyt aika vituillaan, jos Trumpin tasoinen narsisti voidaan jotenkin nähdä kompetenttina kaverina hoitamaan maailmaan vastuullisinta poliittista virkaa.

Kyse on kuitenkin vain ehdokkaasta, joka ei varmaankaan paase mihinkaan. Olihan siella esim. Vermin Supreme aiemmin joka tietysti sai olla ehdokas koska taytti kriteerit mutta ei mitaan mahdollisuutta voittaa. Vaikka lupasi ilmaiset ponit kaikille. Trump on vastaava, mutta hanen tapauksessaan ihmiset kannattavat "menestyksen brandia" jonka Trump on itselleen luonut, lahinna toistamalla sita etta han on rikas, menestyksekas ja kaikki mihin han koskee on "laadukasta". Totuus ei tietenkaan niin ole mutta silla ei ole merkitysta niille jotka tykkaavat vain fanittaa asioita. Vermin Supremen tapauksessa tuo menestysimago ei toimisi koska han kayttaa aitoa saapasta hattuna ja kantaa valtavaa hammasharjaa joka paikkaan, mutta ei siina toisaalta ole kauheasti eroa siihen etta pitaa kuollutta marsua paassaan ja vaittaa sen olevan omaa tukkaa, kuten Trump.

Trumpin tapauksessa saalittavaa on se etta hanen kannattajansa eivat ymmarra etta heita kusetetaan...he eivat yksinkertaisesti tarkista asioita tai lue (ne jotka osaavat) mitaan asiaan liittyvaa. Helppohan siina on sanoa etta on seka abortin vastustaja/rynnakkokivaarien myynnin jne kannalla, kun kukaan niista aalioista ei tarkista etta muissa yhteyksissa hanen kantansa on ollut taysin painvastainen. Asioista perilla olevat ihmiset eivat Trumpin kaltaista demagogia aanesta ja puhuvat hanta vastaan. Mistaan mitaan ymmartamattomat taas palvovat Trumpin autoritaarista, valheellista imagoa Alpha-uroksesta joka vain voittaa ja voittaa. Sita kuvaahan han yrittaakin myyda, todellisuuden tarkastaminen ei ole hankalaa normaalille ihmiselle koska informaatiota on nykypaivana saatavilla kaikille. Nama ihmiset eivat vain halua/osaa googlata juttuja.

Toki näitä uhkakuvia maalaillessa on hyvä muistaa se, että ei se Yhdysvaltain presidenttikään ihan miten tahansa voi mellastaa, koska kongressin tuki tarvitaan useimpiin tärkeisiin päätöksiin, mutta on se silti melko pelottavaa, että tämän tason älykääpiö on edes varteenotettava kandidaatti.

Joo no sehan tassa on kaikkein surullisinta etta iso osa Trumpin uhoamisista/lupauksista on ihan perustuslain vastaisia eivatka hanen kannattajansa ymmarra etta presidentilla ei ole sellaista valtaa. Han jatkaa edelleen sita "Meksiko maksaa muurin" retoriikkaa vaikka Meksikon presidentti sanoi ettei maa laita senttiakaan typeraan muuriin. Amerikkalaisten firmojen pakottaminen siirtamaan tuotantonsa kotimaahan, ensinnakin laitonta/mahdotonta ja toiseksi sietamattoman kallista kuluttajalle. 11 miljoonan ihmisen karkoittaminen kuukausissa, ISIS:n tuhoaminen nopeasti....kaikki nama ovat taysin jarjettomia paivaunia joita jotkut vaha-alyiset ottavat tosissaan kun eivat vaivaudu sen enempaa tarkistamaan onko se mitenkaan kaytannossa mahdollista.

Trumpia en alykaapioksi kutsuisi, fiksu jannuhan se on ja tietaa helvetin hyvin mita tekee. Kannattajat ovat niita alykaapioita koska eivat ymmarra miten Drumpf heita vedattaa. Aika harvalla olisi kanttia olla julkisesti asioista kahta, taysin painvastaista mielta ja kosiskella kannattajia molemmista leireista ilman sitoutumista kumpaankaan. Todella harvalla on kanttia valehdella julkisesti raikeasti, ja sitten kun asia tuodaan esille, lahtea ala-aste linjalle ja vittuilla kysyjan ulkonaosta jne. ja jattaa kysymyksen taysin vastaamatta. Hanen suosionsa tuntuu perustuvan siihen imagoon jonka han on luonut, hanen ei tarvitse selittaa ihmisille miten han saavuttaa nama laittomat/mahdottomat/hoyrypaiset lupauksensa...heille riittaa etta "because I said so" sellaiselta henkilolta jonka he virheellisesti kokevat auktoriteetiksi ja menestyjaksi. Henkilokultti, sitahan tama on.
 
Viimeksi muokattu:

nikozwan

Jäsen

Hyvää pohdintaa. Olet varmasti oikeassa siinä, että Trumpin ydinjoukko tosiaan on porukkaa, joka tykkää vain heiluttaa plakaateja, kuulua osaksi "jotain" ja uskoa sokeasti siihen, että kaikki hänen satunsa pitävät totta. Ja sekin on totta, ettei tosiasioiden tarkistaminen kuulu tämän joukkion vahvuuksiin. Media tosin tekee tätä fact checkingiä ihan tarpeeksi heidän puolestaan, mutta taitaa olla lähinnä liberaalimman median puolella, ja se taas ei juuri heitä tavoita. Mutta vielä enemmän kyse taitaa olla siitä, että heitä ei kiinnosta. Ajatus mennee jotenkin näin: "Koska kaikki poliitikot valehtelevat kuitenkin, on ihan ok, että Trump valehtelee myös, koska ainakin hän tekee sen A) häpeilemättä ja B) hauskasti." Sitten on tietysti ihan reilu annos vain sitä, että Trump yksinkertaisesti sanoo ne asiat, mitä porukkaa haluaa kuulla. Tätä populistista taktiikkaa kannattaa aina hyödyntää silloin, kun poliittisessa kentässä on isoja äänestäjämassoja, jotka ovat tyytymättömiä.

Olen itsekin tuuminut, että varmasti se on tuo Donaldin menestys, minkä takia häntä rakastetaan. Tarttis varmaan olla amerikkalainen, että voisi ymmärtää tuota logiikkaa. Itse olen varmaan liian left to the center, mutta mun olisi vaikea luottaa Trumpin juuri tuon menestyksen takia. Enkä tarkoita sitä, että menestymisessä olisi mitään vikaa tai pahaa, mutta Trump on tottunut nimenomaan ajamaan vain ja ainoastaan omaa etuaan. Siksi ajattelisin, että hän on vähintäänkin epäluotettava poliitikko.

Ja joo, olet kyllä oikeassa siinäkin, ettei Trump varsinaisesti "älykääpiö" ole, vaikka kyllä hänen tietämättömyytensä välillä on miltei Sarah Palinmaista luokkaa. Mutta totta kai hänellä on bisnesälyä ja jonkinlaista perverssiä karismaa. Mutta en kyllä näe hirveästi merkkejä sellaisesta älystä, josta politiikassa olisi hyötyä. Edes (tai ehkä varsinkaan) talouspolitiikassa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ja joo, olet kyllä oikeassa siinäkin, ettei Trump varsinaisesti "älykääpiö" ole, vaikka kyllä hänen tietämättömyytensä välillä on miltei Sarah Palinmaista luokkaa. Mutta totta kai hänellä on bisnesälyä ja jonkinlaista perverssiä karismaa. Mutta en kyllä näe hirveästi merkkejä sellaisesta älystä, josta politiikassa olisi hyötyä. Edes (tai ehkä varsinkaan) talouspolitiikassa.

Pidan hyvin todennakoisena etta Trumpin tietamattomyys/ymmartamattomyys joissain aiheissa on taysin laskelmoitu liike. Todella helppo tapa valttaa kysymyksia joihin ei poliittisesti kannata vastata. Vastaamattomuudella aanestaja ei tarkkaan tieda kantaa ja aanestaa tunnepohjalta, joka taas palvelee miesta jolla on (ansaitsematon) maine menestyjana ja voittajana. Trumpilla ei ole oikeaa vaaliohjelmaa vaan sloganeita jotka kosiskelevat mediaa kirjoittamaan hanesta ja ihmisten aanestavan tunnettua nimea joka takaa laadun (ihmisten mielissa, ei todellisuudessa ).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Trumpin suosioon liittyy epäilemättä paljon asioita joita on vaikea edes ymmärtää ulkoa päin. Jo kauan ennen näitä vaaleja Jenkeissä on ollut vitusti ihmisiä jokta uskovat mitä tahansa mitä Donald Trump sanoo koska Trump on vitun rikas. Tätä puolta voi olla varsinkin täältä Suomesta käsin hankala käsittää. Puku päällä rynnivät wall street - pyrkyrit ihailivat Trumpia jo 80 - luvulla, näille köyhemmille ja koulutetummille hän saattaa olla jopa verraten uusi hahmo.

Kaikkein vaarallisinta Trumpissa onkin juuri kuvitelma rahan kaikkivoipaisesta voimasta. En tiedä onko hän oikeasti fiksu vai tyhmä, mutta varmaa on, että hän elää jossakin ihan omassa todellisuudessaan ja tämä todellisuus on jotain mihin moni muukin tahtoisi päästä.
 

Morgoth

Jäsen
Trumpin suosioon liittyy epäilemättä paljon asioita joita on vaikea edes ymmärtää ulkoa päin. Jo kauan ennen näitä vaaleja Jenkeissä on ollut vitusti ihmisiä jokta uskovat mitä tahansa mitä Donald Trump sanoo koska Trump on vitun rikas. Tätä puolta voi olla varsinkin täältä Suomesta käsin hankala käsittää. Puku päällä rynnivät wall street - pyrkyrit ihailivat Trumpia jo 80 - luvulla, näille köyhemmille ja koulutetummille hän saattaa olla jopa verraten uusi hahmo.

Asian voi myös kääntää niin että Hillaryn voi ajatella olevan jonkinlainen Wall Streetin "luomus" ja kärjistetysti voi kysyä paljonko taustavaikuttajat häntä ohjailevat. Hän joutuneen selittämään omiaan ja miehensä Wall Street-kytköksiä varmaan myöhemmin. Tästähän Trumpin sekä Sandersin suosio hyvin pitkälle on kiinni, että näihin taustavaikuttajiin ollaan kyllästytty tai koko poliittiseen järjestelmään. On hirveästi ihmisiä, jotka pitävät liittovaltiota aivan yhtenä perkeleenä ja kaikkea siihen liittyvää todella epäilyttävänä. Trump kuitenkin omillaan rahoillaan (oli ne nyt tulleet perimällä tai miten tahansa), joten hän on siinä mielessä riippumaton. Sen takia en ihan ymmärrä tuota pointtia, että Trumpin ja rahalla pääsee yhdistetään. Mielestäni suosio on juuri tuo tyytymättömyys. Esim. Bushin kampanja maksoi yli 100 miljoonaa eikä johtanut mihinkään. Se raha ei vain ole niin näkyvillä eivätkä itse ehdokkaat ole niin rikkaita kuin Trump.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Trump kuitenkin omillaan rahoillaan (oli ne nyt tulleet perimällä tai miten tahansa), joten hän on siinä mielessä riippumaton. Sen takia en ihan ymmärrä tuota pointtia, että Trumpin ja rahalla pääsee yhdistetään. Mielestäni suosio on juuri tuo tyytymättömyys. Esim. Bushin kampanja maksoi yli 100 miljoonaa eikä johtanut mihinkään. Se raha ei vain ole niin näkyvillä eivätkä itse ehdokkaat ole niin rikkaita kuin Trump.

Puhutko tässä kampanjoinnista? Trump ei todellisuudessa ole käyttänyt kuin muutaman miljoonan omia rahojaan, jos sitäkään, sillä osa näistä rahoista on vain lainattu kampanjalle.
 

Morgoth

Jäsen
Puhutko tässä kampanjoinnista? Trump ei todellisuudessa ole käyttänyt kuin muutaman miljoonan omia rahojaan, jos sitäkään, sillä osa näistä rahoista on vain lainattu kampanjalle.

Oli kai tarkoitus vain todeta, että Trump ei mielestäni ole suosiotaan ostanut rahalla. Varmaan ääniä tulee niiltäkin, jotka arvostavat hänen omaisuutta ja "menestystä" bisneksessä, mutta uskoisin että tyytymättömyys on se suurin syy.

Tuossa muuten ihan mielenkiintoinen tilasto miten paljon ehdokkailla rahaa on toistaiseksi kulunut.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... uskoisin että tyytymättömyys on se suurin syy.
.

Näin asia on ja keinot tuon tyytymättömyyden valjastamisen ovat olleet vihanlietsonta, päämäärättömät heitot ja vulgaari kielenkäyttö. Millä aikataululla rakennetaan muuri rajalle, millä aikataululla ISIS tuhotaan ja useita muita
Trumpin lupauksia, joista jo nyt tietää, että eivät pidä paikkaansa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tuossa muuten ihan mielenkiintoinen tilasto miten paljon ehdokkailla rahaa on toistaiseksi kulunut.

Joo, Donnie jyrää rikkaalla rahalla ja Hillary kerää BJ-Billin kanssa pulloja ghetossa ja syö sipulisoosia, jotta köyhän taistelu rahan valtaa vastaan voitetaan. Näin ne demarien ja suvaitsevaisten luomat mielikuvat heittävät häränpyllyä todellisuuden kanssa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Joo, Donnie jyrää rikkaalla rahalla ja Hillary kerää BJ-Billin kanssa pulloja ghetossa ja syö sipulisoosia, jotta köyhän taistelu rahan valtaa vastaan voitetaan. Näin ne demarien ja suvaitsevaisten luomat mielikuvat heittävät häränpyllyä todellisuuden kanssa.

Mielestäni tässä yhteydessä kyllä mielenkiintoisin mielikuva&todellisuus -vertailu on siinä, että samaan aikaan kun Trump kertoo "rahoittavansa koko kampanjan itse", niin hän ei ole käyttänyt kuin hyvin vähän omaa rahaa, vaan samoilla "paina nappia ja lahjoita"- keinoilla Donaldkin on rahansa kerännyt.

Tuossa on myös luonneristiriita, jotenkin luulisi ehdokkaan, jolla on päähänpinttymä omaisuutensa olemisesta tuplasti todellisuutta isompi, haluavan näyttää ihmisille, että todella olisi varaa tuhlata kampanjaan.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tuossa on myös luonneristiriita, jotenkin luulisi ehdokkaan, jolla on päähänpinttymä omaisuutensa olemisesta tuplasti todellisuutta isompi, haluavan näyttää ihmisille, että todella olisi varaa tuhlata kampanjaan.

Trump pelaa jo yleistä vaalia, eli tulee kertomaan miten on kampanjoinut "under budget whole time", mikä tietysti symboloi rahankäyttöä presidenttinäkin vs. Hillary joka on joutunut jo esivaalissa käyttämään valtavan summan rahaa. Tällä isolla tarinalla on toki jo pitempiaikainen pohja mikä tekee siitä uskottavan.

En toki viitsi kaikkea Trumpin henkilökohtaisesti tuntevana vielä paljastaa, kivahan analyysejä täältä on lukea joten palataan seuraavaksi vaikka supertiistain tiimoilta konkreettisten vaalitulosten osalta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Trump kuitenkin omillaan rahoillaan (oli ne nyt tulleet perimällä tai miten tahansa), joten hän on siinä mielessä riippumaton. Sen takia en ihan ymmärrä tuota pointtia, että Trumpin ja rahalla pääsee yhdistetään. Mielestäni suosio on juuri tuo tyytymättömyys.

Totta kai tyytymättömyydellä on vaikutuksensa, mutta kerropa koska a) Yhdysvalloissa oltaisiin oltu tyytyväisiä liittovaltioon ja b) koska tällä tyytymättömyydellä ei olisi yritetetty ratsastaa?

Trump korostaa joka ikisessä käänteessä itse ansaittuaan varallisuuttaan ja kun hänen äänestäjiltään kysytään syytä Trumpin suosimiseen, löytyy täysin sama tekijä monelta taustalta. Lisäksi kuten jo totesin, Trump oli tiettyjen piirien idoli jo 80 - luvulla. Toimintapa ja retoriikka ovat edelleen samat, tavoite ja kohdeyleisö ovat muuttuneet.

Hillaryn rahoitukseen en ottanut edes kantaa enkä epäile etteikö sieltä löytyisi hämäriä asioita. Pohdiskelin vain yleisellä tasolla Trumpin suosion syitä. Jenkeissä on ok rikastua keinolla millä hyvänsä ja myös kerskailla menestyksellä jos sitä sattuu saavuttamaan. Tämä on varsinkin suomalaisesta vinkkelistä asia jota voi olla vaikea ymmärtää.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Ohessa pari linkkiä viimeaikaiseen uutispuuroon, jotka saattavat kiinnostaa meilläkin. Trump on palkannut Mike Huckabeen (Arkansasilainen republikaanien ex-ehdokas) tyttären Sarah Huckabee Sandersin kampanjansa Senior Adviser -tehtävään. Mikä merkitys tällä seikalla on Arkansasin tasaisen kisan kannalta? CNN on myös uutisoinut, että Rubio on 16 pinnaa Trumpia jäljessä omassa kotivaltiossaan. Mitä ihmettä?

Donald Trump hires Mike Huckabee's daughter as senior adviser - CNNPolitics.com

Toinen kysymys. Miten on mahdollista, että 81 prosenttia republikaanien todennäköisistä äänestäjistä pitää Trumpia GOP-presidenttiehdokkaana? Linkki Rasmussen Reports -mediatutkimusyhtiön sivustolle.

Trump Change - Rasmussen Reports™
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En kyllä ole kuullut, että kenelläkään olisi tällaista mielikuvaa ollut.

Niin, tarkoitan tällaista yleistä demari-mielikuvaa. Muistaen esim. täällä meillä sen säälittävän SAK:n Oiva Lohtander-mainoksen, köyhän veri valuu-höpötykset, ym.. Sitten kun timorädyt, kaikainulaiset, ym.. ryyppäävät ja elostelevat duunarien rahoilla, kyse on taistelusta porvareita vastaan ja niinpäinpois.
 

Morgoth

Jäsen
Näin asia on ja keinot tuon tyytymättömyyden valjastamisen ovat olleet vihanlietsonta, päämäärättömät heitot ja vulgaari kielenkäyttö. Millä aikataululla rakennetaan muuri rajalle, millä aikataululla ISIS tuhotaan ja useita muita
Trumpin lupauksia, joista jo nyt tietää, että eivät pidä paikkaansa.

Onhan monta kertaa Patton ja MacArthur mainittu monesti hänen puheissaan ja veteraanien asiat. Mitäköhän todellisuudessa tarkoittaa? Sotaretki Syyrian kuulostaa katastrofilta. Tosin sitähän moni toivoo. Tosin todellisuuden nimissä on myös sanottava, että Rubio myös puheissaan Virgianiassa uhannut murskata terroristit ja tuoda heidät Guantanamoon. Onko vain enemmän epätoivoista puhetta ennen tätä päivää vai ihan todellisia suunnitelmia? Onhan siellä puhuttu myös Trumpin pienistä käsistä ja siitä että se on merkki epäluotettavuudesta sekä rusketuksesta joka estää Trumpia hikoilemasta (Trump väitti että Rubio hikoilee älyttömästi väittelyissä). Olisi hauskaa nähdä, jos Stubb ja Soini kävisivät samanlaista keskustelua ensi vaaleissa.

Trumphan on nyt myös joutuvat kiusallilseen valoon David Duken and Ku Klux Klanin kanssa. Tosin hauskaahan on, että Trumpin tytär on juutalainen nykyään. Ja eilen Virgianiassa Trumpin vaalitilaisuudessa oli myös mustat osoittaneet mieltä ja jonkinlainen kahakka siellä ollut, että kaikenlaista näyttää tapahtuvan.
 

Morgoth

Jäsen
Totta kai tyytymättömyydellä on vaikutuksensa, mutta kerropa koska a) Yhdysvalloissa oltaisiin oltu tyytyväisiä liittovaltioon ja b) koska tällä tyytymättömyydellä ei olisi yritetetty ratsastaa

Ei kenties tälläisessä mittakaavassa, kun ottaa Trumpin lisäksi vielä huomioon Cruzin. Ovathan teekutsuilijat lisääntyneet merkittävästi Obaman kaudella. Lisäksi nuoremmat eivät kenties ole enää niin riippuvaisia mediasta vaan ovat somessa, jossa esim. Sanders taitaa olla jonkinlainen ilmiö.

Jenkeissä on ok rikastua keinolla millä hyvänsä ja myös kerskailla menestyksellä jos sitä sattuu saavuttamaan. Tämä on varsinkin suomalaisesta vinkkelistä asia jota voi olla vaikea ymmärtää.

Onneksi muualla ei rikastuta keinolla millä tahansa vaan pelkästään USAssa. Tässäpä hyvä uutinen suomalaisen yritysjohtajan korkeasta moraalista. Toki täällä nyt ollaan niin helvetin kateellisia naapurin uudesta autosta ja Sipiläkin ollut erittäin hiljaa omaisuudestaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onneksi muualla ei rikastuta keinolla millä tahansa vaan pelkästään USAssa.

Näinhän en suinkaan väittänyt, kunhan totesin että jenkeissä tuo puoli on korostuneemmin esillä kuin Suomessa, ja että Trump on luonut alun alkaenkin henkilöbrändiään tämän merkityskentän ympärillä. Tämä selittää ainakin osan siitä suosiosta jota ulkopuolelta voi olla vaikea ymmärtää.
 

nikozwan

Jäsen
Taloustaantuman jälkimainingeissa tavallisen sukankuluttajan frustraatio Wall Streetiä kohtaan on enemmän kuin ymmärrettävää, ja vaikkei rahasta (lue: taloudesta) näissä vaaleissa niin paljon puhutakkaan, niin kyllä se huoli uudesta taantumasta varmasti siellä painaa. Ironista on se, että Trumpin kuvitellaan olevan vastaus tähän, koska hän on "omavarainen". Kansa varmaan kuvittelee, että Trump maksaa kaikki liitovaltionkin menot sitten pressaksi tultuaan omasta pussista. Paitsi muurin, jonka maksavat meksikolaiset. Ja jos amerikkalaiset äänestäjät oikeasti haluaisivat hillitä Wall Streetiä, ainoa keinohan siihen on regulaatio, ja siihen Trumpista on vielä vähemmän kuin Hillarystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös