Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

  • 391 430
  • 3 327

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Trumpin taustavaikuttajista ei ole paljon ollut arvailuja. Voidaan spekuloida vaikka sillä, että kuinka paljon demokraatit maksoivat Trumpille siitä, että tämä saa republikaanien rivit hajalle...

Vitsi alkaa vanhentua kovaa vauhtia, viimeistään kun lähestytään marraskuuta. Josko olisi vaihteeksi taas tukkakuvien vuoro.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Ovathan nämä Suomenkin kannalta todella mielenkiintoiset vaalit. Clintonin voiton puolesta löisin yhä vetoa, mutta Trumpin voittoa en koe enää mahdottomuudeksi kuten vaikka kolme-neljä kuukautta sitten. Jos taivaankappaleet ovat oikeassa asennossa ja Trump saa tehokkaasti esitettyä itsensä "omana miehenään" verrattuna Wall Streetin nuorassa olevaan Hillaryyn niin kuka tietää? Paljon on turhautumista ja vihaa "establishmenttia" kohtaan ja kukapa sitä edustaisi enemmän kuin Hillary Clinton? Kysymys lienee lähinnä, että onko tuota vihaa marraskuussa tarpeeksi Clintonin häviötä varten.

Ja jos Trump voittaisi, niin hyvin vetäytyvää ja isolationistista ulkopolitiikkaahan hän tuntuu USA:lle väläyttelevän. Ei USA varmaan pystyisi Nato-velvollisuuksista vetäytymään Trumpinkaan presidenttikaudella, mutta ei äijä tunnu kauheasti piittaavan esimerkiksi Ukrainan tapahtumista, vaan kutsuu sitä puhtaasti eurooppalaiseksi konfliktiksi. Lisäksi Trump ei vain hyväksy Putinia vaan suoranaisesti myötäilee ja tukee häntä: hänhän mm. kysyi, että onko kenelläkään muka todisteita siitä, että Putin on ketään journalistia tappanut. Jos Trump ei suoranaisesti ihaile Putinia niin ainakin (kenties aivan oikein) kokee hänet avaintekijäksi Syyrian kriisin ratkaisemisessa.

Jos Trump valitaan presidentiksi, nähdään enemmän maailmannäyttämöltä vetäytyvä Yhdysvallat ja Putinin Venäjää enemmän myötäilevä, kenties jopa sen kanssa veljeilevä Yhdysvallat. Maailmanrauhan kokonaistilanteen kannalta tämä voisi olla hyväkin juttu, mutta vaikkapa baltialaisena en kovin vesi kielellä tätä tilannetta odottelisi. Eikä ajatus täältä Suomestakaan käsin aivan vaarattomalta tunnu. Milloin tuollainen vaikka Euroopan turvallisuustilanteesta vähät välittävä USA olisi viimeksi nähty? Joskus 20-30-luvulla?
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Koko tähän kuvioon liittyy sellainen aika mielenkiintoinen paradoksi, että presidenttikisan 2016 hiljalleen startatessa, ehkä tuossa pari vuotta sitten, oli Hillaryn taivaalla myös synkkiä pilviä, sillä tietyillä avainalueilla perinteisesti demokraatteja äänestävät suhtautuivat häneen karsaasti.

Tämän takia republikaaneilla katsottiin olevan mahiksia tehdä säröä demokraatti-rintamaan, mutta juuri nyt näyttää siltä, että Trump saattaa voittaa ja vaikea nähdä häntä sellaisena, joka veisi niitä perinteisiä, maltillisten demokraattien ääniä.

Nojaa. Mitä olen seurannut jenkkien keskustelua vaaleista Redditissä, joka on erittäin Pro-Sanders ja hyvin anti-Clinton, niin siellä on kyllä monia jotka kannattavat Sandersia ja vaaleissa äänestäisivät Trumppia mieluummin kuin Hillarya. En tiedä mainitsinko jo täällä, mutta MSNBC haastatteli ihan TV:ssä jotain Sandersin kannattajaa ja kysyivät että jos vaaleissa on vastassa Trump ja Clinton, niin kumpaa äänestäisit. Tuli kuin apteekin hyllyltä että Trumppia.

Täällä Jatkoajassa ei pikaisen selailun perusteella huomata erittäin vahvaa anti-establishment narratiivia, joka on etenkin nuorten parissa voimassaan. Moni joka kannattaa Sandersia on sen takia valmis äänestämään Trumpia, koska Trump ei ota lahjoituksia kolmansilta osapuolilta toisin kuin Clinton, joka on pitänyt yksityisiä puheita Goldman Sachsin johtoportaalle (joiden sisältö on herättänyt mielenkiintoa). Trumpin vahvuus on juuri tämä, että hän voi vakuuttaa kansalle olevansa vain heidän asiallaan eikä pankkien taskussa ja tätä hän on jo nyt käyttänyt aseenaan, mikä varmasti tulee nousemaan narratiivina itse vaaleissa.

Suosittelen vaikka selaamaan Reddittin poliittista keskustelua. Se on nuorten suosiossa, joten se ei täysin kattavaa kuvaa anna, mutta silti osoittaa miten huono maine Hillarylla on jo ennestään taakkana. Ei Clinton Trumppia noin vain voita. Eräs politiikkatieteiden professori ennusti omalla kaavallaan Trumpin voittavan helposti Hillaryn ja Trumpin olevan presidentti 97% varmuudella. Tuo kaava oli ennustanut oikein lähes kaikki vaalit 1970-luvulta alkaen.

On myös aika varmaa, että jopa ne republikaanit, jotka eivät Trumpista pidä, tulevat äänestämään häntä. On minusta aika outoa ja älyllisesti epärehellistä muka väittää joidenkin tiukkojen konservatiivien jäävän kotiin mököttämään kun eivät tykkää Trumpista. Sehän olisi helkkari vieköön vain ääni Hillaryn voitolle ja Hillarya he vasta perhana inhoavat! Republikaanit saavat varmasti suurimman osan väestään äänestämään Trumppia, koska vaihtoehtona on antaa Hillarylle vallankahva ja mahdollisuus päättää jopa neljä Supreme Courtin jäsentä. Se olisi katastrofi republikaaneille ja se ei tule tapahtumaan. Heidän on pakko mennä Trumpin mukana, koska se on puolueenkin etu.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ylellä pyörinyt Trumpin-dokkari on kyllä ihmeellinen,enkkujen tekemä mutta ideana tuntuu lähinnä olevan Trumpin mustamaalaus kun sillä olisi nyt jotain merkitystä.
 

Ignoramus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden Pallo
Toivoin alunperin Rand Paulin ottavan republikaanien ehdokkuuden, mutta ei ollut kyllä lähelläkään. Rand keskittyi alkuun mediahuoraamaan Trumpia haukkumalla, ja mielestäni siihen hänen kampanjansa kaatuikin. Trump on tietyllä tavalla ilmiselvä sirkuspelle, joten kutsumalla häntä pelleksi haaskaat vain aikaasi.
Rand olisi voinut ottaa vähän enemmän oppia isältään ja olla alusta lähtien oma itsensä ja seistä vahvasti mielipiteidensä takana.

Trump on pelle, mutta republikaanien puolelta hän on ainut varteenotettava ehdokas. Rubio on virnuilemaan oppinut robotti ja sitä toista kuubalaisperäistä kaveria en edes uskalla ajatella Yhdysvaltojen presidenttinä.

Demokraateilla on tarjota ehdokkaaksi joko totaalinen psykopaatti tai juutalainen sosialisti.

Voin vain toivoa, että Trump ja Sanders olisivat lopulta vastakkain. Ihan sama kumpi valittaisiin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Amerikkalaisten kommentaattoreiden mielenkiintoinen huomio on ollut se, että Obamaa kannattanutta yleistä innostusta vastaava aaltoliike on tällä kerralla GOP:n puolella. Demokraatit eivät paljasta caucasusten osallistujamääriä, joten pelkän prosenttijakautuman perusteella vaarin/mummon välisestä virkkausottelusta voida vielä tehdä johtopäätöksiä vaalien äänestystiheyksiin.

Republikaanien esivaali-innostus on tosiaan suurempi kuin demokraattien. Mutta sitä en unohtaisi, että tämä johtuu pitkälle Trumpista niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä - sinne tulee myös paljon äänestäjiä vastustamaan Trumpia, joka ei ole vielä yhdessäkään vaalissa saanut enemmistöä äänistä. Samoin hänen ehdokkuutensa aktivoisi demokraattien merkittäviä äänestäjäryhmiä syksyllä. Vaikea puolestaan nähdä, että kovin moni Sandersin kannattaja oikeasti siirtyisi Trumpin leiriin vaikka mitä sitten kiihkeiden esivaalien tuoksinassa sanottaisiin.

Lähinnä voisi kuvitella, että Trumpin valinnan voisivat pelastaa ulkoiset tapahtumat: esim. talousromahdus tai dramaattinen terrori-isku USA:n maaperällä - kumpikaan näistä ei ole mikään mahdottomuus muuten.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Ylen aamutv:n asiantuntijan mukaan Trump on huono esiintyjä eikä hänen linjansa ole selvä. LOL!

Rubio on virnuilemaan oppinut robotti ja sitä toista kuubalaisperäistä kaveria en edes uskalla ajatella Yhdysvaltojen presidenttinä.

Demokraateilla on tarjota ehdokkaaksi joko totaalinen psykopaatti tai juutalainen sosialisti.

Ihan parhaat kuvaukset, mitä täällä on näkynyt ja varmaan tuleekaan näkymään.
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Johtunee siitä että suomalaisen median keskeinen asemapaikka Jenkeissä on Washington. Sikäläiset eivät pidä Trumpista, se on kyllä käynyt monesta lehtijutusta selväksi.

Itselleni on kyllä ollut yllätys se, että monet suomalaisetkin fanittavat Trumpia kun ottaa huomioon millainen riski hänen valintansa voisi olla Suomenkin turvallisuustilanteelle.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Itselleni on kyllä ollut yllätys se, että monet suomalaisetkin fanittavat Trumpia kun ottaa huomioon millainen riski hänen valintansa voisi olla Suomenkin turvallisuustilanteelle.

No, ehkä padassa pyörii jo niin monenlaista uhkaa, että ei siinä yksi Trumppi enää paljon paina. Ja on taas mielenkiintoista, että turvallisuus on taas yht´äkkiä pop, kun lyödään Amerikan Rautakorven naamari pöytään. Kuitenkin sama porukka vaatii puolustusvoimien lopettamista (esim. Kokoomusjohtoinen Ohi On-kansalaisaloite), rajat auki, ym... Pakolaisten mukana tulleet ISIS-terroristit eivät ole mikään uhka, eikä Ulko-poliittisen Instituutin mukaan sellaisia oikeasti edes ole, persujen punahilkka-juttuja vaan. Pl. terroristikaksoset ja Porin tekuterroristi, joka jo tietojen mukaan viettää mukavaa aikaa 70 neitsyensä kanssa.

Trumpin mahdollinen valinta ja Soldiers Of Odin, siinä Suomen suurimmat uhkat turvallisuudelle.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Republikaanien esivaali-innostus on tosiaan suurempi kuin demokraattien. Mutta sitä en unohtaisi, että tämä johtuu pitkälle Trumpista niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä - sinne tulee myös paljon äänestäjiä vastustamaan Trumpia, joka ei ole vielä yhdessäkään vaalissa saanut enemmistöä äänistä. Samoin hänen ehdokkuutensa aktivoisi demokraattien merkittäviä äänestäjäryhmiä syksyllä........

Toistaiseksi on pidetty neljät GOP-esivaalit, joista Trump on saanut suurimman osan äänistä kolmessa ja Cruz yhdessä. Erityisesti Trumpin ääniosuus Nevadassa oli merkittävä. Vaaligallupit ennen Supertiistaita lupaavat suurinta osaa äänistä Trumpille useimmissa osavaltioissa (jaossa huomenna 155 delegaattia), mutta on totta, ettei Trump ole saanut äänistä 51 prosenttia missään. Ei ole tosin kukaan muukaan GOP-ehdokas, joita on vielä kehissä sen verran useita, ettei kukaan republikaaniehdokkaista tule saamaan huomenna missään 51 prosenttia äänistä (Trumpin parhaat keskiarvot Tennessee ja Massachusetts, molemmat noin 40 pinnaa) toisin kuin Hillary Clinton, jolla ei ole enää kuin yksi varteenotettava vastaehdokas. On mielenkiintoista seurata, kenelle tällä kertaa kellot soivat. Kasich? Carson? Rubio?

RealClearPolitics - March 1 Republican Primaries and Caucuses
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No, ehkä padassa pyörii jo niin monenlaista uhkaa, että ei siinä yksi Trumppi enää paljon paina.

En osaa sanoa miten itse kukin asian kokee, mutta ihan sama - mentaliteettia minun on vaikea ymmärtää. Putinia ja tämän toimintapoja ihaileva Usa:n presidentti tuskin on millään tavalla hyväksi yhtään kenellekään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tiedä sitten, ehtiikö Rubio enää horjuttamaan Donaldia, mutta kyllä noita galluppeja katsellessa tulee mieleen, että on aika jäätävää settiä joltain Kasichilta olla edelleen mukana vaaleissa. Tulee mieleen joku tahallinen sabotaasi, että varmasti äänet hajaantuvat, sillä vaikea se on uskoa Kasichin uskovan täysillä omaan ehdokkuuteensa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En osaa sanoa miten itse kukin asian kokee, mutta ihan sama - mentaliteettia minun on vaikea ymmärtää. Putinia ja tämän toimintapoja ihaileva Usa:n presidentti tuskin on millään tavalla hyväksi yhtään kenellekään.

Jos pelkästään ulkopolitiikkaa tarkastellaan, niin todennäköisesti Suomelle ja muille länsimaille paras presidentti olisi ollut joku maltillisemmista republikaaneista. Sanders on vetäytyvä protektionisti ja Hillarykin on luvannut jatkaa Obaman linjalla. Toisessa ääripäässä sitten Trump, jota ei varmaan kannata päästää leikkimään jenkkien armeijalla.

Sisäpoliittisesti jos jenkit ajattelevat asioita tarkemmin, niin kyllähän heidän kannattaa valita demokraatti-presidentti.
 

Morgoth

Jäsen
On mielenkiintoista seurata, kenelle tällä kertaa kellot soivat. Kasich? Carson? Rubio?

Kaiken järjen mukaan Kasichin ja Carsonin uskoisi lopettavan tiistain jälkeen. Rubion uskoisin jatkavan vielä, mutta viikonlopun (silloin äänestetään 9 osavaltiossa) jälkeen varmaan vakava mietinnän paikka, jos menestystä ei ole tullut.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kyllä minä odotan Trumpin valinnan jälkeen tapahtuvan valtaisaa liennytystä Yhdysvaltain ja Venäjän suhteessa. Pojat käyvät metsästämässä karhuja ilman paitaa tai harrastavat jotain muita maskuliinis-konservatiivisia aktiviteetteja niin kyllä siinä veljeys lisääntyy kansojenkin välillä. Vuosituhnannen bromance on tulossa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Voi tokkiinsa! Kun katsoo kokemuksen ja poliittisen älykkyyden valossa todennäköisimpiä tulevia puolueitten ehdokkaita niin vaalituloksesta tullee kaikkien aikojen jännittävin sitten 1964 Johnson - Goldwater - jännitysnäytelmän.....
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Little-Marco menettänyt äänensä. Kirjaimellisesti. Hillary varmaan pitää vahtikoiransa Billin rinnalla loppuun asti, hänellä kun on sentään kokemusta käheänä karjumisesta. Ei ole kovin vaikeata ennustaa, että nykysetupilla Clintoneiden mafian on pakko lähteä Trumpin kimppuun aggressiivisesti. Mehän tiedetään miten siinä käy.
 

nikozwan

Jäsen
Huvittaa lukea noita The Donaldin kommentteja tuosta KKK-jupakasta. Näissä Trumpin on kyllä oltava suht tarkkana, on nimittäin pieni potentiaalinen liukumiina lähteä liikaa kosiskelemaan avoimen rasistisia ryhmiä. Tosin Telfon-Trump kyllä varmaan pitäisi ison osan (idiootti) kannattajistaan vaikka ilmestyisi debaattilavalle itse kokovalkoisissa, mutta sitten alkaa kyllä vähemmistöäänet olemaan jo tiukassa jos liikaa kaveeraa näiden white supremacist-ryhmien kanssa. Ja ilman "rakastamiaan" latinoita Donnie Boy ei kyllä Valkoiseen taloon pääse.

Ihan asiasta ohi, mutta en ollut edes tiennyt, että KKK-järjestön johtajan virallinen titteli on (oli?) Grand Wizard. Ratkiriemukasta. Kuvaa hyvin sitä mikämikämaata missä nämä kaverit asustaa. Eli Alabamaa. Hah hah, just kidding.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Toivotaan että trump kairaa näistä vaaleista voiton.

Ihan vain sen takia että huumoriahommia kaipaan.

Kyllä. Juuri näin. Voi sitä hyperventiloinnin määrää. Tämä maailmakaan ei niin kovin enempää päin vittua enää voi mennä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös