Ilmoitukset

Nimimerkki JypFabu on sivussa seuraavan viikon ajan sääntöjen 2§:n ja 6§:n perusteella.

Nimimerkki BlackWolf on poissa seuraavan viikon sääntöjen 6§:n ja 18§:n perusteella.

Nimimerkki Bobby on seuraavan viikon pelikiellossa sääntöjen 4§:n perusteella.

Xbox One

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Zous, 03.05.2013 klo 15.37.

 1. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ainakin täällä puhutaan "trialista":

  Linkki vie Inquisitr-uutissivustoon: Xbox Live: ‘Borderlands: The Handsome Collection’ Free Trial Until Tomorrow, ‘Games With Gold’ November Offering Revealed
   
 2. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Oli vähän sekavaa tekstiä. Mikrosoftin omilla sivuilla ei ollut mitään rajoitteita ja olihan Boarderlands ygöin jo pari kuukautta sitten ilmaisena Liven Goldilla. Toki voihan tuo olla, mutta luulisi, että asiasta olisi mainittu. NHL ja joku toinen oli selvemmin tralissa.
   
 3. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
 4. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nyt en ainakaan minä enää pääse pelaamaan.
   
 5. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK, 235
 6. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onko muilla Netflixin kanssa sellaista ongelmaa, että kun tekstitys tulee ruutuun, niin vasemmassa yläkulmassa välähtää joku häiriöteksti. Häiritsee välillä todella pahasti katsomista. Ongelma on nyt kestänyt ainakin kuukauden ja saattoi tulla edellisen netflix-päivityksen jälkeen. Olen yrittänyt poistaa ohjelman ja asentaa uudestaan, mutta ei ole auttanut. Mobiilivehkellä tai PC:llä en ole ongelmaan törmännyt.
   
 7. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Viime konsolisukupolven yksi parhaimmista peleistä GTAIV ja DLC:t on nyt pelattavissa myös Xbonella!

  Tätä päivää oon nimittäin odottanut.
   
 8. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK, 235
  Lainaus:
  Lainataan hiukan hehkutusta toisesta ketjusta, sillä tämä tamperelainen kaupunginrakentelupeli on vihdoin julkaisuvalmis myös Xbox Onelle. Tätä olen odotellut, kun en itse tietokoneella pelaa. Julkaisupäivä on siis noin viikon kuluttua, 21.4 ja konsolipuolelle tulee siis saataville ainoastaan Xboxille (ainakin nyt alkuun?). Peli sisältää valmiiksi myös pelin ensimmäisen laajennuksen After Dark. Käännöstyön pädiohjaimelle on tehnyt ilmeisesti ulkopuolinen taho, mutta tuskinpa siitä jää kiinni. 39,99€ on hintana. Saapa nähdä miten onnistuu konsolipuolella.
   
 9. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Onkos muut palstan harvinaiset "boxistit" tai ylipäänsä muut innoissaan tulevasta Scorpiosta?

  Itse ainakin olen innolla infoja lukenut ja nythän on virallista specsiäkin alkanut tulemaan.

  Pääspeksit:
  • CPU: Eight-core 2.3GHz processor
  • GPU: 40 compute units at 1172MHz
  • RAM: 12GB GDDR5 (shared between system and GPU)
  • Bandwidth: 326GB/s
  • Storage: 1TB hard disk
  • Disc: UHD Blu-ray player
  Eilen julkaistiin myös info, että löytyy tuki uudelle HDMI 2.1:lle ja Freesynchille, joka saa pelit pyörimään selvästi jouhevammin Freesynchillä varustetuilla PC-näytöillä. Tätä tekniikkaa ei vielä televisioista löydy, joka siis mahdollistaa kuvan pysyvän sujuvana vaikka pelin FPS:t tippuisikin kesken pelaamisen. Erityisen hyvä juttu vaativien 4K-pelien kohdalla.
  Konsolista löytyy myös uusi Dolby Atmos luomaan mahdollisimman elävät ja realistisen äänimaailman.

  Tehokasta konetta on siis tulossa ja selvästi edellä esimerkiksi PS4 Prota. Scorpio tulee pyörittämään 4K-kuvaa natiivina, asia johon edellä mainittu PS4 Pro ei pysty. Prosta ei myös löydy esimerkiksi 4K Blu-rayta, joka on outoa koska Blu-ray on Sonyn kehittämä formaatti.

  Uutta Xboxia mainostetaan paljon 4K:n ehdoilla ja on totta, että parhaimman kokemuksen tulee saamaan 4K-televisiolla. Scorpio saa pelit kuitenkin näyttämään selvästi paremmilta myös Full HD-televisioissa, koska konsolin voi asettaa renderöimään pelit 4K:na, josta sitten skaalaa sen Full HD-kuvalle sopivaksi.
  Konsoli tulee pyörimään samalla systeemillä kuin vanhemmat Xboxit, joten kaikki pelit toimivat niin Scorpiolla kuin vanhemmilla Oneilla. Scorpio parantaa vanhempien Onen pelien suorituskykyä myöskin.

  Ostoon tämä menee kunhan julkaistaan joskus marras-joulukuussa. Toivottavasti Microsoft tekee oikean ratkaisun hinnoittelun suhteen ja markkinoinnillisesti. Hinta ei saa olla liian paljon PS4 Pron yläpuolella, koska vaikka konsoli olisi selvästi tehokkaampi ja "parempi", niin kyllä moni saattaa ottaa hyllystä sen vanhan tutun Playstation ja ei välttämättä tiedä muuta kuin että molemmat konsolit ovat tehoversioita siitä perusmallista.
  Toki Microsoft on myös todennut, ettei välttämättä yritä saada tätä konsolia massojen haltuun, vaan enemmänkin 5-10% tehopelaajien haltuun. Saa nähdä mitä tapahtuu.

  Toivottavasti tosiaan osaavat tehdä hyvät markkinointikampanjat ja hinnoittelun. Onen julkaisu oli suorastaan katastrofi ja se näkyi myyntimäärissä etenkin Euroopassa. Vaikka Eurooppa onkin vahvasti ollut Playstationin hallussa, niin Xbox 360 myi hemmetin hyvin siihen nähden.
   
 10. HockeyIsLife Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mielenkiintoiseltahan tuo Scorpio vaikuttaa. PS4:n omistajana ihmettelin itsekin suuresti tuota päätöstä jättää 4k disc player pois PS4 Prosta, ja en olekaan siksi Prohon päivittänyt. Pelien suhteen itsellä ei mitään grafiikka upgrade tarvetta ole ollut. Pelit näyttävät ihan riittävän hyvältä omaan silmään jo nykyisellään. Ja kai se pitäisi PC-pelaamiseen siirtyä, jos oikeasti haluaisi High End- grafiikoita. Toki sulavammat frame ratet eivät koskaan pahitteeksi olisi konsoleillakaan. Kenties sitä täytyy Scorpio kuitenkin hommata, jos tekee mieli lähteä 4K-hifistelyyn oikein kunnolla. TV on kyllä ajan tasalla noitten ominaisuuksien suhteen.

  Oikeastaan olen miettinyt, että voisi tuon One S:n hankkia, kun senhän pitäisi pyörittää 4k discejä. Hinnat ovat nykyään sellaisia, että ajaisi varmaan asiansa huokeana 4k playerinä. Onko näkemystä/kokemusta kuinka tuo sopisi kyseiseen tarkoitukseen? Pelien suhteen tulisi varmaan tuo pakollinen Forza hommattua, tiedä sitten olisiko Motorsport- vai Horizon -sarjaa.

  Edellisen konsolisukupolven aikana tuli 360:llä paljon pelailtua, joten mitään ei xboxeja vastaan ole, vaikka Pleikkarilla tällä hetkellä mennäänkin. On ehkä Playstationin exclusivet olleet enemmän itseäni kiinnostavia: Uncharted-sarja lähinnä ja nyt tulossa oleva Spiderman peli. Multiplatformereiden osalta se on yleensä ollut ihan sama itselle millä konsolilla pelaa. Toivotaan, että Scorpiosta tulee onnnistunut projekti. Tuo hinnoittelu tulee kyllä olemaan iso kysymysmerkki. En usko, että konsolipelaajat kuitenkaan juuri enempää ovat valmiita maksamaan kuin mitä Pron hinta oli, mutta eihän sitä ikinä tiedä.
   
 11. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Lainaus:
  Tätä Microsoft vähän yrittääkin Scorpiolla eli oikeasti lähellä PC-tasoa olevat grafiikat ja suorituskyky. Ainakin nuo Scorpion tehot antavat siihen mahdollisuuden, koska ovat suht hyvän pelikoneen veroiset eli saataisiin konsolit lähemmäs PC:n tasoa. Käsittääkseni Scorpioon tulee PC:n tyyliset mahdollisuudet säätää grafiikoiden tasoa monesta eri asetuksista jne.
  Toki Microsoft on myös luvannut, että Scorpiolle ei tule omia pelejä, vaan kaikki pelit toimii tulevaisuudessakin kaikilla One-sukupolven konsoleilla eli saa nähdä miten pelinkehittäjät sitten alkavat tämän kanssa leikkimään.

  Lainaus:
  Hoitaa hommansa hyvin. Tietääkseni on juurikin markkinoiden halvin 4K-soitin, mutta jotain rajoitteita siinä myös on verrattuna sitten aitoihin ja pelkkiin kalliimpiin 4K-soittimiin. Eli ei pärjää vertailussa sitten kuvanlaadun tai äänen kanssa, mutta ajaa kyllä asiansa.
   
 12. HockeyIsLife Jäsen

  @king of the jungle Ehkä sitä tuo One S täytyy sitten tässä jossain kohtaa hommata. Vaikka ei ihan noitten kalliimpien soittimien tasolle välttämättä kuvan- ja äänenlaadun kanssa yllä, niin onhan tuosta sitten muutakin iloa kuin pelkkien leffojen katsominen. Hyvähän se myös on omistaa sekä pleikka että xboxi, ei lopu ainakaan pelattava kesken. :)
   
 13. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  Lainaus:
  Otetaanpa nyt pikkaisen hypejunaa takaisin siinä, että kyllä Prokin kykenee natiivin 4K-kuvaan (linkki Redditistä löytyvään listaukseen jota päivitetään sitä mukaa kun noita tulee) - toki ovat pääosin vanhempia pelejä/indieitä, mutta sikäli mahdollista. Usein vain kehittäjät mieluummin käyttävät resursseja muuhun kuin natiivikuvaan, ja käyttäen "checkerboarding"ia päästään ihan todella hyviin tuloksiin. Vaikkapa Horizon: Zero Dawn näyttää ihan järisyttävän hyvältä, vaikkei olisikaan natiivia kuvaa. Ja aiemmin "vuodetussa" Microsoftin whitepaperissa jossa käsitellään pelikehitystä Scorpiolle, käsitellään täysin samaa tekniikkaa (joskin Microsoft käyttää tästä termiä "sparse rendering").

  Summa summarum, vaikka varmastikin etenkin Microsoftin omat pelit pyörii natiivi-4K:na kerta haluavat tehdä tuosta myyntiargumenttia, kannattaa ehkä odottaa että saadaan enemmän ihan mitattua dataa aiheesta jonkun neutraalin tahon toimesta. Oma mielipide on, että em. tekniikalla (ja muilla vastaavilla, onhan noita vaikka Insomniacin käyttämä "temporal injection" mikä Ratchet&Clankissa toimii kuin junan vessa, tai Gravity Rush 2:ssa käytetty metodi, jossa geometria pyörii 4K:na mutta shaderit 1080p:nä) saavutetut tulokset näyttävät jo tarpeeksi hyvältä 4K-telkussa (hyvin implementoituna, on myös huonoja implementointeja), tärkeämpää on pelit, etenkin ne joita on saatavilla vain yhdelle alustalle. Ja tässä kyllä PS4 on vienyt Onea 100-0 viime aikoina; Halo ja Forza kenties ovat hyviä pelejä genreissään, kumpikaan genre ei vain itselle hirveästi uppoa. PS4:lla tänä vuonna jo Yakuza 0, Nioh, Horizon: Zero Dawn ja NieR: Automata (tämä tosin myös PC:llä) ovat olleet ihan GOTY-materiaalia itselle ja mennään vasta huhtikuuta. Jos siis Microsoft haluaa tuolle menestystä, pitäisi niihin peleihinkin panostaa, ei multiplatformit riitä. Näin omasta mielestä siis.
   
 14. Panosmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Minnesota Wild, Jarmo Kekäläinen
  Lainaus:

  Scorpio ei kyllä kovinkaan paljon eroa PS4 PROsta, sama prosessori hieman kellotettuna (2.1 GHz vs 2.3GHz). 4,2TF vs 6TF näytönohjain, joka perustuu molemmissa AMDn Polarikseen. Suurin ero on keskusmuistin määrä 9GB vs 12GB ja UHD-soitin.
  Tämä on mielestäni vähintä mitä voi odottaa, kun toinen konsoleista julkaistaan vuosi myöhemmin.

  Niinkuin hablaa edellä kertoi - Microsoftin oma pelituotanto ottaa varmasti natiivi 4K resoluution irti Scorpiosta. Ongelmaksi muodostuu Microsoftin vähäinen panostus omiin pelistudioihin, eli Scorpion todellinen suorituskyky ei välttämättä tule esille kuin parissa pelissä/vuosi.

  Hyvinkin todennäköisesti multiplatformeissä Scorpion ja Pron erot ovat minimaalisia, jopa pienempiä kuin Original PS4 vs Xbox One erot.

  Scorpio kyllä kiinnostaa, jos hinta ei ole Suomessa aivan karmea. Olen kyllä ajatellut päivittää julkaisu Xboneni Scorpioon.