World Trade Center ja salaliittoteoriat

  • 1 260 450
  • 11 333

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Sinä annoit vaihtoehdot a, b ja c . Ei sillä, että näin runsas vaihtoehtojen kirjo kertoisi jo jotain ennakkoasetelmasta, mutta silti koitin tuoda esiin tosimaailmassa tapahtuneen esimerkin. Ennen Irakin toista sotaa toimittajat Yhdysvalloissa eivät toimineet sellaisella tasolla, jolla hyväuskoiset ihmiset uskovat heidän toimivan kaikissa tilanteissa. Tietenkin aina löytyy ihmisiä, joilla usko on niin lujassa, ettei tosimaailman esimerkitkään aiheuta epäilystä. Jos jotain, niin ne vaan vahvistavat sitä uskoa.

Elikkä toimittajien pitäisi osata tulkita tiedustelutietoja joita heillä ei ole paremmin kuin esimerkiksi Colin Powell ja Yhdysvaltojen asevoimat? Jos muistat keissiä vielä, niin lehdistölle ei esitetty mitään aineistoja etukäteen ja toisaalta, Saddamilla oli ihan todistetusti ollut hallussaan taistelukaasuja ja bioaseiden kehitysohjelma.

Elikkä millä perusteilla lehdistön olisi pitänyt keksiä todistettavasti että a) kyseessä on väärä tieto ja b) salaliittoteorian mukaan tahallisesti väärä tieto?

edit. niitä joita tämä WMD-tiedustelun toteutustapaa kiinnostaa niin suosittelen lukemaan Tim Weinerin kirjasta CIA - Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun historia sivuilta 543-554 luvun jossa asia käydään läpi. Muutenkin on kyseessä erittäin mielenkiintoinen kirja.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt kun paastiin tahan lehdistoaiheeseen niin eihan se ainoa vaihtoehto ole totaalikorruptio jokaisen toimittajan taholta. Sellaista tuskin kukaan edes viitsii vaittaa.

Toimittajat ovat kertoneet etta ilmapiiri on ollu iskujen jalkeen sellaista etta mitaan ei vaan oikein saa/uskalla raportoida. Mediatalot ovat yrityksia, ne toimivat yritysten ehdoilla. 9/11 vaihtoehtoiset teoriat eivat ole bisnekselle hyvaksi. Se mika ei ole bisnekselle hyvaksi ei kuitenkaan tarkoita etta se ei ole totta.

Esimerkkina otettakoon tallainen herra....

Paul Craig Roberts - Wikipedia, the free encyclopedia

Olen muutaman hanen artikkelinsa tanne linkittanytkin.

Jokavuotisesta Project Cencored kirjasta tuntuu loytyvan joka vuosi 9/11 tapauksia joita on sensuroitu ihan alyttomasti valtamediassa. Kirjan kirjoittajat itse ihmettelivat sita etta media yritti sensuroida heita, kaskea olla puhumasta 9/11 aiheista kun heita haastateltiin vuosittaisen project cencored kirjan painoksesta.

Kiistaako siis virallisen kannan puoltajat etta sensuuria ei taman aiheen osalta tapahtuisi?

Tuo ianikuinen "kukaan ei ole alahtanyt" argumentointi on niin kuolleena syntynytta roskaa ettei uskoisi sita viela kaytettavan. Ammattilaisia ja amatooreja, journalisteja ja mita ikina....helvetin iso maara ihmisia yrittaa tuoda asiaa esiin ja sita sitten vastustetaan yhtena argumenttina se etta "kukaan ei alahda". Ilmeisesti "kukaan" on sellainen kasite joka maaritellaan aina sen mukaan mika palvelee omaa tarkoitusperaa. Muistan kun taalla nimimerkit ovat kommentoineet etta "jos nyt yksikin fyysikko tai ammattilainen edes puoltaisi vaihtoehtoteoriaa...", tai "jos edes yksi tutkimus julkaistaisiin alan lehdessa". Nykyaanhan niita fyysikkoja ja muita ammattilaisia on tuhansia, mutta ne samat nimimerkit jattavat edelleen asian huomioimatta. Vertaisarvioituja tutkimuksia on julkaistu, mutta ne olivatkin sitten roskalehtia (vaikka loytyivat silloin silta kustantajien listalta jota pyysin ko. nimimerkilta, koskien hyvaksyttavia lehtia).
 
Viimeksi muokattu:

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Elikkä toimittajien pitäisi osata tulkita tiedustelutietoja joita heillä ei ole paremmin kuin esimerkiksi Colin Powell ja Yhdysvaltojen asevoimat? Jos muistat keissiä vielä, niin lehdistölle ei esitetty mitään aineistoja etukäteen ja toisaalta, Saddamilla oli ihan todistetusti ollut hallussaan taistelukaasuja ja bioaseiden kehitysohjelma.

Kyllä minä muistan keissin. Sattui juuri silloin olemaan maksukanavia käytettävissä paljon enemmän, kuin olisi ollut tarpeen ja tuolloin pystyi Suomen mittakaavassa seuraamaan aika hyvin sekä atlantin takaista mediaa ja eurooppalaista vastinetta. Ero oli huomattava, esim. Colin Powellin YK esiintymisen jälkeen. Amerikoissa hehkutettiin, että kiistattomat todisteet on lyöty pöytään ja odoteltiin jo sotaa. Lätäkön tällä puolella ei oltu aivan yhtä vakuuttuneita.

Elikkä millä perusteilla lehdistön olisi pitänyt keksiä todistettavasti että a) kyseessä on väärä tieto ja b) salaliittoteorian mukaan tahallisesti väärä tieto?

Ei olisi pitänyt keksiä mitään. Se ei ole vallan vahtikoiran tehtävä demokratiassa. Olisi pitänyt kaivaa faktat esiin ja jos niitä ei olisi tarjottu, pitää asiasta meteliä. Tässä epäonnistuttiin tarkoituksella tai tahtomatta, surkeasti. Voihan tässä olla myös kulttuurien törmäys kyseessä, eli että amerikkalaiset "tiesivät" aseiden olevan siellä, koska mahdollisesti itse ovat niitä sinne myyneet, mutta eivät ole pystyneet kuvittelemaan, että kukaan tuhoaisi sellaisia resursseja, koska itse eivät näin tekisi.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
- 58% of the French population express doubts about the official version, compared to only 31% who express no doubts.

- Only 14% know that three towers collapsed on September 11, 2001.

- Nearly half of French respondents (49%) believe that US authorities may have let the attacks occur.

- One third (34%) believe that some US authorities may have been involved in the attacks.

- 49% are favorable to opening an independent inquiry to determine more about the events.

- Only 28% consider that the media have informed the public about September 11 in the fullest possible manner.

58% of the French population has doubts about the official version of the attacks on September 11, 2001 | 911Blogger.com

Vaikka vain 14% tietaa edes WTC-7:sta, silti 58% epailee ettei virallinen totuus ole oikein. Samankaltaisia lukuja siis New Yorkin kanssa.

Ai niin, ma unohdin....KUKAAN ei ole alahtanyt.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Pentagon Papers Whistleblower Daniel Ellsberg Says that the Government Has ORDERED the Media Not to Cover 9/11 Washingtons Blog

"I have been told by reporters that they will not report their own insights or contrary evaluations of the official 9/11 story, because to question the government story about 9/11 is to question the very foundations of our entire modern belief system regarding our government, our country, and our way of life. To be charged with questioning these foundations is far more serious than being labeled a disgruntled conspiracy nut or anti-government traitor, or even being sidelined or marginalized within an academic, government service, or literary career. To question the official 9/11 story is simply and fundamentally revolutionary. In this way, of course, questioning the official story is also simply and fundamentally American"

Linkin takaa loytyy koostetta siita miten median edustajat ovat puhuneet sensuurista liittyen asiaan. Siis siita sensuurista, jota ei taman keskustelupalstan tiettyjen nimimerkkien maailmassa esiinny. Eli kaytannossa fiktiosta puhuvat..

Ei se Pentagonin kirjaroviokaan (ostivat koko ensimmaisen painoksen , 10 000 kopiota Schafferin kirjasta ja polttivat sen) mikaan jokavuotinen tyontekijoiden perhetapahtuman kohokohta ollut. Minun maailmassani tuo on sensuuria, ja sellaisenaan helvetin epailyttavaa.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Summataan nyt siis satunnaislukijalle floikkarin jarkeily:

Just joo. Jos rupeat summaamaan mun väitteitä, niin koita ymmärtää mitä olen väittänyt.

Ensimmäisenä voisi olla vaikka ihan hyvä päättää, käsitteletkö niitä näytteitä A-D ja sitä mysteeristä MEK-näytettä yhtenä vai useampana eri aineena.

Sinun argumentoinnissasi se etta tuo yksi nayte sisaltaa tiettyja ainesosia tarkoittaa sita, etta ne kaikki ovat sita mita sekin, vaikka ovat koostumukseltaan erilaisia. Taysin alyton ajatus.

- WTC pohjamaalin ominaisuuksiin kuului etta lammitettaessa 450 celsius asteeseen se reagoi niin voimakkaasti etta se sulatti terasta ja muodosti rautarikkaita sphereja.

Eli toisin sanoen, WTC:n pohjamaali vastasi ominaisuuksiltaan taysin laboratoriossa tehtya nanotermiittia ja jo itsessaan riitti tuhoamaan koko rakennuksen terasrungon.

Tämä jälkimmäinenkin on todennäköisesti mielestäsi täysin älytön väite.

Olen toistaiseksi esittänyt, että näytteet A-D eivät vastaa tätä MEK-näytettä, vaan ne ovat itseasiassa eri materiaalia. Olen esittänyt, että tämä MEK-näyte mitä ilmeisimmin on sitä samaa World Trade Centerin pohjamaalia, jonka EDS spektrin mr. Jones meille tutkimuksen julkaisun jälkeen tarjosi (WTC terästä sisältäneestä muistomerkistä raaputetusta maalista). Tämän maali näytteen avulla hän pyrki todistamaan, että väitetyt nanotermiittilastut eivät missään nimessä voi olla WTC:n pohjamaalia. Jones vertasi tätä maalinäytettä näytteisiin a-d ilmeisesti tajuamatta puhdasta tyhmyyttään, että itseasiassa tuli todistaneeksi MEK-näytteen olleen juuri sitä nimenomaista WTC:n pohjamaalia. Täten olen väittänyt myös, että näytteet a-d ovat todennäköisesti jotain muuta maalia kuin tätä nimenomaista laatua. Todennäköisesti tosin pohjamaalia nekin. Sitä kun käytettiin montaa eri laatua monessa eri kohteessa. Eli sikäli tuo jälkimmäinen väitöksesi on jossain määrin oikeassa.

Jos kuljetat silmäsi Jonesin, Harritin & kumppaneiden tutkimuksen sivun 27 graafiin, huomaat että noissa väitettyjen termiittireaktioiden tuloksena syntyneissä energioissa ei ole mitään järkeä. Niissähän testattiin näytteitä a-d. Näyte a antoi lukemaksi huikeat 1,5 kJ/g kun taas näyte d törkkäsi energiaa ulos kavereiden testien mukaan 7,5kJ/g eli vaatimattomasti 400% suuremman luvun. Ja nämä ovat äärimmäisen salaista high-tech kamaa. Reaktio tapahtuu myös noin 100 astetta alhaisemmassa lämpötilassa kuin tunnetun nanotermiitin kohdalla (jota siis nämä kaverit eivät ole nähneetkään, tulos on muusta tutkimuksesta). Huomioitavaa on myös, että tällaisen termiittireaktion teoreettinen yläraja on vähän rapiat 4 kJ/g. Toisin sanoen Jonesin tulokset ovat fysiikan lakien vastaisia. Muistutuksena, että esimerkiksi yllättävän maukkaasta ja edullisesta Grandiosa Mexicana pakastepitsasta irtoaa tuotetietojen mukaan 10,5 kJ/g.

DSC kalorimetrin graafi kertoo myös omaa totuuttaan. Jostain kumman syystä rehelliset tutkijamme eivät olleet kehdanneet pistää samaan graafiin tunnetun nanotermiittireaktion kansssa kuin yhden tutkimansa näytteen (MacKinlay 1) - tietysti sen kaikkein lähimpänä olleen. Laitoin havainnollisuuden nimessä taas kaikki graafit yhteen läjään. Kuvassa "tuplana" oleva keltaisena näkyvä käppyrä on siis tämä "MacKinlay 1". Turkoosina näkyvä oikeanpuoleinen graafi on tunnettu nanotermiittinäyte toisesta tutkimuksesta. Sellainen vähän vajaa kuusinkertainen ero maksimissa.

Linkki kuvaan:
ImageShack - Online Photo and Video Hosting

Ja pitää muistaa, että näissä on mukana myös mm. se "gray layer", jonka avulla Jones & kump. selittelivät aikaisemmin suuria eroja näiden omien näytteidensä tuloksissa: "mass used to determine the scale of the signal, shown in the DSC traces, included the mass of the gray layer. The gray layer was found to consist mostly of iron oxide so that it probably does not contribute to the exotherm, and yet this layer varies greatly in mass from chip to chip."

Toisin sanoen ero sen kuin kasvaa kohisten siihen vertailukohteena olleeseen tunnettuun nanotermiittiin.

Tulokset selittyvät yksinkertaisimmin sillä, että kyseessä ei ollut termiittireaktio, vaan ns. tavallinen kombustio. Tämä mahdollisuus oltaisiin voitu sulkea pois varsin helposti suorittamalla testit inertissa kaasussa. Miksi näin ei tehty?

Harrit vastaa: "Because the only published DSC of nanothermite was done in air and because WTC was not demolished under argon."

Hassu mies. Ensimmäinen väite on käsittääkseni yksinkertaisesti höpöhöpöä, eikä tässä oltu toisintamassa muiden tekemiä testejä tai tornien sortumista, vaan todistamassa että moinen termiittireaktio ylipäätään tapahtuu!

Jäljelle jäävät ne "rautaspheret", joiden löytyminen poltetuista lastuista tutkijoiden mukaan myös todistavat termiittireaktion tapahtuneen.

Useampaan kertaan tässäkin keskustelussa sitaatteihin päässeen RJ Lee:n raportin mukaan niitä pirun spherejä on edelleen normaalissa taustapölyssäkin 0,04%. Niitä on joka paikassa, jos katsoo tarpeeksi tarkkaan. Hyvin yllättävää, että moisia löytyy mahdollisesti esimerkiksi hitsaussaumojen kanssa kontaktissa olleesta maalista ellei jopa maalista itsessään ihan vakiona.

Loppuun vielä pieni pätkä huikeaa videokuvaa kaverien kokeista:
Linkki youtubeen

Vertailun vuoksi hieman komeampi taiteellinen show. Teräsvillaa.
Linkki youtubeen
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Niin, ns. laatulehdistö karsastaa marginaaliuskomuksia ihan syystä. Syy on se, että niitä julkaisemalla tuo sana laatu voidaan nopeasti vaihtaa sanaan roska. Syynä ei ole salaliittolaisilta tuleva paine. 911-salaliitto kuuluu samaan kategoriaan Kennedyn salamurhateorioiden ja UFOjen kanssa. Mielenkiintoisia jutunaiheita feature-artikkeleihin, muttei varsinaisille uutissivuille. Ja silloinikn kun feature-osioihin päästään, niin enemmänkin kuvataan salaliittouskovaisia mielenkiintoisena ilmiönä kuin ollaan kiinnostuneita itse salaliitosta. Enkä yhtään ihmettele miksi jenkkilehtien toimitukset eivät halua leimautua truther-liikkeiden tukijoiksi. Eiköhän nämä Alex Jonesit ja birtherit pidä huolen siitä että amerikkalaisittain kohtuu vasemmalla oleva lehdistö pitää hajuraon näihin liikkeisiin.

Onko näin ylhäältä tulevan sensuurin ja paineen takia, vaiko onko kyseessä oikeasti vain yksi marginaalihörhöily muiden jatkoksi. Jokainen päätelköön itse.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Niin, ns. laatulehdistö karsastaa marginaaliuskomuksia ihan syystä. Syy on se, että niitä julkaisemalla tuo sana laatu voidaan nopeasti vaihtaa sanaan roska. Syynä ei ole salaliittolaisilta tuleva paine. 911-salaliitto kuuluu samaan kategoriaan Kennedyn salamurhateorioiden ja UFOjen kanssa. Mielenkiintoisia jutunaiheita feature-artikkeleihin, muttei varsinaisille uutissivuille. Ja silloinikn kun feature-osioihin päästään, niin enemmänkin kuvataan salaliittouskovaisia mielenkiintoisena ilmiönä kuin ollaan kiinnostuneita itse salaliitosta. Enkä yhtään ihmettele miksi jenkkilehtien toimitukset eivät halua leimautua truther-liikkeiden tukijoiksi. Eiköhän nämä Alex Jonesit ja birtherit pidä huolen siitä että amerikkalaisittain kohtuu vasemmalla oleva lehdistö pitää hajuraon näihin liikkeisiin.

Onko näin ylhäältä tulevan sensuurin ja paineen takia, vaiko onko kyseessä oikeasti vain yksi marginaalihörhöily muiden jatkoksi. Jokainen päätelköön itse.

Ah, eli syy ei voi olla se mita nuo toimittajat ja muut ovat sanoneet. Vaan se etta toi on ihan horhoilypaskaa.

Ja Kennedyn murhan virallisen selityksen epaily on marginaalihorhoilypaskaa myos.

Kiitos, nyt opimme.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Ah, eli syy ei voi olla se mita nuo toimittajat ja muut ovat sanoneet. Vaan se etta toi on ihan horhoilypaskaa.

Ja Kennedyn murhan virallisen selityksen epaily on marginaalihorhoilypaskaa myos.

Kiitos, nyt opimme.

Taisin sanoa että jokainen päättää itse että uskooko siihen että kyseessä on ylhäältä saneltu median kielto kirjoittaa näistä asioista vai pitääkö media näitä salaliittoteorioita marginaalihörhöilynä. Ja Kennedyn murhan salaliittoteoriat ovat marginaalihörhöilyä. On kaksi eri asiaa epäillä jotain selitystä taikka keksiä sille mielikuvituksellisia vaihtoehtoisia selitysmalleja.

Tuosta Kennedyn murhasta vielä voi sanoa sen verran että murhaan liittyy paljon mieltä kiehtovia elementtejä kuten Oswaldin neuvostoyhteydet, haastava liikkuva kohde ja Jack Rubyn osuus. Kuitenkaan, mitään kattavaa vaihtoehtoisteoriaa ei ole saatu muodostettua siten että siihen liittyisi missään muodossa pitäviä todisteita. Warrenin komissio hoiti hommansa kohtuu suoraviivaisesti ja tökerösti, mutta pahiten kujalla oli tämä vuoden 1979 edustajahuoneen komissio, joka perusti pitkälti koko salaliittojohtopäätöksensä dictabelt-nauhaan poliisimoottoripyörästä, joka ei edes ollut ampumapaikalla (linkki wikipedian artikkeliin tuosta Dictabelt-nauhasta Dictabelt evidence relating to the assassination of John F. Kennedy - Wikipedia, the free encyclopedia ).

Suuren yleisön mielikuvat sitten perustuvat pitkälti populaarikulttuurin esitykseen asiasta, ehkä päällimmäisenä Oliver Stonen kerronnallisesti varsin mainioon JFK-elokuvaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kiitos etta vastasit Major Jullin vaitteeseen "kukaan ei alahda". Mina tiedan kylla hyvinkin missa medioissa asiaa on kasitelty, koska seuraan aihetta paivittain.

Taisin kyllä juuri tällä samalla sivulla todeta, että nämä salaliittoteoriat kyllä kelpaavat feature-artikkeleihin, mutteivat uutisaineistoon. Tosin Iranin pressa onnistui ihan uutiskynnyksenkin ylittämään. Kummasti samainen pressa ei kuitenkaan vaivaudu tuomaan näitä tieteellisiä todisteita puheidensa tueksi, vaan tyytyy ilman niitä syyttämään Yhdysvaltoja. Kannattaisiko Jonesin ja kumppanien vinkata Teheranin suuntaan että täällä olisi ihan tieteellistä todistetta tarjolla?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuli mieleen kyllä hienoinen riski ja ongelma tuon Iran kuvion kanssa. Ahmadinejad todennäköisesti kun pyytäisi näitä näytteitä lähetettäväksi lisätutkimuksiin paikanpäälle, ja kuten tiedämme, niin kyseessähän on kuitenkin potentiaalisesti lähes äärettömän tehokas ase. Tuskin edes nämä meidän läntiset salaliittoteoreetikkomme haluavat tieten tahtoen tukea Iranin kaltaista valtiota ja sen julmaa hallintoa luovuttamalla tällaista huipputeknologiaa sinne tutkittavaksi ja kopioitavaksi. Siitähän konspiraattorit saisivat vielä motivaation lähteä viipymättä metsästämään joukkotuhoaseita Iraniin ja estämään lisätutkimuksien valmistumisen. Sikäläiseen mediaan tai tiedemiehiin heilläkään tuskin on ihan totaalista kontrollia toistaiseksi.

Mutta muutaman powerpoint-sliden voisivat kyllä hyvinkin lähettää. Niihin tukeutuen Ahmadinejad saisi pidettyä oikein kivan ja vakuuttavan esitelmän esimerkiksi YK:n yleiskokouksessa. "Harva tietää että tuona päivänä myös 47-kerroksinen..."
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaikka vain 14% tietaa edes WTC-7:sta, silti 58% epailee ettei virallinen totuus ole oikein. Samankaltaisia lukuja siis New Yorkin kanssa.
Ihailen tätä logiikkaa! Samassa lauseessa todetaan että vastaajat eivät tiedä asiasta vittuakaan ja kuitenkin lasketaan painoarvoa heidän mielipiteelleen.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
CBS:n tutkimuksen mukaan 48 prosenttia amerikkalaisista uskoo kummituksiin.

BBC:n kyselyn mukaan vain 43 prosenttia briteistä uskoo, että Dianan kuolema oli onnettomuus.

Newsweekin kyselyn mukaan 13 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että jumalalla ei ole ollut osaa eikä arpaa evoluutiossa. 48 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että jumala loi ihmiset nykyisessä muodossaan tyhjästä. 39 prosenttia oli sitä mieltä, että tieteelliset todisteet eivät tue evoluutioteoriaa, eikä evoluutioteoria ole yleisesti hyväksytty tiedeyhteisön keskuudessa.

CNN:n kyselyn mukaan 64% amerikkalaisista uskoo, että alienit ovat olleet yhteydessä ihmisiin. 80% uskoi, että Yhdysvaltain hallitus pimittää tietoa maan ulkopuolisesta elämästä. Saman kyselyn mukaan kuitenkin vain 54% vastanneista uskoi maan ulkopuoliseen älylliseen elämään.

WorldPublicOpinionin vuoden 2008 tutkimuksen mukaan 43% egyptiläisistä uskoo Israelin olleen syyskuun 11. päivän iskujen takana. Kiinalaisista 56% ei osannut antaa mitään vastausta kun taas Palestiinan alueen asukkaista ainoastaan 3 prosenttia ei osannut vastata. Kyselyyn osallistuneiden maiden asukkaista kenialaiset nappasivat parikin kärkipaikkaa - peräti 77% vastanneista uskoi Al-Qaidan olleen iskujen takana ja ainoastaan 4% uskoi Yhdysvaltojen hallituksen olleen iskujen takana. Tosin menivät mokaamaan loppuvaiheilla itsensä vähän, sillä peräti 3 prosenttia uskoi Israelin olleen iskujen takana.

Samassa tutkimuksessa 8% ranskiksista uskoi Yhdysvaltojen hallituksen olleen iskujen takana.

Ihmiset ylipäätään vastaavat erilaisiin kyselyihin kokonaisuudessaan kuin älykääpiöt; suuri osa musta tuntuu tyylillä sen hetkisen fiiliksensä mukaan. Useimmat aiheet ja kysymykset eivät lopulta kosketa ihmisten jokapäiväistä elämää, eikä suuri enemmistö ei ole tällaisiin juttuihin tutustunut millään lailla tarkemmin.

Toisaalta yleinen trendi joka paikassa on, että mitä tahansa hallitus tai muu viranomainen tekee, siinä on ainakin jotain epäilyttävää.

Tällaiset laajat mielipidekyselyt ovat ihan hyviä ihmisten mielipiteiden selvittämiseen, mutta muuten niillä ei oikein taida tehdä oikein mitään.

Tuossa PD:n linkkaamassa kyselyssäkin 58,4% kyseenalaisti "virallisten tarinan" ja 49% oli sitä mieltä, että uusi tutkimus voisi olla paikallaan. Kuitenkin lopulta vain 4% vastanneista oli varma, että Yhdysvallat oli itse iskujen takana. 8% piti sitä todennäköisenä ja 22% mahdollisena. 52 prosenttia vastaajista piti sitä puppuna.

Kohtuullisen iso osa ihmisistä uskoo älyttömiin juttuihin, on yleisiä vastarannankiiskejä ja epäilevät viranomaisia. Big news. South Parkin mainio 1/4 esimerkki tiivistää asian varsin hyvin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Ihailen tätä logiikkaa! Samassa lauseessa todetaan että vastaajat eivät tiedä asiasta vittuakaan ja kuitenkin lasketaan painoarvoa heidän mielipiteelleen.

Kyseessa ei ole logiikka vaan gallupin tulos. Ihmiset voivat epailla virallista tarinaa tietamatta WTC-7:sta, mutta jos tarkoitat sita etta vastaajat eivat ole koko tapahtumasta riittavasti perilla muodostaakseen kunnollisen mielipiteen, olen kanssasi samaa mielta. Jos ei tieda edes WTC-7:sta, ei tieda tarpeeksi ko. paivan tapahtumista muodostaakseen informoidun mielipiteen.

Gallup tuloksilla nyt ei muuta merkitysta ole kuin se etta pitaisi olla viimeinen kerta kun kuullaan sita etta "KUKAAN ei alahda". Jos tuo on oikeasti jonkun kuvitelma niin sitten tietaa viela vahemman aiheesta kuin galluppiin vastanneet ranskalaiset. Eika ainakaan tassa ketjussa kenenkaan pitaisi olla niin pihalla etta tuollaista vaittaisi, mutta jatkuvasti silti kuulee vastaavia vaitteita. Siita saa vaistamatta sellaisen kuvan etta kirjoittajan mielesta vain ne ovat kirjoittajan mielesta "joitakin" jotka han on itse tarkkaan valinnut.

Joo, Dick Cheney ei ole esittanyt epailyksiaan julkisesti. Sitako tassa odotellaan ja sitten on "joku" joka on alahtanyt?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyseessa ei ole logiikka vaan gallupin tulos. Ihmiset voivat epailla virallista tarinaa tietamatta WTC-7:sta, mutta jos tarkoitat sita etta vastaajat eivat ole koko tapahtumasta riittavasti perilla muodostaakseen kunnollisen mielipiteen, olen kanssasi samaa mielta. Jos ei tieda edes WTC-7:sta, ei tieda tarpeeksi ko. paivan tapahtumista muodostaakseen informoidun mielipiteen.

Gallup tuloksilla nyt ei muuta merkitysta ole kuin se etta pitaisi olla viimeinen kerta kun kuullaan sita etta "KUKAAN ei alahda".
Ehdottomasti samaa mieltä. Lause pitää ehdottomasti muuttaa muotoon "kukaan vakavasti otettava ei älähdä". Ja itseasiassa ei niillä älähtämisilläkään niin väliä ole (vrt. vaikka älykkääseen luojaan uskovat), todisteita vaan kaivattaisiin.

Ihan vakavana kysymyksenä, kuka on vakavimminotettu henkilö joka julkisesti uskoo, että salaliiton takana on yhdysvaltain hallitus? Iranin presidenttiä en itse ota vakavasti.
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehdottomasti samaa mieltä. Lause pitää ehdottomasti muuttaa muotoon "kukaan vakavasti otettava ei älähdä". Ja itseasiassa ei niillä älähtämisilläkään niin väliä ole (vrt. vaikka älykkääseen luojaan uskovat), todisteita vaan kaivattaisiin.

Ihan vakavana kysymyksenä, kuka on vakavimminotettu henkilö joka julkisesti uskoo, että salaliiton takana on yhdysvaltain hallitus? Iranin presidenttiä en itse ota vakavasti.

Eikös joku saksalainen (ex-?)ministeri ollut aika kriittinen tuon virallisen linjan tarinan kanssa? Voinpa olla väärässä, tällaista vain muistelen.

Tuossa on muuten mielenkiintoinen oletus: "kukaan vakavasti otettava ei älähdä". Mistä me tiedämme että ne kriittiset näkemykset eivät tule nimenomaan siitä osasta, jotka tietävät?

Kun katsoo noita lukuja, tulee mieleen että koko salaliittoteoria on tarpeeton. Ihmiset ovat ihan tarpeeksi tyhmiä uskoakseen ihan mihin sattuu, peittelee kukaan mitään tai ei. Miksi siis nähdä vaivaa peitelläkseen yhtään mitään?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Eikös joku saksalainen (ex-?)ministeri ollut aika kriittinen tuon virallisen linjan tarinan kanssa? Voinpa olla väärässä, tällaista vain muistelen.

Tuossa on muuten mielenkiintoinen oletus: "kukaan vakavasti otettava ei älähdä". Mistä me tiedämme että ne kriittiset näkemykset eivät tule nimenomaan siitä osasta, jotka tietävät?

Yleensa virallisen totuuden torvilta on mennyt taysin ohi tuollaiset jutut. Sina tarkoitat varmaan Andreas Von Bulowia.

Tuoltahan sita listaa voi katsoa. Ilmeisesti esim. Ron Paul ei ole "kukaan".

Patriots Question 9/11 - Responsible Criticism of the 9/11 Commission Report

Taitaa olla enemmankin niin etta siina vaiheessa kun merkittavat henkilot lahtevat kyseenalaistamaan virallista totuutta, heista tulee "ei kukaan" kaiken maailman danojen ja Jullien silmissa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Taitaa olla enemmankin niin etta siina vaiheessa kun merkittavat henkilot lahtevat kyseenalaistamaan virallista totuutta, heista tulee "ei kukaan" kaiken maailman danojen ja Jullien silmissa.

Mites se tieteellinen tutkimus ja mahdollisesti kontaminoitunut näyte? Se vissiin taas unohdettiin ja tutkimus otetaan esiin luotettavana tieteellisenä tutkimuksena kymmenen sivun kuluttua, vai?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mites se tieteellinen tutkimus ja mahdollisesti kontaminoitunut näyte? Se vissiin taas unohdettiin ja tutkimus otetaan esiin luotettavana tieteellisenä tutkimuksena kymmenen sivun kuluttua, vai?

hmmmm...siis kontaminoitunut miten? Jos tuhkasta nostetaan useita naytteita ja yhdessa on jotain ylimaaraista tohkaa mita muissa ei ole, ei se mitenkaan "kontaminoitunut" ole, se on ainoastaan puhdistamaton nayte jossa on ylimaaraista tauhkaa. Kontaminoitunut olisi sellainen jos se olisi joutunut kosketuksiin jonkun sellaisen aineen kanssa joka ei kuuluisi tuhkaan. Jonkun ulkopuolisen aineen kanssa.

"kontaminoitunut" my ass.

Eli selvennykseksi, vastaus kysymykseen viipyi koska se kysymys oli sellainen mita en kuvitellut kenenkaan tosissaan esittavan. Nakojaan tuo "kontaminoitunut nayte" on joillekin tarkeampi kuin se etta tuo aine reagoi kuin nanotermiitti lammitettaessa 450 asteeseen.
 

Peeveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites se tieteellinen tutkimus ja mahdollisesti kontaminoitunut näyte? Se vissiin taas unohdettiin ja tutkimus otetaan esiin luotettavana tieteellisenä tutkimuksena kymmenen sivun kuluttua, vai?

Minkä tahansa tieteellisen tutkimuksen (tai lähes) voi kyseenalaistaa kiistämällä tutkimuksen teon tieteellisyyden sen takana. Olkoon Bentham nyt kuinka kyseenalainen julkaisija palstalaisten näkökulmasta, se on tieteellisesti joku fantastriljoona (viite 1: Roope Ankka) kertaa merkityksellisempi kuin jatkoaika.com. Floikkari tuolla vaikuttaa kovinkin asiantuntevalta, itse en osaa sanoa muuta kun ei kompetenssi vaan riitä. Kanava vaan on sellainen ettei sillä oikein ole merkitystä. Näin se homma etenee, pitää siitä tai ei.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Yleensa virallisen totuuden torvilta on mennyt taysin ohi tuollaiset jutut. Sina tarkoitat varmaan Andreas Von Bulowia.

Tuoltahan sita listaa voi katsoa. Ilmeisesti esim. Ron Paul ei ole "kukaan".

Patriots Question 9/11 - Responsible Criticism of the 9/11 Commission Report

Taitaa olla enemmankin niin etta siina vaiheessa kun merkittavat henkilot lahtevat kyseenalaistamaan virallista totuutta, heista tulee "ei kukaan" kaiken maailman danojen ja Jullien silmissa.

En sanoisi että "ei kukaan", vaan hörhöjä. Kuitenkin, en pidä esim. Ron Paulia hörhönä. Ron Paul kun tietääkseni ei ole väittänyt että Yhdysvaltain hallitus on kuvitteellisen salaliiton takana. Sen sijaan näiden komissioraporttien laadun arvostelu, patriot actien vastustaminen ym. menee ihan normaalin rajoissa.

Se ettei usko salaliittoon ei tarkoita että henkilö olisi Yhdysvaltojen hallinnon tai sen menettelytapojen fanboy. Sama toimii myös toiseen suuntaan, Irakin sotaa, Patriot Actia ym ym voi kritisoida ja vastustaa ilman että uskoo mihinkään 911-salaliittoihin. Tämä vaan tuntuu lähes tulkoon poikkeuksetta unohtua näiden 911-"tukija" listojen laatijoilta.

Edit. Esim itse suhtauduin alusta saakka kielteisesti Irakin sotaan, kidutukseen, Patriot Actiin ja pidän tuota komissioraporttia hyvinkin poliittisena paperina ja valtiohallinnon virheiden peittelynä. Silti, se ei tee minusta salaliittouskovaista taikka virallisen selityksen kieltäjää.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Eli selvennykseksi, vastaus kysymykseen viipyi koska se kysymys oli sellainen mita en kuvitellut kenenkaan tosissaan esittavan. Nakojaan tuo "kontaminoitunut nayte" on joillekin tarkeampi kuin se etta tuo aine reagoi kuin nanotermiitti lammitettaessa 450 asteeseen.

"The large Ca and S peaks may be due to surface contamination with wallboard material."

Lainaus tuosta tutkimuksesta.

Kyllähän jo tämä tyylinen lause asettaa kyseisen tieteellisen tutkimuksen hyvin kyseenalaiseksi. Mitä muuta seinälevystä on tarttunut, puhdasta alumiinia ehkä, mistä näistä tietää. Mutta jatka vaan, ei tämän tyyliset pikku jutut ole aikaisemminkaan sinua pysäyttänyt.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
"The large Ca and S peaks may be due to surface contamination with wallboard material."

Lainaus tuosta tutkimuksesta.

Kyllähän jo tämä tyylinen lause asettaa kyseisen tieteellisen tutkimuksen hyvin kyseenalaiseksi. Mitä muuta seinälevystä on tarttunut, puhdasta alumiinia ehkä, mistä näistä tietää. Mutta jatka vaan, ei tämän tyyliset pikku jutut ole aikaisemminkaan sinua pysäyttänyt.

Puhdasta alumiinia seinalevyista? Jos olisit tutkimuksen lukenut niin varmaan ymmartaisit etta se alumiini jota noissa lastuissa oli, ei voi esiintya siina muodossa mita se oli ilman etta sita valmistettaisiin nanotekniikalla.

Mutta ei ole ensimmainen kerta kun kuulen virallisen totuuden fanien uskovan sellaisiin teorioihin etta kunhan paikalla oli joku lahde jollekin ainesosalle (vaikka nyt tuollaiselle alumiinille ei ollutkaan) niin ne ovat jotenkin sekoittuneet siella armeijan rajahteeksi. Aivan yhta tasokas vaite kuin skenaario jossa:

- keittion kaapissa on jauhoa
- jaakaapissa salamia, juustoa ja tomaattikastiketta
- roskiksessa tavallinen pahvilaatikko
- keittiossa uuni
- laatikossa erivarisia tusseja

....niin tornadon jalkeen on ihan ymmarrettavaa jos raunioista loytyy pizza, pizzahutin laatikossa, uunituoreena.

Tornado vaivaa jauhot, nostattaa taikinan, levittaa tomaattikastikkeen ja ripauksen oreganoa, kasaa pizzan, raastaa juuston, heittaa pizzan uuniin, piirtaa pizzahutin varit ja logon laatikkoon tusseilla, ottaa pizzan ulos uunista kun se on valmistunut ja pistaa sen laatikkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös