World of Tanks

  • 261 945
  • 2 155

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vasta itse todetty hyvä esimerkki on ELC. Varmaan 80% tällä pelaajista tekee suiciderushin heti alussa päätyen 0 damageen. Spottidamaa wn8 ei huomioi ollenkaan ja spoteista tulee muistaakseni joku hyvin marginaalinen lisä. Vaunulla pystyy kuitenkin ampumaan kohtuu helposti varovaisella pelaamisella n. 1000 damagea (4-5 osumaa) jolla saakin sitten jo n. 5000 wn8 lukemaksi. Reilulla 1,5k damagella lähennellään jo kymppitonnia! Toisen ääripään esimerkiksi voi ottaa Helcatin. Tällä vaunulla huonokin pelaajaa suorittaa vähintään kohtalaisesti mikä puolestaan nostaa hyvien tulosten rajaa merkittävästi. Yhtä alemman tierin t49:llä saa kuulemma puolestaan taas ihan jäätäviä lukemia juuri tuosta syystä että vaunu on selkeästi vaikeampi aloittelijoille/huonommille pelaajille.

Tämä pitää pitkälti paikkansa. Kaveri on vedellyt WZ-132:lla viime aikoina tankkiässämatseja useampia/päivä, eilen mm kuusi kappaletta joissa olin mukana. Vahinkoa tehnyt 3-4 kiloa näissä matseissa + spotit päälle ja paras matsi taisi olla wn8:lla ~25 tonnia. Spottaamista wn8 ei huomioi käytännössä lainkaan mutta kuten sanoit, jos teet lämää niin avot. Hellcat ja T49 on statsihuoraajien ykkösvaunuja.

Eilen kävi pitkästä aikaa ärsyttävin kokemus aikoihin. Ensk ja FCM36 kolmosen premiTD. Oma tiimi häviöllä 10-13. Oma BT-2 menee resettaamaan ja tappaa itsensä. Tästä alkaa minun haukkuminen ja sijainnin paljastaminen. Vihu ajeli meidän lipulle, BT-2 ja toinen tomaatti kertoivat koko ajan chatissa mitä kautta ajelen minnekin ja miltä puolelta. Lopputulema oli se, että vihun SextonII ja minä kahdestaan hengissä. Omat kertoivat mistä tulen ja vihun Sexton veti blindina nurkalle mihin omat olivat opastaneet vaikka yritin muutella suuntaa sen minkä kerkesin. Hidas vankkuri tuo on joten ihmeisiin en pystynyt. 7 tappoa ja yli tonni damaa. Omat raportit laittelin loppuun näistä kahdesta apinasta.

Tuli muuten eilen huima matsi myös S35 premillä. Vitosen matsissa ~1300 damagea ilman että olisin ampunut kultaa kutiakaan. Tappoja seitsemän, suurikaliiperinen ja wn8 ~14k. Rahaakin taisi tulla 40 tonnin luokkaa nettona kun normi ap ei maksa mitään. Eilen oli ihan kelpo päivä muutenkin kun wn jäi päivältä keskiarvoltaan yli 2200.

Loppuviikosta alkaa kesäloma ja sitä tulee vieteltyä pitkälti mökillä joten pelit taitavat jäädä vähiin tulevina viikkoina.
 

Esoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täysin turhiahan nämä wn:t ovat itse pelin pelaamisen kannalta mutta kyllä niitä silti tulee kohtuu ahkerasti seurattua. Mikä on muuten unicumin raja tällä hetkellä, 1900-2000?

Onko noilla jo kehitteillä seuraavan sukupolven wn9 tai mikä nyt tulee nimeltä olemaankaan? Jokaisessa laskentakaavassa on toki heikkoutensa mutta onhan tämäkin mennyt mukavasti eteenpäin. Tuo tankkikohtainen laskentatapa on oikein hyvä verrattuna vanhaan missä laskettiin käytännössä vain damage ja tapot. Spottidamalla ja miksei myös blockatulla damalla saisi olla suurempi painoarvo. Tosin noilla taitaisi tulla vielä lisää hajontaa vaikkapa noiden Jusu7:n mainitsemien wezzojen eduksi. Wn8:lla ei taida olla mitään absoluuttiasta maksimiarvoa? Tuollaiset 25k:n pelit vääristävät lukemaa kuitenkin aika helvetisti vaikkai niitä nyt usein tulekkaan. No eivätpä nuo 3500:n purppurat noita lukemia muuten pystyisi ylläpitämään koska kaikille tulee välissä huonompia eriä jo ihan RNG:n ansiosta.

Omaa ennätystä ei taida mistään jälkikäteen nähdä?
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juurikin näin, turhia pelin pelaamisen kannalta mutta itse tykkään puutteista huolimatta näitä seurata. Tässä on todellakin heikkoutensa edellä mainittuihin viitaten mutta kuten totesit, iso mittari on myös blokattujen kutien kestossa, se miten osaat kulmata oman vaunusi ja se vaatii taitoa mutta ei noteerata mitenkään nykyään.

Mitään absoluuttista maksimia ei taida olla mutta tässä on yksi huima matsi jossa wn8 nousee noin 33 tonniin ja vaununa T-62A
World of Tanks || T62A - 11,000+ Damage - YouTube

Ai niin, unicumin raja on käsittääkseni 2300-2350- 2900 ja super unicum siitä ylöspäin, hiukan vaihtelee lähteestä riippuen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Juurikin näin, turhia pelin pelaamisen kannalta mutta itse tykkään puutteista huolimatta näitä seurata. Tässä on todellakin heikkoutensa edellä mainittuihin viitaten mutta kuten totesit, iso mittari on myös blokattujen kutien kestossa, se miten osaat kulmata oman vaunusi ja se vaatii taitoa mutta ei noteerata mitenkään nykyään.

Tuo spottidama kirjautuu kyllä kuulemma WOTin tietokantaan mutta toistaiseksi sitä ei saada ulos ulkopuolisiin ohjelmiin. Lisäksi se ei taida olla kuin jostain päivästä eteenpäin muutenkaan. Nythän uudessa päivityksessä kirjataan tuo damage blocked by armour, joten se on mahdollista saada mukaan mikäli WN9 laitetaan tylysti vain tietystä päivästä eteenpäin. Lisäksi sidescrappingissa iso osa vihun kudeista träkkaa, ja sitä ei lasketa blokatuksi damaksi.

Tietyillä TD:illa ja heveillä tuo kutien blokkaus on tärkeä panos joukkueelle, esim T1 Heavy on hulldownissa vitosen matseissa todellinen dingikone ja pystyy yksinään blokkaamaan kapeissa paikoissa montakin vihun vaunua minuuttitolkulla. Voittoprosentin kautta toki saa palkkion siitä, mutta hullulta tuntuu että expassa sitä ei palkita.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Surullisen hiljaista jatkiksen kanavalla nykyään ja osaston voi saada pystyyn, mutta joukkuetta ei.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Surullisen hiljaista jatkiksen kanavalla nykyään ja osaston voi saada pystyyn, mutta joukkuetta ei.

Näinhän se on, suurin syy on porukoiden värväytyminen klaaneihin, joissa sitten on CW:ta joka päivä. Teambattlea olisi kyllä kiva päästä taas vääntämään jatkiksen jengillä.
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Näinhän se on, suurin syy on porukoiden värväytyminen klaaneihin, joissa sitten on CW:ta joka päivä. Teambattlea olisi kyllä kiva päästä taas vääntämään jatkiksen jengillä.

Ja varmaan kesäaikakin verottaa pelaajistoa aika rankasti. Itsellä ollut tietokone rikki nyt pari viikkoa, pikkuhiljaa sekin alkaa tulla kondikseen ja pääsee pelaamaan enemmän.

Pienen tauon jälkeen intoa pelaamiseen on tullut taas ihan reilusti lisää. Jospa ton IS-3:sen saisi nyt tulevalla viikolla teambattle-kuosiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tullaas kertomaan omaa esimerkkiä aiemmin käytyyn keskusteluun. Grindailin tuossa hullun raivolla Hellcattiin kamoja ja eihän se nyt niin putkeen mennyt. Varsinkin kun samaan aikaa oli toisena grindissä KV-1S ja kummallakin siis lähdettiin about samaan aikaan ja stokkina liikenteeseen.

WM8 tulikin tässä kohtaa melko helevatallinen kuoppa tuloksiin, koska molemmilla joutuu varsin usein pelaamaan 8 tieriä vastaan ja kaiken kukkuraksi omat tiimit tuntui olevan sieltä ja syvältä. Taisi keskimäärin 150 (75per tankki) matsia tulla ennen Hellcatin parasta kanuunaa ja voittoprosentti luokkaa reilut 40% (noobmeter tarjoaa 44% keskiarvon huidellessa noin 50 prossan tuntumassa), alhaisimmillaan oli 100 matsia ja 36 voittoa. Hymyilytti.

Varsinkin KV-1S joutuu tilanteisiin että siellä sitä ihmetellään eturintamassa kun naapuri paukuttaa joka laakilla 300+ lämää ja itse teet noin 100, eli sun pitää dingata 3x enemmän kuteja kuin sen jotta voit edes kuvitella kamppailevasi taistelun voitosta.

Mutta siihen WM8:aan... Hellcatille muodostui keskiarvoksi varmaan wn8 stateilla jotain hieman yli 600 tuossa putkessa. Toisaalta siellä oli 2000 pelejä ja toisessa äärilaidassa grillen, SU-152 jne. ampuma 0 peli. Noin keskimääräisellä pelaamisella sai aina sen muutaman kudin ineen ja sen noin tankin hipojen verran (570) lämää aikaiseksi, tämä siis stokista toiseksi parhaaseen aseeseen. Tuolla saavutettiin siis reilun 500 damagen keskiarvo ja wn8 statit n. 600, jos nyt subjektiivinen kokemus kohdilleen osui ja samaa sanoo muuten se noobmeterkin. Joku minua parempi pelaaja olisi varmaan pelannut huomattavasti paremminkin.

No entäs kun laitettiin paras kanuuna kiinni? Nyt sitten se sama 5 kutia sisään ja 250+ lämää per laaki onkin sama kuin 1000+ damagea sekä yleensä tappo-pari enemmän ja, toki pienellä otannalla toistaiseksi, samalla osumamäärällä minun wn8 palautus onkin 1200. Siis sama tankki, saman verran osun vastustajiin, pelaan suhteellisen samalla tyylillä, miehistö on sama, tavarat samat jne. ainoastaan yksi piippu on vaihdettu toiseksi ja wn8 tuplautui täysin paskasta ihan ok tason pelaajaksi. Tässä nähdään mielestäni wn8:n heikkous, toki olen arvokkaampi tiimilleni sen parhaan tykin kanssa, mutta onhan tuo naurettavaa että grindaamisen aikana sinua rangaistaa ja sitten sinut palkitaan kun olet grindannut sen parhaan, sillä että voit stattimanipuloida. Saati sellainen pelaaja joku laittaa suoraan omaa rahaa ja skippaa välivaiheet ostoexpalla suoraan parhaaseen kanuunaan ja jonka ei tarvitse hakata sitä 70+ peliä paskaa lävitse.

KV-1S kanuunaa odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tässä nähdään mielestäni wn8:n heikkous, toki olen arvokkaampi tiimilleni sen parhaan tykin kanssa, mutta onhan tuo naurettavaa että grindaamisen aikana sinua rangaistaa ja sitten sinut palkitaan kun olet grindannut sen parhaan, sillä että voit stattimanipuloida. Saati sellainen pelaaja joku laittaa suoraan omaa rahaa ja skippaa välivaiheet ostoexpalla suoraan parhaaseen kanuunaan ja jonka ei tarvitse hakata sitä 70+ peliä paskaa lävitse.

Noita stocki osia on vähän vaikea ellei mahdoton ottaa huomioon statsien laskuissa ja tietenkin paremmilla osilla olet luonnollisesti tehokkaampi pelaaja. Alemmilla tiereillä statsit on vähän huonommat grindatessa, mutta isommat vehkeet ovat sitten siihen tuloksen tekemiseen, kun niillä joutuu jo seuraavaa vaunuakin varten pelaamaan huomattavasti enemmän. Tietenkin noilla pienemmilläkin vaunuilla (varsinkin Hellcatilla) boostaa statseja aika hyvin täysin päivitettynä.

Aloitin tuossa maanantaina pelaamaan T32:lla, kun olin ensin freexp:llä tutkinut vaunun kokonaan, koska ilman parhaita osia (=tornia) sillä ei yksinkertaisesti tee mitään. Täysin tutkittuna kuitenkin ihan huippuvehje. Sama pätee KV-1S:ään, jossa hauskuus alkaa vasta, kun isoin tykki on kiinni.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Aloitin tuossa maanantaina pelaamaan T32:lla, kun olin ensin freexp:llä tutkinut vaunun kokonaan, koska ilman parhaita osia (=tornia) sillä ei yksinkertaisesti tee mitään. Täysin tutkittuna kuitenkin ihan huippuvehje. Sama pätee KV-1S:ään, jossa hauskuus alkaa vasta, kun isoin tykki on kiinni.

Miten tuo eroaa T29:stä, luulisis että astetta korkeammissa peleissä runkopanssari ja sama tykki eivät hirveästi naurata? Vapaata ei tarvitse paljoa, kun melkein kaikki samat osat jo valmiina. Minulla aukesi justiinsa, mutta T29 on niin kiva laite ettei varmaan jaksa vieleä hetkeen vaihtaa. Ollut meikälle paras tankki tähän asti, toimi ilman ykköstykkiäkin kivasti. Jos se olisi yhtään tarkempi, tuo olisi aivan mieletön laite.

M6 ja T1 hevikin hyviä laitteita, saksatankkien jälkeen kiva huomata että edes joissain uskaltaa näyttää panssariakin. Tiger P ehkä lähimpänä noita ja yllättäen silläkin kulki. Tiger kakkosella sen verran raastavaa elämä ettei ole jaksanut vielä E75:seen ryhtyä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miten tuo eroaa T29:stä, luulisis että astetta korkeammissa peleissä runkopanssari ja sama tykki eivät hirveästi naurata? Vapaata ei tarvitse paljoa, kun melkein kaikki samat osat jo valmiina. Minulla aukesi justiinsa, mutta T29 on niin kiva laite ettei varmaan jaksa vieleä hetkeen vaihtaa. Ollut meikälle paras tankki tähän asti, toimi ilman ykköstykkiäkin kivasti. Jos se olisi yhtään tarkempi, tuo olisi aivan mieletön laite.

Tykki riittää läpäisemään kunhan tähtää oikeisiin paikkoihin. Silloinkin tosin bouncereita tulee välillä useinkin 9 ja 10 tiereistä. Kuitenkin kohtuu nopea tykki, niin ehtii ampumaan paljon ja oikeista spoteista pystyy tekemään paljon damagea. Pelityyli samanlainen kuin T29:ssä eli nojaa vahvaan torniinsa.

Tuo torni tosiaan on sen vähän päälle 20k xp:tä ja ilman sitä ei oikein pysty pelaamaan. Telatkin piti tutkia ensin, joten niihin myös yli 10k xp.
 

Esoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuo telojen tutkiminen freellä on kyllä mielestäni melkoista tuhlausta. Itse ostan noissa tilanteissa varusteeksi sen jousituksen ja vaihdan sitten pois kun parempiin teloihin vaadittava expa on grindattu. Toki noiden irrotus maksaa sen 10 kultaa, mikä nyt ei ole käytännössä mitään ja pitäisi löytyä myös pelaajilta jotka eivät ole peliin latiakaan sijoittaneet ansaittuna jonkun bonuskampanjan kautta. 10k freen grindaaminen vaatii puolestaan jo ihan kunnon määrän pelejä tai puolestaan 400 kultaa jos konvertoi elitevaunun expasta.

Lisätään vielä vaikka varmaan ennenkin tullut sanottua. T32:ssa parempi tykki on se 90 millinen eli isomman tykin auki saamisesta ei kauheasti kannata stressata...
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Noita stocki osia on vähän vaikea ellei mahdoton ottaa huomioon statsien laskuissa ja tietenkin paremmilla osilla olet luonnollisesti tehokkaampi pelaaja. Alemmilla tiereillä statsit on vähän huonommat grindatessa, mutta isommat vehkeet ovat sitten siihen tuloksen tekemiseen, kun niillä joutuu jo seuraavaa vaunuakin varten pelaamaan huomattavasti enemmän. Tietenkin noilla pienemmilläkin vaunuilla (varsinkin Hellcatilla) boostaa statseja aika hyvin täysin päivitettynä..
Ei noita voi eikä tarvitsekaan statsien korjailla, nehän nyt vain on statistiikkaa muutenkin. Enemmänkin ongelma on MM:ssä joka ei huomioi varustetasoa ja täten aiheuttaa sitä päänvaivaa. Senhän pitäisikin ottaa laskentakaavassa huomioon noi palikat että mitä on ja ei ole vaunussa ja täten mitoittaa sitä touhua, jolloin taas ne statsitkin muokkautuisivat riippumatta palikoista ja perustuen enempi siihen oikean skilliin.

Toi T49 on muuten aivan ehana vaunu mitä aiemmin kehuttiin. Ainoa on että sitten ne muutamat jotka sillä pelaa on raahanneet sen ace statuksen melkoisen korkealle, koska noin 2000 lämää ja voitto ei riitä tier V vehkeellä kuin 1st classiin. Että sillä saa pistää melkosia tilastoja tauluun että riittää, tuolla 2000 lämällä sai muuten 4500 WN8 pinnaa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei noita voi eikä tarvitsekaan statsien korjailla, nehän nyt vain on statistiikkaa muutenkin. Enemmänkin ongelma on MM:ssä joka ei huomioi varustetasoa ja täten aiheuttaa sitä päänvaivaa.

Osillakin on oma tierinsä, joten luulisi, että nuo voisi hyvinkin ottaa matchmakingissä huomioon. Onhan se vähän ankeaa, kun joutuu stockilla taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuossa nyt vähän aikaa seurannut miten WN8 muodostuu ja kyllähän se sorsii hyviä spottaajia. Itse vedin M7:lla master patchin pelaamalla hyvän, aktiivisen matsin jossa spottasin paljon damaa vihuille. Expaa tuli suokuokalla mutta WN8 oli ~2,7K. Sitten samalla vaunulla opportunistinen puskasta ampuilu ja tavallaan turhan lämän lyöminen vaunuihin jotka olivat jo muilla hoidossa. Ykköspatch, vähemmän expaa mutta WN8 ~5K. Sinällään tuo WN8 ajaa kyllä asiansa, elikkä se kertoo vihuista ja omista onko peli ja sen mekaniikka hallussa, mutta halutessaan tuota voi manipuloida aika paljon vaunu- ja pelityylivalinnoilla.

Ollaan vedetty Boulericen ja Makcin (wot nimimerkki, en muista mikä täällä) kanssa jonkinverran M7-plattaa, mikä on pirun hauskaa. Kolmella vaunulla tuon keskitetyn tulen nopeus ja lämä on aika kovaa, ja lisäksi pihtiliikkeillä pääsee aina kaksi vaunua ampumaan sivusta tai takaa. Ikävä kyllä WOTin MM-mekaanikka painaa tuon platan lähes aina bottom tieriin, ja silloin kapeiden kulkureittien kentillä ei ole yhtä juhlaa. Mutta Komarinin tai Westfieldin kaltaisilla reunoilta avoimilla kentillä on sairaan kiva pelata. Olen myös tykännyt pelata T21:lla. Sitä vaunua moni karsastaa, mutta osittain varmaan siitä syystä että sillä oli ennen matchmaking tierit VI-X. Nyt se on rajoitettu kasiin eikä sillä ole enää niin pahasti turistina liikenteessä.

Vaunuja alkaa olla iso pino tutkittuna ilman että on varaa ostaa paljon mitään . Tällä hetkellä Jagdtiger, T-43, M6 ja pian IS-7, Waffenträger PzIV, T71, Tiger II, Chi-Nu. Semmonen 16 miljoonaa krediittivaje. Satasen maksaisi ostaa tarvittava krediittimäärä, ehkä grindailen kumminkin pikkuhiljaa kasaan.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuossa nyt vähän aikaa seurannut miten WN8 muodostuu ja kyllähän se sorsii hyviä spottaajia.

Hyviä spottaajia enemmän sorsii huonot takakentän snipaajat, jotka eivät älyä edes omaa viewrangeaan. Yleensä nämä jaksavat vielä koko ajan huudella spottaamaan, ja saavat maksimissaan sen yhden kudin sisään jos range sattuukin riittämään.

Eilen ajattelin batilla ottaa spottipelin prokhorovkassa, ajelin sinne metsän kukkulalle ja pling, vastustajista melkein kaikki spotissa. Lähemmäks minuutin valottelin ja ihmettelin kun ei mitään tapahdu. Nämä omat sitten siellä oman basen nurkassa vaan venailivat jotain, eivätkä vihuja edes nähneet. Siihen loppu meikän spottailu, ja loppupelin noob huutoja katsellessa kun en spottaillu vaan pelasin omaa peliä ja ammuin yli 6000 damaa. Wn8 kiittää ja spotit voi mun puolesta hoitaa joku muukin vaikka lightilla pelaisinkin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Eilen ajattelin batilla ottaa spottipelin prokhorovkassa, ajelin sinne metsän kukkulalle ja pling, vastustajista melkein kaikki spotissa. Lähemmäks minuutin valottelin ja ihmettelin kun ei mitään tapahdu. Nämä omat sitten siellä oman basen nurkassa vaan venailivat jotain, eivätkä vihuja edes nähneet.

Juuri tuolla kentällä näkee paljon niitä karuja suorituksia, jossa TD:t on A1 (tai K1) ja ihmettelevät kun eivät pysty ampumaan spotattuja vihuja. Itsellä menee taas välistä hermot Muronovkan taikametsässä, missä jengi ei tajua että ylhäältä alaspäin pelatessa pitää ajaa sinne H0 nopeasti jos haluaa spotata vihuja ja vastaavasti TD:t pitää viedä E8:ssa olevan mäen päälle että pystyy ampumaan sinne missä spotataan. Tuolla kentällä on ylhäältä päin etu ajaa ykköslinjaa, mutta metsän puolella se etu on alhaalla aloittavilla.

Ylipäätänsä aika harvalla kentällä toimii randomissa taktiikka, jossa jäädään oman basen tuntumaan kyttäämään. Mitä pidemmällä on omat spottaajat, sitä vähemmän vihulla on piilopaikkoja ja vastaavaasti omilla snipereilla paremmat ampumapaikat.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
IS-7 on tallissa, on kyllä hausta vekotin, kun edestä ei mene läpi "mikään" ja tykkikin on ihan vakuuttava X tierin matseihin. On kyllä sekalaista seurakuntaa X tierin matseissa, osa pelaa kuin I tai II tierin taisteluissa.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
IS-7 on tallissa, on kyllä hausta vekotin, kun edestä ei mene läpi "mikään" ja tykkikin on ihan vakuuttava X tierin matseihin. On kyllä sekalaista seurakuntaa X tierin matseissa, osa pelaa kuin I tai II tierin taisteluissa.

Sain yhdessä pelissä IS-7:n hyvin hulldowniin ja ammuin siinä melkein koko pelin. Panssarin torjumaa vahinkoa 7450 ja pelin lopussa oli täydet hiparit jäljellä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Sain yhdessä pelissä IS-7:n hyvin hulldowniin ja ammuin siinä melkein koko pelin. Panssarin torjumaa vahinkoa 7450 ja pelin lopussa oli täydet hiparit jäljellä.

Omalla kohdalla taas damge ennätys on tuo lukema (kartta Abbey), harmi vain, että hävisin taistelun. Olisi varmaankin tullut ihan hyvät expat? Sehän se, kun löytää hyvän "poteron" mihin tuo parkkeeraa ja jos ei ole artya kiusaamassa, niin aika voittamaton yhdistelmä.
 
Viimeksi muokattu:

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toissapäivänä sain VII-tierin AMX 13 75:n talliini ja mietin tässä, että olisiko mitään järkeä jättää kyseinen purkki pysyvästi talliin. Vielä en ole saanut parhaita hiluja kiinni vaunuun, kun paremmat telat ovat vielä tutkimatta. Meinasin ensin vetää nuo telat alle vapaalla expalla, mutta sain aika nopeasti puolet vaadittavasta noin 9k expasta kasaan, joten taidan grindata loputkin ja säästellä vapaat jonkun toisen vaunun tärkeitä osia varten.

Aiemmin mainitsin grindaamisen hitaasta etenemisestä, johtuen grindattavien linjojen suuresta määrästä. Eilen muutin grindaustaktiikkaa sellaiseksi, että päätän ennen päivittäisen pelaamisen aloittamista mitä vaunuja kysesenä iltana aion ajaa. Valitsen 2-3 vaunua, joilla paukutan koko illan ja muut vaunut saavat jäädä talliin kiillotettavaksi. Pelkkä tuplien ajaminen alkaa olemaan noin 40:lle vaunulle aika pitkestoinen pesti ja sen vetäminen läpi saattaa kestää vähän turhan kauan välillä. Eilen ajelin AMX 13 75:llä ja Pantherilla ja ihan mukavasti tuli tulosta, vaikka voittoprosentin puolesta ajaminen ei paraatimarssia Uralille ollutkaan. Tänään voisi ottaa työn alle kasin vaunut, eli Tiger II, JPII ja IS-3. Kaikki ovat jo parhailla varusteilla, joten enää pitää ajella vain expaa seuraavaa vaunua varten. Rahaakin pitäisi saada, kun sitä ei enää ole kuin noin miljoonan verran tilillä(siis pelissä ;P ). Täytyy varmaan joku päivä ajaa koko ilta E25:llä vaikka plattaa joidenkin kanssa. Kolmella tuollaisella saa aika kivasti aikaiseksi. Tässä eräänä iltana vedettiin klaanin porukan kannssa huvikseen kokeeksi 7vs7:aa siten, että mukana oli 3-4 E25:sta. Hauskaa oli ja avonaisilla kentillä jopa hulvatonta. Kolmesta matsista kaksi tasuria ja yksi voitto. Yhdessä tasuri tuli sillä, että vihollinen yritti cäppimisen sijaan tappaa meidät kaikki ja kun olin viimeisenä hengissä, ajelutin vihollisen IS-3:ia ja T34:sta ympäri steppesin kumpareita. Kun viimein älysivät, etteivät saa kiinni, yrittivät cäppiä viime hetkillä. Vittuillessani kävin pari kertaa resettaamassa ja peli päättyi tasuriin. No ahneella on paskainen loppu. Olisivat saaneet voiton, jos olisivat heti menneet kolmella cäppimään. En olisi pystynyt resetoimaan jäljellä olevan noin neljän minuutin ajan, ilman tuhoutumistani tai kuulien loppumista.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Vaunuja alkaa olla iso pino tutkittuna ilman että on varaa ostaa paljon mitään . Tällä hetkellä Jagdtiger, T-43, M6 ja pian IS-7, Waffenträger PzIV, T71, Tiger II, Chi-Nu. Semmonen 16 miljoonaa krediittivaje. Satasen maksaisi ostaa tarvittava krediittimäärä, ehkä grindailen kumminkin pikkuhiljaa kasaan.

Vähän on sama tilanne, tutkittuina on VK30.01P, T-43 ja Type 58. Ja muutaman päivän sisään myös M7, T29, Chi-To, Jagdpanther ja Pz Sfl V. Rahaa on 1,5 miljoonaa ja ST-I:een pitäisi ostaa vert stab (600k). Kumpi kannattaisi esni ostaa VK vai tuo T-43? Jälkimmäinen on vissiin about sama kuin tuo edeltävä T-34-85, mutta tieriä ylempänä, sakusta ei ole kummoista käsitystä. Type 58 saa odottaa, kunnes saan tuo lightinkin tutkittua Type T-34:llä, jonka jälkeen voin siirtää Typen miehistön.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ylipäätänsä aika harvalla kentällä toimii randomissa taktiikka, jossa jäädään oman basen tuntumaan kyttäämään. Mitä pidemmällä on omat spottaajat, sitä vähemmän vihulla on piilopaikkoja ja vastaavaasti omilla snipereilla paremmat ampumapaikat.

Mie en oikeesti edes ymmärrä miks oikeesti pitää jossain puskassa kyttäillä, etenkin kovapeltisillä TD:eillä. Pitää varmaan hommata joku Jagi ja kokeilla et eiks tolla pärjää muualla kuin omassa basessa. Ryhmylläkin yleensä painelen omien hevien perässä, jotta pääsee paremmin keskittämään tulivoimaa.

IS-7 on tallissa, on kyllä hausta vekotin, kun edestä ei mene läpi "mikään" ja tykkikin on ihan vakuuttava X tierin matseihin. On kyllä sekalaista seurakuntaa X tierin matseissa, osa pelaa kuin I tai II tierin taisteluissa.

Seiska on ihan semi ok, mutta tylsä kuin mikä pitemmän päälle. Itsellä homehtunut tallissa jo pitemmän aikaa käyttämättömänä (paria cw:tä lukuunottamatta). Randomeissa ei mitään intoa ulkoiluttaa ja cw:ssä mieluummin pelaan e5:lla tykin takia.
 

Esoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ryhmylläkin yleensä painelen omien hevien perässä, jotta pääsee paremmin keskittämään tulivoimaa.

Tuo toimii varsinkin noilla tornillisilla vehkeillä hyvin vaikka ovatkin paperia. Kulmien ja omien vaunujen takaa on helppo kurkkia ja jakaa tulta kun omaa vaunua ei tarvi sen ihmeemmin asetella. Jollain ISU-152:lla ysin/kympin etulinjaan meno onkin sitten hiukan kyseenalaista kun omaan panssariin ei voi luottaa sen enempää kuin omien apuunkaan.

Edelleenkin näkee usein suorastaan säälittäviä suorituksia kun yritetään pitää oman vaunun pelti naarmuttomana eikä uskalleta mennä ratkaisevassa tilanteessa selvällä ylivoimalla vihun/vihujen päälle. Juurikin joku ISU-152 pitää viittä vihua paikoillaan koska kukaan ei halua uhrata 50% hipareistaan pelin kannalta tärkeällä hetkellä.
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Edelleenkin näkee usein suorastaan säälittäviä suorituksia kun yritetään pitää oman vaunun pelti naarmuttomana eikä uskalleta mennä ratkaisevassa tilanteessa selvällä ylivoimalla vihun/vihujen päälle.

Ton takia itse tykkään cw:stä paljon enemmän peliteknillisesti. Yleensä pelit aikamoista kyttäämistä ja artyn paukuttamista. Mutta kun päälle mennään tai joku haetaan ylivoimalla pois, niin voi sen verran luottaa että näin myös toimitaan eikä omaa peltiä suojella kaikin keinoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös