World of Tanks

  • 261 192
  • 2 155

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Linkki vie pelaajan SuperBoyX statseihin ja onhan nuo huimat statsit.

Ensin Cunninghamilla miehistö kuntoon (lamppu) ja sitten on grindannut mahdollisimman nopesti T49:iin, jolla pääosa matseista. Jos vision controllista on mitään hajua, niin tuolla vaunulla sitä on helppo käyttää hyödyksi. Muutenkin taisin juuri mainita, että tuo on melko OP vaunu omalle tierilleen camoista ja viewrangesta johtuen. Tykki on vielä älyttömän nopea, joskaan ei kovin tarkka. T49:llä on vielä Hellcattia helpompi saada WN8 (jossa siis vaunun statsit merkitsevät, pitää pelata selvästi paremmin kuin keskimääräinen pelaaja samalla vaunulla, jos unicumiksi haluaa) näyttämään hyvälle, kun Hellcatilla onnistuu vähän huonompikin pelaaja yleensä kohtuu hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Brittien kutosarty on ihan oma tapauksensa. Siinä on tulinopeus kova, liikkuvuus huima mutta se missä eroaa kaikista muista on olematon kantomatka. Tällä vehkeellä ajetaan etulinjan taakse tai härskisti sivustaan ja tiputellaan kuteja sisään. Hauska vaunu kaiken kaikkiaan ja kasin peleissä tehtävä on lähinnä katkoa teloja kasiheveiltä koska vahinkoa ei juuri tule.

Bishopilla on samat kanuunat kuin gayartylla, ja tieriä alempana niillä tekee kivaa damagea. Lataus on alta 13 sek, aiming time nelisen sekkaa ja tykki on tarkka.

Eli ymmärrän nuo kommentit niin että käytännössä FV304 pitäisi olla pelityyliltään Bishopin kanssa suht samanlainen. Eroina lähinnä se, että nyt on mahdollista ehtiä asemiin toisin kuin hitaalla Bishopilla, mutta toisaalta joutuu isomman tierin matseihin joissa tuolla tykillä ei saa damagea tehtyä.

Joka tapauksessa pitää vielä vähän aikaa pelata Bishopin kanssa kun menin viikonloppuna tyhjentämään kassan päivittämällä ranskalaisten artyn IV -> V ja lopuilla pikkuhiluilla ranskalaisten TD:n III -> IV
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eli ymmärrän nuo kommentit niin että käytännössä FV304 pitäisi olla pelityyliltään Bishopin kanssa suht samanlainen. Eroina lähinnä se, että nyt on mahdollista ehtiä asemiin toisin kuin hitaalla Bishopilla, mutta toisaalta joutuu isomman tierin matseihin joissa tuolla tykillä ei saa damagea tehtyä.

Itse tuon Bishopin hyppäsin yli koska kuulin sen olevan ikävä vekotin ja avasin suoraan FV:n. Wikistä katsoin ja sama tykkihän noissa on eli kantomatka on sen ~500 metriä eli todella vähän. FV on todella nopea ja sillä ehtii joka puolelle. Tykkään kvoasti tästä.

Brittien artyjen seuraavat vehkeet ovat sitten olleet ikäviä. Crusader SP on tykkinä todella huono. Vaunua ajetaan takaperin ja kulkee kyllä hienosti. Tykki on epätarkka ja tekee huonosti lämää. Nyt mulla on kasitierin FV ja sama linja jatkuu tosin sillä poikkeuksella, että tämä laatikko ei edes kulje mihinkään. Tykki on edelleen epätarkka ja verrattuna muihin kasiarteihin mitä mulla on ollut, tämä on ollut selkeästi huonoin(jenkki M40/43 puuttuu vielä).

Nykyisessä WOT versiossa on artypelaamisen osalta bugi joka pitäisi korjautua 9.0 päivityksessä. Tällä nimenomaisella kasi FV:llä meni viikonloppuna matsi ilman yhtään osumaa. Yksikään ammuttu kuti voittomatsissa ei osunut loppuun asti tähdätyn rinkulan sisään, pääsääntöisesti 3-5 tähtäimen verran lyhyiksi jäivät. Tässä hieman lisätietoa tuosta virheestä ja jonkun venäläisen nappaama videopätkä tällaisesta matsista
http://ftr.wot-news.com/2014/03/10/artillery-shells-bug-to-be-fixed-in-9-0/

Linkki vie FTR:n blogiin jossa video bugista.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Itse tuon Bishopin hyppäsin yli koska kuulin sen olevan ikävä vekotin ja avasin suoraan FV:n. Wikistä katsoin ja sama tykkihän noissa on eli kantomatka on sen ~500 metriä eli todella vähän. FV on todella nopea ja sillä ehtii joka puolelle. Tykkään kvoasti tästä.

Bishopilla on ollut todella kiva pelata. Lyhyt kantomatka on toki haitta ja se vaatiikin vähän enemmän ennakkosuunnittelua ja karttakokemusta, mutta kun vaunun on saanut oikeaan asemaan, pystyy sillä vaikuttamaan todella hyvin peliin. Bishopilla on toki edellä mainitusta johtuen se ongelma että jotkin kartat sopii tosi hyvin ja jotkut ei. Esim. El Hallouf on kohtuu hankala, ja kartalla tulee se absurdi tilanne vastaan että näet itse artylla vihun mutta sinulla ei riitä kantomatka(!). Sitten taas kartat tyyliin Cliff taikka Prohorovhka, joissa kartan keskiosa on laitoja korkeammalla, mahdollistavat ajamisen turvalliseen asemaan keskelle karttaa ja spämmäämisen joka suuntaan. Noin yleensä ottaen Bishopilla ei mennä kulmiin, vaan mahdollisimman keskelle. Toinen asia Bishopilla, joka pitää aina muistaa on se että sillä ammutaan tukitulta, ja ykkösprioriteetti on estää vihua tappamasta omaa etulinjaa, ei killien hakeminen. Joskus kannattaa ampua puhdasta pidättelytulta, jolla vihu pidetään nurkan/kiven takana sillä välin kun omat vaunut ajavat lähemmäksi/flankkaavat. Jos oma linja sortuu, olet vainaa samantien, joten hereillä pitää olla koko ajan. Gayarty pääsee pakoon/piiloon, joten sillä voi sitten pelata astetta rohkeammin ja spontaanimmin.

Mikään aloittelijan arty Bishop ei ole tuon kartta/pelituntemus-vaatimuksen takia, toki itse ampumisen kannalta vaivaton vaunu.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko Jatkoajan WoT-porukka vielä aktiivinen maanantai-iltaisin? Jos pitkästä aikaa jaksaisi taas kokeilla WoTia.

-Tinke
Meillä on melkein joka päivä osastoa käynnissä Jatkoajan kanavalla. Osastot alkavat joskus jopa aamulla kello 7-11 aikoihin. Parhaat peliajat lienevät kello 20-01, silloin kanavalla lienee todennäköisimmin porukkaa. Osastoon tarvitsee kuitenkin vain minimissään sen kaksi pelaajaa, eli plattaa pääsee pelaamaan aika usein.

Muutamia joukkuetaisteluita on ollut viimeisen kolmen viikon aikana. Yhden kerran ollaan pelattu viimeisen kuukauden aikana täyskomppaniaa. Viime torstaina oli mielestäni hienoimmat joukkuetaistelut (7 vs. 7), kun otettiin alkuun viisi peräkkäistä voittoa. Kuudennessa ottelussa tein 2900 damaa IS-3:lla, mutta se ei riittänyt. Taisi jäädä yhdelle viholliselle noin 200 hp:tä.

Mitään erityisiä maanantaille painottuvia pelejä ei ole ollut käynnissä aikoihin.
 

Terry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuon käynnissä olevan alen aikana tuli hommattua IS-4 talliin viimeinkin. Kauan se avattuna olikin, mutta en ollut nähnyt tarpeelliseksi ostaa. Nyt kuitenkin 10 matsia pelanneena, täytyy sanoa, että huikea tankki kyseessä. Sopivalla kulmalla vihollisten kudit kimpoilee herkästi ja telat imevät ammuksia minkä ehtivät. Tänään tuli pidäteltyä yhden obj 140:n kanssa n. 6 vihua sen verran kauan, että omat pääsivät valtaushommiin. 19 osumaa ja 8500 potentiaalista damagee tuli otettua, ennen kuin kuolema korjasi. Voitokas matsi silti siis. Ja 10 pelin jälkeen voittoprosentti komea 90%.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Tuli tässä tarkasteltua tuota omaa pelaamista vähän tarkemmin ja totesin olevani ihan paska medikoiden kanssa. Mikään yllätys tämä ei sinällään ollut, sillä on tuo huomattu tuolla taistelukentälläkin. Jotenkin en vaan osaa noilla pelata, ja kuitenkin nuo tuntuvat etenkin tuolla ylemmillä tiereillä olevan melkein ne parhaat tankit (osaavissa käsissä toki). Joten ajattelin kysellä löytyykö Jatkoajasta jotain medikkagurua, joka voisi hieman opastaa noiden parissa? Tallissa paras medikka mulla on 6 tierin T-34-85, joka on ymmärtääkseni ihan pätevä laite tuolle tasolle, oma pelaamiseni ei vain tuota tue.

Noin muuten tässä on pari viimeistä päivää mennyt ihan mukavasti, voittoprosentti näiden päivien osalta huitelee lähellä 70%, vaikka tuossa on mukana noilla "ei niin mukavilla" vaunuilla (ja paskoilla miehistöillä) grindausta ihan kiitettävästi. Noilla omilla kunnossa olevilla vaunuilla (ja miehistöillä) pelit kulkee ihan kohtuullisella tasolla. Eilisissä platta peleissä oli kyllä koko vittumainen MM jatkuvasti päällä ja arty vihasi mua (kahdessa pelissä ammuttiin heti kättelyssä, jälkimmäinen toki typerä moka, kun menin kaatamaan puun). Noiden jälkeen kulkikin sitten ihan eri malliin, vaikkei montaa toptier matsia tullut koko päivänä.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taze: En mikään medikkaguru ole mutta yritetään jotain. Medikat ovat kovastikin eri tyylisiä pelattavia. Tuolta löytyy ihan medikoistakin puhtaita tukivaunuja joilla ei pidä lähteä etulinjaan ja sitten sellaisia kaupunkivaunuja joilla käyt lähietäisyydeltä iskemässä ja taas vetäydyt.

Puhtaita snaippereita ovat esim Centurion Mk7, E-50, Pz IVS, Panther M10, Pantherit molemmat. Sitten taas löytyy näitä aggressiivisempia kuten T-54 joilla torni kestää melkein mitä vaan. E-50:llä sain haukut vähän aikaa sitten omalta Type59:ltä kämppimisestä ja noobipelaamisesta tier10:n pelissä mutta niinpä vaan saatiin voitto ja ykkösexpat mulle ja ykkösdamat ~6k damoilla. Pantherit myöskin samalla tavalla menevät tukivaunuiksi. WOT:in wikisaitilta kannattaa katsoa vinkkejä ihan mille vaan vaunulle. Esimerkkinä Centurion 7:sta sanotaan näin:"since your cannon is much too valuable to be lost in an early skirmish. Instead, follow the main line and set up deadly long-range fire support, using cover at every opportunity."
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
tuo T-54 on tämän hetken tavoitemedikka nr.1. Hyvissä käsissä todella paha vastus. Ite meen nyt vasta KV-13, joten matkaa on vielä T-43 ja T-44 välissä. Medikoista oma lempitankki on PzIV derppitykillä, tykki on epätarkka, mutta hyvä viewrange ja camo (suhteessa kokoon erinomainen) mahdollistavat paikallaan oleviin maaleihin ampumisen. PzIV on myös hyvin ketterä ja torni kääntyy sairaan nopeasti. Lisäksi vitostierissä törmaa usein pahvista tehtyihin TD-vaunuihin (Nashorn, paahdin, T49, Hellcat, Marder38T), joita pystyy jo perus-HE:lla oneshottamaan tai twoshottaamaan. Kullalla menee mm. Matilda yhdellä, mikä on Matilda-kuskeille aina melkoisen ikävä yllätys.
 

Terry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mediumeilla pelatessa maltti on valttia. Avoimilla kentillä varovaista scouttausta kevyiden vaunujen ohessa, mutta koko ajan suojassa. Tärkeintä on antaa vihollisen ampua ensin, mielellään jotain lähellä olevaa heviä, jonka jälkeen esiin piilosta ja pari nopeaa kutia. Raskaat menevät ensin ja mahdollisuuksien mukaan itse sivustaan aiheuttamaan hämmennystä. Kun vihut alkavat kääntelemään tornejaan, omat raskaat pääsevät taas tulittamaan. Medikoilla ei pidä ryntäillä missään nimessä jos ei tiedä mitä tekee.

Joillain raskailla vaunuilla tornit tosin kääntyvät niin hitaasti, että paras paikka on aivan vieressä. Esim Type59 ja jotkut jenkit toimivat tuossa erittäin hyvin kestävän tornin ansiosta. Yrittää vaan pysyä tykin takana koko ajan ja naputtaa kuteja sen minkä kerkiää.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt on noin 20 peliä takana iPad 2:lla tuota beta-versiota. Muutama eka peli meni päin mäntyä kun ei ollut oikein tottunut kontrolleihin mutta peli muuttuu jatkuvasti paremmaksi. Ihan kiva toteutus tuo tabletille kyllä on. Pelit ovat tyyliin 7-7 ja kerran jako oli 2-2. Hieman huvitti kun ekassa pelissä tuhosin kolme vihua ja vahingoitin neljättä ihan mukavasti. Peli toimii erittäin jouhevasti ja kentät ovat sopivan kokoisia. Ainoastaan kolmen maan tankit tällä hetkellä käytössä eli sakut, jenkit ja ryssät. 1500 on alussa kultaa valmiina.

Erittäin positiiviset fiilikset nyt kun tuohon on päässyt hieman sisälle.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Pelissä on muutamia tankkeja, jotka ovat päässeet / joutuneet erityisasemaan lähinnä komppa ja joukkue matsien takia. Näitä tunnettuja vehkeitä ovat Hellcat, KV-1S ja IS-3. Näiden laitteiden lisäksi on muutamia muita tankkeja, jotka ovat vakiona useiden pelaajien toivomuslistalla. ELC AMX kevyenä tankkina on yksi sellainen tankki, mitä jokaisen on koitettava. Kasitason TD Börsä on yksi uusimmista tämän listan tankeista. KV-1 on uudelle pelaajalle erittäin hyvä ensimmäinen isompi tavoitetankki.

Jos pitäisi nimetä muutama oma suosikki, ehdottomana ykkösenä olisi KV-2, kakkosena olisi varmaan ST-I ja kolmosena E-100. Näiden lisäksi Panther 2 on jäänyt mieleen erittäin kivana light heavynä. Japsien nelostason light (mikä lienee bukkake) ansaitsee myös oman kunniamainintansa. Kiva light hyvällä tykillä ja ilman scout MM ansaitsisi huomattavasti nykyistä enemmän suitsutusta. Mitkä ovat omat vähemmän etsikkoaikaa saaneet salaiset suosikkisi?
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään on tullut ihan liikaa näitä idioottimaisia maa vs. maa pelejä randomeissa. Itse aloin huvikseni pitkästä aikaa pelamaan TD:illä tämän viikonlopun tehtävien takia, mutta SU-100:lla on ihan mahdoton pelata kun koko ajan tulee USSR vs. USA matseja ja vastapuolella on jatkuvasti 11-14 Hellcatia. Tänään ei ole tuolla vaunulla tullut yhtään matsia jossa olisi ollut ennen peliä edes 45% voittomahdollisuutta.

Muutenkin nuo maa vs. maa matsit näyttävät olevan koko ajan sellaisella mm:llä että toisella joukkueella ei ole alun pitäenkään mitään mahdollisuuksia voittaa.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Muutenkin nuo maa vs. maa matsit näyttävät olevan koko ajan sellaisella mm:llä että toisella joukkueella ei ole alun pitäenkään mitään mahdollisuuksia voittaa.

Joo tuossa on kyllä hauskoja matseja saatavilla, itsellä oli kerran USSR-saksa taisto, jossa itse olin kv-1s armeijan kanssa 32% voitto mahiksilla ja vietiin saksalaiset ihan pystyyn, 15-2 taisi olla luvut että poikkeus sääntöön siis ;)

Itse huomasin tuossa toissa viikolla juuri tuon kuinka paljon pelit voivat heilahdella, ensimmäisenä päivänä vedin 75% voitoilla ja tuntui että obj. 704:llä ja amxx 13 75:llä kun pääasiassa pelailin niin kaikki onnistui. Seuraavana päivänä objectilla ammukset lähti aivan minne sattuu, ja amx 13 75:llä päädyin flankatessa aina yhtäkkiä 3:n td:n ampumalinjalle eikä passiivisesta spottaamisestakaan tullut mitään.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Joo tuossa on kyllä hauskoja matseja saatavilla, itsellä oli kerran USSR-saksa taisto, jossa itse olin kv-1s armeijan kanssa 32% voitto mahiksilla ja vietiin saksalaiset ihan pystyyn, 15-2 taisi olla luvut että poikkeus sääntöön siis ;)

Itse sain kerran omalle puolelle kokoonpanoksi 2xIS-3 ja 13xISU-152, mielenkiintoista kyttäystä tuli siitä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Noniin, pidemmän tauon jälkeen olen taas innostunut panzerkomentajan hommista. Pieni kyllästyminen tuli puolitoista kuukautta sitten, mutta nyt homma tuntuu taas uudelta ja tässä toki auttaa eteneminen kaluston osaltakin.

Jatkis65-kanavalla on jonkin verran pelaajia ollut, ja plattaa on päässyt taas pelailemaan. Mietinkin tässä, vieläkö jo perinteeksi noussut maanantai-ilta on ns. komppa-ilta? Silloin olisi joku syy odottaa maanantaitakin...
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Olihan taas päivä eilen, alkuun kulki varsin mainiosti ja sitten lopussa ei onnistunutkaan oikein mikään. Eikä tuossa nyt kuitenkaan ollut kyse mistään turnauskestävyydestä. "Hauskin" peli oli Fisherman's Bayssa scouttina (VK28.01) tier kasi matsissa. Kyseessä confrontaatio sakut vs patongit ja turpaanhan siinä tuli. Hauskaa tuossa oli meidän puolen toptier Tiger II, joka ilmoitti että olisi listinyt meikäläisen, koska kuulemma olin paska scoutti. Totesin sille, että ampuisit niitä maaleja joita spottaan. No tsekkasin tilastot pelin lopussa, ko. mestari ampui 500 damaa toptierinä koko pelissä... Ai omat scouttitilastot? 8 spotattua vaunua, yli 2000 pinnaa spottidamaa (meidän td:t ampui melko luokattomasti ja puolet vaunuista kykki kaupungissa, kun siellä oli kaksi vaunua vastassa) ja 250 tehtyä damagea. Enemmänkin olisi voinut spotteja tulla, mutta vastustaja paineli 1-linjaa läpi 4-5 tankin voimin ja sinne en keskeltä nähnyt (siellä jo kasa td:tä valmiina, niin olisin ollut melko tarpeeton). Ilmeisesti sitä vitutti, kun en tehnyt suicide rushia heti alkuun.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehkäpä eniten joukkuepelissä kiristää hermoja se kun vaikkapa kaupunkitaistelussa, "kyttää kulman taakse ja ammu"- skenaariossa joku toinen pelaaja perustaa tankkinsa kanssa leirin suoraan taaksesi. Tästä johtuen et sitten pääsekään "karkuun" vaan otat damagea olan takaa ja vaunusi räjähtää siihen. Tämän jälkeen toinen pelaajaa lähteekin sitten tankkisi takaa pois. Mitä vittua? Samoin maastossa näitä homoja (pakko olla kun tunkevat perseeseen kiinni) löytyy toisinaan.
 

The 24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Philadelphia Flyers
Tulipa eilen pelattua ekaan kertaan varmaan pariin kuukauteen wottia. Tosin kaadoin aamulla kahvit näppäimistölle, eikä meinannut oikein kirjoittaminen pelittää, niinkuin varmaan muutama jatkiksen kanavan chatissa huomasi.. Osittain netin pätkimisen takia ollut breikkiä, mutta eipä ole ollut intoakaan.

Olipa taas pirun mukavaa hommaa, ihan uudella innolla oli kiva vääntää jokusen kymmenen matsia. Nyt taas sitten lisää. Mites,onko ollut porukkaa komppaan/joukkueeseen viime aikoina? Kiinnostais itseä taas kovasti pitkän breikin jälkeen.

Hyviä pelejä!
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Onko joku saanut tuon Karlin toimimaan? Itsellä hirttää koko ohjelma kiinni kun yrittää tuolla mennä taistelemaan :).
 

Janippa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Pitäis varmaan vähentää tota öisin pelaamista, siellä pelaajapulan takia Matchmaking kusee vielä enemmän nilkoille kuin päivällä. Parin kaverin kanssa ollaan muutama päivä pelailtu plattaa kun oon niitä koittanu jeesiä pelin alkuun. Viime yönä meni kuitenkin hieman kuppi nurin, ku joku 30-40 matsia pelattiin yöllä ja taidettiin olla toptiereinä 4-5 kertaa koko tuona aikana. Ei paljoo enää hymyilyttäny, mut eikös tuo tuuri joskus vielä käännykin...

Ja ainakin toinen näistä kavereista vaikuttaa tälläkin palstalla, joten voi olla että siitä saadaan tulevaisuudessa (tän kaverin pelaamistahdilla noin max parissa viikossa) komppiin lisää tulivoimaa. Ja luultavasti tämän toisenkin kaverin sais houkuteltua ainakin Jatkiksen kannulle, jos tänne ei tunnuksia omista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös