World Cupin harkkamatsit

  • 32 860
  • 204
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kristian: Ei tuo Bergin turpasauna kerro Suomen juniorivalmennuksen "ei fyysisyydestä" mitään. Se kertoo vain sen, että Berg on paska tappelija vaikka isokokoinen onkin. Ei ole Bergin rooli NHL:ssäkään tapella, enkä yhtään ihmettele miksi.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti kristian
Montako satakiloista huippuhyökkääjä Suomi on koskaan pystynyt tuottamaan?

Tuskin yhtään. Eipä niitä ole muutkaan eurooppalaiset montaa tuottanut. Ruotsin joukkueessa näyttäisivät Mats Sundin ja Fredrik Modin näyttäisivät Ruotsin kokoonpanoluettelon mukaan olevan yli satakiloisia.

Viestin lähetti kristian
Tässä kohtaa voidaan varmaan katsoa myös juniorivalmennukseen. Vauhtia, ketteryyttä ja taitoa on aina suosittu koon ja fyysisyyden kustannuksella. Tällaisissa matseissa se sitten näkyy rumalla tavalla.

Osittain samaa mieltä. Toisaalta iso koko ilman taitoa ei vie yhtään mihinkään, vaan joukkue tarvitsee pelaajia, jotka ovat samalla sekä isoja, nopeita että taitavia. Tällaisia tyyppejä pohjoisamerikkalainen juniorivalmennus tuottaa paremmin kuin eurooppalainen. Muut eurooppalaiset (ehkä ruotsalaisia lukuunottamatta) eivät ole Suomea ratkaisevasti edellä kovuudessa, vaan nimenomaan taidossa. Pohjoisamerikkalaisiin verrattuna kovuudessa onkin sitten selvempi ero.

Isompien pelaajien ongelma junioriaikana lienee siinä, että nopeasti kasvavalla nuorella koordinaatio kehittyy yleensä hitaammin. Tämä saattaa johtaa siihen, että pitkällä tähtäimellä lupaavakin iso pelaaja saattaa karsiutua juniorijoukkueen lyhyen tähtäimen edun takia. Tällaista kykyjen hukkaamista ei tietenkään saisi tapahtua. Toisaalta pelkät tappelijatyypit eivät Pohjois-Amerikassakaan enää pääse pinnalle, vaan heiltäkin vaaditaan myös muita pelitaitoja.

Esimerkkejä ison kokonsa takia sivuraiteelle joutuneista, mutta myöhemmin onnellisten sattumien takia pinnalle nousseista pelaajista ovat vaikkapa Jyrki Lumme ja Peter Ahola. Ja nämä eivät pohjoisamerikkalaisen näkökulman mukaan edes ole erityisen isoja pelaajia, mutta Suomessa heidän iso kokonsa ja kankeutensa koettiin silti haitaksi.

Lumme ei mahtunut mihinkään ikäkausimaajoukkueisiin ennen kuin hänet kakkosdivarijoukkueen junnuista kaivettiin 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Vasta sen jälkeen kiinnostuivat liigaseuratkin. Peter Ahola oli ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään divarijoukkueen viidenneksi paras pakki. Mikseivät ne neljä "parempaa" päässeet NHL:ään?

Viestin lähetti kristian
99 prosentilla kotimaassa pelaavista pelaajista ei ole oikeastaan kokemusta mistään muusta kuin rottakiekosta ja tuomarin selän takana uhittelusta.

Rottakiekko voi joskus olla taktisesti erittäinkin järkevää. Tyylipisteitä ei jaeta, vain voitto merkitsee. Myös NHL:ssä on runsaasti pelaajia (myös pohjoisamerikkalaisia), jotka tekevät vastustajan pelaamisen ikäväksi jatkuvilla koiruuksilla, mutta liukenevat vähin äänin paikalta heti kun hanskat alkavat pudota.

Pidän tavallaan takavuosien Tre Kronorin mentaliteetista. Fyysiseen kovuuteen oli valmiuksia, mutta he olivat tarvittaessa valmiitta ottamaan fyysisesti kuonoon pahastikin silloin kun se edisti tärkeässä ottelussa yv-tilanteen saamista ja sitä kautta ottelun voittamista. Kovuutta on myös oman egon pitäminen kurissa silloin kun joukkueen etu sitä vaatii. Voittajat eivät laske mustelmiaan.
 
Viimeksi muokattu:

laatokka

Jäsen
Viestin lähetti kristian
Montako satakiloista huippuhyökkääjä Suomi on koskaan pystynyt tuottamaan?

Kyllä muistaakseni Veli-Pekka Ketola painoi lähes satakiloa, ja oli huippuhyökkääjä. Mutta eihän juniorit niitä aikoja voi muistaa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti Donald_22
Olisiko ollut niin, että tuomarit tulkitsivat Fischerin tulleen kolmantena osapuolena tappeluun, jolloin NHL-sääntöjen mukaan tulee suihkukomennus, joka on muuten 10min, eikä 20min, kuten tilastoissa näyttää lukevan.

No ainakin lehtijuttujen mukaan Fischer nimenomaan tuli tappeluun kolmantena osapuolena, eli Berg oli haastamassa Zidlickyä matsiin mutta Fischer tuli väliin ja pisti Akia päihin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Yksi Eric Lindros, tai Brendan Shanahan ei tee kaikista kanukeista isoja ja pelottavia. Mm. Wayne Gretzky, Brett Hull, Theo Fleury, Martin St. Louis ovat melkoisia kääpiöitä. Puolustuksesta kolosseja löytyy sitten enemmän... Isosta koosta on toki hyötyäkin, paitsi suomalaisessa juniorisysteemissä, jossa kaiken a ja o on nopeus. Ihmiset kun kehittyvät niin eri tavalla. Lahjoilla mennään...

Mutta kovuudesta ja sen kehittymisestä puheen ollen kannattaa lukea Heleniuksen kirja. Vähän paremmin aukeaa se kanadalainen kiekkoilu sitä lukemalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti blackhawk
Rottakiekko voi joskus olla taktisesti erittäinkin järkevää. Tyylipisteitä ei jaeta, vain voitto merkitsee. Myös NHL:ssä on runsaasti pelaajia (myös pohjoisamerikkalaisia), jotka tekevät vastustajan pelaamisen ikäväksi jatkuvilla koiruuksilla, mutta liukenevat vähin äänin paikalta heti kun hanskat alkavat pudota
Olisi mielenkiintoista nähdä listaa näistä pelaajista, jotka eivät hanskojaan joudu tiputtamaan NHL:ssä. Onhan niitä tavallaan olemassa, mutta... no minulle ensimmäisenä mieleen tulee eräs Moore, joka ei ensi kaudella koiruuksiaan tee.

Barnabyt, Niemiset, Pearsonit, Tuckerit, Tikkaset ja muut ovat vähintään yhtä vittumaisia kuin Mäkiset, Kiviharjut ja Tuokot, mutta ensimmäiset joutuvat ne hanskatkin melko usein tiputtamaan ja turpiinsa ottamaan. Se vaatii jo hieman rohkeutta, joten minä ainakin arvostan sellaisia pelaajia (vaikka Niemistä lukuunottamatta en kenestäkään pidä).

Tästä kokoasiasta sanoisin, että ei se ole suoranaisesti suomalaisen valmennuksen vika, että pelaajat ovat pieniä. Suomessa vain on n. 20-25 NHL-tasoista pelaajaa, joten kaikki pääsevät joukkueeseen. Ruotsilla kyseisiä pelaajia taas on 50-70 joten he voivat jonkinlaista valitaa jo tehdäkin, eli esim ottaa muutoin tasaisisista pelaajista ne isommat. Kanadassa kyseinen luku onkin sitten jo 400-500, joten sen perusteella arvaisin että heidän joukkueensa on kisojen kookkain.

Jos voi valita Derek Morriksesta ja Ed Jovanovskista, niin voi ottaa sen isomman. Kimmo Timosessa ei yksinään ole valinnan varaa.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Viestin lähetti punaiset_lasit
Ei sulla ole minkäänlaista fight cardia heittää kehiin? Siis Fisherin fight cardia, Bergin moista lienee turha kysyä ;)...

Ensinnäkin Fischer pelasi jo junnuna Kanadassa (QMJHL) ihan kivoilla jäähyminuuttimäärillä:
97/98: 70 gp, 112 pim
98/99: 65 gp, 141 pim

Eli on varmasti opetellut tappelun saloja jo silloin.

Tässä sitten Fischerin NHL fight card:
99/00: Marc Moro
00/01: Chad Kilger, Scott Thornton, Jarome Iginla
01/02: Todd Bertuzzi
02/03: - (pelasi vain 15 ottelua)
03/04: Scott Hartnell, Philippe Boucher, Ian Laperriere
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti dana77


Tästä kokoasiasta sanoisin, että ei se ole suoranaisesti suomalaisen valmennuksen vika, että pelaajat ovat pieniä. Suomessa vain on n. 20-25 NHL-tasoista pelaajaa, joten kaikki pääsevät joukkueeseen. Ruotsilla kyseisiä pelaajia taas on 50-70 joten he voivat jonkinlaista valitaa jo tehdäkin, eli esim ottaa muutoin tasaisisista pelaajista ne isommat.


Kyllähän nämä määrät ovat jo vähän muuttuneet, esimerkiksi Jat-
koajan listauksessa viimekauden Nhl-sopimuksen omaavia suo-
malaisia oli jo enemmän kuin ruotsalaisia.Itse Nhl:ssä arvaisin
silti pelaavan noin kymmenkunta ruotsalaista vakituisesti enem-
män kuin suomalaista.

Ruotsalaisten suurempaa kokoon vaikuttaa myös se että ruotsa-
laiset ovat kansana suurempia kuin suomalaiset.Tähän on kai ym-
märrettävästi ollut vaikuttamassa se että täällä koettu sotia ja muuta kurjuutta ja ravinto on ollut siten heikompaa kuin Ruotsis-
sa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestin lähetti blackhawk
Ruotsissa huominen ottelu televisioidaan kolmosella, jota ei tietenkään saa näkyviin Suomessa. Ruotsin ykkönen, kakkonen ja nelonen kyllä näkyisivät.

Näkyykö Ruotsin kolmonen ruotsinlaivalla? Näkyyhän?
Pakkohan sen on näkyä!?
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti punaiset_lasit
Kristian: Ei tuo Bergin turpasauna kerro Suomen juniorivalmennuksen "ei fyysisyydestä" mitään. Se kertoo vain sen, että Berg on paska tappelija vaikka isokokoinen onkin. Ei ole Bergin rooli NHL:ssäkään tapella, enkä yhtään ihmettele miksi.

Ottihan Berg turpaan kunniakkaasti Mario Lemieuxilta...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hoh-hoijaa taas tätä tappelu-keskustelun säkenöintiä. Tulee mieleen ne Pariston sketsit jossa keski-ikäinen mies seikkaili auto- ja rautakaupoissa jyhkeän erektion kera. Tappelut kuuluvat jääkiekkoon kuten niistä kuolaavat fanitkin. Jääkiekkoon tuntuu kuitenkin kuuluvan erottamattomasti myös nämä tälläiset mielipiteet, joiden mukaan tappelut eivät kuulu jääkiekkoon koska jääkiekko on outoa kyllä luisteluun ja kiekonkäsittelyyn perustuva fyysinen joukkuepeli - jota käsitystä useat todella suuret jääkiekkonimet etenkin Euroopassa mutta myös amatööri-puolella USA:ssa ja jossain määrin jopa Kanadassa edustavat. Se miksi tämä omalaatuinen kömpelö huidonta yhdistetään pitkästyttävyyden ja tahattoman koomisuuden (vrt. naisten painonnosto) sijasta kovuuteen, on syvästi outoa. No, mutta tämähän onkin, hmm, "kukkahattuinen" mielipide. Vaikka ei oikeastaan, rehelliset taistelulajithan ovat hienoa katsottavaa, mutta miksi siinä välissä pitäisi jostain syystä osata luistella ja syötellä jotain kiekkoa? Omalaatuista.
 
Viimeksi muokattu:

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Tarkennetaan, että Fischer tuli kolmantena osapuolena mukaan tappeluun. Berg haastoi Zidlickyn, joka ei lähtenyt leikkiin, jolloin takaa tuli Fischer ja alkoi mätkimään Bergiä, jolla ei aikaa puolustautumiseen ollut.

Ja mitä tuohon Lemiux - jupakkaan. Eikö Berg ollut silloin aika noviisi noissa NHL - piireissä? Voi olla, että poika arasteli lyödä NHL:n yhtä suurimmista tai Lemiux oli vaan niin kokenut kettu noissa piireissä (siis NHL-piireissä), että tiesi mitä tehdä. Tai sitten voi olla, että Berg yksinkertaisesti otti turpaansa. Toivottavasti finaalissa ottaa revanssin.
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Viestin lähetti vetti
Ei ikävä kyllä tule...

Peli tulee suorana täällä Ruotsissa kolmos kanavalta(TV 3). Se ilmeisesti ei näy sinne suomeen.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Salo aloittaa Ruotsin maalissa.
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Viestin lähetti vetti
Ei ikävä kyllä tule...

Peli tulee suorana täällä Ruotsissa kolmos kanavalta(TV 3). Se ilmeisesti ei näy sinne suomeen.
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Ruotsin yv viisikot!

Lidström-Näslund pakkeina ja edessä Sundin Foppa ja Holmström

Toinen yv koostumus on seuraava:
Johnsson ja Alfredsson takamiehinä Zetterbergin ja Sedinin veljeksien kanssa.

Vaikuttaa aika kovalle ainakin ENNEN pelejä =)

Kohta nähdään miten toimii?
 

Animal

Jäsen
Viestin lähetti JimmyMac
Ensinnäkin Fischer pelasi jo junnuna Kanadassa (QMJHL) ihan kivoilla jäähyminuuttimäärillä:
97/98: 70 gp, 112 pim
98/99: 65 gp, 141 pim

Eli on varmasti opetellut tappelun saloja jo silloin.

Tässä sitten Fischerin NHL fight card:
99/00: Marc Moro
00/01: Chad Kilger, Scott Thornton, Jarome Iginla
01/02: Todd Bertuzzi
02/03: - (pelasi vain 15 ottelua)
03/04: Scott Hartnell, Philippe Boucher, Ian Laperriere

Listaan voidaan lisätä ainakin

01/02 preseason Jason Ward.

Tuota listaa kun katselee, niin Fischerin vastustajatkaan eivät ole olleet mitään mikkejä... Eli ei ihme, jos Aki "turpaan Mariolta" Berg ottaa kuuppaansa. Voi olla, että olisi tullut selkään Zidlickyltäkin.

Nyt Aki mars mars Wade Belakin juttusille pyytämään oppia... ja sen jälkeen ahkerasti rukkasta jäähän!

Kuva tappelusta Scott Thorntonia vastaan. Siinä on kyseessä tappelu, eikä mikään SM-Liiga halauskilpailu...

Jiri myllyttää!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Koala
Ja mitä tuohon Lemiux - jupakkaan. Eikö Berg ollut silloin aika noviisi noissa NHL - piireissä? Voi olla, että poika arasteli lyödä NHL:n yhtä suurimmista tai Lemiux oli vaan niin kokenut kettu noissa piireissä (siis NHL-piireissä), että tiesi mitä tehdä. Tai sitten voi olla, että Berg yksinkertaisesti otti turpaansa. Toivottavasti finaalissa ottaa revanssin.

Tuskinpa ottaa. Lemieux on sen verran vahva kaveri että Bergillä ollut mitään mahdollisuuksia tuossa tappelussa kun Mario otti Bergistä kiinni(hermostui muuten Akin kahvaamiseen ja mailallla hakkaamiseen). Lemieux oli toki vielä saanut muistaakseni noihin aikoihin McSorleylta vähän neuvoja, joten tulos oli väistämätön ja niin on jatkossakin.

Toisaalta en ymmärrä mitä väliä sillä taas on. Ei WC ratkea siitä millä joukkueella on parhaat tappelijat. WC tapasissa kisoissa ei ole mitään merkitystä tappelutaidoilla. Muutenkin Suomen joukkueesta lähes kaikki(vai peräti ilman tuota lähes) ovat NHL'ssä pelanneet tai pelaavat, joten ei suomalaisia pelotella. Se onkin sitten eri asia miksei Suomesta ole paljoa tullut powerforwardeja, huomionarvoisaa on sekin että PF't ovat tosiaankin myös hyviä pelaajia, eivätkä vain fyysisiä. Mielestäni powerforward ei tarvitse olla, mutta kroppaa pitäisi osata käyttää tyyliin Foppa.

Olen aiemminkin puhunut Suomen juniorijärjestelmää vastaan ja kuten sanottua meillä malli on liian raiteutunut. Pelaajatyypit ovat kaikki näitä Jani Ritoja. Eli mennään kovaa, osataan oikeasti käyttää kroppaakin ja siinä mielessä täytetään power forward määrite, se mikä puuttuu verrattuna vaikka Foppaan on TAITO. Pelaajat vetävät kuin raiteilla sitä yhtä ja samaa rataa eteenpäin, luovuutta ei ole liiemmin, eikä taitoakaan. Pelkkä koko ja voima kun ei auta. Sanotte mitä sanotte mutta mielestäni juuri ero vaikkapa Kanadan ja Suomen välillä on taito. Kanadalaiset toki ovat fyysisiä, fyysisempiäkin kuin suomalaiset, mutta eivät merkittävästi, ero syntyy siinä kun siihen yhdistetään taito. Suomi on euroopan maista aivan kärkitasoa voimassa, luistelussa ja fyysisyydessä, mutta taidossa ollaan kovasti jäljessä, samoin luovuudessa(siis kokonaisuutena, poikkeuksiakin on).

edit:vielä tappeluista, että WC'n lisäksi ei missään muissakaan kansainvälisissä kilpailuissa eikä nykyään NHL'ssäkään fyysisyydellä tai tappeluilla yksin voiteta tai pelotella muita pelaajia. Hyvänä esimerkkinä toimii tämän kauden Stanley Cup voittaja Tampa joka ei ainakaan minun silmissäni ainakaan voittanut mestaruutta tappelijoidensa avulla. Tappelut toki kuuluvat peliin, mutta ei niillä(ainakaan nykyään) pelejä ratkaista. Joten se on ihan sama vaikka kaikilla suomalaisilla tulisi tappeluissa turpaan.
 
Viimeksi muokattu:

Animal

Jäsen
Viestin lähetti eagle
Tuskinpa ottaa. Lemieux on sen verran vahva kaveri että Bergillä ollut mitään mahdollisuuksia tuossa tappelussa kun Mario otti Bergistä kiinni(hermostui muuten Akin kahvaamiseen ja mailallla hakkaamiseen). Lemieux oli toki vielä saanut muistaakseni noihin aikoihin McSorleylta vähän neuvoja, joten tulos oli väistämätön ja niin on jatkossakin.

Totta. Lemieux on kuitenkin iso jätkä ja tuolloin kun kyseinen episodi tapahtui niin mahtoiko olla jopa niin, että AB pelasi tulokaskauttaan? Siinä Bergia vietiin kuin litran mittaa.

Berg on kuitenkin omassa roolissaan, eli varmana peruspakkina, ihan hyvä. Siinä mielessä Berg on fyysinen puolustaja, että hän taklaa kyllä helvetin lujaa...


Olen aiemminkin puhunut Suomen juniorijärjestelmää vastaan ja kuten sanottua meillä malli on liian raiteutunut. Pelaajatyypit ovat kaikki näitä Jani Ritoja. Eli mennään kovaa, osataan oikeasti käyttää kroppaakin ja siinä mielessä täytetään power forward määrite, se mikä puuttuu verrattuna vaikka Foppaan on TAITO.

Totta. Meillä on näitä Villeniemisiä, Rikuhahleja, Jarkkoruutuja jne... vaikka muille jakaa. Tosin Foppa Forsbergiin on siinä mielessä aika paha verrata, että saman tason lahjakkuuksia ilmaantuu vain muutamia vuosikymmenessä.

Sanotte mitä sanotte mutta mielestäni juuri ero vaikkapa Kanadan ja Suomen välillä on taito. Kanadalaiset toki ovat fyysisiä, fyysisempiäkin kuin suomalaiset, mutta eivät merkittävästi, ero syntyy siinä kun siihen yhdistetään taito. Suomi on euroopan maista aivan kärkitasoa voimassa, luistelussa ja fyysisyydessä, mutta taidossa ollaan kovasti jäljessä, samoin luovuudessa(siis kokonaisuutena, poikkeuksiakin on).

Toinen suuri ero Suomen ja Kanadan välillä on "luupäisyys". Kanadalaiset (Pohj. Amerikkalaiset) power forwardit, esimerkkeinä voidaan mainita vaikka herrat Bertuzzi, Nolan, Tocchet, Lindros, Neely jne..., ovat taitavia, mutta myöskin kovuudessa (luupäisyydessä) ihan eri luokkaa kuin nämä Suomen "power forwardit". Aikaisemmin mainitut kanukit vetävät / vetivät jätkiä armotta seinille jos tielle sattuu, samaten jos joku tulee urputtamaan niin kyseiset herrat vetävät turpaan. Ja tämä ero ei mielestäni johdu mistään muusta asiasta kuin siitä, että suomalaiset (eivät läheskään kaikki) nöyristelevät, pelkäävät selkäsaunaa eivätkä uskalla osoittaa olevansa kentän hallitsijoita (koko, voima, kovuus ja taito yhdistettynä). Forsbergista sen verran, että häneltäkin löytyy tämä itse keksimäni "luupää" -ominaisuus.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ruotsi on ainakin täysin parhaalla miehistöllä mukana. Tai no Modin puuttuu. Suomelta puuttuu Lehtinen ja Selänne, huilaavat vain?

Axelsson - Sundin - Alfredsson
Forsberg - Jönsson - Näslund
Zetterberg - H.Sedin - D.Sedin
Nilson - Påhlsson - Holmström

Lidström - Johnsson
Norström - Ragnarsson
Öhlund - Tjärnqvist

Salo

-----------------------------------

Peltonen - S.Koivu - Eloranta
T.Ruutu - Jokinen - Hagman
Laaksonen - Kapanen - Hentunen
Nieminen - M.Koivu - J.Ruutu

Timonen - Numminen
Niinimaa - Salo
Pitkänen - Väänänen

Kiprusoff
 

Hielo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Espoo Blues, HIFK
Eipä kovin korkeaksi pelin taso noussut ensimmäisessä erässä. Aluksi näytti, että Ruotsi vie auttamatta, mutta kokonaisuudessaan ensimmäinen erä kääntyi lopulta Suomelle. Laukaukset taisivat olla 10-9 Suomelle. Jokisen vanhanaikainen Salon puikoista oli alun ainoata pelillistä herkkua Suomelta. Tokihan siinä T. Ruutu ja Jokinen järjestelivät vielä pienimuotoisen rähinän, josta arvottiin sen kummemmin miettimättä miehiä boksiin.

Muutama huomio:
- Ei huippupaikkoja kummassakaan päässä
- Jokisen kenttä on ollut pirteä, kun taas ykköstä ei ole juuri hyökkäyspäässä näkynyt.
- Puolustuspäässä ei ole kummempia toilailuja nähty keneltäkään.
- Kiprusoff on ottanut kaiken varmasti tähän asti.
- J. Ruutu jatkoi tyhmien jäähyjen sarjaansa napauttamalla reippaasti vihellyksen jälkeen vastustajaa maalin edessä päähän.
- Naapurilta Forsberg-Näslund –parivaljakko on ollut pimennossa.
 

Animal

Jäsen
Viestin lähetti mjr
Tappelut kuuluvat jääkiekkoon kuten niistä kuolaavat fanitkin. Jääkiekkoon tuntuu kuitenkin kuuluvan erottamattomasti myös nämä tälläiset mielipiteet, joiden mukaan tappelut eivät kuulu jääkiekkoon

Hyvin sanottu.

Se miksi tämä omalaatuinen kömpelö huidonta yhdistetään pitkästyttävyyden ja tahattoman koomisuuden (vrt. naisten painonnosto) sijasta kovuuteen, on syvästi outoa.

Katsoppa tähän ketjuun lähettämä viestini, jossa on liitteenä kuva. En ole tussannut Fischerin naamaa siinä kuvassa. Eikä itselläni ole ainakaan mitenkään koominen jos jollain on nokka auki.

...ei oikeastaan, rehelliset taistelulajithan ovat hienoa katsottavaa, mutta miksi siinä välissä pitäisi jostain syystä osata luistella ja syötellä jotain kiekkoa? Omalaatuista. [/B]

Katso sama kuva. Siinä on kyseessä ns. käämien palaminen Thorntonilta (San Jose). Tilanne oli se, että Fischer taklasi niskavammasta aikaisemmin kärsineen Thorntonin todella törkeästi selästä laitaan. Fischerille ei tullut tarpeeksi kovaa rangaistusta, joten Thornton suoritti koston omakätisesti. Itseltäni löytyy tämä sama tilanne videopätkänä.

Eli vastaus kysymykseesi. Jääkiekko on nopea ja fyysinen peli, jossa tapahtuu tahalleen, tahattomasti tai tuottamuksellisesti kaikenlaista. Ja hihat palaa joskus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös