World Cup 2016: Suomi

  • 625 008
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Kun kaikilla oli parhaat kehissä ja vastassa ei ollutkaan enää helppoja paloja niin tulos oli karu. Oikea taso tuli keralla esiin. No kohta on Karjalaturnaus ja oikeat ja ennen kaikkea jokavuotiset mmskabat ja joissa pelaa ne joita kiinnostaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kun kaikilla oli parhaat kehissä ja vastassa ei ollutkaan enää helppoja paloja niin tulos oli karu. Oikea taso tuli keralla esiin. No kohta on Karjalaturnaus ja oikeat ja ennen kaikkea jokavuotiset mmskabat ja joissa pelaa ne joita kiinnostaa.

Onko se nyt ihan oikeasti MM-turnaukselta pois, että sillä on vähän väärä nimi? Lapsellista katkeruutta tämä. Sehän on hieno, tasokas ja perinteikäs kevätturnaus joka tapauksessa, ja hyvin tärkeä pienemmille jääkiekkomaille. Nyt kun ollaan saatu nauttia tästä omalaatuisesta yhdistelmäturnauksesta niin itse asiassa ihan mukava palata normaaleihin maajoukkueturnauksiin, esim. hienoon u20-turnaukseen, mikä on seuraavana vuorossa.

Suomi ei nyt menestynyt World Cupissa, kun ollaan vasta ajamassa uutta hienoa sukupolvea sisään, mutta tämä ei tule jäämään meidän tasoksemme. Kiitos vähemmän näitä itkupotku-raivareita, kun jääkiekkomme tila on nopeasti paranemassa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Komarovin puheet kyllä shokki. Valtava menetys jatkoa ajatellen, jos tosissaan meinaa lopettaa. Hämäräksi jäi myös, että miksi? Tilaa uusille vastuunkantajille? Kuulostaa kyllä jotenkin oudolta ja täytyy kovasti toivoa, että pelaa vielä jatkossa.

Eiköhän tämä päätös pyörretä, kun valmennusjohto majussa vaihtuu.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Toivotaan tosiaan, että Leo Komarovin puheet lopettamisesta oli vain pettymyksen purkautumista. Olisi kyllä jatkossakin aika tärkeä pelaaja Suomen maajoukkueelle.

Todella usein Komarov on ollut ensimmäisten joukossa mukana, kun Suomen maajoukkuetta on valittu. Huikea leijonasydän kaiken kaikkiaan. Toivotaan myös Komarovin uran kannalta, että pääisi nauttimaan NHL:n pudotuspelien tunnelmasta vielä, ettei tuosta Suomen edustamisesta tule ihan jokapäiväistä, mitä se nyt on ollut.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Leksa on ollut vuosikausia yksi maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Jos joku toivoo Komarovin "painuvan vittuun", ei kyllä ymmärrä tästä lajista hevon paskaa!!

Tärkeä ehkä joo Suomelle mutta onhan tuo äijä niin rotta, että en pysty itse arvostamaan.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jotenkin tuntui, että ei ollut mitään pelisuunnitelmaa. Pelaajat eivät tienneet minne mennä ja mitä tehdä. Monesti kaksi tai kolme pelaajaa samassa paikassa kiekon perässä, törmäillään toisiin hyökkäysalueella jne. Lisäksi ketjujen kemiat ei toimi ollenkaan. Juuri kun toinen syöttää, niin toinen liikahtaa jo eri paikkaan ja kiekko lipuu keskialueelle. Turhauttavaa kun tietää, että hyökkääjät saisi kyllä tulosta aikaan, mutta nyt yhteispeli ei suju ollenkaan.

Jäi klassinen maku fantasiarosterista, joka ei todellisuudessa toimi ollenkaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Myös USA jäi nollakerhoon, joten turhaa tässä on säkkiin pukeutua. USA todella floppasi, syynä enemmän pelitavalliset asiat kuin materiaali. Olisihan Suomi voinut jonkun pisteen saalistaa, mutta tämä olisi edellyttänyt itsensä ylittämistä. Nähty suoritus oli materiaalin mukainen. Minkäs teet, kun hyökkääjien joukossa ei ole kuin yksi lähitulevaisuuden top 20 hyökkääjä, Barkov ja sitten muutama kaukaisemman tulevaisuuden tähtipelaaja. Tarvitsee vain silmäillä maajoukkueen pistepörssejä vuodesta 1998 ja huomata, ketkä siellä kärjessä huipputurnauksissa yleensä keikkuvat. Tällaisia pelaajia ei nyt joukkueessa ollut.
On myös eri asia olla oman joukkueensa kantava pelaaja kuin koko NHL:n mitassa tähti. Mikko Koivu on ollut erittäin tärkeä maajoukkueelle, mutta hänen panoksensa liittyy pelin kokonaisuuteen, ei niinkään siihen tauluilla näkyvään eli maalintekoon. Eikä Granlundkaan ole varsinainen maalipyssy. Vanhat toisinaan tähdet loistivat myös poissaolollaan, kuten Niklas Hagman.

Varmaankin turnaus oli tärkeä siitä syystä, että se opetti konkreettisesti, millaista peliä pelataan aivan huipulla. Suomi on varmasti parempi jo olympialaisissa (NHL:n mukana ollessa). Turnauksen formaatti oli parempi kuin olympialaisissa, toki vielä parempi olisi ollut kuuden maajoukkueen alkusarja plus finaalit. Vaikka on tunnustettava, että venäjämatsia en viitsinyt enää kolmatta erää katsoa, tällainen turnaus puolustaa hyvin paikkaansa kiekkokartalla. Tiivis rakenne, tasaiset pelit ja huiput kentällä: siinä huippu-urheilun ydin. Minun on erittäin vaikea eläytyä sellaisen hokiäijän maailmaan, jossa MM-kisat ovat muka se tärkein turnaus: se olisi melkein samaa kuin sanoa, että jalkapallon MM-karsinnat ovat tärkeämmät kuin itse MM-kisat. Karsinnoissa toki pelaavat myös lähes parhaat pelaajat.
 
Komarovin työstä syntyi kuitenkin Suomen ainoa maali eli siinä mielessä ei turha.

Muuten kisat oli pettymys ja kyllä syyttävä sormi osoittaa penkin taakse. Enemmän olisi pitänyt saada irti
Eihän tuo nyt putkeen mennyt, mutta enpä itse paljon enempää osannut joukkueelta odottaa, muutaman maalin nyt olisi voinut tehdä. Suomen materiaali oli tässä turnauksessa todella todella huono verrattuna vastustajiin, joten aika todennäköinen tulos tämä oli valmentajasta riippumatta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Suomen puolustus ongelma? Mielestäni kaikki muut hoisivat ruutunsa ihan hyvin, Vatanen oli kesäterässä pahasti ja hän munasikin joka matsissa sen yhden pakollisen maalipaikan vastustajille, mutta muut saa kyllä ihan puhtaat paperit. Suomi kaatui nimenomaan hyökkäyspeliin, sehän oli luokatonta paskaa, hidasta, arvattavaa, yksinkertaista ja selvistäkään paikoista ei saatu sisään. Joka matsissa on maalipaikkoja ollut voittoon tarvittava määrä, mutta kun ei tyhjäkään maali riitä niin seuraavaksi pitäisi suurentaa maaleja. Onneksi joukkueessa ei sentään ollut yhtään hifk:n kasvattia, se tuosta vielä olisi puuttunut.
No kyllähän tuo Suomen puolustus oli tosi vaikeuksissa kun siihen annettiin painetta kunnolla. Pokka, Lindell, Jokipakka... vaikeeta oli. Yllättäen myös samoissa vaikeuksissa oli Vatanen. Kokemusta tarvitsevat vielä lisää että pystyvät tulemaan syöttämällä ulos sen paineen alta tai ainakin hassaamatta kiekkoa vastustajalle. Ei heitä mielestäni pidä syyttää sen enempää, vaan Suomen puolustuksen tilanne vain tällä hetkellä on tämä että sinne ei ole parempiakaan laittaa. Katellaan muutaman vuoden päästä uudelleen.

Tuo maalinteko oli sitten toki se toinen iso ongelma. Se rupesi ihan selvästi laittamaan joukkuetta jo kipsiin tässä vikassa pelissä.

Kolmas ongelma minusta sitten oli se että joukkueen taso heilahteli aivan liikaa tämän turnauksen aikana. Kokemattomuuden piikkiin ehkä sekin, mutta olihan se Ruotsi peli ainut jossa Suomi pelasi sille ominaista lätkää. Nämä muut pelit olivat ihan kummallista hiippailua.

Tässä mitään ranteita tarvitse auki vedellä. Suomen kiekon tulevaisuus näyttää edelleen hyvältä. Ei se mikään ihme ole että tästä turnauksesta tuli vielä kannuun
 
Viimeksi muokattu:

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämän joukkueen, etenkin pakiston aika on myöhemmin. En puhuisi katastrofista. Silti oppia tuli kaikille, etenkin Marjamäelle.

En usko, että ihan hetkeen maajoukkueen johtoryhmä on noin iso. Veikkaan, että Marjamäki ei ollut kotonaan tässä turnauksessa, ei ison johtoryhmänsä kanssa eikä myöskään pienen kaukalon kanssa. Siksi Marjamäen vaatimuksen Suomeen rakennettavasta pienestä kaukalosta ymmärtää. Samaahan toisti Hannu Jortikka nuorten MM-kisojen jälkeen 2015. Tosin muuttuuko peli sittenkään niin paljon, kun verrataan peliä pienessä ja isossa kaukalossa? Tästä ei ole kukaan oikein pystynyt rakentavasti keskustelemaan tässä maassa. Heitot tyyliin "peli muuttuu täysin" ovat vaan heittoja vailla perusteluja. Syksyllä 1991 Canada Cupin jälkeen silloinen päävalmentaja Pentti Matikainen sanoi, että myytti pelin erilaisuudesta on lopetettava. Kun peli ei muutu.

Jotain Suomelta meni kuitenkin pieleen. Joko pelitavassa tai valmistautumisvaiheessa. Ehkä tästä kerrotaan jotain myös ulospäin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tuossa tuo aiempi uutinen Komarovin pohdinnoista: Leo Komarov pohtii maajoukkueuran lopettamista: “Voimat eivät vain riitä” « SuomiKiekko

Mielestäni sekä hyökkäys, että puolustus kusi ihan totaalisesti näissä peleissä. Miten edes voi tehdä sellaisia virheitä tuolla tasolla kuten esim Pokka teki Venäjän toisessa maalissa? Lähes jokainen Suomea vastaan tehty maali tehtiin puolustuksen nukahtamisesta. Maalivahditkaan nyt ei ehkä parhaimillaan olleet, mutta sanoisin että tarjosivat kyllä mahdollisuuden voittoon joka pelissä. Lepistö oli kyllä hyvä tässä turnauksessa, harmi, ettei mene kokeilemaan enää änäriin. Hyökkäyksen osalta tosiaan yksi maali kolmeen peliin on täysi katastrofi. Noh mutta onneksi tämä taisi olla vain pohjakosketus ja suunta on ylöspäin. Jälkiviisautta jos harrastetaan, olisin jättänyt Laineen valitsematta ja Salomäki tilalle, maalinteko-ongelmaa toki toi muutos ei olisi ainakaan poistanut. Ennenkaikkea en olisi vielä tässä vaiheessa tähän turnaukseen pistänyt Ahoa ja Lainetta Barkovin rinnalle. Granlund-Barkov-Donskoi olisi voinut olla tässä vaiheessa tehokkaampi ja kokeilemisen arvoinen kolmikko ja en monen muun tavalla tajua, miksi Vatanen oli Laineen kanssa samassa ylivoimassa ja miksei Aho tai Barkov ollut toisella puolella pyörittämässä peliä. Mutta toisaalta kuten Marjamäkikin sanoi, hyvää oppia tuli ainakin nuoremmille ja pitää muistaa, että Marjamäen valmennuksessa Aho ja Puljujärvi ovat saaneet kasvaa sille tasolle jossa ovat. Eniten tässä viimeisessä tappiossa kyllä harmittaa tuo ettei Pohjois-Amerikan junnut päässeet jatkoon.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
En ole oikeastaan koskaan kritisoinut maajoukkuetta sen kummemmin. Mutta nyt pitää heittää joitain juttuja ilmoille. Henk. koht. en välitä pätkääkään koko World Cupista. Hieno turnaus, mutta ei sytytä.
3 ottelua, 3 tappiota ja maalisuhde 1-9. Eipä tosta voi muuta sanoa, kuin että aika vihkoon meni.

Joukkue on todella nuori ja tulevaisuudessa meillä saattanee olla suht pitelemätön nippu. Todella kovia nimiä on vasta hioutumassa tähdiksi. Siinä mielessä tällaiset "välikisat" ovat erittäin hyviä kokemuksen kannalta katsottuna. Tältä osin tilanne näyttää erittäin hyvältä!

-Peruspakkien puute. Eikö näitä nykyään nuorissa arvosteta, koska näistä on huutava pula. Ikävä on Marko Kiprusoffia ja Teppo Nummista. Myöskin Sami Heleniuksen tyyppistä teräksenkovaa jätkää tarvitaan. Ihan kiva, että tulee kiekollisia pakkeja paljon ja ajetaan näitä sisään. Vaan ketä hoitaa sen maalinedustan? Järkyttäviä puolustusvirheitä oli joka ottelussa nähtävissä.

-YV-tehokkuus. Ei taida riittää mielikuvitus suurmaita vastaan? Aika aseetonta "läpsyttelyä" vaikka kilvan mediassa kehuttiinkin.

-Marjamäen kiekko. Kaveri sai pelin kuntoon Kärpissä, mutta se otti aikaa. Maajoukkueessa ei sitä aikaa ole. Sen lisäksi porukka vaihtuu koko ajan ja yhdessäoloa ei ole. MM-kisoissa on taas edessä suurimmaksi osaksi eri miehistö.

En todellakaan allekirjoita ns. hyvää Ruotsi-ottelua. Ruotsihan pelasi omilla avuillaan Suomen kokonaan ulos maalinteosta, ei ollut oikeastaan missään kohtaa lähelläkään.
Venäjä myöskin vilisee tähtiä. Voikin sanoa, että Suomi voittaa Venäjän jos venäläiset tulevat takki auki otteluun. Eilen eivät tulleet, kuten ei kuulukaan.
Amerikkalaisten nuorten joukkuetta vastaan ei ollut mitään aseita. Siellä on käsittämätön määrä yksilötaitoa ja näyttöhaluja. Käsiä ja jalkoja löytyi ihan uskomattoman paljon, eikä semmosta nippua voi Suomen nykytaktiikalla millään horjuttaa.

Lopputulemana sanoisin, että jokaista maata vastaan pitäisi pystyä paljon parempaan skouttaukseen. Ruotsi oli kyllä lukenut läksynsä ja varmasti Venäjäkin aiemmista tappioistaan. Samaten Kanada viime MM-finaalissa oli ottanut opikseen. Mutta ottaako Suomi yhtään opikseen näistä mistään? Nyt olisi ainakin syitä ottaa.

Ugh. Olen puhunut.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä tästä viimeisestä pelistä jäänyt mitään käteen. Ikävä kyllä, eipä Venäjäkään tuolla pelaamisella tule edes hätyyttämään Kanadaa. Kanukithan sen voiton tulevat ottamaan näistä geimeistä.

Paljon puhutaan pakiston huonoudesta ja onhan siinä puutteita. Eniten ihmettelen Vatasen tuuliajolla oloa, häneltä sentään odotettiin paljon, paljon enemmän kuin antoi. Välillä tuntui siltä, että oli luisteleva riski pääasiassa, mut ei se sentään kaikkea selitä. Se tärkein: maalintekotaito. Miten on mahdollista, että edelleen painimme tämän ongelman kanssa, vaikka siitä on vuosikausia puhuttu!!Mikä lajin harjoittelussa on niin pielessä, ettei tätä opita. Ennen sitä harjoiteltiin harjoittelun perään jatkuvasti niin, että sieltä tuli nyt ainakin muutama maalintekotaitoinenkin.

Laineesta ollaan mielestäni tekemässä nyt liian yksipuolista pelaajaa. Totta, hänellä on huikea laukaus, mutta nopeastihan ne änärissä hänet saavat varjoihin, jos hänen statuksensa sielläkin on lähinnä odotella tietyn puolen tietystä paikasta hirmuista laukausta. Tarvitaan paljon enemmän. Jos valmentaja ei tätä ymmärrä, niin väitän esim. Ahon tekevän paremman ja pitemmän uran rapakon takana kuin Laine ja väitän niin tekevän myös Puljun. Älkää ny hemmetissä hukatko tätä pelaajaa pelkästään laukomiseen!

Rask oli varmempi kuin Rinne, vaikka itekseni mietinkin kisojen alkaessa, että toivottavasti ei ole Risk.Venäjän toinen maali oli täydellinen lahja, joka ei ollut Raskin syy.Siihen maaliin uskon Leijonien henkisen puolen alkaneen nitistä.

Kirjoitin tuonne Leijonadokkari-osioon siitä, miten Marjamäki ylivalmentaa kokemattomuuttaan. Siitä paperinivaskan teoriamäärästä päätellen jengi ei päässyt lentoon, kirjain ei muuttunut eläväksi. Vähemmän teoriaa enemmän elämää kiekkoon. Kyllä nuo pelaajat nuo pääasiassa diibadaabat tietävät jo muutenkin, ei ne mitään kokemattomia tosiaan ole.

Joka tapauksessa uskon tulevaisuuden olevan hyvä. Vaikka kuinka on kulunutta, niin totuus piilee kokemattomuuden takana, sekä valmennuksen että pelaajienkin suhteen. Late pääsee aloittelijan alkukankeudesta ja turhasta teoriamäärästä, niin siitä se lähtee. Valmennusryhmästä saisi karsia porukkaa kovalla kädellä. Osaa ei pidä roikottaa mukana vain pelaajakokemuksen takia.Hyvästä pelaajasta ei läheskään aina tule hyvää valmentajaa. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minä taas olen sitä mieltä että on positiivista miten hyvin Suomi pystyi Venäjän ja Ruotsin haastamaan tuolla jo tälläkin joukkueella. Matsit olivat täysin voitettavissa ja minulle on oikeastaan vähän yllätys miten vaisuja nuo molemmat vastustajat olivat. Varsinkin Ruotsi. Tietysti voittivat Suomen että ei sitä sikäli pidä selitellä.

Noh nämä kisat olivat tässä ja etiäppäin. Muutama vuosi vielä niin katellaas sitten uudelleen.
 
En odottanutkaan Suomen pelaamisen toimivan pienessä kaukalossa parhaita vastaan. Ei siellä "meidän pelillä" ja hitailla pelaajilla oikein pärjätä.
Barkov - hidas
Koivu - hidas
Lehterä - hidas
Laine - hidas
Komarov - hidas
Jokinen - hidas
Korpikoski - hidas
Granlund - melko hidas mutta yrittää kovasti

Teräväinen on suunnilleen ainoa jolla liike on hyvää tasoa, vaikka ei hänkään ole sprintteri vaan enemmän sulava liukuja. Donskoi on aika nopea, mutta ei kyllä näissä peleissä päässyt esille. Ja Haula ei nyt pelannut. Aho ja Filppula on myös hyviä luistelemaan, mutta ei erityisen nopeita.

Kukaan ei varsinaisesti erottunut edukseen tässä turnauksessa.
 

Regina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, Pittsburgh Penguins
Ei tämä nyt juurikaan harmita, kun lähtökohdat ei olleet mitkään häävit turnaukseen. Aikaisemmissa isoissa turnauksissa pelattu todella hyvin, niin jossain vaiheessa sen huononkin turnauksen on tultava, kun joukkuekkin on vielä reilusti nuorentunut. Joukkueesta on myös vaikeaa löytää onnistujia tai itsensä ylittäjiä, mutta ei tätä kenenkään niskaankaan voi kaataa. Ei tuo tulevaisuus parin vuoden päästä välttämättä vielä sen parempi ole. Nuoret ovat vanhempia, mutta konkarit myös. Puuttuu näiden välistä se parhaassa peli-iässä olevat ratkaisijat.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei tuo tulevaisuus parin vuoden päästä välttämättä vielä sen parempi ole.
Samaa mieltä kyllä tästä. Minusta menee tuonne 2020-luvun puolelle, kun tämä uusi sukupolvi rupeaa todella puhkeamaan kukkaansa. Vanhimmat Granlundin ja Vatasen johdolla ovat vielä primeikänsä loppupuolella ja nuorimmat alkavat lähestyä sitä tai ovat jo siellä.. Leveyttäkin pitäisi silloin jo löytyä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
En odottanutkaan Suomen pelaamisen toimivan pienessä kaukalossa parhaita vastaan. Ei siellä "meidän pelillä" ja hitailla pelaajilla oikein pärjätä.

Itse en kyllä pysty laittamaan hitauden syyksi heikkoja esityksiä, puhumattakaan maalipaikkojen tuhlailuista.

Kukaan ei varsinaisesti erottunut edukseen tässä turnauksessa.

Mikke yllätti taas ainakin minut ollen paras hyökkääjä Suomesta. Pienin varauksin myös Koivu oli tasollaan.. Tämän palstan mukaan monet olisivat hajottaneet Koivun ja Granlundin kentän, mutta kyllähän nämä herrat olivat taas ne joilla selvästi oli kemiaa keskenään. Olisivatpa pelanneet samalla intensiteetillä PA-nuoria vastaan kuin pelasivat Ruotsia vastaan. Siihen surkeuteen ratkesi tämä turnaus.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minä taas olen sitä mieltä että on positiivista miten hyvin Suomi pystyi Venäjän ja Ruotsin haastamaan tuolla jo tälläkin joukkueella. Matsit olivat täysin voitettavissa ja minulle on oikeastaan vähän yllätys miten vaisuja nuo molemmat vastustajat olivat. Varsinkin Ruotsi. Tietysti voittivat Suomen että ei sitä sikäli pidä selitellä.

Samaa mieltä - ei ollut ollenkaan sellainen tunnelma, että ollaan ihan eri planeetalla noissa peleissä (toisin kuin avauksessa). Ruotsihan nyt on tämän kivikovan turnauksen 2-suosikki, enkä todella tajua niitä kommentteja, että sillä olisi ollut peli täydellisessä kontrollissa. Jos olisivat olleet osat toisinpäin niin täällähän puhuttaisiin Ruotsin "suvereenista kontrollista" ja Suomen silmittömästä tuurista, kun täysin mitättömästä määrästä maalipaikkoja saadaan yksi sisään... Anyway, turnaus ei tietenkään mennyt hyvin näistä huomioista huolimatta, mutta kuka ihme odotti suurta menestystä täältä? Itse ajattelin että ehkä jotenkin päästään välieriin (perinteisessä Kanada-cupissahan avausvastustajahan vielä olisi ollut Slovakia tai Sveitsi eikä mikään omalaatuinen all stars -kokoelma), mutta että siellä viimeistään tulee kylmää kyytiä.
 

Fordél

Jäsen
Suomi kaatui tässä turnauksessa kahteen asiaan: maalinteon tehokkuuteen ja puolustuksen virheisiin. Ensiksi mainitun suhteen oli ongelmana laadukkaiden maalipaikkojen rakentaminen (parhaille paikoille murtautuminen, heikko maski- ja ylivoimapeli), mutta ennen kaikkea luotujen paikkojen hyödyntäminen. Puolustuksessa tapahtui puolestaan käsittämätön määrä virheitä, mikä ei ollut tyypillistä Suomen tapaiselle joukkueelle. Ainoa mikä toimi ihan ok, oli maalivahtipeli ja etenkin Raskin ollessa luukulla. Pelitavassa ei mielestäni isossa kuvassa ollut erityistä ongelmaa vaan nyt kaaduttiin toteutukseen ja yksilöihin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
-Peruspakkien puute. Eikö näitä nykyään nuorissa arvosteta, koska näistä on huutava pula. Ikävä on Marko Kiprusoffia ja Teppo Nummista. Myöskin Sami Heleniuksen tyyppistä teräksenkovaa jätkää tarvitaan. Ihan kiva, että tulee kiekollisia pakkeja paljon ja ajetaan näitä sisään. Vaan ketä hoitaa sen maalinedustan? Järkyttäviä puolustusvirheitä oli joka ottelussa nähtävissä.

Muuten samaa mieltä, mutta Marko Kiprusoff ja Sami Helenius? Jos muistat (siitä on kyllä niin pitkä aika, että moni ei enää muista tai ollut edes syntynyt) esim. vuoden 1996 World Cupin, niin Kiprun ongelma oli nimenomaan pienessä tilassa vääntäminen. Siksi ura NHL:ssäkin jäi melko vaisuksi. Helenius taas ei ollut perustasoltaan maajoukkueen runkomiehiä, joten miksi häntä kaipaat?. Nykyajan peruspakki iso, liikkuva ja jäähytön, pakottaa vastustajan laukomaan kaukaa ja pienistä kulmista jne. Kaikkea muuta, mitä Helenius loppujen lopuksi oli.

-YV-tehokkuus. Ei taida riittää mielikuvitus suurmaita vastaan? Aika aseetonta "läpsyttelyä" vaikka kilvan mediassa kehuttiinkin.

Ei YV:llä tarvita välttämättä mielikuvitusta (eihän omatkaan pysy silloin perässä), vaan sovittuja kuvioita 3-4 kappaletta, laadukkaita neliötä rikkovia syöttöjä ja sitäkin laadukkaampia laukauksia. Varsinkin jälkimmäinen oli tässä turnauksessa aivan surkealla tolalla. Ja jos meillä oli joskus heittää kentälle Selänne - Koivu - Lehtinen ja viivalle Timonen/Numminen/Sami Salo niin nyt ei vain vastaavia ukkoja ole. Hetki menee, ennen kuin Barkov, Laine ja kummpanit ovat samalla tasolla, kuin nämä herrat parhaina vuosina.

-Marjamäen kiekko. Kaveri sai pelin kuntoon Kärpissä, mutta se otti aikaa. Maajoukkueessa ei sitä aikaa ole. Sen lisäksi porukka vaihtuu koko ajan ja yhdessäoloa ei ole. MM-kisoissa on taas edessä suurimmaksi osaksi eri miehistö.

Toisaalta olisi odottanut, että hyvät pelaajat olisivat sisäistäneet asiat nopeasti, mutta kun ei niin ei. Vähän samanlaisia ongelmia tässä oli nähtävissä, kuin Jukka Jalosella Vancouverissa 2010. Silloinkin kovia maita vastaan peli oli välillä sekavaa ja vaikeaa, kun aikaa valmistautua ei juuri ollut.

Venäjä pelissä oli jo näkyvissä hyvää tekemistä varsinkin kiekollisessa pelissä. Apuja lähellä jne. Joka aiheutti myös Venäjälle jäähyjä. Ei valmentaja niitä maaleja pysty tekemään. MM -kisat ovat ihan eri juttu jo, koska tulee EHT -turnauksia ja ennen kisoja Suomi leirittää 6-8 viikkoa eri pelaajia, joita ajetaan sisään ja joista n.10 pelaajaa varmaan valikoituu tänä vuonna myös kisoihin. Ihme olisi, jos viime kevään kaltainen rypäs parhaita suomalaisia ilmestyy MM -kisoihin. Eli samaa mieltä siitä, että nyt ei ollut aikaa, mutta MM -kisoihin mentäessä prosessi on aivan erilainen ja tukee Marjamäen lähestymistapaa. Jos se siis on sama kuin Kärpissä.

En todellakaan allekirjoita ns. hyvää Ruotsi-ottelua. Ruotsihan pelasi omilla avuillaan Suomen kokonaan ulos maalinteosta, ei ollut oikeastaan missään kohtaa lähelläkään. Venäjä myöskin vilisee tähtiä. Voikin sanoa, että Suomi voittaa Venäjän jos venäläiset tulevat takki auki otteluun. Eilen eivät tulleet, kuten ei kuulukaan. Amerikkalaisten nuorten joukkuetta vastaan ei ollut mitään aseita. Siellä on käsittämätön määrä yksilötaitoa ja näyttöhaluja. Käsiä ja jalkoja löytyi ihan uskomattoman paljon, eikä semmosta nippua voi Suomen nykytaktiikalla millään horjuttaa.

Kyllä niitä paikkoja oli kahdessa jälkimmäisessä pelissä aivan riittävästi, mutta nyt heijaistui se tosiasia myös maajoukkueturnauksessa, että suomalaisia ei ole ollut NHL:n 100 tehokkaiman pelaajan joukossa juurikaan. Voiko siis liikaa vaatia, jos realismi on mitä on?

-Lopputulemana sanoisin, että jokaista maata vastaan pitäisi pystyä paljon parempaan skouttaukseen. Ruotsi oli kyllä lukenut läksynsä ja varmasti Venäjäkin aiemmista tappioistaan. Samaten Kanada viime MM-finaalissa oli ottanut opikseen. Mutta ottaako Suomi yhtään opikseen näistä mistään? Nyt olisi ainakin syitä ottaa.

Ugh. Olen puhunut.

Mitä pitäisi sitten muuttaa, kun "otetaan opikseen"? Lähteä samanlaiseen tempojääkiekkoon, jossa yksilötaito korostuu? Eihän Suomi ole koskaan kv-kentillä menestynyt kuin sillä, että pelin tempoa nimenomaan lasketaan, jotta ei synny maalintekokilpailua ja coast-to-coastia. Keinot vain ovat vaihdelleet.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Ehkä eniten ärsyttää, kun täällä puhutaan että tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Okei se voi näyttää kirkkaalta, mutta ruvetaan sitten niitä henkseleitä paukuttamaan, kun alkaa niitä tekojakin tulla näiltä meidän tulevaisuuden tähdiltä. Joten katellaan nyt rauhassa. Toivottavasti Laine, Aho, Pulju yms. ei floppaa, mutta tämäkin on aina mahdollista. Nyt vaan tilanne on karu. Oikeastaan tämä tulos ei yllättänyt ollenkaan. Suomalaiset on NHL:ssä keskisakkia, eikä nykyisin juurikaan yhtään tähteä ole.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olipas kamala turnaus Suomelta. On totta, että Suomen materiaali oli turnauksen heikoimpia, mutta ihan täysin sen taakse ei voi piiloutua. Ei Tshekinkään joukkue ole sen kummoisempi, ja he sen sijaan pelasivat ihan hyvin, vaikka niukasti jatkopeleistä putosivatkin. Valmennusryhmälle täytyy tästä antaa kolme lampaanpyllyä, ei oikein löytynyt punaista lankaa koko turnauksessa. En olekaan oikein koskaan ymmärtänyt Lauri Marjamäen hehkuttamista, sillä eihän kaverin näytöt valmentajana nyt mitenkään poikkeukselliset ole. On kyllä joo opiskellut, ja teoriat on hallussa varmasti, mutta ei se pelkästään tee hyvää valmentajaa. Ennen turnausta olin huolissani, kuinka Marjamäki pärjää kun käytössä on muita heikompi materiaali, ja heikolta tuo pärjääminen näytti. Liigassahan miehellä oli käytössä aina paras materiaali, ja enemmän kuin rutkasti aikaa hioa peliä kuntoon. Näissä mj-turnauksissa asia ei näin tule olemaan, joten nyt pitää Marjamäen kyllä uudistaa tyyliään rajusti. Keventää pelikirjaa, ja enemmän selkärangasta tulevaa peliä, sanon minä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ehkä eniten ärsyttää, kun täällä puhutaan että tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Okei se voi näyttää kirkkaalta, mutta ruvetaan sitten niitä henkseleitä paukuttamaan, kun alkaa niitä tekojakin tulla näiltä meidän tulevaisuuden tähdiltä. Joten katellaan nyt rauhassa. Toivottavasti Laine, Aho, Pulju yms. ei floppaa, mutta tämäkin on aina mahdollista. Nyt vaan tilanne on karu. Oikeastaan tämä tulos ei yllättänyt ollenkaan. Suomalaiset on NHL:ssä keskisakkia, eikä nykyisin juurikaan yhtään tähteä ole.
Kuka on paukutellut henkseleitä?
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Kuka on paukutellut henkseleitä?

Kovasti täällä hehkutetaan Suomen tulevaisuuden tähtinippua. Eikö kannattaisi elää hetkessä ja katsoa sitten taas uudelleen, kun seuraavaksi maailman parhaat pelaavat vastakkain. Tilanne on vaan todella karu juurikin nyt, suomalaisessa jääkiekkoilussa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös