World Cup 2016: Suomi

  • 625 140
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Toivottavasti tästä turnauksesta tehdään nyt oikeat johtopäätökset tulevaisuutta silmällä pitäen. Tämä sijoitushan sinänsä ei ole huolestuttava asia, ottaen huomioon joukkueen ikärakenteen. Mutta tapa millä Suomi on pelannut, on huolestuttavaa. Ei tämmöistä sekavuutta ja pelin tason heilahtelua ole Suomelta totuttu näkemään. Ruotsia vastaan lataus oli hyvä, Lundqvist oli muuri. Mutta tässä Venäjä pelissä vastustaja on kyllä ollut materiaalinsa huomioiden niin surkea että Suomen olisi ehdottomasti minusta pitänyt voittaa tämä.

Muutenkin tämä turnaus on ollut kautta linjan paljon heikkotasoisempi kuin mitä ennakkoon odotti.

Suomen selvä heikkous on puolustus ainakin vielä toistaiseksi. Tuolla on liikaa semmoisia pakkeja joilla ei vielä taso riitä tälle tasolle. 2020-luvulla tilanne on toivottavasti parempi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kuulemma valmennuksen vika, sanoo ministerit studiossa. On ollut niin vähän aikaa olla yhdessä ja vähän pelejä alla eikä pitkiä harjoitusleirejä.

Mieleeni tulee vaan eräs välieräjoukkue. Team Europe.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigassa ja MM-kisoissa pelatessaan Aho on aina näyttänyt hemmetin hyvältä. Nyt mää silti oikeesti vasta ymmärrän, mitä Lehtisen Jere tarkotti Ahoa hehkuttaessaan, että ihan uskomaton tietokone, eikä oo aikoihin nähnyt tuollaista. Jere tarkotti tuolla Ahon pelinopeutta, jonka edessä jopa McDavid vapisee ;) Näissä jätkissä on oikeasti paljon samaa.

Uskomatonta, että se pystyy pienessäkin kaukalossa pelaamaan jo tolla tasolla. Ai että on muuten upea pelaaja!!!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ei jäänyt turnauksesta ainakaan mitään jossiteltavaa. Millään kuviteltavissa olevalla kokoonpanolla tuota ei olisi voitettu, enkä oikein keksi mitään valmennuksellistakaan taikatemppua, millä tuollainen tasoero olisi ollut käännettävissä. Joku poikkeuksellinen joukkohurmos olisi saattanut kantaa, mutta sellaista ei tällä kertaa nähty.

Tällaiselta se näyttää kun maajoukkuepelaajista puuttuu se "kadonnut vuosikymmen". Onneksi 90-lukulaiset näyttävät tuovat lahjakkuutta kehiin korkojen kera. Hyökkääjät lienevät valmiita ennen puolustajia, mikä on tietysti valitettavaa ihan lähitulevaisuuden kannalta. Fakta on, että moderni jääkiekko vaatii menestykseen nopeasti peliä lukevia, suhteellisen virheettömästi omaan päähän pelaavia puolustajia. Tässä turnauksessa jo pelkkä virheiden määrä oli hälyttävä.

2018 seuraavan kerran parhaat parhaita vastaan - toivottavasti! Silloin Suomikin on jo paremmissa kantimissa, tosin tuo pakkitilanne edelleen jänskättää.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Keskustelu tästä turnauksesta ja Suomen joukkueesta laitettiin pystyyn marraskuussa 2014. Tässä 12. viestin ketjuhahmotelmat. Olisimmeko pärjänneet paremmin tällä fantasy-rosterilla?

Mähän en ole täällä vielä arvaillut:

Komarov-Filppula-Armia
Ma. Granlund-Barkov-Mi. Granlund
Lehterä-Koivu-J. Jokinen
Korpikoski-Haula-Joensuu
Keränen

Määttä-Vatanen
Lindbohm-Ristolainen
Lepistö-Honka
Lindell

Lehtonen
Rinne
Rämö

88 sivua on sen jälkeen ketjuista ja joukkueen rakaentamista väännetty, nyt on turnaus ohi ja yksi tehty maali sarakkeessa.
 

Salama44

Jäsen
[QUOTE="adolf, post: 6657113, member: 6474"Mutta tässä Venäjä pelissä vastustaja on kyllä ollut materiaalinsa huomioiden niin surkea että Suomen olisi ehdottomasti minusta pitänyt voittaa tämä.

Suomen selvä heikkous on puolustus ainakin vielä toistaiseksi. Tuolla on liikaa semmoisia pakkeja joilla ei vielä taso riitä tälle tasolle. 2020-luvulla tilanne on toivottavasti parempi.[/QUOTE]

Miten niin oli pelissä surkea?

Venäjä teki 3 upeaa maalia. Miten Suomen peli on puolustksesta kiinni jos tehdään ainoa maali 0-4 tilanteessa.

Vaikka olisi puolustettu miten tällä maalilla ei olisi saatu yhtään pistettä. Kyllähän vika oli hyökkääjien tehottomuudessa ja viimeistelykyvyn puutteessa eikä missään muussa.

Jos hyökkääjät olisivat tehneet vaikka 5 maalia eikä silti olisi voitettu peliäkään, olisi voitu katsoa puolustusta tarkemmin.

Nyt se on ihan turhaa, koska 3 maalia vähemmän paremmalla puolustuksella ei olisi auttanut mitään.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Perustan tuon väitteen siihen että Venäjä pelasi siihen 1. maaliin saakka niin kuin heitä ei olisi kiinnostanut jatkoon meno ollenkaan. Fleguja ja viisikko oli hajallaan pitkin kaukaloa joka johti siihen että he hyökkäsivät alivoimaisina kaiken aikaa Suomea vastaan. Pelitavallisesti huonoa jääkiekkoa. Tuossa ekassa erässä olisi pitänyt pystyä tekemään pari häkkiä kun Suomi selvästi kontrolloi peliä. No eivätpä tehneet ja Venäjä teki jonka jälkeen pelin luonne muuttui.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Oliko nyt siinä mielessä harvinaiset "isot" kisat, että kukaan maajoukkueesta ei lopettanut maajoukkueuraa tähän turnaukseen. Ei saada venäjä pelin jälkeen keltään määkin itken haastattelua.

Leo Komarov ilmoitti yllättäen lopettavansa maajoukkueuransa "todennäköisesti" illan Venäjä-peliin vain 29-vuotiaana.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Muuten, olenkohan ainut joka ihmettelee tätä Barkov-hehkutusta? Todella huono luistelunopeus ja peli muutenkin sellaista yllätyksetöntä ja kun pitäisi vetää niin syöttää ja kun pitäisi syöttää niin menettää kiekon. Yhdessäkään pelissä ei esittänyt mitään ihmeellistä. Toivottovasti on vaan kesän jäljiltä kroppa isona ja peli aukee tuosta, sillä eihän tuolla pelillä voi edes Jagrin rinnalla onnistua.
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Suomen selvä heikkous on puolustus ainakin vielä toistaiseksi. Tuolla on liikaa semmoisia pakkeja joilla ei vielä taso riitä tälle tasolle. 2020-luvulla tilanne on toivottavasti parempi.

Suomen puolustus ongelma? Mielestäni kaikki muut hoisivat ruutunsa ihan hyvin, Vatanen oli kesäterässä pahasti ja hän munasikin joka matsissa sen yhden pakollisen maalipaikan vastustajille, mutta muut saa kyllä ihan puhtaat paperit. Suomi kaatui nimenomaan hyökkäyspeliin, sehän oli luokatonta paskaa, hidasta, arvattavaa, yksinkertaista ja selvistäkään paikoista ei saatu sisään. Joka matsissa on maalipaikkoja ollut voittoon tarvittava määrä, mutta kun ei tyhjäkään maali riitä niin seuraavaksi pitäisi suurentaa maaleja. Onneksi joukkueessa ei sentään ollut yhtään hifk:n kasvattia, se tuosta vielä olisi puuttunut.
 

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
Toivon, että Marjamäki neuvonantajineen ymmärtää hävetä tapaa, jolla hukkasivat parhaan hyökkääjänsä potentiaalin. Barkovin ketjukaverit kuudessa pelissä olivat Laine, Jokinen ja Aho. Näistä vain Aho on pelinopeudeltaan sillä tasolla, että kykenee tukemaan Barkovin pelaamista. Tilastonikkarit voisivat nyt huvikseen kaivaa jostain esiin, kuinka monta kertaa Barkovin ketjun kiekollinen peli tyssäsi hyökkäysalueella Laineen turhaan kiekonmenetykseen.

Kyllähän se nyt hyvänen aika nähtiin Koivun ketjussa, miten peli parani, kun Teräväinen ja MG saivat pelata yhdessä. Koivu pystyy vahvan kamppailupelaamisen avulla tekemään tilaa laiturilleen sekä myös edistämään kelvollisesti kiekollista peliä. Koivulla oli viimeiseen neljään erään useampia hyviä maalipaikkoja 5vs5-pelissä. Montako Barkovilla oli kuuteen otteluun?

"Parhaiden pelaajien pitää olla parhaita pelaajia." Annettiinko tälle edes mahdollisuutta? Suomi pelasi kuusi ottelua ja Lainetta vain itsepintaisesti roikotettiin Barkovin rinnalla, vaikka 5vs5-pelissä en havainnut mitään - yhtään mitään - kemiaa tuon kaksikon välilä. Toivon, ettei kukaan kommentoi, että oli hyvä antaa Laineelle kokemusta tämän tason peleistä. Olisi kokemusta saanut myös Lehterän, Filppulan tai Haulan rinnalla. Ja kokemusta saa myös NHLstä.

Olen järkyttyt siitä tavasta, jolla maajoukkueen menestystä riskeerattiin joukkueeseen viimeisenä valitun 18-vuotiaan pelaajan suoritusten varaan, vaikka aivan hyvin on ollut tiedossa, että hänellä on vielä suuria puutteita pelissään.

Laineen ei tarvitse hävetä. Pukumiehet hävetköön koko joukkueen puolesta.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Komarovin puheet kyllä shokki. Valtava menetys jatkoa ajatellen, jos tosissaan meinaa lopettaa. Hämäräksi jäi myös, että miksi? Tilaa uusille vastuunkantajille? Kuulostaa kyllä jotenkin oudolta ja täytyy kovasti toivoa, että pelaa vielä jatkossa.
Tuli meinaan mieleen, että eikös aikoinaan Selänne, OJ jne porukka sanonut lopettavansa paljon ennen kuin sitten oikeasti lopettivat. Toivottavasti Komarovin kohdalla kyseessä olisi samanlainen keissi.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Näissä karkeloissa näki hyvin sen, että Laine ei ole vielä läheskään valmis pelaamaan näin korkealla tasolla. Tavallaan Marjamäki onnistui tekemään yksiuloitteisesta pelaajasta entistäkin yksiuloitteisemman. Laineen rooliksi jäi nyt odotella syöttöjä ylivoimalla, 5v5 -pelihän häneltä meni täysin penkin alle. Kun ei voita kulmavääntöjä, pääse vastustajasta ohi luistelemalla tai syöttämällä eikä pysty pitämään kiekkoa hallussaan kahta sekuntia pidempään, on maalinteko aikamoista tuskaa. Toivoin monien muiden joukossa, että Laineen tykki puhuisi, mutta nyt kävi näin. Karu faktahan on se, että nuorukaisen valinta kisakoneeseen oli alun alkujaankin kyseenalainen liike.

Pakisto saa kantaa suurta vastuuta tästä farssista. Kiekkoa roiskittiin päättömästi sinne sun tänne, tuli ihan naisten jalkapallo mieleen tuosta pelivälineen käsittelystä. Jatkuvasti paniikki päällä, ei saada niitä tärkeitä peliä avaavia syöttöjä toimitettua, saatikka kiekkoa vastustajan maalille ylipäätään. Pakkien esiintymisestä jäi päälimmäisenä mieleen se, että kommunikointi ei tainnut pojilla ihan toimia. Vatasen epäonnistunut rännitys ennen Venäjän toista maalia, ja Pokan käsittämättömät otteet koko turnauksen ajalta tukevat tuota ajatusta. Ihmeellistä koohotusta. Lepistöä ja Määttää lukuunottamatta saavat kaikki sapiskaa.

Hyökkäyksestä vielä sen verran, että Granlundin pelaaminen sai ainakin itselleni virneen kasvoille. Kaveri yrittää tosissaan, haluaa voittaa ja hakee niitä ratkaisuja. Miken pelistä on tullut suoraviivaisempaa ja kyllähän se kehityskin näkyy otteissa. Hieno homma, että on noussut ottamaan roolia.

Näin muutenhan hyökkääjät pelasivat päin persettä. 180 minuuttia ja 1 maali, tuota ei selitellä enää edes vastustajien Vezina-tason mokeilla tai huippupakeilla. Muutama pelaaja tsemppasi hyvin, Teräväinen, Aho ja Granlund näkyvimmin. Sitten siellä hiihteli näitä Korpedoja, Laineita ja Donkkareita, jotka eivät saaneet mitään aikaan. Kun kiekko tuli lapaan, se pääsääntöisesti joko menetettiin vastustajalle tai dumpattiin päätyyn. Donskoi on hyvä esimerkki pelaajasta, joka laukomisen sijaan luistelee mieluummin kahta vastustajaa päin ja käytännössä antaa kiekon heille lahjaksi. Kun materiaali on tälläistä ja kirkkain tähtemme Barkovkin veteli puolivaloilla koko turnauksen, ei lopputulosta kannata edes jäädä märehtimään. Paskaa purkissa, ei sen enempää. Moket hoitivat kaiken minkä pystyivät, ei jäänyt ainakaan Raskista kiinni tämä turnaus.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tuli meinaan mieleen, että eikös aikoinaan Selänne, OJ jne porukka sanonut lopettavansa paljon ennen kuin sitten oikeasti lopettivat. Toivottavasti Komarovin kohdalla kyseessä olisi samanlainen keissi.
Selänne taisi lopettaa ekan kerran maajoukkueessa jo muistaakseni 2003 kotikisojen jälkeen, viimeistään 2006 olympialaiset oli viimeinen maajoukkueturnaus. Kappas, olikin mukana vielä MM-kisoissa 2008, jotka oli miehen viimeiset arvokisat. Noh, pelattiin nyt kuitenkin vielä Vancouverin kisat, joissa sitten pronssi oli "Dream come true". Ura kuitenkin jatkui koska lätkä on kivaa, ja vielä kerran oltiin mukana Sotshissa 2014. Sitten ne kyllä loppui, kun urakin loppui muutamaa kuukautta myöhemmin NHL-kauden päätyttyä. Tosin jossain spekulaatioissahan taisi olla että Selänne piti jopa pientä takaporttia auki MM-kisoihin 2014, olisiko ollut joku viimeinen palvelus Erkalle tms.

Summa sumarum, ei se maajoukkueuran lopetus taida lätkässä olla ihan sama kuin vaikkapa futiksessa. Jagrkin taisi keretä lopettaa maajoukkueessa jo useamman kerran ennen kuin sitten ilmeisesti lopullisesti lopetti maajoukkueessa 2015 kotikisoihin.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Johan on maailman kirjat sekaisin kun Barkovkin saadaan näyttämään kuolevaiselta. Sillon jossain kiikastaa.

Kyllähän tässä turnauksessa Suomella nyt vaan meni isossa ja pienessä kuvassa ja ehkä jopa eniten kuvan ulkopuolella kaikki vähän perseelleen. Anyway yritystä oli (sic) ja toki pisteitäkin olisi kuulunut tulla. Pari peliä on aina pari peliä.

Komarovin lopetus olisi todellinen isku maajoukkueelle.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näissä karkeloissa näki hyvin sen, että Laine ei ole vielä läheskään valmis pelaamaan näin korkealla tasolla. Tavallaan Marjamäki onnistui tekemään yksiuloitteisesta pelaajasta entistäkin yksiuloitteisemman. Laineen rooliksi jäi nyt odotella syöttöjä ylivoimalla, 5v5 -pelihän häneltä meni täysin penkin alle. Kun ei voita kulmavääntöjä, pääse vastustajasta ohi luistelemalla tai syöttämällä eikä pysty pitämään kiekkoa hallussaan kahta sekuntia pidempään, on maalinteko aikamoista tuskaa. Toivoin monien muiden joukossa, että Laineen tykki puhuisi, mutta nyt kävi näin. Karu faktahan on se, että nuorukaisen valinta kisakoneeseen oli alun alkujaankin kyseenalainen liike.

Pakisto saa kantaa suurta vastuuta tästä farssista. Kiekkoa roiskittiin päättömästi sinne sun tänne, tuli ihan naisten jalkapallo mieleen tuosta pelivälineen käsittelystä. Jatkuvasti paniikki päällä, ei saada niitä tärkeitä peliä avaavia syöttöjä toimitettua, saatikka kiekkoa vastustajan maalille ylipäätään. Pakkien esiintymisestä jäi päälimmäisenä mieleen se, että kommunikointi ei tainnut pojilla ihan toimia. Vatasen epäonnistunut rännitys ennen Venäjän toista maalia, ja Pokan käsittämättömät otteet koko turnauksen ajalta tukevat tuota ajatusta. Ihmeellistä koohotusta. Lepistöä ja Määttää lukuunottamatta saavat kaikki sapiskaa.

Hyökkäyksestä vielä sen verran, että Granlundin pelaaminen sai ainakin itselleni virneen kasvoille. Kaveri yrittää tosissaan, haluaa voittaa ja hakee niitä ratkaisuja. Miken pelistä on tullut suoraviivaisempaa ja kyllähän se kehityskin näkyy otteissa. Hieno homma, että on noussut ottamaan roolia.

Näin muutenhan hyökkääjät pelasivat päin persettä. 180 minuuttia ja 1 maali, tuota ei selitellä enää edes vastustajien Vezina-tason mokeilla tai huippupakeilla. Muutama pelaaja tsemppasi hyvin, Teräväinen, Aho ja Granlund näkyvimmin. Sitten siellä hiihteli näitä Korpedoja, Laineita ja Donkkareita, jotka eivät saaneet mitään aikaan. Kun kiekko tuli lapaan, se pääsääntöisesti joko menetettiin vastustajalle tai dumpattiin päätyyn. Donskoi on hyvä esimerkki pelaajasta, joka laukomisen sijaan luistelee mieluummin kahta vastustajaa päin ja käytännössä antaa kiekon heille lahjaksi. Kun materiaali on tälläistä ja kirkkain tähtemme Barkovkin veteli puolivaloilla koko turnauksen, ei lopputulosta kannata edes jäädä märehtimään. Paskaa purkissa, ei sen enempää. Moket hoitivat kaiken minkä pystyivät, ei jäänyt ainakaan Raskista kiinni tämä turnaus.
Monesta asiasta samaa mieltä, mutta Määtällekkö ei pyyhkeitä? Ma nauran. Heikoimpia puolustajia varmaan koko turnauksessa. Ristolaiselle sen sijaan en antaisi hirveästi pyyhkeitä, vaikka olikin ensimmäisessä pelissä huono. Lepistö hoiti tonttinsa mallikkaasti odotuksiin nähden. Puolustuksen isoimpia alisuorittajia oli Vatanen ja Määttä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
No joo, en tiedä, kuinka periaatteellinen Komarov on, mutta näitä lopettajia on toisaalta nähty maailman sivu. Eikös Tuomo Ruudun pitänyt lopettaa rapiat parikymppisenä?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Komarovia verrattu Selänteesen. Ei saatana, nyt on nähty kaikki.

Komarov voi painua vittuun, jos pelaaminen ei kiinnosta maajoukkueessa. Annetaan jollekin muulle mahdollisuus ottaa ne idioottimaiset jäähyt seuraavissa kisoissa.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Komarovia verrattu Selänteesen. Ei saatana, nyt on nähty kaikki.

Komarov voi painua vittuun, jos pelaaminen ei kiinnosta maajoukkueessa. Annetaan jollekin muulle mahdollisuus ottaa ne idioottimaiset jäähyt seuraavissa kisoissa.

Komarovin työstä syntyi kuitenkin Suomen ainoa maali eli siinä mielessä ei turha.

Muuten kisat oli pettymys ja kyllä syyttävä sormi osoittaa penkin taakse. Enemmän olisi pitänyt saada irti
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Leksa on ollut vuosikausia yksi maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Jos joku toivoo Komarovin "painuvan vittuun", ei kyllä ymmärrä tästä lajista hevon paskaa!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös