World Cup 2016: Suomi

  • 625 186
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Täytyy muistaa, että Suomi pelasi viime yönä pahalla jetlagilla, joten eipä ihme, jos pakeilta tuli jatkuvasti huolimattomuusvirheitä.

Aho oli mielestäni Suomen paras pelaaja eilen. Koko ajan oikeita ratkaisuja, ja paransi ketjunsa peliä. Filppulan ketjun peli näytti vähemmän sähläämiseltä kuin aiemmissa peleissä, kun Aho oli Teräväisen paikalla. Barkovin ketju alkoi myös toimia paremmin, kun Aho ja Laine viilettivät laidalla. Olisin halunnut nähdä tätä kolmikkoa enemmän jäällä 3. erässä, ja ihmetyttää, miksei Late laittanut heitä jäälle viimeisellä minuutilla. Sen sijaan viimeisellä minuutilla nähtiin Vanha Kunnon (TM) Koivun mailan hajoaminen ja Lehterän peluutusta.

Laineelta oli hyvä peli jo ennen tämän ylivoimamaalia. Vei pari kertaa USA:n pakkeja täysin kuutamolle, laukaus ylärimaan ja monia muitakin onnistumisia 5-vs-5-pelissä, ja nämä kaikki tuntuivat kasvattavan itseluottamusta.

Ihmetyttää Koivun ketjun korkein jääaika muuhun joukkueeseen nähden. Donskoi pelasi ihan pirteästi, haastoi USA:n puolustajia ja meni maalille, mutta Koivu oli hyvin näkymätön, ja Granlundista jäi mieleen vain Backesin lanaaminen. Filppulan ketju muodossa Lehterä-Filppula-Aho oli selvästi parempi kuin kahdessa aikaisemmassa pelissä, ja yhdistelmä Lehterä-Filppula-Jokinen näytti samaten toimivan. Pelin lopussa kokoonpanoja tiivistettiin muotoon Komarov-Filppula-Jokinen, mikä toimi myös. Haulan ketjulta ihan ok peli, mutta tuntui, että heidän ketju toi vähemmän energiaa hyökkäykseen ja sai vähemmän peliaikaa kuin aikaisemmissa peleissä. Komaroville voisi kokeilla antaa enemmän peliaikaa ylemmissä ketjuissa, ja tilalle voisi tulla joko Lehterä tai Teräväinen. Nyt kun miettii, Teräväinen-Haula-Korpikoski/Lehterä toisi kiekollista osaamista 4. ketjuun, jolloin jokainen ketju pystyisi maalintekoon.

Puolustajista sen verran, että Määttä ja Vatanen pelasivat surkeasti kaksi ensimmäistä erää, eivätkä Ristolainen ja Jokipakkakaan vakuuttaneet. Pakkiparien sekoittaminen näytti herättävän: yhdistelmä Määttä-Vatanen sai ainakin Vatasen pelaamaan kiekollisesti varmemmin. Ristolaiselta oli loistava yksilösuoritus Suomen 2. maalissa. Lepistön pelissä oli aluksi hakemista, mutta sen jälkeen hoiti ihan hyvin roolinsa. Sillä ei pitäisi olla merkittävää eroa, peluutetaanko jatkossa Pokkaa vai Lepistöä, joskin Lepistö toisi kokemuksellaan enemmän rauhallisuutta muuten nuoreen pakistoon.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
@Action Bronson, @Palokan Keisari ja kumppanit voivat tulla kertomaan, kuuluvatko Aho ja Laine joukkueeseen. Ehkä häpeävät jossain koloissaan, kun tietävät olleensa niin väärässä.
En tiedä kun Aholta en ole yhtään peliä nähnyt ja laineelta kaksi. Niiden perusteella toki Laine oli näkymätön. Yön pelistä en osaa sanoa mitään sillä asia on sillä tavalla arvon Mac^, että toiset meistä joutuu käymään töissä, että kaltaisillasi voisi yöllä aikaa katsoa telkkaria.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Eihän sillä ole mitään muuta tekemistä täällä kuin kertoa kuinka Laine ja Suomi ovat paskoja ja ruotsalaiset aivan ihania ja ylivertaisia. Varmaan sitä kiukuttaa vieläkin se, että Kojo kiusasi PulkkisTeemua keväällä.

Se on vain realismia. Paskasta ei saa konvehtia.

Laine ei kuulu (vielä) maailman parhaiden pelaajien turnaukseen. Joskus varmasti kuuluu.

Enkä mielestäni ole kyseenalaistanut Ahon valintaa missään vaiheessa. Silti olen sitä mieltä, että Teräväinen on edelleen parempi pelaaja kuin Aho, ja myös Salomäen pitäisi ilman muuta olla mukana joukkueessa.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Laine oli Suomen vaarallisin hyökkääjä eilen. Kertooko se sitten enemmän Laineesta vai Suomen hyökkääjistä? En tiedä, mutta Laine on jo pelaajatyyppinä niin poikkeuksellinen suomalainen, että mun mielestä Laine on ehdottomasti oikeassa paikassa.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Se on vain realismia. Paskasta ei saa konvehtia.

Laine ei kuulu (vielä) maailman parhaiden pelaajien turnaukseen. Joskus varmasti kuuluu.

Enkä mielestäni ole kyseenalaistanut Ahon valintaa missään vaiheessa. Silti olen sitä mieltä, että Teräväinen on edelleen parempi pelaaja kuin Aho, ja myös Salomäen pitäisi ilman muuta olla mukana joukkueessa.
Suomen joukkue kuuluu itseoikeutetusti maailman parhaiden pelaajien maajoukkueturnaukseen. Laine on tämän maajoukkueen paras hyökkääjä nimenomaan maalintekotaidossa. Koivut ja kumppanit sitten kokonaisvaltaisuudessa mutta niitä pelaajia onkin jo tarpeeksi. Ja sinä väität että on realismia ettei Laine kuulu tähän? Huoh.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Oliko muuten Laine taas kerran "väärin valittu" ottelun 3. tähdeksi? Vittu mitä touhua tämä täällä on. Ei sitä nyt tarvitse hehkuttaa median tasolla, mutta onhan toi nyt ihan naurettavaa paskaa mitä täälläkin tyyppiä haukutaan.
 

Razzers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Marian Gaborik
Oliko muuten Laine taas kerran "väärin valittu" ottelun 3. tähdeksi? Vittu mitä touhua tämä täällä on. Ei sitä nyt tarvitse hehkuttaa median tasolla, mutta onhan toi nyt ihan naurettavaa paskaa mitä täälläkin tyyppiä haukutaan.

Veikkaisin että osa tästä yhä jatkuvasta haukkumisesta johtuu siitä että tietyille nimimerkeille sen myöntäminen että oli väärässä tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Laine ei kuulu (vielä) maailman parhaiden pelaajien turnaukseen. Joskus varmasti kuuluu.
Olin aivan samaa mieltä 1991, kun Pentti Matikainen oli valinnut jonkun liigapelaaja Teemu Selänteen Canada Cup -joukkueeseen. Mitä järkeä ottaa nuori kokematon poika pelaamaan Wäinön ja Super-Marion kanssa aikuisten pelejä? Eihän siitäkään pelaajasta sitten kuultu sen kummemmin, taisi ruveta hoitamaan lapsia päiväkodissa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Nyt harras toivomus, että nuo kolmoserän ketjut jäävät voimaan. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi pitää ennen minuutinkaan peliä hirttäytyä tiettyihin ketjumuodostelmiin. Nyt sekä Ahon ja Jokisen paikanvaihto paransi molempien ketjujen peliä kun saatiin kemiat kohdilleen.

USA pelasi mielestäni huomattavasti pidemmällä viisikolla kuin Ruotsi, mikä antoi Laineelle tilaa tulla luistelemalla keskikaistan ylitse aina kun paineen alta päästiin lähtemään. Tästä Pate sai hurjan itseluottamusbuustin, joka näkyi kyllä Suomeen kotisohvalle asti varsinkin sen ylärimalaukauksen jälkeen. Toivottavasti hyvän olon tunne kantaa koko turnauksen.

Harjoituspeli, jetlag ja ties mitä, mutta kliseisesti viisikon pitää kyllä pelata paljon tiukemmin kun kiekko tippuu ensimmäisessä tosipelissä jäähän. Nyt virheiden määrä oli paitsi korkea, niistä myös rokotettiin ankarasti. Harvoin näkee Suomea vastaan tuollaista määrää läpiajoja, olipa taso mikä tahansa. Uskon kyllä, että tähän tulee muutos lauantaihin mennessä.

Yön pelistä en osaa sanoa mitään sillä asia on sillä tavalla arvon Mac^, että toiset meistä joutuu käymään töissä, että kaltaisillasi voisi yöllä aikaa katsoa telkkaria.

Helposti voi työssäkäyvänä katsoa yöllä pelin. Vai alkaako ikä painamaan? ;)
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Laine on tämän maajoukkueen paras hyökkääjä nimenomaan maalintekotaidossa.
Korjaisin sen verran, että Laineella on ilmiselvästi valtava potentiaali olla tuon joukkueen paras hyökkääjä maalintekotaidossa.

Hyvä, jos Laine loisti viime yönä! Se, mitä poika kaikkein eniten tarvitsee, on onnistumisen kokemuksia. Tästä huolimatta suhtaudun varauksella turnauksen tilanteeseen, ts. uskon Laineen riittävyyteen sitten kun sen turnauksessa näen. Vielä enemmän samaan kategoriaan menee Laineen ja Ahon peluuttaminen samassa ketjussa, eikä vähiten siksi että Barkovin pitäisi olla Suomen eniten pelaava hyökkääjä. Noiden kahden kanssa se ei olisi realismia.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti Teuvo on tehnyt kesällä muutakin kuin pelannut golfia, muuten tulee Hurricanesissa kylmää kyytiä Ahoa vastaan. Vaikea uskoa, että kokoonpanoon mahtuu samaan aikaan kaksi suomalaista, pienikokoista taitopelaajaa.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Juuri pelin katsoneena yksi selvimmistä jutuista oli että USA nosti jalkaa kaasulta kolmannessa erässä.
Tämä ei poista suinkaan sitä etteikö Suomen uudet ketjukoostumukset olisi saaneet joukkueen peliin säpinää juuri halutulla tavalla.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikea uskoa, että päävalmentajalle on mitään väliä, minkä maalainen pelaaja on.
En tiedä Carolinan valmentajasta mitään (edes nimeä), mutta kyllähän historia on osoittanut että kansalaisuudella on väliä. Anycase, jos ei Teuvo nyt vieläkään ole saanut fysiikkaansa nostettua NHL-tasolle, niin sietääkin jäädä vähän paitsioon ensi kaudella.
 

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
Ehkei tätä Teuvo vs. Aho -ajatusleikkiä kannata ihan näin pitkälle sentään viedä. Teräväinen pelasi kaksi keskinkertaista ottelua Ruotsia vastaan, joissa 5vs5 -pelissä hyvät suomalaissuoritukset hyökkäyssuuntaan olivat osapuilleen yhteensä laskettavissa yhden käden sormilla. Aho pelasi yöllä hyvän pelin USA:ta vastaan ottelussa, jossa tilaa tuntui olevan selvästi enemmän kuin Ruotsi-otteluissa. Jos herrat olisivat edes olleet samoissa otteluissa, voisi jotenkin järkevästi vertailla.

Eiköhän molemmille herroille tilaa Carolinan rosterista löydetä.

Tässä toki Suomen valmennuskin joutuu melko minimaalisella otannalla päättämään kokoonpanoista. Se on tietysti ollut alusta asti selvää ja siksi suunnitelmat on tehty jo ennen harjoituspelien alkua. Ei ole tasapuolista kaikille pelaajille mutta eipä sen ole tarkoitus ollakaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kyllä Suomella Ruotsia vastaan oli paljonkin hyviä hyökkäyksiä 5-5 kentillä, lähinnä varsinkin toisen matsin tappoi jäähyily.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Hull ja Chelios puhelivat etta Laineella on world cupin paras veto, ja vertasivat Marioon. Eli naiden legendojen mielesta Laineen laukaus on maailman paras koska kisoissa on seka Ovechkin etta Stamkos.

Ei minulla hirveasti ole vastavaitetta tuohon. Vahintaan top 3.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Aho pelasi itsensä kokoonpanoon viime yönä, ei kahta sanaakaan. Toivottavasti Late ei kuitenkaan kokonaan hautaa Teuvon ottamista mukaan pelaamaan kokoonpanoon.
Jos Jokinen ja Lehterä jatkavat samalla tasolla, niin toivoisin että Marjamäellä olisi munaa laittaa jompi kumpi herroista poppareille.

Käsittämätöntä tosiaan, että Laine ja Aho oli vaihtoaitiossa, kun 6-4 vastaan haettiin tasoitusta. Vaikkakin oli harkkapeli.

Toivoisin, että Late seuraavassa pelissä ottaisi Ahon mukaan toiseen Yv-kenttään Jokisen tilalle, on se vaan niin taitava, vaikka "väärän" joukkueen kasvatti onkin.

Toisella "väärän" joukkueen kasvatilla Laineen Patella on nyt tili auki ja itseluottamus vaan kasvaa tuosta.
Omat epäilyt karisi viimeyönä Ahon ja Laineen kohdalta, on ne vaan niin huikeita pelaajia, vaikka eivät Jokereista olenkaan lähtöjään.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Laine ei kuulu (vielä) maailman parhaiden pelaajien turnaukseen. Joskus varmasti kuuluu.

Oli kentan paras pelaaja Yhdysvaltoja vastaan joten pitaisikohan sitten sekin joukkue kokonaan sulkea kisoista kun eivat sille tasolle kuulu.

On kylla uskomatonta asenteellista paskaa. Brett Hull ja Chris Chelios sanoivat Laineella olevan turnauksen paras laukaus (kaytannossa siis maailman paras koska siella on Ovy ja Stamkos myos turnauksessa. Ja olivat yhta mielta siita etta Laine muistuttaa Lemieuxta.

Mutta "Palokan keisari" kertoo meille etta Laineen taso ei riita....

Taitaa olla niin etta nimimerkki Palokan keisarin taso ei riita analysoimaan pelaajia objektiivisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Itsekkin lueskelin tuon psychodadin postin ja alko samantien arveluttamaan, että onkohan sieltä nyt katottu uusintana jotain muita pelejä, esimerkiksi junnukisoista. Se ettei suomen kultapojan pelillinen taso riitä noihin kinkereihin vedetään Jokisen piikkiin niin alkaa olla jo aika hupaisaa.

Olen nähnyt vain nuo kaksi ensimmäistä treenipeliä, mutta pakko kyseenalaistaa näkemyksesi Laineen tasosta. Noissa peleissä en itse nähnyt viitteitä siitä etteikö Laineen pelillinen taso riittäisi näihin kinkereihin. Hyvin se on tuolla kokeneempien NHL-jätkien rinnalla pärjännyt ja jopa ollut parempi kuin useat NHL-hyökkääjistämme. Minusta se on riittänyt oikein hyvin. Ja ilmeisesti USA-pelissä tuo pelillinen taso on vieläpä nostettu kokonaan uudelle tasolle.

No eipä siinä, näkemyksiä maailmaan mahtuu. Välillä kuitenkin tuntuu, että kyseessä on jonkinlainen vastareaktio, joka saa sitten aikaan objektiivisuuden katoamisen. Siis vastareaktio sille hypelle, joka Laineenkin kohdalla on ollut arkipäivää viimeistään vuodenvaihteesta lähtien.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Niille jotka eivat eilen pelia nahneet, joku on koostanut Laineen parhaat palat Patrik Laine ja parhaat palat Jenkkejä vastaan (shift by shift) | pre-World Cup - YouTube

Myos Ahon parhaat palat Sebastian Ahon parhaat palat Jenkkejä vastaan (shift by shift) | pre-World Cup - YouTube

Laine tosiaan jatti Quickin (joka valittiin pari kautta sitten playoffien parhaaksi pelaajaksi) kaksi kertaa voimattomaksi, ensimmainen ylarimasta ulos ja toinen taisi menna ylariman kautta sisaan ihan helvetin pienesta raosta. Quick ei ehtinyt reagoida kumpaankaan. Sita tuli sanottua jo MM-kisojen ja Liigan playoffien aikaan, etta ei ne NHL maalivahditkaan noita pysayta koska ihmisen fysiikka ei pysty reaktioaikoihin mita tarvittaisiin.
 

Carlos

Jäsen
En mitenkään voi uskoa että Laine on suomalainen, ei tuon tyylisiä pelaajia vaan kuulu tulla meiltä! Kaveri on nopea, taitava, hyvä luistelemaan, iso, osaa tehdä maaleja ja siihen liittyen omaa ihan käsittämättömän laukauksen. Kun muistaa minkä ikäisestä kaverista on vielä kyse, niin en ihmettelisi vaikka Pate pääsisi siihen omaan tavoitteeseensa kun on siinä about 24-25 vuotias. Kertakaikkiaan poikkeuksellinen kyky. Jos minä olisin Toronton GM, niin pikkuhiljaa alkaisi hiipimään mieleen semmoinen hiljainen voi v-v-v-v-v-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-t-u-u-u-u-u-u-u-u.....

Kun vastaavasti taas voin kuvitella että Winnipeqin GM viimeistelee peilin edessä Dr. Evil -naurua.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Juuri pelin katsoneena yksi selvimmistä jutuista oli että USA nosti jalkaa kaasulta kolmannessa erässä.
Tämä ei poista suinkaan sitä etteikö Suomen uudet ketjukoostumukset olisi saaneet joukkueen peliin säpinää juuri halutulla tavalla.
Jenkkien pelityyli oli myös Kanadaa vastaan se, että alussa täysiä ja lopussa se mitä jaksetaan. Eli ei ne nyt ihan läpällä vaan päästäny Suomea messiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös