World Cup 2016: Suomi

  • 625 093
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olisi hauska saada tilastoja kuitenkin keitä vastaan pojat pelasivat ennen kuin valtaosan mielipide taas muuttuu siitä kuinka kova pelaaja Laine tai Aho todellisuudessa on.

Tässä on hyvät koosteet.

Laine
Patrik Laine ja parhaat palat Jenkkejä vastaan (shift by shift) | pre-World Cup - YouTube

Aho
Sebastian Ahon parhaat palat Jenkkejä vastaan (shift by shift) | pre-World Cup - YouTube

Laineella oli vastassa enimmäkseen Pacioretty-Kesler-Oshie ja McDonagh-Niskanen. Aholla näytti olevan melkeen joka vaihdossa eri ketju vastassa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Mutta en syytä, koska kyllä se viiksivallu on ennenkin erotellut jyvät akanoista.
Ja erotteli akanat nyttenkin, kun Teukka kaupattiin Carolinaan ja Chicago ei nähnyt hänelle käyttöä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ja erotteli akanat nyttenkin, kun Teukka kaupattiin Carolinaan ja Chicago ei nähnyt hänelle käyttöä.

Tästä kaupasta on keskusteltu jo sekä Blackhawksin että Hurricanesin ketjuissa, mutta kerrattakoon:

Kyllä Teräväiselle käyttöä olisi ollut, ei se turhaan ollut peliajoissa lähellä kärkeä. Häntä ei kuitenkaan nähty niin tärkeänä osana palapeliä, vaikka ELC-diilillä pelaakin, jotta olisi välttänyt kohtalonsa joutua paskan diilin (Bryan Bickell) kauppaamisen kylkiäiseksi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuota McDonaghia Laine pujotteli ainakin useampaankin kertaan tuossa pelissä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Joo-o. Ei ihan paras mahdollinen saldo harjoituspeleistä, mutta toisaalta nämä ovat jotain aivan muuta kuin MM-kisojen 8 viikon valmistautumisjaksoilla.

Se mikä on minut yllättänyt, on se että Marjamäen ollessa valmentajana olisin odottanut enemmän pakkien ohjeistamista sen suhteen mihin sitä kiekkoa laitetaan. Tai sitten ohjeet eivät mene perille. Olkoonkin, että siellä on nuoria pakkeja niin ei siellä noin kiire pitäisi olla luopua kiekosta. Hieman voisi enemmän olla rohkeutta ottaa se vastustaja iholle ja laittaa kiekko sitten vasta liikkeelle. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedetään kyllä. Samoin kiekkoa tungetaan ihan turhaan välillä eteenpäin tai valitaan väärä syöttösuunta, tälläisesta mm. tuli USA:n kolmas maali. Jokipakka pää alhaalla, sentteri täysin vapaana, niin hän pelasi kiekon alivoimaiseen tilanteeseen laiturille. (Oma lukunsa ko. tilanteessa oli vielä se, että Vatanen oli menossa vaihtoon kesken avaustilanteen!) Muutenkin välillä voisi ehkä kylmästi kaartaa omiin kiekon kanssa ja hakea uudestaan vauhti. Parempi sekin on, kuin menetys keskialueella, koska nyt vastustajat tulevat tuhatta ja sataa vastaan menetyksistä. Niin taitavia ovat tämän turnauksen pelaajat.

Ei Suomella ole mitään tarvetta saada peliin aikaiseksi kova tempo ja coast-to-coast tilanteita, koska tällaiseen johtavissa pelitalnnevalinnoissa erot yksilötaidossa tulevat varmasti. Noh, vielä on aikaa harjoituksissa pyöriä ja katsella videoita. Kova ja lyhyt turnaus, joten kaikki on mahdollista, kun yksittäisillä peleillä on valtava rooli heti alussa.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieman voisi enemmän olla rohkeutta ottaa se vastustaja iholle ja laittaa kiekko sitten vasta liikkeelle.

Tämä on se tyypillisin ongelma suomalaisille mielestäni. Myös juuri se syy, miksi esim. Granlund ei ole aivan vastannut odotuksia pienessä kaukalossa yv:llä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
En tiedä onko tämä aivan puutaheinää, mutta minusta vaikutti siltä että noin niin kuin pelitavallisesti jos Suomi kykenee pelaamaan sitä omaa peliään koko 60 minuuttia, niin parhaimmillaan sillä pystytään riisumaan USA aika tavalla aseista. Minusta USA kuitenkin pelaa aika simppeliä lätkää. Kun kiekko saadaan niin silloin mennään tuhatta ja miljoonaa ylös. That's it, ei siinä mitään sen enempiä hienouksia ole. Suomi pääsi tuossa matsissa esimerkiksi 1. erän lopussa aika hyvin kuskin paikalle ja minusta syy siihen oli vain yksinkertaisesti se että Suomi pääsi toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Vaikka ne jenkit nopeita ja taitavia onkin, niin ei ne kumminkaan kauheasti vaarallisille maalipaikoille pääse, jos joutuvat puskemaan venytetyllä viisikolla päin Suomen puolustusta eivätkä saa ylivoimahyökkäyksiä. Suomen pitää pystyä hallitsemaan kiekkoa mahdollisimman paljon.

Onko Marjamäen pelikirjalla potentiaalia kylvettää pelitavallisesti aika suvereenistikin Tortsia?
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kellään tietoa mistä MG on ostanut kausarin ykkös YV:hen? Jotenkin itseä yllätti kovasti Marjamäen peluutus viimeisellä YV:llä kun ei Laineelle löytynyt peliaikaa 6vs4 tilanteessa. Oliko sitten tarve huilauttaa tai sitten ei vaan taso riitä. Tämä ei nyt siis mitään Laine hehkutusta sen enempää, mutta eihän nyt tuollaista kaveria vaan nyt voi jättää käyttämättä hyödyksi. Etenkin kun ainakaan itseä ei ole tuo Koivun yv touhu vakuuttanut niin paljon.
 

2wayCenter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hurricanes, Jokerit vuoteen 2014 saakka, #86
Omaan silmääni näytti siltä, että USA ei pelannut läheskään yhtä tiiviisti kuin Ruotsi noissa edellisissä peleissä. Jenkkien paineen antaminen ei ollut yhtä kontrolloitua ja siksi keskialueelle jäi paljon enemmän tilaa kuin kahdessa ensimmäisessä harjoituspelissä. Tässä ottelussa Suomi pääsi ajoittain ihan kelvollisesti myös suoriin hyökkäyksiin. Hyvin vaikeaa sanoa, oliko tämä Suomen pelin kehittymistä vai vastustajan heikompaa viisikkopelaamista. Kaksi erää oltiin joka tapauksessa selkeästi altavastaajina.

Hyökkääjistä Lehterältä ei onnistunut tänään oikein mikään. En kyllä allekirjoita, että Jokinen olisi parantanut tultuaan kolmosketjuun tai parantanut kyseisen ketjun peliä. Eipä heiltä mitään kovin erikoista kolmannessa erässä ketjuna nähty. Barkov ja Aho istuvat erinomaisesti samaan ketjuun. Molemmat osaavat ensiluokkaisesti hyödyntää ne tilanteet, joissa vastustajan viisikon etäisyydet kasvavat liian suuriksi, kuten tänään USA:lla välillä tapahtui.

Nythän nämä karkelot vasta alkavat ja pahoin pelkään, että tuo P-Amerikan nuorisojoukkue laittaa sellaisen temmon päälle, että Leijonat ovat ongelmissa. Maalipaikkoja varmasti nähdään molemmissa päädyissä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Onneksi nämä olivat harkkapelejä. Vielä on aikaa miettiä uusia elementtejä tuohon pelaamiseen. Yksi mikä olisi varmasti hyvä asia, olisi se, että saataisiin lisää kiihtyvyyttä tuohon suomen diesel -koneeseen. Viime yönä jenkit oli kuin huipputehokas urheiluauto, heti kaasu pohjaan ja täysi rähinä päälle. Suomi kiihdytteli ekat 10 minuuttia joka erässä ja alkoi saavuttaa jenkkien perävaloja, pääsivät rinnalle ja välillä ohi, mutta sitten matka loppui kesken. Mutta ei Suomi mikään sysipaska ole ollut näiden kolmen pelin perusteella, ja ainahan se on ollut niin, että löytyy ne tarvittavat lisätehot tosipaikassa. Muuten kertokaas joku tietäjä onko Marjamäki aina tuollainen penkin takana? Kauhean mietteliään oloinen muttei juuri sano mitään pelaajille?
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Kellään tietoa mistä MG on ostanut kausarin ykkös YV:hen? Jotenkin itseä yllätti kovasti Marjamäen peluutus viimeisellä YV:llä kun ei Laineelle löytynyt peliaikaa 6vs4 tilanteessa. Oliko sitten tarve huilauttaa tai sitten ei vaan taso riitä. Tämä ei nyt siis mitään Laine hehkutusta sen enempää, mutta eihän nyt tuollaista kaveria vaan nyt voi jättää käyttämättä hyödyksi. Etenkin kun ainakaan itseä ei ole tuo Koivun yv touhu vakuuttanut niin paljon.

No näkisin kyllä Granlundin paikan olevan ylivoimalla. Varsinkin, kun puhutaan yhdestä Suomen parhaimmasta kiekon käsittelijästä, mielestäni parhaimmasta. Itsekin kummastelin, että lopussa Laine istui penkillä, kun samaan aikaan Jori Lehterä kurvasi jäälle. Ei mitään Lehterää vastaan, mutta hän ei ole Suomen mittapuulla hyvä maalintekijä, eikä erityisen loistelias kiekon kanssa verrattuna vaikka Barkoviin tai Granlundiin, niin en oikein ymmärrä mitä käyttöä hänellä ajateltiin olevan.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Harmittaa vähän Teräväisen puolesta. Raakaa talenttia on enemmän kuin Aholla, mutta sitä ei vain poika pysty hyödyntämään maailman parhaita vastaan. Tekisi mieli syyttää Quennevillea, koska Teuvo ei ole saanut niin paljoa toteuttaa itseään mitä muualla saisi. Mutta en syytä, koska kyllä se viiksivallu on ennenkin erotellut jyvät akanoista.

Ja vaikka Teuvolla on mielestäni enemmän talenttia kuin Aholla, tulee Aho omissa arvioissa vetämään hitusen Teuvoa paremman uran. Toivotaan toki muuta, ihan Suomi-kiekon kannalta. Eli potentiaalin maksimoimista.

Lihavoinnit omia. En olisi tästäkään aivan varma. Heittäisin, että Teuvolla on pehmeämmät kädet, mutta - vaikka Teuvonkin pelisilmä on loistava - on Aholla vieläkin parempi pelisilmä. Se on siis aivan maaginen. Mies... poika tekee koko ajan oikeita ratkaisuja. Kärpissä Pulju ja kumppanit saivat Ahon passeista takoa kymmeniä maaleja. Mielestäni 18-19 -vuotias Aho oli Liigassa parempi kuin samanikäinen Teräväinen. Melkein väittäisin, että Aholla on vielä enemmän sitä "raakaa talenttia", vaikken olekaan aivan varma, mitä tarkalleen ottaen tarkoitit.

Mitä peliotteisiin tulee, olisi Teuvon penkitys ja Ahon paikka kokoonpanossa täysin ansaittu myös jatkossa. Itseänikin harmittaa Teuvon puolesta, sillä pidän hänestä paljon. Ruotsia vastaan hän oli kuitenkin todella arka, kun taas Aho näytti leijonan luonteensa, jälleen kerran.

@Action Bronson, @Palokan Keisari ja kumppanit voivat tulla kertomaan, kuuluvatko Aho ja Laine joukkueeseen. Ehkä häpeävät jossain koloissaan, kun tietävät olleensa niin väärässä. Laine ei pelkästään pärjännyt 5v5 (ollen Suomen parhaita) vaan näytti sen tärkeimmän syyn, miksi mies... poika on joukkueessa: ylivoimalla sikamainen ranne ylänurkkaan eikä quickilla Quickillakaan ollut siihen mitään palaa. Eikä Laine ollut missään vaiheessa Ruotsiakaan vastaan Suomen heikompia...

Vaikka pidinkin ajatuksesta, että ketjut rauhoitetaan, niin hyvä, että niitä nyt sekoitettiin, kun homma ei meinannut toimia. Toivottavasti Aho jatkaa Barkovin ja Laineen kanssa; Jokinenkin tuntuu sopivan paremmin Filppulan ja Lehterän ketjuun - saatiin sinnekin hieman maalintekovoimaa lisää. Ylivoimaankin melkein toivoisi Jokista pehmeäkätisempää pelaajaa, esim. Aho, Lehterä, Teräväinen, joskaan ei Jokinenkaan mikään puukäsi tai -silmä missään nimessä ole + hän on edellä mainittuja parempi maalintekijä.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Helvetti kun tekisi mieli olla sellainen mulkku "mitäs minä sanoin" -tyyppi ja kaivella tähän kaikkien VÄÄRÄSSÄ OLLEIDEN ihmisten viestit viime keväältä, joissa he kertoivat kuinka Aholla ja varsinkaan Laineella ei ole mitään mahdollisuuksia murtautua World Cup miehistöön. Mutta laiskuus iskee, enkä jaksa kaivaa.

Mikä mulkku, ennemminkin kertoo lapsellisuudesta, itse ainakin tiedän kyseenalaistaneeni Laineen valintaa sen hetkisen tason mukaan. Höntsäpeli mistä USA:lta puuttu sama sotameininki kuin Kanadaa vastaan varmaan määrittää onnistumisen. Ei tosin Laineelta mitään pois, näytti heti kun sai tilaa ettei sitä kannata antaa ja kesällä on tosiaan tehty muutakin kuin leikitty rantapallon kanssa, tosiaan tehnyt töitä noiden heikkouksiensa kanssa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En tiedä onko tämä aivan puutaheinää, mutta minusta vaikutti siltä että noin niin kuin pelitavallisesti jos Suomi kykenee pelaamaan sitä omaa peliään koko 60 minuuttia, niin parhaimmillaan sillä pystytään riisumaan USA aika tavalla aseista. Minusta USA kuitenkin pelaa aika simppeliä lätkää. Kun kiekko saadaan niin silloin mennään tuhatta ja miljoonaa ylös.

No, minusta kuitenkin se kova tempo ja prässi hajottivat Suomen kiekko- ja pelihallintaa ajoittain hyvinkin murhaavasti. Vähän kuin toukokuun loppuottelussa Kanadaa vastaan, jossa juostiin kolme erää kiekon perässä ja kun se itsellä oli niin ei pirullakaan löytynyt nopeita avaavia ratkaisuja vaan prässi iski heti kiinni uudestaan. Toki tässä ottelussa USA ei pystynyt koko aikaa prässäämään Suomea huonoihin ratkaisuihin tai kiekon menetyksiin vaan päästiin sekä omaa hyvyyttä että USA:n ylipelaamisen takia myös hyviin hyökkäyksiin ja pelin kontrolliin. Meitä varmasti odottaa ensimmäisessä tosipelissä samantyyppinen hurjasti prässäävä vauhtikone, mutta tuskinpa nuorisojoukkue ainakaan vähemmin virhein pelaa kuin USA eilen.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Tuus nyt palokan keisari jakamaan lisää asiantuntemustasi Laineesta meille ja Saku Koivulle. Hienosti on Laine parantanut peli peliltä ja twitter täyttyy jo NHL-toimittajien hehkutuksesta.

Kun ei riitä, niin ei riitä. Komea veto ylivoimalla, mutta odottiko joku jotain muuta? Tulee noita tekemään jatkossakin. Sen sijaan 5vs5 pelissä ei edelleenkään yhtään vitun mitään käyttöä. Samanlaisella suojapeluutuksella voi homma jotenkin toimia = minimoidaan virheet.

Oliskohan vielä aikaa saada kasaan joku Aasian tai Afrikan yhteisjoukkue tuonne? Suomen voisi liittää Team Europeen, sinne saattaisi Rinne ja Koivu mahtua.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Höntsäpeli mistä USA:lta puuttu sama sotameininki kuin Kanadaa vastaan varmaan määrittää onnistumisen.

Ei se nyt ihan noinkaan ollut - Suomi oli myös vasta pari päivää aiemmin tullut mantereelle, notta ei varmasti ollut helppo pelata ruumiin uskoessa ajankohtaa aamuyöksi. Laine on silmissä kehittynyt jokaisessa pelissä, toinen peli Ruotsia vastaan oli jo paljon parempaa liikettä ja viime yönä oli jo todella vaarallinen pelaaja jäällä.
 

Snagari

Jäsen
Laineelta hieno peli, näytti homma lähtevän toimimaan pienessäkin kaukalossa. Haki kuteja ja tuossa oli 3 paikkaa jotka ovat kuin toisintoja viime kevään playoffien sarjasta Kärppiä vastaan, silloin ne menivät kaikki sisään, nyt vain yksi. Tietty yhdennäköisyydet voivat olla vain katsojan silmässä.

Ajassa 2:45, muistuttaa aika paljon maalia Oulussa jossa vei kärppäpakkia mailan ja puolustajan välistä ja laukaus kilpipuolen alanurkkaan. Nyt Quick torjui.

Ajassa 3:19, Kuusela ja Laine olivat vaihtaneet paikkoja ja Laine täräytti Tampereella kiekon etuylänurkkaan ylivoimalla, Laineen ensimmäinen maali siinä sarjassa. Nyt kiekko taisi osua pakkiin ja hieman ohi maalin.

Ajassa 5:20, Laineen maali muistuttaa vähän sitä Oulussa nähtyä viimeisen minuutin tasoitusmaalia, jossa täysin paikaltaan lähti laukaus tarkasti suoraan etuylänurkkaan.

Lisätään vielä tuosta Laineen shift-by-shift videosta huomiona Sebastian Ahon jättö laidan kautta + pakin mailan poispelaaminen + kiekon takaisinsaaminen ja laukaus ajassa 4:10. Tavallaan pientä ja huomaamatonta, mutta noita asioita tulee joka pelissä joka tekee Ahosta poikkeuksellisen pelaajan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Vähän tässä nyt tulee fiilis, että hyödynnetäänkö pelaajistoa taas oikein ja mikä selittää Koivun ketjun + Filppulan noin suuren peliajan? Koivu nyt tuskinpa pystyy Suomea enää näissä kisoissa kantamaan.

Koivu ja Filppula ovat edelleen Suomen parhaat pelaajat, ja ainoat jotka pystyvät oikeasti pelaamaan maailman parhaita vastaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kun ei riitä, niin ei riitä. Komea veto ylivoimalla, mutta odottiko joku jotain muuta? Tulee noita tekemään jatkossakin. Sen sijaan 5vs5 pelissä ei edelleenkään yhtään vitun mitään käyttöä. Samanlaisella suojapeluutuksella voi homma jotenkin toimia = minimoidaan virheet.

Oliskohan vielä aikaa saada kasaan joku Aasian tai Afrikan yhteisjoukkue tuonne? Suomen voisi liittää Team Europeen, sinne saattaisi Rinne ja Koivu mahtua.

Tuota, sinä et taida olla ihan täysillä liikkeellä vaan ihan vaan trollailet? Miksi osallistua jääkiekkokeskusteluun jos jääkiekko ei kiinnosta?
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Edit: äh, turha ruokkia trollia.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Hyökkääjistä Lehterältä ei onnistunut tänään oikein mikään. En kyllä allekirjoita, että Jokinen olisi parantanut tultuaan kolmosketjuun tai parantanut kyseisen ketjun peliä. Eipä heiltä mitään kovin erikoista kolmannessa erässä ketjuna nähty. Barkov ja Aho istuvat erinomaisesti samaan ketjuun. Molemmat osaavat ensiluokkaisesti hyödyntää ne tilanteet, joissa vastustajan viisikon etäisyydet kasvavat liian suuriksi, kuten tänään USA:lla välillä tapahtui.


Itsekin kummastelin, että lopussa Laine istui penkillä, kun samaan aikaan Jori Lehterä kurvasi jäälle. Ei mitään Lehterää vastaan, mutta hän ei ole Suomen mittapuulla hyvä maalintekijä, eikä erityisen loistelias kiekon kanssa verrattuna vaikka Barkoviin tai Granlundiin, niin en oikein ymmärrä mitä käyttöä hänellä ajateltiin olevan.

Lehterä oli kyllä todella tukossa eilen. Toivottavasti meno muuttuu vähän irtonaisemmaksi, vaikka profiloitunee kuitenkin Suomen joukkueessa enemmän sellaiseksi kulmavääntäjäksi ja -kaivajaksi, jolloin ketjukemioiden löytymistä pitäisin absoluuttista liikettä tärkeämpänä. Mun mielestä kolmosketju paransi kunnolla vasta kun Komarov tuli siihen pelaamaan ne viimeiset vaihdot Lehterän tilalle. Väitänkin, että Komarovia ei ole varaa hukata neloseen, vaan mies nähdään ennen turnauksen loppua jossain ylemmässä ketjussa tulipaloa sammuttamassa. Aho teki saman sammutusoperaatio jo tässä pelissä ja on jo tuon ikäisenä uusi Jere Lehtinen: Jos jonkun kejun peli ei toimi, laita siihen Aho laitaan (heh). (Tai toisinpäin: käy Ahon laitaan... Junnu Vainiota hyräillen)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän on kiirettä ilmassa, mutta pakko heittää nopeasti positiiviset, ettei ne unohtu.

Laine paransi peliään huimasti. Enää asenne ei ollut, kappas tuolla on pelaaja, lähdempä kamppailemaan häntä vastaan. Nyt suuntimat otettiin enemmänkin pelin ehdoilla ja maailman parhaiden puolustavien pelaajien kohtaamista jopa pyrittiin välttelemään. Nyt Pate käytti enemmän sitä taitoa siihen, että saa laukaisu tai syöttölinjan aukeamaan, ei siihen, että pääsisi puolustavasta pelaajasta ohi. Lisäksi nähtiin myös pari komeaa pakin kahvitus ohitusta, mutta näitä ei mielestäni kannata montaa kertaa pelissä kokeilla. Harhautus avatakseen laukaisulinjan ja veto tai syöttö on paljon parempi vaihtoehto.

Ennen peliä fundeerasin, että pienessä kaukalossa ja ennen kaikkea näin helvatan kovatasoisissa matseissa Patelle saattaa sopia paremmin tuo oikean laitahyökkääjän paikka. Sieltä puolelta sieltä puolelta laukaisulinja aukeaa helpommin. Yleensä olen kovimpaan ääneen huutamassa Lainetta sinne vasemmalle.

Aho sitten taas kerran ihastutti kaikki ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Aho on ihan täysin valmis pelaaja NHLlään ja ihan sama kuka kokoonpanosta tiputetaan hänen tieltään, mutta joku saa tehdä Aholle tilaa. Taito, peliäly, pelirohkeus, pelinopeus ja nopeus on Aholla ihan mahtavaa. Todellisuudessa Aholle tihaa saisi mielestäni tehdä joko Teräväinen tai Korpikoski. Aho sopii Barkovin kanssa yhteen täydelliseti ja Laineenkin kanssa on todistetusti kulkenut, tai no kaikista ketjuistahan tuo Aho tekee paremman. Midaan kosketus.

Kun pelaajilta kysyttiin mitä menestyminen vaatii tai mitä pääpointteja he toivovat peliltä. Koivu nosti esille; selkeä pelitapa, vähemmän on enemmän. Musta tuntuu, että pelitapaorientoituneisuus tekee tosta pelistä liian hidasta pieneen kaukaloon. Enemmän pitäisi päästä hyökkäämään organisoitumatonta puolustusta vastaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lihavoinnit omia. En olisi tästäkään aivan varma. Heittäisin, että Teuvolla on pehmeämmät kädet, mutta - vaikka Teuvonkin pelisilmä on loistava - on Aholla vieläkin parempi pelisilmä. Se on siis aivan maaginen. Mies... poika tekee koko ajan oikeita ratkaisuja. Kärpissä Pulju ja kumppanit saivat Ahon passeista takoa kymmeniä maaleja. Mielestäni 18-19 -vuotias Aho oli Liigassa parempi kuin samanikäinen Teräväinen. Melkein väittäisin, että Aholla on vielä enemmän sitä "raakaa talenttia", vaikken olekaan aivan varma, mitä tarkalleen ottaen tarkoitit.

Mitä peliotteisiin tulee, olisi Teuvon penkitys ja Ahon paikka kokoonpanossa täysin ansaittu myös jatkossa. Itseänikin harmittaa Teuvon puolesta, sillä pidän hänestä paljon. Ruotsia vastaan hän oli kuitenkin todella arka, kun taas Aho näytti leijonan luonteensa, jälleen kerran.

Raa'alla talentilla tarkoitan sitä lunastamatonta taitoa, jota ei ole vielä pystynyt hyödyntämään tai pistämään sitä kuuluisaa toolboxia yhteen kaukalossa maailman parhaita vastaan.

Minä en ainakaan verrannut nykyistä Ahoa samanikäiseen Teräväiseen vaan molempien nykytasoa, joka kuvastaa eniten sitä eroa mikä tällä hetkellä pojilla on. Näen kuitenkin Ahon lähempänä potentiaalin saavuttaneeksi pelaajaksi tällä hetkellä, mutta se ei kuitenkaan kerro mitään. Aho on hieman late bloomer verrattuna Teuvoon, ainakaan itse en hänestä tiennyt vielä pari vuotta sitten juuri mitään toisin kuin Teräväisen jo 15-vuotiaana. Varmaan suurin syy on se, että Jokereita nyt pakostakin seuraan enemmän ja Teräväisen osittain olen joskus tuntenutkin. Mutta ei siitä sen enempää, katsotaan miten Aho vetää NHL:ssä ensi kaudella ja sit nähdään.

Tällä hetkellä Aho näyttäisi saaneen selkeän edgen. Ja totisesti toivon, että puhkeaa kunnolla kukkaan ja pelaa isossa roolissa nopeasti ja koko uransa.
 
Viimeksi muokattu:

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Höntsäpeli mistä USA:lta puuttu sama sotameininki kuin Kanadaa vastaan varmaan määrittää onnistumisen.
Ihan yhtä paljon kuin höntsäpeli Ruotsia vastaan määrittää sen, riittääkö kultapojun taso näihin kinkereihin.

Ja tuon yhden Keisarin viestejä ei kannata niin tosissaan ottaa. Eihän sillä ole mitään muuta tekemistä täällä kuin kertoa kuinka Laine ja Suomi ovat paskoja ja ruotsalaiset aivan ihania ja ylivertaisia. Varmaan sitä kiukuttaa vieläkin se, että Kojo kiusasi PulkkisTeemua keväällä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös