World Cup 2016: Suomi

  • 625 046
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Mahtaa näillä kanada-änäri-fanipojilla olla kyrpä esillä otsalohkossa, kun Laine oli kentän paras pelaaja tänään. Toki sinne yksi isompi virhekkin mahtui, kun lähti väärään aikaan vaihtoon, mutta väitän, että sai eniten aikaan kentällä jokaista kiekkokosketusta kohden. Menihän sillä kokonaiset kaksi peliä tottua kunnolla pieneen kaukaloon, vaikkei surkeasti pelannut Ruotsiakaan vastaan.

Unohtui mainita Aho. Ihan huikea tulo kokoonpanoon ja toivottavasti Marjamäellä on munaa pitää uusittu ykkösketju koossa. Siellä näkyi hyvää kemiaa jo Barkovin ja Ahon välillä. Jokisjussi ei siihen sovi, se nähtiin jo Panthersissa ja viimeistään Skoda-cupissa.

Suomen menestysmahdollisuudet ovat, kuten aina, tiiviissä viisikkopelaamisessa ja tänään pakka levisi kuin Jokisen eväät. Karmeita virheitä tuli monelle paineen alla ja muutenkin, mutta jos vaikka osa menisi ihan jetlagin piikkiin. Itse en ainakaan heitä vielä kirvestä kaivoon menestymismahdollisuuksien suhteen, mutta helvetisti pitää parantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Jatkossa haluaisin nähdä jotain tällaista kokeilua:

Donskoi-Koivu-Granlund
Laine-Barkov-Aho
Jokinen-Filppula-Lehterä
Komarov-Haula-Korpikoski

Late vastasi huutoon USA-harjoituspelin 3. erässä, ja paremmin alkoivat toimia sekä Barkovin että Filppulan ketjut! Toivottavasti rohkeus riittää siihen, että nämä ketjukoostumukset pidetään. Vatanen ja Ristolainen näyttivät heräävän myös ja nostavan tasoaan, kun pakkipareiksi laitettiin Määttä-Vatanen, Lindell-Ristolainen ja Jokipakka-Lepistö. Jatkossa puolustuspelin on nostettava tasoaan, ja hyökkäyksiin lähtöihin vaaditaan enemmän sekä nopeutta että huolellisuutta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo-o, ei siinä meidän pelissä ollut kuin semmonen kilometrin ero USA:han, mutta toisaalta yhdessä jääkiekko ottelussa se kilometri ei ole kovin iso ero kuten 3.erässä vähän näkyi. Edelleen sama kaava toistuu eli puolustuksen virheistä me päästetään ne suurin osa maaleista, eikä mistä tahansa virheistä vaan täysin hölmöistä virheistä. Surkea avauspeli ei pelkästään aiheuta maaleja omiin vaan se jarruttaa samalla meidän hyökkäyspeliä, lisäksi kun se kiekko voitetaan omissa niin se keskialue pitää pystyä ylittämään heti avauksen jälkeen tuhatta ja sataa ja mielellään vielä rintamana.

Varsinkin avauspelin pitää parantua ihan hemmetisti jos me meinataan pelata enemmän kuin 3 peliä tuossa turnauksessa. Lisäksi kun sinne hyökkäysalueelle päästään niin pitäisi pystyä myös pyörittämään sitä peliä siellä alueella. Varsinkin jotain Venäjää vastaan siellä kulmissa voi kirjaimellisesti välillä ihan vaan pyöriä ja pitää sitä kiekkoa. Kliseisesti, hyökkäys on paras puolustus, ja varsinkin Venäjän sekä P-Amerikan huippuhyökkääjät on helpoin pitää aisoissa pitämällä itse sitä kiekkoa.

Pari huomiota pelaajista:

- Jokipakka tehnyt semmosen määrän peliä avaavia virheitä että harkitsisin vakavasti heittoa poppareille kun turnaus alkaa. Lepistö pelasi sitä perushyvää peliä, paineen alla pelaaminen Lepistöllä oli Suomen pakkien eliittiä eikä Lepistön peli jää fyysisyydestäkään kiinni. Lepistön pitäisin pelaavassa kuusikossa, Pokka tai Jokipakka popkorneille kun turnaus starttaa.

- Ensimmäisen kahden pelin jälkeen annoin Laineelle kritiikkiä joten annetaas nyt posiakin kun on aihetta. Nosti huomattavasti tasoaan ensimmäisistä peleistä, uskalsi haastaa kylmäpäisesti ja loi varmaan enemmän paikkoja kuin koko Barkovin ketju yhteensä 5vs5-pelissä tähän mennessä. YV-maali vielä alleviivasi sitä miksi on joukkueessa.

- Aholta vakuuttava debyytti, peliäly raksuttaa niin oikea-aikaisesti että pystyy jo nyt pelaamaan nopeassa temmossa maailman parhaita vastaan. Ehdottomasti jatkoon.

Teräväinen voisi mun puolesta jatkaa poppareilla. Hyökkäysketjut pitäisin pitkälti samana kuin 3.erässä oli, varsinkaan Barkovin kenttää ei pitäisi missään nimessä palauttaa ennalleen, Jokisen paikka ei ole Barkovin rinnalla, sen on nähnyt jokainen, toivottavasti nyt myös Marjamäki ja kumppanit.
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Nyt on harjoituspelit läpsytelty. Aika varovaisen oloista pelailua nämä esiottelut ovat olleet. Tämä viimeisin ehkä kaikista pliisuin. Team USA ei tainnut tulla kolmannessa erässä enää edes jäälle.. Toivottavasti intensiteetti nousee, kun tosipelit alkavat.

Laine osui ylivoimalla, kuten historian valossa vähän odottaa sopikin. Muutenkin voidaan sanoa tämän olleen oikeasti parannus edellisiin peleihin. Oliko mennyt eteenpäin vai oliko edellisiä pelejä sopivampi tempo? Veikkaan molempia.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laine osui ylivoimalla, kuten historian valossa vähän odottaa sopikin. Muutenkin voidaan sanoa tämän olleen oikeasti parannus edellisiin peleihin. Oliko mennyt eteenpäin vai oliko edellisiä pelejä sopivampi tempo? Veikkaan molempia.
Lyhyt analyysi: uskalsi yrittää entistä enemmän. Ensimmäisessä erässä kilautti jo ylärimaan ja taisi kahteen kertaan kiertää USA:n pakin kuin tötsän ja pääsi huippupaikalle. Laineen maali roikkui ilmassa jo hetken ennen kihahdusta, harmi että Marjamäki penkitti miehen loppukiriin.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Lyhyt analyysi: uskalsi yrittää entistä enemmän. Ensimmäisessä erässä kilautti jo ylärimaan ja taisi kahteen kertaan kiertää USA:n pakin kuin tötsän ja pääsi huippupaikalle. Laineen maali roikkui ilmassa jo hetken ennen kihahdusta, harmi että Marjamäki penkitti miehen loppukiriin.

Tuo lyhyt analyysi ei edelleenkään poista sitä mahdollisuutta, että peli itsessään sopi tänään Laineelle paremmin. Myös vastustaja tekee pelin. Joskus vastustaja on parempi, joskus heikompi.

Seuraava matsi näyttää paljon, kun alkaa pelaaminen jostakin. Katsellaan sitten uudelleen.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kolmannen erän katsoin ja paremmalta näytti kuin edellinen peli. Huolellisuutta, rohkeutta ja tason nostoa niin mahdollisuudet on mennä finaaliin. Vastaavasti taas suonenveto väärässä paikassa niin pelit loppuvat jo alkulohkoon. Toisaalta tämä on kyllä hyvä formaatti :D
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Lupauksia antava esitys kyllä Leijonilta. Aho kaappasi nähdäkseni kokoonpanopaikan esityksellään ollen pirteä oikeastaan koko pelin ajan. Pysyi vahvasti kiekossa ja sellaista kiekollista pelaamista Suomi tarvitseekin, mikäli se mielii menestyä turnauksessa. Lopussa kokeiltiin myös ketjua Aho-Barkov-Laine. Tässä oli mielestäni hyviä aineksia, koska Barkov on hyvä tuomaan kiekkoa jalalla hyökkäysalueelle ja se edistää Ahon pelaamista ja saa hänen vahvuuksia enemmän ulos, kuin monikäyttöisen Jokisen. Sen sijaan Jokinen voisi mennä kolmoseen kokeilemaan jos saisi Lehterän ja Filppulan kanssa pelaamista toimimaan. Filppula on ollut kaikissa esiotteluissa hyvä, mutta hänen johtama ketju ei ole oikein saanut tuulta alleen. Ehkä Jokinen toisi uuden ulottuvuuden peliin mitä Aho tai Teräväinen eivät pystyneet tuomaan.

Tosiaan lupauksia paremmasta tuossa pelissä oli. Puolustuksessa tehtiin vielä paljon virheitä ja kiekkoja meneteltiin sinisen päällä paljon. Näitä vähemmälle, niin näyttää jo hyvältä tuloksellisestikin. Aina vaikeita pelejä tuollaiset, kun lähdetään heti kättelyssä yhden maalin takamatkalta ja niin se koitui Suomen kohtaloksi tänäänkin. Huolellisemmin vain kiekon kanssa, tunnistetaan tilanteet ja reagoidaan.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Kaksi erää nyt aamulla uusinnasta katsottu niin kyllähän tuo 3-0 tilanne johtuu ihan täysin karmeista virheistä. Samaa katsoin Ruotsi pelissä kun ruotsalaiset pääsivät useita kertoja ylivoima-vasta-hyökkäyksiin. Onko vaihtovirhe vai mikä arvioa kokoajan väärä kun nuita pääsee syntymään. Nytkin kahdessa erässä 2-3läpiajoa joista yksi maalikin + tukku muita ylivoimahyökkäyksiä. Myös avauspelaamiseen on tehtävä jotain muuta kuin tuo Eurooppalainen pitkänlenkin lähtö. Ei vain ole aikaa ja tilaa sitä tehdä. Yksi myös mikä pisti omaan silmään on tuo maalineduspelaaminen hyökkäyspäässä. Siinä missä jenkit ajavat ja pyrkivät maalille, suomalaiset vedon/paikan tullen kiertävät kaartavat kohti nurkkia. Onko ihmekkään jos tulee toisille tukku vaarallisempia paikkoja/ripareita

Negatiiviesti nousivat mieleen Jokipakka. Johan tekee poika paljon virheitä. Ja toki se Vatanen. HUH, pidin häntä suomalaisista parhaana pakkina, empä pidä enää. Myös Ristolaisen puolustuspäänvirhe maksoi taas yhden maalin. Hieman on Rassella vielä tilanteiden tunnistamisessa ongelmia. Laiteaan negaan vielä tuo uskomattoman surkea laukausten laatu. Tällä tasolla, ihan tosi?
Positiivisesti erottui kyllä Laine. Kerran napautti jo ylärimaan ja kerran kiersi nätisti pakin. Oli paljon Ruotsi-pelejä varmempi. Sebastian Aho. Kahden erän jälkeen suomalaisista kepeästi paras. Välillä näkymätön - niinkuin pitääkin olla - mutta osaa upeasti rauhottaa ja rytmittää peliä. Käsittämätön on miehen peliäly ja pelinrakentelu. Viepi vielä Teräväisen paikan Carolinan kakkossentterinä! Pakko tykätä kyllä nuoren herran pelaamisesta. Ei ole ehkä niin raakile enää vyysisestikkään.

Kolmas erä jääkin ainakin osittain katsomatta töiden takia.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Jokipakka on toisaalta pelannut nyt 2/3 peliä hyvin, joten kannattaa vielä hillitä niitten poppariajatusten kanssa.
 

Magenta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En oikeen jaksa ymmärtää tätä Liigajunnun nostoa stanley-cup Teuvon tilalle, jolla on takana ensimmäinen kova kausi NHL:ssä. Advanced stats tai ei, Teuvolla on hitosti kovempi upside kun Aholla tällä hetkellä ja on tottunut pelaamaan hieman isompaa ukkoa vastaan. Median paine lienee liian kova.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minun mielestäni Suomi pystyi 1. erässä viemään peliä loppua kohden ja peli oli itse asiassa aika tasaista. USA sai sen 2-0 maalin ja siihen se Suomen hyvä jänne meni jotenkin hetkeksi poikki jonka jenkit sai käytettyä hyväksi ja tekivät heti perään 3-0.

Voihan se olla että ottivat vähän sitten jalkaa pois kaasulta, mutta kyllä Suomi taas 3. erään paransi. Ero syntyi minusta siinä että tuossa pelin alkupuoliskolla jenkit käyttivät maalipaikat hyödyksi, mutta Suomi taas ei.

Jos Suomi pystyy pelaamaan koko 60 minuuttia samanlaista kiekkoa mitä tuon pelin parhaimpina jaksoina, niin ainakin USA on minusta ihan täysin voitettavissa. Nyt tuli vielä liikaa pelin sisällä semmoisia laskuja.

Sebastian Datsjukista loppui ylisanat jo joskus viime talvena. Tyydynpä vaan taas toteamaan että ihana pelaaja. Laine myös näytti nyt tässä pelissä että ihan paskapuhetta oli esimerkiksi oma "analyysini" noiden Ruotsi otteluiden jälkeen, että taso ei muka riittäisi. Oli ihan heittämällä Suomen parhaita pelaajia tässä matsissa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
En oikeen jaksa ymmärtää tätä Liigajunnun nostoa stanley-cup Teuvon tilalle, jolla on takana ensimmäinen kova kausi NHL:ssä. Advanced stats tai ei, Teuvolla on hitosti kovempi upside kun Aholla tällä hetkellä ja on tottunut pelaamaan hieman isompaa ukkoa vastaan. Median paine lienee liian kova.

Mitenkäs nämä harjoituspelien näytöt eli se taso juuri tässä ja nyt? Ei vissiin merkkaa yhtään mitään?
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Ei itseäni yllättänyt yhtään Laineen esitys. Hyviä merkkejä näytti jo edellisissä peleissä. Laineen kohdalla vaan moni tuijottaa sitä pistesaraketta eikä nää itse Laineen peliä. Toki Laineelta odotetaan maaleja. Nyt semmoinen tuli ja varmasti tulee vielä lisää.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Legendaarinen "mitas ma sanoin" paikka. Jokinen pois ykkosesta ja johan toimi. Myos jokisella.

Laine oli ehka kentan paras yksilo tanaan. Liian aikaisin talla tasolla? Ulos kisoista? Neloseen rypemaan?

Tuo suomalaisten valmentajien järjetön pakkomielle peluuttaa Barkovia ja Jokista yhdessä hämmästyttää joka kerta. Jos tuo yhdistelmä on jo huonoksi todettu toisaalla niin minkä ihmeen takia sitä pitää yrittää ja yrittää ja hakata päätä seinään, kun homma ei yksinkertaisesti toimi näiden kahden pelaajan kesken.
 

|Henguli|

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Keittoralli, Team-Huijaus
Aho kyllä söi Teräväisen pelipaikan. Vaikka Teräväinen onkin yksi lempipelaajistani on pakko todeta ilman värilaseja, että Aho on yksinkertaisesti nykyvireessä ja itseluottamukseltaan tällä hetkellä parempi pelaaja. Jokisen roikottamista Barkovin kanssa on täällä kaikki ihmetellyt ja ihan syystä, Aho on myös hyvä riistäjä ja lukemaan peliä omaan päähän, joten ihan huoletta voisi Late pitää ykköskentän Laine-Barkov-Aho muodossa. Laukausten määrä verrattuna aikaisempiin peleihi oli myös kohdallaan (32) ihan positiivinen esitys ja toivotaan, että tosipeleissä saadaan karsittua nuo typerät virheet minimiin.
 

susi

Jäsen
Aholta hyvä esitys, järkevää peliä, myös Lepistö ihan perusvarmaa tekemistä vaikkei kovin fyysinen olekaan. Lepistö korvaa hyvin Pokan, toki Jokipakalta todella huono peli tähän väliin mutta silti pitäisin JJ:n kokoonpanossa. Vatasen kanssa pakkiparina pelaaminen on kuitenkin varmasti ollut haasteellista koska apuja puolustamiseen ei pahemmin tule.

Vihdoinkin saatiin myös se Jokinen pois Barkovin ketjusta. Aho-Laine akseli toimii ja uskon Sashan myös löytävän kemiat Ahon kanssa nopeasti, ihan pirteää peliä oli tältä ketjulta kolmannessa erässä. Täällä paljon puhutaan Barkovin ketjusta 1. ketjuna mutta sitähän se ei ole, Koivun ketju kiilaa peluutuksessa koko ajan edelle ja kahmaisee valtaosan ylivoima-ajasta. Toivottavasti nämä ovat samalla viimeiset kisat joissa Koivu johtaa 1-ketjua. Kyllähän Laine taas näytti että osaa ratkaista ja tehdä maaleja, onko Suomella oikeasti varaa olla peluuttamatta kaveria tätä enempää? USA-matsistakin vikat 2,5 minuuttia istui vain penkillä kun Granlund leftin kaverina ylivoimassa ns. Laineen paikalla. Enkä puhu pelkästään Laineesta, myös Barkov ja Aho ansaitsevat enemmän peliaikaa, etenkin hyökkäystilanteissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minun mielestäni Suomi pystyi 1. erässä viemään peliä loppua kohden ja peli oli itse asiassa aika tasaista. USA sai sen 2-0 maalin ja siihen se Suomen hyvä jänne meni jotenkin hetkeksi poikki jonka jenkit sai käytettyä hyväksi ja tekivät heti perään 3-0.

Voihan se olla että ottivat vähän sitten jalkaa pois kaasulta, mutta kyllä Suomi taas 3. erään paransi. Ero syntyi minusta siinä että tuossa pelin alkupuoliskolla jenkit käyttivät maalipaikat hyödyksi, mutta Suomi taas ei.

Omat maalintekoyritykset pilkottuna:

Suomi - USA 2-3

Maalintekoyritykset:
0 -10min, 4-8, (laatupaikat 2-5), maalit 0-1, tässä ekalla kympillä oltiin kyllä telineissä.
10-20min, 9-5, (laatupaikat 3-2), maalit 0-0, parannettiin selvästi.
20-30min, 4-7 (laatupaikat 1-3), maalit 0-2, taas jäätiin sinne pukukoppiin kun erä alkoi, hyvä AV:n tappo mutta heti kosahti se USA:n huikea koulumaali.
30-40min, 8-4 (laatupaikat 4-3) maalit 0-0 erän loppua taas vietiin, mutta kyllä se USA hölläsi
40-50min, 5-4 (laatupaikat 1-0) maalit 0-0 jenkeiltä vahvaa puolustamista, eikä paikoille oikein päästy.
50-60min, 8-1 (laatupaikat 5-0) maalit 2-0. Suomi saa 2 häkkiä tehtyä ja lopun mylläkässä ilman molaria yhteensä 5 paikkaa, joista 3 laatua. Ei vaan uponnut, olisi kyllä ansaittu tasoitus.

Donskoi (14), Laine (14) ja Ristolainen (11) pelin parhaat yksilöpisteillä.

Maalintekoyritykset yhteensä
FIN 38 - 29 USA

Laatupaikat:
FIN 16 - 13 USA

Tyypillinen peli, jossa tappiolla oleva joukkue voittaa paikat ja laukaukset, koska vastustaja antoi tehdä niin. Uskoahan siitä saatiin kuitenkin. Ja kenties ne toimivat lopulliset kentät. Ehkä pakkiparitkin.
 

P.Kaukalo

Jäsen
Täällä on paljon juttua yksittäisistä pelaajista, mutta aika vähän itse viime öisestä pelistä. Itse katselin vain youtube highlightsit, ja näissä huomio kiinnittyi siihen, että jenkkien maalit 2 ja 3 näyttivät tulevan isommista virheistä. Ensimmäinen maali oli sen sijaan sellainen, jonka itse miellän klassiseksi pohjoisamerikkalaiseksi maaliksi - hyvä kulma peli ja jäätävä viimeistely pienestä kulmasta onetimerilla. Suomen maaleista ei voi koosteen perusteella paljoa muuta sanoa, kuin että olihan makoisa ranne Laineelta, mutta sai myös tuossa viritellä aika rauhassa. Sitten tuollainen toimitus maalille, josta irtokara sisään (toki näyttävän rassen yksilösuorituksen jälkeen).

Itseäni kiinnostaisi tietää, miltä peli näytti noin muuten. Oliko hyökkäyspelissä mitän järkeä, saiko Suomi avattua peliä itse, oliko jenkeillä jotain pitkiäkin pyörityksiä Suomen päässä jne? Nöyrä kiitos, jos joku jaksaa vähän avata, itse en jaksa koko matsia alkaa väijyä näin jälkikäteen...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En oikeen jaksa ymmärtää tätä Liigajunnun nostoa stanley-cup Teuvon tilalle, jolla on takana ensimmäinen kova kausi NHL:ssä. Advanced stats tai ei, Teuvolla on hitosti kovempi upside kun Aholla tällä hetkellä ja on tottunut pelaamaan hieman isompaa ukkoa vastaan. Median paine lienee liian kova.

Ei kyllä liity mitenkään median paineeseen. Aho vain yksinkertaisesti pelasi paremmin, kuin Teuvo parissa edellisessä. Aho ei tässä USA-matsissan maalipaikkoja määrällisesti luonut kuin 2, mutta huikea vaikutus oli kaverilla ketjujensa muuhun pelaamiseen. Yhtäkkiä kaikesta tuli helppoa muille. Teuvo toki voisi syrjäyttää jonkun Lehterän tuolta, jos takaisin otetaan.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Helvetti kun tekisi mieli olla sellainen mulkku "mitäs minä sanoin" -tyyppi ja kaivella tähän kaikkien VÄÄRÄSSÄ OLLEIDEN ihmisten viestit viime keväältä, joissa he kertoivat kuinka Aholla ja varsinkaan Laineella ei ole mitään mahdollisuuksia murtautua World Cup miehistöön. Mutta laiskuus iskee, enkä jaksa kaivaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässä muuten Rautalankaa.

Suomen YKKÖSkenttä:

Peliajat:
Mikko Koivu 22:32
Mikael Granlund 21:03
Joonas Donskoi 19:32
-----------------------


Suomen KAKKOSkenttä:

Filppula 19:30
Jokinen 15:32
Lehterä 12:57

Suomen KOLMOSkenttä:
Barkov 16:39
Laine 14:14
Aho 11:07

Suomen NELOSkenttä:
Komarov 14:35
Korpikoski 10:37
Haula 9:42

Vaikka sen Jokisen tunkisi Barkovin ketjun minuuttikeskiarvoon, niin ei se edelleenkään mikään ykkönen ole.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Ei tuonne voi enää lähteä opettelemaan pienen kaukalon peliä tai valita pelaajia tulevaisuuden potentiaalin takia. Matthews oli ykkösvaraus, mutta U23-joukkueessa todennäköisesti saattaa aloittaa 13. hyökkääjänä. Laine oli kakkosvaraus, mutta pelaa Suomen ykkösketjussa. Käsittämätöntä. Tällä hetkellä suomalaisia pelaajia olisi tarjolla monta parempaa vaihtoehtoa kuin yksi Laine, joka saattaa silloin tällöin ylivoimalla osua kun syöttö tulee kohdalleen. Hannes Hyvönenkin osuisi.
Tuus nyt palokan keisari jakamaan lisää asiantuntemustasi Laineesta meille ja Saku Koivulle. Hienosti on Laine parantanut peli peliltä ja twitter täyttyy jo NHL-toimittajien hehkutuksesta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Helvetti kun tekisi mieli olla sellainen mulkku "mitäs minä sanoin" -tyyppi ja kaivella tähän kaikkien VÄÄRÄSSÄ OLLEIDEN ihmisten viestit viime keväältä, joissa he kertoivat kuinka Aholla ja varsinkaan Laineella ei ole mitään mahdollisuuksia murtautua World Cup miehistöön. Mutta laiskuus iskee, enkä jaksa kaivaa.

Joku voisi tarttua tähän. En itse muista mitä mieltä olin, niin haluaisin nähdä omat viestini.

Peliä en nähnyt, mutta tässä ketjussa spekuloimaani ja toivomani Aho (tai Teräväinen) Barkovin sekä Laineen kanssa sitten nähtiin ja ilmeisen hyvin tuloksin. Olisi hauska saada tilastoja kuitenkin keitä vastaan pojat pelasivat ennen kuin valtaosan mielipide taas muuttuu siitä kuinka kova pelaaja Laine tai Aho todellisuudessa on.

Harmittaa vähän Teräväisen puolesta. Raakaa talenttia on enemmän kuin Aholla, mutta sitä ei vain poika pysty hyödyntämään maailman parhaita vastaan. Tekisi mieli syyttää Quennevillea, koska Teuvo ei ole saanut niin paljoa toteuttaa itseään mitä muualla saisi. Mutta en syytä, koska kyllä se viiksivallu on ennenkin erotellut jyvät akanoista.

Ja vaikka Teuvolla on mielestäni enemmän talenttia kuin Aholla, tulee Aho omissa arvioissa vetämään hitusen Teuvoa paremman uran. Toivotaan toki muuta, ihan Suomi-kiekon kannalta. Eli potentiaalin maksimoimista.
 

susi

Jäsen
Joo nuo peliajat kertokoon puolestaan. Näköjään Marjamäellä on varaa peluuttaa Suomen parasta pelaajaa kolmossentterinä ja olla hyödyntämättä Suomen parasta laukausta. Eli tosiaan turha puhua Laineesta ykkösketjun pelaajana tällä hetkellä. Laine tekee kyllä parhaansa sillä peliajalla mikä annetaan mutta aika vähäistä se vastuu on. Ylivoimaa tämä ketju saa hyvällä tuurilla pelata sen 40s per ylivoima. Vähän tässä nyt tulee fiilis, että hyödynnetäänkö pelaajistoa taas oikein ja mikä selittää Koivun ketjun + Filppulan noin suuren peliajan? Koivu nyt tuskinpa pystyy Suomea enää näissä kisoissa kantamaan. Kyllä se on Barkov, Laine, Aho ja kumppanit jotka siihen pystyisivät jos tilaisuus annetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös