World Cup 2016: Suomi

  • 625 077
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nelonen suoratoisto | Ruutu

Tosta sen ainakin näkisi, mutta vaatii tuon "ilmaisen kokeilun" aloittamisen. Eli rekisteröitymisen varmaankin.
Nelonen ei ole oikeussyistä katsottavissa World Cup -otteluiden ollessa käynnissä. Pahoittelemme! Ei auta siis kirjautuminenkaan vaan pitää tilata Ruutu + palvelu joka on 1kk minimissään 7.95 jos olet josku jo tuon maksuttoman kokeilun käyttänyt. Melkoista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tulee kyllä Suomen TOP4-pakeille hiki jos ei enempää uskalleta kolmospakkiparia peluuttaa. Nyt Pokka-Lindell pelasi 11 minuuttia ja viimeiseen kymppiin ei tarvinnut kentälle mennä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Pelillisesti nihkeä aloitus, mutta kyllä Suomi osoitti jälleen kerran, että sinnikäs tekeminen palkitaan. Vaikka kiekonhallinta ajautui välillä lähes täydellisesti Ruotsille, puolusti Suomi sitkeästi miehiä pois parhailta maalipaikoilta. Ja onhan Peksi huippumokke. Muuten näistä ei kyllä kannata hirveitä johtopäätöksiä lähteä vetämään, aika höntsäähän tuo vielä oli, vaikka avauserä oli yllättävänkin vauhdikas.

Joitain huomioita yksilöistä:

Barkov on huikea. On se vaan niin perkeleen taitava jätkä ja hyvä kaikessa. Puolustuspään riistot olivat jälleen taidetta ja taisi sieltä jokunen pongokin helähtää.

Laineella ei oikein vielä pelinopeus riittänyt tähän peliin. Voi myös olla, että todennäköisesti aika kovaa vedetty jalka- ja räjähtävyystreeni tältä kesältä painaa vielä jaloissa. Ruotsin erittäin nopea ja aggressiivisesti kiekolle tuleva pakisto on varmasti hyvä motivaattori Laineen tulevia otteluita ajatellen. Toisaalta ylivoimassa Laineelle pelattiin liian vähän laukaisupaikkoja, kyllä sitä onetimeria kannattaisi ruokkia pienen peiton eteenkin.

Filppula, Granlund, Komarov ja Haula esiintyivät edukseen. Toisaalta esim. Teräväinen ei juuri onnistunut peliä edistävissä ratkaisuissa ja Koivu oli pahasti kesäterässä. Kyllä Ahoa kannattaisi kentällä käyttää harjoituspeleissä.

Puolustajista ehkä Määttä lopulta vakuutti eniten, Ristolaisen peruspeli ei mielestäni ole vielä niin varmaa, että kannattaisi puolta tuntia pelissä peluuttaa. Toisaalta tuossa pakkimateriaalissa on ehkä pakko antaa vastuuta. Ilahduttavan ennakkoluulotonta peliä Jokipakalta tänään, oli varsinkin fyysisen pelinsä kautta aika näkyväkin hahmo tänään.

Jos ylivoimapeli saadaan edes jonkinlaiseen kuosiin, niin kyllä tässäkin jengissä potentiaalia on. Toivottavasti seuraava peli menee paremmin.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Aika sekavaa oli peli vielä, no kyllähän sen ymmärtää kun on kauden eka peli ja kolmet yhteiset harjoitukset vasta takana. Pelitapa oli näin yhden pelin otannalla ihan jees. Mukavasti Marjamäki on nopeuttanut pelitapaansa viime kauteen nähden.
Sitten hyökkääjistä pitää jakaa plussaa Barkoville, Komaroville ja Haulalle. Pakeista taas plussaa annan kaikille muille paitsi Vataselle. Jokipakalla riitti töitä kun joutui paikkailemaan Vatasen virheitä. Pokka - Lindell pakkipari oli paljon parempi kuin MM-kisoissa. Määttä oli pakiston kurko ja siinä on meille seuraavaksi 10v ajaksi hyvä ykköspari Rassen kanssa.
Nyt vaan Rask maaliin ja Aho hakemaan pelituntumaa. .
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
http://www.jatkoaika.com/Haastattelu/laine-en-olisi-voinut-olla-huonompi/182277

Kova on kyllä Laine ruoskimaan itseään. Mun mielestäni kumminkin pelasi aika lailla niin kuin osasi odottaakin, eli ihan ok plus peli. Antoi muutaman hyvän passin ja ihan tuttuun malliin uskalsi yrittää niitä omia juttujaan. YV:llä kyllä tulee olemaan paikat vähissä, koska a) siellä on Vatanen joka myös tykkää laukoa ja b) kyllähän siellä maailman parhaat pelaajat tekee kaikkensa sen eteen että tuo Laineen laukaus saadaan pelattua pois.

Kiekko pomppi tuossa pelissä ajoittain ja siitä 2vs1 hyökkäyksestä olisi voinut jotain muutakin saada aikaan kuin laukoa Barkovia persuksille, mutta nyt kumminkin vastassa oli ehkä maailman paras puolustus, jotta ei tuosta nyt mitään lampaanperseitä tarvi ruveta jakelemaan. Eiköhän tuo ensi pelissä nosta tasoaan.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vatanen taisi olla umpitunnelissa tuossa matsissa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Suomella on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet yhtäkään kovaa ottelua pienessä kaukalossa koskaan. Mielenkiintoista nähdä miten pää kerkeää, kun jääneliöitä on vähemmän ja vastustaja siten totuttua lähempänä.

Laineen haastattelun perusteella hän antoi ymmärtää, että hankalaa oli. Minä en yllättynyt.

Laine tykkää ottaa itsensä omalta alueelta vauhtiin ison läänin kaarrosluostelulla, kiekko pakilta kyytiin ja vauhdilla vastustajan päätyyn. Isossa kaukalossa tähän on hyvin tilaa. NHL-askissa tilaa ei ole samalla tavalla tarjolla. Vastustaja on erilailla "läsnä". Tämä pystytään pelaamaan helpommin pois.

Laine tykkää tilasta. Tilassa on aikaa toimia. Nyt alkaa pojalla harjoittelu tehdä kaikki vähän nopeammin. Tilaa ja siten aikaa ei ole entiseen malliin.
 

Wire

Jäsen
Late naureskeli että Filppulan peliaika lähti käsistä kun on niin hyvä. Kaveri sai yli 7min yv:tä. Itse en edes muista että olisi pelannut yv:tä
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Ei sen syvempiä analyyseja, mutta näyttäisi siltä, että Pokka & Lindell-pari on ihan oikeesti pienemmässä askissa parempi kuin MM-kisojen isossa laatikossa (= ihmettelin keväällä miten helewetissä nuo kaksi pelaa tuolla...). Määttä on kurko, Ristolainen kun saa itsensä pelin sisään niin hyvä tulee, Jokipakka esitti isännän otteita Vatasen häröillessä.

Ja hetken kun miettii niin onhan Suomella taas jäätävät veskarit; mun papereissa Rinne on vasta se toiseksi paras ja kaveri pelaa kauden ekan pelin tuolla tasolla??

Hyökkäjistä ei tässä kohtaa sen enempää ekan pelin jälkeen, ajoitukset kesäterässä, mutta Laine tulee olemaan kova, jos ei nyt vielä WC'ssä (heh) niin myöhemmin kaudella omaksuttuaan pienen kaukalon pelitavan! Barkov, huikea jamppa...

Marjamäen pelitapa on varmasti ihan jees, eilen vaan jäätiin toisessa ja kolmannessa erässä pahasti telineisiin ja nähtiin lähinnä PAPP'ia, joka kyllä toimi pirun hyvin, ynnä hyvän AV'n.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
En ota muusta kiinni kuin Ristolainen - Määttä parista. Mielestäni heidän pelaamisessaaan oli erittäin paljon hyviä merkkejä. Kiekollinen työskentely sujui suht vaivattomasti, mitä nyt Ristolaisella pari kertaa poltteli lavassa varsinkin alussa mutta ei mitään ihmeempää. Mutta se mihin erityisesti kiinnitin huomiota oli omassa pässä, kun Rasse lähti antamaan fyysistä uhkaa kiekolliselle hyökkääjälle, niin joutu hän lähes poikkeuksetta luopumaan kiekosta ja näissä tilanteissa Määttä sai kaiken näyttämään luvattoman helpolta ja kävi aina poimimassa marjat. Minusta tässä parissa on ihan valtava potentiaali. Määttä oli eilen ehkä hieman parempi, mutta jotenkin näen että Ristolaisella on enemmän potentiaalia parantaa.
 
Laineelta ihan ok peli, sinänsä turhaa ruoskii itseään, kun heti pistettiin tuollaista nippua vastaan pieneen kaukaloon. Turhaan Lainekin edes oikeastaan pyörii noissa kulmissa ja laidoissa, enemmän vaan sitä vauhdinottoa ja äijiltä kiekkoa sitten lapaan. Pari kertaa pääsi tarjoilemaan avopaikan Jokipakalle ja jollekin muulle, mutta ei uponnut.

Ensimmäisessä erässä huomasi, että luistelu on huomattavasti parempaa. Ehkä vähän piiputti jo toiseen mentäessä.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Kuten monet ovat todenneet, Määttä-Ristolainen pari oli puolustuksen kulmakivi, vaikka jälkimmäinen muutaman kerran hieman höntyilikin itsensä ulos tilanteessa ja kiekko poltti lavassa viivalla. Myös muut pakit pärjäsivät ihan kiitettävästi oman pään puolustuspelissä ruotsalaisia vastaan, mukaan lukien Vatanen. Kiekollisesti Sami tekikin sitten muutaman kummallisen ratkaisun. Vähän tuli sellainen vaikutelma, että Samilla oli pientä näyttämisen halua päällä.

Hyökkääjistä silmään pistivät parhaiten Barkov, Mikke (ei pelkästään maalin takia), Haula, Komarov sekä Lehterä, joka käytti hyvin kokoaan hyväksi muutamaan otteeseen laitaväännöissä. Sen sijaan Donskoi ja Teräväinen oli mielestäni eniten vaikeuksissa, tosin Teuvo taisi päästä kaikista pelaajista vähiten kiekkoon. Ensi peliin kokeilisin Ahoa Teuvon tilalle.

Kaiken kaikkiaan mielestäni voi rehellisesti sanoa ruotsalaisten olevan yksilöllisesti ja kiekollisessa joukkuepelissä Suomea edellä. Ei voinut kun olla ihailematta hurripakkien kiekollista varmuutta ja rauhallisuutta. Avaukset löysivät lähes järjestäen perille vauhdissa olevalle hyökkääjälle ja viivalla ei juuri hätäratkaisuja nähty. Okei, Karlsson teki sen yhden hassin, josta Barkov rankaisi.

Ilahduttavaa on kuitenkin se, että Suomi tulee tulevina vuosina kirimään tämän Ruotsin eron kiinni ja jos neljän vuoden päästä pelataan taas WC niin ei tule kyllä Suomen aloittava kuusikko juuri kalpenemaan Ruotsin vastaavalle. Se voi olla esim. muotoa:

Määttä-Ristolainen
Juolevi - Vatanen
Välimaa - Vaakanainen

Sitten vielä reservissä Niemeläinen, Saarijärvi, Jokipakka, Pokka, Lindell, Honka + mahdolliset yllättäjät.

Hyökkäyksen osalta väitän, että Suomi on jo mennyt edelle. Kahdesta ekasta kentästä löytynee kuusi 60-90 pisteen miestä.

Laine - Barkov - Rantanen
Tolvanen - Aho - Puljujärvi

Aijai, mehukkaat ajat on kyllä Suomella edessä.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Pokka, Lindell, Honka + mahdolliset yllättäjät.

Hyökkäyksen osalta väitän, että Suomi on jo mennyt edelle. Kahdesta ekasta kentästä löytynee kuusi 60-90 pisteen miestä.

Laine - Barkov - Rantanen
Tolvanen - Aho - Puljujärvi
Unohtamatta tietenkään Kristian Vesalaista. Tulee olemaan aivan huikea tulevaisuudessa. Vaikeaahan näitä on vielä arvioida ja onhan Ruotsillakin Nylanderit tulossa hyökkäykseen monien muiden ohella ja pakistoon Liljegren, Brodin, Klingberg.... Varsinkin tuo pakiston taso on ihan jäätävä. Mutta meillä on hyvin pullat uunissa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Laineelta ihan ok peli, sinänsä turhaa ruoskii itseään, kun heti pistettiin tuollaista nippua vastaan pieneen kaukaloon. Turhaan Lainekin edes oikeastaan pyörii noissa kulmissa ja laidoissa, enemmän vaan sitä vauhdinottoa ja äijiltä kiekkoa sitten lapaan. Pari kertaa pääsi tarjoilemaan avopaikan Jokipakalle ja jollekin muulle, mutta ei uponnut.

Ensimmäisessä erässä huomasi, että luistelu on huomattavasti parempaa. Ehkä vähän piiputti jo toiseen mentäessä.
Meillä on oikeasti ihan helvatan hyvä puolustus!!! Ristolainen ja Määttä on ihan kentän kurkoja. Vatanenkin laittaa varmaan herätyskellon soimaan ennen kuin world cup alkaa.

Suomen keskikaista <3 Wau mitä puolustuspelaamista!!! Barkov on tuolle laadukkaalle ryhmälle hieno keulakuva.

Rinne on vaan jotain ihan uskomatonta.

Laineen peli näytti mielestäni samalta kuin MMissä. Pate yrittää tehdä liikaa itse, eikä osaa hyödyntää Barkovia oikeastaan yhtään. Aika kurko saat olla, jos tuon tason puolustuspeliin ryhmittäytynyttä joukkuetta vastaa teet itse maalin tai syötät jonkun onetimer paikan. Ja vaikka tämä joskus onnistuisikin, niin pitkässä juoksussa se ei ole tuloksellista. Asioita täytyy tehdä paljon enemmän. Kiekkoa nopeammin liikkeelle, sinne minne pelinvirtaus sallii, eikä yrittää väkisin pakottaa peliä haluamaansa paikkaan. Se on sitä vastustajan kunnioittamista, mitä tällä tasolla vaaditaan. Näin silloin tällöin tapahtuvista haastoistakin tulee huomattavasti vaarallisempia. Nyt Pate on aika helppo puolustaa pois.

Toivottavasti Laine tajuaa tämän jo ajoissa. Esim. Joel Armialla on mennyt aika monta vuotta rapakon takana, eikä hän vieläkään ole oppinut tuota nöyrempää hyökkäystapaa ja tuloksellisuus on ollut aika lähellä nollaa. Joskus kymmenen vuoden päästä Pate saattaa olla sillä tasolla, että tekee kentällä mitä haluaa :)

Noista edellä mainituista syistä johtuen, en laittaisi Lainetta Barkovin viereen, kun ei se kerran sitä osaa oikein hyödyntää. Eikä tule laittamaan Marjamäkikään, sillä Laineesta saadaan ihan sama irti alaketjussa + ylivoimalla.

Teräväinen oli aika heikko ja teki monta huonoa sokkosyöttöä. Ihme hosumista. Aho olisi eilisen perusteella tuolla paikalla varmasti hyödyllisempi.
 

Schadowan

Jäsen
Sekava ja kohtuullisen tylsä peli kaiken kaikkiaan. Vatanen, Teräväinen, Donskoi, Laine ehkä eniten kaffella. Aho löytänee tiensä kyllä jengiin ennemmin tai myöhemmin.

Laineelta vielä paljonkin junnupelaamista, ja pari ekaa steppiä ei vielä ainakaan näyttänyt riittävän. Menetyksiä myös liian paljon. Ruotsin toinen maali lähti myös siitä, että Laine hävisi laidassa tilanteen, mikä olisi pitänyt voittaa. Ei mennyt kropalla vaan yritti nostaa vaan mailaa. Eli pientä "varastamista" vielä havaittavissa silloin tällöin.

Mutt eipä siinä, la jatkuu!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Hyvin on kyllä pullat uunissa Suomikiekolla kuten tässä ketjussa moni on maininnutkin. Mielenkiinnolla odottaa sitäkin mitä näistä tämän vuosituhannen puolella syntyneistä tulee. Sieltä on ainakin tuossa -01 ikäluokassa tulossa ilmeisen lahjakkaita pelaajia, kun esimerkiksi Jukureiden Mikko Kokkonen saattaa tehdä Liigadebyytin tulevalla kaudella nuorimpana pelaajana ikinä.
 

Antero Boston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes, Huuhkajat:D
Teräväinen oli aika heikko ja teki monta huonoa sokkosyöttöä. Ihme hosumista. Aho olisi eilisen perusteella tuolla paikalla varmasti hyödyllisempi.

Ei Teuvo parastaan esittänyt, mutta ei kyllä ollut huonoin, tai sitten ei olla kyllä katsottu samaa peliä. Väitän, että Teräväinen oli aktiivisempi Ruotsi pelissä, kuin esimerkiksi Jokinen tai Donskoi. Joo tuli pari harhasyöttöä, mutta vastapainona syötti monta hyvää peliä edistävää syöttöä.

Ketjuista sen verran, että kolmonen ja nelonen pelas tasaviisikoin ihan ok.
Koivu-Granlund akseli toimi ihan ok.
Barkov on kova, vaikka ei juuri taustatukea ketjukavereiltaan eilen saanut.
Mihinkään isoihin muutoksiin ei varmasti ole tarvetta. Donskoin ja Jokisen vaihtaisin päittäin, vois piristää molempia.

Tämähän oli vasta eka harkkapeli, niin eipä vedetä vielä ranteita auki.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos lukee iltapäivälehtien "analyysejä" pelistä niin ilmeisesti en katsonut eilen peliä. Lehtien mukaan Suomi suoritti 100% teholla ja Ruotsi 20% teholla, ja seuraava peli päättyy Ruotsille vähintään 10-0. Ai niin, väärin voitettu.

Omasta mielestä suht OK ensimmäinen peli, tästä on hyvä lähteä parantamaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos lukee iltapäivälehtien "analyysejä" pelistä niin ilmeisesti en katsonut eilen peliä. Lehtien mukaan Suomi suoritti 100% teholla ja Ruotsi 20% teholla, ja seuraava peli päättyy Ruotsille vähintään 10-0. Ai niin, väärin voitettu.

Omasta mielestä suht OK ensimmäinen peli, tästä on hyvä lähteä parantamaan.
Onko Hiitelä ollut tekemässä näitä "analyyseja"?

Teinpä sitten poikkeuksen ja avasin paskasanomien etusivun. No siellähän se on se sama väsynyt "Ruotsilla on tämä ja tämä pelaaja, verrataanpa sitä meidän luusereihin" mantra, mitä suomikiekon keskustelu on ollut täpösen täynnä niin pitkään kun jaksaa vaan muistaa. Hohhoijaa.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Itse laittaisin Donskoin Barkovin ketjuun Laineen tilalle, sillä toissavuoden MM-kioissa he pelasivat ihan hyvin yhteen. Toki Laineenkin kanssa MM-kisat sujuivat kohtalaisesti mutta Donskoilla on pienestä askista jo kokemuksia ja näyttöjä. Laineella oli selvästi vaikeuksia sopeutua pienempään tilaan enkä oikein jaksa uskoa, että tämän lyhyen turnauksen aikana hän ehtii siihen edes kunnolla tottua.
 

Flemi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Panthers, Barkov Jr.
Harmi kun en usko, että Marjamäki alkaa liikaa muuttelemaan enää ketjukoostumuksia, mutta voi pojat olisipa kiva nähdä Teräväinen Jokisen tilalla Barkovin ketjussa tai edes ylivoimassa Jokisen tilalla. Teukan kädet ja pelisilmä tarvitsee kunnon mahdollisuuden.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei Teuvo parastaan esittänyt, mutta ei kyllä ollut huonoin, tai sitten ei olla kyllä katsottu samaa peliä. Väitän, että Teräväinen oli aktiivisempi Ruotsi pelissä, kuin esimerkiksi Jokinen tai Donskoi. Joo tuli pari harhasyöttöä, mutta vastapainona syötti monta hyvää peliä edistävää syöttöä.

Ketjuista sen verran, että kolmonen ja nelonen pelas tasaviisikoin ihan ok.
Koivu-Granlund akseli toimi ihan ok.
Barkov on kova, vaikka ei juuri taustatukea ketjukavereiltaan eilen saanut.
Mihinkään isoihin muutoksiin ei varmasti ole tarvetta. Donskoin ja Jokisen vaihtaisin päittäin, vois piristää molempia.

Tämähän oli vasta eka harkkapeli, niin eipä vedetä vielä ranteita auki.
Itse en ainakaan ole vetämässä ranteita auki, vaan päinvastoin. Eilinen peli hymyilitti melkoisesti, sillä niin paljon hienoja ominaisuuksia ja taitoa oli tarjolla. Joo, onhan tuokin totta, että oli siellä Teukalla hyvääkin. Nuot 4? sokko harhasyöttöä vähän pisti silmiin. Olen aina ihaillut Teräväisen pelinopeutta, mutta aiemmin se ei muistaakseni ollut ihan tuollaista roiskimista.

Muutoksia tehdään varmaan ennen turnausta, jos tehdään. Laine on niin kiekkorohmu, että se heikentää mein ykköstä, mutta ei se mua haittaa vaikka se siinä jatkaisi. Mielelläni katselen Paten taistelua.
 

Tach

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laine on niin kiekkorohmu, että se heikentää mein ykköstä, mutta ei se mua haittaa vaikka se siinä jatkaisi. Mielelläni katselen Paten taistelua.

Omasta mielestä Pate taas jakoi kavereille hyvin. Muutama hölmö menetys kuskauksissa toki oli. Paten peli näytti muutenkin vähän ehkä jopa yliyrittämiseltä, ja kyllähän siitä huomasi että vähän on hakemista pelityylin kanssa kun kaukalon koko on pienempi. Mikään avuton tapaus ei kuitenkaan onneksi ollut. Katsotaan millaista tekeminen on lauantaina
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Harmi kun en usko, että Marjamäki alkaa liikaa muuttelemaan enää ketjukoostumuksia, mutta voi pojat olisipa kiva nähdä Teräväinen Jokisen tilalla Barkovin ketjussa tai edes ylivoimassa Jokisen tilalla. Teukan kädet ja pelisilmä tarvitsee kunnon mahdollisuuden.
Jos Pate laittais kiekkoa nopeammin liikkeelle, niin tuo olis ihan unelmaketju.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös