Washington Capitals 2023–2024

  • 85 352
  • 435

Ferris

Jäsen

Miroshnichenko ja Lapierre nostettu ylös. Lapi käynyt jo näyttäänkin osaamistaan, mut Miron debyytti varmaan sit ens pelissä.

Lisäksi Bear bongattu harkkahallilla ja Pacioretty osallistunut ekaa kertaa harjoituksiin ilman kontaktirajoituksia. Oshie pistetty alavartalovamman takia vemppalistalle.
 

Ferris

Jäsen
8-Ovechkin, 17-Strome, 43-Wilson
21-Protas, 24-McMichael, 39-Mantha
29-Lapierre, 92-Kuznetsov, 63-Miroshnichenko
47-Malenstyn, 26-Dowd, 96-Aube-Kubel

42-Fehervary, 74-Carlson
38-Sandin, 57-van Riemsdyk
6-Edmundson, 3-Jensen

35-Kuemper (79-Lindgren)

Miro tekee NHL-debyyttinsä ensi yönä. Kun katsoo missä ketjussa tulee pelaamaan, niin hyvä tavoite olisi, että jos ei omissa ole soinut kertaakaan niin peli on ollut onnistunut.

Mä kyllä niin tykkään tuosta Carberyn tyylistä ja ajatusmaailmasta pelin suhteen. Ei kiinnosta se miten Miro pelaa hyökkäyssuuntaan, vaan enemmänkin kaikki muu osaaminen mitä tarvitaan, että NHL:ssä pärjää.

“I would like to see him look as comfortable as he can from a pace of play standpoint, and a competitive standpoint,” says Caps’ coach Spencer Carbery. “Puck battles, forecheck pressure, getting involved defensively. It’s sort of hard to explain, but I just want to see him compete at a high level.

“I have zero expectations on the offensive [end], scoring chances, scoring a goal. That stuff I know will look after itself, and he is a really young player. There won’t be any level of expectations put on him in that department. I just want him to go out there and compete, and to show that he can keep up with the pace in the NHL.”

Nelson on Hersheyssä koulinut ymmärtääkseni juurikin noita Miron pelin muita aspekteja mm. pistämällä pojan katsomoon pari kertaa ja peluuttamalla alemmissa ketjuissa.
 
Viimeksi muokattu:

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Aikalailla hyvällä pelillä täydet pinnat b2b-Islesista.
Silmät tietenkin seurasivat Miroschnichenkoa ja hyvältä tuo näytti. Kyllä siitä NHL-pelaaja tulee ilman muuta jos saa pysyä terveenä. CMM tietenkin on jo osoittanut että kuuluu showhun ja Lapierre mahdollisesti myös. Vielä kun lasketaan Protas samaan porukkaan niin on ihan hyvä kvartetti tuleviksi vuosiksi.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Aikalailla hyvällä pelillä täydet pinnat b2b-Islesista.
Silmät tietenkin seurasivat Miroschnichenkoa ja hyvältä tuo näytti. Kyllä siitä NHL-pelaaja tulee ilman muuta jos saa pysyä terveenä. CMM tietenkin on jo osoittanut että kuuluu showhun ja Lapierre mahdollisesti myös. Vielä kun lasketaan Protas samaan porukkaan niin on ihan hyvä kvartetti tuleviksi vuosiksi.
Ja ehkä se lupauspoolin isoin priimus Leonard on vielä tulossa.

Miroshnichenko näytti oikein hyvältä. Toki puolustuspäässä luonnollisesti toisinaan hiukan eksyvän näköisenä, mutta hyökkäysalueella tuosta tulee olemaan paljon iloa. Laukaus on todella räväkkä ja taitaa myös fyysisen pelin. Nälkää näytti olevan ja ensimmäinen maalikin oli todella lähellä. Kyllä tuon Phillipsin tilalle istuttaisi rosteriin koska tahansa.

Muuten hyvä ja viihdyttävä vääntö Islandersia vastaan ja jälleen tärkeitä pisteitä laariin, vaikka nolla saarelaisille olisikin kelvannut vielä paremmin. Ensimmäinen erä etenkin aivan kauden parasta Capitalsia. Ja hei, Edmundsonille ensimmäinen maali Caps-paidassa! Tyylikäs lämäri viivasta oli silmäkarkkia.

Nautin suuresti, kun vuorotellen vähän kaikki onnistuvat maalinteossa. Farmista voi nostaa Lapierrea ja kumppaneita ylös ja ne pelaavat laadukasta NHL-tason lätkää. Siihen päälle veskarit antavat joka ilta (pl. ehkä se Arizonan shitshow-peli) mahdollisuuden voittaa.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Ja voitto taululle kauneimmalla mahdollisella tavalla. Kyllä tuli kylmät väreet, kun Ovechking laittoi homman pakettiin. Ehkä pienimuotoinen apina lähti selästä tuuletuksesta päätellen? Vielä kun katsoi jälkikäteen Joe B:n selostamana niin ai että kun maistuu!
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Oikeus ja kohtuus että Ovie vihdoin sai maalinsa tehtyä. Sehän ampui kuin vanhoina hyvinä päivinä konsanaan, tolppaa kolisteli jne.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Nostetaanpa positiivisena Ovien maalin lisäksi Anthony Mantha. Nyt on nimittäin sitä Manthaa, jota aikanaan hankittiin ja hänestä onkin hiljalleen muodostumassa yksi tämän kauden joukkueen kulmakivistä. Toki sopimusvuosi menossa, joten näyttöjä onkin pakko lyödä pöytään, mikäli tahtoo uraansa NHL:ssä jatkaa.

Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole kysymystäkään, etteikö Manthan ura Pohjois-Amerikassa jatkuisi. Kiinnittäisin tuon sopivalla lapulla pariksi ekstravuodeksi, mutta liikaa en häneen kuitenkaan rakastuisi. Tämän hetken trendillä olen kuitenkin iloinen, että Mantha on meillä. Hienoa kemiaa nuorten sällien kanssa ja osuu nyt myös itse maalipuiden väliin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
hyytävää on sarjataulukkoa ja aamuisin tuloksia katella kun lähes poikkeuksetta Metron joukkueet menee kaikki keskinäisissä jatkoille kolmen jaetun pisteen edestä ja päälle tuntuu olevan hankalaa menettää pisteitä muutenkaan. Ei riitä yli 0.6 saldo (toki rästipelien kera) edeleenkään kolmen sakkiin.

Mut hienosti on vielä pysytty kelkassa ja hoidettiin ekat ”neljän pinnan pelit” tyylillä läpi. Tampa vielä tänä yönä kinkunpaistajaisina ja kävi siinä sit miten kävi, niin joulunviettoon päästään ihan kivoista asetelmista. Vaik vieläkään ei juuri kukaan Capsien usko pleijareihin asti riittävän (ymmärrettävää, loppukausi on ”top5 vakeimpia nhlssä”) niin on ollut kiva nähdä useemman nuoren pelaajan ottavan paikkansa ylhäältä. Tuo uskoa myös tuleville kausille.

Joulupukilta toivon;
- parempaa yv-prosenttia
- että pysytään ehjänä
- että Pens pysyy taulukossa takana

Näillä pystyttäis jo ainakin jännittelemään sinne päätykilsoille asti miten käy :)
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Eka erä hiukan Salamien hallintaa mut kaks seuraavaa hyvää Capitalsia ja kaks pistettä ois ehkä ansaittu. Yhteenkin tyydytään näin joulun kunniaksi.

Hyvää joulua palstan Caps-henkisille! Ja miksei muillekin jotka palstaa vakoilevat, vaikka pahoin aikeinkin :)
 

Väkkärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Kalpa
Tykkään tästä tavasta pelata ettei vaan roiskita kiekkoa eteenpäin ja toivota että sinne omat kerkeää kamppailemaan, vaan maltetaan paineistettunakin pitää kiekkoa hetki ja pienellä käännöksellä aukeaa tila palauttaa kiekko takasin alas tai hakea se väylä syötölle. Tämä tyyli aiheuttaa myös sen että pelit on monesti vähän verkkaisempia ja sehän Capseille sopii.
Välillä totta kai tulee kiekonmenetyksiä omissa mutta siitä huolimatta tämä on ollut hyvä muutos tällä rosterilla.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Joulukinkku oli selkeästi maistunut ja puolustuspelin toimivat rakenteet unohtuneet siinä ajassa. Ensimmäisessä erässä molemmat vähän tunnustelivat, mutta toisesta eteenpäin Rangers pääsikin sitten kävelemään maalipaikoille ja alkoi latomaan lötää pussiin sellaiseen tahtiin, ettei siinä enää perässä pysytty. Ei ollut helpoin mahdollinen paikka jatkaa pelejä sarjan parhaan joukkueen vieraana, mutta paljon toivomisen varaa silti äi.

Metro on kyllä aivan uskomattoman tasainen tänä vuonna. Columbus on ainoana jäänyt pois kelkasta, mutta kaikilla muilla on edelleen täydet mahdollisuudet. Samalla Atlantista Tampa, Detroit ja jopa Montreal kärkkyvät villikortti-paikkoja. Kaikki divarin sisäiset pelit ovat lähtökohtaisesti nyt neljän pisteen pelejä ja hyvin ollaan niissä pärjättykin tähän asti. Rangers-tappio ei sinällään nyt ole niin harmillinen, kun he menevät joka tapauksessa menojaan.

Mutta seuraavasta viidestä neljässä Isles, Pens, Devils, Canes vastassa eli kaikki pääviholliset. 6/8 näistä olisi jo huippusuoritus, mutta vähintään se pari voittoa on napattava.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Bear pyörinyt reeneissä jo reilun viikon ja huhujen mukaan jo seuraavassa pelissä rosterissa. Kuten saattaa olla Paciorettykin. Siinä onkin mun mielestä ne tän vuoden ”treidit” noin äkkiseltään, jos ei johenkin isompaan tappio tai voittoputkeen ajauduta.

Ihan en näe äkkiseltään miks Bear sai kaks milliä ens vuodellekin suoraan, mut jos jossain GMBM on ollut hyvä niin alekori-pakkien löytämisessä niin uskotaan että tähän kannatti sit iskeä.

Rangers peli oli varsin ”meh”. Puoltoista erää ihan hyvää kiekkoa ja sanoisin et oltiin hienokseltaan niskan päälläkin divariykköstä vastaan, mut sit tuntu et joka toinen viivaheitto uppos sisään ja puhti katosi sit siihen. Jotenkin pitäis keksiä mistä niit maaleja alkais löytymään.

Seuraavaks rökäletappion edellisessä kärsinyt ja siitä mahdollisesti sisuuntunut Islanders, iso peli sarjataulukolle tähän kohtaan. Canes ja Flyers toki voittivat taas omansa tälle yölle..
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Hyh kun oli tunkkaiset New Yorkin pelit. 2x turpaan 5-1, hyökkäyspeli palasi siihen alkukauden totaalipaskaan ja Kuemper ei saa kiinni edes silmiään. Muutenkaan ei mitään tunnetta tai tahtotilaa tapella voitoista näissä peleissä.

Toivotaan nyt sit että kinkunsulattelu ei vaan irronnut ja tästä päästään taas peliin kiinni, ja nopeesti. Ei saatu vielä Bearia eikä Pacmania mukaan tähän ja Lindgrenkin tosiaan jätti pelin kesken jo heti kansallislaulun jälkeen, mut jos nyt tuo kolmikko vaikka saatais pian askiin niin voisko siitä saada pientä lisäpiristystä..

Turhauttavia pelejä kun ite tuskailet maalinteon ja hyökkäyspelin kanssa (kuten koko kauden) ja sit oma veskari on luokkaa keskinkertainen. Vaik ei siis nyt mitenkään täysin Kuemperin piikkiin näitä heitetä, mut kontrastin vaan huomaa aikalailla kun alkukaudella on totuttu hyvään mv-peliin, niin pelejä on ihan eri homma katella. On aika mälsää kun vastustajan juhliessa pelin toista maaliaan tiedät jo ettei loppupelissä oo yhtään mitään katottavaa.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Maalipaikoissa puuttunut nyt näissä kahdessa ihan kokonaan sellainen viimeinen terävyys. Aina kun tonttia tulee, niin aletaan sutimaan ja sähläämään eikä saada kunnon kuteja perille.

Mutta joo, ihan karseat kaksi peliä, aika lailla paskinta Capsia tähän kauteen. Puolustuspelille ja Kuemperille ei voi ruusuja näistä antaa. Sandinilta etenkin aivan kammoesitys nyt.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Suht heikolla pelillä jatkettiin, mutta sentäs taas hyvän maalivahtipelin turvin tuloksellisesti saatiin tarvittava kaukalossa aikaseen.

Mun lasit toki on mitä on, mutta en tuota voittomaalin hylkäämistä kyllä ihan helpolla niele. Dowd ei ollut edes molarin alueella kun koskettaa Askarovia. nämä challenget on kyllä pelille käsittämätöntä paskaa. Kotikaukalossa voittomaali alle minsan ennen päätössummeria ja kaivamalla kaivetaan syitä miten saadaan elämä kurjaksi. En tiedä kuinka hyvä fiilis ois jäänyt itelle toisinpäinkään. No ehkä semmonen ”whatever kirosana yks näistä meillekin”-fiilis.

Noh, vanha vuosi vanhat kujeet. Ens vuonna uusiks. Hyvää uutta vuotta!
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Viekkaudella ja vääryydellä vietiin Ovielta maali ja hyviksiltä voitto. Sinällään on kyseenalaista olisiko se saamatta jäänyt voitto ollut ansaittu. On se hoki kummallinen peli.
Ensimmäinen erä oli aikalailla samaa töhnää kun vuorokausi sitten. Toiseen sitten herättiin ja se olikin parempi. Kolmas sitten pääosin höyryillä, vaikka tahtoa toki enemmän kun Islesia vastaan - puutuisi vielä muuta.
Bearilta kelpo avaus ja kivasti Edmundsen käytti fyysisyyttään.
CMM saisi tehdä maaleja kun kerran paikkoja on.
Eipä tässä muuta. Onpa ollut merkillinen alkukausi.
Ensi vuoden puolella saadaan varmaan vastaus moneen auki olevaan kysymykseen.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Kiekko oltiin jo tiputtamassa keskiympyrään aloituksen merkiksi eikä ilmeisesti Nashville itse tätä edes haastanut, vaan haasto tuli Torontosta. Tappaa ihan kaiken tunteen pelistä, kun ei koskaan minkään maalin jälkeen voi olla varma, hyväksytäänkö sitä vai ei.

Pilkuilla sitten taas kerran turpaan. Jos Kuznetsov ei tee ja oma veskari ei pidä nollia, niin hävitään rankkarit järjestäen. En ymmärrä, miksi Ovie laitetaan kerta toisensa jälkeen vetämään, kun on koko uransa ollut sysipaska vetämään rankkareita.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Se ois yöllä sit Pens. Iso peli sarjataulukon kannalta taas, ja kalavelkojakin olis kauden avausmatsista kun otettiin 0-4 turpaan kotikaukalossa puhdittomalla esityksellä. Lindgren vielä sivussa joten Kuemper lienee tolppien välissä. Fehervary game time decision. Pacioretty ”ei ihan vielä” ja Oshie ja Milano out.

Myös nuorten kisoissa sit välierissä tarjolla mielekästä seurattavaa kun prospect poolin kirkkaimpiin kuuluvat Leonard ja Chesley kohtaa Suomen torstaina.
 

Dale Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, Tappara
Tätä olen voivotellut ennenkin, mutta mihin on kadonnut takavuosien rivalry Pingujen kanssa?
Fanien keskuudessa se elää ja voi hyvin, samoin mediassa, mutta jäällä siitä ei näy mitään.
Nytkin enimmäkseen läpsyteltiin puolin toisin ottelu läpi, eikä missään huomannut että Pingut neljä maalia tappiolla, saati että olivat päästä tasoihin kun momentum kääntyi ensimmäisen erän jälkeen.
Ei kuumenemisia tai jälkipeliä, ei mittään.
Pisteet otamme toki kiitollisina vastaan ja kai varovainen peli oli viisas veto Capseiltä kun kerran päästiin Jarryn avustuksella mukavaan johtoon.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Juu, toki näkyi myös tuossa että jälkipelijäähyjä haluttiin vältellä kun isot pisteet jaossa. Mut oli aika tahmainen peli molemmilta.

Tuollainen suonenveto mitä ekaan erään tuli on ollut ”due” jo pidemmän aikaa. Jossain kohtaahan luulis että maalejakin tulee, ei kaikki voi pelistä toiseen olla yhtä huono tuurisia, ja välillä sit osuu useempi ukko kerralla. Odottelen vastaavia jatkossakin.. toki ekan erän jälkeen sitten ne hanat taas kiinni ja näytti siltä et vedettiin 45 minuutin kilpparit ja puhalleltiin vaan peli pois alta. Hämmentävää kyllä tällä kertaa nipin napin riitti, huh..

Heti ens yönä toinen tärkeä peli Devilssiä vastaan, joten toivotaan et tästä pelistä jäi sitten virtaa vielä jalkoihin.
 

Silky_hands

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans, Washington Capitals
Oli semi kuumottavaa katsella kaksi erää poltetun maan taktiikkaa. Täytyy myöntää, että usko loppui ihan täysin ja olin aika lailla varma, että Penikset tästä vielä tasoihin tulee ja voittaa rankkareilla. Voitettu haasto oli tänään isossa roolissa, välillä näinkin päin, kun viime pelissä se käänsi pelin meitä vastaan.

Malenstyn ja Ovie kahdessa pelissä putkeen maalit, hieno homma. Vastaavasti pitää taas nostaa Sandin negavalossa esiin, on ihan uskomaton hasardi tällä hetkellä omissa. TvR sisään ja Sandin hetkeksi poppareille. Bear ollut hyvä.

Kaksi isoa pistettä Pinguilta ja Wilsonin ja Ovien maalit vieraskaukalossa kuitenkin lämmittävät! Tappioputki samalla poikki.
 
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Tampereen Ilves
Tätä olen voivotellut ennenkin, mutta mihin on kadonnut takavuosien rivalry Pingujen kanssa?
Fanien keskuudessa se elää ja voi hyvin, samoin mediassa, mutta jäällä siitä ei näy mitään.

Itse näen tuon niin, että kummankin core on jo niin vanha, et ei tyyliin "lähde enää". Tai siis tarkoitan, että sellainen nuoruuden into taitaa olla noista rivalry matseista jo hiipunut. Kummankin joukkueen tähtipelaajat jo "ehtoopuolella" ja ollaan jo enemmänkin aikuismaisesti kavereita yhdessä... tiedä häntä.
 

JuiWSH

Jäsen
Tätä olen voivotellut ennenkin, mutta mihin on kadonnut takavuosien rivalry Pingujen kanssa?
Fanien keskuudessa se elää ja voi hyvin, samoin mediassa, mutta jäällä siitä ei näy mitään.
Nytkin enimmäkseen läpsyteltiin puolin toisin ottelu läpi, eikä missään huomannut että Pingut neljä maalia tappiolla, saati että olivat päästä tasoihin kun momentum kääntyi ensimmäisen erän jälkeen.
Ei kuumenemisia tai jälkipeliä, ei mittään.
Itse näen tuon niin, että kummankin core on jo niin vanha, et ei tyyliin "lähde enää". Tai siis tarkoitan, että sellainen nuoruuden into taitaa olla noista rivalry matseista jo hiipunut. Kummankin joukkueen tähtipelaajat jo "ehtoopuolella" ja ollaan jo enemmänkin aikuismaisesti kavereita yhdessä... tiedä häntä.
Itse näen, että tässä on aikalailla juuri tuo @HalfMoonRider#0 mainitsema pointti. Lisäksi kentällä tuntuu myös näkyvän se tietynlainen molemminpuolinen kunnioitus, jota kummallakaan jengillä ei liikaa räkänokkavaiheessaan toisiaan kohtaan ollut.

Ehkä ihan hyvä näin. Tapellaan sitten keskenään taas uuden, nuoremman coren kanssa joskus vuosina 2030-2040.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös