Washington Capitals 2007-2008

  • 193 835
  • 1 045

Ferris

Jäsen
En nähnyt Lepistön peliä, mutta olen silti helposti sitä mieltä, että tämä oli Capsille paras ratkaisu. Ensi kaudella alusta asti messiin vaan, mutta kesken kovimman playoff-taistelun ei ole mielestäni järkeä alkaa ajamaan tulokaspakkia sisään NHL-kaukaloihin.

Toisaalta eikös parhaiden pitäisi pelata? ;) Ehkä meikäläisellä vaikuttaa tuohon reaktioon se, että olin asennoitunut näkemään Lepän tänään NHL-toiminnassa...

Caps johtaa ekan erän jälkeen 2-0. Ensimmäiset pari minuuttia Isles vei kyllä peliä, mutta sitten Pettinger pelasi nätisti Seminin läpi ja tämä ei antanut DiPietrolle mitään mahdollisuuksia. Todella hallittu nosto rystyltä ylös. Laich lisäsi sitten ylivoimalla johdon kahteen maaliin. Laichin maalissa tälle olisi kuulunut myös syöttöpiste, sillä hän pelasi kiekon viivaan Greenille, joka sitten taidokkaasti piti kiekon sisällä ahdisteluista huolimatta. Green heitti kiekon maalille, jonne Laich oli jo mailoineen ehtinyt.

Ykkösketju oli jotenkin vielä vähän jäässä ekassa erässä, vaikka pari paikkaa kehittelivätkin. Semin-Kozlov-Pettinger sen sijaan tuntuu toimivan aika hyvin. Toka erä alkaa just...

Eka kymppi tokasta erästä hyvää Caps-peliä mielestäni. Kaikki ketjut saivat aikaan jonkinnäköistä säpinää hyökkäyspäässä. Sitten Caps-ylivoiman loputtua Semin yritti liikaa veiviä, menetti kiekon hyökkäyspäässä -> Guerin läpi. Olie torjui läpiajon, mutta Guerin sai kiekon kulmassa ja syötti toisesta aallosta tulleelle Satanille, joka ei erehtynyt. Sopiii vain miettiä, että minne jäi Semin ja muut kaverit kun kaksi Islesiä ehti heitä ennen Caps-päätyyn?

Isles sai maalista virtaa ja toinen puolisko mentiin ehkä hiukan enemmän heidän tahtiinsa, vaikka kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Tulee tiukka kolmas erä.

Niinhän siinä sitten kävi, että Isles tuli ja tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä. Vacicek neppas kiekon päätyviivan takaa Olien kautta sisään. Liekkö toinen vaiko jopa kolmas kerta viimeiseen kolmeen peliin, kun tämmöinen maali menee Caps-veskarin taa. Capseilla oli vikalla viidellä minuutilla ylivoimaa niin 4-3 kuin 5-4-vahvuuksilla, mutta Ovetshkinin tolppavetoa lähemmäs ei päästy. Caps pääsi vielä 1,5 minuuttia jäljellä kuin koira veräjästä ilman jäähyä, vaikka jäällä oli selkeästi 6 kaveria, kun Semin potki kiekkoa vaihtoaition edessä.

Jatkoajalla Ovie käytti kiekon kerran tolpassa, mutta maalia ei nähty.

Kozlov harhautus ja rystyltä ohi
Park yritti harhauttaa, kiekko karkasi

Ovie tolppaan
Satan tolppaan

Semin veto, DiPietro torjui
Comrie ratkaisee ujuttaen kiekon Olien puikoista.

Ei ollut tuloksellisesti kovin hyvä päivä organisaatiolle. Caps hävisi rankkareissa, Bears jatkoajalla. Lukemat samat kummallakin, 3-2. Swiddu.
 
Viimeksi muokattu:

Conroy#22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tärpätti, Southeast Division Champions
Ei hitto tuota Ovechkinin tuuria! Normi peliajalla kaksi tolppaa ja rankkareilla vielä yksi.
Tuosta ykkösketjusta sen verran että ottaisin kyllä tuon Backstromin pois tuosta, olin sen verran pehmeä taas tänään että..
Semin oli tänään vedossa ja vauhtia ja käsiä näytti riittävän. Harmi vaan ettei rankku onnistunut.
 

Cube

Jäsen
Ovechkinin nainen pitää lähettää takaisin Venäjälle mahdollisimman jälkeen. AO on ollut aivan ruosteessa sen jälkeen, kun Katja saapui kaupunkiin. Viime yönä tolpat kilisivät kyllä, mutta tuo tehojen katominen on ollut silti aika selvä asia. En tiedä mistä on kyse, ovatko polvet nyt sitten niin huonossa kondiksessa vai eikö Ovechkin malttaisi sisimmissään pelata, kun emännän kanssa on hauskempaa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hurricanes-Capitals

No niin, ESPN:llä kysellään jo onko Ovechkin seuraava Gretzky?"

No siihen saamme ehkä lisävaloa vasta kauden jälkeen ja tulevien kausien aikana, kuinka dominointi maalipörssin kärjessä jatkuu, mutta tänään on luvassa äärimmäisen tärkeä kamppailu Hurricanesin vieraana. "Remu" Brind'Amour ei ole kannuttelemassa mutta hyvässä vireessä oleva joukkue sieltä tule joka tapauksessa vastaan, joukkue on nyt 2-1-1 ilman johtajansa apua, ja 4-1-1 kunnossa muuten. Nyt on pakkovoiton paikka, sillä muuten ero uhkaa karata liian suureksi, vaikka pelejä onkin vähemmän.

Lepistö ja Fehr kutsuttu ylös, Schultz väänsi polvensa. Parin kaverin terveys on rajoilla, joten peliaikaa voi olla tulossa tänään tai/ja Devilsejä vastaan.

*****

McPhee myös toisteli sitä ettei Caps lähde uhraamaan tätä joukkuetta eikä korkeita varausoikeuksia veteraanivahvistuksien kiinnostavuudesta huolimatta.

Kolzigin jatkosopimuksen suhteen aiotaan selkeästi katsoa kuinka kauden loppu menee.

Asked about the team's plans for veteran goaltender Olie Kolzig, who will be a unrestricted free agent this summer, McPhee declined to comment. But it's believed that the Caps are not talking about an extension with Kolzig at the moment, and that any such talks likely wouldn't happen until the offseason.

Lainaus Washingtonpost.com-sivustolta ystävämme Tarikin blogista.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Caps-fanit nyt Canal Sport kakkosen ääreen, Devils-peli tulee suorana...editoin tähän sitten myös raporttia. Eilinen peli vituttaa!

Eilen ei riittänyt leveys Hurricanesia vastaan vaan takki aukeni liikaa. Henkilökohtaisesti nettiyhteys töksäytti streamit pimeäksi joten peli keskeytyi mukavasti 3-3-tilanteessa, en olisi halunnutkaan katsoa ratkaisuja, perkele.

Tänään Brodeur liian kova, Devilsien pakisto oli myös väkevä maalin edustalla, Semin jatkoi maaliputkeaan mutta Morrisonnin ja kumppanien nukahdus jatkoajan lopussa maksoi yhden pisteen. Huikeita torjuntoja Brodeurilta, huikeaa peliä Ovechkinilta. Kirvelevää, vain yksi piste näistä kahdesta elintärkeästä matsista. Lepistöltä ennakkoluulotonta peliä, pari jäähyä. Vallila kuittaa.
 
Viimeksi muokattu:

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Ensimmäistä kertaa 20 vuoteen sitten Mario Lemieux'n ja Paul Coffeyn on lähellä että sekä maalipörssin että puolustajien maalipörssin voittaja tulee samasta joukkueesta kun Alexander Ovechkin ja Mike Green johtavat selkeästi kyseisiä tilastoja (mainittiin viikonloppuna Washingtonin pelin yhteydessä).

Green näyttää kentällä kyllä todella hyvältä ja tulee olemaan tulevaisuudessa varteenotettava Norris Trophyn voittaja. Loppukauden mennessä täysin putkeen voi yltää ehdolle vaikka tänäkin vuonna. Yksi uusista suosikeistani koko NHL:ssä.
 

OlieTheGoalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, JYP
Huuh!

Meikälle ainakin tuli erittäin isona yllätyksenä Huetin kaappaus Capitalsiin. Taitaa olla Godzillan aika olla ohi Washingtonissa ja koko NHL:ssä :( Tarik jo spekuloikin Washpostin-insidessa, että jotain on tekeillä myös Johnson/Kolzig akselilla, eli toinen olisi mitä ilmeisimmin lähdössä. Uskoisin sen kaiken järjen mukaan olevan Brent Johnson. Älä Mcphee jumalauta nyt tunaroi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
nero™

George McPhee lunastaa melkoista neron titteliä tämän vuoden treiditakarajalla. Tähän mennessä menetettyjä viime draftin 31st overall varaus Theo Ruth, kakkoskierroksen varaus ja alisuorittaja Mark Pettinger.

Takaisin tullut karvaava ja ärsyttävä Matt Cooke, maalivahti Cristobal Huet ja sentteri Sergei Fedorov.

Cooke pystyy pelaamaan kentässä kuin kentässä, mutta mennee jonnekin päin kolmoskenttää. Paikkaa Chris Clarkia tämän ollessa sivussa, mutta käyttöä löytyy myöhemminkin. Tällä kaudella 16 pistettä tähän mennessä, piste-ennätys viiden vuoden takaa 42 pistettä. Vahvistus.

Cristobal Huet oli melkoinen kaappaus. On UFA ensi kesänä, mutta tässä vaiheessa, huolimatta siitä kuinka paljon luottoa Kolzigiin löytyisi, on katseet suunnattava eteenpäin, ja Huet, olettaen että sopeutuu ja jatkosopimus saadaan aikaan, on mielestäni selkeästi paras maalivahti ensi kesän UFA-vahdeista. Jos mies nyt saadaan asiallisella hinnalla muutaman, parin vuoden sopimukseen kiinni, olisi luotettava siirtymä ennen esim. Varlamovin nousua ykköseksi. Jos jostain syystä ei jatkaisi kesän jälkeen, on silti vahva ja halpa laina ailahtelevasti pelanneeseen maalivahtiosastoon.

Sergei Fedorov. Ei enää sama mies kuin reilu kymmenen vuotta sitten, mutta silti saattaa löytää oivaa kipinää Ovechkinin vierellä. Hyvin epätodennäköistä että jatkosopimusta syntyisi, mutta huippustuntti loukkaantuneelle Nylanderille.

Kiitos George!!!
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Washingtonista tuli kyllä viimeistään nyt erittäin mielenkiintoinen joukkue loppukautta ajatellen. Huet - Kolzig -parivaljakko on parhaimmillaan aivan huikea, tosin molemmille saattaa mennä koska tahansa se yksi helppo. Fedo - Ove -akseli tehnee muutaman ihan näpsäkän näköisen maalin!

Erittäin paljon odotan juuri tuon venäläisduon näkemistä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaahas, Melrose ei noteerannut ESPN:n videokolumnissaan deadline-voittajien joukkoon. Hyi, hyi, Mullet Man.

Kolzig sisuuntui kilpailusta! 34 torjuntaa Wildia vastaan ja Brooks Laichin 2+2-tehoilla 4-1 voitto. Hurricanes voitti myös ottelunsa joten tiukkaa on, edelleen olisi kiivettävä myös tuo Flyers kiinni viivan päältä.

Johnsonin tilanne näyttää nyt ikävältä, mies on pelannut ihan hyvin ottein kakkosena mutta kiitoksena näyttävät olevan passitus farmiin. Milloinkahan Huet saa tulikasteensa?

Lepistö suuntasi taas farmiin Schultzin tervehdyttyä.
 

Cube

Jäsen
Kokoonpano uusien vahvistusten jälkeen?

Ovechkin - Bäckström - Kozlov
Semin - Fedorov - Flash/Laich
Cooke - Gordon - Flash/Laich
Brash/Laing - Steckel - Laing/Bradley

Morrisonn - Green
Poti - Jurcina
Schultz - Erskine

Huet
Kölzig

Fehr alas, koska nyt pelataan täysillä pleijaripaikasta, eikä ole enempää aikaa odotella, että kaveri tottuu vauhtiin ja alkaa tekemään tehoja.. Clarkin paluun jälkeen meneekin mielenkiintoiseksi, ellei muita loukkaannu pois tieltä (toivottavasti ei).
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Tulee todellakin mielenkiintoinen loppukausi kun Kölzig sai vihdoinkin kunnollisen aisaparin, tulee mielenkiintoista nähdä kun konkari alkaa nyt taistelemaan peliajasta Huetin kanssa.

Caps pääsee näillä hankinnoilla kyllä pleijareihin ja sitä onkin muutama vuosi tässä odoteltu, heheh!

Kölzigillä viimeinen tai toiseksi viimeinen kausi nyt menossa änärissä muutenkin. Sen jälkeen Olie jatkaa todennäköisesti uraansa Capitalsin organisaatiossa muissa tehtävissä, esim. maalivahtivalmentajana.

Erittäin hyviä siirtoja, vanha kunnon Sergeikin vielä parrasvaloihin Ovyn ja Seminin kanssa samaan porukkaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Erittäin hyvin teki Caps-kauppoja, varmaan Huetin kanssa sovittu jo myös ensi kauden sopparista(tai tulevasta siis). Ainakin näin voisi olettaa. Tosin en Huettia pidä ihan niin suuressa arvossa, kuin jotkut pitävät. Silti hyvin Capsit tekivät kauppoja ja Huetin jäädessä tulevaisuudessa ykköseksi, niin vielä paremmin.

Fedorov nyt tietenkin on eniten siitä kiinni, että miten innostuu pelaamaan. Jos löytyisi "vanha palo" jostain syvältä, niin sitten voitaisiin jo odotella todella kovaa nousua vielä loppukaudesta Capseilta.
 

Cube

Jäsen
Erittäin hyvin teki Caps-kauppoja, varmaan Huetin kanssa sovittu jo myös ensi kauden sopparista(tai tulevasta siis). Ainakin näin voisi olettaa. Tosin en Huettia pidä ihan niin suuressa arvossa, kuin jotkut pitävät. Silti hyvin Capsit tekivät kauppoja ja Huetin jäädessä tulevaisuudessa ykköseksi, niin vielä paremmin.
En usko, että ainakaan vielä on jatkosta sovittu edes alustavasti. Hinta oli kuitenkin sen verran alhainen (Anaheimin nro 2, eli käytännössä Sutherby), että kannatti kokeilla ihan vaan tämänkin kauden takia. Maalivahdistahan homma on todella monessa pelissä ollut kiinni, joten edistystä olisi, jos kassari ei enää häviäisi pelejä Capsille. Jos välillä peräti voittaa niitä, niin aina vain parempi. Tosin on sanottava, että Kölzig'kin on viime aikoina ollut taas selvästi parempi, joten nähtäväksi jää miten iso upgrade tämä juuri tälle hetkelle on, varsinkin kun Huet joutuu ensin vähän opettelemaan pelaamista Caps-pakiston takana. Maalivahdille joukkueen vaihtaminen taitaa kuitenkin olla helpointa, joten eiköhän Huet pääse nopeasti peliin sisälle Washingtonissakin - ties vaikka onnistuisi nostamaan tasoaan muutaman piirun verran, kun on Montrealin paineista pois (ei sikäli, että olisin käsittänyt paineiden mitenkään erityisemmin henkilöityvän juuri häneen).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lepistö suuntasi taas farmiin Schultzin tervehdyttyä.

Lepistölle näköjään sopii AHL ja vastuu siellä. Ensimmäisessä pelissä Lepistö keräsi tehot 0+3 (+1) joukkueen tehdessä 4 maalia. Toisessa pelissä tehot jäivät yhteen syöttöön (+1) joukkueen tehdessä 2 maalia.

Kauden tehot ovat komeat:

41 ottelua, 3+33=36 (+27)

Sekä Niskala että Lepistö ovat nyt kummatkin AHL:n pakkien pistepörssin TOP10:ssä. Niskala johtaa vielä Lepistöä pisteellä, mutta on pelannut myös 19 peliä enemmän. Piste per peli tilastossa Lepistö on varmasti TOP3:ssa.
 

Ferris

Jäsen
Huet on ainakin ensi yönä tolppien välissä, ja eiköhän myös Fedorov ole kokoonpanossa. Cooken tilanteesta ei ole tietoa.

Hyvään saumaan olin sitten poissa koneelta melkein viikon verran. Pikkasen ollut lukemista jo pelkästään Jatkiksen keskusteluissakin.


Illan pelistä sen verran, että Cooke on saapunut New Jerseyhyn eilen, mutta pelaaminen tänään on epävarmaa, koska ei saisi alle kuin yhdet aamujäät ennen peliä. Eilen oli menty tälläisillä ketjuilla:

Ovechkin-Backstrom-Kozlov
Semin-Fedorov-Laich
Fleischmann-Gordon-Fehr
Brashear/Laing-Steckel-Bradley

Morrisonn-Green
Poti-Jurcina
Schultz-Eminger/Erskine

Ylivoimat:

Fedorov-Semin-Backstrom, Ovie ja Green viivalla.
Kozlov- Fleischmann-Laich, Green ja Poti viivalla.

Clark ollut mukana treeneissä, muttei ollut sijoitettuna mihinkään ketjuun. Huet ja Olie olivat jäällä koko treenin ajan. Johnson puolestaan sai tyytyä seuraamaan vaihtoaitiosta treenejä, joidenka jälkeen apuvalkut vetelivät hälle jonkin aikaa. Johnny ei myöskään lähde vierasreissuun mukaan kolmanneksi pyöräksi vaan jää viettämään laatuaikaa perheensä kanssa. Cooke tosiaan liittyi joukkueeseen eilen ja mikäli hän pelaa, niin voisin kuvitella paikan löytyvän Fehrin tilalta kolmosesta tai sitten nelosen vasemmasta laidasta, jolloin Brash ja Laing olisivat ylimääräiset.

Ei käy kateeksi kyllä tuo Johnsonin rooli tuossa maalivahtien sekamelskassa. Kaverin tiistain haastattelua oli todella surullista katsella, sillä näki kuinka pettynyt hän oli tapahtuneeseen. Kaveri on pelannut loistokauden kakkosena ja nyt voi pahimmassa tapauksessa edessä loppukauden katsomokeikka, jos Caps ei halua riskeerata hänen menettämistään waiversissa.

Yhtälailla Olien olemuksesta näki, että Huetin hankinta oli ylläri hänelle. Olie taisi jossain sanoa, että odotti Huetista kuultuaan itsensä tai Johnnyn lähtevän loppupäivän aikana jonnekin muualle.

Kolmen veskarin pyörittäminen NHL-tasolla on käytännössä mahdoton homma, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten BB tilanteesta selviää. Jos ratkaisu on eilisen tapainen (2 treenaa, yksi saa jämäminuutteja treenien jälkeen), niin kypsää tulee olemaan. Hauskaahan tässä tilanteessa on tavallaan se, että Johnson on veskareista ainut kellä on soppari ensi kaudestakin. Olie ja Huet taistelevat ykkösen paikasta loppukaudeksi ja samalla jatkosopparista myös.
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Hauskaahan tässä tilanteessa on tavallaan se, että Johnson on veskareista ainut kellä on soppari ensi kaudestakin. Olie ja Huet taistelevat ykkösen paikasta loppukaudeksi ja samalla jatkosopparista myös.

Jotenkin alkaa tuntumaan että Godzillan aika on ohi Washingtonissa ja sen tietää myös George McPhee. Ei tuota kauppaa olisi muuten tehty ja ruvettu kikkaileen kolmella maalivahdilla. Voihan hyvinkin olla että McPhee on tarjonnut Godzillaa vaihdossa säkilliseen kiekkoja, mutta mikään organisaatio ei ole halunnut häntä ja hänen sopimustaan taakaksi.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jotenkin alkaa tuntumaan että Godzillan aika on ohi Washingtonissa ja sen tietää myös George McPhee. Ei tuota kauppaa olisi muuten tehty ja ruvettu kikkaileen kolmella maalivahdilla. Voihan hyvinkin olla että McPhee on tarjonnut Godzillaa vaihdossa säkilliseen kiekkoja, mutta mikään organisaatio ei ole halunnut häntä ja hänen sopimustaan taakaksi.
Vaikea uskoa, että Washington, jota Kölzig on palvellut vuodesta toiseen uskollisesti, hankkiutuisi tukipilaristaan noin julmalla tavalla eroon.
 

Ferris

Jäsen
Jotenkin alkaa tuntumaan että Godzillan aika on ohi Washingtonissa ja sen tietää myös George McPhee. Ei tuota kauppaa olisi muuten tehty ja ruvettu kikkaileen kolmella maalivahdilla.

Huetin (ja toki Fedon ja Cookenkin) hankinta tavallaan osoittaa sen, että tänä vuonna tosissaan halutaan pudotuspeleihin. Ja vaikka maalivahtipeli on ollut viimeisen kuukauden ajan ihan kohtuutasolla, niin se ei ehkä riitä pudotuspeleihin asti. Tulikuumaa veskaria ei olla tänä vuonna Caps-paidassa nähty.

Kun Sulo Vilenin tapaan halvalla sai, niin kukapa ei olisi Huetia ottanut tuohon hintaan? Jos kakkoskiepillä saadaan sellainen veska, joka lämpenee huippuvireeseen, niin aika halvalla mennään. Tai sitten jos tämä ei toteudu, niin sitten voidaan toivoa, että tämä hankinta ajaa Godzillan sellaiseen vimmaan, että se Vezina-vire löytyy vielä. Uhkakuvanahan tässä kyllä on, että tuo kolmen veskarin systeemi voi johtaa pukukopissa vielä jonkinnäköisiin konflikteihin.

Voihan hyvinkin olla että McPhee on tarjonnut Godzillaa vaihdossa säkilliseen kiekkoja, mutta mikään organisaatio ei ole halunnut häntä ja hänen sopimustaan taakaksi.

Olin jostain lukevinani, että Johnsonia olisi tarjottu Huetin tulon varmistumisen jälkeen ympäri liigaa, mutta kiinnostusta ei ollut. Voipi kyllä olla hevostoimiston juttuja, mutta toisaalta hänhän se loogisin vaihtoehto olisi ollut.

-------

Sitten illan otteluun. Tarik raportoi blogissaan, että Cooke on tosiaankin liittynyt jo eilen joukkueeseen, mutta pelaa vasta Torontossa. Boudreau haluaa kaverin sisäistävän kunnolla Caps-pelitavan eikä sen takia halua hoputtaa uutta kaveria kokoonpanoon. Muut terveet raapustukset ovat Laing, Erskine ja kotiin jäänyt Johnson. Näillä siis sitten mentäneen:

Ovechkin-Backstrom-Kozlov
Semin-Fedorov-Laich
Fleischmann-Gordon-Fehr
Brashear-Steckel-Bradley

Morrisonn-Green
Poti-Jurcina
Schultz-Eminger

Huet (Kölzig)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös