Washington Capitals 2007-2008

  • 193 839
  • 1 045

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Kuten vähän arvelinkin niin Philadelphia punnersi kolmannessa väkisin tasoihin, mutta jatkoajalla Ovechkinin esityöstä Bäckström nosti hallitusti maalin kattoon ja ansaittu voitto Washingtonille. Ruotsalaiset, Brashear, Ovechkin ja Green olivat näkyvimmät vierasjoukkueelta. Maalivahdeista Biron jätti Kolzigin varjoonsa. Kyllä on ihme jos Boumedienne ja Lepistö eivät saa näyttöpaikkaa jossain vaiheessa kautta Washingtonissa, sen verran puukätisiä pelaajia siellä on.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
"Lähtikö Capitalsin nousu tästä?" kysyi J.P. Jalo. Tänään tuli muuten pirteän hyvää läppää parivaljakolta, ihan hyviä heittoja kaikenkaikkiaan. Oli meinaan dramaattinen ottelu katsella, nautittava vaikka aiheuttikin riemua ja kylmiä väreitä - toisaalta siis juuri niin kuin hyvän matsin pitää aiheuttaakin. Aggressiivista peliä, tämän pelin perusteella on taas turha lässyttää ettei NHL olisi fyysistä peliä sääntömuutosten myötä, kyllä siellä taklattiin hyvään malliin.

Brashearhan jäi syötön päähän Gordie Howe-hat trickistä, Cote sai opetuksen muttei uskonut, haki uusintaa haastamalla vielä pari kertaa tuonkin jälkeen...

Oli Bäckströmille upea ilta. Oikea herkuttelu voittomaalissa, Ovechkinin epäonnistuneelta näyttänyt kuti jäikin unelmapassiksi Nicklasille. Nicklas syötti myös kaksi komea passia - hei, mehän teimme yv-maalinkin!

Illan komein syöttö oli silti Kozlovin ilmiömäinen isolla koollaan kiepautettu jarrutus, käännähdys ja kiekko Clarkin lapaan. Clarkin turhaa jäähyä lukuunottamatta hyvä peli ketjulta, Ovehan oli koko pelin liekeissä vaikka tekikin "vain" sen yhden.

Jurcina nukkui yhden ja oli nukkua toisen jatkoajalla mutta haluan silti antaa luottamusta kaverille. Pettinger -3, ei hyvä, oli paikka korjata lopussa mutta Biron kiskaisi upean gamesaverin alivoimahyökkäykseen.

Poti tänään 0+2, Clarkin ja toivottavasti joskus parantuvan Seminin kanssa nämä kolme ovat kuitenkin ne pelaajat joiden pitää eniten nostaa nimenomaan pistetehojaan jos joukkue aikoo pärjätä. Päät meinasivat notkahtaa kolmannessa erässä ja havaittavissa oli pientä häviävän joukkueen paniikkia...onneksi ei sentään menetetty kaikkia pisteitä kyseisen erän ahdingossa.

Philadelphian joukkueesta sen verran että yksi Mike Richards kelpaisi, härski hyökkääjä ja tasaisen tehokas, Kozlov kun esimerkiksi meinaa aina välillä vaipua edelleen liikaa unten maille.

Caps on tämän pelin perusteella herännyt taisteluun mutta nyt tarvitaan onneakin notta saadaan voittoja alle ja itseluottamus kehiin. Korvien väli ensin kuntoon, ja erikoistilanteet jotka toimivat tänään mallikkaasti.

PS. lukekaa naisasioista allekirjoittaneen "Hanlonit"

EDIT: AI NIIN! Tämä oli Capsien kauden pohjat. Ei pelillisesti, vaan siksi että Vääräleuka Jalo ja Kortsu Kortelainen vertasivat Capsien heikkoa itsetuntoa ja notkahduksia KalPaan! How low can you go?
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Huh-huh! Tulihan se ansaittu voitto sieltä kuitenkin, vaikka vasta jatkoajan jälkeen. 3-0:aan ja Clarkin tyhmään tempaukseen asti peli täysin Capsien hallussa, mutta sitten Flyers pääsi ansaitsemattomasti peliin mukaan parilla yv-maalilla. Kolmannessa erässä ei juurikaan paniikkia, mutta sitten lopussa helppo virhe omassa päädyssä (Schultz?) ja ei kun jatkoajalle...

Bäckström todella hyvä, myös Nylander pelasi pirteästi. Ovechkin tutun hyvä, Greenillekin antaisin kehuja. Myös Brashear kovassa vireessä.

Joka kerta kun Schultz oli laatikossa, kyllä kylmäsi! Virheitä käytännössä joka vaihdossa. Myös Jurcina pelottavan huono. Kyllä itsekin kaipailisin ko. herroille penkitystä ja vaikka Boumediennea kehiin.

Voitto kuitenkin maistuu!
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Tulihan se sieltä! Toivotaan, että tästä alkaisi edes muutaman pelin pituinen voittoputki ja sitä kautta joukkueen itseluottamus palautuisi ja pelejä ruvettaisiin voittamaan vähän enemmänkin kun aikaisemmin.

Ovechkin normaalin vakuuttava, Bäkkis kanssa hyvä ja Nylle samoin. Mutta kyllä tuohon puolustukseen täytyy pojat tehdä jotain. Bume ja Lepistö pelailee niin rupeaa tulemaan edes vähän käsiä puolustukseen ja ennen kaikkea varmuutta. Toivotaan, että tuleva päävalmentaja antaisi herroille mahdollisuuden. Lisäksi tyhmät virheet täytyy karsia pois jos näitä pelejä aiotaan voittaa myös tulevaisuudessa.

Mutta näillä sanoilla on hyvä jatkaa.
 

Ferris

Jäsen
Oli Bäckströmille upea ilta. Oikea herkuttelu voittomaalissa, Ovechkinin epäonnistuneelta näyttänyt kuti jäikin unelmapassiksi Nicklasille. Nicklas syötti myös kaksi komea passia - hei, mehän teimme yv-maalinkin!

Itsekin ihmettelin Bäkkiksen siirtoa neloseen Bradleyn ja Boarin rinnalle, mutta näköjään BB apureineen tiesi mitä piti tehdä. Tasakentällisin nelosen minuutit ja siihen päälle sitten niin yli- kuin alivoimaa. Tuntui toimivan hyvin.

YV;stä sen verran, että nyt on Canes-pelissä menossa eka erä ja Capseilla ollu 2 ylivoimaa. Mikä ihmeellisintä, niin kiekko on kaivettu yhtä monta kertaa Grahamen takaa jo. Nylis heräilee ilmeisesti, kun on syöttänyt jo kummatkin maalit. Bäkkikselle toiseen maalin 2. syöttö. Ihme keittoja on tuo BB keitellyt kyllä, kun Potillakin jo kolme syöttöä vajaassa 4 erässä. Puhumattakaan Greenin kahdesta yv-maalista...

Caps on tämän pelin perusteella herännyt taisteluun mutta nyt tarvitaan onneakin notta saadaan voittoja alle ja itseluottamus kehiin. Korvien väli ensin kuntoon, ja erikoistilanteet jotka toimivat tänään mallikkaasti.

Kuulostaa sille, että eilisestä olisi jatkettu ainakin ekan erän perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Taas räpsähti voitto taskuun Caneista 5-2. Capsit teki 3 YV-maalia joka on aika hyvä parannus vielä viikontakaiseen nollaan. Ja Ovechkin taas kerran liekeissä kahdella maalilla ja tietenkin Nylle 1+2, ja Bäkkis 0+2.

Mitähän ihmeen keittoja BB on keittänyt kun kaverithan ovat ruveneet pelaamaan ihan oikeasti. Etenkin nuo kolme YV-osumaa. No ei siinä mitään kun menee hyvin niin menköön.
 

OlieTheGoalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, JYP
Hieno kasvojenpesu Washingtonilta, mutta kyllä tässä jalkojen pitää edelleen pysyä maassa, sillä Capitals on edelleen kerännyt vähiten pisteitä koko liigassa. Hanlonin potkut olivat kova isku muutamalle pelaajalle, mutta samalla näyttämisen halu on ollut kova BB:n tulon myötä. Joukkueella on pienoinen voitonhuuma nyt päällä, mutta uskoisin että seuraavat neljä peliä kuuden päivän sisään antavat vasta todellisempaa kuvaa Boudreaun taidoista valmentajana. Nämä kaksi peliä menivät hienosti pitkälti sen takia, että jengi oikeasti heräsi jälleen tähän kauteen.

Se siitä ilonpilaamisesta. Hienoahan on ollut nähdä jätkien syttyvän ihan eritavalla ja erityisen mukavaa on se, että Kölzig pystyi torjumaan kaksi voittoa putkeen peräkkäisinä päivinä. Sekään ei mikään itsestäänselvä juttu ole, vaan useimmiten Johnson on näissä "back to back gameseissa" hoitanut toisen. Loistavaa nähdä vanha sotaratsu jälleen kovassa vireessä. Myös meidän hurrikaksikkomme ovat vieneet pelinsä aivan uudelle asteelle ja etenkin Bäckströmin itsevarmuus on huomattavasti parantunut. Vielä kun saadaan Semin takaisin, niin hyökkäysosasto on todella kovatasoinen.

Seuraavaksi tullaankin sitten puolustukseen ja sen ongelmakohtiin. Poti on alkanut hiukan väläytellä kiekollista osaamistaan, mutta silti pelistä puuttuu sellainen tietynlainen terävyys. Pothier ja Green ovat kaksi muuta kiekollisesti taitavaa pakkia, joista etenkin jälkimmäinen on päässyt huimaan lentoon. Tulee ihan Numppa Nummelin mieleen kun hän pitää kiekkoa lavassaan samantapaisella peliasennolla. Mielenkiintoista on nähdä, että onko BB:llä pokkaa nostaa esimerkiksi Bume, tai Lepistö ylhäälle taistelemeen Morrisonin, Schulztin ja Jurcinan kanssa peliajasta. Edellä mainittu kolmikko on ainakin omasta mielestäni todella tasapaksu ja paikalleen jämähtänyt ryhmä, joita yhdistää kankeus ja oman pään huolimaton peli. Jurcina on ollut ehkä kaikkein suurin pettymys, mutten kahden muunkaan herran peliesityksiä ilolla ole seurannut. Uskoisin, että jonkinlaiden treidi on tulossa jossain vaiheessa kautta, jolla raivattaisiin tietä edellä mainituille Bumelle ja Lepistölle. Nähtäväksi jää miten homma etenee...
 

Ferris

Jäsen
Kyllä on taas Larry Brooks vauhdissa....

http://www.nypost.com/seven/11252007/sports/opt_out__alex_249480.htm

ja toinen yhtä vakuuttava "kiekkotoimittaja" tietää, että Makfilla on jo käytännössä kengänkuva persiissä:

http://ottsun.canoe.ca/Sports/Columnists/Garrioch_Bruce/2007/11/25/4683263-sun.html

"All Capitals GM George McPhee did by firing coach Glen Hanlon was buy time. The whisper is owner Ted Leonsis has already initiated the search for a new GM and all McPhee is doing is keeping the seat warm. Don't be surprised if former No. 1 pick Brian Lawton gets a look. Lawton was an agent with Octagon Hockey, but stepped down to pursue an opportunity in management. Other candidates include TSN analyst Pierre McGuire and former Islanders GM Mike Milbury, who is also working for the network ..."

Semin pelaa taas huomenna ja on sitten viikon sivussa... hope not!

http://blog.washingtonpost.com/capitalsinsider/2007/11/up_and_running.html
 

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Olipa taas ihmeellisen "asiantuntevaa" tekstiä Brooksilta. Hänen näkemyksensä mukaan Ovechkin ei "kuulu Washingtoniin, koska DC ei alueena ole kovinkaan jääkiekkohenkistä" eikä "Capitals ole tehnyt mitään muuta ansaitakseen Ovechkinin kuin pelannut huonosti kaudella 2003-04 ja voittanut ykkösvarauksen tuon kesän draft-lotossa"! No, helvetti sentään, eikös NHL:n varaussysteemin hienous ole juuri siinä, että huonoimmat pääsevät varaamaan parhaat pelaajat! Ei kai tässä nyt mistään sen kummallisemmasta "ansaitsemisesta" ole kyse!!! Eikä tähtipelaajien pelipaikkoja kannata ruveta jakelemaan sen mukaan, että heidät automaattisesti laitettaisiin paikkoihin joissa "hoki on kova juttu". Ovechkinin, Bäckströmin ja Greenin kaltaisten tulevaisuuden pelaajien ympärille (toivon mukaan) rakennettava Capitals ottaa varmasti yleisönsä, jos ja kun menestystä alkaa lähivuosina tulla...
 

Ferris

Jäsen
Ensi yönä vastaan sitten kovakuntoinen Buffalo. Semin palaa kokoonpanoon ja Eminger saa mahdollisuutensa myös. Aamutreeneissä on menty seuraavin kombinatioin:

Ovechkin-Kozlov-Clark
Fleischmann-Nylander-Semin
Laich-Steckel-Gordon
Brashear-Backstrom-Bradley/Pettinger

Poti-Pothier
Morissonn-Green
Erskine-Eminger
Schultz-Jurcina

Varsinaisten treenien jälkeen jäälle olivat jääneet pyörimään tuo viimeinen pakkipari + Pettinger, joten he ilmeisesti ovat sivussa illan pelistä. Pettinger on ollut pettymys tehojen suhteen tällä kaudella, joten sinällään ei ihme, että vauhtia haetaan katsomosta. Normaalisti kaveri olisi varmaan tiputettu neloseen, mutta kun tuo BBB-trio on pelannut hienosti BB:n ekat pelit, niin eihän heistä ketään voi katsomoon laittaa.

Farmissa Lepistön Sami on pääsemässä vauhtiin. Pisteitä ei ole vielä tullut mainittavammin, mutta Hersheyn pelejä radiossa selostava John Walton oli kehunut eilisessä pelissä, että Leppä on ollut Bearsin puolustuksen paras pelaaja viime peleissä. Hershey voitti eilen WBS:n 3-2 ja Lepällä oli ottelun lopussa ollut mahdollisuus yrittää kiekko tyhjään maaliin, mutta hän tyytyi pelaamaan varman päälle ja nakkasi vain kiekon puolustusalueelta pois. WBS:hän oli juuri se joukkue, jota vastaan Sami häröili debyyttiottelussaan kiekon omaan maaliin jatkoajalla.

Lepistön tilastot tähän asti: 7 0+2 +2 8PIM
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Eniten mietityttää "onko Semin varmasti nyt ok". Toivottavasti ei ole mitään ikivammaa a'la Gaborik/Foppa tulossa...tosin Fopalla nyt petti aina joku eri osa kropasta vuorollaan.

En usko että Capseilla on hätää jahka vain hyvä vire yv-pelissä jatkuu. Erikoistilanteiden tärkeyttä kun ei Suomesta käsin aina osaa jokainen käsittää mutta nyt parissa viime pelissä on jo nähty kuinka paljon toimiva yv-viisikko voikaan kääntää pelejä. Tuo kuitenkin myös itseluottamusta 5-5-peliin ja niin edelleen. Voittoa odotellessa!

PS. meillä on kauden toiseksi pisin voittoputki menossa...2 voittoa putkeen!
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Voittoputki jäi sitten kahden ottelun mittaiseksi. Nylanderilla harvinaisen synkkä ilta, kun hänen kahdesta harhasyötöstä vastustajalle Buffalo teki kaksi maalia.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
En usko että Capseilla on hätää jahka vain hyvä vire yv-pelissä jatkuu.

Eipä jatkunut. Saivatkohan edes yhtään laukausta aikaan kolmen ylivoimansa aikana? Enpä ainakaan muista, että olisivat. Ylivoimakuvion kasaan saaminenkin taisi onnistua noin kaksi kertaa ja sitten kiekko oli jo parin syötön jälkeen omassa päässä.

Nylanderilla harvinaisen synkkä ilta, kun hänen kahdesta harhasyötöstä vastustajalle Buffalo teki kaksi maalia.

Lisäksi hän onnistui huitomaan kiekon maalilinjaa pitkin ohi tyhjästä maalista. Ei ollut Nylanderin ilta ei.

Ovechkin oli oma vakuuttava itsensä ja Greenin peliä oli mukava katsella.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Voittoputki jäi sitten kahden ottelun mittaiseksi. Nylanderilla harvinaisen synkkä ilta, kun hänen kahdesta harhasyötöstä vastustajalle Buffalo teki kaksi maalia.

Fleischmannin piikkiin voinee laittaa sen Pominvillen osuman, sen verran huonosti otti Nylanderin jätön viivalla.
 

Ferris

Jäsen
Eipä jatkunut. Saivatkohan edes yhtään laukausta aikaan kolmen ylivoimansa aikana? Enpä ainakaan muista, että olisivat. Ylivoimakuvion kasaan saaminenkin taisi onnistua noin kaksi kertaa ja sitten kiekko oli jo parin syötön jälkeen omassa päässä.

Hauska juttu, miten erilaisia mielipiteet voi ollakaan. Itse kun katselin peliä (tosin vasta ekan erän puolivälistä eteenpäin), niin mietin että onpa tuo ylivoima ihan toiselta planeetalta kuin Hanlonin aikana. Maalit jäi toki uupumaan, mutta nyt sentään saadaan peli pyörimään suht hyvin ja kuvio ei ole pelkkää viivamies-laita-viivamies-syöttely. Ovetshkinin sijoitus kuvion keskelle sitoo vastustajia ottamaan hänet kiinni, jolloin mm. Greenille jää tilaa toisella laidalla hakea maalipaikkaa. Kahdessa edellisessä pelissä Nylis ja Bäkkis löysivät hänet onnistuneesti, nytkin muistaakseni ainakin yksi nousu nähtiin, mutta maali jäi tulematta. Itse olin kuitenkin tyytyväinen tuohon ylivoimaan.

Nylander hoiti pisteet kuitenkin Buffalolle kahdella mokallaan. Ekassa törkeän löysää pelaamista omassa päädyssä ja se syöttö Flashille tokassa erässä oli sen verran viereen, ettei Flash sitä selkeästi yllättyneenä saanut. Näin itse ainakin tilanteen näin. Nylis-Semin-Flash-ketju ei toiminut ollenkaan, sillä nyt triossa oli liikaa hienohelmaneppailijoita. Semin on selkeästi vajaakuntoinen vielä eikä vakuuttanut.

Ei ihme, että BB on heittänyt ketjuja taas uusiksi:

Ovechkin-Nylander-Clark
Pettinger-Kozlov-Semin
Laich-Steckel-Gordon
Brashear-Backstrom-Bradley

Morrisonn-Green
Schultz-Pothier
Jurcina-Poti

Kolzig

Katsomoon: Erskine, Eminger ja Fleischmann. Hersheyn tapaan BB haluaa peluuttaa koko 23 pelaajan porukkaansa. Toivottavasti tänään taas palattaisiin voittojen tielle Floridan kustannuksella.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Hauska juttu, miten erilaisia mielipiteet voi ollakaan.

En sitten tiedä, että kuinka silmät ristissä olen tuota viimeistä erää katsellut, mutta muistikuvani kertovat, että ei se hyväksi ylivoimapeliksi luokiteltavaa ollut. Pelin pyörittämisen ja kuvion kasaan saamisen kanssa oli tuskaista paria poikkeusta lukuunottamatta ja mitään mainittavia paikkoja ei saatu aikaiseksi. Voi toki olla, että olen nähnyt omiani... Piti oikein tutkiskella tilastoja ja kyllähän sitä yksi kokonainen laukaus saatiin maalille noiden kahden kolmannen erän ylivoiman aikana.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
WASHINGTON - CAROLINA 3-4

02:35 1-0 Ovechkin (Nylander) YV
09:50 1-1 Stillman (Staal, Walker)

05:46 1-2 Cullen (Whitney, Wesley)
14:01 1-3 Brind'Amour (Gleason, Ladd)

00:32 2-3 Ovechkin (Semin) YV
03:47 2-4 Brind'Amour
15:53 3-4 Nylander (Kozlov, Ovechkin)

Nyt sanon, että ylivoima oli hyvää (Ferris tulee varmaan manaamaan, että kuinka surkeaa se oli ;])! Carolinan ensimmäistä jäähyä ehti kulua jopa kaksi sekuntia, kunnes Nylander pelasi kiekon suoraan aloituksesta Ovechkinille ja tämä pamautti pikkumustan maaliin. Muiden Carolinan kahden ensimmäisen erän jäähyjen aikana ykkösylivoima sai pelin aina nopeasti ja kivan näköisesti pyörimään. Paikkoja ja laukauksia tuntui riittävän, mutta maaliin asti ei vain kiekkoa saatu.

Tai noh... Toisen ylivoiman aikana Ovy kyllä sai kiekon jälleen maaliin, mutta maali hylättiin, kun kiekko ei osunut Ovyn mailaan (noin milli jäi varmaan ilmaa väliin), vaan meni sisälle potkusta. Viidennen ylivoiman aikana taasen Green toimitti kiekon maaliin Ovechkinin laukauksen reboundista, mutta nyt hylkäämissyynä oli se, että erä ehti lopahtaa ennen kuin kiekko ylitti maalilinjan (nyt sitten oli varmaan tuhannesosista kyse).

Kolmannen erän alussa ei maalia enää voitu hylätä, kun Ovy pujotteli alivoimakuvion keskelle ja maalasi. Pian tämän jälkeen sama mies onnistui huitomaan kiekon omiin ja kun ottaa huomioon, että Ovechkin aiheutti Larosen rangaistuslaukauksenkin, niin johan tapahtuu, kun tämä mies on kentällä!

Ottelussa muuten tarkasteltiin videoita kolmannenkin kerran ja tämäkin päätyi tietenkin Carolinan eduksi (Brind'Amourin maali).

Ykkösketju oli liekeissä. Semin ei kauhean skarpilta edelleenkään vaikuttanut. Aivan pelin loppuhetkillä joku Carolinan peluri huitaisi häntä jalkaan ja tuskaista näytti olevan. Jos tuosta jotain pahempaa seuraa, nii johan oli hieno ele tältä Hurrikaanilta.

Oli mukava peli seurata, vaikka tappio sieltä tulikin. Ei ainakaan tapahtumia puuttunut.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Nyt sanon, että ylivoima oli hyvää (Ferris tulee varmaan manaamaan, että kuinka surkeaa se oli ;])!

Kaksi erää peliä katsoneena, Capsien yv näytti kaikelta muulta kuin hyvältä. Oven eka maali suoraan aloituksesta, jolloinka yv:tä ei siis pyöritetty.
Kun sitä pyöritettiin, niin se miehen ylivoima hukattiin mielestäni aika näppärästi Seminin toimesta. Äijä seisoskeli neliön keskellä, ja aika usein paikassa johonka syöttäminen oli mahdotonta, ja paikassa jossa ei edes maalivahdin näkyvyyttä blokattu. Siinä sitten vain pyöriteltiin peliä laidoilla, eikä yhtään tekopaikkaa tullut, joita yritettiin rakentaa malliin takatolpalta tyhjiin.
Mielestäni Caps voisi yksinkertaistaa homman. Mies maalin eteen, kiekkoo viivalle ja laukauksia. Viime yön kahden erän perusteella, yv:llä ei kannata jatkossa paljon tehoja odotella.
Tiedä sitten muuttuiko homma radikaalisti kolmannessa erässä, kun siinä oli tullut yksi yv-maali lisää.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ainut asia mitä Capitalsin peluutuksessa ihmettelen, on nuo Ovechkin-Kozlov ja Nylander-Bäkkis parit. Mielestäni ne toimisivat paremmin kun parit jaettaisiin yhteen leftiin ja yhteen rightiin mieheen. Nyt ne ovat right-right ja left-left kätisyyksillä. Toki puntarissa painaa tuo Nylanderin Bäkkis-tutorointi, mutta silti. Uskoisin että parin kuukauden jälkeen nuo kääntyvät toisin, kun Bäkkistä on tarpeeksi tutoroitu. Lisäksi Nylander on mielestäni Kozlovia selkeästi tasokkaampi ja siten oikea ykkössentteri ja kuuluisi silloin muutenkin AO:n rinnalle.

Pari kuukautta siten tuli tällaista löpistyä. Tämä vaihto on nyt ilmeisesti tapahtunut, kun Nyliksellä ja AO:lla tuntuu keskenään kulkevan? Ei voi kyllä käsittää mitä se Hanlon oikeen koko alkukauden sähläsi.
 

Ferris

Jäsen
Mielestäni Caps voisi yksinkertaistaa homman. Mies maalin eteen, kiekkoo viivalle ja laukauksia. Viime yön kahden erän perusteella, yv:llä ei kannata jatkossa paljon tehoja odotella.

Kyllähän Caps-ylivoima oli viime yön pelissä selkeästi parempaa kuin herran pitkään aikaan. Kiekko liikkui ja mikä tärkeintä myös miehet liikkui. Repe ei selkeästi ole nähnyt joukkueen ylivoimaa Hanlonin alkukauden aikana. Silloin nimittäin sitä pyöritettiin juuri siten miten ehdotit sitä nyt muutettavan. Ongelma vaan oli se, että kiekkoja ei saatu edes maalille asti, kun vastustajat peittivät vetäjät helposti koko ajan. Boudreaun saavuttua ylivoimaan on sentään saatu jotain elämää, enää ei äijät seiso puujaloilla paikoillaan.

Canesien fyysinen peli yllätti kyllä allekirjoittaneen täysin. En muistanut että tuosta jengistä lähtee noinkin paljon taklauksia ja siinä laillisuuden rajamailla pelaamista.

Kuten jo todettu, niin ei ollut tuurit kohdillaan Capseilla. Muuten joukkue pelasi mielestäni ihan hyvän matsin ja kuten jo täällä on mainittu, niin viihdyttävähän tuo peli oli kaikkine tapahtumineen. Tuomarit tuomitsivat välillä kyllä ihan omiaan, esim. Greenin kolmannen erän jäähy, joka muutti Caps-yv:n tasavoimaksi, oli ihan täysi vitsi tapahtumana. Ensin Canes-peluri koukuttaa Greenin melkein nurin, mutta tästä ei tule jäähyä. Sitten kyllä pilli soi kun Green yrittää nostaa Canes-pelurin mailaa ja osuu mailalla naamaan. Toki Greenille kuuluikin tuosta jäähy, mutta kyllähän sitä ennen oli niin selkeä rike, että se olisi pitänyt viheltää pois.
 

Ferris

Jäsen
Pari kuukautta siten tuli tällaista löpistyä. Tämä vaihto on nyt ilmeisesti tapahtunut, kun Nyliksellä ja AO:lla tuntuu keskenään kulkevan? Ei voi kyllä käsittää mitä se Hanlon oikeen koko alkukauden sähläsi.

Kyllähän Hanlonkin Nylanderia AO:n kanssa kokeili, mutta ei toiminut se yhdistelmä silloin. Kolmas lenkki taisi olla tuolloin Clark. Ei tuo MN-AO-yhdistelmä vieläkään mitään huikeaa kemiaa osoittanut, mutta kyllähän viime yön peli oli jo askel parempaan suuntaan.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kyllähän Caps-ylivoima oli viime yön pelissä selkeästi parempaa kuin herran pitkään aikaan. Kiekko liikkui ja mikä tärkeintä myös miehet liikkui. Repe ei selkeästi ole nähnyt joukkueen ylivoimaa Hanlonin alkukauden aikana. Silloin nimittäin sitä pyöritettiin juuri siten miten ehdotit sitä nyt muutettavan. Ongelma vaan oli se, että kiekkoja ei saatu edes maalille asti, kun vastustajat peittivät vetäjät helposti koko ajan. Boudreaun saavuttua ylivoimaan on sentään saatu jotain elämää, enää ei äijät seiso puujaloilla paikoillaan.

Joo ei tosiaan tullut katsottua juurikaan alkukaudesta Capsien pelejä, sattuneesta espn syystä. Viime yönä tuli kuitenkin valittua kyseinen peli, koska oli kahdelta alkavista kiinnostavin.

Tuossa viime yön yv:ssä oli vain mielestäni selviä ongelmia, ainakin kahden ensimmäisen erän aikana. Kyllähän peli pyöri näyttävästi boxin ulkona, muttei se pystynyt kuitenkaan luomaan oikeastaan mitään muuta. Johtuen ehkä Seminin aikalailla aivottomasti pyörimisestä boxin keskellä.
Ehkä Semin kannattaiis ottaa yv:stä pois, sillä hän ei loistanut yv:ssä, eikä edes tasakentällisin eilen. Antaisi miehen hakea ajoitusta ja pelivirettä rauhassa, ja samalla antaa joukkueelle paremmat aseet tärkeisiin erikoistilanteisiin.
Potenttiaalia hommassa on, sitä en kiellä. Ilman laukauksia ei kuitenkaan tehdä maaleja, ja niitä eilen tullut juurikaan.
 

Ferris

Jäsen
Ilman laukauksia ei kuitenkaan tehdä maaleja, ja niitä eilen tullut juurikaan.

Voihan se olla, että se ylivoima pyöri paremmin kolmannessa erässä tai sitten se vaan yksinkertaisesti näytti Caps-lasien läpi paremmalta. :)

En kuitenkaan ollut ihan väärillä jäljillä sen suhteen, että eteenpäin on menty erikoistilannepelaamisessa BB:n astuttua remmiin. Loistavaa Caps-blogia pitävä JP nimittäin on laskeskellut juuri noita erikoistilanneprosentteja tänään julkaisemassaan bloggauksessa:


http://japersrink.blogspot.com/2007/12/monday-roundup.html


BB-aikakauden 6 peliä:

YV: 6/24 (25%)
AV: 25/27 (92.6%)

Koko kauden prossat:

YV: 16,7% (18.)
AV: 81,2% (18)

Eli eteenpäin on menty. Toki yv ei ole toiminut joka pelissä tehokkaasti, mutta prosenttiluku on kuitenkin jo ihan mukava.

Itse en kiinnittänyt kauheasti huomiota SEminin pelaamiseen, mutta sen muistan miettineeni, että miksi AO on pitänyt taas siirtää viivalle. Mielestäni hänen kannattaisi olla siinä keskellä jotta muille syntyisi lisää tilaa. Ainakin ska niissä peleissä jossa hän kyseistä paikkaa pelasi, näin tapahtui.

Nyt tuli tämä muutaman päivän tauko sopivaan saumaan. Boudreau saa ajaa omia kuvioitaan sisään kunnolla. Toivotaan, että jälki olisi yhtä hyvää kuin erikoistilannepelaamisessa. Itse olin tuossa Canes-pelissä kovin iloinen Capsien karvauspeliin, joka paikoitellen aiheutti suuria vaikeuksia Canesien hyökkäyksiinlähdöissä.

Pudotuspeliviiva alkaa olla vähän turhan kaukana, mutta kyllä tässä loistavalla joulukuulla vielä jonkinlaisissa saumoissa oltaisiin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Tunnin päästä näyttäisi alkavan myös Sopcastin välityksellä Capsien peli Devilsejä vastaan. Pelipaikkana New Jerseyn Prudential Arena, ja ensimmäinen Caps-vierailu sinne. Kai se on valvottava, ehdottomasti, meinasin ensin sitkua Canalilta myöhemmin tulevan Dallasin ja Ottawan matsin mutta jos tämän saa pelittämään niin...ääh, molemmat, perkele! Heräsin perjantai-aamuna 5.45...mutta otinhan tuota jo kahden tunnin päikkärit!

Nylander sivussa. Paikan ottaakin siis kovaan näytönpaikkaan joutuva, pääsevä Bäckström. Nyt testaillaan oikein tosissaan. Rinnalle tulee kyllä Semin, notta siinä saattaa olla vaikka tulevaisuuden Dynamic Duo in the making. Todennäköiset ketjut Caps-sivuston mukaan:

Washington Forwards
8-Ovechkin, 25-Kozlov, ? (Motzkoa veikkailtiin HFB:llä...)
43-Fleischmann, 19-Backstrom, 28-Semin
18-Pettinger, 39-Steckel, 53-Laing
87-Brashear, 21-Laich, 10-Bradley

Washington Defensemen
3-Poti, 23-Jurcina
26-Morrisonn, 52-Green
2-Pothier, 55-Schultz

Goaltenders
1-Johnson, 37-Kolzig

Aika yksittäisten korttien varassa siis ollaan hyökkäystehojen suhteen. Huomattavaa myös Jurcinan sijoitus ykköspariin, viltitysten ja tupenpuremisen jälkeen tuli taas 18,5 minuuttia peliaikaa viime pelissä. Johnson pelasi hyvin Floridaa vastaan, jatkanee maalissa. Tom Poti on kiskonut huikeita minuutteja mutta neljä viimeistä peliä taas pisteittä. Viktor Kozlov, viimeiset kymmenen peliä vain 0+3. Ei hyvä.

Täytyy pelata ihan perkeleen hyvää puolustuspeliä ja luottaa siihen ettei Paul Martin ole Scott Stevens. Edellisessä matsissa NJ nousi Bostonin takaa 0-3-tappioasemasta (rupesin siinä vaiheessa nukkumaan) joten usko siihen kliseiseen omaan tekemiseen on vahva. Uskon silti Capsien mahdollisuuksiin, pieni luottamustutina löytyy ja väräjää. Pleijariviivaan on jo kymmenen pistettä, näitä on pakko voittaa.

~GO CAPS GO!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Nylander sivussa. Paikan ottaakin siis kovaan näytönpaikkaan joutuva, pääsevä Bäckström. Nyt testaillaan oikein tosissaan. Rinnalle tulee kyllä Semin, notta siinä saattaa olla vaikka tulevaisuuden Dynamic Duo in the making.

Tulihan sieltä yksi helkkarin komea maali. Itseasiassa miehet saivat keskenään järjesteltyä useammankin tekopaikan mutta Marty Brodeur oli jälleen mies paikallan. Ei ihan täydellinen ilta siis, mutta nämä kaksi miestä pitäisin ehdottomasti yhdessä, tästä jos jostain tulee olemaan hyötyä jatkossa.

Sopcastin kuva oli suttuinen ja pätki, söi hieman seuraamisen tehoa, joten ihan kaikesta en pysty älytöntä analyysia antamaan mutta kova yritys ei riittänyt, Devils tuli ja jyräsi nättejä maaleja. Tottakai vitutti eniten Zubrusin tehot. Laichin kavennusmaali reilu minuutti ennen loppua ei kauaa lohduttanut kun Green maksoi oppirahojaan ottamalla tyhmähkön jäähyn siihen perään.

Raskasta on, muttei tosiaan mikään paska peli taaskaan, tehotonta vain kun vastassa oli kaikkien aikojen maalivahti. Raskasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös