Vuokra- tai omistusasunto

  • 536 247
  • 2 712

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Mutta Myrtsiä suosittelen varauksetta.
Hieman yli vuoden Myyrmäkikokemuksella voin myös suositella. Paljon pahemmissakin paikoissa saa maksaa kämpistä enemmän. Ja vaikka tuo nyt vielä onkin Vantaata, eiköhän koko Vantaa ole omana kaupunkinaan hävinnyt kartalta ensi vuosikymmenen puoleen väliin mennessä.

Aika lailla kaikki tarpeelliset palvelut Myyrmäestä löytyy, joten ei ole edes kovin usein tarvinnut hyviä liikenneyhteyksiä Helsinkiin käyttää (mitä nyt töissä pitää käydä). Kuppiloita ja varsinkin ruokaravintoloita voisi olla enemmänkin, mutta kun ei noissa tule muutenkaan kovin usein käytyä niin ei vähyys haittaa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse olen Länsi-Vantaalla asustellut omakoti- ja kerrostalossa sekä ajanut taksia Vantaalla 2,5 vuotta.

Lähtökohtaisesti suosittelen välttämään Koivukylää, Havukoskea, Hakunilaa ja Malminiittyä. Omat kokemukset näistä paikoista on kovin huonot. Toki täytyy huomauttaa, että taksilla olen tuolla pyörinyt, mutta en todellakaan voi suositella. Paljon maahanmuuttajia sekä näitä ihan syntyperäisiä suomalaisia sossun asiakkaita. Toki kaikista noista paikoista löytyy myös kunnollisia ihmisiä.

Jos nyt aloitetaan ihan lännestä itään katsomalla alueita, niin voin nopeasti kirjoitella omat mielipiteeni.

Ihan lännessä on Variston ja Hämevaaran pientaloalueiden lisäksi Pähkinärinne josta kulkee muutama bussi Helsinkiin ja Myyrmäkeen. Lentokentällekin taitaa bussi numero 51 mennä suoraan, mutta vähän syrjässähän tuo on. Toisekseen Pähkinärinteessä asuu yllättävän paljon narkkareita, joten en voi suositella. Vihdintien itäisellä puolella on Vapaala/Rajatorppa jotka on ihan rauhallisia, peruslähiöitä juopoilla varustettuna, mutta kulkuyhteydet edelleen varsin heikot.

Myyrmäki on sinällään ok-paikka, mutta Myyrmannista heti länteen päin sijaitsee jonkun verran kaupungin kämppiä joissa asustelee maahanmuuttajia. Ainakin ennen tuota aluetta pidettiin jonkunlaisena "Mogadishuna". Toisaalta Myyrmannin etelä- ja pohjoispuolella sijaitsee uusia sekä vanhoja omistustaloja. Myyrmäessä on hyvät kulkuyhteydet sekä bussilla että junalla Helsinkiin. Lentokentälle ajaa aika nopeasti ja bussikin sinne menee suoraan. Myös varsin hyvät urheilumahdollisuudet on tuolla alueella. Miinuspuolena tuon mogadishun lisäksi iltaisin todella levoton aseman seutu.

Myyrmäen lähellä sijaitsee kaksi rauhallista lähiötä, Kaivoksela ja Louhela. Molemmat ovat varsin toisensa kaltaisia, 60- ja 70-luvun taloja, joissa on ainakin omasta mielestä rauhallinen meininki. Louhelassa on juna-asema ja Kaivokselasta taas menee monta bussia Helsinkiin. Palvelut sijaitsee lähinnä Myyrmäessä.

Martinlaakso on Myyrmäen kaltainen, eli siellä on juna, hieman enemmän kaupungin kämppiä, mutta ei silti mitään valittamista. Hyvin ne paikalliset näyttää sielläkin viihtyvän. Ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät, löytyy paljon ulkoilureittejä ja hiihtolatukin on talvella käytössä. Lentokenttä astetta lähempänä.

Martinlaakson vieressä hämeenlinnan väylän toisella puolella sijaitsee todella mukava asuinalue, Vantaanlaakso. Itse voin tätä lämpimästi suositella, toki hintakin on korkeampi. Lentokentälle lyhyt matka, bussit menee vierestä Helsinkiin ja junalle on noin kilometrin matka. Lähikauppa löytyy, muuten sitten ruokakaupat ovat Martinlaaksossa tai Myyrmäessä, Jumboonkaan ei ole mahdoton matka.

Martinlaaksosta muutama kilometri kehä-3:n ulkopuolella sijaitsee Vantaanpuisto, josta ne julkiset yhteydet ovat huomattavasti heikommat, mutta toisaalta alue on todella rauhallista, mahtavat ulkoiluvaihtoehdot, autolla hämeenlinnan moottoritie ja kehä-3 ihan vieressä ja lentokentälle alle 10km matkaa. Lentomelu saattaa hieman häiritä. Vantaanpuistosta löytyy lähikauppa, mutta isommat kaupat ovat samat kuin Vantaanlaaksossa.

Keski-Vantaalla sijaitsee Pakkala, joka on varsin vuokra-asunto voittoista, yllättävän rauhaton alue. Jumboon kilometrin matka, julkinen liikenne varsin surkea. Lentokentälle 4km.

Jumbon vierestä löytyy Kartanonkoski, joka on ehkä yksi pk-seudun hienoimmista uusista lähiöistä. Kerrostalot ovat todella pirteän näköisiä, Jumboon todella lyhyt matka, kuten myös Tammiston kauppahelvettiin. Jonkun verran menee busseja Helsinkiin ja lentokentälle. Ulkoilumahdollisuudet on tietääkseni ihan ok, ainakin hiihtämään pääsee siihen Haltialan ulkoilualueelle.

Tammisto sijaitsee lähes samalla alueella, hieman etelämpänä. Aika samat pätee Tammistoon kuin Kartanonkoskeen. Ei tietenkään ole ihan yhtä tyylikäs alue, mutta hinnatkin ovat halvemmat. Ja tosiaan kaikki kerrostalot rakennettu tietääkseni 10 vuoden sisällä.

Itä-Vantaalla Tikkurila on kenties Vantaan "arvostetuin" alue. Kulkuyhteydet Helsinkiin ja lentokentälle todella hyvät (juna+monta bussia) ja ulkoilualueitakin löytyy. Tikkurilan keskustassa on hyvät palvelut kauppojen puolesta. Tikkurilassa itse muuttaisin Viertolaan, asuntojen hinnat ovat kohtuulliset, kaupat lähellä ja hyvät kulkuyhteydet. Ja on kuitenkin pari kilometriä syrjässä siitä "ydinkeskustasta", joten viikonloppuisinkin on rauhallista.

Hiekkaharju on aika vastaavaa kuin Tikkurila, toki palvelut sijaitsee Tikkurilassa, mutta juna kulkee, ulkoilumahdollisuuksia löytyy ja lentokenttä on edelleen lähellä. Simonkylässä/Simonkalliossa on hieman enemmän vuokra-asuntoja, mutta kuitenkin taksikuskin näkökulmasta varsin rauhallinen alue. Vähän ehkä syrjässä.

Korso on ristiriitainen alue. Sieltä löytyy todella hieno pientalo-alue, loistavat ulkoilumahdollisuudet, juna Helsinkiin ja suht. lyhyt matka kentälle. Toisaalta radan itäisellä puolella on paljon vuokra-asuntoja ja baareja, ja usein meno on sen mukaista. Kauppoja on suht. hyvin ja tietääkseni Korsossa asuvat viihtyvät omassa kaupunginosassaan.

Siinä oli pääosin Vantaan kerrostalo lähiöt, tietenkin Vantaalla Hakunilalaisten mielestä Martinlaakso on todella hirveä ja toisinpäin. Mutta jos itse muuttaisin Vantaalle kerrostaloon, muuttaisin todennäköisesti joko Tikkurilaan, Tammisto/Kartanonkoskelle tai Martinlaaksoon. Tikkurilassa ja Martinlaaksossa parhaiten mielestäni kohtaavat asuntojen hinnat, kulkuyhteydet ja palvelut.

Ja loppuun huomioisin, että kyseessä on oma mielipiteeni.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman yli vuoden Myyrmäkikokemuksella voin myös suositella. Paljon pahemmissakin paikoissa saa maksaa kämpistä enemmän. Ja vaikka tuo nyt vielä onkin Vantaata, eiköhän koko Vantaa ole omana kaupunkinaan hävinnyt kartalta ensi vuosikymmenen puoleen väliin mennessä.

Näin siinä varmasti tulee käymään. Vantaan valtuustohan päätti äänin 30-37 tehdä selvityksen Helsinkiin yhdistymisen eduista ja haitoista ja selvityksen hankesuunnitelmakin on hyväksytty (tämä äänin 59-8). Tosin samalla selvitellään myös laajemman seutuhallinnon hyötyjä, mutta eiköhän tämä vuonna 1974 nykymuodossaan päivänvalon nähnyt kaupunki ala olla tiensä päässä.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Suuret kiitokset valaisevista vastauksista. Kartanonkoski, Tammisto ja Tikkurila ovat nyt sitten tarkemmin katseen alla (eilen ajeltiin ko. paikkoja ja hassua kyllä nämä olivat meidänkin kartalla "ne" paikat), vaikka mitään kiirettä tässä ei olekaan muutolle ja kukaties ei muuteta ollenkaan. Mutta kysynnän ja tarjonnan kohdatessa kauppakin saattaa syntyä.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meikäläisen perheelle tulee kohta kiire hankkia kolmio Helsingin alueelta. Eka ja ainut muksu on vuoden vaihteessa 1vee ja kolmiolle olisi tarvetta. Pohjois-Helsingin alueelta on ollut haku päällä jo jonkin aikaa. Vuosi sitten ei uskallettu ostaa kun tulevaisuus ja asuntojen hinnat näyttivät kysymysmerkiltä. Tuolloin kolmioista oli tarjontaa mutta vuoden aikana tarjonta on lopahtanut. Kolmioita haarukassa 150t - 200t euroa Pohjois-Helsingistä ei tunnu löytyvän ollenkaan. On tietysti niitä jotka yrittävät myydä viime vuoden hinnoilla jotain aivan läävää jonka hintapyyntö tulisi olla 20 - 30t alempi. Ajan myötähän nekin tippuvat, mutta jää vaikutelma että ei olisi mikään hirvittävä tarve myydä mutta roikotetaan nyt kuitenkin myynnissä josko joku ostaisi.

Oma kaksio tulisi laittaa myyntiin ja jos sen saa kohtuullisessa ajassa myytyä niin sitten pitäisi varmaan muuttaa vuokralle hetkeksi ennen kuin oma asunto löytyy. Ohitusleikkaus on mukavampaa kuin muuttaminen mutta keinot ovat vähissä.

Näemmä taantumassa hinnat tippuvat mutta eipä ole tarjontaakaan.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kylläpä kävi itselläni tuuri. Koko kesä etsitty sopivaa kolmiota vuokrattavaksi Tampereen lähialueilta (Sijainti pirun tärkeää) ja ei mitään ole löytynyt. Syyskuun alussa pitäisi päästä uuteen kotiin muuttamaan mutta toivotonta on tähän päivään asti ollut. Mutta ei enää, löytyi alle 700e:llä neliö, täydelliseltä paikalta. Yksi lisähuone on plussaa, varsinkaan kun alle 700e:llä ei ole löytänyt montakaan kolmiota.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Vähän pitää tähän tarttua, itse kun olen tuolla suunnalla asustellut suurimman osan elämästäni. Itse Hakunilasta samaa mieltä, maahanmuuttajia ja sossupummeja riittää, mutta esimerkiksi kun ostarilta lähtee kilsa pari Sotungin suuntaan, ollaan jo huomattavasti paremmalla alueella. Itse asuin Itä-vantaa vuodet itä-hakkilassa, joka on siis n. kolmisen kilsaa ostarilta ja siellä sai kyllä elää kuin herran kukkarossa, ei näkynyt paljoa maahanmuuttajia tai juoppoja, siellä kun ei muita kuin omistusasuntoja ole. Ja kuitenkin esim. stadiin pääsi yhdellä bussilla. Omasta mielestäni lapsiperheelle ihanteellista seutua.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vähän pitää tähän tarttua, itse kun olen tuolla suunnalla asustellut suurimman osan elämästäni. Itse Hakunilasta samaa mieltä, maahanmuuttajia ja sossupummeja riittää, mutta esimerkiksi kun ostarilta lähtee kilsa pari Sotungin suuntaan, ollaan jo huomattavasti paremmalla alueella. Itse asuin Itä-vantaa vuodet itä-hakkilassa, joka on siis n. kolmisen kilsaa ostarilta ja siellä sai kyllä elää kuin herran kukkarossa, ei näkynyt paljoa maahanmuuttajia tai juoppoja, siellä kun ei muita kuin omistusasuntoja ole. Ja kuitenkin esim. stadiin pääsi yhdellä bussilla. Omasta mielestäni lapsiperheelle ihanteellista seutua.

Pahoittelut, taisi jäädä Nikinmäki, Itä-Hakkila ja Sotungin maaseutu mainitsematta, kaikki mainitut ovat hyvin rauhallisen oloista omakotitaloaluetta. Kulkuyhteydet toki voisivat Itä-Hakkilasta olla paremmat, se vaikka 741 sieltä kulkeekin, niin kyllähän siinä aika ikuisuus kestää Helsinkiin, varsinkin ruuhka aikaan. Nikinmäestä taitaa olla vielä surkeammat. No kai siellä on ihmisillä varaa autoon, jos kerran on omakotitaloonkin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, NFL, Roosters
Vuoden sisällä tulisi aiheelliseksi hankkia 75+ neliöinen 3-4h asunto pääkaupunkiseudulta. Hintaa saisi olla 200-300k euroa, mielellään ei remonttia vaativa.

Helsingin alueelta kelvolliset asuinalueet ovat tiedossa mutta kaipaisin vielä palstaveljiltä apua Espoon ja Vantaan osalta.

Hakusessa hyvä asuinalue, jossa vaivattomat kulkuyhteydet Helsinkiin, ei kaupungin vuokra-asuntoja (eli ei spurguja, narkkareita lähimailla).
Meren läheisyys plussaa mutta ei todellakaan välttämätön, hyvät ulkoilumahdollisuudet ja lapsiperheitä saisi olla mielellään naapureina.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Hakusessa hyvä asuinalue, jossa vaivattomat kulkuyhteydet Helsinkiin, ei kaupungin vuokra-asuntoja (eli ei spurguja, narkkareita lähimailla).
Meren läheisyys plussaa mutta ei todellakaan välttämätön, hyvät ulkoilumahdollisuudet ja lapsiperheitä saisi olla mielellään naapureina.[/QUOTE]

Helppo. Tsekkaa Tuomarila Espoossa. Asuimme sielää pitkää. Lähijuna-asema vieressä. Espoon Keskus ja Suvela riittävän kaukana. Pientaloalue. Karkkina vielä Espoon Keskuspuisto vieressä sienien keruuta, hiihtoa tai juoksua varten. budjettisi alapäästä irtoo rivarikolmio sieltä. 200-230kE, sanoisin.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Jos merenrantaa haluaa olla lähellä Espoossa, niin sitten kannattaa varmaan katsoa tätä 02230-aluetta, joka käsittää siis Matinkylän, Iirislahden, Nuottaniemen ja Tiistilän. Täällä on paljon mukavia alueita, bussit menee Ison Omenan vierestä, palvelut on hyvät ja muutenkin vehreää. Metro tullee 2012. Asuntokanta on uutta ja alue siistiytyy mielestäni koko ajan, varsinkin Matinkylä, jonka maine on ollut (kai) vähän niin ja näin.

Spurguvapaata vyöhykettä muuten, pl. Matinkylän vanha ostari, mutta siellä nyt ei kukaan varmaan käy muutenkaan, paitsi Paasilinna makailemassa kännissä siinä Makuunin edessä. Tässä kohtaa on kaunpungin vuokra-asuntoja käsittääkseni, mutta rantaan tullessa taitaa sitten tulla vastaan Suomen räikeimmät mediaanituloerot. Kannattaa muutenkin katsoa, että lähellä ei ole 70-luvulla rakennettuja taloja, koska niihin neukkubokseihin ei varmaan kukaan halua muuttaa muutenkaan.

Asuntojen hinnat vaihtelee, mutta kyllä tuohon haarukkaan mahtuu suurin piirtein sopiviakin asuntoja. Westendiin mennessä on myös ihan kivoja paikkoja, mutta hinnatkin nousee.
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
kiljander kirjoitti:
Helppo. Tsekkaa Tuomarila Espoossa. Asuimme sielää pitkää. Lähijuna-asema vieressä. Espoon Keskus ja Suvela riittävän kaukana. Pientaloalue. Karkkina vielä Espoon Keskuspuisto vieressä sienien keruuta, hiihtoa tai juoksua varten. budjettisi alapäästä irtoo rivarikolmio sieltä. 200-230kE, sanoisin.

Tai yhtä junaseisaketta lähempänä Helsinkiä oleva Ymmersta. Yleisellä tasolla ehkä hiukan kalliimpi kuin Tuomarila, mutta kerrostaloon pitäisi helposti päästä noilla budjeteilla. Asuinalue on kokonaisuudessaan melko uusi ja siten myös siisti. Hyvät ulkoilumahdollisuudet - käytännössä samat kuin Tuomarilassakin -täälläkin.

Jonkin verran on vuokrataloja, mutta ei lainkaan spurguja yms. epätoivottavaa sakkia.

Miinuksena lähikaupan puuttuminen, mutta toisaalta eipä ole sitä lähiöbaariakaan - karvakäsipizza toki löytyy, sekä uusi koulu (+päiväkoti?). Kauppaan pääsee Kauniaisiin tai Espoon keskukseen hyvinkin nopeasti, jos vain auto on käytössä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jos merenrantaa haluaa olla lähellä Espoossa, niin sitten kannattaa varmaan katsoa tätä 02230-aluetta, joka käsittää siis Matinkylän, Iirislahden, Nuottaniemen ja Tiistilän.

Jos postinumeroilla pelataan 02170 siinä seuraavana Helsingin suuntaan (siis Haukilahti) saattaa joiltain osin osua myös hintahaarukkaan. Ainakin itse asumme sellaisessa asunnossa, joka osuu vaatimuksiin. Aivan Haukilahden ranta on kallista, mutta lähempänä Länsiväylää löytyy kyllä erittäin rauhallinen alue erinomaisten kulkuyhteyksien säestämänä - esimerkiksi Telamäen alue tai sitten Ahventien suuntaan Haukilahdenkadulta. Lapsiperheitä on paljon, myös ulkoilumahdollisuuksia on hyvin - tosin ihan aarniometsää kaipaavalle ei sovellu. Kaiken kaikkiaan erittäin rauhallinen alue, josta pääsee esimerkiksi Länsiväylän varresta bussilla Helsingin keskustaan hyvinkin nopeasti.

Tarina ei kertonut, etsitäänkö kerrostaloa vai esimerkiksi rivaria, mutta kaikkia näitä löytyy alueelta. Suuri osa kerrostaloista on kuitenkin kohtuullisen vanhoja, pientä laittoa varmaan kaikki vaatii.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Näemmä taantumassa hinnat tippuvat mutta eipä ole tarjontaakaan.
Uusishan ennusti että asuntojen hinnat tippuvat puoleet, joten kyllä ne varmaan tippuneet on, sillä osasihan hän hienojen malliensa avulla ennustaa lamankin ja tietää nämä asiat muutenkin tyhmiä politiikkoja paremmin.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tai yhtä junaseisaketta lähempänä Helsinkiä oleva Ymmersta. Yleisellä tasolla ehkä hiukan kalliimpi kuin Tuomarila, mutta kerrostaloon pitäisi helposti päästä noilla budjeteilla. Asuinalue on kokonaisuudessaan melko uusi ja siten myös siisti. Hyvät ulkoilumahdollisuudet - käytännössä samat kuin Tuomarilassakin -täälläkin.

Jonkin verran on vuokrataloja, mutta ei lainkaan spurguja yms. epätoivottavaa sakkia.

Miinuksena lähikaupan puuttuminen, mutta toisaalta eipä ole sitä lähiöbaariakaan - karvakäsipizza toki löytyy, sekä uusi koulu (+päiväkoti?). Kauppaan pääsee Kauniaisiin tai Espoon keskukseen hyvinkin nopeasti, jos vain auto on käytössä.

Automurtoja siellä jonkun verran oli, kun itse asuin Ymmerstassa reilun vuoden 2007-2008 välisenä aikana. Ja jos juniin haluaa työliikenteessä luottaa, niin onnea matkaan. Kyseisen rantaradan junat ovat vähintään kaksi kertaa päivässä myöhässä, talvesta puhumattakaan. Muuten täysin samaa mieltä aiempien kirjoittajien kanssa. Rauhallinen alue hyvillä ulkoilumahdollisuuksilla.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Uusishan ennusti että asuntojen hinnat tippuvat puoleet, joten kyllä ne varmaan tippuneet on, sillä osasihan hän hienojen malliensa avulla ennustaa lamankin ja tietää nämä asiat muutenkin tyhmiä politiikkoja paremmin.
Tuskin ne puoleen tippuvatkaan. Mutta syksyllä kun alkaa mono heilumaan oikein urakalla niin junantuomat palaavat juupajoelle ja sitten alkaa tarjontaa riittämään. Ennustan asuntojen hintojen putoavan vuodessa noin 32,7 prosenttia. Mikä on aivan tervettä. Suomessahan on maksettu näistä homeenraiskaamista ahtaista cyprochökkeleistä aivan älyvapaita hintoja.

Jos nyt heti ei ole aivan pakko ostaa kämppä niin suositukseni on "seuraa tilannetta".
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuskin ne puoleen tippuvatkaan. Mutta syksyllä kun alkaa mono heilumaan oikein urakalla niin junantuomat palaavat juupajoelle ja sitten alkaa tarjontaa riittämään. Ennustan asuntojen hintojen putoavan vuodessa noin 32,7 prosenttia. Mikä on aivan tervettä. Suomessahan on maksettu näistä homeenraiskaamista ahtaista cyprochökkeleistä aivan älyvapaita hintoja.

Jos nyt heti ei ole aivan pakko ostaa kämppä niin suositukseni on "seuraa tilannetta".
Sinulla on aika hilpeät näkemykset aiheesta kuin aiheesta, mitä olen tänään juttujasi seurannut. Mutta tuo ei voi enää mennä edes teoreettisen kalsarikännin piikkiin.

Taloussanomista saa ehkä aavistuksen verran realistisempaa infoa asuntojen hintakehityksestä viime aikoina. Tuon perusteella esittämäsi hintojen lasku on täyttä utopiaa. Välttääkseni termiä "paskapuhetta".
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
ehkä aavistuksen verran realistisempaa infoa asuntojen hintakehityksestä viime aikoina. Tuon perusteella esittämäsi hintojen lasku on täyttä utopiaa. Välttääkseni termiä "paskapuhetta".

Sanoisin, että hyvin vähän ehkä; toteutuneet kaupat määräävät ja nyt esimerkiksi asuntoja ei ole yksinkertaisesti myynnissä paljoakaan. Lisäksi jonkin verran remontit, tulevat ja jo tehdyt, heiluttaa toteutuneita hintoja. Kyllä se niin taitaa olla, että hinnat laskevat noin yleisesti, sillä ei ne noustakaan enää voi ottaen huomioon mitä ulkopuolisessa maailmassa tapahtuu. Lisäksi nämä tilastot on aika tarkoituksenhakuisia, vaikka en sano, että puolueellisia. En ole kuitenkaan vielä tavannut milloinkaan kuunaan sellaista myyjää esimerkiksi, joka mielestä ei "juuri nyt" olisi paras paikka ostaa asunto.

Asuntomarkkinat alkaa olla jonkin sortin uskonto tässä maassa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Työttömyydestähän asuntojen hintakehitys on pitkälti kiinni. Jos työttömyys (ja lomautukset) lisääntyvät loppuvuoden aikana 50000-100000 hengellä, asuntojen hinnat varmasti laskevat. Mikäli työttömyyden kasvu pysähtyy, myös asuntomarkkinat pysynevät nykyisessä "odottavassa" tilassa, jossa hinnat eivät näytä juurikaan muuttuvan, koska kauppoja syntyy niin vähän. Asuntojen hinnat lähtevät taas nousuun, kun työllisyys lähtee nousuus.

Kysymys kuuluukin, mitä kukin uskoo tapahtuvaksi työmarkkinoilla loppuvuoden aikana?

Kaikken huippuna ovat ne überpessimistit (joita olen tavannut tämän palstan ulkopuolella), jotka uskovat, että "kaikki menee päin helvettiä, työttömyys vain lisääntyy ja asuntojenkin hinnat lähtevät taas nousuun..."
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mites sitten tällainen homma, kun suurten ikäpolvien lähivuosina tapahtuva veivinheittäminen / laitostuminen? Siinähän tulee myyntiin hitosti asuntoja, joita vieläpä myyskentelee ahnaat, pakkolomalla olevat perikunnat dollarinkuvat silmissä. Myynti-innokas ostajakunta tullee lisääntymään, tämän on pakko näkyä hinnoissa.

Noh, vakavasti puhuttuna ihan kokonaan en pysty käsittämään uusien asuntojen neliöhintoja Helsingissä. Sellaiset 4-5000 euroa per neliö, eikä kämppä todellakaan ole vielä mikään marmoripalatsi merenrannalla, vaan valkoista kaakelia ja gyproccia jossain Aleksis Kiven kadulla tai Ilmalan takametsissä heti Hakamäentien liikennehuuruissa. Siitäkö pitäisi sitten lähteä keskipalkkaisen tuppikulli-ismon ja maha pystyssä kulkevan parturi-kampaaja-marjatan ostamaan neljää huonetta ja keittiötä velkarahalla, pankinjohtaja kuohii kirjeveitsellä ja kynänteroittimella, jos menet moista toimistoonsa ehdottelemaan.

Että ihmettelen vaan, että kuka ne luukut lopulta ostaa. Puolen miljoonan euron parakinpalasen maantasosta pohjakerroksesta, jonka joku virolainen puolijuoppo raksajuri on (alkaen-hinnalla ja pimeästi) sinne lepikkoon kyhännyt. Joku vetää välistä ja paljon.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Puolen miljoonan euron parakinpalasen maantasosta pohjakerroksesta, jonka joku virolainen puolijuoppo raksajuri on (alkaen-hinnalla ja pimeästi) sinne lepikkoon kyhännyt. Joku vetää välistä ja paljon.

Ei kait kukaan estä sinuakaan rupeamasta rakentamaan taloja ja myymään niitä, jos se niin kannattavaa bisnestä on?
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mites sitten tällainen homma, kun suurten ikäpolvien lähivuosina tapahtuva veivinheittäminen / laitostuminen? Siinähän tulee myyntiin hitosti asuntoja, joita vieläpä myyskentelee ahnaat, pakkolomalla olevat perikunnat dollarinkuvat silmissä.

Tarkka havainto. Ja mitä nämä suurten kosteiden sukupolvien asunnot ovat pääasiassa? Ydinalueen laitamilla sijaitsevia rintamamiestaloja ja kaupunkialueen gerikerrostalojen luukkuja. Edellä mainituista löytyy iso kasa pommeja mutta myös pieteetillä vaalittuja omin käsin ylläpidettyjä puutalohelmiä. Jäljemmästä luokasta omien kokemusten valossa pääasiassa vain suurten, mahdollisimman halpojen yhtiövastikkeiden varjossa hoitamatta jätettyjen kerrostaloyhtiöiden pikkuasuntoja. Yhtiöissä lähes kaikki on hoitamatta koska vallalla olleen hallituksen ja despootin luottoisännöitsijän mukaan mitään kallista ei kannata tehdä ennenkuin on pakko. Siinä sinisilmäinen omasta ensimmäisestä asunnostaan juopumaan päässyt nuoripari saattaa ähkäistä pari kertaa sänkynsä ulkopuolellakin kun pääsee perille kasautuneista remonttitarpeista, sekä sen vaatimasta taloudellisesta uhrauksesta (jopa neliöhintojen tuplaus) että pakkoevakossa vietetyistä kuukausista...

Eikä Suomessa vieläkään suostututa julkisesti puhumaan siitä että kiinteistöillä on elinikänsä, minkä päätteeksi ne on purettava. Haluaisitko sinä olla se jonon viimeinen joka on hankkiessaan maksanut asunnosta täyden hinnan mutta saakin lopussa omistaa vain kasan betonipölyä?
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eikä Suomessa vieläkään suostututa julkisesti puhumaan siitä että kiinteistöillä on elinikänsä, minkä päätteeksi ne on purettava. Haluaisitko sinä olla se jonon viimeinen joka on hankkiessaan maksanut asunnosta täyden hinnan mutta saakin lopussa omistaa vain kasan betonipölyä?

Tuossa lähellä Kauniaisten puolella laitettiin yksi 20 asunnon rivariyhtiö maan tasalle ja nyt ilmeisesti pukkaavat uutta tilalle. Kyseessä käsittääkseni siis Kauniaisten kaupungin vuokrataloyhtiö. Joskus se vain taitaa olla halvempi purkaa kuin korjata varsinkin jos huoltaminen on ollut perin kehnoa. Samahan se on autollakin.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa lähellä Kauniaisten puolella laitettiin yksi 20 asunnon rivariyhtiö maan tasalle ja nyt ilmeisesti pukkaavat uutta tilalle. Kyseessä käsittääkseni siis Kauniaisten kaupungin vuokrataloyhtiö.

Institutionaaliset omistajat laskevat tämän rationaalisesti lukujen perusteella ja pystyvät suhtautumaan seiniin kylmästi. Toista se on Masan ja Pirkon kanssa. "Kun me maksettiin näistä 150 000 markkaa ja niiden arvo on vaan 25 vuodessa noussu 10 rossaa joka vuosi niin pitäis saada..."
 

Schwalbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kait kukaan estä sinuakaan rupeamasta rakentamaan taloja ja myymään niitä, jos se niin kannattavaa bisnestä on?

Voi, ei mulla ole koulutusta tai tietotaitoa moiseen! Muutenkaan en ole kovin yrittäjähenkinen. Siltikään en aina sisäistä, mistä uusien kerrostaloasuntojen hinnat muodostuvat. Ja miten ne voivat moninkertaistua lyhyelläkin aikajänteellä. Esimerkki: Hyvä ystäväni osti vuonna 1999 sellaisen reilu sataneliöisen(?), uuden rivitaloasunnon Helsingin Kivikosta, sataprosenttisesti pankkilainalla. Kämppä maksoi tuolloin 800 000 markkaa, mikä lienee nykyrahassa (Suomen Pankin rahanarvokertoimen mukaan) sellaiset 160t€. Eipä tarvitsisi uutta kämppää kauaa kaupitella tuolla hinnalla tänä päivänä, hinta olisi varmasti lähes kolminkertainen. Pidettiin muuten tuolloin kaveriani melko rohkeana jannuna, kun noin tyyriin kämpän uskaltaa ostaa... Hauska homma oli myös se, että alkuperäinen muuttopäivä piti olla 31.12.1999. Noh, sen verran jousti rakennusliike, että päästiin muuttamaan "jo" päivää ennen, ei tärvääntynyt Milleniumin juhliminen siihen.

Mutta kuka siitä välistä sitten raapii nykyään jollei rakennusliike? Virolaisiahan nuo duunarit näyttävät tänä päivänä raksoilla lähinnä olevan. Tuskin niille ainakaan enempää palkkaa pitää maksaa kuin suomalaisille? Tonttimaa nyt tietysti voi olla nykyään kalliimpaa, mutta että noin pailjon? Rakennustarvikkeiden reaalihinnankaan en usko nousseen kahtasataa prosenttia tässä esimerkkitapauksessani.

Se on kiva, että sä olet aina niin kiinnostunut ja asiallinen kirjoittaja!

Niin, ja Yläpesältä hyvä lisäys. Se on oikeasti helvetin totinen paikka lähivuosina edessä erittäin monella nuorella asuntovelkaisella, kun putkiremontti on lopulta _pakko_ tehdä. Jos asumiskulut vievät jo valmiiksikin niin suuren osan nettotuloista, että vaikkapa pesukoneenkin hankkiminen tekee tiukkaa, niin entäs sitten kolmen henkilöauton arvoinen putkiremppa? Saattaa lähteä sekin asunto aikas liukkaasti myyntiin...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös