Vuoden tulokas 2010-2011

  • 102 604
  • 326

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ei kahta sanaa tästä: Pulkkinen saa vuoden tulokkaan pystin (kiitos sm-liigan käsittämättömien tulokassääntöjen).

Moraalinen vuoden tulokas on mielestäni kyllä Armia, joka on tehnyt käsittämättömän nousun liigakartalle.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Moraalinen vuoden tulokas on mielestäni kyllä Armia, joka on tehnyt käsittämättömän nousun liigakartalle.

Hyvä ettei mitään moraalisia palkintoja jaeta. Parhaalle kriteerit täyttävälle se palkinto kuuluu ja jos voittaja on "väärä", on sääntöjä rukattava.

Jos nyt moraalipalkintoja jaetaan, niin itse ehdottaisin parhaan MV:n moraalipyttyä Lunkalle. Mies on kuitenkin noussut ennakkokaavailujen vastaisesti säännöllisesti torjuvaksi mieheksi, osittain toki Riksmanin terveyden takia. Nevertheless, kakkosesta noussut ykköseksi. Samoin mies kärsii Saken koutsauksesta, kyllä nyt Turun molarit saavat selkeästi etua Upista. Katsomokin on usein Lunkkaa vastaan, sen verran kovaa kritiikkiä tulee. Kritiikistä huolimatta mies kuitenkin kokoaa itsensä ja taistelee joukkueelleen tai vastujalle pisteitä. Vielä kun puolustus ailahtelee eikä pelitapakaan ole dufvalaisen tai hanlonilaisen koulukunnan jäljitelmä, niin kyllä Lunkka sen ansaitsee.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei se tietenkään Pulkkisen vika ole, mutta kriteerit ovat sikäli hanurista, että Pulkkinen on piipahtanut liigassa jo kahdella kaudella ja pelannut yhteensä 15 ottelua tehoin 1+2.

Armia otti heti ensi yrittämällä paikan liigajoukkueesta ja uransa 15 ensimmäisessä ottelussa iski tehot 6+4.

Säännöt ovat olleet aika pitkään samat... En ole huomannut tälläistä samanlaista itkemistä tästä asiasta, kun vasta tällä kaudella. Totta kai kun kyseessä on Jokerien kasvatti, niin kaikki on perseestä ja valmiiksi etukäteen mietitty.

On erittäin surullista, että Jokerit on ajanut Pulkkista pikku hiljaa sisään. Tässä on tulos. Mitä jos Ässät olisi tehnyt samoin? En tiedä, mutta eivätpä tehneet samoin.

Jännäksi menee vielä mielestäni tämä vuoden tuloks kilpailu. Pulkkisella tällä hetkellä kyllä niskalenkki.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Armia on pelannut hienon kauden eikä siinä mitään, mutta aika ihmeellistä itkemistä silti. 19-vuotias kaveri noussut joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon ja porukka itkee miten hän ei sovi tulokkaaksi. Pulkkinen on paitsi pisteissä parempi, mutta paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja, kuin Armia. Ainiinjoo, Jokereihin kun jotain pystiä tulee niin väärin voittettuhan se aina on.
 

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
Hyvä Suomi!

Tänäkin vuonna saamme keskustelua aikaan siitä, kuka ERITTÄIN hyvän kauden pelanneista tulokkkaista voi voittaa parhaan tulokkaan palkinnon.

2 loistavaa vaihtoehtoa (Pulkkinen, Armia), 2 hyvää vaihtoehtoa (Donskoi, Kerälä) ja muutama "näkymättömän työn tekijä", hyvänä esimerkkinä Jokipakka ja S. Alatalo.

Kaikki edellä mainitut ovat vakiinnuttaneet tasonsa sm-liigassa ja pelaavat isossa roolissa omassa joukkueessaan.

Yleensä palkinto jaetaan pistepörssin perusteella ja niinpä Pulkkinen tullee viemään pystin.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ihme itkemistä vuoden tulokkaasta. Todella hienoa että jo toisena vuonna perääkäin on loistavia vaihtoehtoja useampia. Viime vuonna Granlund, Vatanen ja Rynnäs. Tänä vuonna Pullkinen ja Armia, Donskoin säestyksellä. Ei tarvitse itkeä kun joku vitun Simi Vidgren voittaa palkinnon koska oli yksinkertaisesta silloin paras vaihtoehto. Tai kinastella kumpi ansaitsee voiton Suominen vai Konttinen niin kuin pari vuotta sitten.

Ja onhan tässä vielä pudotuspelit olemassa missä Armia voi paukuttaa vaikka 15 pistettä vieden joukkueensa finaaliin Pulkkisen tehdessä 6 pelissä 0+1 tai päin vastoin. Kautta on vielä jäljellä mutta joka tapauksessa vihdoin Suomesta tulee todella hienoja tulokaspelaajia.

E: Vai suoritetaanko tulokas äänestys runkkarin jälkeen jo? Ei kai sentään?
 

Yoswald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei olisi ollut mielekästä, sillä Armia osoitti heti ensi yrittämällä olevansa kykenevä pelaamaan liigassa tuloksekkaasti. Pulkkiselta onnistui vasta kolmannella yrittämällä.

Tää on nyt ihme settiä. Ensimmäisellä kaudellaan Pulkkinen pelasi muistaakseni yhden ottelun. Viime kaudella pelasi katastrofi-jengissä kymmenisen matsia pienehkössä roolissa ja sitten loukkaantui. Nyt ensimmäistä kertaa mukana täysin terveenä hyvässä joukkueessa ja heti natsaa. Jos pelaa tolla tasolla loppukauden, niin onhan siinä vuoden tulokas. Yksinkertaisesti Pulkkinen on ollut parempi ja monipuolisempi pelaaja kuin Armia.

Siinä olen samaa mieltä, että Armian nousu noin nuorena suoraan joukkueensa ykkösketjuun on ollut kova suoritus, jollaista erittäin harvoin nähdään. Toki Granlund murtautui viime kaudella vähän samalla lailla IFK:n miehistöön.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tottakai suoritetaan, muutenhan hyvässä joukkuessa pelaava tulokas saisi kohtuutonta etua muihin nähden.

Ei ainakaan 95-96 vielä valittu pelkän runkosarjan perusteella. Hurmehan sai palkinnon pitkälti loistavien playoffien ansiosta. Pelasi kuitenkin liigassa tuolloin vain 16 ottelua.
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Pulkkinen hieman kokonaisvaltaisempi pelaajana, mutta ikääkin on enemmän. Joten jos oikeutetusti valitaan kriteerien mukaan on Pulkkinen vuoden tulokas.
Mutta itse valitsijana peilaisin hieman ikäeroon ja siitä suorituksiin valintani kohdistuisi Armiaan.

Eli Armialle ääni täältä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
Turha näistä valinnoista on sen kummemmin itkeskellä. Helvetin hienoa, että Suomesta tulee vielä näiden laihojen vuosien jälkeen hyviäkin tulevaisuuden pelaajia, olkoon sitten helsingistä, oulusta tai porista. Tietysti kaikki tahtovat aina pitää omiensa puolia, mutta olisi se melkoinen vääryys, mikäli joku muu kuin Pulkkinen tuon pystin veisi.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Viime kaudella pelasi katastrofi-jengissä kymmenisen matsia pienehkössä roolissa ja sitten loukkaantui.Yksinkertaisesti Pulkkinen on ollut parempi ja monipuolisempi pelaaja kuin Armia.

Eikö katastrofi-jengissä olisi ollut helppo ottaa isokin rooli, jos kerran muut epäonnistuivat?
Toki Pulkkinen on itsestäänselvä valinta, sitä en kiistä, mutta Armian ikäisenä Pulkkinen oli itseään täynnä oleva kakara. Hienoa, että kaveri aikuistui, sillä Suomella ei ole varaa menettää yhtään tuon tasoista lahjakkuutta.
Taso on kyllä kärjen osalta taas kova, sillä vielä muutama vuosi sitten esim. Donskoita olisi hehkutettu tulevana Selänteenä. Nyt on rankingissa vasta 3.
 

Nickerson#50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valitaanko muuten vuoden tulokas heti runkosarjan jälkeen vai vasta playoffien jälkeen? En jaksa laiskuuttani tarkistaa asiaa...

Jos palkinto annetaan runkosarjan päätteeksi, kuuluu palkinto ehdottomasti Pulkkiselle. Pleijarit saattaisivat muuttaa tilannetta jos esimerkiksi Armia takoisi niissä tärkeitä voittomaaleja tmv.

Molemmista "pojista" tulee olemaan melko suurella todennäköisyydellä suurta iloa Suomen jääkiekolle. Armia on mielestäni näistä kahdesta se värikkäämpi ja mielenkiintoisempi pelaaja seurata. Uskomattomia yksilösuorituksia ja ei kumartele ketään, hieno asenne jolla pääsee varmasti jääkiekkoilijana pitkälle. Jopella on myös aivan valtava voittamisen ja onnistumisen halu, tähän asti hän on onnistunut hyvin unohtamaan epäonnistumiset (esim. Nuorten MM-kisat), mutta vaarana hänellä on kuitenkin turhautuminen jos tulee pitkiä kuivia jaksoja. Kaveri ns. elää pisteistä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Tottakai suoritetaan, muutenhan hyvässä joukkuessa pelaava tulokas saisi kohtuutonta etua muihin nähden.

Miksi sitten vuoden maalivahti valitaan pleiareitten jälkeen? Vai miten Engren muuten olisi valittu kauden parhaaksi maalivahdiksi?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pulkkinen valitaan vuoden tulokkaaksi. Luikahtaa läpi porsaanrei'istä, mutta minun papereissani todellinen tulokas on tällä kaudella ollut Joel Armia.

Perusteluna tälle on se, että Pulkkisen debyyttikautta (08-09) seurannut tulokaskausi (09-10) ei sujunut kovin hyvin - Kuuluisa Granlund vs. Pulkkinen kaksintaistelu oli julistettu. Pelasi huonosti, ja lopulta loukkaantumisen jälkeen kävi tie takaisin a-junnuihin. Tämä oli mielestäni se todellinen tulokaskausi - se iso askel miesten kaukaloihin, jolloin punnitaan se miten hyvin nuppi kestää paineet. Pulkkinen oli jo tähän kauteen astuessaan treenannut kaksi kesää SM-liigajoukkueen parissa. Tuttu kaveri jokeri-pukukopissa. Ei pitäisi olla pojulla enää aitoja tulokaspaineita.

Sen sijaan Pulkkinen kilpailee mielestäni muista palkinnoista. Todella hyvin on poju pelannut. Hattua nostan.
 

trap

Jäsen
Minunkin käsittääkseni kotoisessa liigassa suurin osa palkinnoista päätetään vasta pleijarien jälkeen, vaikka parempi systeemi olisi playoff-palkintoja lukuunottamatta tehdä valinnat runkosarjan jälkeen (ja julkistaa kauden jälkeen). Esim. pari vuotta sitten pronssipelin alla puhuttiin vielä paljon Puustinen vs. Hartikainen -asetelmasta (edit: niin siis tämä sama asia palkintojenjaon suhteen nousi esille, että pleijarisuorituksetkin vaikuttavat SM-liigassa palkintoihin ja pronssiottelullakin saattaa vielä jotain vaikutusta olla).
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tottakai suoritetaan, muutenhan hyvässä joukkuessa pelaava tulokas saisi kohtuutonta etua muihin nähden.

Ihan vaan heittona, eikö se tuo "kohtuutonta etua" jos on kokemusta liigasta kahdelta eri kaudelta?

Toivottavasti tuomareilla on vähän silmä katsoa muutakin kuin pistepörssiä. Löytyykö mistään mitään tarkempia kriteerejä millä tuo valinta tehdään?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin, Suomen kaunein, Stadin Jokerit
Siis onko täällä jengi ihan tosissaan tämän "Pulkkinen ei saa voittaa tulokaspalkintoa" -itkunsa kanssa?

Jotain perspektiiviä asialle toki antaa se, että jos nuttu olisi väritetty muulla kuin punaisella ja keltaisella niin tällaista paskaa ei ikinä kukaan keksisikään suoltaa.

"Mutta kun se on pelannut muutaman pelin jo aikaisemminkin." Silmä käteen, on täysin yksiselitteistä, kuka on tulokas ja kuka ei.

Toki hienoa, että on taas ollut oikeasti hyviäkin tulokkaita sen vuosia kestäneen kuonan sisälletuonnin jälkeen.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Tottakai suoritetaan, muutenhan hyvässä joukkuessa pelaava tulokas saisi kohtuutonta etua muihin nähden.
Näinhän se järkevissä liigoissa menee: pudotuspeleissä kamppaillaan mestaruudesta (ja pudotuspelien MVP:n pytystä), muut palkinnot jaetaan runkosarjan perusteella.

SM-liigassa toki näin ei ole, vaan parhaaksi valmentajaksi valitaan lähes poikkeuksetta mestarijoukkueen valmentaja, parhaaksi maalivahdiksi erittäin usein mestarijoukkueen maalivahti, parhaaksi puolustajaksi mestarijoukkueen paras puolustaja jne.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti tuomareilla on vähän silmä katsoa muutakin kuin pistepörssiä. Löytyykö mistään mitään tarkempia kriteerejä millä tuo valinta tehdään?

Kun edellinen teikäläinen ei tähän vastannut, niin kysytään sitten sinulta. Henkilökohtaisen taidon lisäksi, mitkä ovat ne ominaisuudet joissa Armia on Pulkkista parempi jotta hänet voitaisiin valita?

Pulkkinen on saanut huonommassa joukkueessa tehotilastoon +15 (Armia +4) ja on osoittanut olevansa pelintekijänä ihan eri kastissa, kun yksikään muista tämän kauden tulokkaista. Tämän lisäksi pojalla on ihan karmaisevan kova lämäri, jota jostain syystä on käytetty aika säästeliäästi viime aikoina.

Pulkkinen on tosiaan menossa kohti uutta tulokkaiden syöttöennätystä, on tehnyt tulokkaista eniten voittomaaleja ja YV-maaleissakin vaan yhden Armiaa perässä, mutta silti se ei joillekkin riitä.

Edit. Jos tuo tulokaspalkinto tosiaan päätetään vasta playoffien jälkeen, niin olen ilmeisesti väärässä. Muistin täällä käyneen keskustelun asiasta viime vuonna, ja jopa lukeneeni jonkun virallisen tekstin jossa palkinnon sanottiin tulevan runkosarjan perusteella. Pahoittelut virheestäni.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
"Mutta kun se on pelannut muutaman pelin jo aikaisemminkin." Silmä käteen, on täysin yksiselitteistä, kuka on tulokas ja kuka ei.

Laita silmä takaisin päähäsi hyvä mies, ja hengähdä. Tämä ei ole mitään narrivainoa. Minusta tulokaspysti pitäisi antaa pelaajalle, joka selättää ne tulokaspelaajan paineet.

Jos tämä on yksiselitteisesti Pulkkisen tulokaskausi, niin mikä viime kausi oli? Ei ainakaan debyyttikausi. Esitulokaskausi? Virallisesti tämä on Pulkkisen tulokaskausi - sitä en kiistä, mutta pitääkö mies itse itseään tulokkaana? Enpä usko. Viime kaudella hänellä oli niskassaan ne paineet ja siinä kävi miten kävi. Jos halutaan tarkastella onko Pulkkinen vuoden tulokas, niin sitten pitäisi ottaa huomioon myös viime kausi, jolloin Pulkkinen kohtasi ne tulokaspaineet... Eihän näin kuitenkaan tulla tekemään. Eikä siitä sen enempää. Pulkkinen on pelannut loistavasti. Ja olen erittäin tyytyväinen, että Suomesta alkaa jälleen nousta potentiaalisia pelaajia.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaan että itse Pulkkista ja Armiaa ei paljoa nappaa kuka tommosen tulokaspystin nappaa. Eikä pahemmin nappaa muakaan. Laitetaan vaikka sinne Poriin menemään kun niin tärkeä tuntuu olevan.

Hieno homma kyllä miten nuoria lupauksia marssinu esiin tässä parin viime kauden aikana. Ei mulla muuta, jatkakaa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Laita silmä takaisin päähäsi hyvä mies, ja hengähdä. Tämä ei ole mitään narrivainoa. Minusta tulokaspysti pitäisi antaa pelaajalle, joka selättää ne tulokaspelaajan paineet.

Jos tämä on yksiselitteisesti Pulkkisen tulokaskausi, niin mikä viime kausi oli? Ei ainakaan debyyttikausi. Esitulokaskausi? Virallisesti tämä on Pulkkisen tulokaskausi - sitä en kiistä, mutta pitääkö mies itse itseään tulokkaana? Enpä usko. Viime kaudella hänellä oli niskassaan ne paineet ja siinä kävi miten kävi. Jos halutaan tarkastella onko Pulkkinen vuoden tulokas, niin sitten pitäisi ottaa huomioon myös viime kausi, jolloin Pulkkinen kohtasi ne tulokaspaineet... Eihän näin kuitenkaan tulla tekemään. Eikä siitä sen enempää. Pulkkinen on pelannut loistavasti. Ja olen erittäin tyytyväinen, että Suomesta alkaa jälleen nousta potentiaalisia pelaajia.

Hyvin huudeltu, aika samoilla linjoilla mennään vaikka sinällään ihan sama kenelle se pysti meneekään.

Masculine, otampa tästä esiin vaikka iän, "todellinen" tulokas, enemmän maaleja ja taitavampi käsistään.
 

Taata Musa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun PalloSeura
Pulkkinen on saanut huonommassa joukkueessa tehotilastoon +15 (Armia +4) ja on osoittanut olevansa pelintekijänä ihan eri kastissa, kun yksikään muista tämän kauden tulokkaista. Tämän lisäksi pojalla on ihan karmaisevan kova lämäri, jota jostain syystä on käytetty aika säästeliäästi viime aikoina.

Tuon voi kyseenalaistaa. Jokerit on ollut huono joukkue, mutta mm. kauteen lähdettäessä se oli ennakkosuosikin asemassa ja onhan tuo joukkue paperillakin niin kova että ei voida puhua huonosta joukkueesta. Armia ja Ässät on saanut pelattua heikommalla rosterilla loistavasti ja tuo pitäisi huomioida mielestäni palkinnossa. Armian pelikaverit ovat kuitenkin olleet hieman eriluokkaa kuin Pulkkisen.

Itselle tosin se ja sama kumpi pystin vie..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös