Vituttaa niin, ettei veri kierrä!

  • 2 908 714
  • 13 923

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Minusta tuota tulee tarkastella hieman lyhyemmällä aikavälillä ja kysyä, mikä on mennyt pieleen joulutauon jälkeen pudotuspelitaiston kannalta kauden tärkeimmällä hetkellä. Joulutauon jälkeen TPS on pelannut viisitoista ottelua, joista neljä se on voittanut ja yksitoista hävinnyt. Yhdestätoista hävitystä matsista kahdeksan on hävitty yhden maalin erolla. Tämä osoittaa sen, ettei venymiskykyä tuossa jengissä ole ollut tippaakaan.
Tuli vain yksi wanha viisaus mieleeni.

Eikö tammikuisille tappioputkille ole yleensä kaksi vaihtoehtoa? Joko joulutauolla/tauon jälkeen treenataan niin perkeleesti pudotuspelejä silmälläpitäen tai sitten kesätreenit ovat menneet aivan perseelleen? Mielestäni joku Jokereiden tai JYP:n tukkoisuus johtuu nyt nimenomaan tuosta ensimmäisestä syystä. Onhan näitä syyskauden mestareita tiputettu ennen SaiPa:akin sarjataulukossa rumasti alaspäin, kun sarjaa tasaisesti suorittaneet ovat saaneet koneensa käyntiin.

Voisiko tästä (osittain) olla kysymys myös TPS:n tilanteessa? Syyskausi meni miten meni. Sarjasijoitus oli pääasiassa jotain 7-10 luokkaa - suurinpiirtein sellaista mihin asiantuntijat tuota pelaajamateriaalia ennen kautta veikkailivatkin. Pelaajamateriaali pelkästään niminä paperilla saattaisi jopa nostaa hieman sijoitusta - erityisesti NHL-tähdillä siivitettynä.

Tässä vaiheessa kuvaan astuivat pelaajamateriaalin rajoitteiden lisäksi kaikki muut syyt: pelitapa (P.Virran kulmahyrrät), peluutus (J.Pajuojan 30+min), pelaajaruletti (Nummelin, Birner, Russell jne.), ketjuruletti (molempien valmentajien erikoisuus), sopeutumisongelmat/floppipotentiaali (Locke, Pikkarainen), loukkaantumiset (Palmroth, Vahalahti, Salo jne.), pelaajamateriaalin kapeus (3-4 A-juniori-ikäistä illasta toiseen kentällä) jne. jne. Syitä löytyy monenlaisia.

Kovinkaan moni pelaaja ei ole pelannut koko kautena taitojensa ylärajoilla: Anttila yksi - kenties jopa ainoa ei-juniori-ikäinen, Vittasmäki ehkä siinä ja siinä. Engren on pelannut hyvin, ellei loistavasti, mutta juuri sellaista häneltä odotettiinkin. Willsie on ollut loistava, mutta... suurin osa tämänkin palstan lukijoista taitaa mieltää hänet vain "ulkkariksi", joilta on lupakin odottaa nähdyn kaltaisia otteita illasta toiseen. Engren ja Willsie eivät siis ole olleet mitään yllätyksiä - emme ole saaneet enempää kuin olemme odottaneetkaan.

Vastaavasti näitä odotuksia/potentiaalia heikompaa kautta vetävät useammatkin nimet: Pikkarainen, Vahalahti, Hattunen... Edellisessä kappaleessa mainittuja nimiä lukuunottamatta tähän voisi oikeastaan listata kaikki muut ennen vuotta 1993 syntyneet, kauden alusta asti rosterissa olleet TPS-pelaajat.

Mun käsitykseni mukaan, jos koko meidän materiaalimme olisi suorittanut keskinkertaisesti - suurin piirtein odotusarvon mukaisesti - niin meidän pitäisi keikkua tällä hetkellä sijoilla 7-10. Miksi sitten kaikesta huolimatta joulutauon jälkeen kone on sakannut ja pahasti? Kyllä mä edelleen vierittäisin syyn dynamic duo Virta&Strömberg niskaan. Eikö tuosta kesäharjoittelusta kuulunut jo heinä-elokuussa pelaajien suustakin jupinaa? Viime kaudella kävi täsmälleen vastaava juttu: vuodenvaihteesta lähtien pelit alkoivat mennä perseelleen ja tappioita tuli tappion jälkeen.

Voiko yksinkertaisesti olla niin, että pelaajien kuntopohja ei riitä kääntämään tiukkoja pelejä voitoiksi?
Huonoon peruskuntoon kun yhdistetään vielä tuo Pajuoja&Elomo&Kiviharju-tyylinen peluutus, niin...
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Ei ehkä ketjun otsikon mukainen teksti kun ei oo vituttanut tää perseily enään vuosiin. Kaikesta huolimatta juhlavuosi meni ihan niin vitun puikkoihin kuin odotinkin. Ilman lockouttia oltaisiin karsinnoissa. Ja tämä veikkaus ei oo ihan kovinkaan kaukana. No palataan ensi syksynä asiaan....
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuka muistaa edes, milloin viimeksi TPS on voittanut matsin tekemällä kolmannessa erässä ratkaisevan maalin ja ottaen näin kolme pistettä? Päinvastaisia tapauksia löytyy sen sijaan joulutauon jälkeiseltä ajalta liiankin paljon. Tiukat pelit - muutamaa voittomaaliskabaa lukuun ottamatta - TPS on järjestään hävinnyt.
Kaksi kertaa TPS on tällä kaudella noussut kolmannessa erässä voittoon. Pekka Virran ainoassa kolmen pisteen voitto-ottelussa 12.10. Lukkoa vastaan 1-2 -tappiotilanne kääntyi 4-2 -voitoksi ja Pelicansin vieraana 30.10. jo lähes köysissä ollut TPS puristi kolmannessa erässä tasatilanteesta voittoon Korpikosken ja Koivun karattua alivoimalla voittomaalin tekoon.

Kolmansissa erissä tappioiksi ovat tällä kaudella kääntyneet seuraavat kuusi ottelua:

26.1. Jyp-TPS
15.1. TPS-Pelicans
12.1. Ässät-TPS
28.12. TPS-Ässät
19.10. TPS-Jokerit
22.9. TPS-SaiPa

Toisaalta TPS on viimeisen kymmenminuuttisen aikana kääntänyt huomattavan monta maalin tappiota tasatilanteeksi, kun taas maalin johtoja TPS ei ole loppuhetkillä hukannut (hyvin harvoinhan TPS loppuhetkillä johdossa on pelannutkaan, kun taas tappiolla useinkin...). Kaikki nuo kolmansissa erissä hävityt ottelut olivat tasatilanteessa kahden erän jälkeen, eli TPS ei ole koko kaudella jäänyt kertaakaan pisteittä oltuaan kahden erän jälkeen johtoasemassa. Kerran TPS on tosin kolmannessa erässä siirtynyt tasoista johtoon ja hävinnyt. Tämä tapahtui tuossa 12.1. hävityssä Ässät-ottelussa. Kyseinen tappio myös sammutti TPS:n pudotuspelihaaveet, joka muuta väittää niin haihattelee. Otteluhan avasi TPS:n kuuden pakkovoiton putken ja tuossa pelissä TPS pelasi oikeasti hyvin - läheskään samaa tasoa ei ole TPS:ltä enää myöhemmin nähty. Ymmärrettävää tietysti, että kyseinen tappio oli henkisesti niin raskas, että joukkue ei ole siitä vieläkään toipunut, kun heti ensimmäisestä kuudesta peräkkäisestä pakkovoittopelistä tuli tappio erittäin kismittävällä tavalla, vieläpä kun TPS siinä ottelussa pelasi kykyjensä ylärajoilla.

Pekka Virran aikanahan kaikki voitot tulivat yhden maalin marginaalilla ja sitten joka toisesta kotipelistä tuli turpiin 0-5 ja kaikki joukkueen kärkipelaajat keräsivät -20 tehotilastoon, kun nyt moni on siellä plussalla. Pajuojan aikana pelit ovat olleet loppuun asti tiukkoja. Nhl-miesten avulla ne vietiin jatkoajalle ja välillä TPS jopa voitti suoraan, nhl-apujen lähdettyä pelit hävitään maalilla ja silloin tällöin päästään jatkoille eli keskimäärin yksi tehty maali ottelua kohden jäi pois.
 

jake64

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja ROKI
Näin se vaan menee. Entinen huippuseura on nykyään täyttä kuraa. Ja kuin piste i:n päälle, niin oma menetetty huippulupaus Lehkonen kouluttaa omaa vanhaa seuraansa.

Kyllä voi vittu seuran johtoporraskin mennä oikeesti peilin eteen ja miettiä tekemisiään. Jotenkin taitaa olla täysin ylimielisen kyvytöntä paskasakkia koko porukka.

Onneksi loppuu ja kaikki kelpaava lihoiksi loppukaudeksi.

Vielä sen verran, että kuka vittu tänne haluaa tulla, kun kaikki on päin persettä. No vuori hommaa jonkun arvan 300 kilolla.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
On se hieno ku meijä hyökkäyksiin lähdöt vaan huononee huononemistaan ja valmennus ei näe tätä edes ongelmaksi =)
 

jake64

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja ROKI
En. Voisitko perustella miksi johtoporras on ylimielisen kyvytön paskasakki? Kenties siksi, että päättivät pistää talouden kuntoon menestyksen varjolla?

Kieltämättä olet oikeassa ja oma purkaukseni oli turhan voimakas. Parhaansa ne varmaankin tekee. Mutta et voi kyllä sitäkään kieltää, että epäonnistumia ja raskaitakin sellaisia. Tulee vaan mieleen Suikkasen kauden jälkeisen mestaruuden tuoman "huuman" kuseminen. Vai oliko Leime sinun mielestä hyvä valinta valmentajaksi. Tietenkin helppoa olla jälkiviisas mutta mitkä oli miehen meriitit etukäteen ajateltuna.

Tällä kaudella Vuoren pelaajahankinnat, etunenässä Locke. Ei ihan mennyt putkeen.

Talous kuntoon. No ei nää viimeisetkään hankinnat varmaankaan ilmaiseksi pelaa. Sitäpaitsi voisin olla sitä mieltä, että tää pelaajaruletti mitä seurassa on harrastettu, ei varmaankaa ole halpaa
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Faktahan on että ilman yllätysmestaruutta TPS:n kassa olisi vieläkin retuperällä ja edessä olisi seuraavat 10 vuotta säästökuuria. Miljoona tappiota on helppo tehdä kaudessa, mutta 100k voittoa on aika vaikea yhdessä kaudessa. TPS on sinänsä vedenjakajalla, että jos kohta ei ala tulla menstystä, niin uskottavuus menee ja tiedossa on pysyvä jäänti pikkupudjeteille ennen kuin opitaan nöyryyttä.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ei näin, varsinkaan kotona... Viimeinen niitti tähän kauteen. Nyt sitten jännitetään kuinka lähelle Ilves pääsee, jos pääsee...
 

jake64

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja ROKI
Kukaan ei varmaankaan odota, että vuodesta toiseen keikuttaisiin kärkikahinoissa mutta ei me rehellisesti tänne alapäähänkään kuuluttais vuodesta toiseen. Eikai ne pelimerkit niin vähissä oo ? Resurssit vois kuvitella riittävän tonne keskikastin paikkeille, vaikkapa 8 sakkiin. Jos ne vaan kohdennetaan väärin, niin lopputulos on sitten tässä ja nyt.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kukaan ei varmaankaan odota, että vuodesta toiseen keikuttaisiin kärkikahinoissa mutta ei me rehellisesti tänne alapäähänkään kuuluttais vuodesta toiseen.

Mitäs ihmettä täällä valitetaan? TPS:hän on Suomen menestynein seura jääkiekossa, mikäli Ilveksen esihistoriallisia mestaruuksia ei lasketa. On aika paljon vaadittu, jos vaaditaan vieläkin enemmän.

Voititte muuten juuri vähän aikaa sitten SM-liigan mestaruuden... muistutuksena niille, jotka eivät välttämättä huomanneet...
 

Juuriskapää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo, Leeds Rhinos, Lukko, TPS, TUTO, RNK
Surullista

Tulipa käytyä HK-areenalla ja on se vaan surullista katsoa tuota TPS:n taivallusta. Kausi on siinä vaiheessa, jossa pitäisi pelin on hyvässä kuosissa, mutta eihän tuolla pelaa sm-kiekkoa kiun yksi ketju. Muilla ei kolmea syöttöä mene putkeen omille, omista ei päästä pois ja ainoa keino päästä vastustajan alueelle on roiskia ropeleita päätyyn ja niissäkin 90 %:sesti ajoitus pielessä eli kiekko päätyy aina vastustajalle. Maalintekijöitä ei ole. Sitten nämä ns "ulkomaanvahvistukset", minkä helvetin takia Vuori hankkii noita kehäraakkeja tuonne takalinjoille, nehän on laiskoja, hitaita ja paskoja, eivät eroa TPS:n omista pakeista mitenkään, ei niistä junnuistakaan. Anttilakin oli päättänyt, että yhtään syöttöä ei anna vaan koitti parantaa omia pistesaldojaan. Willsie on hyvä, päivästä toiseen ammattimies molempiin suuntiin, kokonaisvaltainen motivoitunut kiekkoilija. TPS:n kausi on ohitse, paskaakin paskempaa ja ammattitaidotonta räpellystä, pelaajarueltin pyörittely pitkin kautta ei johda mihinkään muuhun kuin katastrofiin. Jääkiekko on edelleen joukkuelaji, joukkuehenki muodostuu pitkäjänteisestä työstä, joka alkaa kesällä ja parhaimmillaan jatkuu vuosia. TPS:n tyyli on ostaa vanhoja paskoja ulkomaanapuja kymmeniä toivoen, että nyt tulee menestystä ja ties mitä, ei ei ei. Ensi vuonna TPS:llä on valmentaja, joka osaa motivoida ja joka todistetusti saa homman toimimaan. Vuorella alkaa olla aika vähissä, tuo viime vuosien strategia on ollut surkeaa räpellystä. Joku mättää myös junioripuolella, sieltä ei tule laadukasta pelimiestä pl. Lehkonen, joka tänäänkin rankaisi armotta. Pakkeja tulee, mutta nekin on ns kiekottomia pakkeja, RR oli ainakin tänään umpipaska ja menetti kiekkoa koko ajan. Suuressa kaukalossa olisi loisteliasta jos pakki osaisi myös pelata kiekkoa ja nostaa peliä jalalla ja rytmittää hyökkäyksiä, niitä pitäisi kouluttaa jo junnuna.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ei taas kauaa kestänyt...

...kun se taas alkoi... Nimittäin banaani hakemaan muotoa otsasta...

Noh 50 min jäljellä...
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä rupee oikeesti kohta pelottamaan, että joudutaanko tässä vielä karsintoihin. TPS ei saa matseissaan mitään aikaiseksi ja ilves kuitenkin taistelee kohtuu hyvin omissä peleissään ja niillä on vielä kaksi matsia vähemmän pelattuna !!
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ekaa kertaa tuli lopetettua pelin kattominen kesken, eipä noilla paljoa arvoa enää ole, mutta silti: vitun paskat.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Jos tällä tasolla vedellään loppukausi, niin Ilves menee vielä ohi, ja sitten vasta onkin ihmeellinen tilanne.

Urheilu on urheilua, ei se mikään ihmeellinen tilanne ole, jos olet sarjan huonoin joukkue, niin karsit paikastasi. Jos 60 pelin aikana et saa palikoitasi siihen kuntoon, että et onnistu 13 joukkoon pääsemään, niin tervemenoa.

Kyllä tän hiihtelyn seuraaminen on turhauttavaa. Ei tota laumaa mikään taida enää sytyttää, palkka juoksee koko sakille valmennusta myöten, pelasit ja valmensit miten päin persettä tahansa. Tuskin vaihtoja enää tulee, vaikka tää vuoden 13 saldo on umpisurkea... Kun tässä vaiheessa kaiketi se valmennuksellinen käden jälki pitäisi jollain tasolla näkyä. Huolimatta Pekka Virrasta, huolimatta budjetista jne. Laskusuunta on selvä, ja nyt vain seurataan mihin tömähdetään...
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tällä tasolla vedellään loppukausi, niin Ilves menee vielä ohi, ja sitten vasta onkin ihmeellinen tilanne.

Se vaatisi jo ihmeitä että Ilves kuroisi kiinni 14 pisteen takamatkan jäljellä olevissa otteluissa. Täytyy muistaa että Ilveskin kohtaa niitä joukkueita, joilla vielä on panosta sarjasijoituksen kannalta. Se tietää Ilvekselle lopuista otteluista enemmän tappioita kuin voittoja. Eikä TPS:kään ihan kaikkia jäljellä otteluista häviä, vaikkakaan voittoja ei ole enää odotettavissa kovin montaa. Vieraista niitä ei tule enää yhtään.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Nyt ollaan tämän fanin kohdalla ensimmäistä kertaa siinä tilanteessa, että taitaa jäädä jokunen TPS -ottelu kauden lopusta katsomatta. Ihan järkyttävää tuo peli. Toivottavasti kukaan ei tuosta maksa.

YV oli malliesimerkki tämän kauden suorittamisesta, aloitustappio, sen jälkeen 3 kertaa tuotiin kiekko hyökkäyssiniselle, menetys ja omista vauhtia. 4. kerralla sitten täysin älytön estämisjäähy (toki 4 vastaan on vähän vaikeuksia hyökätä, joten pitihän siitä vielä se kärkikarvaaja blokata pois) ja heti seuraavaksi tasavajaalla kiekko omassa repussa. JEES.

TPS on toistamiseen muutaman kauden sisällä koko liigan surkein joukkue kevätkaudella. Se on melkoinen suoritus. J.Koivu, tulisitko taas pelastamaan meidät?

Täytynee vaihtaa otteluiksi nuo ipan pelit, jotta näkee, että onko pelkoa tippua jumbosijalle.

EDIT: Näinhän se käy, kun kommentoi kesken olevaa matsia. Näköjään joku herääminen tapahtui, 3 kaappia suht nopeaan tahtiin.
 
Viimeksi muokattu:

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei taida olla enäää mitään positiivista luvassa tällä kaudella. Poislähtijät vain suorittaa pelit pois. Ei ole Pajuoja liigavalmentaja ensi kaudella. Ei todellakaan.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vituttaa että laitoin tänään 0-3-tilanteessa telkun kiinni ja lähdin muihin hommiin, sen jälkeen huikeat viis häkkiä toiseen päähän!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös