Vituttaa niin, ettei veri kierrä!

  • 2 908 415
  • 13 923

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Aina korostetaan niitä pieniä asioita pelin sisällä. Pitäisikö välillä katsoa isoa kuvaa ja nähdä, mitkä kaikki seikat tuolla on pisin helvettiä. Ihan yksi lysti voittaa yksittäinen irtokiekko, kun kenelläkään ei näytä olevan hajuakaan seuraavasta liikkeestä.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Suoraan sanottuna vituttaa, kun Tepsin tilaa selitellään sillä, että tämähän meidän tila kuuluukin olla, koska ei ole rahaa jne. Minun papereissa TPS kuuluu (tai pitäisi kuulua) liigan kärkiseuroihin. TPS on suurseura. Monen mielestä näin ei kuulu ajatella, mutta kyllä minusta pitää.
Mitä selittelyä se on, jos se on fakta? Jos budjetti on keskitasoa niin todennäköisesti sijoitus sarjassa on keskitasoa. Turha sitä on täällä päivästä toiseen valittaa. Täällä ei varmaan ole yhtään kirjoittajaa, jonka mielestä TPS:n ei pitäisi kuulua kärkiseuroihin. Joillakin mittareilla TPS on suurseura, joillakin ei. Riippuu ihan sanan määritelmästä. Monen mielestä niin ei kuulu ajatella? Kenen monen? Olet tainnut ymmärtää väärin lukemasi. Eiköhän täällä jokainen halua Tepsistä kestomenestyjän, mutta jos talouspuoli sakkaa niin minkäs teet. Tai jos talous ei sakkaa niin hankinnat kusee. Tai jos ei sekään niin pelityyli on väärä pelaajiin nähden. Pistetään ihmiset vaihtoon? Ok, pistetään. Ketä tilalle? Minä en osaa sanoa. Osaatko sinä?
Mitä vittua me saavutetaan sillä, että joka peliin lähdetään selittelemään? "Vaikeaa tulee olemaan, koska vastustaja pelaa vapautuneesti" "Vaikeaa tulee olemaan, koska vastustaja taistelee pudotuspelipaikasta" "Vaikeaa tulee olemaan, koska isomman budjetin joukkue" Koska meiltä sopii odottaa jotain?
Ei saavuteta mitään. Onko joku väittänyt niin? Enkä koskaan muista lukeneeni, että vaikeaa olisi koska vastassa olisi isomman budjetin joukkue. Budjetti vain yksi osa kokonaisuutta. Koska sopii odottaa jotain? Jaa'a. Sekoilua vuodesta toiseen, joten en osaa sanoa. Kai se siitä tuurilla, kun aikamme vaihdetaan toimaria, pelaajakoordinaattoria, valmennusta, pelaajia, omistajia tai kaikkia. Onhan tuo Tepsin suorittaminen ihan sitä itseään, mutta yksittäisen kannattajan mahdollisuudet vaikuttaa on aika pienet. Täällä palstalla jatkuva valittaminen ei ainakaan muuta yhtään mitään.
Ihan käsittämätöntä, miten voidaan ison massan ajatusmaailma saada näin toivottomaksi ja lyhyessä ajassa. Minulle TPS on erittäin tärkeä ja monessa asiassa (kuten junioritoiminta, halli, historia) ollaan liigassa suurseura. Ainoa asia missä ollaan jatkuvasti jäljessä on budjetti. Ja tämäkin johtuu pitkälti paskasta taloudenhoidosta ja siitä, että ne resurssit mitä on käytetään aivan päin vittua.
Mitä tarkoitat tässä toivottomalla? Vuodesta toiseen kun taapertaa niin alkaahan siinä ihmisillä usko hiipumaan. En silti sanoisi, että vaatimustaso olisi tippunut. On nyt vain totuttu realiteetteihin, että Tepsissä ei osaamista ole oikeilla paikoilla ja taloudessa on jotain pahasti vialla. Eihän me näistä oikeasti tiedetä. Nähdään vain lopputulos. Taaskaan en kyllä pysty sanomaan, että kuka pitäisi potkia pihalle ja ketä tilalle. Tepsin taustaorganisaatio on kuin IFK:n pelaajaluettelo. Täynnä nimimiehiä ja kärkiosaajia, mutta tulosta ei kuitenkaan tule.
Nyt on monta vuotta tarvittu toista kärkisentteriä ja rahaa on palanut varmaan 10 laituriin. Tälle kaudelle tarpeet on ollut keskikaistalle ja pakistoon KÄRKIOSAAMISTA. Tänne on näiden sijasta hankittu pari OK-laituria ja jotain vitun mestiskavereita pakistoon. Ihan oikeasti, mitä vittua? Kai tässä saa sentään joskus ihmetellä, että miten vitussa ollaan tässä jamassa. Ja ei, ei johdu pelkästään loukeista tämä tilanne. Nämä hankinnat olisi pitänyt tehdä JO ENNEN KAUTTA TAI PARI VUOTTA SITTEN. Kuinka paljon rahaa menee näihin laastarihankintoihin kaudessa, kun ei voida rakentaa kunnolla ennen kautta? Kuinka kauan esim. Dal Collella ja muilla hankinnoilla kestää oppia pelitapa kesken kautta, kun ei saada näitä mukaan jo kesällä?
Eli Kalliolle ja Uramalle potkut? Vaiko sittenkin Ahokkaalle ja muulle valmennustiimille? Sopii mulle oikein hyvin, jos sillä tulokset paranee. Kenen vika se on, että Skalicky, Pyyhtiä ja Kivihalme on olleet aika pitkälti koko kauden lapasia? Posipettereiden?
Kuinka paljon menee rahaa laastarihankintoihin? Luulen, että aika vähän isossa kuvassa. Pitäisi tietää mitä kenestäkin maksetaan, että voisi arvioida kunnolla. En lähtisi olettamaan aina paskinta vaihtoehtoa vain siksi ettei tiedä.
Tähän toki moni tällä palstalla vastaa, että ei kilpailla kärkiseurojen kanssa, joten tyydytään siihen mitä on. Ei todellakaan pitäisi olla näin! 2010-luvun konttaus on selvästi monella laskenut niin tällä palstalla, kuin siellä seuran pukutakki-osastolla odotukset todella alas, jos tähän voi olla tyytyväinen.
Pitäs olla tähdet asennossa Raipe, että kilpailtais kunnolla kärkiseurojen kanssa. Itsehän sinä ja muut negapetterit tyydytte asiaan yhtälailla kuin muutkin. Te ette asiaa edistä yhtään sen enempää valittamalla täällä päivästä toiseen. Kannattaja voi äänestää jaloillaan, osoittaa katsomossa mieltään ja laittaa seuralle palautetta ja ehkä jotain muitakin konkreettisia keinoja on. Kun kerran olette niin tyytymättömiä niin oletteko sen myös seuralle kertoneet täällä avautumisen lisäksi? Itseä ainakin vituttaa seuran tila ja mielestäni ansaitaan parempaa. Tyydynkö tähän? Kyllä, koska ei ole nyt aikaa asialle oikeasti tehdä mitään. Täällä valittaminen ei ole mikään asiaa edistävä teko.
Kyllä vituttaa ja tosiaan ihan siitä syystä, että on niin tärkeä asia. Oli sitten Negapetteri tai Posipetteri, ihan sama. Pitäisi herättää suurta huolta, että osa porukkaa tuntuu olevan OK, sen asian kanssa, että TPS on joku liigan keskikastin "musta hevonen".
Asia on tärkeä, siitä ollaan samaa mieltä. Varmasti kaikki halutaan Tepsi huipulle takaisin. Mutta onko täällä oikeasti joku jolle on ok, että Tepsi on keskikastin joukkue? Se, että tajuaa nykyhetken realiteetit ei tarkoita etteikö silti haluaisi parempaa.


Pitkään tekstiin pitkä vastaus. Tuntuu vain, että ei ehkä ihan ole mennyt perille, että mitä negapettereille on täällä yritetty sanoa.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aina korostetaan niitä pieniä asioita pelin sisällä. Pitäisikö välillä katsoa isoa kuvaa ja nähdä, mitkä kaikki seikat tuolla on pisin helvettiä. Ihan yksi lysti voittaa yksittäinen irtokiekko, kun kenelläkään ei näytä olevan hajuakaan seuraavasta liikkeestä.

Kun ei nähdä metsää puilta, niin keskitytään sitten noihin yksittäisiin pikkuasioihin. Nytkin varmaan pääfokus on siinä että olipa harmi kun Saipa pääsi tasoittamaan kolmannessa erässä epäonnisen tapahtumaketjun takia.

Mä en tiedä ketä tässä koitetaan kusettaa. Kuuntelijoita vai itseään.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Onhan aikamoinen ihme, että pääomistajat ovat vuodesta 2015 alkaen maksaneet omasta pussistaan viime kauden loppuun asti lähes 15 miljoonaa euroa organisaation tappioita. Ja meno tuntuu jatkuvan tälläkin kaudella eli tappiota tulee edelleen miljoonaluokkaa.
Hatun nosto heille ja täysi arvostus. Ihmettelen vaan edelleenkin sitä, eikö todellakaan löydy tähän taloudelliseen syöksykierteeseen minkäänlaista lääkettä. Voisi kuvitella, että normaalissa yritysmaailmassa tänä aikana olisi tehty jos jonkinlaisia toimenpiteitä syöksyn katkaisemiseksi. Ulospäin kuitenkin näyttää edelleenkin siltä, että rahoittajille riittää suuret lupaukset ja pienet teot. On puhuttu, että tulosvastuu laitetaan organisaation joka tasolle. Kuitenkin näyttää siltä, että riippumatta tuloksesta samat tekijät jatkavat vuodesta toiseen ja nauttivat rahoittajien luottamusta, vaikka rahaa samaan aikaan heiltä palaa käsittämättömiä määriä. Jokainen kuitenkin varmaan myös ymmärtää, ettei näin sairas meininki voi jatkua loputtomiin ja jonakin päivänä on pakko tehdä jotakin. Toivottavasti tähän päivään on jollain tavoin varauduttu jo ihan turkulaisen TPS-jääkiekkoilun kannalta eikä jouduta samaan tilanteeseen, missä valitettavasti ollaan TPS-jalkapallon puolella.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsehän sinä ja muut negapetterit tyydytte asiaan yhtälailla kuin muutkin. Te ette asiaa edistä yhtään sen enempää valittamalla täällä päivästä toiseen. Kannattaja voi äänestää jaloillaan, osoittaa katsomossa mieltään ja laittaa seuralle palautetta ja ehkä jotain muitakin konkreettisia keinoja on. Kun kerran olette niin tyytymättömiä niin oletteko sen myös seuralle kertoneet täällä avautumisen lisäksi? Itseä ainakin vituttaa seuran tila ja mielestäni ansaitaan parempaa. Tyydynkö tähän? Kyllä, koska ei ole nyt aikaa asialle oikeasti tehdä mitään. Täällä valittaminen ei ole mikään asiaa edistävä teko.

Tähän senverran tartuntana että yksittäisen kannattajan keinot ovat hyvin vähissä. Jaloilla äänestämistä tekee hyvin moni kun katsoo hallin täyttöastetta. Palautteita jotka laittaa seuralle sosiaalisen median kautta tai sähköpostilla ei välitetä eteenpäin (kysytty ja saatu varmistus). Sosiaalisen median osalta niitä tuskin edes luetaan tai käsitellään, sähköposti ainakin aiemmin on luettu ja jopa vastattu. Sitten onkin enää vaihtoehtona alkaa tykittämään Kalliolle, Uramalle yms. suoraa palautetta mikä taas ei ole mitenkään järkevää eikä fiksua.

Eli uskallan väittää että TPS:n operatiivisella johdolla ei ole juurikaan käsitystä siitä miten heidän tuote nähdään yksittäisten henkilöiden osalta. Ja en nyt tarkoita sitä että pitäisi jokaisen yksittäisen neggapetterin vinkunat käsitellä ja miettiä ratkaisua. Mutta pitäisi nähdä se kokonaisuus ja sen osalta myös miettiä että onko meidän tuote kunnossa vai ei.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Tähän senverran tartuntana että yksittäisen kannattajan keinot ovat hyvin vähissä. Jaloilla äänestämistä tekee hyvin moni kun katsoo hallin täyttöastetta. Palautteita jotka laittaa seuralle sosiaalisen median kautta tai sähköpostilla ei välitetä eteenpäin (kysytty ja saatu varmistus). Sosiaalisen median osalta niitä tuskin edes luetaan tai käsitellään, sähköposti ainakin aiemmin on luettu ja jopa vastattu. Sitten onkin enää vaihtoehtona alkaa tykittämään Kalliolle, Uramalle yms. suoraa palautetta mikä taas ei ole mitenkään järkevää eikä fiksua.

Eli uskallan väittää että TPS:n operatiivisella johdolla ei ole juurikaan käsitystä siitä miten heidän tuote nähdään yksittäisten henkilöiden osalta. Ja en nyt tarkoita sitä että pitäisi jokaisen yksittäisen neggapetterin vinkunat käsitellä ja miettiä ratkaisua. Mutta pitäisi nähdä se kokonaisuus ja sen osalta myös miettiä että onko meidän tuote kunnossa vai ei.
Samaa mieltä. Toivottavasti seura tekee johtopäätöksiä hallin täyttöasteesta ja tajuaa, että muutoksia on pakko tehdä.
 

nikkethegreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, FLA, NYR
Onhan aikamoinen ihme, että pääomistajat ovat vuodesta 2015 alkaen maksaneet omasta pussistaan viime kauden loppuun asti lähes 15 miljoonaa euroa organisaation tappioita. Ja meno tuntuu jatkuvan tälläkin kaudella eli tappiota tulee edelleen miljoonaluokkaa.
Hatun nosto heille ja täysi arvostus. Ihmettelen vaan edelleenkin sitä, eikö todellakaan löydy tähän taloudelliseen syöksykierteeseen minkäänlaista lääkettä. Voisi kuvitella, että normaalissa yritysmaailmassa tänä aikana olisi tehty jos jonkinlaisia toimenpiteitä syöksyn katkaisemiseksi. Ulospäin kuitenkin näyttää edelleenkin siltä, että rahoittajille riittää suuret lupaukset ja pienet teot. On puhuttu, että tulosvastuu laitetaan organisaation joka tasolle. Kuitenkin näyttää siltä, että riippumatta tuloksesta samat tekijät jatkavat vuodesta toiseen ja nauttivat rahoittajien luottamusta, vaikka rahaa samaan aikaan heiltä palaa käsittämättömiä määriä. Jokainen kuitenkin varmaan myös ymmärtää, ettei näin sairas meininki voi jatkua loputtomiin ja jonakin päivänä on pakko tehdä jotakin. Toivottavasti tähän päivään on jollain tavoin varauduttu jo ihan turkulaisen TPS-jääkiekkoilun kannalta eikä jouduta samaan tilanteeseen, missä valitettavasti ollaan TPS-jalkapallon puolella.
Asia mitä minä en ymmärrä, on budjetointi. Tai siis budjetoinnin ja budjetoinnista ymmärrän, mutta en sitä, miten se voidaan vetää näin veetusti vihkoon, vieläpä toistuvasti. Tästä päästäänkin tuohon mainitsemaasi kohtaan, että...
rahoittajille riittää suuret lupaukset ja pienet teot.
Toisaalta kova jätkä taitaakin olla, joka esittelee budjetin ja kauden jälkeen pitää työpaikkansa.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta kova jätkä taitaakin olla, joka esittelee budjetin ja kauden jälkeen pitää työpaikkansa.

Julkinen sektori sanoo "MOI!".

*edit* Olen itse ihmetellyt pidemmän aikaa tuota kulurakennetta. Sanotaan että joukkueeseen ei pystytä panostamaan enempää, jonka ymmärrän. Mutta samaan aikaan tehdään jatkuvasti isoja lukemia turskaa. Eli mihin ne budjetoidut rahat menevät ja mihin ne lisärahat menevät, jotka aiheuttavat suuret miinusluvut.

Ja samaan hengenvetoon kyseenalaistan myös sen että urheiluseuran päätuotteeseen eli siihen joukkueeseen käytetään vähemmän poletteja siksi että sisään lappaa kaikenmaailman urheilukuningasta ja varamiehen varamiestä toimistolle. Ei tämä ole kuitenkaan mitään ydinfysiikkaa vaan jääkiekkoa, joten mielestäni myös kevyemmällä johto-organisaatiolla pystyttäisiin menemään kunhan rooleissa on oikeat henkilöt.
 
Viimeksi muokattu:

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Vaikka olenkin ns. posipetteri niin kyllä vituttaa helvetisti nykymeininki kaukalossa. Tappiot vituttaa kun pientä oravaa, tänään mietin jo cmoren poislaittoa. Mutta silti en jaksa haukkua yksittäisiä pelaajia yksittäisistä virheistä tai siitä ettei meillä ole varaa samaan pelaajaamateriaaliin kuin Kärpillä, Tapparalla, Hifkillä tai Ilveksellä. Vähän kuin rikkaan perheen lapselle selittäisi, ettei se saa kaikkea mitä haluaisi.

Se mikä mua eniten vituttaa on se, että jotkut saatanan Pelicanssit ja Kalpat pyörii meidän edellä sarjataulukossa, jotain on jäänyt piippuun. Tosin sekin on todettava, että muutama piste lisää niin ollaan viidensiä ja se alkaa olemaan meidän maximi tuolla nipulla.

Todettakoon vielä, että parannettavaa on paljon… ehkä jopa liian paljon. Viime kauden kevään ihmeeseen alkaa usko loppua. Muutama viikko sitten uskoin vielä ihmeisiin, koska pystyttiin haastamaan molemmat Tampereen joukkueet, ainoastaan Lukkoa vastaan tällä kaudella ollaan oltu selkeästi perässä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tähän senverran tartuntana että yksittäisen kannattajan keinot ovat hyvin vähissä. Jaloilla äänestämistä tekee hyvin moni kun katsoo hallin täyttöastetta. Palautteita jotka laittaa seuralle sosiaalisen median kautta tai sähköpostilla ei välitetä eteenpäin (kysytty ja saatu varmistus). Sosiaalisen median osalta niitä tuskin edes luetaan tai käsitellään, sähköposti ainakin aiemmin on luettu ja jopa vastattu. Sitten onkin enää vaihtoehtona alkaa tykittämään Kalliolle, Uramalle yms. suoraa palautetta mikä taas ei ole mitenkään järkevää eikä fiksua.

Olet varmasti ihan oikeassa - mutta näinhän sen nyt kuuluukin olla. olisi aika helvetin outo organisaatio, jos se odottaisi ratkaisuja kannattajilta, tuskin mikään ammattijoukkue yhtään millään tasolla tekee näin. toivottavasti. Mielipiteitä on varmaan kaikilla, mutta kyllä sen pitää lähteä siitä, että organisaatio tunnistaa ongelmat ja laittaa oikeat ihmiset pistämään asiat kuntoon. Väitän, että tätä on TPS:ssä yritetty nyt ainakin muutama kausi, kun katsoo miten siellä on organisaatio muuttunut. Vaikka täällä joku aurajoki itkee, että uhhuh samaa paskaa vuodesta toiseen, niin todellisuudessa tuolla on nyt parina vuotena aika paljon muutettu asioita. Ja nähdäkseni nimenomaan niin, että jotku omistajat ei itse puuhastelisi siellä vaan haettu ammattilaisia ratkomaan asioita. Ainakin itse pidin esim Uraman ja Ahokkaan rekrytointia hyvänä, samoin Koskinen on vaikuttanut hyvältä. Mutta valitettavasti tämä ei selvästi ole riittänyt eikä voi olla tämän hetken tilanteeseen tyytyväinen, kun pelillisesti hommat kusee.

Eli uskallan väittää että TPS:n operatiivisella johdolla ei ole juurikaan käsitystä siitä miten heidän tuote nähdään yksittäisten henkilöiden osalta. Ja en nyt tarkoita sitä että pitäisi jokaisen yksittäisen neggapetterin vinkunat käsitellä ja miettiä ratkaisua. Mutta pitäisi nähdä se kokonaisuus ja sen osalta myös miettiä että onko meidän tuote kunnossa vai ei.

Mitä he eivät mielestäsi näe? Sitä, että jengiä ei kiinnosta tulla katsomaan paskaa jääkiekkoa? Koska loppupeleissä se pelin laatu ja voittaminen lienee aika ratkaisevassa roolissa.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olet varmasti ihan oikeassa - mutta näinhän sen nyt kuuluukin olla. olisi aika helvetin outo organisaatio, jos se odottaisi ratkaisuja kannattajilta, tuskin mikään ammattijoukkue yhtään millään tasolla tekee näin. toivottavasti.

En tarkoittanutkaan sitä että odotetaan konkreettisia ratkaisuehdotuksia maksavalta yleisöltä. Pointti on siinä että tuotteen toimittajan tulee kyetä ymmärtämään miten tuote parhaimmillaan myy ja otetaan vastaan ostajaryhmässä.

Tähän palautteen antamiseen pitäisi olla myös joku muu keino kuin jaloilla äänestäminen, koska syyt hallille menemättä jättämiseen voivat olla moninaisia (lippujen hinnat, pelipäivä, pelipäivän vastustaja, ottelun alkamisaika, hyvä sää ulkona, hiihtoloma jne jne). Voi olla suht vaikeaa arvioida mistä johtuu vaikka tilanne jossa otetaan tasaisesti pisteitä mutta hallin kävijämäärä laskee.

No tässä voidaan myös sitten miettiä sitä että mitäs sitten vaikka tuo hahmotettaisiin? Mikä muuttuu? Ei juuri mikään välittömästi. Mutta keskipitkällä aikavälillä tämä on hyödyllistä siten että kyetään ymmärtämään mikä on karkoittava tekijä asiakaskunnassa ja näin välttämään saman tilanteen toistamista.



Mitä he eivät mielestäsi näe? Sitä, että jengiä ei kiinnosta tulla katsomaan paskaa jääkiekkoa? Koska loppupeleissä se pelin laatu ja voittaminen lienee aika ratkaisevassa roolissa.

No miten TPS kerää näkemystä siitä että miten tuote myy? Useampi on kommentoinut että peli on helvetin tylsää katsottavaa (myös silloin kun pisteitä on tullut parempaan tahtiin kuin nyt lähiviikkoina). En tiedä mutta villi veikkaus on että ei tätä kartoiteta mitenkään. Jonkatakia ei myöskään voida reagoida mitenkään paitsi toteamalla että turkulaiset lämpenee vasta finaaleihin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kuitenkin näyttää siltä, että riippumatta tuloksesta samat tekijät jatkavat vuodesta toiseen ja nauttivat rahoittajien luottamusta, vaikka rahaa samaan aikaan heiltä palaa käsittämättömiä määriä.
Keitä nämä samat tekijät on, jotka ovat jatkaneet nyt vuodesta toiseen? Nyt kaivattaisiin hieman konkretiaa.ja vähemmän rikkinäistä levyä.

Onko ne samat tekijät iiketaloudellisella puolella? Toimitusjohtaja ainakin vaihtui täksi kaudeksi. Liiketoimintajohtaja lienee ollut muutaman kauden, en tiedä keskittyykö enemmän siihen hallin ohjelmantuotantoon.

Entä päätöksentekijät? Hallituksesta vaihtunut iso osa ja uusi puheenjohtaja aloitti viime kaudella.

Urheilupuoli? Uramalla on nyt kaksi kautta takana, joista molemmissa oltu hopealla. Ei riitä mutta parempi kun Kaskis-vuosina. Kallio ollut muutaman kauden, joten osoittaako syyttävä sormi häneen?

Valmennus? Ahokas on nyt toista kautta, plakkarissa yksi hopea.

Tai onko ne ehkä enemmän jotain taustatekijöitä, jotka kusevat homman? Ketkä?

Täsmennän vielä, että en todellakaan ole tyytyväinen TPS:än tämän hetkiseen tilanteeseen, erityisesti siihen miltä peli näyttää. En puolustele kenenkään yllä mainitun suorittamista vaan kysyn, kenet sinä näet ratkaisevassa roolissa tämän hetken heikossa suorittamisessa?
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Keitä nämä samat tekijät on, jotka ovat jatkaneet nyt vuodesta toiseen? Nyt kaivattaisiin hieman konkretiaa.ja vähemmän rikkinäistä levyä.

Onko ne samat tekijät iiketaloudellisella puolella? Toimitusjohtaja ainakin vaihtui täksi kaudeksi. Liiketoimintajohtaja lienee ollut muutaman kauden, en tiedä keskittyykö enemmän siihen hallin ohjelmantuotantoon.

Entä päätöksentekijät? Hallituksesta vaihtunut iso osa ja uusi puheenjohtaja aloitti viime kaudella.

Urheilupuoli? Uramalla on nyt kaksi kautta takana, joista molemmissa oltu hopealla. Ei riitä mutta parempi kun Kaskis-vuosina. Kallio ollut muutaman kauden, joten osoittaako syyttävä sormi häneen?

Valmennus? Ahokas on nyt toista kautta, plakkarissa yksi hopea.

Tai onko ne ehkä enemmän jotain taustatekijöitä, jotka kusevat homman? Ketkä?

Täsmennän vielä, että en todellakaan ole tyytyväinen TPS:än tämän hetkiseen tilanteeseen, erityisesti siihen miltä peli näyttää. En puolustele kenenkään yllä mainitun suorittamista vaan kysyn, kenet sinä näet ratkaisevassa roolissa tämän hetken heikossa suorittamisessa?
Tähän minuakin kiinnostaisi saada vastaus. Voi tietty olla että ollaan vaan ymmärretty tahallaan viesti väärin..
 
Suosikkijoukkue
TPS
No miten TPS kerää näkemystä siitä että miten tuote myy? Useampi on kommentoinut että peli on helvetin tylsää katsottavaa (myös silloin kun pisteitä on tullut parempaan tahtiin kuin nyt lähiviikkoina). En tiedä mutta villi veikkaus on että ei tätä kartoiteta mitenkään. Jonkatakia ei myöskään voida reagoida mitenkään paitsi toteamalla että turkulaiset lämpenee vasta finaaleihin.

Kai siellä nyt hyvänen aika nähdään, että hallilla on huonosti väkeä ja väki istuu kun kirkossa. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

En oikein tiedä mitä siellä pitäisi kartottaa ja miten sen pitäisi vaikuttaa itse peliin. Tuskin meinaat, että operatiivinen puoli, vaikka toimitusjohtaja ilmoittaisi nyt Uramalle ja Ahokkaalle, että "hei pojat me kysyttiin hallin ovella miksi jengiä vitutti tulla tänne, ja siellä sanottiin, että peli näytti surkealta. Että voisitteko te pelata paremmin ja vaikka voittaa?" Tai kävelee koppiin kertomaan, että "instagramissa tulee nyt paljon kommenttia, et voisitte tehdä enemmän maaleja ja taklata myös, et tsop tsop pojat"

Uskoakseni TPS:llä on joskus ollut hieman ongelmaa siinä, että menee puurot ja vellit sekaisin ja väärät ihmisten puuhastelee urheilupuolen asioiden kanssa. En jaksa uskoa, että monikaan haluaisi siihen suuntaan, että myynti ja markkinointiosasto puuttuu millään tavalla itse peliin. Suunta on nähdäkseni nimenomaan ollut se, että ammattilaiset hoitaa urheilupuolen, piste. (Se on sitten ihan oma asiansa mikä siellä kusee)
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
SaiPaa ja Jukureita vastaan tällaista sohlaamista. Pitäisi voittaa nämä pelit tyyliin 4-1. Miksi Kivihalme haparoi noin paljon? Ei ollut taas tänään eka kerta kun omissa soi. Kaveri tullut aika kovalla statuksella sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kai siellä nyt hyvänen aika nähdään, että hallilla on huonosti väkeä ja väki istuu kun kirkossa. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole.

En oikein tiedä mitä siellä pitäisi kartottaa ja miten sen pitäisi vaikuttaa itse peliin. Tuskin meinaat, että operatiivinen puoli, vaikka toimitusjohtaja ilmoittaisi nyt Uramalle ja Ahokkaalle, että "hei pojat me kysyttiin hallin ovella miksi jengiä vitutti tulla tänne, ja siellä sanottiin, että peli näytti surkealta. Että voisitteko te pelata paremmin ja vaikka voittaa?" Tai kävelee koppiin kertomaan, että "instagramissa tulee nyt paljon kommenttia, et voisitte tehdä enemmän maaleja ja taklata myös, et tsop tsop pojat"

Uskoakseni TPS:llä on joskus ollut hieman ongelmaa siinä, että menee puurot ja vellit sekaisin ja väärät ihmisten puuhastelee urheilupuolen asioiden kanssa. En jaksa uskoa, että monikaan haluaisi siihen suuntaan, että myynti ja markkinointiosasto puuttuu millään tavalla itse peliin. Suunta on nähdäkseni nimenomaan ollut se, että ammattilaiset hoitaa urheilupuolen, piste. (Se on sitten ihan oma asiansa mikä siellä kusee)

Tässä nyt ei kannata sekoittaa muutoksia joita voidaan tehdä välittömästi vs. muutoksia joita voidaan tehdä pidemmällä tähtäimellä. Jos TPS on oikeasti ajantasalla tilanteen hahmoittamisessa, ymmärretään että nykyisenkaltainen pelitapa tai joukkue joka pelitapaa toteuttaa (en ota kantaa kumpi) ei ole yleisöystävällistä.

No mitäs himppua tällä tiedolla tehdään? Legendaarinen lause: johdetaan datalla. Eli ymmärretään että maksava yleisö ei tästä mallista innostu kuin vasta myöhään keväällä. Sen jälkeen tehdään analyysi siitä että kumpi on kannattavampaa, jatkaa samalla mallilla ja hyväksyä haukotteleva kirkkokansa, vai muuttaa mallia siten että runkosarjankin aikana on elämää (joojoo, ei se ihan näin yksinkertaista ole).

Ja ei, en puhu mistään "Hei Rale, Rale hei, ovella yks Pentti sano et ei oo kivaa!". Ei tuo toimi toivottavasti missään näin, vaan siinä on välissä useampikin porras jotka tekevät yksittäisistä asioista kokonaisuuksia, ehdotuksia auttaen myös operatiivisia, taktisia ja strategisia päätöksiä tasosta riippuen.

Siksi myöskään ei ole mitään järkeä siinä että urheilupuolelle menee joku markkinoinnista tai myynnistä sanomaan että kuulkaas Silja Li...Tallinkilta sanottiin että Harri Hylje ei nyt tykkää. Vaan siellä tulisi olla (ja toivon että on) yhteiskatselmoinnit tiettyjen tahojen puitteissa jossa hahmotellaan sitä pidemmän aikataulun strategiaa jossa ainakin tuodaan tietoon ja tiedostetaan myös se että mikä toimii / ei toimi niille joita tuotetta myydään.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
SaiPaa ja Jukureita vastaan tällaista sohlaamista. Pitäisi voittaa nämä pelit tyyliin 4-1. Miksi Kivihalme haparoi noin paljon? Ei ollut taas tänään eka kerta kun omissa soi. Kaveri tullut aika kovalla statuksella sisään.
Kivihalme ja koko tepsi oli sekaisin kuin Turun talvi.
Se on tosiaan Haapanen joka vetää melkein päivästä toiseen hyvällä suoritus tasolla yltäen melkein aina minimiin. Hänestä on ketjutuksesta huolimatta kehittynyt pelaaja joka selkeästi haluaa tontin ylempää ketjuhierargiassa. Toivon Tepsin tämän ymmärtävän vaikka soppari taitaakin olla v. 2024 asti. Niille ketä pyytää vastuuta hyvillä näytöillä niin sitä pitää antaa. Sen sijaan Skalicky. Todettakoon nyt jo miljoonannen kerran. Hän on todella hyödytön roolissa kuin roolissa. Melkein aina hän on viimeinen kosketus Tepsin syöttöketjussa ja ikävä kyllä sen jälkeen ei voi nostaa käsiä kattoon maalin merkiksi.
Yleensä selostajatkin peleissä sanoo kiertoilmaisuin ettei oikein pelaajalla kulje mutta skalicky on ollut jo viime kierrokset vapaata riistaa selostajille. Tällainen asiallinen arvostelu hyvin perustein pitäisi minusta olla vakikauraa selostuksissa. Todella monet välttelevät arvostelemasta niin joukkuetta kuin pelaajia.
Selostajan tulisi olla pelissä se asiantuntija, joka kertoo myös niille jotka eivät ymmärrä kiekosta miksi jollain ei nyt kulje ja miten se ilmenee.

Pettynyt olo. 6p lähtivät hakemaan ja 3p eli 50% siitä tuli. Se on faktaa että tehdessä tepsille edes yhden maalin niin olet kiinni isolla todennäköisyydellä ainakin pisteessä. On aivan sama onko vastassa lukko vai saipa. Näköjään. Miten noin huonosti voi maalinteossa edes onnistua. En ymmärrä.

Ps. Korppariin olen ollut suht tyytyväinen jo pitkään. Tänäänkin pisteet oli hänen riistopelaamisen sekä Toppen ansiota.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Keitä nämä samat tekijät on, jotka ovat jatkaneet nyt vuodesta toiseen? Nyt kaivattaisiin hieman konkretiaa.ja vähemmän rikkinäistä levyä.

Onko ne samat tekijät iiketaloudellisella puolella? Toimitusjohtaja ainakin vaihtui täksi kaudeksi. Liiketoimintajohtaja lienee ollut muutaman kauden, en tiedä keskittyykö enemmän siihen hallin ohjelmantuotantoon.

Entä päätöksentekijät? Hallituksesta vaihtunut iso osa ja uusi puheenjohtaja aloitti viime kaudella.

Urheilupuoli? Uramalla on nyt kaksi kautta takana, joista molemmissa oltu hopealla. Ei riitä mutta parempi kun Kaskis-vuosina. Kallio ollut muutaman kauden, joten osoittaako syyttävä sormi häneen?

Valmennus? Ahokas on nyt toista kautta, plakkarissa yksi hopea.

Tai onko ne ehkä enemmän jotain taustatekijöitä, jotka kusevat homman? Ketkä?

Täsmennän vielä, että en todellakaan ole tyytyväinen TPS:än tämän hetkiseen tilanteeseen, erityisesti siihen miltä peli näyttää. En puolustele kenenkään yllä mainitun suorittamista vaan kysyn, kenet sinä näet ratkaisevassa roolissa tämän hetken heikossa suorittamisessa?
On aivan totta, että henkilövaihdoksia on jonkin verran tapahtunut, mutta, jos vaihtaa Ladan Ladaan, niin muuttuuko mikään? Ei Ladasta Mersua saa väriä vaihtamalla.

Otetaanpa vaikkapa esimerkiksi TPS:n toimitusjohtajat, joiden pitäisi olla organisaation keulakuvia. Jokainen toimeen astuessaan hehkuttaa, että ensimmäinen tehtävä on laittaa talous kuntoon. Mutta, mikä onkaan ollut tilanne, kun ovat hommasta pois lähteneet. Mikään ei ole muuttunut. Vene vuotaa samalla tavoin kuin aloittaessa. Nyt viimeiksi on palkattu hommaan "Tapparan Mies", jonka nimeä en edes muista, koska henkilö on ollut todella hiljaa kuin hiiri eikä ole esiintynyt missään julkisuudessa. Hänen sanottiin olevan markkinoinnin erityisosaaja ja sitä kautta osaa laittaa talouden kuntoon. Onko mitään sellaista muutosta tapahtunut TPS:n markkinoinnissa, jolla olisi saatu brändin kuvaa parannettua ja lisää rahaa taloon?

Otetaan toiseksi esimerkiksi TPS:n urheilujohto. Ennen Uramaa ja Kalliota sitä hoiti Niittymäki, joka mm. teki kaksi täysin älyvapaata pelaajasopimusta Jonne Virtasen ja Lauri Korpikosken kanssa. Nämä nyt vain pahimpina esimerkkeinä. Nyt hommaa hoitavat Urama ja Kallio. He hakevat halpoja virkamieskiekkoilija-asenteella varustettuja nobodyja mistä milloinkin ja onnistunut osumaprosentti on korkeintaan 1 kymmenestä. Urama hommaan astuessaan sanoi, että haluaa nähdä kaukalossa logon eteen taistelevan joukkueen, joka joka ilta pistää kaikkensa likoon. Onko näkynyt? Jopa Uschen-veljekset Uraman mukaan olivat onnistuneita hakuja.

Muitakin esimerkkejä organisaatiosta voisi ottaa esiin epäonnistuneista rekrytoinneista, mutta jääköön tällä kertaa tähän.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Haapanen ja Lehtinen enää ainoat pelaajat, jotka eivät aiheuta vitutusta. Muut voisi pistää hiuksista vittuun…
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
En tiedä miksi TPS:n toimitusjohtajan olisi pitänyt pitää naamaansa esillä aktiivisesti? Jos nyt mietitään tämän kauden TPS-brändiä ja sen markkinointia niin ensimmäisenä tulee mieleen juhlakausi. Voisin väittää, että sen markkinointi, johon tässä tapauksessa on kuulunut: erilaiset tapahtumat kuten paitojen/viirien nostot, paitakuosit eri vuosikymmeniltä, juhlaottelut ja Hunajacastiin panostaminen, ovat olleet erinomaisia liikkeitä seuralta tänä vuonna. Seuran yleinen preesens ja esimerkiksi videotekemisen laatu on mennyt valovuosia eteenpäin.

Taloudesta ei vielä osata sanoa mitään, mutta kehitys on ollut viimeiset kaksi kauta positiivista (tappiot pienentyneet). Kun luvut seuraavan kerran julkaistaan, nähdään onko kulurakenteeseen tullut muutoksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös