Ville Peltoselle kenkää!

  • 444 322
  • 3 586

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pelitapa poikkeaa muista siten, että sitä ei saada edes OK-tasolle alkukaudesta, kuin ehkä hetkittäin. Se vaatii pelaajilta oikeasti niin paljon, että olisi pieni ihme, jos sitä pystyttäisiin toteuttamaan juuri tällä hetkellä edes lähelle hyvällä tasolla.

Potkuja Ville ei tule saamaan, eikä pidäkkään. HIFK:n peli tulee kehittymään ja vuodenvaihteen tienoilla sillä tehdään myös tulosta. En osaa sanoa riittääkö se mestaruuteen tällä kaudella, mutta se riittää mestaruuteen tämän Villen sopimuksen aikana.

HIFK:n peli saattaa juuri tällä hetkellä näyttää häsläykseltä, sekä kärkipelaajien toiminta huonolta, tuo kaikki vaan nähdäkseni johtuu siitä, että pelitapa ei vielä ole selkäytimessä, jolloin joudut miettimään kentällä niin paljon asioita, että ne helpotkin suoritukset epäonnistuu.

Minä luotan täysin Villeen ja näen ainekset todella hyvään tuossa mitä hän yrittää. Materiaali riittää kyllä, tosin yksi kiekollinen pakki tarvittaisiin.

Mä haluan myös uskoa tähän. Pelkään vaan kuollakseni, että tuo jengi on kohta sellaisessa henkisessä takalukossa epäonnistumisien kanssa, että sitä ei avaa edes kymmenen shamaania. Pelaajille todella raskasta, kun tulee tärkeissä paikoissa epäonnistumisia ainoastaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joka ikinen pelaaja, jonka tiedän on sanonut, että Nordiksella on erilaista pelaa, että "vastustaja tulee aina sata lasissa". Siihen mä tämän teorian perustan.

Ja siihen, että IFK taitaa melkein joka vuosi olla se "seuratuin vierasjoukkue". Eli pikkupaikkakunnilla hallissa on enemmän väkeä, kun suuri ja paha IFK saapuu. Siinä on koko viikon treeneissä aina sitten jätkillä sellainen hyvä kutina, kun tiedetään, että IFK saapuu ja hallissa on taas jengiä.

Vai oliko sulla joku muu selitys siihen, että vuodesta toiseen, valmentajasta toiseen tää on vaikeaa ja vastustajat syö kiekkoja enemmän kuin me ja Nordiksella Möttösistä kuoriutuu Malkineja?

Siksi HIFK:lla on enemmän rahaa käytössään, että voidaan hankkia sellaisia pelaajia, jotka nuo kilpailuasetelmat kestävät. Sitten jos he eivät sitä kestä, niin sitten ollaan hankittu vääriä jätkiä:

1998 mestaruusvuonna HIFK hävisi vuodenvaihteen jälkeen yhden pelin varsinaisella peliajalla. Törmäsen hopeavuonna HIFK pelasi viimeiset 20 runkosarjapeliä n. 2.60 PKK:lla. 2011 mestaruusvuonna HIFK:lla oli tammikuussa kuuden ottelun tappioputki, joista toki JA tai VL tappioita 5kpl, mutta sen verran tasaista suorittamista, että 117p ja runkosarjan 3. sija. Tuolloin ensimmäisestä 11:sta pelistä HIFK jäi 2 kertaa pisteittä ja 7 suoraa voittoa. Miksi noina kausina HIFK pystyi pitkäkestoisiin vakaisiin suorituksiin? Koska peli oli kunnossa ja meillä oli tapeeksi laadukkaita ja kilpailullisia pelaajia.

Ymmärrän teorian pitkässä runkosarjassa, että niitä tiistai-illan ohipelejä voi tulla marraskuussa Porissa, Vaasassa tai nordiksella Saipaa vastaan, kun on pimeää, räntäsadetta ja kaikkia vituttaa, mutta näitä jatkuvia alkukauden konttaamisia ei tuolla selitä. Joka kaudelle varmasti tulee nihkeämmät jaksot ja paskat yksittäiset pelit, mutta kokonaisrutiini ratkaisee. Kauden alut ovat aina speciaaleja juttuja ja varsinkin tällä kaudella piti olla, kun yleisö palasi halliin. Tässäkin suhteessa HIFK on erityisasemassa, että meillä puolet enemmän yleisöä, kuin muualla. Jos nyt HIFK ei henkisesti ole päässyt samalla viivalle vastustajan kanssa, niin koska se pääsee? Kyllä tämä yhdistettynä siihen euromäärään ja joukkueen laatuun, joka nyt on jäällä, niin en osta tähän hetkeen "sata-lasissa" teoriaa. Tuo teoria kyllä pitää paikkaansa yksittäisissä peleissä, joita HIFK:lle voi tulla ja tuleekin muita jengejä enemmän, mutta ei selitä nyt nähtyä.

Loppujen lopuksi kuitenkin, kun joukkue on tarpeeksi hyvä ja peli on kunnossa, niin se rutiini kantaa vähän vaisumpinakin iltoina riittävän usein. Tällä hetkellähän ei ole kyse mistään yksittäisestä vaisusta tiistai-illan pelistä Jukureita vastaan, vaan tässä on 10 pelin jakso pelattu 1,4 PKKlla ja se on tälle jengille helvetin huonosti. Tälle jengille ei riitä mikään muu, kuin runkosarjan TOP3 sijoitus, joka vaatii vähintään n. 2,0 PKK:n, eli hiljalleen niitä vihreitä pallukoita toisensa perään sinne liigan sivuille pitäisi HIFK:n kohdalle tulemaan. Mikäli ei ala tulemaan, niin HIFK ei pelaa mestaruudesta tällä kaudella, vaan taas maksimissaan siitä pronssipelistä.

En tiedä sitten, että keskittyikö Peltonen liikaa "arvojen" tuomiseen takaisin nordikselle ja unohtui itse peli. Nämä ongelmat ovat hyvin tuttuja lähikausien aluista ja pelin paranemista useimmiten odotellaan sinne vuodenvaihteen tienoille. Aika pitkälle tuntuu tällä hetkellä, että HIFK menee peleissä tämän teorian vastaisesti liiankin paljon tunne edellä ja itse pelitavan toteutuksessa on ne puutteet. Joukkue on varmasti hyvässä fyysisessä kunnossa ja joukkue on työteliäs, mutta menikö Peltonen vähän siihen miinaan, että luotti liikaa joukkueen materiaalin kantavan ja pelitapaa ja ylivoimaa yms. ei vielä tarvitse hioia niin tappiin, vaan sitä voi opetella kauden aikana. Tässä tapauksessa Peltonen ei sittenkään tuntenut HIFK:n historiaa riittävän hyvin. Ihan pelkällä yksilötaidolla, kovalla työmäärällä ja HIFK:lle tyypillisellä agressiivisella karvauspelaamisella ei pinnoja tasaisesti Liigassa revitä. Varsinkaan jos esim. ylivoima on tällä hetkellä +/- 0. Tätä kautta on sitten saatu pelaajien päät jumiin.
 
Viimeksi muokattu:

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
odotan enemmän kuin kuuden sakkia

Nimenomaan, kuuden sakki ei voi olla se mitä haetaan. Jos nykyistä tilannetta miettii, on muistettava että kaudesta 2021-22 on jo pelattu viidennes. Kohta pitäis alkaa tapahtumaan, tämä 1,4 ppg ei tahdo oikein riittää.

Tämä parhaimillaan kaunis ”never stop the motion” sveitsikiekko jota haetaan (eli hirveä liike kiekolla ja ilman) ei vaan toimi jos pakisto on rakennettu noin. Tätä olen jankannut kauan.

Mikäli vahvistusta ei haeta ja Peltosta kuitenkaan ei tulla vaihtamaan, on pelisysteemi OIKEASTI muutettava täysin. Oli kaunis ajatus lähteä tällaisella kiekolla kauteen, mutta valitettavasti se ei tuota pisteitä, on ilmeisen helppo pelata pois, se luo vain ”näennäishallintaa” ja antaa pelkkiä tilastollisia voittoja esim. laukaisumäärien suhteen. Bluffaa katsojat, paitsi sarjataulukkoa katsomalla.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joka ikinen pelaaja, jonka tiedän on sanonut, että Nordiksella on erilaista pelaa, että "vastustaja tulee aina sata lasissa". Siihen mä tämän teorian perustan.

Ja siihen, että IFK taitaa melkein joka vuosi olla se "seuratuin vierasjoukkue". Eli pikkupaikkakunnilla hallissa on enemmän väkeä, kun suuri ja paha IFK saapuu. Siinä on koko viikon treeneissä aina sitten jätkillä sellainen hyvä kutina, kun tiedetään, että IFK saapuu ja hallissa on taas jengiä.

Vai oliko sulla joku muu selitys siihen, että vuodesta toiseen, valmentajasta toiseen tää on vaikeaa ja vastustajat syö kiekkoja enemmän kuin me ja Nordiksella Möttösistä kuoriutuu Malkineja?
Tässä on kiinnostavaa vaan se, että tänne siirtyy maakunnista sun muualta universumista pelaajia, jotka ovat tulleet tänne pelaamaan sata lasissa aikanaan niitä "muita" edustaessaan. Se on heillä siis tiedossa sopimuksia laatiessaan, mutta päästessään sitten IFK:hon lienee mielessä ajatus, että täälläpä ei onneksi tartte pelata sata lasissa kun ollaan IFK. Tämä lienee siis pelaajille sellainen hyvin maksettu lepoloma, jossa saa vähän rentoutua niiden kausien välissä, jossa tarttee oikeasti pelata. Upea juttu.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tässä on kiinnostavaa vaan se, että tänne lati siirtyy maakunnista sun muualta universumista pelaajia, jotka ovat tulleet tänne pelaamaan sata lasissa aikanaan niitä "muita" edustaessaan. Se on heillä siis tiedossa sopimuksia laatiessaan, mutta päästessään sitten IFK:hon lienee mielessä ajatus, että täälläpä ei onneksi tartte pelata sata lasissa kun ollaan IFK. Tämä lienee siis pelaajille sellainen hyvin maksettu lepoloma, joss saa vähän rentoutua niiden kausien välissä, jossa tarttee oikeasti pelata. Upea juttu.

En ihan ajattele noin. Jokainen joukkue kokee huonoja päiviä. Ei vain pysty latautua joka peliin. 60 peliä on paljon. Innala ja Palolakin on pelannut siellä maakunnissa myös niitä heikkoja pelejä ja pelaavat niitä samalla tavalla täällä

IFK saa vain osakseen harvemmin tätä vastustajilta, joka tekee pisteiden kartuttamisen vaikeaksi. Ja kun niitä helppoja pisteitä tulee harvemmin, niin ei ole rentoutta.

Vai onko joku muu syy miksi IFK alisuorittaa vuodesta ja valmentajasta toiseen ja se runkosarjan voittaminen on niin saamarin vaikeaa vaikka täällä on ollut ties minkälaisia rostereita. Esim. 97-98 joukkueen kokoonpano, jolla taidettiin olla runkosarjan kolmas.

Me vain yksinkertaisesti saadaan vähemmän helppoja pisteitä kuin muut jengit. IFK sytyttää. Aina.

Toinen teoria on tosissaan, että on joku kirous. Nordiksella on peliä vaikeuttava kummitus, joka ohjailee kiekkoa ja sellaisia outoja pomppuja vastustajille.

Mun kahdesta teoriasta pidän ensin esittämääni vahvempana ehdokkaana.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Sekin kannattaa muistaa, että kaikki ketä Nordiksella tulee vastaan ovat 110% ytimessä omassa tekemisessä kuten eilen Kärpät kun joutuivat vetäytymään kuoreensa mikä ei todellakaan ole sitä Kärppä identiteetin lätkää, mutta he tulivatkin pelaamaan voitosta. Silloin ei 95% suoritus riitä ja se tulee korvien välistä. Pelilliset asiat antoivat IFK:lle mahdollisuuden voittoon, mutta se ratkaiseva 5% korvien välissä jäi ottamatta.

Mitä itse ketjuun tuleen niin nämä ketjun avaukset on väsynyt vitsi. En odotan Peltosen potkuja koko sopimuskauden aikana ja varsinkaan sopimuksen ensimmäisen kolmanneksen aikana.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai onko joku muu syy miksi IFK alisuorittaa vuodesta ja valmentajasta toiseen ja se runkosarjan voittaminen on niin saamarin vaikeaa vaikka täällä on ollut ties minkälaisia rostereita. Esim. 97-98 joukkueen kokoonpano, jolla taidettiin olla runkosarjan kolmas.

Tämä parin joukkueen erityiskohtelu todennäköisesti on myös tilastoilla todistettavissa. Toki tilastot ovat tilastoja, mutta kyllä ihmisen tietoisuus vastuksesta säätelee aika voimakkaasti valmiustasoa. Olen joskus itse käyttänyt tätä lievästi ylimieliseltä kuulostavaa vertausta, mutta ihan aina kaikissa peleissä IFK:lla ei ole voitettavaa. Vastustajalla on parhaimmillaan pelkästään voitettavaa - häviö olisi odotettu, voitto takaa puhetta & henkeä moneksi peliksi tulevaisuuteen.

Jääkiekossa on vaikea tavoittaa rutiinivoiton taso. Käytän Tapparaa tässä esimerkkinä, mutta kaudella 2016-17 Tapparalla vaikutti olevan hyvänlainen voittamisen rutiini. Rutiini oli pitkälti pelitavallista eli se jonkin verran sivuutti pelaajien henkilökohtaista paloa lajiin. Tappara yksinkertaisesti suoritti tietyt pelin asiat kaavamisesti riittävän usein - pelitapaa kehuttiin ja haukuttiin näkökulmasta riippuen passiiviseksi ja aktiiviseksi. Tapparan mestaruuskausien pelitapa oli pitkälti oman alueen sektoripuolustus, keskialueen riiston odottaminen ja vastahyökkäykset. Suorituksen perustaso oli aika tylsä monelle katsojalle, koska Tappara saattoi koko pelin asettua karvaamisen sijaan ainoastaan odottamaan, että vihollinen käynnistää rintamahyökkäyksen, josta riiston voi tehdä.

Ihminen ei ole kone. Ihminen on tunteva otus ja ihminen pystyy omalla tunnelatauksellaan vaikuttamaan merkittävästi omaan suoritukseensa. Tapparan perusongelmaksi muodostui tuon parin mestaruuden jälkeen, että vastustajien saadessa johdon Tapparalla ei ollutkaan enää mitään pelikirjaan aktiiviseen pelaamiseen. Ei ollut mitään karvauskäsikirjaa tai muutakaan, josta voisi ammentaa. Tämän vuoksi aika usein jääkiekossa tunnutaan sivuuttavan se tosiasia, että pelivalinnoilla on merkitystä monessa suhteessa. Rutiinivoittoja on helpompi kerätä kaavamaisella pelaamisella, koska silloin tunteen merkitys on vähäinen tai olematon lopputulokseen.

Palataanpa IFK:n. Kun vastustajat saavat joka ikinen ilta automaattisesti tuon inspiraation ja tunteen ja vastaavasti IFK ei koskaan saavuta rutiinivoiton tasoa, on seurauksena pelejä, jotka näyttävät välinpitämättömiltä ja heikoilta. Tämä epätasapaino syntyy organisaatioista, se ei synny pelaajista. Tämän näkee hienosti, kun pelaajat maakunnista siirtyvät IFK:n väreihin niin yhtäkkiä he muka unohtavat ihan täysin, miten pelataan. Pelaajien täytyy tehdä työtä syttyäkseen joka ilta ja se on melkein mahdotonta. Maakuntakierros on kaikkea muuta kuin juhlaa ja kaikilla on vain yksi tavoite, pitää pisteet tai ottaa ne IFK:lta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on kiinnostavaa vaan se, että tänne siirtyy maakunnista sun muualta universumista pelaajia, jotka ovat tulleet tänne pelaamaan sata lasissa aikanaan niitä "muita" edustaessaan. Se on heillä siis tiedossa sopimuksia laatiessaan, mutta päästessään sitten IFK:hon lienee mielessä ajatus, että täälläpä ei onneksi tartte pelata sata lasissa kun ollaan IFK. Tämä lienee siis pelaajille sellainen hyvin maksettu lepoloma, jossa saa vähän rentoutua niiden kausien välissä, jossa tarttee oikeasti pelata. Upea juttu.

Siinä on vain sellainen pikkutekijä kuin käytäntö ja kokemus. Mulla ei ole syytä epäillä Salmelaisen sanomisia, että pelaajista otetaan selvää ja tänne pyritään hankkimaan myös oikeanlaisia persoonia. Siis muitakin kuin vain erinomaisia pelaajia. Käytetään näistä nyt vaikka nimitystä voittajatyyppi.

Pointti on siis siinä, että ennen kuin pelaaja on pelannut HIFK:n paidassa Nordiksella, meillä ei ole mitään muuta kuin ennakkokäsitys ja oletus. Ihmisen mieli on myös siitä jännittävä, että koskaan ei voi etukäteen tietää varmasti, miten ihminen johonkin tilanteeseen reagoi. Joskus reagoi oikein, joskus väärin. Pelaajat ovat myös todella erilaisia, joku tarvitsee onnistumisia enemmän kuin joku toinen. Kokemus erilaisista tilanteista on yleensä tässäkin eduksi. Moni meille tuleva pelaaja on kuitenkin täällä ensimmäistä kertaa elämässään oikeasti tiukassa paikassa. Hyvä alku auttaa paljon, mutta ei sitä etukäteen tiedä. Loukkaantumisten merkitystä ei myöskään pidä väheksyä. Lisäksi pelaajilla on myös siviilielämä, joka ei tietenkään saisi vaikuttaa peliesityksiin, mutta usein vaikuttaa, koska ihminen nyt vain on psykofyysinen kokonaisuus. Meistä kukaan ei tiedä, mitä kenelläkin on siviilielämässään meneillään. Toiset pystyvät suorittamaan todella vaikeissa tilanteissa hyvin ja toisilla pienikin vastoinkäyminen saa pakan ihan sekaisin.

En usko sekuntiakaan, etteikö meille tulevat pelaajat tietäisi, mihin ovat tulossa. Ei tänne kukaan tule lepäämään, päinvastoin. Jos katsotaan HIFK:n viime vuosia, mitään extrapitkiä kesälomia ei edes ole ollut tiedossa, kun pelit ovat loppuneet vasta joko pronssiottelun tai välierien jälkeen. Moni varmasti sortuu yliyrittämiseen, mutta kukaan tuskin tahallaan siihenkään. Nämä ovat oikeasti haastavia juttuja, kun monet pienet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen ja itseluottamuksella on todella suuri merkitys.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä on vain sellainen pikkutekijä kuin käytäntö ja kokemus. Mulla ei ole syytä epäillä Salmelaisen sanomisia, että pelaajista otetaan selvää ja tänne pyritään hankkimaan myös oikeanlaisia persoonia. Siis muitakin kuin vain erinomaisia pelaajia. Käytetään näistä nyt vaikka nimitystä voittajatyyppi.

Pointti on siis siinä, että ennen kuin pelaaja on pelannut HIFK:n paidassa Nordiksella, meillä ei ole mitään muuta kuin ennakkokäsitys ja oletus. Ihmisen mieli on myös siitä jännittävä, että koskaan ei voi etukäteen tietää varmasti, miten ihminen johonkin tilanteeseen reagoi. Joskus reagoi oikein, joskus väärin. Pelaajat ovat myös todella erilaisia, joku tarvitsee onnistumisia enemmän kuin joku toinen. Kokemus erilaisista tilanteista on yleensä tässäkin eduksi. Moni meille tuleva pelaaja on kuitenkin täällä ensimmäistä kertaa elämässään oikeasti tiukassa paikassa. Hyvä alku auttaa paljon, mutta ei sitä etukäteen tiedä. Loukkaantumisten merkitystä ei myöskään pidä väheksyä. Lisäksi pelaajilla on myös siviilielämä, joka ei tietenkään saisi vaikuttaa peliesityksiin, mutta usein vaikuttaa, koska ihminen nyt vain on psykofyysinen kokonaisuus. Meistä kukaan ei tiedä, mitä kenelläkin on siviilielämässään meneillään. Toiset pystyvät suorittamaan todella vaikeissa tilanteissa hyvin ja toisilla pienikin vastoinkäyminen saa pakan ihan sekaisin.

En usko sekuntiakaan, etteikö meille tulevat pelaajat tietäisi, mihin ovat tulossa. Ei tänne kukaan tule lepäämään, päinvastoin. Jos katsotaan HIFK:n viime vuosia, mitään extrapitkiä kesälomia ei edes ole ollut tiedossa, kun pelit ovat loppuneet vasta joko pronssiottelun tai välierien jälkeen. Moni varmasti sortuu yliyrittämiseen, mutta kukaan tuskin tahallaan siihenkään. Nämä ovat oikeasti haastavia juttuja, kun monet pienet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen ja itseluottamuksella on todella suuri merkitys.
No tunnustettakoon nyt kuitenkin, että tuo lainaamasi kommenttini oli enemmänkin -joskin IFK:n ryhmiin ilmeisestikin sopimattomasti- enemmänkin sarkastiseksi tarkoitettu. Tosin kyllähän siinä pienesti tottakin on mukana, kuten useinkin sarkasmissa, ja sikäli vastauksesi oli ihan jees.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tällainen kauden alku oli ehkä se pahin skenaario kun palkataan seuralegenda ja edellisen mestaruusjoukkueen kapteeni. Potkuja en vielä antaisi, mutta jos sama meno jatkuu niin mielenkiintoista nähdä kuinka kauan tätä perseilyä katsotaan. Uskomattoman munaton sakki on HIFK tällä hetkellä. Hävetkää koko joukkue.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Tällainen kauden alku oli ehkä se pahin skenaario kun palkataan seuralegenda ja edellisen mestaruusjoukkueen kapteeni. Potkuja en vielä antaisi, mutta jos sama meno jatkuu niin mielenkiintoista nähdä kuinka kauan tätä perseilyä katsotaan. Uskomattoman munaton sakki on HIFK tällä hetkellä. Hävetkää koko joukkue.

Vahva sama koko viestiin. Älyttömän vahva kontrasti Villen kaunopuheisiin tsemppeihin joukkueelle Eltsulla ja pukukopissa Takaisin Nordikselle -sarjasta. Ei näy mitenkään kaukalossa.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltonen ulos! Kuka tilalle?

Helminen. Tämä olisi tietenkin liian aikaista, mutta ei välttämättä mene kauaa, niin olisi pelillisesti järkiratkaisu. Se on sitten eri asia kuinka media ottaisi touhusta ilon irti, seurajohto näyttäisi hölmöltä ja koko homma ylipäätänsä paluulta tomppelin aikoihin. Mutta valmentajana olisi kaikesta huolimatta ammattimies, joka on ainut keino saada jotain kestävää aikaiseksi.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En ole tyytyväinen valmennuksen tekemiseen, mutta toivon ettei Salmelainen vain heitä Peltosta ja valmennusta bussin alle vaan pyrkii ratkomaan umpisolmut valmennuksen kanssa. Mikä mättää, miksi mättää, mitä muutoksia täytyy tehdä. Salmelainen on itse Peltosen valinnut ja hänen tulee itse valmennuksen kanssa saada tuo homma toimimaan.

Nybondaksen tyyli oli vierittää kaikki paska alaspäin. Uskon ja toivon ettei Salmelainen toimi ikinä samalla tavalla. Ainakin Pikelle Salmelainen osasi antaa kaiken tuen ja avun.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Täähän näyttää samalta kuin silloin kun toinen MJ-tason oma poika (Soppa) valittiin valmentajaksi. Kyse on enää siitä, kuinka kauan Ville kehtaa rämpiä koko kansan edessä. Tuskin muut ovat potkuja antamassa ainakaan kuluvalla kaudella. Oppii VP ainakin nöyryyttä, kun ennakkohehkutuksella luotu sädekehänsä varisee olemattomiin. Mahtaa Tobiaksellakin olla verenpaine tapissa, kun piti olla nousujohteinen UJ-karriääri hänelläkin.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tällainen kauden alku oli ehkä se pahin skenaario kun palkataan seuralegenda ja edellisen mestaruusjoukkueen kapteeni. Potkuja en vielä antaisi, mutta jos sama meno jatkuu niin mielenkiintoista nähdä kuinka kauan tätä perseilyä katsotaan. Uskomattoman munaton sakki on HIFK tällä hetkellä. Hävetkää koko joukkue.

Juuri näin - nyt näyttää käyvän toteen se pahin painajaisskenaario, mihin en olisi näistä lähtökohdista uskonut millään päädyttävän. Kynnys valmennuksen vaihtamiseen on helvetin korkea, mutta peli on juuri nyt niin järkyttävän huonoa, että vaikea löytää mitään muutakaan ratkaisua, jolla tästä suosta noustaisiin. Helvetin mukavaa olla taas HIFK:n kannattaja.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondaksen tyyli oli vierittää kaikki paska alaspäin. Uskon ja toivon ettei Salmelainen toimi ikinä samalla tavalla. Ainakin Pikelle Salmelainen osasi antaa kaiken tuen ja avun.

Sinänsä ihan samaa mieltä, mutta tässä tulee vain sellainen dilemma, että mitä jos kaikesta tuesta ja avusta huolimatta hommasta ei tule mitään? Kuinka kauan tuetaan? Kolme vuotta on pitkä aika hakata päätä seinään.

Mitä jos jossain vaiheessa tilannearvio on se, että nykyisen valmennuksen osaaminen ei ole vaadittavalla tasolla eikä mikään viittaa siihen, että olisi tulossa merkittävää parannusta, ja että valmennuksen vaihtaminen on pienempi riski kuin nykyisellä jatkaminen?

Se ettei jatkuvuuden nimissä uskalleta tehdä vaadittavia toimenpiteitä on yhtä suurta heikkoutta kuin ns. paniikkinappulan painaminen ja valmentajan pois potkiminen heppoisin perustein.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sinänsä ihan samaa mieltä, mutta tässä tulee vain sellainen dilemma, että mitä jos kaikesta tuesta ja avusta huolimatta hommasta ei tule mitään? Kuinka kauan tuetaan? Kolme vuotta on pitkä aika hakata päätä seinään.

Tottakai Salmelaisen pitää olla kykeneväinen näkemään tämä, jos Peltonen ei olekaan riittävä. Itse kuitenkin näkisin, että ihan jo sen mitat täyttävän ylivoimapakin hommaaminen voisi olla yksi askel parempaan tämän valmennuksen kanssa. Myös yksi huippuhyökkääjä voisi olla paikallaan. Nyt meidän kaikki hyökkääjät ovat samasta puusta veistettyjä.

Mä itse en osta sitä, että tuo joukkue olisi mitenkään erityisen hyvä. Mielestäni ihan tuossa joukkueessa ja pelaajalistassa on paljon ongelmakohtia.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Peltosen IFK alkanut muuttua löysäksi ja mitään sanomattomaksi. Tänään taas peli joka pelaillaan alta pois. Peltosella ei ole mitään tatsia joukkueeseen ja näillä esityksillä ja näytöillä vaikea uskoa että tilanne muuttuu. Melkein toivon että IFK olisi hävinnyt kauden kaikki matsit ja meillä olisi nyt Pikkarainen penkin takana.

Noloa että kuvattiin vielä dokumentti IFK:sta ja Peltosesta. Itse en tunnista dokumentin viestiä ja IFK:n peli-ilmettä samankaltaisiksi.

Nyt ketjut sekoitettiin mutta joukkue on jollain tavalla jäljessä ja haluttoman näköinen.
 

microugn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin - nyt näyttää käyvän toteen se pahin painajaisskenaario, mihin en olisi näistä lähtökohdista uskonut millään päädyttävän. Kynnys valmennuksen vaihtamiseen on helvetin korkea, mutta peli on juuri nyt niin järkyttävän huonoa, että vaikea löytää mitään muutakaan ratkaisua, jolla tästä suosta noustaisiin. Helvetin mukavaa olla taas HIFK:n kannattaja.

Kieltämättä melkein jo suurin jännitysmomentti rupee olemaan että miten kauan voidaan antaa alennustilan jatkua? Ne usein mainitut 10 peliä meni jo eikä tässä juuri nyt ole hirveästi parannusta nähtävissä. Jos jotain, mennään väärään suuntaan. Mitäköhän tapahtuu joulutauolla jos näin jatketaan? Tärkeä post-covid vaihe vielä menossa, nyt pitäisi houkutella jengi takaisin hallille. Kiinnostaako mennä tällä hetkellä? Noh, ei oikeasti.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
MATTI Tiilikainen olis nyt vapailla markkinoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös