Ville Peltoselle kenkää!

  • 441 144
  • 3 578
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Muistan kun joskus kesälomareissuilla oli autossa joku sukulaislapsi, joka aina muutaman minuutin välein kysyi "ollaanko jo perillä, ollaanko?". Nyt olen huomannut olevani itse yhtä malttamattomassa tilanteessa ketjun aiheeseen liittyen. "Tuleeko jo potkut, tuleeko?".
 

Peter Venkman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän on käynyt nyt sillä tavalla, että kun monen fasadit ja fantasiat Villestä eivät "aivan" ole toteutuneet ennakko-odotuksista huolimatta niin defenssinä päitä halutaan tippuvan myös muilta. Oli vaikutusta tai ei.

Voin paljastaa, että Ville Peltonen ei osaa valmentaa senkään jälkeen jos toimistolla vaihtuu yksi hahmo.
Hetkinen. Sillä ei ole vaikutusta jos urheilutoimenjohtaja vaihdetaan? Onko sillä vaikutusta HIFK:hon osaako Ville valmentaa, jos ei ole enää täällä? Molemmat ulos.

Mua ei kiinnostaa tämä kausi enää pätkääkään. Ei tässä ole tältä kaudelta enää mitään pelastettavaa. Koko HIFK:n organisaatio pitäisi uudistaa, jotta olis jotain oikeaa vaikutusta.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
McDavid kokoonpanossa.
Sen verran muuttuisi, että se tekisi kaksi, kolme byyria joka ilta.
Yksin, kaistaa pitkin, koko kentän alueen voittaen.
Sitten ei enää myöskään tarvitsisi miettiä, että tekeekö Jengi tänäänkin sen yhden maalin.
McDavid ei taida just nyt olla vaan saatavilla, että silleen ehkä turha sitä mietiskellä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Niin, mitäköhän pitää oikeasti tapahtua, että selkeästi jo pyyhkeen kehään heittänyt, ja auttamatta pihalla olevan näköinen Peltonen laitetaan luiskaan?
Ry:n hallitus ennemmin rakentaa patsaan Peltosesta hallin edustalle kuin siunaa hänen potkut.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö vieläkään?

IFK on luovuttanut.

Joulu on kyllä julmaa aikaa, erityisesti IFK:ssa, koska kukaan tuskin oikeasti haluaa juuri tässä kohtaa potkia ketään pois. Jos katsotaan IFK:n tilannetta kokonaisuutena niin nyt pelejä on takana 31 ja pisteitä 38. Takana vaivoanat ainoastaan vähemmän pelanneet, joista kaikki Sporttiin asti voivat rästipelit voittamalla nousta ohi IFK:n. Ainoa, joka ei voi enää hiplata IFK:n perää on SaiPa.

Positiivista synkkyyden keskellä on se, että IFK on edelleen suhteellisen lähellä sijaa 10 ja mitään tästä kaudesta ei ole vielä hukattu, joskin ero top 6:n tulee väistämättä kasvamaan nykyisellä tahdilla johonkin 12-15 pisteen hujakoille - se taas on paljon. Tappiot ovat kumulatiivisia, mutta varsinaista paniikkia IFK:lla ei silti ole.

Samaan hengenvetoon on pakko sanoa sekin, että IFK:n budjetilla ja tekemisellä ei pitäisi olla tuolla sijalla. Joukkue alisuorittaa kollektiivisesti rankasti, vaikka siellä onkin pelillisiäkin ongelmia. Itse osoitan enemmän edelleen urheilujohdon suuntaan, koska IFK näyttää olevan tällä kaudella liikkeellä sellaisella laivalla, jota seilataan avomerellä samalla kun laitellaan vasta moottoreita paikoilleen. Käytännössä koko alakerta on jo uusittu. Kuherruskuukaudelle ei ole aikaa - IFK:n nykyisistäkin pelaajista olisi pitänyt saada paljon enemmän irti. Kollektiivinen alisuorittaminen menee aina valmennuksen tappioksi tässä bisneksessä, vaikkakin IFK:n tapauksessa kyseessä näyttää olevan valmennus+urheilujohto yhdistelmä.

IFK pelaa, jos oikein katsoin, vielä kaksi peliä ennen joulua. Mikäli nuo kaksi ottelua eivät tuo voittoja niin tilille napsahtaa jo 33 peliä. Näkisin, että sen potkupäätöksen, jos sellainen on tulossa, pitäisi tulla nyt tällä viikolla. Uudella valmennuksella olisi pieni hetki aikaa joulun jälkeen, kun IFK:lla näkyy olevan melkein kaksi viikkoa pelivapaata, laitella hommia kuntoon ja lähteä 5.1. uuteen starttiin. Toki kesken kauden mitään hienoja uusia startteja ei tehdä, mutta nykytahdilla on aika kestämätön paikka.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
"Kyllä, Villellä on työrauha. Kyllä, minulla on työrauha". -Tobias Salmelainen

Nukkuukohan miehet yönsä vieläkin yhtä sikeästi kuin ennen kauden avausta?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se paine alkaa tuntumaan. Matikaisen Penalla otti sen verran koville, että otti pumpusta.

Peltosen Villestäkin näkee, että koville ottaa.

Tietenkin tuntuu ja kun on riittävän pitkään tuntunut, se alkaa myös näkyä. Jos se ei missään näkyisi, henkilö on väärässä paikassa. Luonnollista ja inhimillistäkin.

Siinä on pelaajillakin melkeinpä kaksi vaihtoehtoa: mennä enemmän lukkoon tilanteesta tai päättää, että me kaikki ansaitaan pikkaisen enemmän kuin se, mitä nyt on saatu eikä Villenkään valmennusura (ainakin toistaiseksi) HIFK:ssa ehkä lopulta ansaitsisi päättyä potkuihin.

Henkilökohtaisesti toi Villen olemus toimisi mulla hyvänä sytyttäjänä pistää joka ilta all in ja olla ytimessä. Mutta moni voi tosiaan kokea sen lisäpaineena.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Upeaa olisi löytää johtajaduuni ilman tulosvastuuta.#pelkästään kateellinen.
Onneksi seuran sisällä näytetään ainakin toistaiseksi ymmärtävän että tulokseen vaikuttaa monen asian summa eikä Ville tai Tobbe yksin ja sen lisäksi näytetään onneksi ymmärtävän että hätiköidyillä tempuilla ei saada aikaiseks ainakaan mitään hyvää. Näyttää onneksi myös siltä, että seuran sisällä ymmärretään että siellä on vain ihmisiä duunissa joten asiat ei muutu vain sormia napsauttamalla yhdessä yössä täysin päälaelleen toisin kuin täällä ajatellaan että nyt kaikki ulos ja uudet ihmiset sisään niin kannu nousee... Yksi reagointihan on jo tapahtunut ja itse ainakin pidän siitä pienestä muutoksesta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onneksi seuran sisällä näytetään ainakin toistaiseksi ymmärtävän että tulokseen vaikuttaa monen asian summa eikä Ville tai Tobbe yksin ja sen lisäksi näytetään onneksi ymmärtävän että hätiköidyillä tempuilla ei saada aikaiseks ainakaan mitään hyvää. Näyttää onneksi myös siltä, että seuran sisällä ymmärretään että siellä on vain ihmisiä duunissa joten asiat ei muutu vain sormia napsauttamalla yhdessä yössä täysin päälaelleen toisin kuin täällä ajatellaan että nyt kaikki ulos ja uudet ihmiset sisään niin kannu nousee... Yksi reagointihan on jo tapahtunut ja itse ainakin pidän siitä pienestä muutoksesta.
Tosiaan upeaa. Mutta kuten totesin: Harvinaista ettei johtajilla ole tulosvastuuta. Joskus on upeampaa auttaa ihminen hänelle sopivampiin haasteisiin . Unipereja , Tarkastusvirastoja, erinäisiä valtioita johtavat myös ihmikset.

Ja tosiaan vain ihmiset voivat muuttaa nykyisyyden.
 

Incognito

Jäsen
Onneksi seuran sisällä näytetään ainakin toistaiseksi ymmärtävän että tulokseen vaikuttaa monen asian summa eikä Ville tai Tobbe yksin ja sen lisäksi näytetään onneksi ymmärtävän että hätiköidyillä tempuilla ei saada aikaiseks ainakaan mitään hyvää.

Toisaalta kun miettii, niin jos jollekin osaavalle kaverille annettaisiin 3 miljoonaa euroa/kausi ja sanottas, että aloita nollista rakentamaan jääkiekkojoukkuetta ja paikkana vielä PK-seutu ja käytössä 6982-13349 katsojan areena + minimissään 6000 katsojan yleisömäärät, niin viimeistään toisella kaudella pitäisi saada nykyistä parempaa ja jo ensimmäisellä kaudella voisi tehdä niin sanotut Las Vegasit. Miten se siellä oli mahdollista? Miksi siellä jätkät alko pelaamaan logolle heti? Ihan sama onko sulla minkäänlaista junnurakennetta, mutta kun euroja on käytettävissä 1/2, 1/3 osa enempi, kuin mitä sellaisilla vastustajilla, jotka pyyhkii IFK:lla jäätä, niin pitäisi sillä kuroa eroja kiinni. Nyt Salmelainen rakentamat jengit on 4-5 kautta rimpuilleet erilaisten pelillisten ja materiaalillisten ongelmien kanssa enempi ja vähempi. OK, muutama ihan semipirteä pudotuspelikevät ja muutamat vahvat jaksot runkosarjassa. 75% ajasta tunteetonta läpsyttelypaskaa. Kyllä nämä projektipaskanjauhamiset on ihan oikeasti nähty ja kirkkaat valot. Ihan uskottavuuden palauttamiseksi ensi kaudella 4 miljoonaa tiskiin joukkueeseen, mutta ei tälle UTJ:lle eikä valmentajalle.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varmaan tännekin keskusteluun on linkattu tuo Raimo Summasen haastattelu IFK:n tiimoilta. Totta kai Summanen on aina maineensa vanki, mutta tällä kertaa hänellä oli mielestäni iso kasa hyviä pointteja IFK:n peliin liittyen, jotka koskivat pääosin kahta eri kohtaa:

1) Joukkueen kokoaminen.
2) Joukkueen kykyneminen nopeaan jääkiekkoon?

Mielestäni kummastakin kohdasta tuli erinomaisia nostoja tähänkin keskusteluun. IFK on duunarijoukkue, mutta varsin hidas sellainen. Joukkueen kokoonpano ei kuitenkaan oikeastaan isossa määrin edes sovellu duunarijoukkueelle, joten tässä mielessä on ihan painokasta sanoa, että Peltonen on epäonnistunut valmentajan tärkeimmässä tehtävässä. IFK:n haluttu pelillinen ja tiedossa oleva Peltosen haluama jääkiekko eivät kohtaa jäällä. IFK:lla olisi hyvän valmentajan kanssa kaikki edellytykset pelata paremmin materiaalille sopivaa jääkiekkoa. Duunarilätkä ei ole yhtään tuolle IFK:lle hyvää hommaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Valmentajan yksi tärkeimmistä tehtävistä on saada pelaajat pelaamaan tasollaan ja mielellään jopa yli. No tätä ei ole Peltosen valmennus-aikana näkynyt vaan päinvastoin! Toki joukkue on rakennettu ja varsinkin roolitettu erittäin huonosti, mutta myös Peltosella on tässä oma vastuunsa. Ulos!

Ps. Summaselta hyviä pointteja. Itsekin jo monesti ihmetellyt jalkanopeuden puutetta ja pakiston vajaavaisuutta kaudesta toiseen.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
FK pelaa, jos oikein katsoin, vielä kaksi peliä ennen joulua. Mikäli nuo kaksi ottelua eivät tuo voittoja niin tilille napsahtaa jo 33 peliä. Näkisin, että sen potkupäätöksen, jos sellainen on tulossa, pitäisi tulla nyt tällä viikolla. Uudella valmennuksella olisi pieni hetki aikaa joulun jälkeen, kun IFK:lla näkyy olevan melkein kaksi viikkoa pelivapaata, laitella hommia kuntoon ja lähteä 5.1. uuteen starttiin. Toki kesken kauden mitään hienoja uusia startteja ei tehdä, mutta nykytahdilla on aika kestämätön paikka.
Liigapelejä on tosiaan 2 , huomenna Ässät Porissa ja 20.12 Jukurit himassa. Mutta ei tule kovin pitkää
taukoa, koska IFK osallistuu Spengler Cupiin joka alkaa tapaninpäivänä Sveitsissä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Yksi reagointihan on jo tapahtunut ja itse ainakin pidän siitä pienestä muutoksesta
Mikä tämä on? Berglund?
En itse näe mitään reagointia tapahtuneen mihinkään kehityskohteeseen. Berglund toki yksittäisenä pelaajana erittäin hyvä hankinta, jos sitä tarkoitat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kiben ottaminen katsomosta/aitiosta penkin taakse näköjään toistaiseksi ainakin tälläinen muutos on tehty
Millä tavalla tämä on näkynyt peliotteissa? Voivat ottaa vanhojen aikojen kunniaksi Göran Stubbin seisomaan vaihtoaitioon myös.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä tavalla tämä on näkynyt peliotteissa? Voivat ottaa vanhojen aikojen kunniaksi Göran Stubbin seisomaan vaihtoaitioon myös.
Ei vielä ehkä juurikaan mutta minä en vain millään pysty uskomaan että tuolla yksikään töissä oleva olisi tiputtanut rukkaset, nostanut kädet pystyyn ja luovuttanut. Mikään kun ei tässä maailmassa tapahdu välittömästi vaikka kuinka niin haluaisi... Haluan uskoa niitä kommentteja, joita kuulee tuolta operoivan joukon suunnasta että näiden haasteiden eteen tehdään töitä ja halutaan kehittyä... sitä varten on harjoitukset jotta pelaajat ja valmentajat voivat kehittää toinen toisiaan ja sitä kautta joukkueen peliä... En tiedä mikä on tämän kauden lopputulos mutta oli se mikä hyvänsä niin minä en takkiani käännä tälle seuralle koska haluan voida olla hyvällä omallatunnolla mukana myös silloin kun nämä haasteet on voitettu ja aletaan taas pärjätä. Vaikeita aikoja tulee väkisinkin välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös