Ville Peltoselle kenkää!

  • 441 241
  • 3 578

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä olen edelleen sitä mieltä, että ei kenkää Villelle, jos joukkueessa on henkisesti kaikki kunnossa. Se on ihan selvää, että raskasta on ollut, eikä tilanne ole mitenkään ideaali ja ilo katossa pelien jälkeen. Mutta mikäli joukkueessa on edelleen hyvä työilmapiiri ja jätkät itse uskovat duuniinsa, menisin näillä. Tässä kohtaa HIFK:n olisi nyt ihan viimeistään pitänyt ottaa joku ulkopuolinen asiantuntija (urheilupsykologi)käymään tilannetta läpi pelaajien kanssa ryhmänä ja yksilöinä. Eikä se varmaan valmentajillekaan huonoa tekisi. Tämä tosin pitäisi olla ihan jatkuvaa toimintaa, sen verran tuulista HIFK:ssa on aina jossain vaiheessa kautta. Näihin asioihin pitäisi panostaa ennen kuin mitään koskaan edes tapahtuu, mutta ainakaan julkisesti HIFK ei ilmoita käyttävänsä henkistä valmennusta, vaikka sen nimenomaan pitäisi.

Mulle on sinänsä ihan sama, saako Ville Peltonen kenkää vai ei, koska en ole mikään Ville Peltos-fani eikä hän todellakaan ole mulle mikään jumalhahmo. Minä ajattelen tässä nyt seuran parasta pidemmällä tähtäimellä ja vaikka se miten noloa olisikin, että HIFK sukeltaisi oikein kunnolla, kaikki asiat tapahtuu yleensä aina jostain syystä. HIFK on vuosikymmenten aikana seilannut kaikenlaisissa karikoissa joutumatta kunnolla koskaan siivoamaan pesää, joten meillä on aika pitkät perinteet siitä, että vain joku nurkka putsataan ja sinne kellariin jää homeiset pahvilaatikot täynnä kaikenlaista roinaa. Joskus pitäisi desinfioida kunnolla ihan koko katakombi.

Kiireessä, epätoivossa tai ulkoisen paineen alla ei todellakaan kannata tehdä mitään sellaisia päätöksiä, joilla on vaikutusta tulevaisuuteen, jos paremmasta lopputuloksesta ei ole varmuutta. Jos nyt haetaan joku välimallin loppukauden valmentaja, mitä se isossa kuvassa hyödyttäisi? Sen sijaan maksettaisiin parille valmennustiimille samaan aikaan liksaa ja se onkin sitten tulevaisuudesta pois.

Kysymys ei mun osaltani ole missään nimessä luovuttamisesta, koska suunta voi vielä muuttua. Pelejä on pelattu näkökulmasta riippuen, "jo" tai "vasta" neljäosa, joten on tässä vielä aikaa kääntää kurssi. Ja jos tämä oikeasti tästä kääntyy, HIFK tulee silloin olemaan todella vaikea pysäytettävä. Harva asia hitsaa jengiä niin hyvin yhteen kuin vaikeuksien voittaminen. Mä näen, että se on lähinnä pelaajista itsestään nyt kiinni seuraavat kolme peliä ennen taukoa, miltä kentällä näyttää. Lauantaista pitäisi jokaisen saada se tarvittava lisäboosti ja hyvä fiilis sekä lisäuskoa omaan tekemiseen. Siellä tuli pari todella tärkeää onnistumista ja nyt erityisesti nämä pelaajat pitää saada pumpattua sellaiseen hypeen, että hyvä, että ovista sisään mahtuvat. Jos se onnistuu ja nämä kaiffarit saavat heti lisää onnistumisia, se fiilis tarttuu muihinkin. Ja kas, sitten niitä onnistumisia voi tulla muillekin, vaikka sitten tsägällä. Ihan sama, ei kiinnosta ja kaikki lasketaan. Olisi huomattavasti siistimpää lähteä maajoukkuetauolle kolmen ottelun voitto- kuin tappioputkessa. Itse ainakin odotan, että HIFK tulee huomenna todella kovaa heti alussa ja sytyttää kotiyleisön.

Mutta, jos tämä ei nyt vieläkään lähde ja sama paska jatkuu, itse näen, että on HIFK:n uskottavuuden kannalta parempi antaa Peltosen koutsata tämä kausi loppuun ja sitten sanoa heipat. Tämän kauden jälkeen päätty apuvalmentajien pestit, jolloin maksettavaksi jäisi vain Peltosen ensi kauden liksa. UJ:ta ja päävalmentajaa ei mun mielestäni missään nimessä tule potkia samalla ovenavauksella ulos, koska silloin homma menee liian säätämiseksi, kun eivät välttämättä edes tunne taloa fyyisesti. Siinä voi jäädä jonkun tärkeän huoneen ovi kokonaan avaamatta :). Liian monta isoa muutosta samaan aikaan muuttaa tilanteen usein rauhattomaksi ja sitä ei ainakaan kaivata. Ja jos joku kuvittelee, ettei huonommin enää voisi mennä, uskokaa pois, kyllä voi. Toki tuloksellisesti ei näin huonosti ole mennyt koskaan, mutta en tarkoita nyt sitä, vaan kokonaisuutta. Vaikka ajat on kovat, ulospäin ei mikään paniikki paista läpi ja sellaistakin on täällä nähty. On varmasti joukkueen etu, että pokka pitää ulospäin ihan loppuun asti.

Tosin, viime perjantaina Villen lehdistötilaisuusesiintyminen oli jo aika erilainen kuin aiemmin ja kritiikkiä joukkueelle tuli aiempaa enemmän. Lauantaina puuttui Rantakari kokoonpanosta, joten jos perjantaihin asti oli menty hyvällä ja ymmärtäväisellä otteella, saattaa olla, että se loppui keskiviikkoon. Lauantaina joukkue olikin sitten joka tasolla ihan eri tavalla pelin ytimessä, vaikka Kerho nyt ei sinänsä mikään paras mittari olekaan. Mutta jostain se on aloitettava ja kun ollaan sarjataulukossa hännillä, jokainen peli on itseään kovempaa jengiä vastaan. Ei luulisi pelaajienkaan olevan vaikea motivoitua. Kaikesta tekemisestä on kuitenkin ihan koko ajan tuskasta huolimatta paistanut, että Peltonen ei ole koppia menettänyt, joten se luo itselleni uskoa siitä, että tämä kääntyy vielä. Mutta se on selvä, että tuloksen pitää olennaisesti parantua, jos joukkue itse haaveilee menestyksestä. Ja jos tässä vaiheessa kautta luovuttaa, sietäisi saada kengän kuvan persiiseensä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hieno kirjoitus @BOL

Musta vaihtoehdot on (koska oikeasti ei ole varmoja kortteja vapaana):

Mennä Peltosella ja tulee täydellinen sukellus. Tämä oikeasti pakottaa heittämään ne homeiset pahvilaatikot kellarista helvettiin. Uuden synty.

Mennä Peltosella ja tää kääntyy. Joukkue kasvaa ja on vaikea pysäyttää. Sitten artistirajalla pari loistavaa hankintaan sisään ja hieno loppukausi. Peltonen ja Salmelainen oppivat virheistään ja näkevät, että mitä kannattaa ensi kaudeksi kasata ja ensi kaudella nostetaan kanisteria, kun meidän superjunnutkin on vuoden vanhempia ja yhden "kriisin" läpikäyneinä henkisesti vahvempia. Ja tuohan sisältää sarjan parhaisiin veskareihin tällä hetkellä lukeutuvan Taposen.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ovatkohan nyt kaikki jääkiekon asiantuntijat avautuneet Peltosesta ja HIFK:sta? Vieläkö joku ehtii? Onko Vappu Pimiä sanonut mitään? "Kyllä minäkin tiedän, mikä siellä mättää". Aivan. Kaikki me tiedämme, että hyvin ei ole mennyt, ei ole tullut pisteitä, maaleja ei ole tehty, eikä ylivoima toimi. Joku viisas sanoo, että syy on pelaajissa, toinen näkee syyn valmentajassa, kolmas urheilutoimenjohtajassa, neljäs isommassa johdossa ja viides koko seurakulttuurissa. Kova kilpailu tuntuu olevan, kuka parhaiten tietää. Kuka meistä oikeasti tietää? Niin kauan, kun ketjussa pelaajat-valmennus-utj-johto kaikki osapuolet uskovat aidosti, että tulosta alun epäonnistumisen jälkeen tulee ja luotto toisiin on saumatonta, niin ok. Näillä sitten mennään isossa kuvassa ja parannetaan yksittäisiä asioita ja tekemisiä. Yhdessä. Mutta onko pelaajilla täysi luotto valmennukseen? Entä toisinpäin eli valmennuksen luotto pelaajiin? Ja miten utj näkee tilanteen? Luottaako hän enää omiin palkattuihinsa? Miten isot herrat katsovat kokonaiskuvaa? Ketkä heidän mielestään mahdollisesti ovat syyllisiä tilanteeseen? Jos mitään edellä mainittuja tulehduksia ei esiinny, niin potkut sille, sille tai niille ei ole tietenkään järkevää. Ratkaisu löytyy yhdessä tekemisen kautta. "Ratkaisu" ei tarkoita tässä tietenkään suoraan mestaruutta tai Euroopan valloitusta, vaan realistista tulosta suhteessa resursseihin ja valmennus-/pelaajamateriaaliin. Tällä kaudella se ei lähtökohtaisestikaan ole välttämättä mestaruus tai edes mitali. Tästä saa toki olla eri mieltä. Mutta... jos niitä tulehtuneita ajatuksia ja ikäviä epäilyjä esiintyy eli luottamuksen ketju on särkynyt, niin ei silloin ole tulostakaan odotettavissa. Tällöin pitää tehdä muutoksia rakenteisiin eli vaihtoja henkilöstöön. Itse en ainakaan osaa sanoa, mikä on joukkueen ja seuran sisäinen tila tässä suhteessa, joten en myöskään voi kotisohvaltani neuvoa antamaan potkuja kenellekään. Toisaalta en myöskään voi neuvoa olla antamatta potkuja. Toivon ainoastaan, että ratkaisuja ei tehdä hätiköiden, ei liikaa tunteiden vallassa eikä ainakaan ulkoisten tekijöiden paineiden pelosta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Walkin

en löydä sitä C-Moren studiota, mutta se oli parin kauden takaa.

Jutussa analysoitiin. Olisko ollut Kivi ja Lehkonen sitä miten IFKssa ei vaan saa valmentaja tehdä duuniaan loppuun.

Ja käytiin Läpi Westerlundin jälkeistä aikaa.

Westerlundin jälkeiset valmentajat:

1999–00Ismo Lehkonen
2000–01Ismo Lehkonen/Timo Blomqvist/Pentti Matikainen
2001–02Heikki Mälkiä/Alpo Suhonen
2002–03Alpo Suhonen
2003–04Hannu Aravirta
2004–05Hannu Aravirta/Pentti Matikainen
2005–06Doug Shedden
2006–07Bob Francis/Paul Baxter
2007–08Paul Baxter
2008–11Kari Jalonen
2011–12Petri Matikainen
2012–13Pasi Sormunen/Raimo Summanen
2013–14Raimo Summanen/Harri Rindell
2014–2017Antti Törmänen
2017-2019Ari-Pekka Selin
2019-Jarno Pikkarainen

Ymmärtääkseni KENENKÄÄN tässä listassa olevan valmentajan kanssa ei ole sellaiset välit, että voitasiin olettaa uutta yhteistyötä. Ja puhutaan yli 20 vuoden ajasta ja kolmen eri UJn / TJn matkasta.

Siis kaikki ovat joko:

A) saaneet potkut kesken sopimuskauden. Ja siellä on kuitenkin ihan oikeasti meillä tai muualla onnistuneitakin koutseja, kuten Törmänen.

B) Saaneet viestiä/olettamuksen, että homma jatkuu, mutta sitten yllättäen ei olekaan. Eli IFK on syönyt sanansa. Näin oli muistaakseni KJn kanssa ja vaikka Pikkaraisella oli optio, oli hänkin saanut käsityksen, että homma jatkuu ja oli ollut äärimmäisen vittuuntunut IFKlle, kun Peltonen tulikin tilalle.

C) Jokin muu ristiriita. Esim. Shedden.

Eli IFKssa ei ole tapana erota valmentajan kanssa hyvissä väleissä ja kivan illallisen kautta, että "joskus tulevaisuudessa sitten uudestaan eikö?"

En tunne kaikkia näitä valmentajia henkilökohtaisesti, mutta aikalaillahan on noita vahvoja huhuja kuultu ja tuo Piken suuttumuksen kuulin hänen lähipiiriltään. Toki mies voi olla sellainen suuttuja ja sitten rauhoittua ja naureskella omalle suuttumukselleen. En tiedä.

Mutta eipä tuo IFKn maine hyvänä työnantajana valmentajille ole kovin korkea. Niin kyllähän me nyt puhutaan aikamoisesta mainehaitasta, jos seuraikonikin saa fudut vaikka kaikki näkee ja mediat kirjoittaa, että vastuu ei ole yksin Peltosen vaan myös joukkueen kasaajan.

Ja mites meillä on mennyt näiden 23 vuoden ajan, kun on vaan kengitty koutseja? Yksi vitun mestaruus.

Olisiko aika rakentaa jotain pysyvämpää? Vaikka sitten kasvukipujen kautta.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Walkin

en löydä sitä C-Moren studiota, mutta se oli parin kauden takaa.

Jutussa analysoitiin. Olisko ollut Kivi ja Lehkonen sitä miten IFKssa ei vaan saa valmentaja tehdä duuniaan loppuun.

Ja käytiin Läpi Westerlundin jälkeistä aikaa.

Westerlundin jälkeiset valmentajat:

1999–00Ismo Lehkonen
2000–01Ismo Lehkonen/Timo Blomqvist/Pentti Matikainen
2001–02Heikki Mälkiä/Alpo Suhonen
2002–03Alpo Suhonen
2003–04Hannu Aravirta
2004–05Hannu Aravirta/Pentti Matikainen
2005–06Doug Shedden
2006–07Bob Francis/Paul Baxter
2007–08Paul Baxter
2008–11Kari Jalonen
2011–12Petri Matikainen
2012–13Pasi Sormunen/Raimo Summanen
2013–14Raimo Summanen/Harri Rindell
2014–2017Antti Törmänen
2017-2019Ari-Pekka Selin
2019-Jarno Pikkarainen

Ymmärtääkseni KENENKÄÄN tässä listassa olevan valmentajan kanssa ei ole sellaiset välit, että voitasiin olettaa uutta yhteistyötä. Ja puhutaan yli 20 vuoden ajasta ja kolmen eri UJn / TJn matkasta.

Siis kaikki ovat joko:

A) saaneet potkut kesken sopimuskauden. Ja siellä on kuitenkin ihan oikeasti meillä tai muualla onnistuneitakin koutseja, kuten Törmänen.

B) Saaneet viestiä/olettamuksen, että homma jatkuu, mutta sitten yllättäen ei olekaan. Eli IFK on syönyt sanansa. Näin oli muistaakseni KJn kanssa ja vaikka Pikkaraisella oli optio, oli hänkin saanut käsityksen, että homma jatkuu ja oli ollut äärimmäisen vittuuntunut IFKlle, kun Peltonen tulikin tilalle.

C) Jokin muu ristiriita. Esim. Shedden.

Eli IFKssa ei ole tapana erota valmentajan kanssa hyvissä väleissä ja kivan illallisen kautta, että "joskus tulevaisuudessa sitten uudestaan eikö?"

En tunne kaikkia näitä valmentajia henkilökohtaisesti, mutta aikalaillahan on noita vahvoja huhuja kuultu ja tuo Piken suuttumuksen kuulin hänen lähipiiriltään. Toki mies voi olla sellainen suuttuja ja sitten rauhoittua ja naureskella omalle suuttumukselleen. En tiedä.

Mutta eipä tuo IFKn maine hyvänä työnantajana valmentajille ole kovin korkea. Niin kyllähän me nyt puhutaan aikamoisesta mainehaitasta, jos seuraikonikin saa fudut vaikka kaikki näkee ja mediat kirjoittaa, että vastuu ei ole yksin Peltosen vaan myös joukkueen kasaajan.

Ja mites meillä on mennyt näiden 23 vuoden ajan, kun on vaan kengitty koutseja? Yksi vitun mestaruus.

Olisiko aika rakentaa jotain pysyvämpää? Vaikka sitten kasvukipujen kautta.
Ainakin KJ oli kutsuttuna HIFK:n 125v- juhlissa ja tuntui hyvillä mielin olevan. Muita listan nimiä ei tullut havaituksi.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin KJ oli kutsuttuna HIFK:n 125v- juhlissa ja tuntui hyvillä mielin olevan. Muita listan nimiä ei tullut havaituksi.
KJ varmasti yksi harvoista tuosta listasta, joka on oikeasti poistunut niin että olisi "tervetuloa takaisin" meninki ollut kauden päätteeksi. Shedden sama, toki siinäkin se Narri siirto varmasti tuonut harmaita hiuksia.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
1999–00Ismo Lehkonen
2000–01Ismo Lehkonen/Timo Blomqvist/Pentti Matikainen
2001–02Heikki Mälkiä/Alpo Suhonen
2002–03Alpo Suhonen
2003–04Hannu Aravirta
2004–05Hannu Aravirta/Pentti Matikainen
2005–06Doug Shedden
2006–07Bob Francis/Paul Baxter
2007–08Paul Baxter
2008–11Kari Jalonen
2011–12Petri Matikainen
2012–13Pasi Sormunen/Raimo Summanen
2013–14Raimo Summanen/Harri Rindell
2014–2017Antti Törmänen
2017-2019Ari-Pekka Selin
2019-Jarno Pikkarainen

Ja mites meillä on mennyt näiden 23 vuoden ajan, kun on vaan kengitty koutseja? Yksi vitun mestaruus.

Olisiko aika rakentaa jotain pysyvämpää? Vaikka sitten kasvukipujen kautta.
Listasi listaus myös kertoo karua kieltään siitä, että täällä on tuon mainitsemasi 23 vuoden aikana turvauduttu liian usein täysiin arpoihin valmentajissa vaikka IFKssa pelaajiston tapaan pitäisi olla Liigan TOP3-valmentaja. Aina. Kun valmentajaksi on otettu ns. ”varma nimi” tai siis sellainen, jolla on jotain näyttöjä, on silloin tullut hyvin usein menestystä myös täällä. Tällaisia omiin silmiini ovat Aravirta, KJ ja Törmänen. Aravirran toinen kausi toki oli yhtä turbulenssia ja kohtuu legendaarinen hyvässä ja pahassa. Sitten listalta löytyy valintoja, joiden tiesi olevan tuhontuomittuja alkuunsa eli Suhonen, Francis, Baxter ja Summasen toinen tuleminen. Erikoisuudet olivat Shedden ja Petri Matikainen, joista ensimmäisessä Sir. Pena löysi säkällä voittavan arvan ja jälkimmäisessä tapauksessa, kun valmentaja sai näköisensä jengin, karkasi hän Rybylään.

Parempi kysymys olisi, että olisiko aika oikeasti palkata seuraavaksi valmentajaksi nimi, jolla on oikeita näyttöjä, eikä sellaisia joiden uran kohokohdat ovat Mestis-mestaruus tai toimiminen KJn apuvalmentajana ja potkut Sveitsistä. Historia ainakin tukee esimerkiksi Tapolan onnistumista täälläkin. Omasta mielestäni nyt on aika lopettaa TET-jaksot valmennuksessa (sekä urheilutoimenjohdossa). Tuoda Tapola pitkällä sopimuksella sisään ja antaa hänelle Carte Blanche valita kaikki ympärilleen mukaan lukien UTJ. Kasvukivut kuuluvat prosessiin, mutta Salmelaisen ja Peltosen kohdalla on vaikea nähdä, että tämä prosessi olisi yhtään kehittymässä vaan päinvastoin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
@Walkin

en löydä sitä C-Moren studiota, mutta se oli parin kauden takaa.

Jutussa analysoitiin. Olisko ollut Kivi ja Lehkonen sitä miten IFKssa ei vaan saa valmentaja tehdä duuniaan loppuun.

Ja käytiin Läpi Westerlundin jälkeistä aikaa.

Westerlundin jälkeiset valmentajat:

1999–00Ismo Lehkonen
2000–01Ismo Lehkonen/Timo Blomqvist/Pentti Matikainen
2001–02Heikki Mälkiä/Alpo Suhonen
2002–03Alpo Suhonen
2003–04Hannu Aravirta
2004–05Hannu Aravirta/Pentti Matikainen
2005–06Doug Shedden
2006–07Bob Francis/Paul Baxter
2007–08Paul Baxter
2008–11Kari Jalonen
2011–12Petri Matikainen
2012–13Pasi Sormunen/Raimo Summanen
2013–14Raimo Summanen/Harri Rindell
2014–2017Antti Törmänen
2017-2019Ari-Pekka Selin
2019-Jarno Pikkarainen

Ymmärtääkseni KENENKÄÄN tässä listassa olevan valmentajan kanssa ei ole sellaiset välit, että voitasiin olettaa uutta yhteistyötä. Ja puhutaan yli 20 vuoden ajasta ja kolmen eri UJn / TJn matkasta.

Siis kaikki ovat joko:

A) saaneet potkut kesken sopimuskauden. Ja siellä on kuitenkin ihan oikeasti meillä tai muualla onnistuneitakin koutseja, kuten Törmänen.

B) Saaneet viestiä/olettamuksen, että homma jatkuu, mutta sitten yllättäen ei olekaan. Eli IFK on syönyt sanansa. Näin oli muistaakseni KJn kanssa ja vaikka Pikkaraisella oli optio, oli hänkin saanut käsityksen, että homma jatkuu ja oli ollut äärimmäisen vittuuntunut IFKlle, kun Peltonen tulikin tilalle.

C) Jokin muu ristiriita. Esim. Shedden.

Eli IFKssa ei ole tapana erota valmentajan kanssa hyvissä väleissä ja kivan illallisen kautta, että "joskus tulevaisuudessa sitten uudestaan eikö?"

En tunne kaikkia näitä valmentajia henkilökohtaisesti, mutta aikalaillahan on noita vahvoja huhuja kuultu ja tuo Piken suuttumuksen kuulin hänen lähipiiriltään. Toki mies voi olla sellainen suuttuja ja sitten rauhoittua ja naureskella omalle suuttumukselleen. En tiedä.

Mutta eipä tuo IFKn maine hyvänä työnantajana valmentajille ole kovin korkea. Niin kyllähän me nyt puhutaan aikamoisesta mainehaitasta, jos seuraikonikin saa fudut vaikka kaikki näkee ja mediat kirjoittaa, että vastuu ei ole yksin Peltosen vaan myös joukkueen kasaajan.

Ja mites meillä on mennyt näiden 23 vuoden ajan, kun on vaan kengitty koutseja? Yksi vitun mestaruus.

Olisiko aika rakentaa jotain pysyvämpää? Vaikka sitten kasvukipujen kautta.
Toisaalta kun tuota listaa katsoo, kuinka moni noista on luonut menestyksekästä valmentajauraa HIFK:n jälkeen? KJ, Törmänen, Shedden (jonka narrit kaappasivat, eikä ollut ns. “ulostettu”), oliko sitten enää muita, joita olisi pitänyt jäädä kaipaamaan? Suurin osa listatuista on sellaisia vitsejä, joista oli hyvä päästä eroon. HIFK:ssä ei osata hankkia sopivaa valmennusta, mutta se ei saa tarkoittaa, että hirttäydytään jonkun ilmiselvän tunarin luotsaamaksi useammaksi kaudeksi.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viime perjantain Ilves matsia edeltävässä Peltosen haastattelussa avovaimoni huomasi ihan mielenkiintoisen seikan Peltosesta. Peltonen pälyili, katse kierteli ympäriinsä mutta kuitenkin niin ettei kertaakaan kunnolla katsonut suoraan kameraan. Jos on pelaajilla aikamoinen gorilla harteilla niin on sitä myös Peltosella. Ehkä hän on liiankin kanssa sitoutunut IFKn valmentamiseen? Ottaa asiat turhankin raskaasti ja tämä heijastuu myös koko jengin suorittamiseen? Jostain se rentous pitäisi saada esiin, niin joukkueessa kuin myös valmennuksessa. Voittojen myötä tämä tulisi mutta tämän kaltaista noidankehää missä epäonnistumiset ruokkivat lisää epäonnistumisia on varmasti hemmetin vaikea rikkoa. Ikävä kyllä jossain vaiheessa Peltoselle pitää antaa potkut jos voittoja ei ala säännöllisesti tulemaan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Tinke-80 varmasti Peltonen välittää, ehkä liikaakin. Ja varmasti siellä päässä myös raksuttaa se mitä pelaaja-Peltonen olisi nykytilanteessa kentällä tehnyt ja se, että ainakaan hyökkäyksessä ei ole nykyIFKssa lähelläkään yhtään Peltosen kaltaista johtavaa pelaajaa. Puolustuksessa on Melart, mutta profiililtaan kuitenkin aika erilainen pelaaja vs Peltonen aikanaan.

Peltonen oli pelaajaurallaan täysin tinkimätön on&off the ice. Veikkaisin, että tämä perfektionismi seuraa myös valmentaja Peltosta ja nyt pahimmillaan kääntyy myös häntä vastaan kun vastatuuli on kohtuu navakkaa. Isoin riski mikä tässä Peltosen IFK uralla voi oikeastaan enää tapahtua on se, että Peltonen "häviää" kopin. Vaatii pelaajistolta sellaista, mitä ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla on annettu ja/tai menettää joukkueen uskon Peltosen systeemiin.

Marjamäki ja K Jalonen esimerkkejä vahvasti mikromanageraavista koutseista, joista varsinkin jälkimmäinen voittanut paljon. Ja voittamista se nimenomaan vaatii, jotta pelaajat pysyy tällaisen koutsin takana. Marjamäeltä löytyy vyöltä kausia jolloin sen kopin menetti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Westerlundin jälkeiset valmentajat:

1999–00Ismo Lehkonen
2000–01Ismo Lehkonen/Timo Blomqvist/Pentti Matikainen
2001–02Heikki Mälkiä/Alpo Suhonen
2002–03Alpo Suhonen
2003–04Hannu Aravirta
2004–05Hannu Aravirta/Pentti Matikainen
2005–06Doug Shedden
2006–07Bob Francis/Paul Baxter
2007–08Paul Baxter
2008–11Kari Jalonen
2011–12Petri Matikainen
2012–13Pasi Sormunen/Raimo Summanen
2013–14Raimo Summanen/Harri Rindell
2014–2017Antti Törmänen
2017-2019Ari-Pekka Selin
2019-Jarno Pikkarainen

Ymmärtääkseni KENENKÄÄN tässä listassa olevan valmentajan kanssa ei ole sellaiset välit, että voitasiin olettaa uutta yhteistyötä. Ja puhutaan yli 20 vuoden ajasta ja kolmen eri UJn / TJn matkasta.
Edelleen mä en kyllä ymmärrä mikä Pikeä jäi kaivelemaan, jos jäi. Sai valmentaa sopimuksensa loppuun asti. Törmäsen päälle kusi Nybondas (ja huhujen mukaan jossain määrin joukkue/Petrell), toivon Törmäsen vain kantavan kaunaa korkeintaan Nybondasta kohtaan, ei koko IFK:ta kohtaan.

Ja entäs paskansyöjä sitten? Hän itse kusi seuran päälle törkeällä tempullaan. Eikä hän osannut valmentaa huipputaitavaa joukkuetta lainkaan. Sitten kasattiin hänen toiveidensa näköinen paskansyöjä-joukkue, mutta mies päättikin nostaa kytkintä kesken kaiken ennen kuin edes kausi kerkesi pyörähtämään käyntiin. Jos paskansyöjällä on jotain IFK:ta vastaan, niin se menee osastoon aivan_vitun_sama.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Listasi listaus myös kertoo karua kieltään siitä, että täällä on tuon mainitsemasi 23 vuoden aikana turvauduttu liian usein täysiin arpoihin valmentajissa vaikka IFKssa pelaajiston tapaan pitäisi olla Liigan TOP3-valmentaja. Aina. Kun valmentajaksi on otettu ns. ”varma nimi” tai siis sellainen, jolla on jotain näyttöjä, on silloin tullut hyvin usein menestystä myös täällä. Tällaisia omiin silmiini ovat Aravirta, KJ ja Törmänen. Aravirran toinen kausi toki oli yhtä turbulenssia ja kohtuu legendaarinen hyvässä ja pahassa. Sitten listalta löytyy valintoja, joiden tiesi olevan tuhontuomittuja alkuunsa eli Suhonen, Francis, Baxter ja Summasen toinen tuleminen. Erikoisuudet olivat Shedden ja Petri Matikainen, joista ensimmäisessä Sir. Pena löysi säkällä voittavan arvan ja jälkimmäisessä tapauksessa, kun valmentaja sai näköisensä jengin, karkasi hän Rybylään.

Parempi kysymys olisi, että olisiko aika oikeasti palkata seuraavaksi valmentajaksi nimi, jolla on oikeita näyttöjä, eikä sellaisia joiden uran kohokohdat ovat Mestis-mestaruus tai toimiminen KJn apuvalmentajana ja potkut Sveitsistä. Historia ainakin tukee esimerkiksi Tapolan onnistumista täälläkin. Omasta mielestäni nyt on aika lopettaa TET-jaksot valmennuksessa (sekä urheilutoimenjohdossa). Tuoda Tapola pitkällä sopimuksella sisään ja antaa hänelle Carte Blanche valita kaikki ympärilleen mukaan lukien UTJ. Kasvukivut kuuluvat prosessiin, mutta Salmelaisen ja Peltosen kohdalla on vaikea nähdä, että tämä prosessi olisi yhtään kehittymässä vaan päinvastoin.

Toisaalta kun tuota listaa katsoo, kuinka moni noista on luonut menestyksekästä valmentajauraa HIFK:n jälkeen? KJ, Törmänen, Shedden (jonka narrit kaappasivat, eikä ollut ns. “ulostettu”), oliko sitten enää muita, joita olisi pitänyt jäädä kaipaamaan? Suurin osa listatuista on sellaisia vitsejä, joista oli hyvä päästä eroon. HIFK:ssä ei osata hankkia sopivaa valmennusta, mutta se ei saa tarkoittaa, että hirttäydytään jonkun ilmiselvän tunarin luotsaamaksi useammaksi kaudeksi.

Edelleen mä en kyllä ymmärrä mikä Pikeä jäi kaivelemaan, jos jäi. Sai valmentaa sopimuksensa loppuun asti. Törmäsen päälle kusi Nybondas (ja huhujen mukaan jossain määrin joukkue/Petrell), toivon Törmäsen vain kantavan kaunaa korkeintaan Nybondasta kohtaan, ei koko IFK:ta kohtaan.

Ja entäs paskansyöjä sitten? Hän itse kusi seuran päälle törkeällä tempullaan. Eikä hän osannut valmentaa huipputaitavaa joukkuetta lainkaan. Sitten kasattiin hänen toiveidensa näköinen paskansyöjä-joukkue, mutta mies päättikin nostaa kytkintä kesken kaiken ennen kuin edes kausi kerkesi pyörähtämään käyntiin. Jos paskansyöjällä on jotain IFK:ta vastaan, niin se menee osastoon aivan_vitun_sama.

Kaikki hyviä pointteja vaikka tietenkin Selin voitti maailmanmestaruudenkin ja on muutenkin arvostettu koutsi alan sisällä. Olen aiemminkin sanonut, että Selinin poispotkiminen kesken kauden oli mainehaittavirhe. Mies sai kantaa vastuun siitä, että joukkueessa oli parhaimmillaan joku 12 loukkaantunutta ja sisään tuotiin kaiken maailman Ilmari Pitkäsiä ja Koulesia. Se Piken valinta oli ihan hyvin hoidettu ilmeisesti. Molemmat oli haastateltu ja sitten valittu Pike. Selinin olisi pitänyt saada valmentaa kausi loppuun kun oli hoitanut Pronssinkin edellisellä kaudella. Taas sitä turbulenssia.

Ja arpoja on ollut liikaa 100%. Lehkosen poispotkiminen on iso kyssäri myös. Ihan asialliselta vaikuttava kaveri ja teki ihan hyvää jälkeä silloin. Walkin: Ilmeisesti oli kuitenkin Piken kanssa puhuttu Option käytöstä, mutta tämä voi olla Piken hiihtoladulla kertomansa puoli tarinasta. Se ei välttämättä ole totuus. Mutta tuskin tulee IFKhon vähään aikaan valmentamaan. Näin ymmärsin kuulopuheiden perusteella. Voihan se olla, että jo Penan ja Nybarin aikaan moni hyvä valmentaja sanoi EI IFKlle ja oli pakko mennä arvoilla.

Minäkin haluaisin lopettaa noiden arpojen sisääntuomisen, mutta se iso pointtini oli:

Hieman pelkään, että IFKn mainehaitta työnantajana (noillahan on myös ollut apuvalmentajia) on jo niin kova, että tänne ei noita kovimpia valmentajanimiä saada. En hetkeäkään usko, että esim. Pennanen olisi suostunut tulemaan tähän sekoiluun kesken kauden. Isoin riski olisi ollut vain pilata maineensa.

Tapola voisikin tulla, koska on jo niin kovapäinen ja niin monta kriisiä nähnyt, että haaste voisi kiinnostaa.

Mutta jos jossain C-Moren studiossa asti puhutaan siitä kuinka tuulinen on IFK valmentajalle työpaikkana, niin onhan tämä on jo

@kypärä @MHPeg se, että KJ on tullut juomaan ilmaiset safkat ja juomat bileisiin ei vielä tarkoita, että suostuisi tulemaan valmentamaan tänne. Mielestäni hänellekin tehtiin oharit. Oli ollut puhetta kaudesta numero 4 ja sitten yhtäkkiä olikin Nybari skrivannut Matikaisen kanssa paperin ja se tuli KJlle yllätyksenä. Ja tämä kiitoksena sen jälkeen, kun oli putsannut sitä edaria kopista ja saanut samalla kuunnella dinojen vittuilua. Ehkä siitä on jo niin paljon aikaa ja eri UJ, että voisi harkita palaavansa. Mutta ei tule tänne varmastikaan JOS hänen hyvä ystävänsä Ville Peltonen saa lähteä ennen sopimusajan loppua.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Postinjakaja Hyvä kirjoitus. Ei lisättävää, mukava lukea kirjoutksiasi myös yleisesti.

Kari Jalosella ilmeisesti kevääseen saakka sopimusta Tshekin maajoukkueen kanssa. Mitä luulette olisiko oikeasti naarattavissa vai onkohan tuo tilanne sitten sellainen, että ovi on pysyvästi sulkeutunut mestaruuden tai muiden syiden lisäksi? Kyllähän Kari Jalosen saapuminen päävalmentajaksi olisi Villelle pelastusrengas, enkä nyt välttämättä näkisi sitä "alentamiseksi" apuvalmentajan pestiin. Toive ajattelua..
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@kypärä @MHPeg se, että KJ on tullut juomaan ilmaiset safkat ja juomat bileisiin ei vielä tarkoita, että suostuisi tulemaan valmentamaan tänne. Mielestäni hänellekin tehtiin oharit. Oli ollut puhetta kaudesta numero 4 ja sitten yhtäkkiä olikin Nybari skrivannut Matikaisen kanssa paperin ja se tuli KJlle yllätyksenä. Ja tämä kiitoksena sen jälkeen, kun oli putsannut sitä edaria kopista ja saanut samalla kuunnella dinojen vittuilua. Ehkä siitä on jo niin paljon aikaa ja eri UJ, että voisi harkita palaavansa. Mutta ei tule tänne varmastikaan JOS hänen hyvä ystävänsä Ville Peltonen saa lähteä ennen sopimusajan loppua.
Kyllä. Asia on varmaankin, kuten kuvailet, mutta tuskin ainakaan suurta katkeruutta seuraa kohtaan on jäänyt. Se vain oli huomattavissa. Kyllä KJ:llä on varaa ja tilaisuuksia juoda ja syödä muuallakin kuin vittumaisessa mielentilassa inhokkien seurassa. Itsekään en usko, että kovin helposti uuteen pestiin HIFK:hon tulisi, mutta siihen on varmaan paljon muitakin syitä kuin hyvä muisti edellisestä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Toisaalta kun tuota listaa katsoo, kuinka moni noista on luonut menestyksekästä valmentajauraa HIFK:n jälkeen? KJ, Törmänen, Shedden (jonka narrit kaappasivat, eikä ollut ns. “ulostettu”), oliko sitten enää muita, joita olisi pitänyt jäädä kaipaamaan? Suurin osa listatuista on sellaisia vitsejä, joista oli hyvä päästä eroon. HIFK:ssä ei osata hankkia sopivaa valmennusta, mutta se ei saa tarkoittaa, että hirttäydytään jonkun ilmiselvän tunarin luotsaamaksi useammaksi kaudeksi.
Minä voisin kuvitella Lehkosen meillä valmentajana.
 

Jazzhands

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Postinjakaja Hyvä kirjoitus. Ei lisättävää, mukava lukea kirjoutksiasi myös yleisesti.

Kari Jalosella ilmeisesti kevääseen saakka sopimusta Tshekin maajoukkueen kanssa. Mitä luulette olisiko oikeasti naarattavissa vai onkohan tuo tilanne sitten sellainen, että ovi on pysyvästi sulkeutunut mestaruuden tai muiden syiden lisäksi? Kyllähän Kari Jalosen saapuminen päävalmentajaksi olisi Villelle pelastusrengas, enkä nyt välttämättä näkisi sitä "alentamiseksi" apuvalmentajan pestiin. Toive ajattelua..
Voisiko tässä olla ratkaisu UTJ:n paikkaan? Ratkaisu, jossa kaikki voittaisivat. KJ:lle uusi haaste, jossa pääsee oikeasti (?) vaikuttamaan joukkueen arkeen ja struktuuriin, Ville saisi lähietäisyydelle tukea ja ennen kaikkea saataisiin ammattimies organisaatioon. Tätä kokonaisuutta voisi olla helpompi kaupata.

PS. Tämä toki sillä edellytyksellä että Villestä pidettäisiin kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Voisiko tässä olla ratkaisu UTJ:n paikkaan? Ratkaisu, jossa kaikki voittaisivat. KJ:lle uusi haaste, jossa pääsee oikeasti (?) vaikuttamaan joukkueen arkeen ja struktuuriin, Ville saisi lähietäisyydelle tukea ja ennen kaikkea saataisiin ammattimies organisaatioon. Tätä kokonaisuutta voisi olla helpompi kaupata.

PS. Tämä toki sillä edellytyksellä että Villestä pidettäisiin kiinni.

Kyllä mä itsekin näkisin KJn Urheilujohtajana jos haluaisi vaikka asettua Suomeen pidemmäksi aikaa, mutta se on sitten kysymys, että tuleeko...?
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Kari Jalosella ilmeisesti kevääseen saakka sopimusta Tshekin maajoukkueen kanssa.


Jalosella on sopimus -24 MM-kisoihin asti.

En näe syytä miksi mies hyppäisi kesken sitä, tuon ikäisenä, laittamaan IFK:n taas kuntoon.

 

Keskikalja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, CHICAGO BLACKHAWKS, Liverpool, Real Madrid
Ihan näin alkuun kysyn miten helvetissä KJ urheilutoimenjohtajana liittyy Peltosen kenkimiseen valmentajan paikalta?
Sori, pakko.
Itse muistelen, saa korjata jos minä huru-ukko muistan väärin, niin eikös KJ jotain höpissyt kuinka turhauttavaa oli laittaa koko organisaatio kuntoon vaikka tuli valmentajaksi? Niin tuskinpa huvittaa tulla tänne. Tosin nyt ei tarvitsisi valmentaa.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieman pelkään, että IFKn mainehaitta työnantajana (noillahan on myös ollut apuvalmentajia) on jo niin kova, että tänne ei noita kovimpia valmentajanimiä saada. En hetkeäkään usko, että esim. Pennanen olisi suostunut tulemaan tähän sekoiluun kesken kauden. Isoin riski olisi ollut vain pilata maineensa.
Mahtaisiko HIFK:n maineella valmentajia kenkivänä joukkueena ja Villelle tehdyllä suoralla kolmen vuoden lapulla olla yhteys? Voi olla, ettei Ville saanut kolmen vuoden sopimusta pelkästään legendan statuksellaan, vaan osin siksi, että seuran maine valmentajia kohtaan on huono.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ihan näin alkuun kysyn miten helvetissä KJ urheilutoimenjohtajana liittyy Peltosen kenkimiseen valmentajan paikalta?
Sori, pakko.
Itse muistelen, saa korjata jos minä huru-ukko muistan väärin, niin eikös KJ jotain höpissyt kuinka turhauttavaa oli laittaa koko organisaatio kuntoon vaikka tuli valmentajaksi? Niin tuskinpa huvittaa tulla tänne. Tosin nyt ei tarvitsisi valmentaa.

Se liityy ketjun aiheeseen siksi, että joku minussa uskoo, että KJ urheilujohtajana voisi Peltosenkin avut tulla paremmin esiin. Eli ei tarvitsisi kenkiä Peltosta. Vaikka tuskin Peltosta edes kengitään ihan heti.

Mutta kuten mainittu, sopparia Tsekin maajoukkueen kanssa on vielä pari vuotta, joten KJ ei nyt tule tähän hätään. Jos ylipäätänsä enää ikinä tulee IFKlle ja niille "dinoille" töitä tekemään.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mahtaisiko HIFK:n maineella valmentajia kenkivänä joukkueena ja Villelle tehdyllä suoralla kolmen vuoden lapulla olla yhteys? Voi olla, ettei Ville saanut kolmen vuoden sopimusta pelkästään legendan statuksellaan, vaan osin siksi, että seuran maine valmentajia kohtaan on huono.

Voi hyvin olla, että Peltonen ei ole suostunut lyhyempään, koska tietää IFKn pois potkimismaineen.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Ajatella, että aikoinaan naureskeltiin Hjarkimolle, tämä kun tuppasi kenkimään joka kausi jonkun valmentajan tai pari ja nyt on imuroitu tuo kulttuuri ja kovakoodattu omaan kalloon. Ai sitä päivää, kun imuroitaisiin jostain voittamisen kulttuuri...
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Saaneet viestiä/olettamuksen, että homma jatkuu, mutta sitten yllättäen ei olekaan. Eli IFK on syönyt sanansa. Näin oli muistaakseni KJn kanssa
Siis mitä? KJ teki itse sopimuksen Pelicansiin, josta karkasi KHL:ään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös