Ville Peltoselle kenkää!

  • 441 241
  • 3 578

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Inhimillinen teko olisi päästää Ville piinasta ja potkia hänet pihalle. Yksi maali viiteen peliin, voiko peli enää mennä enempää lukkoon? Virran lähtö vapautti SaiPan pelaamisen ja samoin kävisi luultavasti myös IFK:lle. Eihän tänä vuonna mistään mitaleista pelata, mutta jonkunlainen kunnianpalautus olisi vielä saavutettavissa. Ehkä yleisökin viihtyisi, jos maaleja tulisi ja voittojakin enemmän. Näin ei voi jatkaa. Virtakin voisi olla yksi vaihtoehto, vaikka SaiPassa homma ei toiminutkaan. Valmensi kuitenkin Lukon mestariksi ja taisi meidän nykyinen ykkössentteri olla myös hänen ykkössentterinä silloin.

Vaikka olisi pelkästään Hero Mali penkin takana seuraavat pelit, niin todennäköisesti paremmin menisi. Ainakin olisi vapautunutta menoa hetken.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK
"- Kauden virheet on analysoitu eikä niistä kerrota julkisuuteen.(TPS jalkapallon UTJ)"
Jotenkin tuntuu HIFK:ssa olevan vallalla sama periaate, ai niin, heillä ei ole vielä koko kausi ohi
 

tmh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Viikingit
Vaikka olisi pelkästään Hero Mali penkin takana seuraavat pelit, niin todennäköisesti paremmin menisi. Ainakin olisi vapautunutta menoa hetken.
Koronakausillahan jotkut seurat myivät kovalla hinnalla aitiolippuja niille muutamille katsojille joita halliin oli sallittua ottaa. Pitäisikö samaa kokeilla penkin taakse kotipeleihin? Muovituoppilagerit ja nakkimukit kuuluisivat toki hintaan
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Enemmän tyyliä Tapolassa on kuin koko HIFK:ssa tällä hetkellä. Voittoja täällä kaivataan tämän jatkuvan perseilyn sijaan
Just näin. Mulle on ainakin aivan se ja sama kuka IFK:ta valmentaa kunhan maaleja tehdään, pelejä voitetaan, mestaruuksia voitetaan ja eurooppalaisia suurseuroja ollaan. Mitä järkeä olisi haluta seuran tärkeisiin pesteihin jotain tyyppejä vain siksi että he ovat X eivätkä Y. Menestys, se on ainoa asia mitä joukkueen kannattajana haluan.
 

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
IFK tarvitsisi kokonaan ulkopuolelta niin päävalmentajan kuin urheilutoimenjohtajan. Koko seura tarvitsee ison herätyksen ja se on mielestäni saavutettavissa vain täysin IFK:ta ulkopuolelta tulevilta toimijoilta. Virta tai Tapola olisi juurikin optimi seuraavaksi päävalmentajaksi. Rupeaisi asioita ja muutoksia toimintaan tapahtumaan urakalla. Sen IFK tarvitsee, näin ei voi jatkua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Nyt ei kyllä enää katsella tuloksen taakse vaan tulokseen. Hei hei Ville, sori mut tää ei nyt oikein skulaa.

Oliskohan Kotkaniemi kunnossa ja kiinnostunut, sais ainakin dumarit olla varpaillaan pressissä… kuinkakohan kiinnostaisi jatkaa enää Raumalla U20 koutsina jos tulis puhelu Stadista…
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Peltonen ei tämän kauden aikana saa kenkää, niin vähintä mitä siellä voidaan tehdä on tyhjennysmyynnit. En olisi ikinä kuvitellutkaan, että sanon näin, mutta se olisi kaikin puolin fiksuinta. Se on ihan sama, vaikka nuo saisi rämmittyä itsensä sääleihin, niin sieltä pidemmälle kausi ei tule jatkumaan, ei sellaisia taikatemppuja keksitä mitenkään. Olisi turhaa tekohengittelyä mennä tällä kokoonpanolla ja ottaa hirveä määrä turpaan rahallisesti, koska joulun jälkeen kukaan ei enää käy hallilla.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ostan samantien liput perjantain Ilves peliin jos Peltonen saa kenkää. Jos Tobbari lähtee samoista ovista, niin tilaan kausarin takaisin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Ja kukahan ostelisi näitä tähtipelaajia?
Varmasti monikin taho. Onhan se niin usein ennenkin nähty ettei floppaaminen HIFK:ssa tarkoita automaattisesti uran loppumista.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sihvosen vanha totuus "peli kertoo kaiken" kertoo kyllä ihan riittävästi Peltosen kyvyistä valmentajana. Riippumatta siitä mitä pelaajia käytössä on, ei hyökkäyspeli vaan voi olla noin skeidaa. Jotenkin erikoista nähdä miten niin moni syyttää täällä taas muita kuin syyllistä, ilmeisesti siksi että Peltonen on pyhä lehmä, jonka toivotaan niin kovasti onnistuvan. Vähän sellainen keisarin uudet vaatteet -ilmiö, jossa ei suostuta näkemään totuutta joka on selvänä silmien edessä: HIFKin valmennus ei ole liigatasoa.

Peli kertoo siitä tosiaan kaiken.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Sihvosen vanha totuus "peli kertoo kaiken" kertoo kyllä ihan riittävästi Peltosen kyvyistä valmentajana. Riippumatta siitä mitä pelaajia käytössä on, ei hyökkäyspeli vaan voi olla noin skeidaa. Jotenkin erikoista nähdä miten niin moni syyttää täällä taas muita kuin syyllistä, ilmeisesti siksi että Peltonen on pyhä lehmä, jonka toivotaan niin kovasti onnistuvan. Vähän sellainen keisarin uudet vaatteet -ilmiö, jossa ei suostuta näkemään totuutta joka on selvänä silmien edessä: HIFKin valmennus ei ole liigatasoa.

Peli kertoo siitä tosiaan kaiken.
Tämä on hyvin muotoiltu ja se taitaa olla totta.

Monelle jolle Ville on pyhä on pikkuhiljaa valjennut hänen todellinen tasonsa. Ehkä jonkinlainen defenssi, mutta tähän samaan uppoavaan laivaan halutaan sitten hukuttaa Salmelaistakin.

Edellisillä kausilla tähän ei ole ollut lähellekkään yhtä suurta kiimaa vaan joukkueisiin ollaan oltu pääsääntöisesti vallan tyytyväisiä. Kuten siis kuuluukin olla, koska ei se rosterista ole ollut kiinni.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kuten aiemmin kirjoitin, en ole itse Peltosen potkujen kannalla, koska musta kerran olisi organisaationa tilaisuus kärsimyksen kautta "oppia". Vedettäisiin tää kausi oikeasti sitten tällä paletilla, joka pakottaa katsomaan, että minkälaisille pelaajille niitä jatkosoppareita on tehty ja minkälaisia valmentajia tänne pitää hankkia.

En myöskään siksi haluaisi potkuja, koska mulla on epäilys, että Salmelainen on puhunut kaverinsa Ahokkaan meille seuraavaksi koutsiksi (kun sattumalta sekä Peltosen että Ahokkaan sopparit loppuu samaan aikaan) ja joku Myrrä tohon 1,5 vuodeksi olisi vaan taas sitä samaa turbulenssia.

Melkein nyt vaan siis kärsisin ja ottaisin tästä oppirahat meidän johdolle.

Toisaalta... siellä se Lyytinen kuulemma porskuttaa 1.kentässä astetta kovemmassa sarjassa ja paikalliset fanit on kaverini mukaan tyytyväisiä, kun IFK "päästi" heidän uuden suosikkinsa pois.

Eli onko noi niin paskoja pelaajia, mitä me kirjoitetaan vai onko se vaan kiinni valmennuksesta. Mutta eihän vittu oikeasti sekä Peltonen että Murphy voi olla niin tunareita? Siis voiko?

Tämän sanottuani, rakastan tuota kipinävuoro ketjua. Se on juuri sitä Jatkiskirjoittamista, joita olen ikävöinyt kanssakirjoittajilta. Aika heikko on ollut Jatkiksen taso ja kiva nähdä sen taas kukoistavan.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tapola on kaikilla puheillaan, eleillään, osoitteluineen ja koko olemuksellaan ettei kunnioita vastustajaa eikä lajia nimeltä jääkiekko. En tiedä mistä oletat etten odota voittavaa kiekkoa Nordikselta. Täysin virheellinen oletus.

Mutta tietyt periaatteet ja tyyli pitää säilyttää kaikessa tekemisessä. Tapola on kaikilla mittareilla TOP3 vastenmielisin valmentaja.
Pitää ulkopuolisena ottaa tähän sen verran kantaa, että nyt en ainakaan itse ymmärrä alkuunkaan, että missä tässä on kyse. Millä tavoin Tapola "kaikilla eleillään ja koko olemuksellaan", "halveksii" jääkiekkoa? Olen jäänyt sellaiseen käsitykseen, että tällä palstalla Tapola on - jostain minulle hieman tuntemattomasta syystä - "oksettava" ja vastenemielinen valmentaja. Tapola on omasta mielestäni jopa hieman aliarvostettu kaveri, ottaen huomioon miten kovalla tavalla hän onkaan meidän kotimaisessa kiekossa menestynyt ja peluuttanut parhaillaan huikean loistavaa jääkiekkoa, kuten mm. viime kaudella. Tapola on ollut kuitenkin vuosia Suomen parhaita valmentajia ja pelin kehittäjiä, ja juuri hänen kaltaisensa meritoituneen ja rutinoituneen nimen pitäisi olla HIFK:n hankintalistan kärkipäässä. Ihmettelen itse aina näitä Tapolaan ja etenkin hänen johonkin ulkoiseen olemukseensa ja habitukseen kohdistuvia mystisiäpuheita, koska A) en itse ole miehen käytöksessä mitään tuollaista "suurta oksettavuutta" pahemmin huomannut ja B) mitä hevonvitun väliä jollain tuollaisilla jutuilla on, vaikka oliskin täysi mulkku tai joku (pitkälti myös subjektiivinen mielipide) habitus ei olisi omaan silmään ok? Vaatii kaikilta parasta, mutta ennen muuta itseltään ja näytöt puhuvat puolestaan.

Voin olla väärässä, mutta minusta vaan tuntuu, että tuo suurin kritiikki, mitä Tapola saa, johtuu vain siitä, että kaverin joukkueet menestyvät aina niin pirun hyvin, että se on se asia, mikä siinä ärsyöttää. Joten, kun ei voi kaveri moittia urheilullisista suorituksista ja siitä ydinasiasta (jonka mies osaa yhtä hyvin, kuin kuka tahansa Suomessa), niin pitää keksiä muita, joihinkin vaihtoaition ilmeisiin tai naamanvääntelyihin liittyviä juttuja ja yrittää perustella, että miestä ei voi palkata. Ehkä sen takia en ole noihin Tapolan tai muidenkaan valmentajien habitukseen yms. liittyviin juttuihin hirveästi kiinnittänyt huomiota, koska itselleni niillä ei ole yhtää mitään väliä, kun itse arvioin ja tarkastelen valmentaja suorituksia sekä osaavuutta, nimenomaan urheilullisten aspektien takaa. Tapolanhan pitäisi olla aivan HIFK:n listan kärkipäässä, mitä tulee ensi kauden päävalmentaja rekryyn ja tavoitella tuon tason kaveria hinnalla millä hyvänsä, on sen tason valmentaja ja osaaja, että oksat pois ja on sen todistanut. Nyt kaveri ollaan teilaamassa jonkun huippu-urheilun ja sen ytimeen liittymättömien asioiden suhteen. Ei kai HIFK:n seurankin sisällä ajatella noin?

Itse arvotan valmentajia hyvin pitkälti menestyksen ja näyttöjen suhteen sekä sen miten on urheilullisesti pärjännyt. Paskat siitä onko kuinka kiva ja höpönassu tai vaihtoehtoisesti vaativan mulkku kaveri. Siinä kilvassa, kun aletaan vertailla sitä kaikkein keskeisintä ydin eli urheilusuorituksia, ei Tapola jää kenenkään jalkoihin. Joten omaan korvaani tuollainen ajattelu on hieman erikoinen ja hassu - etenkin huippu-urheilussa - , että "ei me palkata sitä, kun ei ole tarpeeksi kiva ja sovi johonkin tyyliin" tai mihin lie. Siis mitä ihmettä? HIFK:n ensi kauden kilpakumppanien päävalmentajat: Tappara (mahdollisesti) Grönborg, Kärpät Marjamäki, Ilves Pennanen...ainoat nimet, joiden kanssa HIFK ei lähtisi valmentajan suhteen takamatkalta ovat aika pitkälti J.Jalonen, K.Jalonen, Tapola tai Pekka Virta. Mutta totta kai, jos HIFK:n seurankin sisällä ajatellaan samalla tavalla ja aletaan (jopa) ylitulkita ja -analysoida jotain habitusta yms. sekä miten se sopii meidän brändiin tai seuran pikkutakki osaston 'tyyliin', eli ei niin ollenkaan tärkeitä seikkoja urheillullisesta aspektista, niin eiköhän HIFK:n ensi kaudenkin päävalmentajakisa käydä jonkun Peltosen, Kibe Kuhdan, Kiffen, Koffen, Muppen yms. kaverien kesken, sen sijaan, että palkattaisiin tai edes yritettäisiin kaikin keinoin tavoitella sitä parasta saatavilla olevaa miestä pestiin. Minkä takia tuolla HIFK:n tärkeimmillä positioilla ja rekryvaiheiden loppupuolella pyörii joka kausi ja joka ikisessä työnhaussa kavereita, joidenka suuntaan HIFK:n ei todellisuudessa pitäisi edes sylkäistäkään, koska eivät vain ole niiden HIFK:n huippukorkeiden standariden mukaisia. Tai pitäisi ainakin olla huippukorkeita Suomen tasolla...

Ainakin mediatietojen mukaan kaksi ihan helvetin kovaa seppää on ensi kaudeksi vapaana; Tapola ja Virta. Jos minä olisin Salmelainen, niin meikä olisi viimeiset viikot puhelin sauhuten ja pää märkänä yrittänyt kaikin keinoin tavoitella jompaa kumpaa noista herroista HIFK:hon ensi kaudeksi (toki samassa voi myös kyysenalaistaa Salmelaisen riittävyyden ja tason UTJ:n pestille...). Ja luulenpa, että oli HIFK:n tilanne mikä tahansa, on seura aina niin viehättävä ja vetovoimainen markkinavoima, että varmasti olisi HIFK:hon saatavilla, joka ikinen kausi A) TOP-3 urheilujohtaja ja B) TOP-3 valmentaja maan sisältä. Parasta ei kenties aina voi saada erinäisistä syistä (henk.kohtaiset ambitiot etc.), mutta TOP-3 liki aina ja TOP-5:sesta pomminvarmasti voi aina valita. Mitkä ovat ne oikeat syyt, minkä takia HIFK:ssa ei nyt asia ole näin, että ei ole TOP-3 urheilujohtajaa ja päävalmentajaa noilla äärettömän vaativilla ja kovilla positioilla? HIFK voi kärjistetysti sanottuna, milloin tahansa itse laittaa stopin tälle nykyiselle touhulla

Joten onko HIFK tällä hetkellä oikeasti sellaisessa asemassa, että se voisi sanoa (mm.) Jussi Tapolan kaltaiselle rautaiselle ammattilaiselle ja kiven kovalle osaajalle, että "ei kiitos, sun naamas kun ei meitä miellytä ja et kuori toimiston hedelmiä tarpeeksi hyvin"? Tai kenellä tahansa markkinoille ilmestyvälle huippuvalmentajalle? Onko HIFK:lla siis tällä hetkellä - ihan oikeasti - todellakin varaa tuijotella jotain pärstäkerrointa ja selänpesutaitoja, urheilullisten suoritusten ja huippu-urheiluun littyvän ansioluettelon sijaan?

Pahoittelut jo etukäteen hieman kärkkäästä viestistä, jos joku siitä herneen vetää nenään. Itse vain olen sitä mieltä, että HIFK:lla pitäisi kaikkien asioiden suhteen olla Suomen parhaimmat ja korkeimmat standardit, ja, että sen pitäisi joka vuosi olla siellä Liigan kärkipäässä taistelemassa mestaruudesta ja siellä itse niin kovasti näin Kärppä-kannattajan haluan HIFK:n myös nähdä, koska resurssit ja kaikki edellytykset siihen ovat. Liiga ja kilpailuasetelma vaatii ja suorastaan "huutaa" suurta ja vahvaa HIFK:ta
 
Viimeksi muokattu:

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oululaiset ja tamperelaiset ovat asian ytimessä. HIFK ei ole asemassa, jossa se voisi millään tavalla arvostella menestyviä organisaatioita ja valmentajia. HIFK:lla ei ylipäänsä ole tällä hetkellä mitään, mitä sen tarvitsisi vaalia tai suojella. Brändi oli ja meni pitkän aikaa sitten. Enää on rauniot jäljellä.

Kuka lähtisi ulkopuolelta rakentamaan tätä korttitaloa uudestaan?
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Pitää ulkopuolisena ottaa tähän sen verran kantaa...

Ihan pelkkää asiaa alusta loppuun asti.

Esimerkiksi Virta sisään tuomalla loppuu kyllä iloinen perhe-leikki, ja ulos lähtee pelaajistosta se osa kenellä ei yksinkertaisesti riitä kyvyt pelitapaa toteuttamaan. Se on vaan sellainen tilanne, että kilpailun ollessa huippuunsa viritettyä täytyy näin toimia myös IFK:ssa. Virta, Tapola ja Nokka vaativat myös toimistolta ihan sitä samaa suoritustasoa, kuin pelaajistoltakin.

Toiminta on raakaa, mutta rehellistä. Nyt se on IFK:ssa kädenlämpöistä tussauttelua.
 

Mäyräkoira

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK En gång-alltid-aina
Ihan pelkkää asiaa alusta loppuun asti.

Esimerkiksi Virta sisään tuomalla loppuu kyllä iloinen perhe-leikki, ja ulos lähtee pelaajistosta se osa kenellä ei yksinkertaisesti riitä kyvyt pelitapaa toteuttamaan. Se on vaan sellainen tilanne, että kilpailun ollessa huippuunsa viritettyä täytyy näin toimia myös IFK:ssa. Virta, Tapola ja Nokka vaativat myös toimistolta ihan sitä samaa suoritustasoa, kuin pelaajistoltakin.

Toiminta on raakaa, mutta rehellistä. Nyt se on IFK:ssa kädenlämpöistä tussauttelua.
Nyt ollaan siinä tilanteessa että on pakko tehdä täydellinen pöydän puhdistus. Ville , Tilkanen ja Toblerone
ainakin pihalle, ja sen jälkeen uusilla nimillä vaan rähinä päälle.

Tämä kausi alkaa jo olla pilalla, sen voi vielä nopealla reagoinnilla pelastaa edes jollakin
tavalla, mutta fokus taitaa olla pikkuhiljaa jo ensi vuoden syksyssä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Mä tässä oon miettiny, että miten IFK yrittää tehdä maaleja. Kiekko päätyyn ainoa tapa päästä alueelle. Sen jälkeen alkaa kulmassa kamppailut, kiekko viivaan ja takas ränniin. Sitten ihmetellään, kun on nolla maalia tehtynä, että ei menty maalille. Vittu. Sieltä sinisen kulmastako se kiekko pitää heittää maalille blokkaajan ohi ja sitten hakataan sisään. Eikö vois kokeilla ihan suoralla hyökkäyksellä alueelle pääsyä. Eikä vitut ku lyödään sinne ränniin kiekkoa ja mietitään tukitoimia. Voisko tässä olla syy, miksi esim Nättinen on kohtuu hukassa?
Maalit ovat viimeisimmissä otteluissa syntyneet, nykyisen pelikirjan mukaisesti, maaliviivan takaa.
Oikein kiva tuulahdus uudesta ajattelusta ja tavasta pelata lätkää modernisti.
Tämähän yllätti maalivahdinkin täydellisesti, kenttäpelaajista puhumattakaan.
Toim. Huom. yksi maali, ei maaleja.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tapola on kaikilla puheillaan, eleillään, osoitteluineen ja koko olemuksellaan ettei kunnioita vastustajaa eikä lajia nimeltä jääkiekko. En tiedä mistä oletat etten odota voittavaa kiekkoa Nordikselta. Täysin virheellinen oletus.

Mutta tietyt periaatteet ja tyyli pitää säilyttää kaikessa tekemisessä. Tapola on kaikilla mittareilla TOP3 vastenmielisin valmentaja.
Ja monilla mittareilla myös helvetin menestynyt.
Asia, joka ei IFKn goutseja isommin ole vaivannut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös