Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 600 864
  • 4 444

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mutta mikä ihmeen kauna sulla nyt on menossa? Miksei saisi olla kärsivällinen? Ollaan parin hassun voiton päässä sarjajohdosta ja peli on kehittynyt alkukaudesta.
Ei minulla sen ihmeempää kaunaa ole menossa. Mitä nyt IFKn krooninen menestymättömyys, nepotismi ja tietynlainen ylimielisyys pistää vituttamaan tasaisin väliajoin. Salmelainen toki ja todennäköisesti VP myös ovat tuoneet ja tuovat muutosta näihin asioihin, mutta monet asiat ovat ikävä kyllä heidän palkkaluokkansa yläpuolella ja vaatinee luonnollista poistumaa, että ne mallit saadaan murrettua. Annetaan aikaa ja ollaan kärsivällisiä, mutta aion myös tulevaisuudessa elää hetkessä ja purkaa omia tuntojani & aavistuksiani kannattajan oikeudella, eikä ”posisiiven” mielenpahoittaminen ja oikean kannattamisen opastamiseen minua hirveästi kiinnosta (tämä ei ollut sinulle suunnattu) vaan parille muulle nimimerkille, joilla on taipumus opastaa miten pitää kannattaa ja elää. Totean edelleen, että mitään muuta en toivo IFKn kannattajana enempää kuin negailujeni olevan ihan metsässä ja VPn tekevän meistä dynastian.

@kaizu, kuten sanoit niin turha kinata, koska olemme isoista linjoista kuitenkin samaa mieltä. Kuitenkin tartun tuohon ajatukseesi ja osittain myös @BOL ajatukseen, että keväällä pelataan. Tämän fraasin olen kuullut 33 vuotta kestäneen IFK-kannattajan uran aikana lähes joka kausi ja lähes jokaisella noista 33 kaudesta ihan muut joukkueet ovat pelanneet finaaleissa nakkikattilasta kuin IFK. Olen teidän molempien kanssa täysin samaa mieltä, että tietynlaiset vaikeudet kuuluvat menestykseen kaareen, mutta omana mutuna väittäisin, että näille viime kausien mestareille näitä totaalisia rimanalituksia (esimerkkinä tältä kaudelta Jukurit, Sport ja KooKoo pelit nyt ensimmäisenä) ei tule läheskään yhtä paljon kuin IFKlle kaudesta toiseen ja näillä sitten saadaan pahimmassa tapauksessa järjestettyä jo huonot lähtökohdat keväälle syksyllä (kyllä, nyt ei ole vielä ”menetetty mitään”). Näitä on selitelty milloin uudella pelisysteemillä, valmentajan tutustumisjaksolla, huonolla tuurilla ja loukkaantumisilla jne. Mitä jos kokeltaisiin seuraavan kerran jotain muuta, eikä taas tiputtaisi samoihin sudenkuoppiin? Salmelaiseen laajentaen niin hän ei ole kertaakaan mielestäni onnistunut rakentamaan Liigakauden alkuun mennessä valmista joukkuetta? Miksi jätetään tällaisia kannattajienkin havaitsemia aukkoja kaudesta toiseen kokoonpanoon? IFKn resursseilla luulisi olevan mahdollista rakentaa joukkue valmiiksi ennen kauden alkua, jota sitten vahvistetaan tarpeen tullen täsmähankinnoilla tai ei? Tällöin myös VPllä olisi aikaa juurruttaa omat systeeminsä kaikille uusille pelaajille päivästä yksi lähtien. Viimeksi tällainen kokoonpano taisi olla Stögön toisella kaudella ja lopputulos oli runkosarjan voitto ja kakkossija.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensin pitäisi määrittää, mitä on tehdä tulosta päivästä yksi. Montako tappiota saa tulla? Montako kertaa voidaan olla otteluissa tappiolla? Pitääkö esimerkiksi olla joku tietty määrä taklauksia, jotta voidaan katsoa, että valmennus on tehnyt tiettyjen pelaajien kanssa tulosta päivästä yksi lähtien?

Mitä, jos joukkue suorittaa runkosarjassa ylivertaisesti, mutta Kannu jää kotiuttamatta? Koska osallehan vain mestaruuksilla on merkitystä. Henkilökohtaisesti ei lämmitä yhtään olla sarjakärki syys-, loka-, marras-, joulu-, tammi-, helmi- tai maaliskuussa, jos runkosarja päättyy huhtikuussa. Runkosarjan voitto voi tietysti olla tavoite, mutta ei se sinänsä ole mikään mestaruus tai voi olla itseisarvo. Joukkue voi pelata viihdyttävää, tuloksellista peliä ja kansa viihtyy katsomossa, mutta joku toinen jengi vain on vähän parempi ja raapii vaikka pisteen enemmän keskinäisistä, tekee pari maalia enemmän ja voittaa runkosarjan ja me jäädään kakkoseksi. Ollaanko silloinkin epäonnistuttu ja todetaan, että valmennus ei ole tehnyt tulosta?

Vaatimustaso ja odotukset ovat joillakin niin korkeilla, että eihän niiden saavuttaminen ole kovinkaan realistista. Mahdollista toki, mutta kyllä pelin henkeen nyt vain kuuluu se, että joukkueet kokevat vaikeuksia, eikä kaikki mene niin kuin elokuvissa. Vaikeudet kasvattavat monesti enemmän kuin onnistumiset, mutta luonnollisesti ihminen ja joukkue tarvitsee myös onnistumisia kehittyäkseen. Kovin olisi raskasta ylipäätään elää elämäänsä, jos koskaan tai vain harvoin olisi tyytyväinen nykytilanteeseen. Tyytyväisyys ei kuitenkaan ole synonyymi tyytymiselle. Kyllä mä olen tyytyväinen moneen asiaan, mutta voin haluta silti enemmän tai suoriutua jossain asiassa vielä vähän paremmin.

Jos HIFK tuo Kannun kotiin keväällä, kuinka moni oikeasti muistelee jotain väsyneitä runkosarjatappioita ja kehtaa oikeasti olla sitä mieltä, että eipä oikein ollut onnistunut kausi ja paljon jäi parannettavaa vielä?
Heitit tässä juurikin sen suurimman tekijän sille, miksi mun ihannemaailmassa ei pelattaisi mitään hemmetin playoffeja joiden ainoa tarkoitus on vain sen rahan kerääminen. Ymmärrän toki että persaukisten pitää tehdä kaikki kikat rahan saamiseksi, mutta ei se mitään intoa itselle lisää.

Olen sen veraan yksinkertainen vanhan polven puupää, että enemmän diggaisin jalkapallosta tuttua "pelaa kausi nyvin ja voita sarja jos haluat olla mestari" sarjasysteemiä.
Se pakottaa olemaan valmiina päivästä yksi ja lopettaa kaikenlaiset saatanalliset "projektit" ja "prosessit" kuin seinään, sillä ihan jokikinen päivä on pelattava voitosta, ja siellä ei voida puolta kautta opetella pelaamaan, tai kausi on sitten sitä myöten selvä.

Omasta mielestäni tällaiset sata peliä samaa joukkuetta vastaan jutut saisi jäädä ihan heti, mutta valitettavasti minä en sitä pääätä, ja siitä varmastikin suurin osa on onnellisia.

En vaan tykkää tällaisesta "leikkisarjasta" tässä välissä jossa käydään vähän silleen pellailemassa, jos sitten keväällä viittittäis oikeasti pelata. Koko ajatus noista "kevään joukkueista" on ihan ällöttävä. Rehti sarja vaikka pelejä siihen lisäämällä ja perkeleen poffit hittoon ovista ja ikkunoista.

Tässä voisi käydä jopa niin että tervehdyttäisi (ainakin euroopassa) pelaajapalkkioita yleisemminkin, sillä joukkueissa pitäisi olla kokolailla parempi reservi pelaajia loukkaantumistia huomioiden, että ollaan siltikin valmiita jokaiseen otteluun pelaamaan voitosta.

Tokihan tämä vaatisi suomessa liigan kutistamista jotta taso ei liikaa repeilisi vaan olisi vaikkapa kymmenen todella kovaa joukkuetta liigassa. Ärsyttää katsella tällaisia puolivaloilla perseilyjä mitä erityisesti IFK tuntuu osaavan kaudesta kauteen esittävän sitä kevättä odotettaessa.
Tässä tapauksessa kun olisi ihan pakko voittaa se runkosarja.

Mutta, jos ne perhanan poffit pitää ihan väkisin olla, niin mielestäni vain neljä parasta jatkoon, välierät ja finaali. Ainoa laajennus tähän voisi sitten olla se vaihtoehto, jossa joukkueita ei vähennetäkään, vaan kasvatetaan, ja jaetaan liiga kahteen lohokoon. Pelataan kuten nahilassa kummankin lohkon sisäiset poffit -vain välierä ja finaali- ja sen jälkeen lohkojen voittajien välinen loppuottelu tai loppuottelusarja.

Niissäkin olisi oltava koko kausi valmiina, sillä kun ja jos poffeista ei mene kuin se neljä jatkoon, niin siellä ei voi vedellä löysin rantein yhtään matsia.
Tässä tapauksessa -mistä en muuten pidä- voitaisiin pitää käytössä tämä kolmen pisteen voitto, jolla löysäperseilijäjoukkueet jäävät heti telineisiin jos eivät pela voitosta ihan joka ilta.

Tokihan harmittaa kun näkee jo tässä kohtaa kautta että sinne meni mestaruus, mutta koska se ei ainkaaan IFK-fania haittaa, niin mitä sillä on väliä. Siellä sitä kuitenkin hallilla pyöritään, koska menestymättömyyskin on vaan niin kivaa suurelle osalle. Enkä nyt tarkoita (ainakaan yksiomaan) lainattua kirjoittajaa ettei tule lankaa pitkin korviin kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Tällaisen esityksen jälkeen, kun joukkueessa jokainen pelaaja antaa kaikkensa, Stadin kirkkaat valot loistavat ihmisten kasvoilla seuraavaan peliin asti ja maatiaiset on lyöty; on syytä kiittää pääarkkitehtia. Kiitos Ville, tack Ville!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Pakko kehua. Silloin, kun joukkue suorittaa "Villen kiekkoa" eli on sitoutunut, vahva, röyhkeä ja tekee pieniä voittavia asioita, kuten Ville pelaajanakin, niin on IFK todella vaikea voitettava. Jos vain koronavariantit suo, niin ensi keväänä mennään pitkälle.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hienoa että Peltonen tiimeineen sai pelin kulkemaan. Vielä toki viimeistelyä pitäisi napsu tai pari parantaa. Voisi helposti laskea, että viimeisessä kolmessa matsissa on tehty 9 maalia 180 minuutissa. Paikkoja on ollut painaa 16-18 maalia, jos joka 4 laadukas maalipaikka olisi tuottanut.

Erityisen hienoa on se, että peli on rentoa ja tulosta ei olla pakotettu vaan se on tullut omaan tekemiseen uskomisen kautta.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Kylläpä tuli tuosta Villen pelinjälkeisestä haastattelusta jotenkin älyttömän hyvä ja lämmin fiilis! Hymyilin ja nyökkäilin jatkuvasti ja jotenkin luottamus tähän prosessiin vain kasvoi entisestään! Oli Villekin jotenkin jo rennompi ja puheliaampi kuin alkukauden haastiksissa! Hienoa! Tästä tulee hyvä!
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
IFK oli tänään surkea ja surkeus vaikutti johtuvan väsymyksestä. Eilinen päätös siirtyä kolmeen ketjuun vei voimia kun tänään pelattiin vielä samalla miehistöllä.

Villen pelitapa on todella kuluttava ja vaatii tuoreita jalkoja. Onko IFK:lla mitään saumoja kevään kovissa peleissä kun vedetään 4-5 peliä viikossa? Tuo pelitapa vaatii kuntoa ja todella lyhyitä vaihtoja ja mielestäni IFKn ketjut taas venyttää niitä toistuvasti.

Huomasin muutaman kerran miten IFKn hyökkääjät (esim Jääskä) karvasi kovaa 20-30 sekuntia ja oli sen jälkeen ihan puupökkelö omassa päässä.

Ennustan Villen pelitavalle joko mestaruuden tai ekalla kierroksella putoamisen. Välieriin ei jäädä.
 

El Tito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, IFK
Kylläpä tuli tuosta Villen pelinjälkeisestä haastattelusta jotenkin älyttömän hyvä ja lämmin fiilis! Hymyilin ja nyökkäilin jatkuvasti ja jotenkin luottamus tähän prosessiin vain kasvoi entisestään! Oli Villekin jotenkin jo rennompi ja puheliaampi kuin alkukauden haastiksissa! Hienoa! Tästä tulee hyvä!
Onko tästä linkkiä?
 

El Tito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, IFK
Väänäsen jatkosoppari on mielestäni vain hyvä juttu, eikä senttereitä ole juuri koskaan liikaa. Virheistä @Bourne n kanssa samaa mieltä, mutta annan nekin anteeksi, koska hänelle on nyt isketty liian isot saappaat. Ei vielä riitä kakkossentteriksi, ainakaan tässä jengissä. Mutta sekin on ihan ok. Siinä ei ole mitään vikaa, että on Liigassa hyvä kolmos- tai nelosentteri. Se on just oikea rooli, missä eniten jeesaa jengiä. Väänäsestä on jäänyt vähän sellainen kuva, että mualaisserkku on tullut isolle kirkolle ja hyvä viime kausi on saattanut vähän sokaista Miroa ja keskittyminen olennaisesta on vähän herpaantunut. Mutta oikotietä onneen ei ole. Työtä riittää vielä, paljonkin.

Mutta nyt on hyvä hetki kokeilla eri koostumuksia. Vaikka tappiot tietysti ottaakin päähän, tavoitteet eivät voi olla runkosarjassa. aj mä näen, että HIFK:n joukkue on jälleen kerran rakennettu niin, että pleijareissa pärjätään. Ensi vuonna runkosarjakin voi olla jo toisen näköistä, varsinkin, jos runko säilyy hyvin kasassa. Kärsivällisyys on välillä koetuksella, mutta mä uskon, että se kannattaa.
Mielestäni Väänäsessä meillä on loistava projekti käsissä. Tällä hetkellä taso riittää helposti meillä kolmos-, neloskenttään. Nyt tekee hyvää päästä stunttaamaan kakkoseen ja näkemään mikä vaatimustaso siellä on ja mitä vaaditaan seuraavaan steppiin. Väänänen tuli ryminällä Liigaan ja on sopeutunut pelin vaatimuksiin isoin harppauksin. Itsellä täysi luotto että tulee menemään eteenpäin tasaisen varmasti, kyseessä kuitenkin nuori pelaaja vielä eikä mitään varsinaista hyytymistä ole havaittavissa.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Pakko kehua. Silloin, kun joukkue suorittaa "Villen kiekkoa" eli on sitoutunut, vahva, röyhkeä ja tekee pieniä voittavia asioita, kuten Ville pelaajanakin, niin on IFK todella vaikea voitettava. Jos vain koronavariantit suo, niin ensi keväänä mennään pitkälle.
Niin, että kausi jätettäisiin kesken vai? Tottakai se pelataan loppuun vaikka tyhille yleisöille jos ei muuten.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niin, että kausi jätettäisiin kesken vai? Tottakai se pelataan loppuun vaikka tyhille yleisöille jos ei muuten.

En usko, että kausi keskeytetään.

Lähinnä meinasin, että jos käy samalla tavalla kuin viime kaudella, että joku tärkeistä pelaajista (Lundell) ei pysty koronan takia pelaamaan ja tai useamman pelaajan taso laskee.

Ei ole vielä tietoa mitä uudet variantit tekevät jopa rokotetuille. Huokaan helpotuksesta, kun kausi on ohi ja kaikki on pysyneet terveinä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingin IFK on sarjaykkönen puolessa välissä kautta. Nyt kuin vain hommattaisiin valmentaja, joka tekee tulosta heti ensimmäisellä kaudellaan.

Monennensia me sitten oltasiin?
Niin mutta ei tää riitä että puolivälissä ollaan kärjessä, täällä on tuskailtu sitä että näillä IFK:n valmentajavalinnoilla tulosta ei tullut päivästä yksi. Sellainen haku tarvittaisi niin kai sitten homma olisi paremmalla mallilla, en tiedä.

Onneksi Peltonen ja Palola ja muut hudit kuitenkin järjenvastaisesti pidettiin ryhmässä mukana vielä syys-lokakuun jälkeenkin, tästähän saattaa tulla vielä jotain.

Fani saa elää hetkessä ja tunteella, mutta järkeä ja pientä pitkäjänteistä ajattelua saa käyttää kun alkaa joskus syys-lokakuussa heittä porukkaa bussin alle ja kortistoon.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niin mutta ei tää riitä että puolivälissä ollaan kärjessä, täällä on tuskailtu sitä että näillä IFK:n valmentajavalinnoilla tulosta ei tullut päivästä yksi. Sellainen haku tarvittaisi niin kai sitten homma olisi paremmalla mallilla, en tiedä.

Onneksi Peltonen ja Palola ja muut hudit kuitenkin järjenvastaisesti pidettiin ryhmässä mukana vielä syys-lokakuun jälkeenkin, tästähän saattaa tulla vielä jotain.

Fani saa elää hetkessä, mutta järkeäkin saa käyttää kun alkaa joskus syys-lokakuussa heittä porukkaa bussin alle ja kortistoon.

Joo. Tottakai on valmentajia, jotka varmuudella tekevät tulosta Helsingin IFKssa päivästä yksi. Ja kun palkkaa ne, niin tietää, että ne tekevät tulosta päivästä yksi Stadissa. Varmuudella. Miksei Tobias Salmelainen palkkaa niitä?

Luettelen ne:
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monennensia me sitten oltasiin?
Sarjakärkiä tietysti... tyhmä kysymys. Mutta nyt ollaan sarjakärkiä liian myöhään. pitäisi olla jo elokuussa tai siis koska nyt edes pelataan. Edit: ei tosi hyvällä valmentajalla pelejä koskaan hävitä.

Jos ihan asiaan palataan niin aika jäätävään iskuun on joukkue saatu ja jos pleijarit alkais nyt niin aika moni avalis ranteitaan.
Halosen loukkantuminen voi olla hyvinkin paha juttu, mutta katsotaan.
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Helsingin IFK on sarjaykkönen puolessa välissä kautta. Nyt kuin vain hommattaisiin valmentaja, joka tekee tulosta heti ensimmäisellä kaudellaan.

Monennensia me sitten oltasiin?

Tällä hetkellä toki olemme, mutta p/o HIFK on toinen.

Nyt vaan kaikilla, Peltonen mukaanlukien, pompan napit kaulaa myöten kiinni.

Tammikuun ykkönen, ei välttämättä ole huhtikuun lopun ykkönen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Nyt vaan kaikilla, Peltonen mukaanlukien, pompan napit kaulaa myöten kiinni.

Jotenkin tuli tänään sellainen fiilis, että Peltosen IFK on juuri se jengi, joka on nyt oppinut pitämään sen rotsin kiinni. Keskiviikkona on taas uusi testi sen suhteen, kun vieraaksi tulee Kalpa. Pelottava ajatuskin.
 

Kane88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hawks
Tällä hetkellä ollaan piikkipaikalla, hyvä niin. Ehkä kuukauden päästä ollaan siellä taas tai vaikkapa toisia tai kolmansia. Tärkeintä on että peli kulkee ja koko ajan opitaan. Peltosen IFK tulee olemaan melko vittumainen vastustaja kevättä ajatellen, voimia niille jotka päätyvät meidän vastustajiksi pleijarissa. Silloin ei enää muisteta et miksi ei saatu tulosta päivästä 1 eikä voitettu kaikki pelit syksyllä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tällä hetkellä ollaan piikkipaikalla, hyvä niin. Ehkä kuukauden päästä ollaan siellä taas tai vaikkapa toisia tai kolmansia. Tärkeintä on että peli kulkee ja koko ajan opitaan. Peltosen IFK tulee olemaan melko vittumainen vastustaja kevättä ajatellen, voimia niille jotka päätyvät meidän vastustajiksi pleijarissa. Silloin ei enää muisteta et miksi ei saatu tulosta päivästä 1 eikä voitettu kaikki pelit syksyllä.

Tällä hetkellä näyttää kyllä hemmetin hyvältä. 20 pelin kuntopuntarissa ollaan 1. sekä pisteissä ja ylivoimassa. Alivoimassa vielä keskinkertaisia.

15 ja 10 pelin kuntopuntarissa ollaan jaetulla 3. sijalla. Tok nää on yhden pisteen eroja kaikissa kuntopuntareissa, mutta TPSään ero on 6 pistettä 20 pelin kuntopuntarissa ja 10 pelin kuntopuntarissa 5 pistettä.

Omaan silmään vaikuttaa siltä, että TPS on tulossa alas ja me, Tappara ja Kärpät ollaan tosissaan nyt taistelemassa runkosarjan voitosta.

Sillä Tapparan alivoima on 10 pelin kuntopuntarissa 92% ja tolla erikoistilannepelaamisella ne nousee vielä tuonne kärkikolmikkoon. Ylivoima ei ole toiminut samalla tavalla, mutta tolla materiaalilla ne kyllä löytää sen jujun jossain vaiheessa.

IFK on niin itsevarma ja ruuti kuivaa, että oikeastaan vain se mikä voi tämän meidän kurssin muutta on Garteigin voittovire. Keskiviikkona nolla-pelillä sisään niin ei tarvitse olla huolissaan.

Edit. Runkosarjan lopputilanne tulee näyttämään tältä:

HIFK
Kärpät
Tappara
TPS
 
J

Just-Ice-Hockey

Tällä hetkellä näyttää kyllä hemmetin hyvältä. 20 pelin kuntopuntarissa ollaan 1. sekä pisteissä ja ylivoimassa. Alivoimassa vielä keskinkertaisia.

15 ja 10 pelin kuntopuntarissa ollaan jaetulla 3. sijalla. Tok nää on yhden pisteen eroja kaikissa kuntopuntareissa, mutta TPSään ero on 6 pistettä 20 pelin kuntopuntarissa ja 10 pelin kuntopuntarissa 5 pistettä.

Omaan silmään vaikuttaa siltä, että TPS on tulossa alas ja me, Tappara ja Kärpät ollaan tosissaan nyt taistelemassa runkosarjan voitosta.

Sillä Tapparan alivoima on 10 pelin kuntopuntarissa 92% ja tolla erikoistilannepelaamisella ne nousee vielä tuonne kärkikolmikkoon. Ylivoima ei ole toiminut samalla tavalla, mutta tolla materiaalilla ne kyllä löytää sen jujun jossain vaiheessa.

IFK on niin itsevarma ja ruuti kuivaa, että oikeastaan vain se mikä voi tämän meidän kurssin muutta on Garteigin voittovire. Keskiviikkona nolla-pelillä sisään niin ei tarvitse olla huolissaan.

Edit. Runkosarjan lopputilanne tulee näyttämään tältä:

HIFK
Kärpät
Tappara
TPS

Itsekin uskon Tapparan tuolta hieman nousevan, mutta en kyllä näe joukkuetta realistisena runkosarjan voittajana. Samoin uskon Kärppien tippuvan kelkasta, mitä myös edistyneet tilastot puoltaisivat. Tällä hetkellä Kärpät tilastollisesti ylisuorittaa, joskin ei paljoa. Sen sijaan pelin hallintaa kuvaavat tilastot kertovat varsin karua kieltä oululaisten esityksistä. Itse uskon runkosarjan voittotaistelun käytävän IFK:n ja TPS:n välillä. Tilastojen perusteella tässä kohtaa on helppo vetää himaan päin. Eikä toi järjettömän laaja hyökkäyskään varsinaisesti heikennä omaa luottamusta tässä kohtaa.

Se mitä itseasiassa alunperin lähdin yleisenä huomiona kirjoittamaan, mutta unohdin oli, että minusta alivoimaprosentin kovin tarkka tuijottaminen on varsin turhaa. Paljon tärkeämpää on katsoa alivoimakertojen määrää. Ensinnäkin usein alivoimalle joutuva joukkue on 5v5 pelissä lähtökohtaisesti jäljessä, minkä lisäksi alivoimakertojen määrä luonnollisesti korreloi suoraan päästettyjen maalien kanssa. Siksi mun mielestä IFK:n n. 85 on täysin riittävä prosentti, kun kerran ollaan liigan vähiten alivoimalla joutuvia joukkueita. Toki sama pätee Tapparaan mutta vielä paljon isommalla prosentilla. Hassua kyllä, ylivoimassa painotan onnistumisprosenttia ja ylivoimakertoja yhtä paljon. Tämä liittyy lähinnä ylivoimapelin proaktiivisuuteen, pelaajien itseluottamukseen ja siihen, että tietyn prosenttiluvun ylittämisen jälkeen (minusta n. 30) korkea prosentti kertoo myös ylivoiman laajuudesta. Tältä osin en osaa ajatustani kunnolla sanoittaa, mutta pidän ylivoimaprosenttia merkityksellisempänä tilastona kuin alivoimaprosenttia.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös