Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 603 797
  • 4 455

Walrus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta taas joukkuetta pitäisi rakentaa pitkällä jatkumolla niin, ettei koskaan tarvitse mennä "uudet pelaajat, uusi valmentaja, teroitetut luistimet " jargonin taakse käynnistelemään projektia uudestaan ja uudestaan. Mutta tämä hallituksen ja utj:n asia eikä valmentajan.
Tuohan olisi unelma tilanne. Nyt vaan meillä tuo vaihtuvuus on ollut todella kova varsinkin tälle kaudelle ja se on asia joka minua ketuttaa kaikkein eniten. Esimerkiksi eilisestä kokonpanosta yli puolet pelaajista on joukkueessa uusia (Auvitun lasken myös uudeksi). Koko ykkösketju koostui uusista pelaajista. Itse pelitapa on puolestaan sellainen asia, että kiekkoilu muuttuu ja johonkin tiettyyn "pelikirjaan" ei voi sitoutua vuosiksi. Toki jonkinlainen yleisilme ja perusta minkä näköisiä haluamme olla, niin... mutta se sitten vaatii myös aina valmennuksen vaihtuessa myös heidän sitoutumisen siihen.

Tälle kaudelle vaan tuntuu, että kaikki meni uusiksi. Jospa nyt saisimme jotain pysyvämpää ja pidempi aikaista rakennettua. Olen siis hege ihan samaa mieltä kanssasi.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun joukkueessa on kasa uusia pelaajia, uusi valmentaja sekä täysin uusi pelitapa, niin kyllähän siinä menee aikaa että homma lähtee toimimaan.

Itse en enää kaudesta toiseen ihan täysin kyllä osta tätä. HIFK:lla on kaudesta toiseen ongelmia kauden alussa riippumatta siitä, että kuinka monetta kautta valmentaja vetää. Ongelmat ovat joko tuloksellisia tai pelillisiä. CHL:stä pullahdetaan yleensä ulos jo alkulohkovaiheessa ja Liigassa yleensä ennen joulukuuta pelillinen/tuloksellinen taso ei nouse hirveän korkealle tasolle. Tämän takia HIFK yleensä sitten maksimissaan pelaileekin runkosarjan sijoituksista 4-9. HIFK:lla vielä moneen joukkueeseen verrattuna poikkeuksellisen kova materiaali ja tulosta pitäisi esim. YV:llä tulla ja muutenkin helpottaa kauden alkua.

Listataan kauden alkuja tähän. 3 pisteen voitto + lisäpistevoitot sekä pistekeskiarvo 9 pelin jälkeen sekä runkosarjasijoitus kauden lopussa. Huomioidaan se, että runkosarjan voittaja vetää yleensä reilusti +2.2 ja kakkonenkin 2.0 keskiarvolla.

Peltosen ensimmäinen kausi: 2021-22: 9 peliä, 4+0 voittoa, PK 1,55

Pikkaraisen toinen kausi: 2020-21: 9 peliä, 3+2 voittoa, PK 1,44, runkosarjasijoitus 7.


Heikko alkukausi maksoi aika paljonkin, koska runkosarja oli suht. tasaista suorittamista. Etenkin marraskuun puolivälistä-tammikuun puoliväliin erittäin vahva jakso.

Pikkaraisen ensimmäinen kausi 2019-20: 9 peliä, 2+1 voittoa, PK 1,11, runkosarjasijoitus 6.

Pitää muistaa kuitenkin, että Pike oli jo vetänyt edelliskauden lopun ja silti aloitus oli huono.

Selinin toinen kausi 2018-19: 9 peliä, 3+3 voittoa, 3 voittoa, PK 1,88, runkosarjasijoitus 6.

Kauden ensimmäiset pelit menivät hyvin, eli 3 JA voittoa alkuun ja perään 2 kolmen pisteen voittoa. Tämän jälkeen alkoi erittäin synkkä jakso, joka taittui vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Selinin ensimmäinen kausi 2017-18: 9 peliä, 2+0 voittoa, PK 1,00, runkosarjasijoitus 5.

Törmäsen kolmas kausi 2016-17: 9 peliä, 3+3 voittoa, PK 1,77, runkosarjasijoitus 9.


Tämän muistan suurena pettymyksenä, kun kuitenkin oltiin finaaleissa oltu edelliskaudella ja kauden alussa peli oli täysin sekaisin.

Törmäsen toinen kausi 2015-16: 9 peliä, 3+4 voittoa, PK 1,88, runkosarjasijoitus 1.

9.1 alkaen 22 viimeistä peliä, 19 voittoa 2 suoraa tappiota ja 1 JA tappio, eli HIFK pelasi loppukauden pistekeskiarvolla 2,6.

Törmäsen ensimmäinen kausi 2014-15: 9 peliä, 4+2 voittoa, PK 1,88, runkosarjasijoitus 7.

Keskinkertaisista/huonoista runkosarjasijoituksista huolimatta ollaan nyt useamman kerran oltu mitalipeleissä putkeen ja se myös tukee sitä, että joukkue on ollut loppukaudesta parhaimmillaan, joka sinänsä on positiivinen asia, mutta ei hyvä kauden alkukaan varmasti ole sieltä lopusta pois.

Tähän odotin jo Peltosen ensimmäisellä kaudella muutosta, koska jo CHL vaatii sitä, että peli on tietyllä tasolla. Nyt on tuttuja ongelmia menneiltä kausilta ylivoimassa, viimeistelyssä yms. Lisäksi joukkueen runko oli vahva ja hyvin säilynyt kasassa sekä pelitapaan ei ole tullut älyttömiä muutoksia. Ongelma on toisaalta kyllä ollut se, että erityisesti täksi kaudeksi hankituilla avainpelaajilla Kotkansaloa lukuunottamatta on ollut vaikeuksia onnistua siinä roolissa johon heidät on hankittu: Garteig, Innala, Koivistoinen, Schmaltz, Auvitu (lasken uudeksi). Palola on tilastojen valossa onnistunut, mutta kyllä iso kuva on jäänyt vielä vajaaksi. Broadhurst olisi tässä ollut elintärkeä avainpelaaja edelliskaudelta ja jotenkin näen HIFK:n pelillisen tason heikentyneen radikaalisti sen jälkeen, kun hän loukkaantui. Tämä voi tukea sitä, että uusilla pelaajilla on vaikeuksia sopeutua HIFK:n pelitapaan vanhoja enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Tämä on se Ville Peltonen, jonka minä tunnen. Toisaalta, en ole aivan varma, onko tämä se Peltonen, joka joukkueen pitäisi tuntea? "Ole oma itsesi, mutta älä kuitenkaan ole ihan täysin oma itsesi, koska olet oikeasti melko pelottava ja kaikki kunnioittavat sinua järjettömän paljon oman pitkän ja upean urasi vuoksi." Ehkä Villen pitäisi vetää kunnon raivarit kopista ja näyttää elämä jatkuu sen jälkeen kuten ennenkin, jolloin kukaan ei enää jännittäisi, milloin koutsilla läikkyy yli ja millaista se sitten olisi? Tittidii, vähän erikoinen tilanne. Ei ole helppoa olla Ville Peltonen.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, mistään en mitään tiedä mutta on se nyt pirun lyhytnäköistä touhua, jos uusi päävalmentaja ja valmennusryhmä tulee taloon, lukuisat uudet pelaajat päälle ja pelisysteemit jota pitäisi hinkata kuntoon ja sitten syyskuussa olisi jo pitänyt alkaa olla kaikki kunnossa tai Villelle kenkää. Kausihan alkaa syyskuussa! Joo, tiedän että se perinteinen päävalmentajalle kenkää on läppäkin että se keskustelu avataan jo kesällä, mutta ihmeen tosissaan myös pitkän linjan kirjoittajat ovat dumanneet koko touhun ja valmennuksen ja menestyssaumat osaltaan jo syyskuussa.

Ymmärrän, että ei näytä nyt joka ilta kovin hyvältä ja ymmärrän, että isossa IFK:ssa ei perkele treenailla kuvioita kuntoon vaan menestystä pitäisi tulla koko ajan ja jatkuvasti. Koko ilta ja joka ilta tulee ja keväällä taas kattila ilmaan ja syksyllä viiriä hallin kattoon kuten aina. Mutta eihän se nyt ole millään lailla realismia tai fiksua huudella päävalmentajaa yhden kuukauden sarjapelien jälkeen pihalle. Kuka sitten tulee sisään jos Ville ulostetaan lokakuussa ja mitäs jos silloinkin ollaan seuraavan kuukauden jälkeen vielä epävakaalla pohjalla pelisysteemin toimivuuden kanssa. Sekin uusi koutsi sivuun ja uutta sisään?

On nää projektit nyt vähän pidempiä, kuin kuukausi sinne tai tänne ja kenkää. Mistäs sitä tietää vaikka nosteltaisi kannua keväällä. Aivan, ei mistään vielä ja aika sekä tekeminen sen näyttää.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korjasin molempien aivopierut.

Chelsea Liverpool (Frölunda)
Real Madrid (Zurich)
Benfica HIFK (IFK)
Sparta Praha

Vaihdetaan vielä Zurich Zürichiksi, niin sitten alkaakin olla aivopierut kaikilta osallistujilta korjattu!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, mistään en mitään tiedä mutta on se nyt pirun lyhytnäköistä touhua, jos uusi päävalmentaja ja valmennusryhmä tulee taloon, lukuisat uudet pelaajat päälle ja pelisysteemit jota pitäisi hinkata kuntoon ja sitten syyskuussa olisi jo pitänyt alkaa olla kaikki kunnossa tai Villelle kenkää.

En hirveästi ole kyllä nähnyt Peltoselle kenkää vaadittavan. Itsekään en ole vaatimassa. Tässähän on vain todettu, että muutosta aikaisempien kausien alkuun ei ole tuloksellisesti tullut. 9/60 peliä on kuitenkin lähes 1/6 runkosarjaa. Itsekin uskon 90% varmuudella, että pelillisesti ja tuloksellisesti tullaan ottamaan isoa kehitystä jo seuraavien viikkojen aikana, koska eihän tuolla joukkueella loputtomiin voi esim. noin huonoa YV:tä pelata. Tämä ei poista kuitenkaan sitä faktaa, että CHL oma sarjansa, joka on yksi palanen tämän kauden kokonaisarviota. Marras-joulukuun hyvät pelit eivät enää vaikuta CHL-sijoitukseen, jos pelit jäävät alkulohkoon.

Kaikki joukkueethan samalta viivalta lähtevät ja ei yhdenkään joukkueen peli valmista ole syys-lokakuussa. Joku niistä keskeneräisistä jengeistä vain tässä vaiheessa kautta siellä sarjataulukon kärjessä keikkuu. HIFK:lla pitäisi olla poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat kauden alkuun, koska useimpiin joukkueisiin verrattuna HIFK:lla on ihan eri tason materiaali. Oma pointtini aikaisemmassa viestissä oli vain se, että on osta näitä selityksiä enää siitä, että uusi valmentaja ja paljon vaihtuvuutta joukkueessa. Paljon vaihtuvuutta ja uusia valmentajia on muillakin joukkueilla. Kyllä tällä pelaajamateriaalilla esim. ylivoiman pitäisi olla ihan eri tasolla 14 kilpailullisen ottelun jälkeen. Jotkut asiat taisivat Peltoselle kuitenkin yllätyksenä tulla, vaikka taustatyönsä hyvin teki tai ainakaan hän ei niihin saanut muutosta: heikot kauden aloitukset, maalinteon vaikeus, heikko ylivoima, heikko kotisaldo, uusien pelaajien sopeutumisvaikeudet nordiksen valoihin. Aika paljon tuttujen ongelmien kanssa painitaan.

Muutenkin kun tein tuota listausta HIFK:n runkosarjasijoituksista ja kauden aloituksista menneinä kausina, niin HIFK:n runkosarjasijoitukset yllättivät huonoudellaan. Viimeisen 7 kauden aikana ollaan siis oltu yhden kerran TOP4:ssä ja se on se ainoa (runkosarjan voitto) kausi, jolloin ollaan finaalissa oltu. Pointti tässä on se, että vaikka kehityssuunta on ollut oikeanlainen isossa kuvassa, niin joitain pelillisiä ongelmia siellä taustalla on aina kauden aikana ollut, koska runkosarjasijoitus pääsääntöisesti on ollut keskinkertainen. Ovatko ne sitten myös vaikuttaneet loppujen lopuksi siihen, että ei olla finaaleissa oltu mestaruuksista puhumattakaan. Esimerkiksi sellaisiin voittoputkiin ja vahvaan runkosarjasuorittamiseen mitä Törmäsen hopeavuonna nähtiin, niin ei olla päästy sen jälkeen läheskään. Itselläni onkin sellainen kysymys jopa itselleni, että onko HIFK:n hyvät keväät viime kausina olleet siinä mielessä jopa vähän silmänlumetta, että peli ollaan saatu lähinnä lähinnä hyvälle tasolle ja yhdessä laadukkaan materiaalin kanssa saatu tulos siedettäväksi tai sellaiseksi, jonka sen minimissään pitäisikin olla? Sellainen loistokkuus siitä on puuttunut, jos Törmäsen hopeakauteen vertaa. Ei HIFK missään vaiheessa Pikkaraisen tai Selinin kanssa missään pitkissä voittoputkissa seilaillut.

Harvoin sieltä runkosarjan top4:n ulkopuolelta mestaruuksia voitetaan.
 
Viimeksi muokattu:

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Oma pointtini aikaisemmassa viestissä oli vain se, että on osta näitä selityksiä enää siitä, että uusi valmentaja ja paljon vaihtuvuutta joukkueessa. Paljon vaihtuvuutta ja uusia valmentajia on muillakin joukkueilla.

Tämä. Jännä miten sitä jopa itselleen usein tyrkyttää selitykseksi tätä vuodesta toiseen kunnes taas muistaa että niin tämä on kilpaurheilua ja että tosiaan aika monella muullakin joukkueella on uusi valmentaja, uudet pelaajat jne. jne. Tuntuu että me IFK-fanit helposti vähän niinkuin tartutaan tähän oljenkorteen koska sen avulla heikot esitykset ja heikon menestyksen saa aina jotenkin siedettävästi perusteltua itselle ja muille.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tämä. Jännä miten sitä jopa itselleen usein tyrkyttää selitykseksi tätä vuodesta toiseen kunnes taas muistaa että niin tämä on kilpaurheilua ja että tosiaan aika monella muullakin joukkueella on uusi valmentaja, uudet pelaajat jne. jne. Tuntuu että me IFK-fanit helposti vähän niinkuin tartutaan tähän oljenkorteen koska sen avulla heikot esitykset ja heikon menestyksen saa aina jotenkin siedettävästi perusteltua itselle ja muille.

Joo @Apassi ihan hyvää tilastointia.

Toisaalta aika monesti meillä on tapana yrittää sen huonon startin takia suolata sitä valmentajaa ulos minkä keritään.

KoJoa haukuttiin ja haluttiin pois. No sehän saatiin ja oli uusi ukko tulossa sisään ennen kuin nähtiin, että hei, sehän voi voittaa mestaruuden!

Stögö oli voittajaluonne ja uloshan sekin suolattiin ennen kuin taas pleijareissa osoitti, että potentiaalia oli.

Pikkaraista oli puolet, ellei enemmänkin Jatkiksen kirjoittajista heittämässä mäkeen. Yleensä se tarkoittaa, että aika kovaa kuulee myös UJ sitä samaa viestiä sisäpiiriläisiltä. Pikkarainen saatiin ulos. Nyt täällä ukkoa jo ikävöidään.

Nyt on sitten Peltosen vuoro. Alle 20 peliä pelattu ja täällä ollaan jo pohtimassa oliko tämä "virhe".

Aika alussa on toi matka.

En tiedä miksi osaavat valmentajat eivät saa hommaa käyntiin täällä heti. En ihmettelisi jos Pikkarainen ja Tanska pistää Kerhon pelin kuntoon parissa viikossa ja joukkue nousee Sportin tavoin "yllättäjäksi". No ei taida materiaali riittää, mutta ainakin voi syntyä imua ensi kaudeksi. Sitten ihmetellään, että miten se ei IFKssa saanut samalla tavalla hommaa kuosiin parissa viikossa?

Onko se sen koppikävelymatkan kirous? Koppiin kävellään mielestäni käytävää pitkin, jotka on täynnä legendojen kasvoja. Onko joku näistä legendoista käynyt toispuoleisessa kusemassa Saatanan tai Jahven muroihin ja nyt on sitten koston vuoro?
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Tämä. Jännä miten sitä jopa itselleen usein tyrkyttää selitykseksi tätä vuodesta toiseen kunnes taas muistaa että niin tämä on kilpaurheilua ja että tosiaan aika monella muullakin joukkueella on uusi valmentaja, uudet pelaajat jne. jne. Tuntuu että me IFK-fanit helposti vähän niinkuin tartutaan tähän oljenkorteen koska sen avulla heikot esitykset ja heikon menestyksen saa aina jotenkin siedettävästi perusteltua itselle ja muille.

Lisään vielä tässä kohtaa ettei tule väärinymmärryksiä että en todellakaan halua että Peltosta potkittaisiin pois. Ja vielä vähemmän uskon että niin tulisi koskaan tapahtumaan.

Postinjakajankin huomio siitä että täällä ollaan aina myös samantien kenkimässä valmentajia pois on sitten tää meidän kannattejien toinen (melkein) jokasyksyinen teema.

"Kausi on vasta alussa, annetaan aikaa"... ja toisessa hetkessä "ULOS!". Tää on tätä kun menestyksen nälkä meillä tämän kroonisesti alisuorittavan mahtiseuran faneilla on niin kova.

Mutta joku "kiroushan" tässä selkeästi on kun uudella valmentajilla/joukkueella ei koskaan saada heti alkukaudesta hommaa toimimaan. Kun se kuitenkin monessa muussa pitäjässä lähtee samantien pelittämään. Itse uskoin että jos jonkun niin Peltosen kanssa tämä kirous saataisiin kumottua samantien.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei tässä mitään valmentajaa vaihdeta, mutta soitto Kojolle voisi aukaista tilannetta tai palkataan se vaikka neuvonantajaksi.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kyllä Ville on TYHJÄ KORTTI!! Paljon saa näemmä anteeksi legenda-statuksellaan, mutta paskaahan tää peli on!
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olen ihan helvetin huolestunut.

Peli on täysin puskemista ja tsemppaamista.
Erikoistilanne-velho Tilkasen voisi lyödä lauluun jo nyt.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huonolta näyttää, ihan vitun huonolta.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kylhän se nokanki aikana otti kolmisen vuotta, ennenkuin kanisteri tuli ja silloinhan se eka kausi päättyi sääleissä TPS:ää vastaan, toka kausi puolivälierissä, erittäin turhauttavassa HPK sarjassa ja vasta kolmas kausi sitten meni päätyyn asti. Et siltä kannalta eihän tässä kannata vielä hosua, mutta toisaalta ei tässä kyllä millään malttais taas kolmea kautta odottaa, että homma lähtee toimimaan...
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kannattaa nyt kuitenkin muistaa, että Nokan tullessa seura oli SEKAISIN ja urheilullisuudesta ei ollut mitään tietoa. Nyt on kuitenkin urheilullisesti oltu ihan hyviä, aika monta välieräpaikkaa putkeen. Ei mitenkään voi verrata Nokan alkua Villen alkuun. Nokka joutui rakentamaan ihan alkeista ja Ville vie sinne suuntaan tällä vauhdilla. Aika iso ero.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kylhän se nokanki aikana otti kolmisen vuotta, ennenkuin kanisteri tuli ja silloinhan se eka kausi päättyi sääleissä TPS:ää vastaan, toka kausi puolivälierissä, erittäin turhauttavassa HPK sarjassa ja vasta kolmas kausi sitten meni päätyyn asti. Et siltä kannalta eihän tässä kannata vielä hosua, mutta toisaalta ei tässä kyllä millään malttais taas kolmea kautta odottaa, että homma lähtee toimimaan...

Peltonen tuli pikkaisen paremmassa paikkaa sisään kuin Kojo, joka joutui pistää koko organisaation kuntoon.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kylhän se nokanki aikana otti kolmisen vuotta, ennenkuin kanisteri tuli ja silloinhan se eka kausi päättyi sääleissä TPS:ää vastaan, toka kausi puolivälierissä, erittäin turhauttavassa HPK sarjassa ja vasta kolmas kausi sitten meni päätyyn asti. Et siltä kannalta eihän tässä kannata vielä hosua, mutta toisaalta ei tässä kyllä millään malttais taas kolmea kautta odottaa, että homma lähtee toimimaan...

Totta. Mutta Nokan piti korjata a)kulttuuri ja b)materiaali ensin. Villellä ei näitä haasteita
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös