Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 600 724
  • 4 444

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Olen jo pitkään ajatellut että Villelle on haitta tässä positiossa että on niin vahvasti HIFK:n mies. Villelle seura on niin rakas, hän tuntee historian niin hyvin, ja sitten ne arvot. Hän on puhunut alusta asti arvoista.

Pelkään että hän uskoo että hän saa ne arvot kaikille yhtä tärkeiksi ja sillä saa pelaajat pelaamaan täysillä ja toisilleen. Se on valtavan kaunis ajatus, mutta hirveän lapsellinen. Mutta uskon että hän voi oikeasti ajatella niin.

Mutta kun meillä on Paajasia, Nättisiä ja Paloloita, joille HIFK on vain työpaikka. Kun Ville julistaa HIFK:n upeata historiaa, arvoja ja merkitystä yhteisölleen, nämä äijät voivat vastata "Ihan mieletöntä, rakastan ja sitoudun tähän kympillä", ja Ville uskoo siihen. Mutta eihän se ole totta. Vaikka Villelle onkin.

Pelkään oikeasti että Villen rakkaus seuraan on hänelle ongelma Rödan valmentajana. Niin paradoksaalista kuin se onkin.
 
Suosikkijoukkue
Ranskan välieräjoukkue 1995, Leijonat 1988
Niin, sama ilmiö kuin Raipen ensimmäisellä stintillä Ilveksen peräsimessä. Liian suuri seuralegenda väärässä paikassa väärään aikaan. Sydän ei anna myöden kieltäytyä, kun rakas seura pyytää apuun.

Villen pitäisi hankkia muutama vuosi kannuksia neutraalimmalla maaperällä kaukana Stadista ja tulla sitten voittajana takaisin IFK:hon. Vielä ei taida olla Villen aika.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Samalla on toki omakin maalinsuu pysynyt kiitettävän tiiviinä (sen jälkeen kun Taponen päästettiin vihdoin irti). Paljon olisi pelastettu tähän mennessä, kun olisi vaivauduttu satsaamaan edes ylivoimapelaamiseen, vaikka muuten kauden alun taktiikaksi olisi kaavailtu tarkan puolustamisen meininkiä.

Ei vakuuta Villen touhut , ei tottavie.
Oikeastaan vaan pahentaa tuota tekemisen laatua, kun reilusti yli 90 torjuntaprosentillakaan ei pisteitä tai ainakaan voittoja meinaa tulla. Taponen ollut kyllä hyvä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitenkään loukkaamatta lainattua krjoittajaa, jota suuresti täällä arvostan, tahi edes kyseenalistamatta tätä psykoanalyysia joukkueen edesottamuksista, niin perhan että haluaisin kovin tietää, että millainen valmentaja IFK:lla pitäisi olla, koska hyvin samankaltaisia analyyseja on tehty ja tehdään hyvinkin jatkuvalla syötöllä kaudesta kauteen IFK:n kohdalla.
Mikä perse tätä IFK:ta vaivaa, kun kerta kerran jälkeen täällä jokainen ajautuu johonkin psykoosiin ja puristelee mailaansa lasittunut katse silmissään? Ihan sama kuka valmentaa, niin joko sillä on vääränväriset kalsarit, tai se narisee, tai sitä inhotaan, rakastetaan, sille ei haluta pelata, sille halutaan pelata, sitä arvostetaan tai ei arvosteta -mutta sama psykoosi iskee, ja ihan siitä huolimatta mikä nimi siellä selässä on niin menetää kykynsä pelata jääkiekkoa. Lisätään nyt vielä, että onhan siellä ollut poikkeuksia, ettei kukaan pahoita mieletään ja saivartele, mutta onhan tää nyt melkoista, että IFK:ssa on näin vaikeaa pelaaminen.

Erinomainen kysymys, eikä mulla ole siihen antaa mitään oikeaa vastausta.

HIFK on perinteinen seura, niin hyvässä kuin pahassa. Mietin jossain ketjussa jokin aika sitten pelaajien osalta omaksuttua identiteettiä ja sen vaikutusta peliesityksiin ja pidän sitä varteenotettavana vaihtoehtona, miksi niin moni pelaaja ei pysty repimään parastaan meillä irti. Ainakaan heti, vaan usein mennään vaikeimman kautta.

Nämä psykologiset tekijät on asia, mihin HIFK:n pitäisi oikeasti panostaa, koska niiden ennaltaehkäisemisellä on todella suuri merkitys ihan jo tuloksenkin kannalta.
 

Speedmaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole seurajohdollekaan tainnut valjeta, että nykypäivän ifki on ollut jo vuosia muukalaislegioona, jossa on kivan palkkapussin saavia pelaajia. Katsokaa mikä määrä omia kasvatteja pärjää kehä kolmosen ulkopuolella saatuaan kengän kuvan perseeseen. Ellei tätä oikeasti tajuta, ei tilanteesta ole ulospääsyä. Toki HIFK on Oy, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen ei välttämättä menestyä maksimaalisesti.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Mutta kun meillä on Paajasia, Nättisiä ja Paloloita, joille HIFK on vain työpaikka. Kun Ville julistaa HIFK:n upeata historiaa, arvoja ja merkitystä yhteisölleen, nämä äijät voivat vastata "Ihan mieletöntä, rakastan ja sitoudun tähän kympillä", ja Ville uskoo siihen. Mutta eihän se ole totta. Vaikka Villelle onkin.
Pakko myöntää, että jos olisin pelaaja böndeltä ja IFK:hon saavuttuani kuuntelisin luentoa joukkueen upeasta historiasta, saattaisin ainakin hiljaa mielessäni miettiä, miksi tuo upea historia on tuottanut viimeisten 38 vuoden aikana kaksi mestaruutta. IFK ei tunnu olevan pelkästään historiansa vaan myös kuvitelmiensa vanki. En myöskään usko, että IFK:n paljon puhutut arvot ovat sellaisia, ettei ainakin saman tyyppisiä voisi löytää monesta muustakin seurasta. Emme ehkä olekaan ihan niin uniikkeja kuin uskomme tai toivomme olevamme.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Emme ehkä olekaan ihan niin uniikkeja kuin uskomme tai toivomme olevamme.
Tämän ketjun aiheeseen viitaten, Ville saattaa aidosti uskoa niin. Ja olen siitä melko varmakin. Ja se voi olla ongelma hänelle.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ville Peltonen on tilanteessa, missä hän ei voi sanoa enää oikeastaan mitään olematta käytännössä ihan pimeä ja pihalla. Hän ei voi haukkua pelaajia pressissä, koska siitä vedettäisiin otsikot, eikä se auttaisi joukkuetta pätkän vertaa, pikemminkin päinvastoin. Hän ei voi kauheasti kritisoida peliä, koska siitäkin vedettäisiin jotkut otsikot. Käytännössä jäljelle jää se, että Ville höpisee perusjargonit ja yrittää keksiä edes jotain positiivista sanottavaa. Seuraus on se, että hän saa itse lisää paskaa niskaansa, mutta se on luultavasti Villelle aivan yhdentekevää, koska hänelle kysymys ei ole hänestä itsestä, vaan joukkueesta. Mutta ei se varmasti helppo paikka ole.

Kyllä tässä nyt realisoituvat ne asiat, joita pelkäsin oikeastaan jo viime kaudella tapahtuvan. Ville on itsessään niin legendaarinen hahmo HIFK:ssa, että ei sitä voi sivuuttaakaan. Välittäminen on hieno asia, mutta sen voi moni kokea myös vähän pelottavaksi. Varsinkin, jos itsellä se välittämisen taso ei ole samalla tasolla. Eikä se tarkoita sitä, etteikö välittäisi lainkaan.

Ville voisi ottaa nyt parin viikon tauon HIFK:sta. Ottaa itse happea ja antaa sitä samalla koko jengille. Sen ei tarvitse merkitä mitään kriisiä, mutta olisi kokeilemisen arvoinen juttu. Ainakin parempi kuin kenenkään potkut. Kaikki kivet pitää kääntää, jotta tilanne jotenkin nyt raukeaisi. Ei se ole kenenkään etu, että siellä ollaan ihan nahoilla jo lokakuussa.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Lehdistötilaisuudessa Ville sanoi uskovansa, että tästä aukeaisi ketsuppipullo. Meniköhän sanat sekaisin ja tarkoitus oli puhua konjakkipullosta?

Faijakin tais herätä pöydän alta, sen verran kovaa kolahti pää pöytälevyn pohjaan, että meinas tulla paskat housuun tässä iltahämärässä..
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ei ole seurajohdollekaan tainnut valjeta, että nykypäivän ifki on ollut jo vuosia muukalaislegioona, jossa on kivan palkkapussin saavia pelaajia. Katsokaa mikä määrä omia kasvatteja pärjää kehä kolmosen ulkopuolella saatuaan kengän kuvan perseeseen. Ellei tätä oikeasti tajuta, ei tilanteesta ole ulospääsyä. Toki HIFK on Oy, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen ei välttämättä menestyä maksimaalisesti.
Jos ei lasketa Calle Branderin koulunkasvatteja a’la Teemu Turunen, Teemu Eronen jne. niin ihan mielenkiinnosta ketkä ovat nämä ”pärjäävät” omat kasvatit Kehä III ulkopuolella? Heljanko vanhempaa ja Winbergiä lukuunottamatta melkoisen marginaalisessa roolissa ovat kaikki. Winberg osittain tuollaisessa roolissa johtuen JYPin heikommasta puolustuksesta. Heljanko vanhempi Tappara maalivahtien hyvää jatkumoa eli täällä ei pomminvarmasti toimisi. En siis edelleenkään itse näe, että täältä olisi menetetty isosti lupauksia maakuntiin vaan täällä ei yksinkertaisesti ole ollut materiaalia. Nythän sitä on poikkeuksellisen paljon IFKn mittapuulla Salinin, Kaskimäen, Halttusen, Urosen ja todellisen timantin Vinnin muodossa. Nuorta hyökkäystalenttia on niin paljon, että junnumaajoukkuepelaaja Bau joutui lähtemään Tampereelle paremman mahdollisuuden toivossa. Tällaista ei olisi tapahtunut, kun sieltä puski sekundaa a’la SalmenJuusot ja Nyqvistit.
 
Olen aika monta HIFK:n peliä tällä kaudella katsonut, toki telkasta, mutta eiköhön se ihan samalta näytä kuin Livessäkin, eli melkoista kuraa....

Samalla olen ihmetellyt, toki jo kauden alusta alkaen, HIFK:lla on 1 Liigan suurimpia budjetteja, katsellessani kauden aikana pelejä, väistämättä tullut mieleen, ei ole urheilujohtaja oikein onnistunut tehtävässään, meinaan, pelaajissa ei oikein hinta/laatu suhde ole kohdallaan, enkä tarkoita että urheilujohtaja olisi onnistunut tekemään edullisia pelaajasopimuksia....
 
Suosikkijoukkue
IFK
Jos pelaajat kollektiivisesti alisuorittavat, kyseessä on näin maallikon silmin lähtökohtaisesti se, että valmennuksessa tai joukkueen ilmapiirissä (joka sekin sataa valmennuksen piikkiin) on jotain vikaa.

Ovatko Nättinen, Pakarinen ja Rantakari huonoja pelaajia? Lähtökohtaisesti eivät ole, mutta tällä kaudella heistä ei ole saatu juuri mitään irti. Jos useampi joukkueseen hankittu pelaaja epäonnistuu ja jatkavat eivät pääse takaisin sille tasolla jolla ovat pelanneet kehityksestä puhumattakaan, niin kyllä tämä valmennuksen syytä on. Jos ei kokonaan, niin suurelta osin.

Ulospäin ainakin näyttää, että joukkue on niin umpisolmussa että valmennuksen eväät on syöty. IFK kiittää, IFK tackar ja hyvää jatkoa. Onko se sitten reilua tai kohtuullista, ei välttämättä. Onko se ammattiurheilua? On.
 

Speedmaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ei lasketa Calle Branderin koulunkasvatteja a’la Teemu Turunen, Teemu Eronen jne. niin ihan mielenkiinnosta ketkä ovat nämä ”pärjäävät” omat kasvatit Kehä III ulkopuolella? Heljanko vanhempaa ja Winbergiä lukuunottamatta melkoisen marginaalisessa roolissa ovat kaikki. Winberg osittain tuollaisessa roolissa johtuen JYPin heikommasta puolustuksesta. Heljanko vanhempi Tappara maalivahtien hyvää jatkumoa eli täällä ei pomminvarmasti toimisi. En siis edelleenkään itse näe, että täältä olisi menetetty isosti lupauksia maakuntiin vaan täällä ei yksinkertaisesti ole ollut materiaalia. Nythän sitä on poikkeuksellisen paljon IFKn mittapuulla Salinin, Kaskimäen, Halttusen, Urosen ja todellisen timantin Vinnin muodossa. Nuorta hyökkäystalenttia on niin paljon, että junnumaajoukkuepelaaja Bau joutui lähtemään Tampereelle paremman mahdollisuuden toivossa. Tällaista ei olisi tapahtunut, kun sieltä puski sekundaa a’la SalmenJuusot ja Nyqvistit.

Ihan tosta heittämällä tulee mieleen kaksi Niklasta mieleen. Sukunimet voit ihan itse keksiä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ihan tosta heittämällä tulee mieleen kaksi Niklasta mieleen. Sukunimet voit ihan itse keksiä.
Aah, puhut jo muutama vuosi sitten lopettaneista pelaajista, joiden primevuodet ovat todella pitkän ajan takaa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
"Seuraavan maalin tekeminen on taas hetken lähempänä"
"Kauden paras peli"
Ketsuppipullo aukeaa.
"Huikea kiekkoilta"
Kyl nyt on Villellä lepohetken aika.
Sen verran lyödyn miehen puheilta alkaa kuulostaa.
IFK Helsinki ei ole pieni ja sympaattinen.
Silloin ei tarvita myöskään tällaisia kiva tsemppi-puheita.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Peltosen sopimus julkistettiin, niin oma huoli nousi Sveitsistä kantautuneista mikromanagerointi-puheista ja tässäkin ketjussa on esitetty näkemyksiä ylivalmentamisesta. Puhutaan varmaan samasta asiasta eli kyseessä on vihoviimeinen tapa valmentaa tai johtaa, joka kuristaa kaiken hapen työnteosta sekä tappaa luovuuden ja työn ilon. Sattumoisin ainakin liki kaikki suomalaiset palloilulajien huippuvalmentajat vannovat luottamuksen sekä pelaajien vastuun ja osallisuuden nimiin. Ja se ei tietenkään tarkoita ettei vaatimustaso voisi olla tosi korkea.

Mutta jos ja kun on niin, että joukkueessa on kollektiivista alisuoriutumista, niin se se on aina punainen lippu nimenomaan valmennukselle. En tiedä mikromanageroiko Peltonen, mutta joukkueen alisuoriutumisen syyt pitää selvittää. Voihan tietenkin olla, että siellä on tosi monella pelaajalla jotain henkilökohtaisia syitä, joiden takia työkyky on laskenut ja sitä kautta joukkueen suorituskyky heikentynyt. Paljon todennäköisempää kuitenkin on, että alisuoriutuminen johtuu valmennuksellisista asioista.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaisin, että ennen kuin Peltosen työsuhde päätetään on hankintalistalla pelaaja tai pari hyökkäykseen ja yksi puolustukseen. Jos(kun) nämä eivät tuo muutosta on skenaariona myös valmennuksen vahvistaminen, joka toki on myös jo itsessään epäluottamuslause Peltosen kaltaiselle arrogantille perfektionistille. Yllättynyt olen jos jompikumpi tai molemmat ei tapahdu ennen monon viuhumista. Sen verran ylhäältä Peltosen valinta aikanaan tuli.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sekin että kohta ollaan niillä hetkillä, kun tulevan kauden joukkuetta aletaan kasaamaan ja kärkipelaajia kiinnittää. Kuka nosteessa oleva pelaaja haluaa tulla Peltosen valmennukseen ja ottaa riskin siitä, että käy "nättiset", arvo laskee ja fanit haukkuu. Itse Peltonenhan on pyhä ja se on vaan yksittäisten pelaajien oma vika, kun joukkueen hyökkäyspeli on Japanin maajoukkueen tasoa.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Peltosen sopimus julkistettiin, niin oma huoli nousi Sveitsistä kantautuneista mikromanagerointi-puheista ja tässäkin ketjussa on esitetty näkemyksiä ylivalmentamisesta. Puhutaan varmaan samasta asiasta eli kyseessä on vihoviimeinen tapa valmentaa tai johtaa, joka kuristaa kaiken hapen työnteosta sekä tappaa luovuuden ja työn ilon. Sattumoisin ainakin liki kaikki suomalaiset palloilulajien huippuvalmentajat vannovat luottamuksen sekä pelaajien vastuun ja osallisuuden nimiin. Ja se ei tietenkään tarkoita ettei vaatimustaso voisi olla tosi korkea.

Luottamus hyvä, kontrolli paras taisi joskus joku idän paskavaltion johtajista todeta. Edellisen kerran, kun HIFK sai maistaa mestaruutta, niin puikoissa oli mikromanageroinnin kruunaamaton kuningas, eli KJ. Toki KJ on noista vuosista, puhumattakaan ajastaan Kärpissä, pehmentynyt ja modernisoinut johtamisotettaan, mutta jos/kun VPn suurimmat vaikutteet valmentamiseen ovat tulleet KJlta (ja Summaselta), niin tekeminen on sitten sen mukaista. Olen pitkälti sitä mieltä, että HIFKssa ei seurana ole kovin vankka vastuunkannon kulttuuri ja tietyssä määrin suitset tiukalla -menetelmä on ihan kohdallaan. Tästähän mm. Jalonen aikanaan avautui, että HIFKssa pitää vähän organisaation joka tasolla potkia porukkaa persuuksille, jos meinaa saada oikeita asioita tapahtumaan.

Ville Peltonen HIFKn valmentajana oli asia, joka piti kokeilla ja kokea enemmin tai myöhemmin. Nyt tilaisuus tuli vastaan vähän ”liian ennemmin”, mutta en pysty asiasta liikaa palkkauspäätöksen tehneitä moittimaan. Toki nyt on nähty se, että tunnistetut riskit ovat realisoituneet, mutta sellaista elämä välillä on. Lisäksi - poistamatta VPn ja valmennusjohdon vastuuta - niin kyllähän HIFKn tämän kauden joukkue on sillä tavalla kasattu, että nappisuorituksena sen saattoi ennakoissa sijoittaa sijoille 4-6, todennäköisin skenaario sijat 7-10.
 

Forever#88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sekin että kohta ollaan niillä hetkillä, kun tulevan kauden joukkuetta aletaan kasaamaan ja kärkipelaajia kiinnittää. Kuka nosteessa oleva pelaaja haluaa tulla Peltosen valmennukseen ja ottaa riskin siitä, että käy "nättiset", arvo laskee ja fanit haukkuu. Itse Peltonenhan on pyhä ja se on vaan yksittäisten pelaajien oma vika, kun joukkueen hyökkäyspeli on Japanin maajoukkueen tasoa.
Mä olen miettinyt tätä samaa. Eletään sitä aikaa vuodesta, kun seuraavan kauden hankintoja neuvotellaan. Millä ihmeellä Salmelainen voi IFK:ta myydä kinnostaville pelaajille? Seura on ikuinen alisuorittaja, taloudellinen etulyöntiasema on mennyttä, seuraikoni-valmennus ei vakuuta eikä ole edes varmuutta, onko sen enempää valkku kuin UJ:kään seurassa enää ensi kaudella. Seuran ympärillä ei tapahdu mitään positiivista. Haluatko siis pelaajana olla osa tätä tarinaa??

Sen verran otan takaisin, että nuoriso-osastolla tapahtuu positiivisia asioita. Sen avulla tässä itse jaksaa olla osa tätä tarinaa. Toistaiseksi.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edellisen kerran, kun HIFK sai maistaa mestaruutta, niin puikoissa oli mikromanageroinnin kruunaamaton kuningas, eli KJ. Toki KJ on noista vuosista, puhumattakaan ajastaan Kärpissä, pehmentynyt ja modernisoinut johtamisotettaan, mutta jos/kun VPn suurimmat vaikutteet valmentamiseen ovat tulleet KJlta (ja Summaselta), niin tekeminen on sitten sen mukaista. Olen pitkälti sitä mieltä, että HIFKssa ei seurana ole kovin vankka vastuunkannon kulttuuri ja tietyssä määrin suitset tiukalla -menetelmä on ihan kohdallaan. Tästähän mm. Jalonen aikanaan avautui, että HIFKssa pitää vähän organisaation joka tasolla potkia porukkaa persuuksille, jos meinaa saada oikeita asioita tapahtumaan.
Onhan se näinkin ja tuolloin oli vielä muuan Peltonen kapteenina ja apurina siinä perseelle potkimisessa ja syömisten ja vapaa-ajan viettojenkin kyttäämisessä. Joskus se vaatii sen ja jos olosuhteet ovat otolliset ja homma lähtee toimimaan ja tulee onnistumisia, niin voi ollakin tuloksekasta. Joskin niin kuin sanoitkin, niin Jalosen ajoista on jo reilu 10 vuotta ja siinä siinä ajassa on ehkä yllättävänkin paljon muuttunut ammattimaisuudessa ja siinä millaista johtamista ja valmentamista pelaajat odottavat ja hyväksyvät. Tämäkin toki lähtee joukkueen rakentamisesta eli haalitaanko jengiin sellaista pelaaja-ainesta, joka vaatii sellaista vanhan ajan kontrolliin perustuvaa valmentamista vai ennemmin pelaajia, joilla on sisäinen motivaatio ja itsekuri menestymiseen ja kiekkoilijana kehittymiseen?
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Sekin että kohta ollaan niillä hetkillä, kun tulevan kauden joukkuetta aletaan kasaamaan ja kärkipelaajia kiinnittää. Kuka nosteessa oleva pelaaja haluaa tulla Peltosen valmennukseen ja ottaa riskin siitä, että käy "nättiset", arvo laskee ja fanit haukkuu. Itse Peltonenhan on pyhä ja se on vaan yksittäisten pelaajien oma vika, kun joukkueen hyökkäyspeli on Japanin maajoukkueen tasoa.
Nääh, kyllä tänne aina muutama nimi mies saadaan ottamaan hyvä Liksa pois. Jälkeenpäin voi vedota, että tuo Seura nyt on vain ihan sekaisin. Nättisellä toki huonompi tilanne, kun soppari kaksivuotinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni kiinnostaisi tietää, millainen valmentaja Ville Peltonen ihan oikeasti on. Ei siis mitään mutuja ja johtopäätösten vetämistä hänen omasta peliurastaan, vaan ihan faktaa siitä, miten hän joukkueen kanssa toimii. "Luotettavimman" vastauksen saisi varmasti sellaiselta pelaajalta, joka ei enää meillä pelaa ja jolla ei jäänyt seuraakaan kohtaa mitään hampaankoloon, mutta sellaisia ei taida nyt olla tänne kirjoittavien joukossa.

Mä olen itse joutunut muuttamaan ajatuksiani Villestä hänen esiintymistensä ja sanavalintojensa vuoksi. Ja siis vertailukohtana on pelaaja-Ville. Pelaaja-Ville ei selvästikään viihtynyt parrasvaloissa ja varmaan jokainen haastattelu oli enemmän tai vähemmän tylyn tuntuinen ja katse sellainen pistävän läpitunkeva. Valmentaja-Ville taas on jopa helposti lähestyttävä ja hänen katseessaan on usein sellaista eräänlaista lempeyttä ja hän myös hymyilee melko usein. Siis täysin päinvastainen kuin pelaaja-Ville. En ole kokenut, että valmentaja-Villessä olisi kuitenkaan mitään epäaitoa tai esiintyminen olisi mitenkään päälle liimattua fuulaa. Pelaaja-Villestä jäi aina vähän sellainen pelottava kuva, valmentaja-Villestä ei lainkaan. Tuskaistuneen ja väsyneen valmentaja-Villen on olen nähnyt, mutta ei hänkään pelottava ole.

Ihminen voi myös muuttaa käytöstään, vaikka hänessä tiettyjä piirteitä, kuten vaikka rakkaus yksityiskohtia kohtaan, olisikin. Esim. potkujen jälkeen Villekin on varmasti joutunut suhtautumaan omiin tapoihinsa aiempaa kriittisemmin, koska potkut ovat kuitenkin aika dramaattinen asia. Eli, se millainen Ville oli Sveitsissä, ei välttämättä kerro siitä, millainen hän on nyt HIFK:ssa.

Että tietääkö kukaan, millainen persoona valmentaja-Ville oikeasti on vai perustuuko kaikki arviot vain siihen, millainen hän oli pelaajana?
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Että tietääkö kukaan, millainen persoona valmentaja-Ville oikeasti on vai perustuuko kaikki arviot vain siihen, millainen hän oli pelaajana?
Sillä ei oikeastaan ole merkitystä millainen persoona Peltonen tai kukaan on, vaan sillä miten henkilö tosiasiassa toimii ja käyttäytyy. Ja erityisesti miten hänen toimintansa vaikuttaa. Kun ei päästä kärpäsenä kattoon Peltosen valmentamista seuraamaan, niin pitää tehdä johtopäätökset peliesitysten ja tulosten perusteella.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Kun Peltosen sopimus julkistettiin, niin oma huoli nousi Sveitsistä kantautuneista mikromanagerointi-puheista ja tässäkin ketjussa on esitetty näkemyksiä ylivalmentamisesta. Puhutaan varmaan samasta asiasta eli kyseessä on vihoviimeinen tapa valmentaa tai johtaa, joka kuristaa kaiken hapen työnteosta sekä tappaa luovuuden ja työn ilon. Sattumoisin ainakin liki kaikki suomalaiset palloilulajien huippuvalmentajat vannovat luottamuksen sekä pelaajien vastuun ja osallisuuden nimiin. Ja se ei tietenkään tarkoita ettei vaatimustaso voisi olla tosi korkea.

Mutta jos ja kun on niin, että joukkueessa on kollektiivista alisuoriutumista, niin se se on aina punainen lippu nimenomaan valmennukselle. En tiedä mikromanageroiko Peltonen, mutta joukkueen alisuoriutumisen syyt pitää selvittää. Voihan tietenkin olla, että siellä on tosi monella pelaajalla jotain henkilökohtaisia syitä, joiden takia työkyky on laskenut ja sitä kautta joukkueen suorituskyky heikentynyt. Paljon todennäköisempää kuitenkin on, että alisuoriutuminen johtuu valmennuksellisista asioista.
Tämä.
Itse luulen myös että tästä on kyse. Pelaajat haluavat toteuttaa juuri sitä mitä VP sanoo tai sitten pelkäävät seuraamuksia jolleivät niin tee. Molemmat vaihtoehdot tappavat luovuuden jota tarvitaan hyökkäyspelissä. Puolustuspelaminen ei tarvitse luovuutta, niin se toimii kyllä.

Olen myös reagoinut useamman kerran kun IFK pääsee ihan hyvän näköiseen hyökkäykseen, niin kiekollinen pelaajaa dumppaakin kiekon kulmaan ja kaikki lähtevät sitä kaivamaan (eli se täysin riskitön vaihtoehto), kun oikea ratkaisu olisi ollut kiekollinen haasto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös