Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 603 108
  • 4 455
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Hmm, Pasi Mustonen taitaa olla saatavilla.
Ei kannata, sittenhän meidän maalivahtien peluutuksessa oli sitäkään järjen häivää mitä tällä kaudella on.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

Hiukan erikoista kommentointia Peltoselta mielestäni. Kääntyy IFK-legendat haudassa Hakin johdolla, kun IFK- valmentaja sanoo pisteen kotona Kerhoa vastaan olevan steppi eteenpäin (mediapeliä tai ei). Mediapelissä Pikkarainen vie kyllä 100-0 vs. Peltonen. Pikkarainen osasi sen puolen erinomaisesti. Muulilta sen sijaan hyvää kommentointia.
 

Äimänkäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvät suoritukset ja Kerttu

Hiukan erikoista kommentointia Peltoselta mielestäni. Kääntyy IFK-legendat haudassa Hakin johdolla, kun IFK- valmentaja sanoo pisteen kotona Kerhoa vastaan olevan steppi eteenpäin (mediapeliä tai ei). Mediapelissä Pikkarainen vie kyllä 100-0 vs. Peltonen. Pikkarainen osasi sen puolen erinomaisesti. Muulilta sen sijaan hyvää kommentointia.

Sen verran vieraisiin pöytiin huutelen, että Peltonen ainakin videohaastattelussa totesi että steppi eteenpäin siinä mielessä että "voidaan vielä joskus voittaa joku peli", mikä nyt ei varsinaisesti mikään yltiöpositiivinen kuvaus joukkueesta kuitenkaan ollut. Muutenkin ihan hyviä pointteja mielestäni nosti esille tauosta ja peliruuhkasta, eikä mitenkään ylimääräistä kehunut. Ei toki ihan paskaksikaan haukkunut, vaikka ehkä näin kannattajana olisi eilisen perusteella molempia joukkueita voinut kuvailla... valmentajat kuitenkin (onneksi) näkee vähän eri asioita pelistä ja sen suunnasta.

En toki ole Villen aiempia haastatteluja nähnyt, että en osaa verrata ulosantiin noin muuten.

Toivotaan että Hämeenlinnassa on molemmilta vähän viihdyttävämpää ja raikkaampaa peliä perjantain kunniaksi!
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Villehän antoi ihan oikean lausunnon. Vaikka tulos ei ollut toivotunlainen, se oli kuitenkin, surullista kyllä, askel eteenpäin. Valmentaja ei voi sanoa medialle, varsinkaan HIFK:ssa, todellisia tunteitaan kovin usein, jos niissä on vähänkin kritiikkiä joukkueelle.

HIFK on nyt periaatteessa samassa tilanteessa kuin kauden alussakin. Odotukset ovat suuret, mutta tulosta ei tule. Joukkueen kärkipelaajiksi hankitut pelaajat ovat joko pois kokoonpanosta tai muuten vain alisuorittavat. Innalan peli on ihan samannäköistä kuin kauden alussa. Innala on tosi hyvä, kun pääsee flowhun, mutta näköjään tarvitsee sitä enemmän kuin ehkä olimme odottaneet. Koivistoinen tekee erikoisia, helppoja virheitä, Jääskän ruuti on paikkoihin nähden märkää. Hirvonen ei saa tuloksellisesti mitään aikaiseksi, mutta pelaaminen on lupauksia herättävää. Dyk ei saa vetoja sisään, jos edes pääsee paikoille. Tallberg vääntää ja kääntää, mutta tulosta ei tule silloin, kun joukkue sitä eniten tarvitsisi. Auvitu ottaa kiekollista roolia, mutta pelaa liian monimutkaisesti. Kotkansalolta ei onnistu mikään. Garteig päästää yhden maalin torjuessaan ensimmäisen vedon, mutta pelaa samalla itsensä ulos toisesta torjunnasta ja kenttäpelaajat häviävät omat kaksinkamppailunsa. Ukkoa putoaa joka pelin jälkeen pois syystä tai toisesta. Peli on kaiken kaikkiaan liian monella pelaajalla väkisin puurtamista ja sen kyllä huomaa. Ihan kuten alkukaudellakin.

Sairastelut, pelitauko ja loukkaantumiset ovat ihan valideja selityksiä, miksi joukkueen peli ei toimi juuri nyt optimaalisesti. Mutta sieltä samasta suosta on noustu tolla samalla jengillä aiemminkin. Nyt vain pitäisi saada rauhoitettua kokoonpanonkin suhteen tilanne sellaiseksi, että ovet ei käy joka päivä jompaankumpaan suuntaan. Siihen ei valmennus voi kauheasti vaikuttaa. Ennen kaikkea joukkue tarvitsisi onnistumisia. Ja niitä onnistumisia ei tule kuin pelaamalla, peli kerrallaan. Kun valmennus puhuu kärsivällisyydestä, sen pitää tietenkin osoittaa sitä itsekin, erityisesti julkisuuteen, vaikka varmasti asioista puhutaan avoimesti joukkueen kesken ja virheistä kyllä huomautetaan. Pelaajat voivatkin arvostella itseään ja toisiaan, kunhan se ei tapahdu ketään erikseen nimeämällä. Pelaajien pitää itse ratkaista nykyiset ongelmat kentällä ja jokainen pelaaja voi vaikuttaa vain omaan tekemiseensä. Rauhallisuus ja maltti olisivat nyt valttia, koska suurin osa virheistä tulee hätäilystä. Olen ihan varma, että valmennus on tästäkin puhunut.

Mä luotan edelleen Peltoseen, koska hän on osoittanut tällä kaudella jo aiemmin, että toi jengi on mahdollista saada pelaamaan hyvin ja tuloksekkaasti.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Näin paskaa IFKta en ole nähnyt sitten Summasen aikakauden. Tämäkin suoritus tällä materiaalilla. Löytyykö VP & co taitoa saada tuo jengi pelaamaan materiaalin edellyttämällä tasolla vai onko tässä käsissä 2010-luvun isoin floppi?
 

Bedrock

Jäsen
Peltosta ja hänen valmentamistaan arvioitaessa ehkä eniten häiritsee se tosiasia, että Villeen liittyy niin paljon kunnioitusta ja muistoja pelaajana. Peltonen on yksi menestyneimmistä suomalaiskiekkoilijoista - tästä ei kahta sanaa. Tämän myötä Ville on monelle jonkinlainen messias, jonka tekemistä ei saisi edes kriittisesti arvostella. Puolustelijoita ja selittelijöitä riittää aina. Oli kerrassaan surkuhupaisaa kuunneltavaa, kun Salmelaiselta kysyttiin jossain haastattelussa, että miksi Peltonen oli paras valmentaja HIFK:lle. Salmelainen vastasi, että "HIFK merkitsee Peltoselle, niin paljon". Mutta, kun ottaa värilasit hetkeksi pois, niin voidaan todeta, että Ville ei ole valmentajana näyttänyt eikä saavuttanut mitään.

Pelaajana Villellä oli ilmiömäinen kyky saada omalla esimerkillään muu joukkue nostamaan tasoa. Nyt kun esimerkkiä (kentällä) ei voi näyttää, vaan pitäisi johtaa ja reagoida, niin Ville on varsin kyvytön. HIFK:n menestyminen on täysin erinomaisten yksilöiden onnistumisen varassa. Mikäli onnistumisia ei tule, niin pelitavan ja/tai reagoinnin myötä pelin sisällä ei mitään muutoksia tule.

Peltosen onnistumista arvioitaessa on hyvä ymmärtää, että Ville operoi yhdellä liigan kovimmista budjeteista ja ylivertaisella taustaorganisaatiolla. Ville on saanut rauhassa rakentaa joukkuetta ja valita juuri ne pelaajat ketkä haluaa. Yhtään kompromissia ei ole tarvinnut tehdä. Ville sai Saksasta joukkueeseen myös toivomansa ykkösmaalivahdin Michael Garteigin, jota sitkeästi peluuttaa, koska ei halua myöntää totaalista epäonnistumistaan. Halonen on toki tehnyt tämän hyvillä otteillaan hyvin hankalaksi.

Toivon Villelle ja HIFK:lle pelkkää hyvää ja onnistumisia. Vaikuttaa vaan siltä, että Ville on valitettavasti aivan liian kovassa paikassa ja aivan liian aikaisin. Ja tämä ei ole missään nimessä Villen syy.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Tulee kyllä olemaan mielenkiintoinen kevät, ja lopputulemasta riippuen mielenkiintoista seurata millaisen arvion Peltonen duunistaan saa. Aika näyttää, itse jaksan vielä uskoa vaikka tänään(kin) se jo ajoittain horjui...

Toi pelin sisällä reagoiminen on kyllä sellainen juttu mistä täällä alkukaudestakin paljon puhuttiin; ettei Ville koskaan tunnu reagoivan pelitapahtumiin. Tänäänkin olisi ehkä voinut olla ihan paikallaan 3-0 maalin jälkeen vaihtaa Taponen sisään joukkueen herättämiseksi mutta ei tapahtunut...
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Tänäänkin olisi ehkä voinut olla ihan paikallaan 3-0 maalin jälkeen vaihtaa Taponen sisään joukkueen herättämiseksi mutta ei tapahtunut...
En millään pysty uskomaan että Taponen on täysin pelikunnossa. Ajatus että pelataan viikossa viisi matsia, ja laitetaan jokaiseen sama (epävarma) veskari, vaikka toinenkin olisi pelikunnossa, on mahdoton.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Villen suoriutumista en vielä osaa arvioida, koska ennen taukoa uskoin vahvasti mestaruuteen (ja mentiin voittojen tiellä). Uskoa nousuun siis vielä on. Maalivahtipeluutus on erikoista (jos Taponen on pelikuntoinen). Vielä erikoisempaa on kuitenkin reagoimattomuus pelien sisällä. Totuushan pallopeleissä toki on, että kun lähtee menemään pieleen niin menee pieleen teit mitä vaan. Edellisestä huolimatta kulttuuriin ovat kuuluneet aikalisät, herättelyt maalivahdin vaihdolla, ketjujen muutokset ja tietysti taktinen reagointi. Eilen näkyi kolmoserässä jo uskon menetys kun otettiin aivan turhia jäähyjä tilanteessa, jossa olisi pitänyt hakea kavennusta. Joku totesikin täällä oivaltavasti, että kentältä johtajuus puuttuu vaikeina hetkinä (tai jos sitä on niin se ei näy).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Foliohatun jos laittaisi päähän niin mitä jos Gartsin sopimuksessa on kohta x-määrä startteja kauden aikana. :D
Outoa on. Vaikka pelaisi hyvinkin, ei ole mitään järkeä rasittaa veskaa viidellä pelillä seitsemään päivään, etenkin kun toinenkin vakioveskareista on toipilaana.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
TAI sitten Taponen hakee pelituntumansa Kiekko-Espoosta?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Foliohatun jos laittaisi päähän niin mitä jos Gartsin sopimuksessa on kohta x-määrä startteja kauden aikana. :D

Tähän en oikein usko. Uskon sen sijaan, että tuon peluuttamisen takana on hyvä ja vilpitön halu antaa Gartsille vastuuta ja sitä kautta peli parempaan kuntoon. Toki eilen kyllä odotin joka tapauksessa Taposta maaliin, mutta ei sitten kuitenkaan.

Mitä ketjun aiheeseen eli Peltoseen tulee, niin luottoa kyllä vielä löytyy. Peltonen on tiimeineen osoittanut, että hän pystyy laittamaan pelin erinomaiseenkin kuntoon (aika ennen koronaa) ja onneksi siihen on vielä aikaa nyt, kun korona iski tammikuussa, eikä tällä kertaa pudotuspelien alla. Se mikä huolettaa on tosiaan se, ettei IFK oikein pysty nostamaan pelinsä tasoa kesken pelien. Jos juna lähtee menemään väärään suuntaan, niin sitä on hankala siitä enää kesken pelin oikaista. Jos verrokiksi otetaan vaikka Jokisen Jukurit, niin Jukurithan on aloittanut monta peliä huonosti, mutta sitten Olli tiimeineen on laittanut hommat ruotuun ja johtavat pelaajat näyttäneet mallia. Meillä vaan tuntuu olevan vähän se tilanne, että se johtava "pelaaja" on meidän päävalmentaja, joka ei sinne kentälle pääse esimerkkiä enää näyttämään.

On tässä vähän ikävä Joonas Raskia ja Juhani Tyrväistä. Siinä oli kaksikko, joka ei ikinä vaan luovuttanut. Selkä kyyryssä painettiin ihan loppuun asti, vaikka taululla olisi ollut ns. toivoton tilanne. Se toi nousuja tappioasemasta voittoon muun muassa Tapparaa vastaan Tampereella ja sitten se IFK-historian yksi hienoimmista nousuista Jyväskylässä. En sano, että nykyiset IFK:n pelaajatkaan varsinaisesti luovuttaisivat, mutta sellaista raskimaista "vittu me tullaan vielä täältä"-henkeä en oikein tuossa tämän kauden jengissä näe. Peltonenhan oli pelaajana sellainen taistelija, ettei luovuttanut koskaan ennen loppusummeria, mutta onko hän saanut iskostettua saman mentaliteetin nykyiseen joukkueeseen? Ei siltä ainakaan näytä.

IFK:n osalta on runkosarjaa jäljellä vielä 16 ottelun verran. Se on samaan aikaan paljon ja samaan aikaan vähän. Tuo peli pitäisi saada viimeistään tulevan kahden viikon aikana edes lähelle sitä tasoa, mikä oli ennen koronaa tai muussa tapauksessa ollaan jumalauta taas siinä liiankin tutussa tilanteessa, että pelataan kotiedun (runkosarajan voitosta nyt puhumattakaan) sijaan siitä, että päästäänkö edes kuuden parhaan joukkoon. Sijat 5-6 olisi jo tällä joukkueella massiivinen pettymys ja valahtaminen sääleihin jo ihan täysi katastrofi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Huonompaan valmentajaan vaihdettiin
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Huonompaan valmentajaan vaihdettiin
Onhan tämä kausi ollut esityksineen aivan helvetin iso pettymys. CHL:stä laulukuoroon ja top-4 sijoitus runkosarjassa alkaa olemaan nyt utopiaa. Loppukausi taistellaan vain suorasta playoff-paikasta. Kotona ollaan oltu umpisurkeita isossa kuvassa mikä sekään ei ole hyväksyttävää.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Katsotaan nyt kausi loppuun ja tehdään johtopäätökset sitten. HIFK:lla on tällä jengillä hyvät saumat päätyyn asti.
Olet oikeassa. Tunteella mennään. Vituttaa vaan, että OJ ja Pikkarainen saavat tuollaiset keräilyerät pelaamaan tuollaista lätkää. Samaan aikaan Peltonen tuntuu, että Peltonen tarvitsee NHL-jengin, että pystytään taistelemaan TOP3 sijasta.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Olet oikeassa. Tunteella mennään. Vituttaa vaan, että OJ ja Pikkarainen saavat tuollaiset keräilyerät pelaamaan tuollaista lätkää. Samaan aikaan Peltonen tuntuu, että Peltonen tarvitsee NHL-jengin, että pystytään taistelemaan TOP3 sijasta.
Vaikkei tähän ketjuun kuulukaan, on toi OJ:n meno käsittämätöntä Mikkelissä.

HIFK tuntuu aina menestyessään tarvitsevan poikkeuksellisen hyvän materiaalin. Itse en usko mihinkään kirkkaisiin valoihin, vaan joku muu täällä on mättänyt, mutta toivottavasti siihen tulisi muutos. Oikealla tiellä ollaan oltu viime vuodet, jotain on vaan aina jäänyt puuttumaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
HIFK tuntuu aina menestyessään tarvitsevan poikkeuksellisen hyvän materiaalin. Itse en usko mihinkään kirkkaisiin valoihin, vaan joku muu täällä on mättänyt, mutta toivottavasti siihen tulisi muutos. Oikealla tiellä ollaan oltu viime vuodet, jotain on vaan aina jäänyt puuttumaan.
IFK herättää vastustajat usein jopa ylisuorittamaan, joten materiaalin pitää olla aikas suoritusvarma ja rutinoitunut kauttaaltaan, jotta pystyy hyviin tuloksiin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
IFK herättää vastustajat usein jopa ylisuorittamaan, joten materiaalin pitää olla aikas suoritusvarma ja rutinoitunut kauttaaltaan, jotta pystyy hyviin tuloksiin.
Meillä myös maksetaan pelaajille Suomen mittakaavassa hyvä korvaus menetetystä vapaa-ajasta, joten sen pitäisi myös näkyä samassa suhteessa kaukalossa. Ei pelaajat tietenkään robotteja ole, mutta tietty ammattiylpeys täytyisi olla aistittavissa suorituksesta harmaampanakin päivänä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestähän Pike on aivan loistava valmentaja, kuten hyvin tiedätte. Mutta tiedätte myös sen, että HIFK:n valmentamista ei mitenkään voi verrata HPK:n tai Jukureiden valmentamiseen. Ei edes vähää alusta. Ja tällä en todellakaan ole ottamassa mitään pois kummaltakaan valmentajalta, en todellakaan. Pikkarainen ja Jokinen ovat kiistatta hyviä valmentajia. Mutta heillä on sellainen etu, mitä HIFK:lla ei koskaan ole ollut, eikä koskaan tule olemaankaan: matalat odotukset. Kerho vetää kerran-pari vuosikymmeneen todella upeasti ja silti se on iloinen yllätys. Jukureilta kukaan ei odota edes sitä. HIFK kun pelaa hyvin ja voittaa mennen tullen jonkun kärkivastustajan, se nyt oli vähintä, mitä odotettiin. Ehkä vähän yli, mutta HIFK:n tavoiteonjokavuosimestaruusjanytpelattiinomallaminimitasollajablaablaa.

Tiedän, että tämä on kyllästyttävää jargonia, mutta se on myös totta. HIFK:ssa odotukset on aina kovat, koska resurssit, mutta kuten hyvin tiedämme, kovin harvoin me olemme viime vuosina päässeet niitä resursseja ulosmittaamaan täydellä teholla. Joo, loukkaantumisia tulee aina kaikille, mutta kyllä meitä on nyt Salmelaisenkin vuosina potkittu päähän aika lailla teräskärjilläkin. Eikä se oikeasti ole realismia, eikä edes tarkoituksenmukaista, että meillä on reservissä toinen jengi odottamassa pääsyä kentälle, kun lähes koko jengi on taas rikki tai sairaana. Mutta lähes joka kausi sellainen tilanne tulee meillä kuitenkin eteen. Ja silti meillä on edelleen ne samat odotukset ja joukkueella samat menestyspaineet. Siksi valmennusta pitäisi varmaan verrata aina, että miten kukin onnistuu HIFK:ssa. Ja resurssit nyt ovat kutakuinkin samat täällä joka vuosi. Ehkä olisi reilumpaa verrata Villeä pikkuseuran puikoissa? Mutta sitähän emme voi ainakaan vielä tehdä. Vertailu on siis paitsi aika typerää, myös mahdotonta. Mutta loistavia koutseja ovat Pike ja Jokinen ja ottaisin kummatkin HIFK:hon koska vain.

Mä muistelen Pikkaraista lämmöllä, mutta uskon, että ei tämä nyt Villestä ole kiinni. Jos valmentaja voisi tehdä asioita kentällä pelaajan puolesta, meillä ja Jukureilla olisi aivan heittämällä parhaiten pullat uunissa. Jos pelaajat olisivat robotteja, silloinkaan HIFK:lla ei olisi mitään hätää. Mutta kun ei ne perkeleet ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös