Venäjän romahdus, Wagner-joukkojen vallankaappaus(yritys) ja alkava sisällisota (?)

  • 299 497
  • 2 252

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän Wagnereilla itsellään ole mitään jakoa Venäjän armeijan suorituskykyyn verrattaessa, mutta mikäli ryysyjen omasta armeijasta tapahtuu suurempaa liikettä Wagnereiden riveihin, niin silloin tilanne muuttuu. Tuolla itänaapurissa kun alkaa tapahtumaan, niin silloin pallo voi alkaa pyöriä hyvinkin nopeasti.

Juuri näin. Prigožin on periaatteessa voinut ajatella niin, että nyt alkaa aika olla riittävän kypsä Venäjän armeijassa, ja sotaan väsyneet sotilaat on helppo houkutella mukaan.

Jos tuosta tulee nyt isompi kähinä, niin ainakin se tarkoittaa sitä, että Venäjä joutunee siirtämään joukkojaan taisteluun Wagneria vastaan, mikä helpottaa Ukrainan vastahyökkäystä.
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kukaan ei käsittääkseni koskaan ole väittänytkään, etteikö Wagner tai VDV osaisi asiaansa. Siitä on ollut paljon enemmän puhetta, että millaisessa roolissa näitä on käytetty Ukrainan sodassa.

Vaikka tosiaan Wagner on käsittääkseni moottoroitua jalkaväkeä, niin uskoisin porukasta silti löytyvän osaamista myös raskaampien aseiden käyttöön, vaikkeivät ole siihen erikoistuneita. Silti en usko, että Wagner pystyy esimerkiksi panssarihyökkäykseen tykistön ja ilmavoimien tukemana, toisin kuin Venäjän armeija. Tai no, puutteet silläkin [Venäjän armeijalla] on tuolla saralla, mutten siis usko, että Wagnerista voidaan tuosta vaan perustaa tykistön, IT:n ja ilmavoimien tukemaa panssariprikaatia, ei ilman loikkareita Venäjän armeijan puolelta.

Ei tietenkään meistä enemmän sotaa seuraavista ole sanonutkaan noin.

Ja suoraan sanottuna päin helvettiähän noita joukkoja on käytetty.

Mä taas luulen, että Wagnerilla on hyvää porukkaa raskaampiin aseisiin yms.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Eihän Wagnereilla itsellään ole mitään jakoa Venäjän armeijan suorituskykyyn verrattaessa, mutta mikäli ryysyjen omasta armeijasta tapahtuu suurempaa liikettä Wagnereiden riveihin, niin silloin tilanne muuttuu. Tuolla itänaapurissa kun alkaa tapahtumaan, niin silloin pallo voi alkaa pyöriä hyvinkin nopeasti.
Juuri näin. Prigozhin pelaa aika tavalla all in, sillä Wagnerista ei minusta yksinään ole hallintoa kaatamaan. Mutta se on omasta mielestäni aika selvää, että kyllä Wagner tositilanteessa laittaa kansalliskaartin oikoseen, koska olen siinä käsityksessä, että kansalliskaartista suurin osa on enemmän sarjaa "mellakkapoliisi" kuin sotilas.

Sitähän tässä seuraa jännittyneenä, että kenen puolelle Venäjän armeija sitten loppuviimeksi asettuu. Joss - jos ja vain jos, jos termi ei ole tuttu - Ukrainan sodan tappiot ovat todellisia ja ne syövät armeijan johdon motivaatiota ja lojaliteettia korkeinta johtoa kohtaan, niin silloin Prigozhinilla on omat saumansa. Jos armeija pysyy uskollisena nykyjohdolle, niin Wagner on minusta aika lailla tuhoon tuomittu.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Mitä jos Putin on kuollut tai kuolemassa? Nämä pääjehut sen tietävät ja alkoi jo nyt vallasta nahistelu. Kaikki kävisi järkeen.

Sama kävi mielessä…
Mutta väkisillä miettii skenaariota missä Sergei Shoigu uhrataan ja hänestä tehdään pääpiru.
Mutta huomenna varmaan näemme mihin tämä kaikki johtaa.
 
Viimeksi muokattu:

PMC Wagner captured the headquarters of the Southern Military District, the building of the Ministry of Internal Affairs in Rostov. In short, the city is taken. Getting ready in Voronezh.

Taivas varrrrjele jos tämä on totta, vaan en itse noista videon hiihtelijöistä osaa sanoa, että kenenkä miehiä.

Sama asia helpommin luettavissa täältä:
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toden totta nähtävästi Venäjällä on sattunut ja tapahtunut etenkin hyvin vähäisten viime päivien, viime yön ja kohti tätä aamua mentäessä!

No näinkin voi juhannuksen viettää.

Itse tätä odotin enemmän siinä vaiheessa sattuvan vain mikäli Ukraina olisi vapauttanut melkein kaikki alueet paitsi Krimin, muutoin kaiken huomioiden myös Krim nukketasavaltoja kuten ehkä myös joitakin rajakyliä huomioimatta ja muutoin vasta kun Venäjä olisi vetäytynyt Ukrainasta täysin.

Keskinäinen vääntö onkin sitten ihmeittä ilman tätä menoa tosiasia.

Mitä nyt tietyllä tapaa tämä lienee 'järjestetty' tai 'voimanosoitus', että johtajien kanssa ei temppuilla ja syyllinen haetaan Venäjällä nyt keinolla millä hyvänsä.

Mikäli nuo siirrot ongelmineen voi vahvistaa täysin lähituntien/päivän aikana sen kuluessa enintään lähipäiville niin Venäjälle tämä olisi siis 32 vuoden sisällä kolmas äärimmäisen merkittävä vallankaappausyritys ja mikäli tätä ei vielä siksi voi lukea niin ehkä ensimmäinen merkittävin vallan haastekin istuvalle johtajalle.

Voi kuulostaa vähäiseltä kurjuuteen ja määrään mitä pitäisi olla Venäjän kansan kipuihin nähden, mutta kun muistaa miten pitkiä välejä yleensä tuossa maassa tuollaisten välillä on yhdenkin sellaisen merkittävän välillä toiseen nähden niin sinänsä lyhyeen väliin nähden on näitä tuoreet ihmispolvet sitten nähneet jo useamman tai jännittäneet koskien itänaapuria.

Näin tuolla aiemmin spekuloinneissa pari vähän väärin muistettua juttua kenties, mutta tiedä niihin vastaamisesta kun ne menee siihen päivälinjan vaarallisuuteen mitä määriteltiin juuri viime kevääksi joten voi olla niiden vastaaminen riippuvainen sitten mahdollisen väärän muistelun jatkumisesta.

Kun yksi tällainen väärä muistelu taisi koskea, että milloin viimeksi Moskovaa on osoiteltu tankilla tai peräti ammuttu sen merkkirakennuksia päin niin ei nyt kyllä ole väitettynä tuoreena vuotena ihan niin tapahtunut eli muisteltu vuosi heitti kymmenellä vuodella ainakin päin vesilintua ellei enemmänkin.

Itse Ukrainalle tästä kehityksestä puhuen se sopisi sille kyllä hyvin ja auttaisi jälleen suurempaan vastahyökkäykseen.

Tuotakin olen ihmetellyt, että miksi viime päivinä tai noin jokusen viikon/kuukauden sisällä on Ukrainan hyökkäyskykyä vähätelty tai tuomittu täysin välillä ei edes kovin nk. Venäjämielisestäkin suunnasta?

Etenkin kun kyse on ollut muutenkin vieläkin vain tunnustelupohjaisesta hyökkäyksestä/hyökkäyksistä ja jälki silti on ollut jo kohtuullisen menettelevän tyydyttävän hyvääkin!

Päähyökkäys tuli viime syksynäkin osin tietysti paljon huonompaan tilanteeseen nähden myöhään ja kun ensin oli muut valmistelut pakkoraossakin tehty.

Nyt on aikaa vieläkin sitä miettiä ja itse uskon riippuen toki nyt tästäkin yllätyskehityksestä Venäjällä päin sen päähyökkäyksen tapahtuvan heinäkuun lopulla tai elokuussa.

Syksyllekin voi venyä, mutta ei enää juuri sen alun yli ajan loppumisen välttämiseksi.

Ukrainan suurempaa hyökkäystä voi viivästyttää myös tietääkseni se, että noita todella paljon suurempia länsimaiden tankkeja ei tule ihan odotettuina määrinä niin nopeasti ennen tuota kesävaihetta.

Kun välillä noita määriä mietittiin tässä aihealueessa niin tiettyjä länsitankkeja ei vielä ole tai niitä kyllä on, mutta vieläkin verraten erittäin vähän Ukrainalle jo toimitettu.

Mikäli enemmän aikaa järjestyisi niin voisi noita mietteitä puhua enemmänkin kuten eritellä kiinnostavastikin, mutta ongelmana tietysti on juurikin viime vuodeksi asetetut rajat.

Aion niitä noudattaa ellei sitten tule pientä poikkeuslupaa vähän kaukaisemmalta ajalta (Noin viikko enintään jostakin hyvin kiinnostavasta/mahdollisesti virheellisestä/oikaistavasta kuten myös täydentävästä yksittäisestä viestistä niin ei modet suutu kenties siitä tai edes sen 2-3 päivää enintään 5 päivän rajalla.) kertoa juurikin omia mietteitäni siihen.
 

Animal

Jäsen
Hyvää keskustelua.

Yksi nosto/huomio Wagnerista ja Prigozhinista: Kyseessähän on palkkasotilasjoukko ja heidän päällikkönsä. Huomio sanassa PALKKA.

Kysymys kuuluukin, onko Prigozhin ostettu vaihtamaan puolta? Tietyt asiat viittaavat siihen. Joko suoraan tai välikäsien kautta.

Hänelle on hyvin voitu taata rahan lisäksi "koskemattomuus" lännen toimesta. Ei olisi ensimmäinen terroristi tai rikollispomo, jonka kanssa kokonaisedun ja lopputuloksen nimissä näin toimittaisiin.

Huomiona esimerkiksi se, että kaveri somettaa sen verran ahkerasti, että herran kulloinenkin olinpaikka on lansimailla varmasti tiedossa ja herra saataisiin hyvin helposti hengiltä, jos näin haluttaisiin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Hodorkovski sitten kehottanut tukemaan Wagneria. Mielenkiintoiseksi menee.

Venäjän hallintoa vastustava entinen oligarkki Mihail Hodorkovski kehottaa venäläisiä tukemaan palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtajaa Jevgeni Prigozhinia, joka on uhannut kaataa Venäjän sotilasjohdon.

Hodorkovskin mukaan venäläisten tulee auttaa nyt, ja taistella tarvittaessa vastaan myöhemmin.

Maanpaossa elävän Hodorkovskin mukaan on tärkeä tukea vaikka itse paholaista, jos tämä päättää asettua Venäjän hallintoa vastaan. Hän painottaa tämän olevan vasta alkua.


Ja Prigozhinin uho vaan kasvaa.

Jevgeni Prigozhinin mukaan hänen johtamansa 25 000 Wagner-taistelijan joukko on valmis tekemään mitä vain kaataakseen Venäjän sotilasjohdon.

– Kaikki meistä ovat valmiita kuolemaan. Kaikki 25 000, ja sen jälkeen seuraavat 25 000. Kuolemme Venäjän kansan puolesta, Prigozhin sanoi Telegram-kanavalleen lähettämässä ääniviestissä.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
No onhan täällä ollut melkoinen yötön yö, ja minä nukuin autuaan toetämättömänä.

Kun kyseessä on rypsykät, on todella vaikea arvioida onko kyseessä teatteri vai todellinen kapina. Mutta mielenkiintoista on nähdä mitä tuolla tapahtuu ja mihin tämä johtaa. En jaksa uskoa, etteikö Ukraina ottaisi koko ajan huomioon myös tuon teatterin mahdollisuuden, joten näinklhän Venäjä onnistuisi tällä ainakaan Ukrainaa sumuttamaan. Ehkä kuitenkin omalle kansalle suunnattua teatteria, mikäli se sitä on?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vahvistamattomia tietoja liikkuu;

- Akhmatteja on pyydetty apuun pysäyttämään Prigo
- Wagner on väitteiden mukaan ampunut kaksi Venäjän kopteria alas, jotka hyökkäsivät heidän saattueensa kimppuun
- Venäjä ampunut useamman Wagnerin ajoneuvon paskaksi kulkueesta

No on jotain vahvistettuakin; Wagner on tosiaan Rostovissa ja PM päämaja hallussa ja Prigo kertonut hänellä olevan puolet Venäjän armeijasta puolellaan… (tässä kohtaa voi vahvistaa Prigon kirjoittaneen näin, muu sisältö tästä onkin sitten hieman epävarmempaa)

Mutta nyt voidaan lopetettaa puheet kulisseista jne, täysi rähinä päällä.

Edit: ainakin Prigo on pieneltä osin ilmeisesti oikeassa, koska yllämainittua tulee useammasta lähteestä, että ainakin jotain joukkoja on Rostovissa vaihtanut puolta Wagneriin
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Voisikohan tässä takana olla se että Prigozhin haluaa nousta maailman ykköspalkka-armeijaksi? Käsittääkseni Afrikassa hänen bisnekset pyörii hyvin ja siellä varmaan tarvitaan kokoajan päteviä miehiä, mitä varmaan ei enää Venäjältä löydy. Tällä tempulla hän pääsee irti Putinin kokki maineestaan, nyt voi olla että lännestä alkaa virtaa hänelle rahaa ja miehiä. Toki, hänen ja Wagnerin pitää selvitä elossa tästä tempauksesta.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Juuri tullut video, jossa Prigo itse on Rostovissa ja puhuu Venäjän varapuolustusministerin kanssa, käännös kuulemma että Rostov pysyy Wagnerin hallussa kunnes Shoigu ja Gerasimov ovat poissa (antautuvat Wagnerille)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Edelleenkin mietityttää, että onko Putte tässä juonessa mukana. Onko tässä nyt tarkoitus uhrata Šoigu ja Gerasimov näyttävään tyyliin, että saadaan jonkinlainen pakotie pattiin ajetusta Ukrainan tilanteesta? On vähän sellainen fiilis raporttien perusteella, että Venäjän armeija saattaa olla romahtamaisillaan Ukrainassa, joten ennen sen tapahtumista käynnistetään pieni show näyttävine syntipukkien uhraamisineen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös