Venäjän nykytilanne

  • 3 500 454
  • 18 565

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hyvä linja miliisiltä, kaikki saatanan anarkistit vain nippusiteillä pakettiin ja kovimmille urpoille kumiluotia naamariin. Kasparov saa olla onnellinen, että selvisi jollain naurettavalla viiden päivän kotiarestilla.

Aivan uskomatonta touhua että jotkut vielä alkavat itkemään miliisin toiminnasta. Jos ei halua häkkiin, niin parempi olla osoittamatta mieltä. Kyseinen mielenosoitushan oli kaiken kukkuraksi laiton.

Kyllä täytyy nostaa hattua Venäjän poliiseille. Ja mitään ylimääräistä väkivaltaa ei käytetty, hyvä niin. Muutama nisti siellä näytti tv-kuvien perusteella yrittäneen jotain huitomista poliisia kohden, mutta nippuunhan ne laitettiin tyylikkäästi. Muutaman anarkistipellen takaraivolla pamppu olisi kyllä saanut mun puolestani vaikka tanssahdellakin, sen verran sekavaa meno näytti olevan.

Voi jessus! Eli sä siis ihan oikeasti olet sitä mieltä, että hallintoa vastaan ei saa osoittaa mieltä, vaan pitää olla kaikesta samaa mieltä ja jos ei ole ja sen jopa uskaltaa sanoa ääneen, niin oikea kohtelu on väkivalta ja häkkikomennus valtaapitävien taholta? Taidat olla innoissasi siitä kehityksestä mitä tuolla rajan takana tapahtuu. Ihmiset eivät saa vapaasti ilmaista itseään, kansalaisjärjestöjen toimintaa hankaloitetaan, tapetaan sotaa arvosteleva toimittaja jne. Luuletko sinä hetkeäkään, että tuolle miekkarille olisi annettu lupa? Luulisi sen olevan Suomenkin etu, että tuolla Itänaapurissa ollaan demokratian tiellä, sen sijaan, että haikailtaisiin vanhojen aikojen perään.

Jännä, että Euroopan Neuvoston pääsihteeri muun muassa on tuominnut tapahtuneen, jos kyseessä on vain tuo mainitsemasi kiljupunkkareitten kokoontuminen.

edit: täällähän on kova Presidentti Halosta vastustava oppositio täällä jatkiksessa. Mitäs jos huomenna kesken duunipäivän tänne kirjoittaneita haettaisiin pois, pamppu alkaisi laulamaan ja häkki kutsuisi? :D
 
Viimeksi muokattu:

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä linja miliisiltä, kaikki saatanan anarkistit vain nippusiteillä pakettiin ja kovimmille urpoille kumiluotia naamariin. Kasparov saa olla onnellinen, että selvisi jollain naurettavalla viiden päivän kotiarestilla.

Oikein !

En minäkään panisi pahakseni jos täälläkin oppositiojohtaja pantaisiin viikoksi miettimään mitä tuli sanottua.
Varsinkin kun vaaleihin on viikko aikaa...

Tuosta linkittämästäni Garrin haastattelusta.

Haastattelija: Niin .. Putinhan on todella suosittu Venäjällä...
Garri: Mistä tiedät ? ...

Laittoi Garri meikäläisenkin rattaan pyörimään.
Taas kerran...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Olisiko kuitenkin ehkä ihan pikkuriikkisen sarkastinen sävy tuossa Sergein postauksessa? Olisiko siinä kenties vittuiltu Jatkiksen sille keskustelijajoukolle, joka esittää tuollaisia mielipiteitä ihan tosissaan aina, kun Suomessa poliisi puuttuu mielenosoitushäiriköintiin?

No sitten meni sarkasmi ohi ja meikäläinen ajoi miinaan, niin että pamahti.

*nurkkaanhäpeämään*
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pikkuvinkkinä - katsoitko mistään oikeasta venäläismediasta? Pravda ei ole ollut neuvostoajan jälkeen kuin pieni leaflet muiden joukossa. Näytti ainakin maan ehkä suurimman verkkojulkaisu gazeta.ru:n pääuutisena olevan nuo miekkarit...

Lainaan itse itseäni, kun ei edellisellä nimimerkillä ollut munaa kuin lähestyä vain yksityisviestillä. Venäläismedia, maan luetuin verkkolehti gazeta.ru mm. seuraavat tästä jutusta (ovat nämä kaikki olleet etusivulla, yksi vieläkin):

http://www.gazeta.ru/news/lastnews/2007/11/24/n_1144785.shtml
http://www.gazeta.ru/news/lastnews/2007/11/24/n_1144897.shtml
http://www.gazeta.ru/news/lastnews/2007/11/25/n_1145119.shtml

Tuossa muuten vielä saman median julkaisema haastattelu Kasparovista, puhutaan paljonkin Putinista jne.:

http://www.gazeta.ru/kasparov.shtml

Muuta mediaa en juuri nyt keskellä yötä jaksa kaivella, mutta eiköhän liene muissakin lehdissä. Pravdan nostaminen nykyisellään on vähän sama kuin valittaisi, ettei asiasta kirjoita Sisä-Suomen lehti tai Heinäveden lehti. Tietämättömyytensä voi toki osoittaa monella tapaa, pisteet Setille siitä.

EDIT: Todettakoon, etten tällä tai edelliselläkään viestillä ottanut kantaa Kasparovin pidätykseen.
 

Viljuri

Jäsen
Eiköhän Pravdaa vastaisi lännessä esimerkiksi "National Enquirer" ja kumppanit.

Tämän kiistattoman journalistisen tason parantumisen lisäksi (vanhoina hyvinä aikoina jopa toimittajien nimet olivat vääriä) kiihkokansalliset, antisemiitit, ufo-uskovaiset ja muut päästään vialla olevat täyttivät ainakin aikaisemmin puljun tarjoamat nettifoorumit.

Että sellainen lehti.

Äitiä tulee ikävä viimeistään siinä vaiheessa, kun tajuaa, että Venäjän lehdistökentässä tämä ulkomailla toimiva nettisivusto on paremmasta päästä journalistisen otteensa puitteissa.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
DAF kirjoitti:
Tietämättömyytensä voi toki osoittaa monella tapaa, pisteet Setille siitä..

Monta tuli ? Juuh, taisi olla ensimmäinen yritys tähän ketjuun.
Anteeksi vaan kaikille. Poistunpa tästä taka vasemm.. oikeall... Vitut. Minä pysyn tässä !
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Lievästi mielenvikainen kysyy. Ihan mielenkiinnosta, ja täysin ohi otsikon. Viitsisitkö linkittää edellämainitsemasi palstan.
Soitapppa jollekin kaverillesi, jolla on internet ja pyydä kirjoittamaan google-nimiseen sivun laatikkoon sanan "pravda". Sitten pyydä häntä painamaan "google-haku" painiketta. Sinulle tulee lista ns. webbisivuista jotka sisältävät termin pradva. Ensimmäinen linkki on pravdan englannin kielinen sivusto. Sitä pitäisi klikata. Sitten avautuu sivu, joka sisältää pravdan englanninkielisen sivuston. Sivun ylälaidassa on valikko jossa lukee Photo, Forum, Articles, News, All News, Advertising. Klikataan valikkoa "forum".

Vai osaatko käyttää puhelinta?
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sodanjälkeinen Suomi oli harvoja osittaisia poikkeuksia (toki pahat oli pitkällä tähtäimellä mielessä meidänkin kohdalla, mutta usein käytännön tasolla tätä ei näkynyt) - nyt ero nähdään siinä, että jopa tälläkin sotahistorialla Suomi on todella pitkään pysynyt Naton ulkopuolella siinä missä sodanjälkeen vain ruoskaa maistaneet naapurit ovat sinne rientäneet heti kun ovat päässeet.

Olisiko kysymys siitä, että Baltian maat ja muut ex-glasnost valtiot ovat nähneet Venäjän todelliset kasvot sen verran läheltä, että haluavat välttää jatkossa liian intiimin tuttavuuden. Suomessa taas paistatellaan naivin ystävyyspropagandan valossa ilmeisesti maailman tappiin (tai miehitykseen) asti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisiko kysymys siitä, että Baltian maat ja muut ex-glasnost valtiot ovat nähneet Venäjän todelliset kasvot sen verran läheltä, että haluavat välttää jatkossa liian intiimin tuttavuuden. Suomessa taas paistatellaan naivin ystävyyspropagandan valossa ilmeisesti maailman tappiin (tai miehitykseen) asti.

Niin, varmasti osittain näinkin. Toisaalta Suomella on siis myös sellaisia kokemuksia historiansa ajalta, että itänaapurin kanssa voi joissakin olosuhteissa toimia rakentavasti. YYA-sopimus tehtiin tilanteessa, jossa se oli hyvä, ja sen tuomaa liikkumavapautta käytettiin hyväksi, kun maan talous integroitiin länteen samalla kun höpistiin juhlapuheissa ikuista ystävyyttä. ("Älymystön" ja nuorisoradikaalien reaalinen poliittinen merkityshän oli, luojan kiitos, minimaalinen jopa Kekkosen kauden rämettyneinä loppuvuosina.) Toinen merkittävä esimerkki on sitten autonomian ajalta, kun Venäjän valtaus koituikin maallemme valtavaksi hyödyksi. Esimerkiksi Viron historiasta tälläiset esimerkit suht. tyystin puuttuvat, mikä varmasti heijastuu siihen linjaan, mikä siellä on omaksuttu. Suomessa tilanne on tässä mielessä varmasti monivivahteisempi, mutta jos historiallinen kokemus olisi ollut sama niin epäilemättä oltaisiin myös Natossa. Tämä kaikki noin ikään kuin arvovapaana luonnehdintana (jotenkin kun näen Viljurin tässä yhteydessä, hmm, "pravdamaisella" otteella ottamassa esiin 70-luvun alkupuolen SDP:n jne. jne. jne.) eli siis selittämässä sitä tosiseikkaa, miksi Suomi ei ole pyrkinyt Natoon aivan samanlaisella vimmalla kuin Neuvostoliiton miehittämät naapurimaamme.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
YYA-sopimus tehtiin tilanteessa, jossa se oli hyvä, ja sen tuomaa liikkumavapautta käytettiin hyväksi, kun maan talous integroitiin länteen samalla kun höpistiin juhlapuheissa ikuista ystävyyttä. ("Älymystön" ja nuorisoradikaalien reaalinen poliittinen merkityshän oli, luojan kiitos, minimaalinen jopa Kekkosen kauden rämettyneinä loppuvuosina.)

Olet osittain oikeassa. Pari täsmennystä kuitenkin:

1. YYA-sopimus sinänsä ei luonut Suomelle liikkumavaraa, vaan sitä otettiin ko. sopimuksesta huolimatta. Kekkosen aikana ei siksi, että olisi haluttu integroitua länsimaiseen sivistykseen, vaan siksi, että se oli taloudellinen välttämättömyys. Urkki itse diggasi neukkuja ilmeisen tosissaan ja pitiväthän ne hänet vallassa.

2. On totta, että ns. älymystön stallareiden vaikutusvalta 70-luvun pahimpinakin vuosina oli melko olematonta. Ongelma on se, että tuolloin tv syyti aivan käsittämätöntä scheissea ja aiheuttia pahoja vääristymiä ko. ajan lapsien ja nuorten historiatietoisuuteen. Sen vuoksi Venäjään ja meidän lähimenneisyyteemme suhtautuminen on nykyään melko vääristynyttä, joskin tilanne on hitaasti korjaantumassa. Toinen asia on, että silloiset räksyttäjät ovat nyttemmin onnistuneet soluttautumaan valtaan. Toki osa heistä on tullut järkiinsä (Paavo Lipponen), mutta osa on suurin piirtein yhtä pihalla kuin iloisessa nuoruudessaan (Tarja Halonen, Erkki Tuomioja).

On aika vekkulia, että henkilöä, joka Hitlerin aikaansaannosten jälkeenkin esittää äärioikeistolaisia näkemyksiä pidetään (aivan perustellusti) hieman vajaana. Sen sijaan sosialistisia näkemyksiä saa ihan rauhassa ladella vaikka valtion päämiehenä siitä huolimatta, että ko. opin näytöt ovat vielä olennaisesti natsismia järkyttävämpiä.

J.K. Paasikivi oli kovin oikeassa todetessaan, että Suomen kansa on poliittisesti erittäin vähälahjaista.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
On aika vekkulia, että henkilöä, joka Hitlerin aikaansaannosten jälkeenkin esittää äärioikeistolaisia näkemyksiä pidetään (aivan perustellusti) hieman vajaana. Sen sijaan sosialistisia näkemyksiä saa ihan rauhassa ladella vaikka valtion päämiehenä siitä huolimatta, että ko. opin näytöt ovat vielä olennaisesti natsismia järkyttävämpiä.

J.K. Paasikivi oli kovin oikeassa todetessaan, että Suomen kansa on poliittisesti erittäin vähälahjaista.

Jos nyt tarkoitat vasemmisto-sosiaalidemokratiaa niin sehän on yhtä totalitääristä kuin oikeisto-kokoomuslaisuus on fasistista. Noin faktuaalisesti. Paasikivi hyvin usein muuten viljeli näitä epäkunnioittavia lausahduksia juuri oikeiston toiminnan suhteen noina reaalisina vaaran vuosina, kun kommunismin vastaisen taistelun etulinjassa oli SDP. Sen sijaan minustakin on käsittämätöntä, että kommunismiin jostain syystä suhtaudutaan ymmärtäväisemmin kuin natsismiin, jopa jonkinlaisella nostalgialla - näistä kahdesta kuitenkin tämä edellämainittu sai suuremman joukon ihmisiä hengiltä.
 

scholl

Jäsen
Erinomainen ohjelma Neuvostoliitosta ja Putinista tuli tänä iltana TV1:ltä. Tuosta nähdään kuinka suomettuneita tämänkin päivän politikot Suomessa Halonen etunenässä ovat. Alkaa päästä taas vähän fiiliksiin sen Kylmän Sodan loppumisen tylsän ajan jälkeen, koska Neuvostoliitto on palannut, sitten on edelleen Kuuba, yhä enenevissä määrin Kiina ja Hugo Chavezkin. Unohtamatta rättipäitä. Kun on luonnollisia vihollisia taas niin päästään taas kunnolla käyttämään aikaa politiikan miettimiseen.

Päästäkää se Häkämies pitämään useammin niitä Venäjä, Venäjä, Venäjä puheita.
 

Viljuri

Jäsen
Erinomainen ohjelma Neuvostoliitosta ja Putinista tuli tänä iltana TV1:ltä. Tuosta nähdään kuinka suomettuneita tämänkin päivän politikot Suomessa Halonen etunenässä ovat. Alkaa päästä taas vähän fiiliksiin sen Kylmän Sodan loppumisen tylsän ajan jälkeen, koska Neuvostoliitto on palannut, sitten on edelleen Kuuba, yhä enenevissä määrin Kiina ja Hugo Chavezkin. Unohtamatta rättipäitä. Kun on luonnollisia vihollisia taas niin päästään taas kunnolla käyttämään aikaa politiikan miettimiseen.

Päästäkää se Häkämies pitämään useammin niitä Venäjä, Venäjä, Venäjä puheita.

Putinin vastaus ranskalaisen toimittajan kysymykseen Tsetseniasta oli kyllä paljastavuudessaan jo sellainen, että sen pitäisi avata hieman niidenkin silmiä, jotka ovat valinneet suloisen unen ja tietämättömyyden viime aikojen maailmanpoliittisten käänteiden seuraamisen sijasta.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Putinin vastaus ranskalaisen toimittajan kysymykseen Tsetseniasta oli kyllä paljastavuudessaan jo sellainen, että sen pitäisi avata hieman niidenkin silmiä, jotka ovat valinneet suloisen unen ja tietämättömyyden viime aikojen maailmanpoliittisten käänteiden seuraamisen sijasta.

En nähnyt, mitä se vastasi?
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuli katsottua tuo dokkari myös täällä.
Pikauusinta sunnuntaina 2.12 klo 11.30-12.30 TV1

Paljon ajatuksia. Ja heti kiinni pikkuasioihin...

Alkupuolella oli luvattoman pitkä pätkä venäjäksi, jota ei oltu vaivauduttu kääntämään...

Tuo nettiin vuotanut sadan henkilön lista, jolla siis mm. Anna Politkovskaja sekä useat ohjelmassa esiintyneet mainitaan, olisi kohtuu mielenkiintoinen nähdä. Vaikka kyseisen listan aitoutta voikin epäillä jo ennen näkemistä.

Lopputeksteistä päätellen tätä tekivät/rahoittivat monen maan tv-kanavat. Ranskalaiset etunenässä. Lisäksi vakkarit saksa, britit yms. Sekä mm. Eestin TV sekä Svenska TV. YLE:ä ei lopputeksteissä osunut silmään.
 

Tinke

Jäsen
Erinomainen ohjelma Neuvostoliitosta ja Putinista tuli tänä iltana TV1:ltä. Tuosta nähdään kuinka suomettuneita tämänkin päivän politikot Suomessa Halonen etunenässä ovat. Alkaa päästä taas vähän fiiliksiin sen Kylmän Sodan loppumisen tylsän ajan jälkeen, koska Neuvostoliitto on palannut, sitten on edelleen Kuuba, yhä enenevissä määrin Kiina ja Hugo Chavezkin. Unohtamatta rättipäitä. Kun on luonnollisia vihollisia taas niin päästään taas kunnolla käyttämään aikaa politiikan miettimiseen.

Päästäkää se Häkämies pitämään useammin niitä Venäjä, Venäjä, Venäjä puheita.
Hyvää ei siitä ohjelmasta saa tekemälläkään. Ohjelmahan ei pyrkinytkään olemaan tasapuolinen. Pisteet on annettava ohjelman tekijöille siitä, että tätä he eivät edes yrittäneet peitellä mitenkään. Toki jos Venäjän nykytilanteen, historian ja kulttuurin tuntee varsin huonosti, niin ohjelma saattoi olla jotenkin valaiseva.
 

Viljuri

Jäsen
En nähnyt, mitä se vastasi?

Tuosta osatotuus (Guardian) Putinin vastauksesta.

Viittauksen ympärileikkaukseen olisi voinut tulkita myös hieman toisella tavalla, ja paikalla olevat tulkitsivatkin, johtuen tietystä ambivalenssista tulkkaamisessa.

Faktahan on se, että toimittajia näyttää kuolevan Venäjällä, maan kulttuurin ja historiankin huomioiden huomattavia määriä. Ja että kuka tahansa länsimaalainen poliitikko tai valtionpäämies olisi eronnut/erotettu samana päivänä tuollaisen kommentin jälkeen.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjän parlamenttivaalien huoneistot sulkeutuvat näillä hetkillä.
Nyt "jännityksellä" odottamaan kuka voitti.

Tuosta edellä puhutusta "Putinin Valtakunta"-dokumentista.
Yle Areenalta löytyy meille näytetty silvottu versio.
Puoli tuntia pidempi versio löytyy haulla "CBC - The Passionate Eye - The Putin System"
Suurin ero oligarkkien osuuden leikkaaminen. Toki paljon muutakin, kun kuitenkin kolmannes oli meille liian kovaa matskua.

Latvian TV:n piti näyttää tuo eilen. Mutta pahaksi onneksi nauha oli mennyt solmuun.
Joku näköjään joutuu kumartamaan vieläkin syvempään...
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ja jonkinlainen murskavoitto sieltä tuli, ihan kuin vanhaan hyvään aikaan.

No, kuten jotkut historian "suuret nimet" ovat sanoneet, slaavilainen orjakansa on aina tahtonut tulla hallituksi, joten ei sinänsä ole ihme että vahvaa johtajaa tuetaan.

Jännittävää onkin seurata mitä tulevaisuus tuo tullessaan, tietenkin jossain määrin Venäjän kehitys on positiivista, koska se kuitenkin toimii puskurina Itään, niin kauko- kuin lähi-sellaiseen, ja mitä enemmän venäläiset länsimaalaistuvat ja materialisoituvat, sitä varmemmin ne myös seisovat sitten samalla puolella länsimaitten kanssa, kun iso pyörä alkaa liikkumaan tulevaisuuden suurten kriisien kohdalla.
Tai sitten olen vain paranoidi, mutta jännitteillä on taipumusta purkautua ennemmin tai myöhemmin.

Milloinkohan Putin kruunaa itsensä Tsaariksi, vai onko edessä sitten pääministeriyttä ja presidentin valtaoikeuksien karsimista/poistamista, jollei presidenttikausien lisääminen ole helpompi tapa.
 

Kiileri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja jonkinlainen murskavoitto sieltä tuli, ihan kuin vanhaan hyvään aikaan.

No, kuten jotkut historian "suuret nimet" ovat sanoneet, slaavilainen orjakansa on aina tahtonut tulla hallituksi, joten ei sinänsä ole ihme että vahvaa johtajaa tuetaan.

Jännittävää onkin seurata mitä tulevaisuus tuo tullessaan, tietenkin jossain määrin Venäjän kehitys on positiivista, koska se kuitenkin toimii puskurina Itään, niin kauko- kuin lähi-sellaiseen, ja mitä enemmän venäläiset länsimaalaistuvat ja materialisoituvat, sitä varmemmin ne myös seisovat sitten samalla puolella länsimaitten kanssa, kun iso pyörä alkaa liikkumaan tulevaisuuden suurten kriisien kohdalla.
Tai sitten olen vain paranoidi, mutta jännitteillä on taipumusta purkautua ennemmin tai myöhemmin.

Milloinkohan Putin kruunaa itsensä Tsaariksi, vai onko edessä sitten pääministeriyttä ja presidentin valtaoikeuksien karsimista/poistamista, jollei presidenttikausien lisääminen ole helpompi tapa.

Eiköhän tuo ollut jo kaikkialla kirkossakuulutettua, että vaalit luistavat Putinin Venäjällä juuri niin kuin johtaja haluaa. Tästä kertoo käsittämätön äänten jakautuminen Yhteinen Venäjä -puolueelle, joka saavutti noin 65% äänistä! Kuten mediassakin on spekuloitu alkaa olla varsin selvää, kuinka laaja Venäjän poliittinen koneisto on. Ihmisiä painostettiin työpaikoilla äänestämään Kremlin jatkon puolesta ja tulos on nyt nähtävissä vaalituloksissa. Ruminta propagandaa Putin harrasti hieman ennen vaaleja Za Putin -puoleen (Putinin pääasiassa nuorista koostuva "fani"puolue) järjestäessä massiivisia presidenttiä tukevia marsseja samaan aikaan kun Putin varoitteli muuta maailmaa pysymään erossa Venäjän asioista ja opposition osoittaessa mieltään Pietarissa ja Moskovassa, joista tuloksena oli 200 pidätettyä mielenosoittajaa..

Neuvostoliiton mallin pelätään vähitellen palautuvan, siis yksipuolejärjestelmän muodossa, muttei onneksi vielä näissä vaaleissa. Silloin oligarkkienkin mahdollisuudet käyttää korruptiota hyväkseen kasvaisivat huomattavasti. Rahalla saa ja hevosella pääsee...

Putinin omat tulevaisuudensuunnitelmat ovat myös mielenkiintoiset. Onko arvon jatkoaikalaisilla, tähän selvää kantaa? Missä muodossa Putinin uskotte mahdollisesti pysyttelevän vallankahvassa kiinni?

Itse uskon sataprosenttisesti Putinin säilyvän vähintäänkin päätöksiätekevissä elimissä. Venäjän perustuslakia muuttamattakin Putinin kolmannelle kaudelle olisi porsaanreikä..Yhteisen Venäjän nimittäessä jonkun muun presidenttiehdokkaakseen, Putin todennäköisesti tavoittelee pääministerin salkkua, jonka hän suurella todennäköisyydellä näin tapahtuessa saakin. Onhan kansa monesti ilmaissut "tyytyväisyytensä" maan johtoon.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
En osaa pitää Putinia yhtään sen suurempana ajattelijana kuin GW Bushiakaan. Kumpikin toimii taustalla vaikuttavan "johtoryhmän" puhemiehenä; Putin on vain vetänyt rooliaan hillitymmin ja vähemmin virhein kuin amerikkalainen virkaveljensä.

Putinin taustaryhmä (=entinen KGB + yhteistyöhön suostuneet/suostutellut oligarkit) tietysti pyrkii pitämään onnistuneeksi havaitun keulakuvansa puikoissa mahdollisimman pitkään.
 

Kiileri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En osaa pitää Putinia yhtään sen suurempana ajattelijana kuin GW Bushiakaan. Kumpikin toimii taustalla vaikuttavan "johtoryhmän" puhemiehenä; Putin on vain vetänyt rooliaan hillitymmin ja vähemmin virhein kuin amerikkalainen virkaveljensä.

Putinin taustaryhmä (=entinen KGB + yhteistyöhön suostuneet/suostutellut oligarkit) tietysti pyrkii pitämään onnistuneeksi havaitun keulakuvansa puikoissa mahdollisimman pitkään.

Tällaisia arvailuja olen itsekin kuullut, jotkut jopa ovat pitäneet asiaa melkein varmana. Kuumimpina nämä huhut velloivat case-Politkovskajan aikaan. Silti kuulostaa jotenkin uskomattomalta, että nykyaikaan tuo olisi mahdollista. Lähinnä sellaiseen ei haluaisi uskoa. Mutta asiaan jonkun verran perehtyneenäkin, pidän sitä mahdollisena. Taustaryhmälle asiat sujuvat niin kuin pitääkin, oligarkkien rahoittaessa toimintaa ja Putinin toimiessa keulakoristeena.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Moni tiesi jo etukäteen mitä tuleman pitää, mutta kerrottakoon silti, että Dmitri Medvedev on Venäjän uusi presidentti. Medvedev sai vaatimattoman 70,2%:n kannatuksen.

Länsimaiset tarkkailijat ovat löytäneet vaaleista jonkin sortin vilunkipeliä, eivätkä kaikki vaaleissa olleet ehdokkaat hyväksy vaalitulosta.

Medvedevistä presidentti

Vaalitarkkailijat löysivät puutteita


Putinhan jatkaa poliittista uraansa Venäjän pääministerinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös