Venäjän hyökkäys Suomeen?

  • 14 746
  • 71

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mielenkiintoinen ajatusleikki on askarruttanut mieltäni jo jonkin aikaa. Jos Venäjä hyökkäisi tänä päivänä Suomeen, miten se tapahtuisi ja olisiko Suomen puolustus uskottava, niinkuin armeijassa meille uskotellaan.

Itse uskoisin ensi-iskun tulevan tutka-järjestelmiä sekä ydinvoimaloita kohtaan jolloin pystyttäisiin saamaan maa kaaoksen partaalle. Tämän jälkeen tulisi yhdistetty maihinnousu että maahanlasku hyökkäys lähelle Helsinkiä. Tämän yhteydessä alkaisivat panssarit jyristä yli rajojen kohteinansa Kotka, Lappeenranta, Savonlinna ja Joensuu. Kun sillanpää Helsingin lähellä olisi vallattu laskuvarjo- että maihinnousu-joukkojen avulla alkaisi joukkojen lastaus maihinnousu-aluksilla suomen maaperälle....

Suurin kysymys kuuluu, miten Suomen armeija pystyy/pystyisi vastaamaan tälläiseen hyökkäykseen? Pystyisikö Suomi vastaamaan uskottavasti tälläiseen uhkaan?

PS. Tiedän että Venäjän uhka on erittäin pieni tällä hetkellä.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Helsinki tuusannuuskaksi.
Helsingin ilmatorjunta lepää mm. BUK-ohjusjärjestelmän harteilla. Ja kappas, mistäs nuo laitteet on ostettu. No, naapurista Venäjältä.

Eiköhän Boris ja Sergei naapurissa tiedä miten tuo järjestelmä ohitetaan.

No, Helsinki on kyllä sen verran ruma kaupunki että uudelleenrakennus ei tekisi pahaa.
 

Tumba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Ei venäläiset uskalla

Johan me pompitaan niiden vaimojen päällä pientä korvausta vastaan. Ne on reppanat ihan lyötyjä. Vastahyökkäyksillä laitojen kautta. Turhia jäähyjä pitää välttää. Espoo nyt ainakin pitäisi säilyttää, muuten menee IKEA ja helvetisti peltoa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ensinnäkin ainut järkevä paikka panssarikiilalle olisi Jääski-Antrea seutu. Muualla vesistöt ainakin etelässä haittaisivat toimintaa. Toinen kysymys on se että, löytyykö pojilata edes löpöä ja varaosia noihin T80-vaunuihin. Aika heikoilla kantimilla taitaa tuo kalusto olla. Leopardit pärjää kyllä noille vaunuille hyvin ja vielä kun tuo Hornettien ilmasta-maahan ohjustustus saadaan kuntoon niin panssarivaraa ei ole.

Länsirannikon saaristo taasen saattaa Suomalaisille ohjusveneille edun. Sieltä ei pääse iskemään laivastolla.

Eikä se vaadi kuin yhden illan kuin "koko" itämeri on miinoitettu. Tämä on ongelmallinen alue, sillä kunnon saariston suojaa ei moderneille ohjusveneille ole. Toisaalta ei hyökkäävä laivastokaan suojaan pääse. Mutta eiköhän nuo maalta ammuttavat meritorjunta ohjukset riitä tähänkin uhkaan.

Ilmassa Suomalaiset ovat valovuoden edellä naapuria. Jo WWII:ssa paskemmalla kalustolla vrt. naapuri pärjättiin hyvin.

Maavoimille on tulossa uudet kranaatinheitinjärjestelmät ja "kulkuneuvot". Natokin pitää tuota suomalaista heitinjärjestelmää "yhtenä vaihtoehtona". Hirveä tuli kohtuullisen laajalle alueelle pienessä ajassa.

Ongelmallisin onkin tuo Tinken mainitsema maahanlasku mahdollisuus. Pystyttäisiinkö torjumaan iso heko hyökkäys?
Veikkaan että ehkä näillä saavutetut sillanpäät pystyttäisiin kuitenkin lyömään takaisin.

Toivottavasti saadan vielä tykistölle kuorma-ammukset ja Hornetteihin liitopommit sekä nuo uudet ohjukset, niin turha tänne on tulla. :)
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Viestin lähetti L4E
Toinen kysymys on se että, löytyykö pojilata edes löpöä ja varaosia noihin T80-vaunuihin.
Jaa että löytyykö maailman kolmanneksi suurimmalta öljyntuottajalta löpöä vaunuihin? Eiköhän niiltä löytyisi jotain mopobensaa iskeä koneisiin pahan paikan tullen.

Tietyllä tavalla tuosta hommasta on kyllä tullut viimeisen 50 vuoden aikana luonteeltaan sellaista välineurheilua, että jos hyökkijä saisi maailman huomion toisaalle käännettyään hoidettua homman tarpeeksi nopeasti (älä vrt. Vietnam tai Irak), homma olisi todennäköisesti ohi aika nopeasti. Mutta suurelta osin juuri mainittujen seikkojen takia tätä hyökkäystä ei tule tapahtumaan. Pitkään, pitkään (pitkään ad infinitum) aikaan.

edit: ja uskonpa, että näiden seikkojen painoarvo ylittää monenkertaisesti ns. uskottavan puolustuksemme pelotteen.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Heh, olipas veikeä tuo L4E vuodatus. Ihan vain siitä kuinka ilmassa ollaan edellä, niin kannattaa ehkä katsoa vaikkapa kuinka monin SATAkertaisesti venäläisillä on hävittäjiä meidän hornetteihin verrattuna ja ne eivät ole edes niin vanhoja kuin hornetit. Kyllähän Suomeen Venäjä nopeasti marssisi, ihan miten tahtoisivat, mutta eri asia olisikin sitten kontrolloida Suomea, joka ei varmasti osuisi.

Päivän parhaat naurut tuosta "löytyykö löpöä panssarivaunuille". Samoin kuinka meidän muutama kymmenen panssaria olisivat ylivoimaisia Venäjän tuhansia panssareita vastaan.
 

asloser

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, 7 Ringettes, Kurra, JoKP 88-89
Viestin lähetti L4E
....ja vielä kun tuo Hornettien ilmasta-maahan ohjustustus saadaan kuntoon niin panssarivaraa ei ole.

Klip!

Ilmassa Suomalaiset ovat valovuoden edellä naapuria. Jo WWII:ssa paskemmalla kalustolla vrt. naapuri pärjättiin hyvin.

Ei tuo 64 tjsp Hornettia IMO riitä kovin pitkälle kun aivan varmasti tulee tappioita, joita tuollainen maakohteita vastaan toimita ei ainakaan vähennä. Samoilla koneilla kun pitäisi pitää yllä ilmapuolustusta koko Suomen alueella ja tarvittaessa ilmaherruutta rintamalla. HN:nniä pitäisi olla useampi sata käytössä jotta tuollaisista unelmista tulisi totta.

Toisen maalimansodan aikana pärjättiin ilmassa kyllä hyvin, mutta syynä oli pääasiassa se että ei hävittäjälaivueissa lähdetty suorittamaan kaikkia ilmavoimilta vaadittuja tehtäviä.

Talvisodassa keskityttiin vain ja ainoastaa pommikoneiden torjuntaan, ilmaherruus rintamalla ja rynnäköinti vihollisen maavoimia vastaan jätettiin suosiolla veli venäläiselle (poikkeus: Viipurinlanti 3/40).

Jatkosodassa oli alkuvaiheessa enemmän vapauksia. Taas 1943-44 jouduttiin taas keskittymaan olennaiseen eli käytännössä omien pommikoneiden suojauksiin rintamalle, tiedusteluun ja jossain määrin torjuntaan, vaikkakin kesällä 1944 jäi potentiaalisista torjuttavista todennäköisesti suurin osa lentelemään ilman suurempaa häiriötä Kannaksen taivaalle.
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Mitä hyötyä ryssälle olisi Suomesta?

Nikkelit vietiin jo 60 vuotta sitten ja metsää on naapurin tontilla muutama eekkeri enemmän kuin meillä.

Esitin saman kysymyksen ylilutille armeijassa, eikä hänkään keksinyt siihen yksiselitteistä vastausta.

Onko Helsingin suojana oleva ranskalainen - moderni - ohjusjärjestelmä meri- vai ilma-ase, vai molempia?

Onko tästä uudesta krh-järjestelmästä faktaakin jossain?

PS.Suomen salainen ase tulisi huhujen mukaan olemaan vallankumouksellinen luhave-kolmikärkiaterinyhdistelmä!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti MC61

Onko tästä uudesta krh-järjestelmästä faktaakin jossain?
Tietoa AMOS järjestelmästä löytyy http://www.patria.fi (Products and Services->Mortar systems->Advanced mortar system).
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei neukut pystyneet hallitsemaan afganistania eikä ne pysty valvomaan tsetseneitäkään joten millä se hyökkäisi Suomen kimppuun.
Muurmanskissa ydinkäyttöiset laivat uppoaa satamaaltaaseen eikä kukaan tee mitään.
Venäläisistä ei ole tällä hetkellä uhkaa kenellekään sillä heillä ihan täysi työ pitää oma alueensa kurissa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti MC61
Mitä hyötyä ryssälle olisi Suomesta?

Kehittyessään Venäjä tarvitsee satamia. Sille eivät välttämättä riitä nykyisen Itämerirajansa satamat.

Suomenlahden molemminpuoleinen hallinta (edellyttäisi siis myös Viron valloitusta, mikä olisi todennäköisesti lapsenleikkiä, vaikkakin Nato siellä onkin) toisi erinomaisen meripuolustuksen Pietarille.
 

krobbe

Jäsen
Jos Ragulin ja troikka Petrova päättäisi yrittää Suomenniemen valtausta, tulisi Suomi-pojan ottaa välittömästi järeät aseet käyttöön.

Todennäköisin rajan raiskaamisen kohta tulisi reservinkorpraali Tihonovin ajatusmaailman tuntien olemaan ruotsinkielinen rannikkoseutumme. Miksikö, no Tihonovin ajatusmaailman mukaan, jos praatat svedua, et tappele. Joukkojenkuljetuspurret Tihonovin kirkiisit kävisivät tankkaamassa Ruotsin puolella, niin kuin ennenkin.

Kun julmat iivanat alkavat mittavan maihinnousunsa Oboyn seudulla, on syytä varautua melkoiseen yhteenottoon. Suomipoikain parhaat yksilöt on mobilisoitava eturintamaan. Summan ja Raatteen sankari Raivo Ynnänen saakin kommandoineen päävastuun vihollisjoukkojen takaisiniskusta kylmään meren syliin.

Kommandojoukko ei ole suuri, mutta sitäkin hirvittävämpi. Parhaat ja urheimmat taistelijamme ovat saaneet kunnian pelastaa armaan synnyinmaamme raakalaisen kynsistä. Hurjimpina joukkojen kärjessä heiluvat hidas, mutta kadehdittavan kankea Samu Helleenius ja omia taisteluaiheisia internetsivujakin ylläpitävä Paanturppa Hotkaskainen. Mukaan on tietysti kelpuutettu myös kaikkien vihollisten sekasortoon saattaja Märkä Mussunen.

Joukkojen taustalla hääri tietysti kaikkien tuntema ja ylistämä, jo Ruotsin suuressa Skatte Sodassa kunnostautunut reservistä riviin kutsuttu, joukkojen muonituksesta vastaava Punapää Willhelminen, jonka spesialitteetti on lätynheitto suoraan taisteleville urhoillemme.

Joukkoihin on kutsuttu myös pohjoisen palkka-armeijasta, tosin RixRaxilan Omat Kasvatit Iltakoulussa kasvatetut alppijääkärit, lähitaisteluun erikoistuneet nuijamiehet Partti Snyff ja Pertti Tökkärt.

Ainoa huolenaihe puolustustamme ajatellen on Ynnäsen mukaan se ikävä tosiseikka, että Katkosodan legendaarinen sankari, jolla on taito suoritta salakavalia ja tehokkaita iskuja Venäisen selustaan, Jeppe Krapulahti on jättänyt palaamatta joukko-osastoonsa, Ynnänen epäilee, että Jeppe on ratkennut leikkimään lasten kanssa.

Mahdolliset sotavangit tullaan kuulustelemaan, kansainvälisiä säännöksiä kunnioittavin toimintatavoin. Pääkulustelijoina toimivat Hannipaali Jormakka ja Jukka Metrtimitta os. Ristonkaimanen. Jormakan toimenkuvaan kuuluu huuto ja pulloillla kuulusteltavia viskominen, kun taas Jukka, se lauhkean kosteasilmäisen roolin saanut, mittaa ruhjeet ja joviaalilla käytöksellään pyrkii voittamaan kuulusteltavan luottamuksen ja tätä kautta saamaan tarvittavat tiedot.

Jos ei näillä eväillä venättän poika pysy pois ei millään.
 
Viimeksi muokattu:

Morrison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
Viestin lähetti krobbe
Jos Ragulin ja troikka Petrova päättäisi yrittää Suomenniemen valtausta, tulisi Suomi-pojan ottaa välittömästi järeät aseet käyttöön......


Yhdyn mielipiteeseesi.

Sodan syttyessä jokainen joukkue laittaa pojan porisemaan ja toivoo, että siitä saisi juomat ennenkuin johto heiluttaa valkoista lippua.

EDIT: Tuli mieleen kaksi syytä miksi Venäjä hyökkäisi tänne:
1. Suomi olisi naton jäsen ja Venäjälle ja naton välille syttyisi sota. (Syytä en lähde spekuloimaan)
2. Venäjän johtoon pääsisi erittäin kansallismielinen johtaja, joka pitäisi eräiden suomalaisten puheita karjalan takaisin saamisesta uhkana heille.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Veli Venäjä tänne hyökkäisi...

...niin eihän siinä muuta kuin kaivamaan vanha kunnon punainen lippu komeron kätköistä ja ulos vastaanottamaan laulaen ja hurraten vapauttajaamme.

-Toveri Ted
 

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Putinia tuskin kiinnostaa Suomen kiusaaminen, mutta jos joku muu sekopää tyyliin Zhirinovski pääsiisi valtaan tämä riski voisi jopa olla todellinen. Vaikka Venäjän armeija on läpimätä rakenteiltaan niin miesmäärä on niin suuri ettemme kauheasti
pystyisi kampoihin laittamaan. Itse kuulun Ahvenanmaata puolustamaan määrättyyn pataljoonaan, mutta epäilen että emme ehtisi sinne ennen kuin joku Mig-hävittäjä ampuisi meitä
kuljettavan ro-ro aluksen pillun päreiksi
64 Hornettiamme tuhottaisiin varmasti ensimmäisenä kaikista,
ja samoin rannikkopuolustuksemme.

Kun olin kertaamassa 1995 harjoittelimme juuri tuollaista tilannetta, eli matkustimme noin 1000 miehen voimin ro-ro
aluksella Turusta Raumalle.
 
Viimeksi muokattu:

Icetea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät ja Kulta-Jukan joukkueet.
Todella epätodennäköiseltä kuulostaa että Venäjä tänne hyökkäisi. Ja jos hyökkäisi niin sitten oltais kusessa.

Toisessa maailmansodassa Neuvostoliiton järkyttävän suuri miesylivoima oli lopulta liikaa mutta nykyään tuolla asialla ei ole niin paljon merkitystä johtuen kehittyneestä aseteollisuudesta. No, tässäkin asiassa Venäjä on kuitenkin vähintään yhtä paljon Suomea edellä joten halutessaan he voisivat tuhota meidät hetkessä maan tasalle.

Luin eräästä 20 vuotta vanhasta lehdestä jutun jossa mainittiin että pelkästään Yhdysvalloilla on niin paljon ydinaseita että niillä se voisi tuhota koko maapallon 12 kertaa. Tuon pitäisi kertoa kaiken.

Mutta loppujen lopuksi olen täysin varma että Venäjä tai mikään muukaan valtio ei tänne hyökkää. Sitä ennen pitää tapahtua jotain aivan helvetin järisyttävää.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Viestin lähetti L4E
Toinen kysymys on se että, löytyykö pojilata edes löpöä ja varaosia noihin T80-vaunuihin.

Asiasta kolmanteen, vanha kehno Neuvostoliittohan säilöi joskus hamalla 60-70 -luvulla Suomen puolelle tankkeihinsa sopivaa löpöä. Mitenkä se oli mahdollista, vinkkinä annetaan kirjaimet T ja B.....eipä mulla muuta, jatkakaa.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Täytyy kuitenkin muistaa, että Suomi ei sotisi mahdollisessa sodassa koko Venäjän armeijaa vastaan, vaan vastassa olisi suunnilleen Pietarin armeijakunta vahvennettuna tjsp.

Horneteillahan ei saada ilmaherruutta aikaiseksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä koneiden käyttö on Suomessa suunniteltu siten, että ne ovat IT:n tukemia. Ja Suomi tuskin jäisi tällä kertaa ihan yksin, eiköhän joku EU:n maa sieltä apua hivenen antaisi.

Suomen pystyy miehittämään, mutta millä hinnalla, se on sitten eri asia.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Viestin lähetti mixu
Ei neukut pystyneet hallitsemaan afganistania eikä ne pysty valvomaan tsetseneitäkään joten millä se hyökkäisi Suomen kimppuun.

Valloitus ja hallitseminen ovat kaksi eri asiaa. Vertaa vaikka Irakin tilannetta, jenkit valloitti irakin erittäin pienillä tappioilla, mutta sodan jälkeen on tappioita tullut luultavasti enemmän itse sodassa. Sama pätee afganistaniin. Venäjä ei pysty hallitsemaan valloittamaansa valtiota. Sama pätisi kuvitteellisessa Suomen valloituksessa.

Suomi mielestäni onnistuttaisiin valloittamaan Venäjän armeijan mies-, pansssari- ja hävittäjä-ylivoiman vuoksi, mutta uskoisin että esim Suomen meri-alueet pystyttäisiin miinoittamaan erittäin kattavasti. Myös maamiinat olisivat tärkeässä osassa puolustuksessa tuhoten Venäjän armeijan moraalia hiljalleen.

Suomen valloituksen jälkeen alkaisi ankara sissi-sota hajalle lyötyn Suomen armeijan ja valloittajien välillä. Tämä on mielestäni suurin Suomen armeijan ase. Venäjän tappiot sodan jälkeen nousisivat liian suuriksi suhteutettuna siihen mitä Venäjä voisi saavuttaa valloittamalla Suomen.

Icetea:
Samaa sanottiin ennen toista maailman-sotaa. Ja kuten ensimmäisessä viestissä sanoin Venäjän uhka on todella pieni ja tämä on pelkkä ajatusleikki siitä onko suomen puolustus todella uskottava.

- Tinke-80
 

Costanza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Arsenal
Viestin lähetti mixu
Ei neukut pystyneet hallitsemaan afganistania eikä ne pysty valvomaan tsetseneitäkään joten millä se hyökkäisi Suomen kimppuun.
Muurmanskissa ydinkäyttöiset laivat uppoaa satamaaltaaseen eikä kukaan tee mitään.
Venäläisistä ei ole tällä hetkellä uhkaa kenellekään sillä heillä ihan täysi työ pitää oma alueensa kurissa.

Mixu oon samaa mieltä. Ei Venäjästä tällä hetkellä ole uhkaa Suomelle. Mutta Tinke-80 tossa avauksessaan sanokin; "Mielenkiintoinen ajatusleikki on askarruttanut mieltäni jo jonkin aikaa. Jos Venäjä hyökkäisi tänä päivänä Suomeen, miten se tapahtuisi ja olisiko Suomen puolustus uskottava, niinkuin armeijassa meille uskotellaan". Eli kaveri halus pohtia mikä olis tulos jos Venäjä todellä hyökkäis Suomeen. Mitä ei siis oikeasti tule tapahtumaan, koska se ei ole vaivan arvoista Venälle. Tästä hyvänä esimerkkinä esim. tuo afganistan eli mikään valtio maailmassa ei pysty hallitsemaan semmoista maata joka käy jatkuvaa sissisotaa miehittäjää vastaan.

Itse näkisin, että kyllä se ryssä tänne tulee, jos se ei välitä tappioistaan. Se ei liene epäselvää. Nähtiinhän se jo kannaksen kesällä 1944, kun naapuri laittoi ison vaihteen silmään. Ei sitä ois mikään pysäyttäny, ellei se ois ottanu ukkoja kannakselta Berliinin suuntaan ja käyny muutenkin sotaa kahdella rintamalla koko jatkosodan ajan. Mutta hallitsemaan Suomea ei edes CCCP olisi pystynyt, jos Suomalaiset olisvat alkaneet käymään sissisotaa.

Vaikka Suomella onkin varmaan maailman parhaita armeijoita niin Venäläisen ylivoima jyrää kyllä väkisin yli. Taitaa vieläkin Venäläisen taktiikkana olla hyökkäyksessä suunnilleen sama kun 70-luvulla (ja kannaksella). Kun hyökätään puolustukseen ryhmittynyttä viholista vastaa niin ekaks tiedustelaan vihollisen puolustuksesta heikko kohta (murtokohta). Sitten Venäläiset on laskenu, että tuon puolustuksen murtamisek tarvittaan 90 tykkiä ja 20 panssarivaunua jokaista rintamakilometriä kohden ja ja murtokohtaan 2-3 kertainen mies ylivoima koko hyökkäyksen syvyydessä. Lisäksi ilmavoimien tuen on oltava hyvin voimakas. Sitten vaan jyrätään massalla puolustusken yli, samalla kun maahanlasku osastot on jo hyökkäyksen syvyydessä olevien kohteiden ja reservin kimpussa (tuo venäläisten hyökkäys taktiikka oli kirjasta gruppa finljandia). Toki Suomalaiset tietävät hyvin Venäläisten taktiikan ja osaavat sitä hyvin puolustaa, mutta jossain vaiheessa materiaali- ja miesylivoima puskee väkisin läpi.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Kidd
Asiasta kolmanteen, vanha kehno Neuvostoliittohan säilöi joskus hamalla 60-70 -luvulla Suomen puolelle tankkeihinsa sopivaa löpöä. Mitenkä se oli mahdollista, vinkkinä annetaan kirjaimet T ja B.....eipä mulla muuta, jatkakaa.

Joo itsekin kuulin tästä. Asemat oli sijoitettu sellaisten etäisyyksien päähän toisistaan, että neuvosto-tankit olisivat pystyneet aina tankkaamaan pelkäämättä polttoaineen loppumista.
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kannattaa muuten huomioida, että ex. Neuvostoliiton(nyk. Venäjän) hyökkäyskalusto perustuu kylmän sodan aikaisiin taktiikoihin. Siksi on tuo panssarien suuri lukumäärä. Tarkoituksenahan oli "tarvittaessa" ajaa laajajalla rintamalla keskieurooppaan(samalla suorittaa ehkä rajoitettu ydinisku). Suomen maastossa ei tuollaista laajaa panssaririntamaa voida tehdä. Miinoitteet ja panssaritorjunta on helpo sijoittaa alueille mistä tankeilla voisi tulla.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että naapurin kalusto ei oiken ole ajanmukaisessa kunnossa.

Eikä taida pojilla tämän valtion sisäpuolella olla noita löpövarastoja :) . Nuo esim. TB:n löpövarastot on muuten ihan Suomen omaan kriisiajan tarpeeseen varattuja.

Mutta miksi ne tänne tulisi, Nato varmaankin olisi yksi syy. Toinen ehkä se, että Pietaria pystyttäisiin jatkossa jo täältä käsin moukaroimaan(esim. mahdollisesti hankittavat liitopomit).

Onneksi tämä on vain tälläinen kiva ajatusleikki.
 

lokki

Jäsen
Venäjän poliittisissa/akateemisissa piireissä ei ole pyrkimystä Suomen valloittamiseen, vaikka geopoliittinen keskustelu on kuumaa. Suomen katsotaan kuuluvan Atlanttisen vyöhykkeen reunavalliin ja Venäjälle riittää meidän puolueettomuus. Venäjän intressit ovat etelässä maailman energiavarannoissa.

Tsetseniaa Venäjä tarvitsee samalla tavalla kuin USA terrorismi-valheitaan: pitääkseen yllä "oikeutusta" massiivisiin puolustusteollisuussatsauksiin. Kaukasuksen kontrollointi on oleellinen osa etelän valtataistelussa ja ilman sitäkin (siis energiasta johtuvaa) aluetta pitäisi kontrolloida, koska muutoin sen tekee vanha vihollinen Turkki.

Maailman energiavarannot sijaitsevat maantieteen ja voimavarat huomioiden Yhdysvaltojen, Venäjän ja Kiinan välillä (Yhdysvallat on maantieteestä huolimatta voimallaan kaikkialla). Venäjän ongelma on heikko taloudellinen ja miesmääräinen voima, joita taas on EU:lla, joka ei kuulu em. kolmikkoon. Ei ole kaukaa haettua odottaa pitkällä aikavälillä EU-Venäjä liittoumaa Kiinan ja Yhdysvaltojen neutralisoinniksi. Hankinnat ja kehitystyön huomioiden Kiina varustautuu pitkällä aikavälillä Siperian haltuunottoon, sanokoon "mitä voidaan sanoa" politiikka mitä tahansa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Zeppo
Itse kuulun Ahvenanmaata puolustamaan määrättyyn pataljoonaan, mutta epäilen että emme ehtisi sinne ennen kuin joku Mig-hävittäjä ampuisi meitä
kuljettavan ro-ro aluksen pillun päreiksi
64 Hornettiamme tuhottaisiin varmasti ensimmäisenä kaikista,
ja samoin rannikkopuolustuksemme.

Kun olin kertaamassa 1995 harjoittelimme juuri tuollaista tilannetta, eli matkustimme noin 1000 miehen voimin ro-ro
aluksella Turusta Raumalle.

No, eiköhän se Ahvenanmaan miehitys tapahtuisi jo ennen varsinaista selkkausta ja jos vasta sen aikana niin saisi varmaan kuljetus laivaston ja ilmavoimien tukea.
64 Hornettiamme tuhottaisiin varmasti ensimmäisenä kaikista,
ja samoin rannikkopuolustuksemme.

Ei niitä koneita missään torilla kaiketikkaan säilytetä, vaan piilossa maan alla. Rannikkopuolustus ei enää perustu pelkästään kiinteisiin linnakkeisiin, vaan liikkuvaan kalustoon(liikkuvat ohjus- ja tykistöpatterit) ja laivaston yhteistyöhön. Vaikka onhan vielä noita kiinteitäkin linnakkeita, mutta niiden päätehtävä onkin hoitaa vain "ensipuolustuksen" läpi päässeitä kohteita.

Kun tuo ro-ro alus tuli jo esille, niin matkustajalautoille on muuten suunniteltu merimiinojen laskua. Laivoja on suunniteltu siten, että "kiskot" miinojen laskua varten voidaan helposti asentaa. Ei muuta kuin autokansi auki ja miinat veteen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös