Venäjä - Suomi (Rosno Cup)

  • 6 335
  • 29
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Venäjä harjoitteli huomenna torstaina pelattavaan Suomi-otteluun seuraavilla kokoonpanoilla:

Ilja Kovalchuk - Pavel Datsjuk - Aleksei Kovalev
Oleg Saprykin - Aleksei Kudashov - Nikolai Zherdev
Aleksandr Semin - Aleksandr Skugarev - Fedor Fedorov
Aleksei Simakov - Anton Kurjanov - Aleksandr Perezhogin

Vitali Vishnevski - Aleksandr Guskov
Vadim Homitski - Denis Kuljash
Maksim Kondratjev - Fedor Tjutin
Vitali Proshkin - Aleksandr Rjazantsev

Maksim Sokolov
Ilja Bryzgalov
Aleksandr Jeremenko

Aleksandr Frolov ja Sergei Gusev nähtäneen joukkueessa Suomea vastaan.

Joukkue on ainakin nimekkäämpi ja varmaan myös parempi kuin Karjala-turnaukseen osallistunut ryhmä. Siltikin harmittaa se, että suuri RSL:n parhaista pelaajista kieltäytyi taas maajoukkueesta. Ilmeisesti pelaaminen rahakkaassa kotiliigassa riittää, eikä kiinnostusta riitä näihin "turhiin" talven maajoukkueturnauksiin.

Olisi ollut kiva nähdä joukkueessa edes muutama joukosta Nikolai Habibulin, Sergei Gontshar, Aleksei Zhamnov, Andrei Markov, Daniil Markov, Oleg Tverdovski, Aleksei Morozov, Maksim Afinogenov, Viktor Kozlov, Aleksei Zhitnik, Sergei Brylin, Slava Kozlov, Andrei Nikolishin, Aleksandr Koroljuk ja Dimitri Kalinin, jotka kaikki pelaavat Venäjän liigaa.

Mutta kun ei niin ei.

Aleksandr Ovetshkinin ja Jevgeni Malkinin poissaolo selittyy kohta pelattavalla nuorten MM-turnauksella, johon miehet valmistautuvat.

Ei-NHL pelaajista olisin halunnut nähdä ryhmässä Magnitogorskin Aleksei Kaigorodovin ja hyvän kauden pelanneen Tsherepovetsin Sergei Krivokrasovin.

Nyt ryhmään valituista pelaajista en juuri ymmärrä Fedor "Sergein veli" Fedorovin valintaa. Mies ei ole saanut paljoakaan aikaan Spartakissa tällä kaudella. Ehkä Aleksandr Frolov ottaa Fedorovin paikan nelosketjussa Suomi-ottelussa, tai mieluummin Frolov siirrettäisiin "luonnolliselle" paikalleen Zherdevin ja Kudashovin viereen, jossa hän pelaa myös seurajoukkueessaan ZSKA:ssa. Näin Saprykin siirtyisi nelosketjuun Fedorovin paikalle.

Ykkösketju näyttää kovalta, nimien perusteella lienee turnauksen kovin ketju.

Kakkosketjussa kannattaa seurata parivaljakkoa parivaljakkoa Zherdev-Frolov, jotka ovat olleet ZSKA:n kantava voima koko kauden ajan. Frolov on koko sarjan pistepörssin kärkikolmikossa. Molemmat laiturit ovat oikea käsi alhaalla pelaavia suhteellisen isokokoisia, härkämäisiä, nopeita ja teknisiä pelaajia. Frolov väläytteli osaamistaan jo World Cupissa. Zherdev pelaa nyt ensimmäiset miesten pelinsä Venäjän maajoukkueessa. Nuorten peleistä Zherdevillä on paljonkin kokemusta, ja plakkarista löytyy alle 20-vuotiaiden MM-kulta parin vuoden takaa. Miehet eivät ole vielä iällä pilattuja, sillä Zherdev täytti juuri 20, eikä Frolovkaan ole kuin 22. Miehet edustavat mm. Kovaltshukin, Ovetshkinin ja Aleksandr Seminin ohella uutta venäläistä laiturityyppiä.

Ketjun sentteri, 33-vuotias Aleksei Kudashov edustaa ketjussa kokemusta. Kudashovilla on kokemusta sekä Pohjois-Amerikan farmisarjoista että Euroopan sarjoista, myös SM-liigasta. Kudashovin tilanne on mielenkiintoinen, sillä hän ei kauden alussa mahtunut Moskovan Dynamon kokoonpanoon, ja niinpä mies siirtyi ZSKA:han. Siellä hänet istutettiin Zherdevin ja Frolovin väliin (tosin ketjun sentterinä ovat pelanneet ajoittain myös 18-vuotiaat Sergei Ogorodnikov ja Aleksandr Nikulin), ja Kudashovin ura lähti uuteen nousuun, joka poiki nyt kutsun maajoukkueeseen. Minusta Kudashovia parempiakin vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla, mutta ilmeisesti valmentaja halusi säilyttää ZSKA:n seuraketjun maajoukkueessa.

Kolmosketjussa kannattaa katsella Aleksandr Seminin pelejä. Tämä 20-vuotias Ladan laituri on ollut syyskauden parhaita maalintekijöitä Superliigassa. Semin kuuluu lupaavimpien nuorten venäläispelaajien joukkoon, ja on monien mielestä lahjojensa puolesta samaa kastia Zherdevien ja Frolovien kanssa. Seminin sentteri on Aleksandr Skugarev, joka pelaa Seminin sentterinä myös Ladassa.

Nelosketjun mielenkiintoisin nimi on Aleksandr Perezhogin, joka on pelannut hyvin Omskissa. Perezhogin on pelannut samassa ketjussa Jaromir Jagrin ja Aleksei Kaliuzhnin kanssa, ja ketju on ollut useimmissa peleissä joukkueen tehokkain. Perezhogin on vasta 21-vuotias, ja edustaa myös uutta venäläistä sukupolvea ja sen parhaimmistoa.


Puolustus ei sanalla sanoen ole edes lähellä hyökkäyksen tasoa, ja siinä lienee Suomenkin mahdollisuudet huomisessa pelissä. Superliigan parhaat, varminnat ja taitavimmat kiekolliset venäläispuolustajat Gontshar, Zhitnik, Tverdovski, Danny ja Andrei Markov, Jushkevitsh ja Kalinin eivät ole mukana. Vitali Vishnevski on puolustuksen johtohahmo, mutta hänenkään kiekollinen pelaaminen ei ole em. kuusikon luokkaa.

Jo Karjala-turnauksessa Venäjän ongelma oli se, että hitaat, kankeat ja kiekollisena keskinkertaiset puolustajat eivät pystyneet antamaan hyviä avaussyöttöjä hyökkääjille eivätkä tukemaan hyökkäyksiä omilla nousuillaan. Usein hyökkääjät joutuivat hakemaan kiekkoa oman maalin takaa ja puskemaan vastustajan puolustusmuuriin keskialueella. Venäjän onni on kuitenkin, että joukkueen muutamalla hyökkääjällä on niin paljon taitoa, että he osaavat tehdä maaleja jopa tälläkin tavalla.

Vishnevskin ohella puolustuksen mielenkiintoiset nimet ovat Fedor Tjutin ja Denis Kuljash. Kumpikin ovat 21-vuotiaita nuorukaisia. Tjutinilla on kokemusta jo NHL:stä, sillä hän nousi NY Rangersin ykköspuolustajaksi kauden lopussa, kun Brian Leetch kaupattiin Torontoon. Tjutinin nousu huipulle oli erittäin nopea. Tällä kaudella mies on pelannut Superliigaa kotikaupungissaan Pietarissa.

Samanikäinen Kuljash on isokokoinen järkäle (191 cm/100 kg), joka on tällä kaudella noussut pisteiden valossa ZSKA:n parhaaksi puolustajaksi. Hän on jopa koko Superliigassa kolmen tehokkaimman puolustajan joukossa. Kuljash on tehnyt läpimurtonsa tällä kaudella, sillä viime kaudella hän pelasi pääosin ZSKA:n farmissa. Kuljash on aina ollut kiekollisena hyvä, mutta luistelutaito on tällä kaudella parantunut huomattavasti, joka on avannut ovet niin Superliigaan kuin maajoukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suomen kokoonpano

YLE:n teksti-tv kertoo Suomen pelaavan seuraavalla kokoonpanolla Venäjää vastaan.

Maalivahdit

Norrena (Bäckström)

1. kenttä

Peltonen - O. Jokinen - J. Jokinen
Kiprusoff - Nummelin

2. kenttä

Dahlman - Kapanen - Salmelainen
Karalahti - Saravo

3. kenttä

Pesonen - Immonen - Virkkunen
Niinimaa - Kukkonen

4. kenttä

Hahl - Pirnes - Rita
Eskelinen - Filppula (13. hyökkääjä)


Mielenkiintoiset kentät on Erkka taas kasannut. Ykkösketjussa Karjala - turnauksessa hyvin alkanutta yhteistyötä jatkavat Jussi Jokinen ja Ville Peltonen. Ykköskentän pakkiparissa ei ole fyysisyyttä ainakaan liikaa joten toivotaan, että siitä ei muodostu Suomen heikkoa lenkkiä. Tony Salmelainen saa heti hyvän näyttöpaikan Niko Kapasen johtamasta
kakkosketjusta.

Immonen johtaa mielenkiintoista kolmosketjua laidoillaan hyvässä vireessä olevat Pesonen ja Virkkunen. Toivotaan, että maajoukkuepeleissä hieman ujostellen esiintynyt Immonen saisi putken kulkemaan. Kolmosketjussa odotuksetkaan eivät ole välttämättä niin suuret joten toivotaan, että jo pitkään itseään odottaneet onnistumiset maajoukkueessa tulevat tässä turnauksessa. Pakkiparina kolmosen takana häärii hyvin oululaisväritteinen Niinimaa - Kukkonen.

Suomi lähtee nimivahvaa Venäjää vastaan siis nuorekkaalla ryhmällä. Suomen vahvuudet tulevat olemaan joukkupeli, koska yksilötasolla Suomi jää auttamatta Venäjän jalkoihin jolla on myös kotikenttäetu.

Viestin lähetti The Original Jags

Ilja Kovalchuk - Pavel Datsjuk - Aleksei Kovalev

Kunniotusta herättävä vitja. Arvoitus onkin, millä asenteella ketju lähtee peliin. Jos peli kulkee ja joka kaverilla on kivaa, voi tulla tuhoisaa jälkeä. Mutta jos näiden herrojen pelihuumoria pystytään horjuttamaan on Venäjän suurin ase piilossa ja Suomen voitto lähempänä. Tuon vitjan jälkeen taso putoaa huomattavasti, ainakn nimellisesti.
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Huikea 4.ketju

HPK:n, anteeksi Suomen maajoukkueen 4 ketju näyttää varsin kovalta. Ihmettelen vain, että miksi vain 4? Vai onko sillä numerolla varsinaisesti väliä..Tuntuu silti tyhmältä, että kuitenkin näin kova kenttä on 4.. Jotain taktikointia tai vastaavaa..
4-4 loppuu muuten..Ja 4 ketju tekee 2 maalia..
 

alapesa

Jäsen
Hohhoijjaa. Kyllä kotimainen liiga on oikea taitokiekon tyyssija verrattuna tähän peliin. Noin järkyttävää mailahäirintää ja kahvaa ei näy edes Blues-Tappara pelissä...

Tässä näkee hyvin kuinka kahva tappaa intensiteetin ja vauhdin. Jos jotain positiivista pitää kaivaa esiin, niin Norrena pelasi ihan mukiinmenevän pelin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti alapesa
Hohhoijjaa. Kyllä kotimainen liiga on oikea taitokiekon tyyssija verrattuna tähän peliin. Noin järkyttävää mailahäirintää ja kahvaa ei näy edes Blues-Tappara pelissä...

Tässä näkee hyvin kuinka kahva tappaa intensiteetin ja vauhdin. Jos jotain positiivista pitää kaivaa esiin, niin Norrena pelasi ihan mukiinmenevän pelin.

Jep, olen samaa mieltä. Suomalaisten kahvauspeli oli ottelussa suorastaan järkyttävää. Venäläisten taito onnistuttiin sillä melkein neutraloimaan, mutta muutama yksilö ratkaisi taas pelin voiton.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
TOJ:

"Jep, olen samaa mieltä. Suomalaisten kahvauspeli oli ottelussa suorastaan järkyttävää. Venäläisten taito onnistuttiin sillä melkein neutraloimaan, mutta muutama yksilö ratkaisi taas pelin voiton."


Hehe.

Ehdin koneelle tullessani jo itsekseni naureskella, että edes TOJ ei tämän ottelun perusteella jaksa lähteä vähättelemään mailapeliä, joka oli puolin ja toisin aivan kuvottavaa ja peli tästä(kin) syystä erittäin heikkotasoinen kahden puolivalmiin joukkueen jatkuvasyöttöinen sähellys. Olin näköjään täydellisen väärässä, yksi hikinen EHT-ottelun voitto riitti käynnistämään provokaatiogeneraattorin. Etkö yhden ainoan kerran elämässäsi voisi myöntää itsestäänselvää tosiasiaa, vaikka Venäjä tällä kertaa kiistatta parempi olikin?


Taito yksilötasolla, eipä käy kiistäminen. Jääkiekko on joka tapauksessa, loppujen lopuksi ja kaikesta huolimatta joukkuepeli. JOUKKUEpeli. Panehan laskien venäläisten mitalit ja mestaruudet arvokisoista viimeisen kymmenen vuoden aikana saati arvioi menestystä EHT:ssä. Enpä tiedä, ehkä olen täysin kuutamolla, mutta jotenkin tekisi mieleni väittää, että näillä asioilla on jotain tekemistä keskenään.



Ranger
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Enää pitäisi tietää kuka on "Virkkunen"? Toinen näyttönsä antanut alkaa pikkuhiljaa olla JYPin Immonen. Ei käyttöä isoissa peleissä. Jos tämäkään sellainen oli..
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Viestin lähetti ranger
Panehan laskien venäläisten mitalit ja mestaruudet arvokisoista viimeisen kymmenen vuoden aikana saati arvioi menestystä EHT:ssä. Enpä tiedä, ehkä olen täysin kuutamolla, mutta jotenkin tekisi mieleni väittää, että näillä asioilla on jotain tekemistä keskenään.
Sen lisäksi Veli Venäläinen tappoi isoisiämme ja Pietarissa on paskaista ja Alla Pugacheva ei osaa laulaa.
Miten helvetissä tuo avautuminen liittyi siihen kahvasiko Suomi Venäjää enemmän?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti alapesa
Hohhoijjaa. Kyllä kotimainen liiga on oikea taitokiekon tyyssija verrattuna tähän peliin. Noin järkyttävää mailahäirintää ja kahvaa ei näy edes Blues-Tappara pelissä...

Ja kyllä meidän liigan tuomarit näytti ammattilaiselta tämän ruotsalaisen pillipiiparin vierellä. Karalahden vastapalloon kohdistunut poikittainen maila oli kyllä kohtuu siisti, näistä on joskus joku jopa lentänyt ulos.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Siniviiva
Enää pitäisi tietää kuka on "Virkkunen"? Toinen näyttönsä antanut alkaa pikkuhiljaa olla JYPin Immonen. Ei käyttöä isoissa peleissä. Jos tämäkään sellainen oli..

Joo Virkkusen taso maajoukkueessa on nähty, kyllähän ensimmäissä maaottelussa pitää onnistua. Varsinkin kun koko Suomen muu joukkue pelasi loistavasti. Ilman Immosta ja Virkkusta olisi voitto tullut tästä isosta pelistä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Surkeaa peliä. Juuri ketään ei näyttänyt kiinnostavan pelaaminen enkä yhtään ihmettele. Joskus muinoin kun ei ollut kuin MM-kisat ja Izvestija, pelaajat varmaan vielä syttyivät näihin kansainvälisiin karkeloihin. Nythän tuo näyttää enemmän rangaistukselta joutua Rosno-cupiin vai mikä se nyt tällä kertaa onkin.

Järkyttävän velttoa pariluistelua vailla mitään mielenkiintoa.

Ainoana pelillisenä asiana laitoin merkille, että Filppula näytti joka kerta aika vaaralliselta kun pääsi kentälle.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Sergei:

"Miten helvetissä tuo avautuminen liittyi siihen kahvasiko Suomi Venäjää enemmän?"


Ja ei sittennii yhtään mitenkään, kuten hyvin tiedät. Kuka sellaista on väittänyt? Turhautunut purkakseni liittyi ainoastaan lauseeseen:

"Venäläisten taito onnistuttiin sillä melkein neutraloimaan, mutta muutama yksilö ratkaisi taas pelin voiton."


Mitä ihmeen tekemistä sanalla "taas" on tässä yhteydessä? Mielestäni otit lainauksesi joukkuepelaamisen korostamista, ei siis kahvaamista, käsittelevästä kappaleesta.



Ranger
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Siniviiva
Enää pitäisi tietää kuka on "Virkkunen"? Toinen näyttönsä antanut alkaa pikkuhiljaa olla JYPin Immonen. Ei käyttöä isoissa peleissä. Jos tämäkään sellainen oli..

Immonenhan pelasi tänään varsin pirteästi. Laittoi kiekkoa liikkeelle, löysi pikkunätillä Venäjän päädyssä lähes aina omia ja oli aivan eri jalalla liikkeellä mitä Karjala-Turnauksessa. Uskon, että tulostakin alkaa tulemaan kun yhteinen sävel Virkkusen ja Pesosen kanssa löytyy.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti ranger

Ehdin koneelle tullessani jo itsekseni naureskella, että edes TOJ ei tämän ottelun perusteella jaksa lähteä vähättelemään mailapeliä, joka oli puolin ja toisin aivan kuvottavaa ja peli tästä(kin) syystä erittäin heikkotasoinen kahden puolivalmiin joukkueen jatkuvasyöttöinen sähellys.

Molemmat joukkueet kahvasivat, mutta Suomi kahvasi enemmän johtuen lievästä tasoerosta taitotason suhteen.

Pelaajat kahvaavat tasan niin paljon, kuin tuomari sallii. Vain hölmö joukkue jättää tilaisuuden kahvaamiseen käyttämättä, jos tuomari sen sallii ja varsinkin jos vastustaja syyllistyy siihen.

Jos Venäjä ei olisi tänään vastannut Suomen kahvauspeliin kahvaamalla takaisin, olisi se hävinnyt pelin. Kahvaavaa joukkuetta ei nykypäivänä voi voittaa ilman vastakahvausta, mikäli joukkueiden taitoero ei ole valovuoden luokkaa. Venäjä ei ollut niin paljon Suomea taitavampi joukkue, että se olisi kyennyt voittamaan tämän pelin kahvattomalla kiekolla.

Silti Suomi kahvasi enemmän.


Viestin lähetti ranger

Etkö yhden ainoan kerran elämässäsi voisi myöntää itsestäänselvää tosiasiaa, vaikka Venäjä tällä kertaa kiistatta parempi olikin?

Molemmat joukkueet kahvasivat, Suomi vain hieman enemmän. Haluatko vielä jotain muuta?


Viestin lähetti ranger


Taito yksilötasolla, eipä käy kiistäminen.

Sanoisin, että Venäjän ykkösketjua ja muutamaa yksilöä lukuunottamatta taitoero joukkueiden välillä ei ollut suuren suuri. Suomella oli kiekollisena taitavampi ja paremmin liikkuva puolustus, kun taas Venäjän hyökkääjät olivat selvästi Suomen hyökkääjiä taitavampia.


Viestin lähetti ranger


Jääkiekko on joka tapauksessa, loppujen lopuksi ja kaikesta huolimatta joukkuepeli. JOUKKUEpeli.

Venäjä pelasi tänään hyvin joukkueena. Joukkueen viisikkopeli pysyi tiiviinä ehkä kahta tai kolmea lapsusta lukuunottamatta. Kuinka monta oikeaa tekopaikkaa Suomi RAKENSI ottelussa? Rakensiko yhtään? Suomen puolustukselle sattui tänään enemmän virheitä kuin Venäjän puolustukselle. Sanoisin jopa Venäjän pelanneen tänään Suomea paremmin nimenomaan JOUKKUEENA.


Viestin lähetti ranger

Panehan laskien venäläisten mitalit ja mestaruudet arvokisoista viimeisen kymmenen vuoden aikana saati arvioi menestystä EHT:ssä.

Venäjän viimeisestä MM-mitalista on vähemmän aikaa kuin Suomen viimeisestä MM-mitalista. Sama tilanne olympiamitalien kohdalla.

Onhan joukkueen menestys toki ollut vaatimatonta kultaisiin 1960- ja 1970- ja 1980-lukuihin verrattuna, jolloin mestaruus oli sääntö eikä poikkeus.

Tosin olosuhteetkin ovat hieman erilaiset. Parhaiden pelaajien kieltäytymiset ovat isona riesana vuodesta toiseen. Tästä Rosno Cupin maajoukkueestakin kieltäytyi jälleen kerran yli tusinan verran Superliigassa pelaavia ammattilaisia. Fedor Fedorovin, Aleksei Kudashovin ja Aleksandr Rjazantsevin pelaaminen joukkueessa kertoo, että nytkin jouduttiin turvautumaan keskitason pelaajiin huippujen loistaessa poissaolollaan.

Esimerkiksi Ak Bars Kazanin Superliigajoukkue on tätä Venäjän maajoukkuetta huomattavasti parempi kiekkojoukkue. Ak Bars olisi voittanut tämän Suomen maajoukkueen selvemmin numeroin kuin nyt nähty Venäjän maajoukkue.

Venäjällä oli myös ns. kuiva jakso vuosina 1993-1998, jolloin maa oli rutiköyhä eikä huippupelaajia kyetty tuottamaan käytännössä ollenkaan. Tästä johtuu suurimmaksi osin, miksi Venäjällä ei ole kovin monia 25-30 vuotiaita huippupelaajia tällä hetkellä, ainakaan verrattuna 1980-luvun ja 1990-luvun alun kultavuosiin. Suomen parhaat pelaajat ovat vastaavasti juuri 25-32-vuotiaita tällä hetkellä.

Mutta nuoremmissa ikäluokissa on taas ainesta suurempiin tekoihin. Odotetaan, kunnes vuosien 1982-1986 ikäluokkien supermiehet kasvavat parhaaseen ikään. Luulen, että jälki maajoukkueessa voi olla aika murhaavaa. Kaikkein parasta oikeastaan on se, että nämä nuoret tähdet tuntuvat olevan patriootteja päinvastoin kuin heitä kymmenen vuotta vanhemmat venäläishuiput. Maajoukkuekieltäytymisiä tuskin tullaan näkemään yhtä paljoa heidän osaltaan.
 
Viimeksi muokattu:

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muutama huomio pelistä näin tv:n välityksellä katsottuna:

-Ville on kova jätkä: yksi maalipaikka ja mies käyttää sen

-Jere on äijä: en vieläkään tajua, mistä Mertaranta löysi sen mailaniskun venäläisen naamaan 1. erässä. Minusta taklaus näytti kohtalaisen puhtaalta. Ehkä minulla on sinivalkoisemmat linssit kuin Antsulla : )

-Immosen Jarkko on väärässä kentässä: pari upeaa oivallusta, mutta nämä ketjukaverit eivät ymmärrä niitä. Ketjuun pitäisi kuulua yksi puukäsi(vrt Jypissä Uhlbäck, ja puukädellä tarkoitan oikeasti siis karvaajaa, ei Jaakkokaan oikeasti mikään puukäsi ole sen paremmin kuin esim Pesosen Jussi. Eivät vain ole sitä luokkaa kuin nämä taiturit ovat), yksi hyvä(Jypissä Virtanen) ja yksi virtuoosi (eli siis Jypissä Immonen, jollei joku ymmärtänyt).

Nyt en tarkoita, että kumpikaan näistä ( Virkkunen, Pesonen ) olisi huono, vaan sitä, että Jarkko tarvitsee rinnalleen toisen pelin tekemiseen pystyvän pelaaajan, kuten Jyväskylässä. Olisi mielenkiintoinen kokeilu esim. ketju Virkkunen-Immonen-Filppula. Kaksi nuorta ja nälkäistä keskushyökkääjää saattaisi auttaa aloitustilanteissa?

-Niko Kapanen on loistava pelaaja, mutta aika h****tin huono aloittaja. Miksi laittaa vajaalla pelatessa oman pään aloituksiin? (No kysynpähän vain.)

-Norrena oli kohtalaisen hyvä, ensimmäisessä maalissa vain teki "norrenat", eli oli liian aikaisin kumarassa. Torjui kyllä muuten muutaman pahankin paikan. En valita, itse asiassa kehun

-Jatkoajassa (siis keskustelupalstoilla) paljon haukuttu Janne Niinimaa oli kyllä mies paikallaan, kaikkea ei tietysti tv:stä nähnyt, mutta mielestäni pelasi ok

-Alakynnessä kyllä oltiin suurin osa pelistä, joten ehkä numerotkin olivat ihan oikeat?

_Tästä on suunta vain jonnekin
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Analysoidaan hieman pelaajiakin:

Ilja Kovaltshuk on sairaan hyvä jääkiekkoilija. Hänen maalinsa oli tyypillistä Kovaltshukia. Tarkka, kova ja nopea rannelaukaus aivan yläputken alle. Kovaltshuk on tehnyt tuollaisia maaleja paljon urallaan. Muutenkin Kovaltshuk oli koko pelin ajan riesana Suomen puolustukselle. Taisi missata pari läpiajoakin maalinsa lisäksi.

Aleksei Kovalev pelasi myös hyvin, vaikka ottelun runsas kahvauspeli tuntui häiritsevän erityisesti häntä paljon. Muutaman kerran Kovalev esitti hänelle tuttuja kikkojaan, joita nähtiin World Cupissa enemmänkin. Myös Kovalev missasi yhden läpiajon, ja lisäksi pari selvää maalipaikkaa.

Ketjun sentteri Datsjuk pelasi puolustusvoittoisesti, mutta ehti hyvin mukaan myös hyökkäyksiin. Datsjukilta nähtiin ottelussa muutama Detroitista tutuksi tullut veivi, jolla suomalainen lähti pahan näköisesti kahville. Ei silti päässyt maalitilanteisiin aivan parhaalla tavalla.

Nikolai Zherdev oli pienehkö pettymys. ZSKA:sta tuttu ketjukaveri Aleksandr Frolov ei syystä tai toisesta pelannut, joka saattoi vaikuttaa Zherdevinkin peliin. Muutaman kerran Zherdev kikkaili keskialueella, mutta tehottoman oloisesti. Suomen kova kahvauspeli ei tuntunut miellyttävän kaveria. Frolovin poisjäänti harmitti minua, sillä halusin nähdä tämän LA Kingsin 22-vuotiaan huippupelaajan pelaavan tässä ottelussa.

Aleksandr Semin pelasi pirteästi. Ampui kerran ylärimaan ja oli pari kertaa puolittain läpiajossa. Seminin luistelutyyli ja pelitapa muistuttaa itse asiassa jonkin verran Kovalchukin vastaavaa. Nuori kaveri, 20-vuotias, kun on kyseessä, niin hyvä debyytti maajoukkueessa. Erittäin taitava ja luova pelaaja.

Fedor Tjutin oli ottelun paras puolustaja molemmat joukkueet huomioon ottaen, ja erityisesti venäläispuolustuksessa suorastaan ylivoimainen tänään. Tjutin oli lähes ainoa Venäjän puolustajista, jolla oli kykyä kuljettaa kiekkoa hyökkäyssuuntaan ja avata peliä nopeilla avauksilla. Palkintona hienoista otteista tuli myös voittomaali. 21-vuotias puolustaja on jo nyt huippupelaaja tämän ottelun perusteella. Ei ihme, että hän nousi NY Rangersin eniten peliaikaa saavaksi pakiksi viime kauden lopussa.

Vitali Vishnevski oli toinen Venäjän pakeista, jonka pelistä pidin. Sen sijaan pari Vitali Proshkin - Aleksandr Rjazantsev ei oikein onnistunut, vaikka pelasi paljon ykkösketjunkin takana.

Kokenut Aleksei Kudashov pelasi yllättävän hyvin. Mies, joka ei kolme viikkoa sitten mahtunut Moskovan Dynamon liigajoukkueeseen pelaamaan, on näemmä kokenut uuden kevään ZSKA:ssa. Pidin Kudashovin pelistä erityisesti puolustuspäässä.

Sergei Fedorovin pikkuveli Fedorilla on hyvät raamit, ja kohtalaisen hyvä luistelutaito. Fyysiset edellytykset huipulle ovat hyvät, mutta tuntuu ettei miehen "hockey sense" (kiekkoäly?) ole ihan fyysisten ominaisuuksien tasolla. Mies luistelee ja kuskaa kiekkoa näyttävästi, mutta antaa sitten hölmön syötön suoraan vastustajalle. Jos hänellä olisi isoveljensä aivot, niin mies olisi aivan varmasti NHL:ssä huippupelaaja.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
TOJ

Tämä selvä. Pari kommenttia kuitenkin.


Aluksi "kahvaamisesta" sen verran, että nähdäkseni kumpikin syylistyi tähän alusta loppuun koko lailla yhtä paljon (siis ei välttämättä yhtä paljon keskenään, vaan oman alussa valitsemansa linjan säilyttäen), eikä Venäjä sen enempää kuin Suomikaan mitenkään erityisesti siis "vastannut" vastustajan mailankäyttöön. Olet oikeassa siinä, että Venäjän viisikkopuolustaminen oli tällä kertaa erinomaisella tasolla, eikä tämäniltainen Suomi löytänyt keinoja maalipaikkojen luomiseen.

On nähdäkseni suoranainen itsestäänselvyys, että siitä lähtien, kun suosikkimaasi on pelannut nimellä Venäjä, joukkueen suurin ja jatkuva ongelma on ollut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta nimenomaan se, ettei yksikään valmentaja ole saanut yksilötaidossa erittäin korkeatasoisia pelaajia pelaamaan joukkueena/viisikkoina eivätkä pelaajat ole tässä asiassa valmentajaa juuri auttaneet, vaan kärjistettynä olemme kerta toisensa jälkeen nähneet itseään taitavampien pelaajien epätoivoa hipovia kuljetuksia, jotka johtavat viimeistään toisen pelaajan kohdalla huippuvaaralliseen kiekonmenetykseen. Sinulta varmaankin löytyy vedenpitävä meriselitys parhaalle esimerkille Venäjän omista kotikisoista 2000 (ei sisälly aikaväliisi "rutiköyhät 1993-1998), joissa supertähdillä varustettu ryhmä "venyi" sijalle yksitoista. Tänään Suomesta ei kuitenkaan ollut kyseisistä kiekonmenetyksistä rankaisemaan, vaikka niitä nytkin nähtiin lukemattomia.


"Venäjän viimeisestä MM-mitalista on vähemmän aikaa kuin Suomen viimeisestä MM-mitalista. Sama tilanne olympiamitalien kohdalla."

Heh, tilastot voi aina vääntää itselleen mieleisiksi eli tässä tapauksessa maailman parhaista pelaajista koostunut World Cup kätevästi unohtaen. Muutenkin, onko mielestäsi oleellisempaa tutkailla muutamalla vuodella heittävää viimeistä mitalia vai otantaa viimeiseltä kymmeneltä vuodelta?

Mainittakoon vielä kuriositeettina, että Suomi muuten kukisti Venäjän Salt Lake Cityssä, mutta joutui huonoksi onnekseen tulevaa olympiavoittajaa vastaan jo puolivälierissä häviten vain maalilla. Ellei Venäjä tietty ottanut Suomelta taktisesti kuokkaansa ennustaen, että Kanada tulee jatkamaan huonoja otteita omassa alkulohkossaan.


Yhtä kaikki, Venäjä oli tässä erittäin heikkotasoisessa ottelussa selvästi parempi. Kovalchuk on suurenmoinen pelaaja.



Ranger
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti kimbe66
-Jere on äijä: en vieläkään tajua, mistä Mertaranta löysi sen mailaniskun venäläisen naamaan 1. erässä. Minusta taklaus näytti kohtalaisen puhtaalta. Ehkä minulla on sinivalkoisemmat linssit kuin Antsulla : )

Näkyihän tuo hidastuksesta kaikkena muuna kuin puhtaana taklauksena. Karalahti lähti laittamaan kroppaa eteen, mutta venäläinen joko väisti tai oli liian nopea. Todennäköisesti vähän molempia. Tämän jälkeen Karalahti ojentaa kädet, jotka osuvat vastaanluistelevaa hyökkääjää suoraan päähän.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Re: TOJ

Viestin lähetti ranger


Aluksi "kahvaamisesta" sen verran, että nähdäkseni kumpikin syylistyi tähän alusta loppuun koko lailla yhtä paljon (siis ei välttämättä yhtä paljon keskenään, vaan oman alussa valitsemansa linjan säilyttäen), eikä Venäjä sen enempää kuin Suomikaan mitenkään erityisesti siis "vastannut" vastustajan mailankäyttöön.

Tarkoitin, että Suomi oli aloitteellisempi kahvan käyttöön heti ottelun alusta lähtien kuin Venäjä. Tämä saattoi tosin johtua siitä, että ensimmäiset 10 minuuttia Suomi oli jyrän alla ja oli pakko tunkea mailaa venäläisen kainaloon, jotta avopaikkoja omalle maalille ei syntyisi aivan liukuhihnalta. Venäjä ei alussa kahvannut, koska sillä oli kiekko koko ajan hallussa.



Viestin lähetti ranger


On nähdäkseni suoranainen itsestäänselvyys, että siitä lähtien, kun suosikkimaasi on pelannut nimellä Venäjä, joukkueen suurin ja jatkuva ongelma on ollut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta nimenomaan se, ettei yksikään valmentaja ole saanut yksilötaidossa erittäin korkeatasoisia pelaajia pelaamaan joukkueena/viisikkoina eivätkä pelaajat ole tässä asiassa valmentajaa juuri auttaneet, vaan kärjistettynä olemme kerta toisensa jälkeen nähneet itseään taitavampien pelaajien epätoivoa hipovia kuljetuksia, jotka johtavat viimeistään toisen pelaajan kohdalla huippuvaaralliseen kiekonmenetykseen.

Huh, olipa pitkä lause.

Venäjän suurin ongelma 1990-luvun puolesta välistä aina tähän päivään ovat arvoturnauksissa olleet parhaiden pelaajien kieltäytymiset. Näin on asia tässä suhteellisen merkityksettömässä Rosno Cupissa, kuten myös oli syksyn World Cupissa, jossa puolet maan parhaista pelaajista kieltäytyi edustustehtävistä. Pidän Venäjän otteita tuossa turnauksessa tyydyttävinä. Olosuhteet huomioonottaen maalin tappio puolivälierässä ja vieraskaukalossa USA:lle (saman joukkueen Venäjä voitti melko suvereenin esityksen jälkeen alkusarjassa) joukkueella, josta puuttuivat puolet maan parhaista pelaajista, ei ollut minusta huono tulos. En odottanut joukkueelta ennen turnausta edes noin hyvää peliä, kuin mitä se esitti.



Viestin lähetti ranger

Sinulta varmaankin löytyy vedenpitävä meriselitys parhaalle esimerkille Venäjän omista kotikisoista 2000 (ei sisälly aikaväliisi "rutiköyhät 1993-1998), joissa supertähdillä varustettu ryhmä "venyi" sijalle yksitoista.

Vuoden 2000 katastrofi johtui kotikisojen paineista, joita ei kestetty. Joukkueessa oli tietysti potentiaalia aina mestaruuteen asti, mutta jotakin vain meni pieleen, ja tappiot seurasivat toisiaan. Jotakin joukkueesta kertoo, että kun mahdollisuudet mitalisijoille oli menetetty, joukkue voitti Ruotsin selvän hallinnan jälkeen.

Vuoden 2000 joukkueen akilleen kantapää oli puolustus ja maalivahti, jotka molemmat pettivät ratkaisupeleissä. Puolustus ei nimienkään puolesta ollut kovin erikoinen, mistä kertoo mm. Maksim Galanovin pelaaminen ryhmässä.


Viestin lähetti ranger


Tänään Suomesta ei kuitenkaan ollut kyseisistä kiekonmenetyksistä rankaisemaan, vaikka niitä nytkin nähtiin lukemattomia.

Häh? Missä sinä näit lukemattomia VAARALLISIA kiekonmenetyksiä Venäjän joukkueelta tänään? Kiekonmenetykset, siellä missä ne tapahtuivat, eivät johtaneet vaarallisiin tilanteisiin, koska oma mies oli lähes poikkeuksetta pelin alla paikkaamassa.



Viestin lähetti ranger

Yhtä kaikki, Venäjä oli tässä erittäin heikkotasoisessa ottelussa selvästi parempi. Kovalchuk on suurenmoinen pelaaja.

Parasta näin venäläiskiekon fanina onkin, että näissä nuorissa pelaajissa tuntuu olevan sellaista virtaa, jota vanhemmista venäläisistä puuttuu. Kovalchuk, Frolov, Ovechkin, Malkin, Zherdev, Kaigorodov, Tjutin, Babchuk, Perezhogin, Semin, Vasjunov, Grigorenko (toivottavasti toipuu entiselleen), Vorobjev ja kumppanit tulevat toivon mukaan nostamaan tämän maajoukkueen sille sijalle, jolle se kuuluu: eli ykköseksi.
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
TOJ:

Taisinpa horjahtaa viesteissäni turhanaikaiseen kärkkäyteen ja avautumiseen, kun tämä tällaiseksi saivarteluksi meni, mikä ei sinällään ollut alunperin tarkoitus.


"Vuoden 2000 katastrofi johtui kotikisojen paineista, joita ei kestetty. Joukkueessa oli tietysti potentiaalia aina mestaruuteen asti, mutta jotakin vain meni pieleen, ja tappiot seurasivat toisiaan."


Kamoon, Jags, "jotain meni vain pieleen"... Milloin viimeksi joku "seitsemästä suuresta" on jäänyt kotikisoissaan puolivälierien ulkopuolelle tai vaihtoehtoisesti ulos kahdeksan sakista, vai onko peräti koskaan? Onko pelkkää sattumaa, että juuri Venäjällä ei ollut kotikisoissaan mitään asiaa edes kymmenen parhaan joukkoon?

Muistelehan niitä pelejä. Syy tähdillä varustetun Venäjän uskomattomaan floppaukseen oli nimenomaan ja ennen kaikkea itseään taitavammissa primadonnissa, jotka koettivat yksin voittaa otteluita vailla mitään yhteishenkeä tai toistensa eteen uhrautumista. Viisikoiden yhteispelistä ei ollut tietoakaan, ja samaa ihmetteli fläppitauluineen kisastudiossa useaan otteeseen myös Tami päätään epäuskoisena pyöritellen.



"Häh? Missä sinä näit lukemattomia VAARALLISIA kiekonmenetyksiä Venäjän joukkueelta tänään? Kiekonmenetykset, siellä missä ne tapahtuivat, eivät johtaneet vaarallisiin tilanteisiin, koska oma mies oli lähes poikkeuksetta pelin alla paikkaamassa."


Pointti oli siinä, että Venäjä syyllistyi tänäänkin hyökkääjiensä johdolla perisyntiinsä eli järjettömän itsekkääseen yksinyrittämiseen, vaikka onnistuikin ottamaan 2-1-voiton onnekkaalla, joskin täysin ansaitulla, voittomaalilla.

Suomi on parhaimmillaan oman siniviivan ja/tai keskialueen kiekonriistoja seuraavissa täyskäännösvastahyökkäyksissä huippuvaarallinen maailmanluokan joukkue. Kuten hyvin tietänet, kiekonmenetys keskialueella on tämän tason peleissä usein todella vaarallinen, vaikkei se alimmalle pelaajalle sattuisikaan. Tänään viisikkojen hyökkäyspeli ei kuitenkaan ollut (luultavasti puolivalmiuden takia) kaksista, vaan hyökkäyksissa ja vastahyökkäyksissa ensimmäiset tai viimeistään toiset syötöt menivät aivan minne sattuu. Samaan taisi Olli Jokinenkin haastattelussa viitata. Ansio tästä kuuluu toki Venäjällekin.


Huoh, eiköhän mokoma EHT-matsi ala olla jo taputeltu. Että meninkin avaamaan suuni. Tai siis tässä tapauksessa klikkaamaan "POST REPLY" -nappia.



Ranger
 
Viimeksi muokattu:

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo


On nähdäkseni suoranainen itsestäänselvyys, että siitä lähtien, kun suosikkimaasi on pelannut nimellä Venäjä, joukkueen suurin ja jatkuva ongelma on ollut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta nimenomaan se, ettei yksikään valmentaja ole saanut yksilötaidossa erittäin korkeatasoisia pelaajia pelaamaan joukkueena/viisikkoina eivätkä pelaajat ole tässä asiassa valmentajaa juuri auttaneet, vaan kärjistettynä olemme kerta toisensa jälkeen nähneet itseään taitavampien pelaajien epätoivoa hipovia kuljetuksia, jotka johtavat viimeistään toisen pelaajan kohdalla huippuvaaralliseen kiekonmenetykseen.



Huh, olipa pitkä lause

No olenpa nyt v****mainen: tuo ei ollut lause, vaan virke, mutta hällä väliä.

Tänään emme pärjänneet Venäjälle, mutta väliäkö tuolla? Sitä joskus voittaa, joskus häviää. Sodassakin jäimme virallisten kirjoitusten mukaan tappiolle, mutta moniko sitä täällä meillä on osannut laskea varsinaiseksi tappioksi? Saatiin sentään pitää oma maamme.

Jääkiekko on kuitenkin vain peliä, tosin toivon aina Suomen voittavan. Ja jos ei voiteta rehellisesti, niin ei se minua haittaa, vaikka voitettaisiin ihan pikkusen epärehellisestikin (ja nyt en tarkoita hiihtäjien keinoja).

Tosin en aina ihan tarkkaan tajua, miten meidän NHL-kiekkoilijamme saavat ensimmäisenä vuonna NHL:ssä 10 kg lisää painoa, vaikka eivät näytä lihoneen yhtään. On se hurjaa tuo lihaskasvu!?! (Koeta samaa punttisalilla!)

Seuraava peli voitetaan!!!!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti The Original Jags

Mutta nuoremmissa ikäluokissa on taas ainesta suurempiin tekoihin. Odotetaan, kunnes vuosien 1982-1986 ikäluokkien supermiehet kasvavat parhaaseen ikään. Luulen, että jälki maajoukkueessa voi olla aika murhaavaa. Kaikkein parasta oikeastaan on se, että nämä nuoret tähdet tuntuvat olevan patriootteja päinvastoin kuin heitä kymmenen vuotta vanhemmat venäläishuiput. Maajoukkuekieltäytymisiä tuskin tullaan näkemään yhtä paljoa heidän osaltaan.

Kansainvälisen kiekkoilun kannalta olisi suotavaa ja toivottavaa ettei tulevaisuudessa - uusien ikäluokkien kasvettua maajoukkueen rungoksi - nähtäisi enää laajoja maajoukkuekieltäytymisiä.

Minä mielusti katselisin kaukalossa hyvin pelaavaa ja menestyvää Venäjää.

Vaikka tulevaisuuden tähdet vaikuttavat patriooteilta ja isänmaanystäviltä niin Venäjän oma liitto voi sekavilla päätöksillä saada aikaan sen, että vastaisuudessakaan emme näe yhteen hitsautunutta ja joukkueena pelaavaa Venäjää. Tämä pelko tuskin on nähdyn valossa täysin aiheeton.

vlad.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti kimbe66
Tosin en aina ihan tarkkaan tajua, miten meidän NHL-kiekkoilijamme saavat ensimmäisenä vuonna NHL:ssä 10 kg lisää painoa, vaikka eivät näytä lihoneen yhtään. On se hurjaa tuo lihaskasvu!?! (Koeta samaa punttisalilla!)
En uskalla sanoa ääneen miten... Olen nimittäin ihmetellyt myös minä. Varsinkin kun Frölundan ruipelo (entinen) Fredrik Sjöström esiintyi kahden USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen lähes 20 kiloa painavampana "miehenä." En ollut edes tuntea miestä...
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Kazakstan
  • 1.20
  • 7.50
  • 9.00
Suomi vs Iso-Britannia
  • 1.03
  • 17.00
  • 30.00
Latvia vs Ranska
  • 1.93
  • 4.10
  • 3.20
Tanska vs Kanada
  • 15.00
  • 10.00
  • 1.10
Itävalta vs Sveitsi
  • 15.00
  • 11.00
  • 1.09
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös